W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-06, 09:21   #2131
Kolina
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

hej

STO LAT Karol i Dwie Maje

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Kolina ile zaśpiewali za nocleg w długi weekend? pewnie sporo..
60zl za dobę

u nas noc spokojna, wyspaliśmy się a zaraz zbieramy się do mojej mamy, dzieć zostaje a ja ruszam do Krakowa - będę z nimi w ciągłym kontakcie telefonicznym, bo pewnie szybko zatęsknię....

piszecie o świętach - u nas przygotowania ciut większe jak na niedzielę, sprzątanie dokładniejsze, trochę więcej jedzenia - ale bez szaleństw
chrzest mamy w restauracji, więc tym nie muszę się martwić

miłego dnia
Stary 2012-04-06, 10:50   #2132
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Dziewczyny właśnie był u mnie kurier i przywiózł mi żel z luksji- Mango-Papaja. Ciekawe....
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 10:56   #2133
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny właśnie był u mnie kurier i przywiózł mi żel z luksji- Mango-Papaja. Ciekawe....

co Ty to mówisz?
Stary 2012-04-06, 11:03   #2134
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
co Ty to mówisz?

No poważnie! Jedna sztuka.. Że się kuriera opłacało wysyłać z jednym żelem.
500ml, pachnie cudnie
Stary 2012-04-06, 11:05   #2135
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Udało mi się kupić koszyk Dziecięcy - niebieski z żółtą kaczuszką
Zakupy też zrobione Pozostało upichcić sałatkę jarzynową, kotlety z pieczarkami i jedno ciasto
Dzisiaj jeszcze jadę po buty, bo mam upatrzone - mam nadzieję, że sklep będzie czynny.

Miłego dnia

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 11:12   #2136
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Zobaczcie moje śpiące dziecko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2979.jpg (89,3 KB, 59 załadowań)

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 11:13   #2137
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Jak słodko
Stary 2012-04-06, 11:18   #2138
brumek
Zakorzenienie

Hejka

Cytat:
Ale jednego roku w wigilię jadłam kanapki z szynką bo się zapomniałam Pyszne były jak nigdy. Mama mnie dorwała i musiałam odłożyć
Ale zasadniczo w Wigilię postu nie ma Kościół nie zabrania wtedy jeść mięsa, jedynie ze względu na zachowanie tradycji można pościć.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
dziś jedziemy z Emilem do pediatry - zobaczyłam na oczku, na tęczówce małą plamkę (szaro-białą) i nie wiem co to jest: confused:

mam nadzieję, że nic groźnego, bo ja przez to ciągłe martwienie się o niego zmarszczek większych dostanę. Na tym polega macierzyństwo???
Hm, dziwne Ale może po prostu będzie tak miał? Mój mąż ma zielone tęczówki, ale na każdej kilka maleńkich brązowych łatek

Cytat:
Brumek cudowne nosidło,ale cena Oby się spradziło, i spacery w wózku by były nadal numero uno dla Tymka.
Dzięki Jak tylko przestanie padać, lecimy wypróbować

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Nie zgadniecie- chora jestem mam katar, ale na szczęście bez bólu gardła, czy gorączki. Temperaturka jakaś podwyższona leciutko moze jest, bo czuję się jakby walec po mnie przejechał.....Wszystko przez mycie okien
W pierwszym trymestrze widać jestem bardzo podatna na infekcje, bo z Julcią tez chorowałam na początku( antybiotyki były).
Teraz się tylko modlę, żeby Julci nie zarazić
Buu Albo podatna, albo akurat taki sezon przeziębieniowy Bo wtedy była jesień, teraz początek wiosny. Najgorsze pod tym względem okresy.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
1. I w ogóle targają mną emocje, bo chciałabym i nie chcę jechać do mojego rodzinnego domu, bo niby mama i Kamil, ale jednak alkoholik ciągle na rauszu ( cały czas ). I nie wiem...Zle mi tak z tym, że Wam mówię. M. nie chce tam jeździć, nie dziwię się mu, bo alkoholik jest najmądrzejszy i agresywny. A mama nie przyjedzie znając życie, bo ma niby wielce roboty w domu.
Ehhhh...

2. Brumek ale czadowe nosidło. A sówki to już magia Bardzo mi się podoba.

3. Igor nad ranem dziś się obudził i patrzę, a ten leży i dopija sam mleko z nocy. Coraz częściej mu się zdarza samemu pić.
1. Paskudna sytuacja, domyślam się, jak się czujesz taka rozdarta
2. Dziękuję
3. Sam Wow!

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Widzę, że nie ja jedna nie lubię świąt... Jeśli chodzi o wymiar religijny, to uważam je za najpiękniejsze, ale tej całęj oprawy nie lubię. Wcześniej zwykle spędzałąm je w pracy - najwięcej pracy wtedy mieliśmy. Teraz czeka mnie siedzenie przez te dni w domu, bo tutaj nikogo się nie odwiedza i nikt ich nie odwiedza. Może chociaż na jaki spacer wyskoczymy...

Ja też chcę złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia.
Zdrowych, szczęśliwych, wymarzonych Świąt Wielkiej Nocy. Smacznej święconki, mokrego dyngusa. Aby dzieci pozwoliły Wam wypocząć...
Dziękuję i wzajemnie, kochana! Niech te święta będą spokojne dla Ciebie. Tak wewnętrznie spokojne

A ja święta uwielbiam Zawsze wiąże się to z jakimiś nerwami, czy stresem, ale każde święta mają dla mnie magię. A jeszcze teraz, kiedy wszystko jest po raz pierwszy z Tymonkiem ,ro już w ogóle uśmiech mi z twarzy nie schodzi

Cytat:
O! A nie było w regulaminie czegoś takiego?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Zakupy też zrobione Pozostało upichcić sałatkę jarzynową, kotlety z pieczarkami i jedno ciasto
Dzisiaj jeszcze jadę po buty, bo mam upatrzone - mam nadzieję, że sklep będzie czynny.
No to bomba Czyli i Ty już poczułaś świąteczną atmosferę

Cytat:
Boziu, coś pięknego

I oczywiście:
Karol i dwie Majeczki - wszystkiego najlepszego z okazji dziewiątej i ósmych miesięcznic

,
Stary 2012-04-06, 11:44   #2139
aania_20
Zakorzenienie

zrobiłam właśnie babkę, sernika z kokosem i ciasto bananowe ale dla mnie to przyjemność bo lubię piec no i w zasadzie odrobiłam się na dziś

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja tez świąt nie robie, wkurzyłam się i powiedziałam ze nie (ale to nie temat na główny), kupie może kawałek mięska i upieczemy sobie. W pierwszy dzień pójdziemy do moich rodziców, a w drugi tez gdzies sie wybierzemy, a nawet jeśli nie to ugotuje sie co na obiad i bedziemy sie relaksować. Powody napisze w K.
idę zaraz do klubu
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Rozumie Cię doskonale. Ja też bardzo tęsknię za rodzicami-już nie pamiętam, kiedy ostatni raz spędziliśmy razem święta
Ale u mnie sytuacja ta przedstawia się bardziej optymistycznie, bo jeszcze w tym roku zjeżdżają już na stałe, więc kolejne święta już razem(w II dzień planuję chrzest fasolinki- nie ma to jak miec już wszystko zaplanowane, nie?)

fajny plan!

no i zdrówka!
to TŻ pracuje w poniedziałek?

Cytat:
youyou Ty dodawałaś w K przepis na krówkę. Wierzch placka posmarować mlekiem skondensowanym- trzeba to mleko ubijać/miksować? Czy takim prosto z puszki posmarować?
jeżeli mleko w puszce słodzone to musisz najpierw ugotować. A jak gotowa masa krówkowa to tylko smarujesz, nic więcej.

Ja tam święta lubię Choć nie lubię całej tej otoczki - wariactwo, ludzie się przeciskają w sklepach, rzucają na jedzenie jakby mieli nic przez miesiąc nie dostać. Potem przygotowują nie wiadomo ile, a po świętach połowę wyrzucają.
U mnie sprzątam może ciut więcej niż zwykle (no bo niektórych rzeczy nie robi się przy każdym sprzątaniu), robię coś dobrego do jedzenia, ale bez wpadania w panikę, że tyle rzeczy trzeba... nic nie trzeba, jak nie zrobię to świat się nie skończy
A do kościoła chodzimy co niedzielę, w święta oczywiście też, ale nasz ksiądz jest bardzo fajny, raczej swoją postawą ludzi zachęca, a nie odpędza od kościoła.

TŻ dzwonił że wychodzi już z pracy, więc pewnie za jakieś 2 godziny będzie

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
cudny widok!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 12:09   #2140
brunetka2000
Zakorzenienie

Radosnych świąt Zmartwychwstania Pańskiego oraz Błogosławieństwa Bożego.
Niech Zmartwychwstały Chrystus obudzi w nas to, co uśpione, ożywi to, co jeszcze martwe i niech światło Jego słowa prowadzi nas przez życie w radości i pokoju.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wesolych_swiat_wielkanocnych_85.jpg (63,0 KB, 5 załadowań)
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 12:23   #2141
piwnooka77
Raczkowanie

Witam,

ja dzisiaj wcześniej się zerwałam z pracy, trzeba chałupę doprowadzić do porządku...
Raczkowanie u nas zbliża się coraz większymi krokami i z jedzeniem jest juz dobrze, je wszystko (no prawie wszystko) i chętnie

U nas święta głownie organizuje teściowa z babcia męża, ja dostałam trzy zadania do wykonania A jutro mają przyjechać moi rodzice (będą nocować u teściowej, bo u nas nie ma miejsca), cieszę się, ponieważ nie widzieli Helenki od grudnia.

Gratulacje nowych ząbków, umiejętności i miesięcznic!!!

Brumku już nie mogę słuchać (czytać) o tym Twoim bólu głowy (z żalu nad Tobą oczywiście ), coś za często je masz. - przyjedź do mnie ja Ciebie zbadam.

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

aaaa zapomniałam Szymonek na zdjęciu rozkoszny
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 12:25   #2142
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Boski jest!

Dziekuje za wszystkie skladane juz zyczenia: Babonik, Brunetka, Mamad

Sto latek dla Majeczek i Karola.

Patik zrobilabym zdjecie, ale jestem nieumalowana i nie nadaje sie do pokazywania...

Alibany, Oliweczka ja tez w poniedzialek sama

A poza tym humor taki jak pogoda: do d.upy
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 14:04   #2143
83monia
Zakorzenienie

a ja wyrodna matka dalam dziecko do zlobka na jeden dzien zeby isc do fryzjera. stwierdzilam ze to lepiej dla neij niz wdychac opary... zaraz po nia ide i pospacerujemy bo od wczoraj jest pieknie, zimno (w nocy mroz) ale słonecznie.

ZYCZE WESOLEGO JAJKA, bo nie wiem czy ejszcze tu zajrze. jutro do tesciow jedziemy, wiec do poniedzialku mnie nie bedzie. ale bede na telefonie podczytywac

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 14:18   #2144
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja wyrodna matka dalam dziecko do zlobka na jeden dzien zeby isc do fryzjera. stwierdzilam ze to lepiej dla neij niz wdychac opary... zaraz po nia ide i pospacerujemy bo od wczoraj jest pieknie, zimno (w nocy mroz) ale słonecznie.
Wesołego!

A czy, wyrodna matko, chociaż warto było oddawać to biedne dziecko? Jak wyszły włosy?

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
1. Raczkowanie u nas zbliża się coraz większymi krokami i z jedzeniem jest juz dobrze, je wszystko (no prawie wszystko) i chętnie

2. Brumku już nie mogę słuchać (czytać) o tym Twoim bólu głowy (z żalu nad Tobą oczywiście ), coś za często je masz. - przyjedź do mnie ja Ciebie zbadam.
1. To identiko jak i nas
2. Kochana jesteś A czym zamierzasz mnie przebadać?
Stary 2012-04-06, 14:53   #2145
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
to TŻ pracuje w poniedziałek?[/COLOR]

tak, od 6 do 18

Zrobiłam sałatki, poprasowałam , a teraz już chyba będę odpoczywac, bo Julcia nie wytrzyma już faszerowania jajek

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 15:21   #2146
nerola
BAN stały

"wpadłam" podziękować za kciukasy za Maksa
Ponoć poszło mu dobrze.Przyszedł rozradowany a ja cała w nerwach.Teraz czekamy na wyniki

Zęby a właściewie miejce po nas nie bolą,szwy zdjęłam.

Poza tym wsio gra
Ogarniam dom i okolice.

Dzieci mają się dobrze

Brumku
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 15:32   #2147
iustyna1
Wtajemniczenie

Opchnęłam na all perfumy i rolki. Mam na rowerek (albo steper) i parasolkę dla małej! Ale się cieszę!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 15:58   #2148
karolinee1983
Zadomowienie

Hej mamusie wpadam by złożyć Wam życzenia, bo w święta pewnie nie uda mi się wejść na wizaż ani na minutkę (teście przyjeżdżają )

Życzę Wam
Spokojnych i radosnych świąt spędzonych
w gronie najbliższych Wam osób
smacznego jajeczka
i baaardzo mokrego śmigusa dyngusa

Buziaki dla Was i dla Naszych małych słoneczek

Ps. bardzo dziękuję w imieniu Mai za życzenia z okazji skończenia 8. miesięcy

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 16:59   #2149
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Hm, dziwne Ale może po prostu będzie tak miał? Mój mąż ma zielone tęczówki, ale na każdej kilka maleńkich brązowych łatek

,
no właśnie chyba tak będzie miał. Pani doktor obejrzała mu oczko- na tyle ile pozwolił jej - bo zabierał jej tą latareczkę. Ale ona stwierdziała że to nic groźnego, wygląda na brak pigmentu. mała szaro- biała kropeczka. Powiedziała, że to może być genetycznie zabrane ode mnie, bo ja tez mam plamki i brumku identyko jak twój mąż. Mam zielone tęczówki i brązowe plamki. znajomi się śmiali kiedyś że to są oczy w kolorze moro.

Ależ mi ulżyło, bo jak w internecie czytałam o jakimś raku, to aż mi się gorąco robiło. Potem T. pokazał mi, że nie doczytałam, że to rzadkość i występuje w Ameryce Południowej i Środkowej. Głupek ze mnie i panikara.
Cytat:
cudeńko
Cytat:
Dzień dobry

Miłego dnia
no widzisz jak można poczuć święta

ja gotowac dużo nie będę, bo nie lubię wyrzucac potem.
a póki co sprzątania kupa
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 17:06   #2150
patik87
Zakorzenienie

Agni rozumiem że już się przeprowadziliście? i sąsiedztwo królowej to nowy dom? zazdroszczę!!
Wstawisz fotki nowego lokum

Madziulka ale słodziak no.
Stary 2012-04-06, 17:27   #2151
madziaranew
Rozeznanie

Dziewczyny dziekuje za zycOnka dla Sophie.
Przedswiateczne przygotowabia czas zaczac. Ciasto upieklam , miala byc w- zetka jest zakalec , pokroilam I jest super do kawy . Upieklam druga , jak narazie wydaje mi sie ze wyszla , ale zobaczymy jutro. Jeszcze tylko babke dzis wieczorem I finito.

Zycze Wam Wesolych Swiat , Duzo Zdrowka Dla Maluszkow I Cierpliwosci Dla Mamusiow.

Stronczku juz pojechalas a ja Ci zycze szerokiej drogi.
Dziecie spi a ja ide odpoczywac. Trzymajcie sie Cieplo
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 18:11   #2152
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Happy Easter
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg he.jpg (105,0 KB, 47 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 18:36   #2153
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Hehe cudny już był tak zmęczony, czy mama guzdrała się z obiadkiem i postanowił się kimnąć? Nie wyobrażam sobie, by Ala tak odpłynęła, czasami zwala się z nóg ze zmęczenia ale ma szans na zaśnięcie np. w foteliku do karmienia

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
"wpadłam" podziękować za kciukasy za Maksa
Ponoć poszło mu dobrze.Przyszedł rozradowany a ja cała w nerwach.Teraz czekamy na wyniki

Poza tym wsio gra
Ogarniam dom i okolice.

Dzieci mają się dobrze
dla Maksa i dla mamusi bo domyślam się, że stresu to Cię kosztowało.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Opchnęłam na all perfumy i rolki. Mam na rowerek (albo steper) i parasolkę dla małej! Ale się cieszę!

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Happy Easter

I ja przybyłam złożyć Wam życzenia na te święta!

Zdrowych, radosnych, słonecznych, rodzinnych Świąt Wielkanocnych!!!

alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 18:40   #2154
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam wieczorową porą.

Madziulka, Carmela piękności
Stronczek no to szerokości życzę i niech Wiki pięknie zniesie podróż
Nerola na pewno Maks sobie poradził. Będzie 100% jak nic

Karol i Majeczki za miesięcznice.

W ramach świątecznych porządków mam zamiar posegregować dokumenty? Liczy się?

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 18:40   #2155
Natka_
Zakorzenienie

KOCHANE MOJE, ŻYCZĘ WAM ZDROWYCH, POGODNYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH!!!:cm ok:
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 19:11   #2156
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
2. Kochana jesteś A czym zamierzasz mnie przebadać?
stuknę młoteczkiem, poświecę po oczach, zadam dziwne ćwiczenia do wykonania, posmyram, i dokładnie przepytam...

Dziewczyny
ZDROWYCH, RADOSNYCH, SPOKOJNYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH !!!
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 19:15   #2157
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

a jakże!!
Cytat:
Agni rozumiem że już się przeprowadziliście? i sąsiedztwo królowej to nowy dom? zazdroszczę!!
Wstawisz fotki nowego lokum
tak przeprowadziliśmy sie juz Patik, ale nie ma czego zazdraszczać. mieszkamy w samym centrum i mieszkaliśmy.przeprowadzi lismy sie tylko ulicę dalej. i wciąż wynajmujemy, a w związku z tym:
- nie moge pomalować ścian na kolor, który mi sie podoba,
- nie kupujemy drogich mebli, bo się nie opłaca (każde mieszkanie jest inne - i zawsze coś się wywala i dokupuje). serce mi się ściska na takie marnotrawienie. tym razem oddaliśmy 3 drzwiową szafę znajomemu. stan super, ale nam ciężko byłoby ja gdzieś ulokować.
- nie dom, a mieszkanie w bloku.
- a od królowej serio mieszkamy 15 min spacerkiem i niemal codziennie tam się z Emilem przechadzamy.
- nigdy nie czuję się zupełnie jak w domu, bo wiem że i tak się stąd wyprowadzimy

tak więc widzisz nie ma czego zazdraszczać. a pomimo , że mieszkam tak blisko królowej - to ani razu nie zaprosiła mnie na herbatkę. raz tylko widziałam ją wyjeżdżającą z pałacu

a fotki wstawię jak tylko uprzątnę wszystko
ja się zaraz zabieram za robienie sałatki.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 19:22   #2158
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Hej dziewczyny
wpadlam tylko zyczyc Wam wszystkim, Waszym slodkim zajaczkom i Waszym rodzinom spokojnych i cieplych swiat w cudownej rodzinnej atmosferze

Cytat:
Happy Easter
No slodko wyglada Kto by nie chcial takiego wielkanocnego zajaczka....

Madziulka jak Twoje dziecie tak szybko zasnelo i to jeszcze w krzeselku ?? Ale widok jest cudowny... chyba nie budzilas

Nie ma to ja sie rozchorowac na swieta .... normalnie tak mnie rozlozylo, ze tylko mozna ryczec...
Wiec wybaczcie, ze nie odnosze sie do Waszych postow....

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2012-04-06 o 19:26
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 19:58   #2159
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Hej mamusie wpadam by złożyć Wam życzenia, bo w święta pewnie nie uda mi się wejść na wizaż ani na minutkę (teście przyjeżdżają
A jak Wasze spanie? Zmieniło się coś?

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Liczy się! Także bądź spokojna - świąteczne porządki będziesz miała zaliczone

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
KOCHANE MOJE, ŻYCZĘ WAM ZDROWYCH, POGODNYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH!!!:cm ok:
A kiedy wpadniesz na dłużej? Tak pani za Ciebie jeszcze nie przyjęta?

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
stuknę młoteczkiem, poświecę po oczach, zadam dziwne ćwiczenia do wykonania, posmyram, i dokładnie przepytam...
Kochana, a kim Ty właściwie jesteś z zawodu? Wybacz jeśli pisałaś, ale nie kojarzę

Cytat:
tak więc widzisz nie ma czego zazdraszczać. a pomimo , że mieszkam tak blisko królowej - to ani razu nie zaprosiła mnie na herbatkę. raz tylko widziałam ją wyjeżdżającą z pałacu

Mało kulturalna ta królowa, skoro nowych sąsiadów na zapoznawczą herbatkę nie prosi

Cytat:
Happy Easter
Jaki cudny zającek

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
No to chociaż to masz z głowy

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Super
Też myślę, żeby się zebrać i powystawiać zbędne rzeczy na allegro, ale nie mogę się zmobilizować. Bo to zdjęcia trzeba by porobić itp. i jakoś czasu/weny mi brak
A mam sporo tego. Szczególnie ciuszków które Tymek podostawał, a których nigdy nie założyłam, nawet jeszcze metki mają.

Cytat:
no właśnie chyba tak będzie miał. Pani doktor obejrzała mu oczko- na tyle ile pozwolił jej - bo zabierał jej tą latareczkę. Ale ona stwierdziała że to nic groźnego, wygląda na brak pigmentu. mała szaro- biała kropeczka. Powiedziała, że to może być genetycznie zabrane ode mnie, bo ja tez mam plamki i brumku identyko jak twój mąż. Mam zielone tęczówki i brązowe plamki. znajomi się śmiali kiedyś że to są oczy w kolorze moro.
Taki plameczki na oczach mają wielki urok. Ja te u mojego męża uwielbiam
A jakiej ona u Was jest wielkości?

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Nie ma to ja sie rozchorowac na swieta .... normalnie tak mnie rozlozylo, ze tylko mozna ryczec...
Wiec wybaczcie, ze nie odnosze sie do Waszych postow....
To rzeczywiście paskudnie się złożyło Zdrowiej szybko!

A my zaliczyliśmy debiut w nosidle. Wczesnym popołudniem poszłam z nim na 1,5 godzinki i wytrzymał bez problemu A potem jeszcze raz na trochę wyszliśmy i o kościół zahaczyliśmy
Wygodnie nawet i strasznie miłe jest to, że cały czas ma się takie ciepłe ciałko przy sobie. I jego buzia jest na takiej wysokości, że ciągle można ją cmokać I szeptać coś do uszka

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

No i jeszcze dodam, że Tymek łązi już po całym mieszkaniu No, prawie calym Ale w dużym pokoju i kuchni nie ma już miejsc, gdzie nie umie dotrzeć. Kurczą, wierzyć się nie chce. Jeszce trzy dni temu z miejsca gdzie go położyłam potrafił przemieścić się o metr najwyżej i to nie wprost, tylko obracając się i wiercąc, a nagle bach i mam całkowicie mobilne dziecko
No i zaraz po świętach muszę jakieś przestawianie zrobić, bo u nas książki są na dolnych półkach. Już mi Tymek pogryzł tomik Szymborskiej Poza tym mamy na podłodze stojaki na płyty, jakieś świeczniki, lampki. Do tej pory jeszcze o tym nie myślałam, a teraz trzeba i to w ekspresowym tempie
Stary 2012-04-06, 20:06   #2160
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

1. Liczy się! Także bądź spokojna - świąteczne porządki będziesz miała zaliczone

2. A my zaliczyliśmy debiut w nosidle. Wczesnym popołudniem poszłam z nim na 1,5 godzinki i wytrzymał bez problemu A potem jeszcze raz na trochę wyszliśmy i o kościół zahaczyliśmy
Wygodnie nawet i strasznie miłe jest to, że cały czas ma się takie ciepłe ciałko przy sobie. I jego buzia jest na takiej wysokości, że ciągle można ją cmokać I szeptać coś do uszka
1. To dodam, że jeszcze podłogi pomyłam Pojechałam po bandzie z tymi świątecznymi porządkami

2. Fajnie, że spacerek w nosidle udany. Zazdroszczę, bo to musi być naprawdę fajna sprawa, szczególnie ta bliskość

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości