W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-06, 20:34   #2161
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Brumek gdybyś Ty wiedziała ile ja się zbierałam do wystawienia aukcji . Od zrobienia zdjęć jakieś 2 tygodnie .

No to tyle wolności, lecę obierać i kroić warzywa .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 20:59   #2162
piwnooka77
Raczkowanie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Brumek neurolog

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumek gdybyś Ty wiedziała ile ja się zbierałam do wystawienia aukcji . Od zrobienia zdjęć jakieś 2 tygodnie .

No to tyle wolności, lecę obierać i kroić warzywa .
2 tygodnie to jeszcze nie tak długo, a ile zajęło Ci zebranie się do zrobienia tych zdjęć?
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 21:12   #2163
Lili 83
Zakorzenienie

Dziewczyny zdrowych i spokojnych Świąt

Tż znowu chory, strasznie często go coś łapie. Mam nadzieję, że Radzia nie zarazi.

A Radzio mój kłapciaty trochę jest. Co chwilę mu uszy muszę poprawiać jak spi bo sobie podwija. Wasze maluchy też tak robią?

Upiekłam placka. Piernik bez miodu- nie wiem skąd przepis mam... Jutro zobaczę czy nie zakalec

Poklikajcie czasem w banerki nasze
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 21:15   #2164
adrji
Raczkowanie

Hey dziewczyny
jeszcze troche ponadrabiam

a chciałam Wam życzyć cudownych Świąt ,
nie ważne obchodzonych mniej czy bardziej ale pełnych radości,
spokoju i najpiękniejszych bo z naszymi pociechami
odpoczywajcie spacerujcie cieszcie się przy wspólnym stole

ja posprzątałam dziś podwójnie - u siebie i u mamy
jutro jeszcze coś upichce
my jeden dzień u jednych dziadkow, drugi u drugich

Agni ja też mam taką plamke na oku! na zielonym brązowa, w starym paszporcie miałam nawet to wpisane jako znak szczególny przyciąga uwage a ile było propozycji podrywów w młodości na ta plamke ech oj tak

Brumek fajne nosidło pożyczysz i doczytalam że sie udał spacer zdaj relacje po swiętach czy było więcej

Iustyna też się zbieram do wystawienia na all ale mi ciągle nie po drodze musze się zabrać w tygodniu! a przyszły dzis rolety! ale ale... za wąskie lekko a dzownilam dwa razy się dopytać czy nie ma opcji szerszych na klamki, nie ze będą przeszkadzać a tymczasem tyle odstaja że spokojnie by zakryly! (bo wkoncu zamówiłam w okna bo mamy strasznie duze wneki i zmniejszylo by i tak nie wielkie pomieszczenia), po drugie 2 przyszły białe 1 ekri taa już sprawdziłam że to ja się kopnelam po Świętach czeka mnie domawianie nie skomentuje nawet

Madziulka jak super śpi sweet!
Carmela ale fajowy kroliczek!
monia bo już nie wiem czy i o twoich zajączkach pisalam ale super! i syna starszego tez masz super!

rozmyslam nad sałatką i wymyślić nie moge
bo wszytkie 'domowe' te same co zawsze na każdą okazje już mi się znudziły

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
A Radzio mój kłapciaty trochę jest. Co chwilę mu uszy muszę poprawiać jak spi bo sobie podwija. Wasze maluchy też tak robią?
Dołączamy do kłapciatych my na naszego mowimy uszatek

poklikane troche
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 21:20   #2165
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Wesołego!

A czy, wyrodna matko, chociaż warto było oddawać to biedne dziecko? Jak wyszły włosy?
ja wiem czy biedne - ona cała uchachana jak dzieci widzi (wpływ brata - on ja ciagle rozsmiesza, na spacerze to prawie w wózku jej siedzi!). a wlosy hmmm wyszly ok ale jakas dziwna poswiata rudości mi przebija a mialy byc moje ciemny blond czy jasny szatyn

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 21:27   #2166
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Happy Easter
Jaki cudowny zajączek!

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Madziulka jak Twoje dziecie tak szybko zasnelo i to jeszcze w krzeselku ?? Ale widok jest cudowny... chyba nie budzilas
alibany mi jeszcze nie zacytowało...

Dziewczyny Szymon siedział sobie w krzesełku w kuchni podczas, gdy ja gotowałam kapuśniaczek. Dałam mu różne łyżki itp. do zabawy. Nagle patrzę, a on śpi Myślałam, że padnę ze śmiechu. Skończyłam gotować, pozmywałam, a on ani drgnął. Nie przeszkadzał mu chodzący okap, ani stukanie naczyniami w zlewie. Nie wiedziałam, czy zaryzykować i go przenieść do łóżeczka, czy tak zostawić, ale wkońcu przeniosłam i spał jeszcze godzinkę w łóżeczku

I dziękuję za wszystkie miłe słowa odnośnie Szymonka

Padam z nóg...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 21:42   #2167
rysiki
Raczkowanie

Cytat:

No i jeszcze dodam, że Tymek łązi już po całym mieszkaniu No, prawie calym Ale w dużym pokoju i kuchni nie ma już miejsc, gdzie nie umie dotrzeć. Kurczą, wierzyć się nie chce. Jeszce trzy dni temu z miejsca gdzie go położyłam potrafił przemieścić się o metr najwyżej i to nie wprost, tylko obracając się i wiercąc, a nagle bach i mam całkowicie mobilne dziecko
No i zaraz po świętach muszę jakieś przestawianie zrobić, bo u nas książki są na dolnych półkach. Już mi Tymek pogryzł tomik Szymborskiej Poza tym mamy na podłodze stojaki na płyty, jakieś świeczniki, lampki. Do tej pory jeszcze o tym nie myślałam, a teraz trzeba i to w ekspresowym tempie
U nas dokładnie to samo. Jeszcze kilka dni temu Asia leżała tam gdzie się ją położyło. a teraz... nie ma dla niej rzeczy niemożliwych, wejdzie, a właściwie wpełznie dosłownie wszędzie. Wczoraj wzięła kosz z pieluchami (obok przewijaka jest mały, zamykany na "pedał" kosz na zużyte pieluchy),przewróciła go, ODERWAŁA pokrywkę chochrając się wywalała pieluchy z kosza. Poszłam na chwilkę do wc ( tylko na siku), wracam a Asia już w kuchni, z wielkim uśmiechem grzebie rączką w misce z woda dla psa , cale szczęście, że nie zainteresowała się suchą karmą..bo mogłoby się to źle skończyć. Ciągle próbuje raczkować, podnosi się, ale gdy chcę zrobić raczka do przodu, rozjeżdżają się jej nóżki . Rozłożoną mate, która miała pomóc w nauce raczkowania moja pierworodna ma gdzieś. I teraz ja wielki przeciwnik dywanów, wykładzin i wszystkiego co trudne w utrzymaniu czystości zastanawiam się nad kupnem dywanu. Bo wydaję mi się, że mała nie nauczy się raczkowac na śliskich panelach
A jak jest u Was?
Jak Tymkowi idzie picie z doidy?

Cytat:
Dziewczyny zdrowych i spokojnych Świąt

Poklikajcie czasem w banerki nasze
Asia tak nie ma. Czasami się jej uszko zawinie, jak gwałtownie odwróci głowę, ale czasami sprawdzam jak śpi i nigdy nie ma zawiniętych.
Oczywiście klikam.
Marinka ja podobnie jak Brumek dzisiaj myślałam co tam z Tobą.
Carmelka cudak!
Madziulka
ślicznie malutki śpioch

W podpisie którejś wizażanki był taki tekst:
"Co przynosi bocian?
Chaos i zniszczenie"

Zaczynam się z tym zgadzać

Edytowane przez rysiki
Czas edycji: 2012-04-06 o 21:46
rysiki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 21:47   #2168
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Iustyna też się zbieram do wystawienia na all ale mi ciągle nie po drodze musze się zabrać w tygodniu! a przyszły dzis rolety! ale ale... za wąskie lekko a dzownilam dwa razy się dopytać czy nie ma opcji szerszych na klamki, nie ze będą przeszkadzać a tymczasem tyle odstaja że spokojnie by zakryly! (bo wkoncu zamówiłam w okna bo mamy strasznie duze wneki i zmniejszylo by i tak nie wielkie pomieszczenia), po drugie 2 przyszły białe 1 ekri taa już sprawdziłam że to ja się kopnelam po Świętach czeka mnie domawianie nie skomentuje nawet
Hmm jakoś nie mogę sobie wyobrazić tych rolet mocowanych w okna. Co do pogrubionego .

Ps. za mną chodzi sałatka z makaronu ryżowego, kurczaka wędzonego, ananasa, kukurydzy i czosnku
Jak mi Tż kupi kurczaka wędzonego to robię
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-04-06, 21:49   #2169
Natka_
Zakorzenienie

Dobry wieczór.

Nie nadrabiałam, przeczytałam tylko ostatnia stronę

dla świętujących miesięcznice

Cytat:
1.A kiedy wpadniesz na dłużej? Tak pani za Ciebie jeszcze nie przyjęta?

2.A my zaliczyliśmy debiut w nosidle. Wczesnym popołudniem poszłam z nim na 1,5 godzinki i wytrzymał bez problemu A potem jeszcze raz na trochę wyszliśmy i o kościół zahaczyliśmy
Wygodnie nawet i strasznie miłe jest to, że cały czas ma się takie ciepłe ciałko przy sobie. I jego buzia jest na takiej wysokości, że ciągle można ją cmokać I szeptać coś do uszka

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

3.No i jeszcze dodam, że Tymek łązi już po całym mieszkaniu No, prawie calym Ale w dużym pokoju i kuchni nie ma już miejsc, gdzie nie umie dotrzeć. Kurczą, wierzyć się nie chce. Jeszce trzy dni temu z miejsca gdzie go położyłam potrafił przemieścić się o metr najwyżej i to nie wprost, tylko obracając się i wiercąc, a nagle bach i mam całkowicie mobilne dziecko
No i zaraz po świętach muszę jakieś przestawianie zrobić, bo u nas książki są na dolnych półkach. Już mi Tymek pogryzł tomik Szymborskiej Poza tym mamy na podłodze stojaki na płyty, jakieś świeczniki, lampki. Do tej pory jeszcze o tym nie myślałam, a teraz trzeba i to w ekspresowym tempie
1. Ja już przekazalam swoje obowiązki, jestem wolna Jednak jakos czasu brak żeby zajrzeć.Ostatnio cały czas gdzieś jeździmy,albo sprzątamy, gotujemy,pieczemy... I jakoś ten czas ucieka przez palce. Wieczorami jak Domek zasypia to ćwiczę
Po świętach pewnie będzie więcej czasu

2. Oooo kupiłaś nosidło. Jakie? My mamy Tuli, ale Domek woli sam dreptac albo wózek niz w tym siedzieć... A szkoda bo też lubię tę bliskość

3.Iii Tymcio raczkuje! Matko, ale jestem do tyłu Więc dla Tymonka!!!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 22:00   #2170
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
youyou Ty dodawałaś w K przepis na krówkę. Wierzch placka posmarować mlekiem skondensowanym- trzeba to mleko ubijać/miksować? Czy takim prosto z puszki posmarować?

jakmasz mleko skondensowane to musisz je ugotować ale najlepiej kupic gotową masę kajmakową, np taką:

hej mamuśki, ja dziś padam lekko, narobiłam się jak osioł dziś, a Lila już obudziła się z płaczem ze 3 razy

agni tylko doczytałam że Ty po królewsku-sąsiedzko mieszkasz... czy Ty wiesz jak ja Ci tego zazdroszczę? zaadoptujesz rodzinkę 2+2?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 22:04   #2171
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Hmm jakoś nie mogę sobie wyobrazić tych rolet mocowanych w okna. Co do pogrubionego .

Ps. za mną chodzi sałatka z makaronu ryżowego, kurczaka wędzonego, ananasa, kukurydzy i czosnku
Jak mi Tż kupi kurczaka wędzonego to robię
do dzisiaj też nie mogłam sobie wyobrazic ale jest ok, tylko tyle własnie odstaje że zasłoniły by klamki mogły być szersze a tak no ale nic nastepnym razem będą idealne a z pogrubionego tez sie uśmialam tak. z własnej glupoty

hmm sałatka brzmi smakowicie mam faze na czooosnek

Stronczek mam nadzieje że podroż przyjemna i całuski dla Wikusi!

Natka fajnie że będzie Cie znowu więcej bardzo bardzo fajnie!
Stary 2012-04-06, 22:06   #2172
marzena_S
Zadomowienie

Hej kochane, wpadłam tak na chwilę sprawdzić co u Was.
My dzisiaj zjechaliśmy do rodziców na Święta, odwiedziliśmy też teściów. Hania zasypana zabawkami - coś dziadkowie za bardzo szaleją z prezentami i już się boję, że ją za mocno rozpieszczą. Jak będzie starsza, to pewnie nie będzie chciała z nami do domu wracać.

Brumek, to nosidło wygląda bosko! I te sówki. Teraz będzie mi się śniło przez Ciebie po nocach.
Piwnooka się specjalnie dla Ciebie ujawniła ze swoją profesją , więc musisz skorzystać z propozycji i przy okazji spotkać się z Nami Poznaniankami.

Madziulka, ale on uroczo wygląda.

Stronczku, trochę późno, ale ja również Wam życzę szerokiej drogi.

Carmela, zajączek jak żywy- tylko marchewki brakuje.

Agni, ciekawe z tą kropeczką- unikatowy egzemplarz z Emila. U mnie na studiach jedna dziewczyna miała różnokolorowe oczy (jak husky )- jedno było zielone, a drugie brązowe.
No i musisz koniecznie wbić się na herbatkę do sąsiadki.

Oliweczka, zdrówka dla Was. Jakby co, to zawsze możesz trochę wyolbrzymić sprawę i poleniuchować.

Telik, opis twoich ataków migreny przyprawił mnie o ciarki- mam nadzieję, że już więcej ich nie doświadczych. U Was jak zawsze smacznie i rodzinnie.

No i więcej nie pamiętam... Dziękuję za wszystkie gratulacje dla Hani z okazji przespanej nocy. Ten wyczyn się nie powtórzył, ale i tak nie ma co narzekać, bo od 22 pierwsza pobudka była o 4.40 i spaliśmy do 9.30 z przerwą na porannego szejka o 7. Co dla mnie najdziwniejsze, to fakt, że ząb nie wyszedł a ból ustąpił i zrobiła się spokojniejsza tak jak to zawsze było po przebiciu zęba.

Pewnie zajrzę do Was dopiero w poniedziałek, więc już teraz życzę Wam wszystkim zająca z wielkimi jajami!

Aaaa...no i Brumek, Piwnooka, Rysiki- ogromne gratulacje dla maluchów za takie wielkie postępy ruchowe!

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-04-06 o 22:11
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 22:12   #2173
adrji
Raczkowanie

Stronczek Brumek doczytałam o wpisaniu na listę, dziewczyny to już chyba nawet są ja jakoś tak z tych niesmielszych ale jak już wspominacie to podeslę co nieco do naszej

a jeszcze tylko co do tych klopsików, to one moga byc dla wszystkich dzieciaczków, mięso mielone z indyka jest tak mięciutkie po ugotowaniu ze mozna rozdrobnić jak w spagetthi Jańcio po prostu tak szybko smakował, ze juz mu podawałam coraz wieksze kawaleczki a wczoraj doczytalam ze mozna jeszcze dodać zamiast tartej bułki kaszy mannej ale ja nie dodalam nic zbędne, tylko żółtko i przyprawy
Stary 2012-04-06, 22:16   #2174
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek gdybyś Ty wiedziała ile ja się zbierałam do wystawienia aukcji . Od zrobienia zdjęć jakieś 2 tygodnie
Czyli jeszcze trochę czasu mam

Cytat:
Radzio mój kłapciaty trochę jest. Co chwilę mu uszy muszę poprawiać jak spi bo sobie podwija. Wasze maluchy też tak robią?
Nie I nie wyobrażam sobie jak to wygląda

Cytat:
Brumek fajne nosidło pożyczysz i doczytalam że sie udał spacer zdaj relacje po swiętach czy było więcej
Wpadaj, pożyczę

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja wiem czy biedne - ona cała uchachana jak dzieci widzi (wpływ brata - on ja ciagle rozsmiesza, na spacerze to prawie w wózku jej siedzi!). a wlosy hmmm wyszly ok ale jakas dziwna poswiata rudości mi przebija a mialy byc moje ciemny blond czy jasny szatyn
Przecie żartowałam z tym że biedne
Aureola rudości jednym słowem

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Szymon siedział sobie w krzesełku w kuchni podczas, gdy ja gotowałam kapuśniaczek. Dałam mu różne łyżki itp. do zabawy. Nagle patrzę, a on śpi Myślałam, że padnę ze śmiechu. Skończyłam gotować, pozmywałam, a on ani drgnął. Nie przeszkadzał mu chodzący okap, ani stukanie naczyniami w zlewie. Nie wiedziałam, czy zaryzykować i go przenieść do łóżeczka, czy tak zostawić, ale wkońcu przeniosłam i spał jeszcze godzinkę w łóżeczku
No i niech mi ktoś powie, że jest na świecie coś słodszego niż niemowlę

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
U nas dokładnie to samo. Jeszcze kilka dni temu Asia leżała tam gdzie się ją położyło. a teraz... nie ma dla niej rzeczy niemożliwych, wejdzie, a właściwie wpełznie dosłownie wszędzie. Wczoraj wzięła kosz z pieluchami (obok przewijaka jest mały, zamykany na "pedał" kosz na zużyte pieluchy),przewróciła go, ODERWAŁA pokrywkę chochrając się wywalała pieluchy z kosza. Poszłam na chwilkę do wc ( tylko na siku), wracam a Asia już w kuchni, z wielkim uśmiechem grzebie rączką w misce z woda dla psa , cale szczęście, że nie zainteresowała się suchą karmą..bo mogłoby się to źle skończyć. Ciągle próbuje raczkować, podnosi się, ale gdy chcę zrobić raczka do przodu, rozjeżdżają się jej nóżki . Rozłożoną mate, która miała pomóc w nauce raczkowania moja pierworodna ma gdzieś. I teraz ja wielki przeciwnik dywanów, wykładzin i wszystkiego co trudne w utrzymaniu czystości zastanawiam się nad kupnem dywanu. Bo wydaję mi się, że mała nie nauczy się raczkowac na śliskich panelach

Jak Tymkowi idzie picie z doidy?
No to naprawdę identycznie mamy, bo ja też dywanów nie toleruję, a ostatnio w Ikei już prawie kupiliśmy, żeby Tymuś miał Jak będzie miał kłopoty to na pewno kupimy, ale może się uda bez.

A Dooidy to Nie idzie nam, bo mu go nie daję Na początku dawałam do zabawy, nauczył się trzymać za te rączki, a potem zapomniałam i stoi w szafce. Bo Tymuś na razie nic nie pije, więc w zasadzie tylko mleko mogłabym mu odciągnięte w nim dawać. A mi się nie chce

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. Ja już przekazalam swoje obowiązki, jestem wolna Jednak jakos czasu brak żeby zajrzeć.Ostatnio cały czas gdzieś jeździmy,albo sprzątamy, gotujemy,pieczemy... I jakoś ten czas ucieka przez palce. Wieczorami jak Domek zasypia to ćwiczę
Po świętach pewnie będzie więcej czasu

2. Oooo kupiłaś nosidło. Jakie? My mamy Tuli, ale Domek woli sam dreptac albo wózek niz w tym siedzieć... A szkoda bo też lubię tę bliskość

3.Iii Tymcio raczkuje! Matko, ale jestem do tyłu Więc dla Tymonka!!!
1. No to bosko
A święta gdzie spędzacie?
2. Też Tuli A jak będzie z Tymciem - zobaczymy...
3. Raczej pod-raczkowuje Bo to takie począteczki póki co. Za to czołganie ma opanowane do perfekcji

Stronczku
- jak Wam się jedzie?

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
j
agni tylko doczytałam że Ty po królewsku-sąsiedzko mieszkasz... czy Ty wiesz jak ja Ci tego zazdroszczę? zaadoptujesz rodzinkę 2+2?
To Agni byłaby babcią Twoich dzieci
Stary 2012-04-06, 22:22   #2175
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Brumek neurolog
Żartujesz sobie Czyli jednak!
To jestem pełna podziwu a nawet więcej

Jadę do Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A tak serio, to mogłabyś mi napisać, czy te moje objawy wyglądają naprawdę na migreny, czy to coś innego? Wiem, wiem, diagnoza przez telefon i internet to to, co lekarze lubią najbardziej, ale...

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
1. My dzisiaj zjechaliśmy do rodziców na Święta, odwiedziliśmy też teściów. Hania zasypana zabawkami - coś dziadkowie za bardzo szaleją z prezentami i już się boję, że ją za mocno rozpieszczą. Jak będzie starsza, to pewnie nie będzie chciała z nami do domu wracać.

2. Brumek, to nosidło wygląda bosko! I te sówki. Teraz będzie mi się śniło przez Ciebie po nocach.

3. Aaaa...no i Brumek, Piwnooka, Rysiki- ogromne gratulacje dla maluchów za takie wielkie postępy ruchowe!

4. Piwnooka się specjalnie dla Ciebie ujawniła ze swoją profesją , więc musisz skorzystać z propozycji i przy okazji spotkać się z Nami Poznaniankami.
1. Eeee tam, nie będzie tak źle
2.
3. Dziękuję
4. No właśnie w szoku ciągle jestem
Cytat:
Stronczek Brumek doczytałam o wpisaniu na listę, dziewczyny to już chyba nawet są ja jakoś tak z tych niesmielszych ale jak już wspominacie to podeslę co nieco do naszej
Nie nieśmiałuj się tylko ślij namiary!

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

A gdzie jest moja Telikowa?

>

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 22:36   #2176
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Witam wieczorową porą.
Agata się przed chwilą obudziłą i urządza sobie z nami pogaduszki. śmieje się, gada

I stanowczo odmówiła dziś niemowlęcego obiadku, chciała jeść to co ja (cwaniak mały jak dawałam z jej miski to odpychała rączkami, jak z mojego talerza to otwierała buźke)

No i prawie zawału dziś dostałam. Agatul siedział mi na kolanach tyłem do mnie. Wszedł mąż i mówi co ona taka brudna, ja patrze a ona całą brodę ma ukrwawioną. Ja panika, ze z nosa czy coś. Ale z dziąsła jej poszła krew.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 22:38   #2177
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

Może być nawet i dziadkiem oby przygarnęła

dobra. idę spać. dobranoc
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 22:39   #2178
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agatul siedział mi na kolanach tyłem do mnie. Wszedł mąż i mówi co ona taka brudna, ja patrze a ona całą brodę ma ukrwawioną. Ja panika, ze z nosa czy coś. Ale z dziąsła jej poszła krew.
Ojejku, przez ząbek
Stary 2012-04-07, 00:14   #2179
iustyna1
Wtajemniczenie

Skończyłam kroić warzywa . Mogę iść spać .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-07, 00:16   #2180
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Skończyłam kroić warzywa . Mogę iść spać .
A doprawić, wymieszać to co?
Stary 2012-04-07, 00:30   #2181
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
A doprawić, wymieszać to co?
to jutro (tzn. już dzisiaj)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-04-07, 05:54   #2182
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Happy Easter
ale słodki widok!
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

W ramach świątecznych porządków mam zamiar posegregować dokumenty? Liczy się?
Liczy się zdecydowanie
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Nie ma to ja sie rozchorowac na swieta .... normalnie tak mnie rozlozylo, ze tylko mozna ryczec...
Wiec wybaczcie, ze nie odnosze sie do Waszych postow....
zdrówka!
Cytat:
A
A my zaliczyliśmy debiut w nosidle. Wczesnym popołudniem poszłam z nim na 1,5 godzinki i wytrzymał bez problemu A potem jeszcze raz na trochę wyszliśmy i o kościół zahaczyliśmy
Wygodnie nawet i strasznie miłe jest to, że cały czas ma się takie ciepłe ciałko przy sobie. I jego buzia jest na takiej wysokości, że ciągle można ją cmokać I szeptać coś do uszka

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

No i jeszcze dodam, że Tymek łązi już po całym mieszkaniu No, prawie calym Ale w dużym pokoju i kuchni nie ma już miejsc, gdzie nie umie dotrzeć. Kurczą, wierzyć się nie chce. Jeszce trzy dni temu z miejsca gdzie go położyłam potrafił przemieścić się o metr najwyżej i to nie wprost, tylko obracając się i wiercąc, a nagle bach i mam całkowicie mobilne dziecko
Jestem pełna podziwu dla Tymka, idzie jak burza!!! Gratuluję!
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
tak, od 6 do 18
ojj..
Cytat:

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
pokaż zdjęcie
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
No i prawie zawału dziś dostałam. Agatul siedział mi na kolanach tyłem do mnie. Wszedł mąż i mówi co ona taka brudna, ja patrze a ona całą brodę ma ukrwawioną. Ja panika, ze z nosa czy coś. Ale z dziąsła jej poszła krew.
biedulka to od ząbka?
Pewnie zajrzę jeszcze, ale dziękuję za wszystkie życzenia i dołączam się:

KOCHANE, ZDROWYCH, SPOKOJNYCH ŚWIĄT, SMACZNEGO JAJKA, MOKREGO PONIEDZIAŁKU, MAŁO WNERWIAJĄCYCH MAMUSIEK, PO PROSTU RADOSNEJ WIELKANOCY!!!!!

Idę robić pisanki, bierzemy Adasia do święcenia

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 06:43   #2183
agni82
Zadomowienie

Cytat:
babcię chcecie ze mnie zrobić w wieku 30 lat?
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
jasne nawet 2+2 +1 w planach
Cytat:
Agni ja też mam taką plamke na oku! na zielonym brązowa, w starym paszporcie miałam nawet to wpisane jako znak szczególny przyciąga uwage a ile było propozycji podrywów w młodości na ta plamke ech oj tak
no widzisz, a u mnie rwania nigdy nie było. i nie wiem czy to przez to że ładna nigdy nie byam, czy przez to, że każdy wolał blondynke z niebieskimi oczyma
Cytat:

Taki plameczki na oczach mają wielki urok. Ja te u mojego męża uwielbiam
A jakiej ona u Was jest wielkości?
ta kropeczka jest maluteńka(połowa główki od szpileczki) i jak pokazywałam ją T. to zajeło mi kilka minut wypatrzenie jej. wygląda trochę jak taki mały śpioszek. Bałam się że to może być coś poważnego, nadal się boję, ale pani doktor twierdzi że nie, więc może przestanę sie denerwować.

ach i pani doktor stwierdziała, że Emilowi przydałby się basen, bo jest duży, "zbity", i mam krótką szyje, i mięśnie karku wypadałby trochę porozciagać.

poza tym martwiłam się że kręcił trochę gówka jak na :nie, ale tak jakby miał jakis tik. no to pani podotykała jego mięśni szyjnych i dała mu długopis do potrzymania (którego on jej nie chciał oddać). nie wiem w jaki celu . sposób badania?. mówi, że nic groźnego.

Mówię Wam ja powinnam studiowac medycynę, to przestałabym wmawiać sobie i innym choroby.

idę kroić warzywa i gotowac jajka
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-07, 06:51   #2184
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Cytat:
Idę robić pisanki, bierzemy Adasia do święcenia
No a ja idę do pracy
Pewnie będę podczytywać.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 07:29   #2185
Marina1
Zakorzenienie

Hej!

na wstępię chciałabym życzyć Wam kobietki WESOŁYCH ŚWIĄT!

omg scio aż mnie ciarki przeszły. Ale to ząbek się tak aż wyżyna? Czy co? Agat płakała?

wow piwnooka jestem pod wrażeniem. ( zawsze chciałam być lekarzem, ale mózg nie ten...)

agni mówisz, że lekarka zaproponowała Wam basen? mój też z tych dużych i ubitych. Pójdziecie? ja trochę tęsknie za Anglią, z chęcią wróciłabym tak na chwilę
Widziałaś może Kate i Wiliama, albo Harrego chociaż ?

Ale pogoda, o du.pę rozbić takie święta.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 07:41   #2186
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku, Aniu, Marino nie wiem od czego, albo sobie przygryzła albo to od ząbka. Nie wiem, bo nie płakała ani nic

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2012-04-07 o 07:46
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 08:24   #2187
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

maminki ja tylko na moment

życze dużo zdrówka dla was i waszych pociech
dużo radości i uśmiechu przy rodzinnym stole
słodkości bez miary

bede po południu
Stary 2012-04-07, 08:46   #2188
Marina1
Zakorzenienie

chyba dziś będzie pusto na wątku
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 08:49   #2189
isiaok
Rozeznanie

Witam!
Widzę, że wszystkie kroiłyśmy w nocy sałatki
carmelaSoprano Piękny króliczek, Sara jest prześliczna! Taka drobniutka, delikatna
Madziulka niezły ten Twój podkuchenny Ewka jak jest strasznie śpiąca to raczkuje z głową w dywanie...
brumek cudne to nosidło! My mamy takie zwykłe i po pierwszym spacerze miałam dość...Ewie niewygodnie, moje plecy powichrowane-zraziłam się...ale jak widzę te sówki kusi żeby podjąć jeszcze jedną próbę
agni doskonale rozumiem...my dopiero od sierpnia mamy swój dom a przez ostatnie 6 lat mieszkaliśmy chyba na każdej ulicy we Wrocławiu tak jak piszesz...nie można wbić gwozdzia, pomalować-wogóle nie m sensu robic jakichkolwiek remontów...z każdym nowym meblem każda nastepna przeprowadzka coraz trudniejsza...trzeba nabrać dystansu i po prostu odpuścić jak teraz patrze na nasz dom i ile jeszcze trzeba w niego włożyc to miło wspominam wynajm
brumek,Marinka zainspirowaly mnie Wasze nowe brwi i umówiłam się z kosmetyczką na "po" Swietach sama się jeszcze boje
nerolka,Monika za punkty i dostanie się-kciuki!

dla wszystkich raczkujacych dzieci!!!!
Ewa co 2,3 dni wchodziła do nowego pomieszczenia, które stawało sie jej ulubionymteraz odkrywa schody

wracam do kuchni...

Wesołych, pogodnych, radosnych, zdrowych Świąt
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 09:08   #2190
JustPi
Rozeznanie

Witajcie mamusie

spokojnych, radosnych świąt, uśmiechniętych dzieciaczków, dużo słońca i zdrowia

melduję się w końcu w nowej części
jakoś ostatnio ciężko było się ogarnąć, towarzystwo chorowało... ale nie marudzę
jesteśmy od tygodnia u teściów, jeszcze tydzień i wrcamy

Hania dalej doskonali się w sztuce czołgania i po mału doopkę do góry podnosi, dalej jest bezzębna, za to łobuzica co raz większa

ogromne buziaki dla Was i wszystkich dzieciaczków
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości