|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
U mnie alkohol ma być ale nie dużo, tylko to co zostało z wesela więc wypiją po kieliszku . Inaczej się nie dało
Ciekawe jak tam Pearl ??? |
|
|
|
#2792 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a o tych pojemniczkach nie slyszalam ani nie widziałam, muszę zakupić Cytat:
![]() gratki dla Igulca ![]() Alex dzisiaj 11 tygodni kończy, matko jak ten czas leci ![]() Cytat:
za pierwsze spotkanie Lili z dziadkiem ![]() Cytat:
a odnośnie gąbki ja też taką posiadam i chwalimy sobie, ja kąpałam małęgo aż raz, bo u mnie to TZ przejął pałeczkę, w ogóle uwaga chwalę się u mnie TZ robi wszystko, nie przeszedł mu w ogóle entuzjazm i sam sie rwie do małego i ja też wyparzam raz na kilka dni i myje płynem zwykłym cześć w ogóle ![]() Podczytuje cały czas, dostałam drugi @ i dziewczyny tonę, ja nigdy takiego @ nie miałam, wczoraj co godzina podpaska, dziś już trochę lepiej podpaska starcza na 2-3 godziny ![]() Turu turu turu ![]() Ogłaszam wszem i wobec, że KUŃ działa genialnie na mojego Alexa toż to cudny wynalazek
|
|||||||
|
|
|
#2793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2794 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Igorka Cytat:
Cytat:
Cytat:
rób ta co chceta, ale najlepiej to by Wam małą wykradła i zabunkrowała się z nią w piwnicy Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2795 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a miałam wam pisać ze w bon prixie są teraz śliczne sukienki w miare tanie i do 9 kwietnia wysyłka gratis
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
Madzia jak się macie chorowitki?
|
|
|
|
#2797 |
|
Wtajemniczenie
|
Anabelita własnie o to chodzi. Ja bym nic przeciwko nie miała, gdyby to były naprawde dwie flaszki na 15 osob. To by dało sie jeszcze zniesc. Ale wiadomo, ze tak nie bedzie i bedzie trzeba wynosic kogos, a tego nie chce na chrzcinach swojej córeczki.
A spotkanie takie w miarę nawet Te co mnie denerwowały kiedyś dalej mnie wkurzają A Ci z którymi sie dobrze dogadywałam nadal fajnie mi sie rozmawia
|
|
|
|
#2798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamuski jak tam przedświateczna aura?
U nas piekna słoneczna pogod w sloncu niby 20stopni wg mojego termometru ![]() tesciowa wziela Lene na spacer a my z tż pojechalismy na zakupy - loooosie ludzie szaleja jak na wojne w polo markecie półki puste, wymiecione wszystko![]() Potem wzielismy sie za porzadki, tż na ogrodzie, ja wypucowałam dom. A tesciowa z Lena chodzila 3h I w szoku jestem bo kupiła dla małej taka szmacianą lale na zajączka a do tej pory kupiła tylko jedne spiochy na urodzenie, wiec sie nie spodziewalam Co do alkoholu na chrzcinach to u nas było wino i whisky ale poszlo symbolicznie , po paru drinkach, a wino prawie cale zostało i ja wypilam w domu ![]() Slubnej wodki to mamy jeszcze kilka kartonów w piwnicy, jeszcze do 18nastki sie uchowa AAaaa i ja tez jestem wyrodna ![]() Agatek dzis juz szaleje z męzem |
|
|
|
#2800 | |
|
Zadomowienie
|
Kurczę, chyba na wczorajszym na szczepieniu ktoś mi dziecko podmienił
Zasnęła o 10 i obudziła się po 5godzinach, zjadła, beknęła i poszła spać dalejCytat:
A Tobie radzę jeszcze dzisiaj porozmawiać z teściem, ze nie życzysz sobie alkoholu na chrzcinach
|
|
#2801 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już mam posprzątane, zakupy zrobione prania się piorą a piorą
mały śpi a ja odpoczywam chwilkę---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- kto mi powie gdzie jest mój kabel usb od telefonu?? no posiałam gdzieś cholerka i nie wiem gdzie go wcisnełam szukam i szukam i już mnie ...... piii .... piii... piiiii..... ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- no bez kitu zaraz sie wsciekne noooo diabeł ogonem nakrył a ja dziś dałam Miśkowi jabłuszko z marcheweczką tż kupił w biedronce, mały wcinał ze aż mu się uszy trzęsły pół słoiczka wrąbał a jaki był ryk jak mu nie chciałam więcej dać no ale nie mogę za dużo na sam początek mu dawać powolutku po troszku aż przyjdzie czas na cąły słoiczek
|
#2802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to i ja dołacze do wyrodnych bo robie tak samo ![]() szwagierka znalazła w lumpku płaszczyk i sukinusie w idealnym stanie dała za to całe 9 zł ![]() wstawiam zdj w załączniku
|
||
|
|
|
#2803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2804 | |
|
Rozeznanie
|
kamciurka ja też mam taką miesiączkę -3 dni lało się ze mnie jak z kranu, na szczęście miałam jeszcze podpaski poporodowe, ale tak jak Ty zmieniałam co 2-3 h.
Cytat:
![]() Ja Wam pokażę moje nabytki. Spodnie 3 zł,jedna sukienia za 1, 25 zł a reszta po złotówce ![]() To są fotki skopiowane z allegro z nickiem, a ta dziewczyna ma po świętach znowu wystawiać aukcje, więc może Wam się uda coś fajnego uda znaleźć
Edytowane przez BebiBebi Czas edycji: 2012-04-06 o 17:29 |
|
|
|
|
#2805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co właściwie robi ten koń?
|
|
#2806 |
|
Rozeznanie
|
Hehe kochana Ty zawsze o mnie pamietasz
do pon podaje dalej antybiotyk, a w czw na szczepienie. Przyszla dzis do nas mata z FP rainforest i jest sliczna ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- czubasek ale slicznosci
|
#2807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ciuszki słodkie yyyyy gra takie kołysanki z szumem fal w tle
|
||
|
|
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
Przez Wasze lumpkowe zakupy zachciało mi się buszowania po all
zobaczcie co znalazłam http://allegro.pl/sliczny-kroliczek-roz-12-18m-bcm-i2236753623.htmla to zdjęcie: http://allegro.pl/sztruksowa-sukiene...245879751.html
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2012-04-06 o 18:53 |
|
|
|
#2809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a te zielone papmki kupujemy tylko w promocjach - ostatnio 150szt za ok 80zl... w careffure i troche zaczelam uzywac tetry z otulaczami chce przejsc na pieluszki wielo, ale jeszcze nie mam za bardzo - na razie testuje sobie ja mam wiekszosc garderoby do roku i nie bede potrzebowala nic kupowac, a do tych pieluch to chyba jednak bym musiala np koszulki - zreszta jakos mi sie tak nie widzi bez bodziaka, a latem to juz nie wiem jakbym miala to ubierac... ktoras mowila ze tak pieluszkuje juz drugiego malucha, jak ubierasz dziecko?? i czy masz jakies otulacze polarowe? one sa naprawde takie grubasne? synek starszy ma spodnie z polaru i sie w nich poci przy cieplejszych dniach - nie wiem jak mam zakladac malej na pupe polar podwojny - zrobilam jeden taki otulacz i kilka "gatek" pojedynczych i na razie uzywam tych pojedynczych, bo na podwojny to mala chyba za mala jednak jeszcze...Cytat:
![]() ja tak nosze podobnie jak ten facet na filmiku Tak czy siak jak moja babcia zobaczyla jak nosze mala, to sie lekko zdziwila (2 lata temu jak Jeremi byl maly tez sie dziwila) bo mowila ze kiedys to takie maluchy tylko w becikach
|
|
#2810 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Jakoś nie wyobrażam sobie tego, żeby całą noc miał tylko jedną pieluchę. Za to o ile łatwiejsze byłyby te pobudki bez przewijania ![]() Cytat:
![]() No to się będzie działo ![]() Cytat:
Jak ja Ci zazdroszczę ![]() Cytat:
Ale za Ciebie trzymam kciuki ![]() Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki, jak leżą na brzuszku, to mają zaciśnięte piąstki? Mój ma i dopiero teraz się dowiedziałam, że to przez to nie lubi leżeć na brzuszku. Teraz naczytałam się o napięciu mięśniowym u niemowlaków i się troszkę przeraziłam Mam nadzieję, że to jednak nie to i że jest z nim wszystko w porządku.
|
||||
|
|
|
#2811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nic nie poradze na to ze mała sie w becik nie miesci, zreszta jest mi wygodniej nosic ja bez niczego ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
moja tez jest cała noc w jednym pampku, chyba ze zrobi kupsztala czasem zaciska znalazłam cos takiego Musisz pamiętać, że dzieci do trzeciego miesiąca życia mają z natury wzmożone napięcie mięśniowe. |
||
|
|
|
#2812 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też mam chrzciny w pierwszy dzień świąt i na 10 osób kupiłam litra i likier śmietankowy...
|
|
|
|
|
#2813 |
|
Wtajemniczenie
|
Rany padam na pyszczek oczy mi się same zamykają
mały dziś już o 18:30 wykąpany mlesio wypite ksiązka przeczytana i o 19 już spał w łóżeczku ja mam jeszcze jedno pranie do wstawienia i cały czas szukam tego ...... kabla nie daje mi to spokoju jutro muszę jeszcze tylko do sklepu podlecieć po taki mały chlebek do koszyczka i po jakąś babeczkę i do cukierni muszę iść kupić jakiś sernik i jabłecznik na święta bo ja sie w pieczenie nie bawie nie chce mi się nie mam weny w tym roku ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- kurcze Michaś tak robi że jak leży na brzuszku to ma piąstki zaciśnięte ale nigdy bym nie pomyślała ze to coś nieprawidłowego ja cały czas byłam przekonana że jak dziecko leży na brzuszku i podpiera się na łokciach to normalne ze piąstki zaciska i co teraz? jak będe u nowego pediatry muszę mu o tym powiedzieć
|
#2814 |
|
Raczkowanie
|
Ja kąpie Miśke o 20 a to z tego względu , że niedługo lato i pewnie o tej porze dopiero bedziemy schodziły z dworku ...
|
|
|
|
#2815 | |
|
Wtajemniczenie
|
tu znalazłam artykuły o tym więc się nie martwię bo on tylko piąstki na brzuszku zaciska a tak wszystko robi prawidłowo ale na wizycie o tym wspomne na pewno pediatrze
tu jest jeden http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...miesniowe.html a tu drugi https://mamotoja.pl/mamo_to_ja_niemo...ykul,5549.html ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
|
|
#2816 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie mamuśki...
Zrobiłam swojemu szkrabowi zaproszenia ma chrzciny. Jeśli ktoś byłby zainteresowany to się polecam. W załczeniu przesyłam fotki. Cena 1,50 zł za szt z pełna personalizacją. |
|
|
|
#2817 |
|
Wtajemniczenie
|
Rodzice juz poszli
![]() Tata wycierał ukradkiem łzy, nie wiem czy to na pokaz, czy poważnie się wzruszył. Mała dostała od nich mate edukacyjna juz na chrzciny Okazalo sie, ze brat tez kupił mate edukacyjna :/ mam nadzieje, ze juz nikt na to nie wpadnie, heh. Przyjechała juuz rodzina TZta i mam juz ich dosyc!! Ja to bym chciala miec spokoj, a tu ciagle wrzaski i piski. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-04-06 o 20:29 |
|
|
|
#2818 |
|
Zadomowienie
|
hello
wczoraj jednak nie straciłam cnoty bo jak przyszłam to już spał,zresztą się wkurzyłam bo mala się darła w łóżeczku,a ten nawet nie słyszał,a ja się myłam,no ale może dziś coś będzie.Jutro przyjeżdzaja do nas męża siostra,mąż i dzieci i beda do wtorku,jak ja z nimi wytrzymam tym bardziej ,ze nie przepadam za szwagierka .Agatek jak tam A. zajmuj się Kinią?
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Moja malutka tez dzis juz o 18.30 byla kąpana, bo byla straszna maruda Męczy ją znowu kupa![]() No i poczatkowo tez myslalam ze bede ja kapac tak o 20 -21 zeby moc byc dluzej na dworze itd, ale stwierdzam, ze wole miec dluzej wolny wieczor tylko dla siebie bo jak kapalam ja o tej 21 to nic nie moglam zrobic tylko sie nia zajmowac, bo mała pipka jest strasznie absorbujaca A tym sposobem dzis wieczorem zrobilam sałatke ciacho i sie wypięknilam Moge przyjąć swietaZoska tata napewno sie wzruszył. Moj tez nie jest specjalnie wylewny ani uczuciowy ale na wnuczke oszalał ![]() Magda zdrowka dla Lenusi i Ciebie ![]() Odnośnie tego napięcia miesniowego to moim zdaniem u kazdego dziecka mozna cos znalezc:rolleytes: i to chyba troche rozdmuchane jest, jak z tą skazą białkową wiadomo ze trzeba obserwowac i byc czujnym ale ja bym z kazda pierd.ola raczej do lekarzy nie latała. Mi sie wydaje ze matka ma bardzo dobra intuicje i dostrzeze kiedy cos sie bezie dzialo niepokojącego u jej dziecka.Moja Lena tez czesto zaciska piąstki, nieraz robi mostek, albo patrzy do tyłu ale nie uwazam zeby to byl efekt napiecia
|
|
|
|
|
#2820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadzam się w 100%
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.

To wtedy chyba napisałam jakiś tekst z Sex Pistolsów na pięknie pomalowanej bielutkiej ścianie u mnie w pokoju czarną kredką węglową lub pastelową hmmm... Chyba jednak pastelową 

dla Igorka
bo z tą nystatyną zbankrutuje, a pomaga na chwilę 

wykąpałam 1 raz w życiu sama swoje dziecko!
czyżby stresuje się, że zobaczy starego po 1,5 miecha??
trzymam mocno kciuki!!!!!!!