|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Brumek gdybyś Ty wiedziała ile ja się zbierałam do wystawienia aukcji
![]() ![]() No to tyle wolności, lecę obierać i kroić warzywa ![]()
![]() |
#2162 | |
Raczkowanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Brumek neurolog
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zdrowych i spokojnych Świąt
![]() Tż znowu chory, strasznie często go coś łapie. Mam nadzieję, że Radzia nie zarazi. A Radzio mój kłapciaty trochę jest. Co chwilę mu uszy muszę poprawiać jak spi bo sobie podwija. Wasze maluchy też tak robią? Upiekłam placka. Piernik bez miodu- nie wiem skąd przepis mam... Jutro zobaczę czy nie zakalec ![]() Poklikajcie czasem w banerki nasze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny
jeszcze troche ponadrabiam ![]() a chciałam Wam życzyć cudownych Świąt , nie ważne obchodzonych mniej czy bardziej ale pełnych radości, spokoju i najpiękniejszych bo z naszymi pociechami ![]() odpoczywajcie spacerujcie cieszcie się przy wspólnym stole ![]() ja posprzątałam dziś podwójnie - u siebie i u mamy ![]() jutro jeszcze coś upichce ![]() my jeden dzień u jednych dziadkow, drugi u drugich ![]() Agni ja też mam taką plamke na oku! na zielonym brązowa, w starym paszporcie miałam nawet to wpisane jako znak szczególny ![]() ![]() Brumek fajne nosidło pożyczysz ![]() ![]() ![]() Iustyna też się zbieram do wystawienia na all ale mi ciągle nie po drodze musze się zabrać w tygodniu! a przyszły dzis rolety! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Madziulka jak super śpi sweet! Carmela ale fajowy kroliczek! monia bo już nie wiem czy i o twoich zajączkach pisalam ale super! i syna starszego tez masz super! ![]() rozmyslam nad sałatką i wymyślić nie moge ![]() ![]() bo wszytkie 'domowe' te same co zawsze na każdą okazje już mi się znudziły ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() poklikane troche ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Wtajemniczenie
|
Jaki cudowny zajączek!
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny Szymon siedział sobie w krzesełku w kuchni podczas, gdy ja gotowałam kapuśniaczek. Dałam mu różne łyżki itp. do zabawy. Nagle patrzę, a on śpi ![]() ![]() I dziękuję za wszystkie miłe słowa odnośnie Szymonka ![]() Padam z nóg...
![]() |
#2167 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jak jest u Was? Jak Tymkowi idzie picie z doidy? Cytat:
Oczywiście klikam. Marinka ja podobnie jak Brumek dzisiaj myślałam co tam z Tobą. Carmelka ![]() Madziulka ślicznie ![]() W podpisie którejś wizażanki był taki tekst: "Co przynosi bocian? Chaos i zniszczenie" Zaczynam się z tym zgadzać ![]()
... Edytowane przez rysiki Czas edycji: 2012-04-06 o 21:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ps. za mną chodzi sałatka z makaronu ryżowego, kurczaka wędzonego, ananasa, kukurydzy i czosnku ![]() Jak mi Tż kupi kurczaka wędzonego to robię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
Nie nadrabiałam, przeczytałam tylko ostatnia stronę ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Po świętach pewnie będzie więcej czasu ![]() 2. Oooo kupiłaś nosidło. Jakie? My mamy Tuli, ale Domek woli sam dreptac albo wózek niz w tym siedzieć... A szkoda bo też lubię tę bliskość ![]() 3.Iii Tymcio raczkuje! Matko, ale jestem do tyłu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej mamuśki, ja dziś padam lekko, narobiłam się jak osioł dziś, a Lila już obudziła się z płaczem ze 3 razy ![]() agni tylko doczytałam że Ty po królewsku-sąsiedzko mieszkasz... czy Ty wiesz jak ja Ci tego zazdroszczę? ![]() ![]()
![]() |
#2171 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() hmm sałatka brzmi smakowicie mam faze na czooosnek ![]() Stronczek mam nadzieje że podroż przyjemna i całuski dla Wikusi! Natka fajnie że będzie Cie znowu więcej bardzo bardzo fajnie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zadomowienie
|
Hej kochane, wpadłam tak na chwilę sprawdzić co u Was.
![]() My dzisiaj zjechaliśmy do rodziców na Święta, odwiedziliśmy też teściów. Hania zasypana zabawkami ![]() ![]() ![]() Brumek, to nosidło wygląda bosko! I te sówki. ![]() Piwnooka się specjalnie dla Ciebie ujawniła ze swoją profesją ![]() ![]() Madziulka, ale on uroczo wygląda. ![]() Stronczku, trochę późno, ale ja również Wam życzę szerokiej drogi. ![]() Carmela, zajączek jak żywy- tylko marchewki brakuje. ![]() Agni, ciekawe z tą kropeczką- unikatowy egzemplarz z Emila. ![]() ![]() ![]() No i musisz koniecznie wbić się na herbatkę do sąsiadki. ![]() Oliweczka, zdrówka dla Was. ![]() ![]() Telik, opis twoich ataków migreny przyprawił mnie o ciarki- mam nadzieję, że już więcej ich nie doświadczych. ![]() ![]() No i więcej nie pamiętam... Dziękuję za wszystkie gratulacje dla Hani z okazji przespanej nocy. ![]() ![]() ![]() Pewnie zajrzę do Was dopiero w poniedziałek, więc już teraz życzę Wam wszystkim zająca z wielkimi jajami! ![]() Aaaa...no i Brumek, Piwnooka, Rysiki- ogromne gratulacje dla maluchów za takie wielkie postępy ruchowe! ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-04-06 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Raczkowanie
|
Stronczek Brumek doczytałam o wpisaniu na listę, dziewczyny to już chyba nawet są
![]() ![]() ![]() ![]() a jeszcze tylko co do tych klopsików, to one moga byc dla wszystkich dzieciaczków, mięso mielone z indyka jest tak mięciutkie po ugotowaniu ze mozna rozdrobnić jak w spagetthi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aureola rudości jednym słowem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Dooidy to ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A święta gdzie spędzacie? 2. Też Tuli ![]() 3. Raczej pod-raczkowuje ![]() ![]() Stronczku - jak Wam się jedzie? ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2175 | ||
Zakorzenienie
|
Żartujesz sobie
![]() To jestem pełna podziwu a nawet więcej ![]() Jadę do Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A tak serio, to mogłabyś mi napisać, czy te moje objawy wyglądają naprawdę na migreny, czy to coś innego? Wiem, wiem, diagnoza przez telefon i internet to to, co lekarze lubią najbardziej, ale... ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() 3. Dziękuję ![]() 4. No właśnie w szoku ciągle jestem ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- A gdzie jest moja Telikowa? ![]() >
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą.
Agata się przed chwilą obudziłą i urządza sobie z nami pogaduszki. śmieje się, gada ![]() I stanowczo odmówiła dziś niemowlęcego obiadku, chciała jeść to co ja (cwaniak mały jak dawałam z jej miski to odpychała rączkami, jak z mojego talerza to otwierała buźke) No i prawie zawału dziś dostałam. Agatul siedział mi na kolanach tyłem do mnie. Wszedł mąż i mówi co ona taka brudna, ja patrze a ona całą brodę ma ukrwawioną. Ja panika, ze z nosa czy coś. Ale z dziąsła jej poszła krew. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
Może być nawet i dziadkiem
![]() ![]() dobra. idę spać. dobranoc
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2179 |
Wtajemniczenie
|
Skończyłam kroić warzywa
![]() ![]()
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
A doprawić, wymieszać to co?
![]()
#2181 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#2182 | ||||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ale słodki widok! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ojj.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie zajrzę jeszcze, ale dziękuję za wszystkie życzenia i dołączam się: KOCHANE, ZDROWYCH, SPOKOJNYCH ŚWIĄT, SMACZNEGO JAJKA, MOKREGO PONIEDZIAŁKU, MAŁO WNERWIAJĄCYCH MAMUSIEK, PO PROSTU RADOSNEJ WIELKANOCY!!!!! Idę robić pisanki, bierzemy Adasia do święcenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |||
Zadomowienie
|
babcię chcecie ze mnie zrobić w wieku 30 lat?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ach i pani doktor stwierdziała, że Emilowi przydałby się basen, bo jest duży, "zbity", i mam krótką szyje, i mięśnie karku wypadałby trochę porozciagać. ![]() poza tym martwiłam się że kręcił trochę gówka jak na :nie, ale tak jakby miał jakis tik. no to pani podotykała jego mięśni szyjnych i dała mu długopis do potrzymania (którego on jej nie chciał oddać ![]() ![]() Mówię Wam ja powinnam studiowac medycynę, to przestałabym wmawiać sobie i innym choroby. ![]() idę kroić warzywa i gotowac jajka ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Cytat:
![]() Pewnie będę podczytywać.
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
Hej!
na wstępię chciałabym życzyć Wam kobietki WESOŁYCH ŚWIĄT! omg scio aż mnie ciarki przeszły. Ale to ząbek się tak aż wyżyna? Czy co? Agat płakała? wow piwnooka jestem pod wrażeniem. ( zawsze chciałam być lekarzem, ale mózg nie ten...) agni mówisz, że lekarka zaproponowała Wam basen? mój też z tych dużych i ubitych. Pójdziecie? ja trochę tęsknie za Anglią, z chęcią wróciłabym tak na chwilę ![]() Widziałaś może Kate i Wiliama, albo Harrego chociaż ? ![]() Ale pogoda, o du.pę rozbić takie święta.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Brumku, Aniu, Marino nie wiem od czego, albo sobie przygryzła albo to od ząbka. Nie wiem, bo nie płakała ani nic
![]() Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-04-07 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Wtajemniczenie
|
![]() maminki ja tylko na moment życze dużo zdrówka dla was i waszych pociech dużo radości i uśmiechu przy rodzinnym stole słodkości bez miary bede po południu ![]()
#2188 |
Zakorzenienie
|
chyba dziś będzie pusto na wątku
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Rozeznanie
|
Witam!
Widzę, że wszystkie kroiłyśmy w nocy sałatki ![]() carmelaSoprano Piękny króliczek, Sara jest prześliczna! Taka drobniutka, delikatna ![]() Madziulka ![]() ![]() ![]() brumek cudne to nosidło! My mamy takie zwykłe i po pierwszym spacerze miałam dość...Ewie niewygodnie, moje plecy powichrowane-zraziłam się...ale jak widzę te sówki ![]() ![]() agni doskonale rozumiem...my dopiero od sierpnia mamy swój dom a przez ostatnie 6 lat mieszkaliśmy chyba na każdej ulicy we Wrocławiu ![]() ![]() ![]() brumek,Marinka zainspirowaly mnie Wasze nowe brwi i umówiłam się z kosmetyczką na "po" Swietach ![]() ![]() nerolka,Monika za punkty i dostanie się-kciuki! ![]() ![]() ![]() Ewa co 2,3 dni wchodziła do nowego pomieszczenia, które stawało sie jej ulubionym ![]() ![]() wracam do kuchni... Wesołych, pogodnych, radosnych, zdrowych Świąt |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie
![]() spokojnych, radosnych świąt, uśmiechniętych dzieciaczków, dużo słońca i zdrowia ![]() melduję się w końcu w nowej części ![]() jakoś ostatnio ciężko było się ogarnąć, towarzystwo chorowało... ale nie marudzę ![]() jesteśmy od tygodnia u teściów, jeszcze tydzień i wrcamy ![]() ![]() Hania dalej doskonali się w sztuce czołgania i po mału doopkę do góry podnosi, dalej jest bezzębna, za to łobuzica co raz większa ![]() ogromne buziaki dla Was i wszystkich dzieciaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.