|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
A mnie męczy zgaga, brzuch boli na @ i po raz pierwszy w ciąży nie mogę spać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Gang Iren
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Uciekam spac.
O ile mi sie uda,bo moje dziecie caly dzien spokojne teraz nadrabia ![]() Dziwnie sie czuje,chce mi sie wymiotowac. Dobranoc!
#4383 |
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry
![]() evcia uzywam nakladek z aventu i jeszcze jakiejs firmy ale nie wiem jakiej, ogolnie ciezko tutaj dostac nakladki w sklepach - przynajmniej u mnie, Tz zjezdzil cale miasteczko i w boots mieli jedno opakowanie i to przez przypadek, lezalo za lada ![]() Hania wczoraj miala dzien na spanie, wieczorem pojechalam do tesco a Tz z nia zostal, ale sie obudzila i przez godzine musial sie nia zajmowac, przyjechalam a on mowi ze zrobila siku...a ja a skad wiesz? ''a bo zmienilem pieluche''...wow no to mamy postep ![]() ![]() ![]() Hania nakarmiona po 23 spala mozna powiedziec do 5, teraz nakarmiona spi, ide zrobic sobie sniadanko i tez sobie jeszcze pospie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
I co...? Aj te kwietniowe dzieci uparte. |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak otwieram oczy rano ostatnio to pierwsze moje słowa brzmią "Boże błagam cię, chce już urodzić"... ciężko mi z myślą, że muszę czekać do 11.04 na ktg i usg i decyzje kiedy cesarka... a później jeszcze bede musiała na tą cesarkę poczekać ![]() Cytat:
![]() w nocy doszedł jeszcze potworny ból palców u dłoni tak napuchły ![]() z dnia na dzień jest gorzej ![]() strasznie uparte ![]() *** ![]() po pierwsze: WESOŁYCH ŚWIĄT kurczaczek-wielkanoc-pisanki.jpg po drugie: mój mąż pokazał synkowi na zegarze, że jak wskazówka będzie na 9:45 to pojadą do kościoła na święcenie... Mały strasznie podjarany, bo ma swój koszyk z łakociami... i tak siedzi przed tym zegarem i patrzy na wskazówki jak zaczarowany i czeka ![]() po trzecie: już nie mogę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() śniło mi się że desia urodziła! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Znowu takie bole w nocy mialam,brzuch twardnial i jeszcze raz w nocy bylam na kibelku ze sraczka.No i nic z tego nie wyszlo,obudzilam sie rano i jest jak bylo.Czyli jestem nadal z brzuchem i dolegliwosci na razie sie skonczyly. Cytat:
![]()
![]() |
#4388 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No nic z tego kochana ![]() Dzien Dobry! A w nocy mnie tak bolaly biodra i plecy ze myslalam ze odjade, sama az myslalam ze moze jednakc cos sie zaczyna, a jednak nie! Czyli kompletna kicha z ta pelnia, 0 narodzin ![]()
![]() |
#4389 |
Gang Iren
|
Tez mysle,ze cos ta pelnia przereklamowana
![]()
#4390 |
Zakorzenienie
|
Dziendobry!
Moj maly od wczoraj od 20 nie zrobil kupki...meczy sie bidulek, steka, prezy sie i nic! ***A tak w ogole to Tymus skonczyl wczoraj miesiac ![]() Dziewczyny no i wyleczylam piers!!! ![]() Kurcze ciagle mysle co zle jem ze mu nie ida te kupki z latwoscia tylko sie tak meczy...
#4391 |
Zakorzenienie
|
Mała u nas też kupki przez ostatnie dni szły z problemem. Trzeba to przetrwać, masuj brzuszek, ogrzewaj. Jak robi bączki to dobrze, jak nie, to kładź często na brzuszek, przytul brzuszkiem do siebie. No i niestety trzeba to przetrwać.
Moja Ewelinka też się pręży przy bączkach i kupkach i nie zawsze idą, ale czytałam, że kobiece mleko może się całkowicie wchłonąć z układu pokarmowego i kupki może nie być bardzo długo. Ostatecznością, aby pomóc w zrobieniu kupki są czopki glicerynowe, daje się dosłownie okruszek. Jeśli po tym kupka nie pójdzie to znaczy, że jelitka są puste a cierpi na typowe brzuszkowe dolegliwości. U nas trochę lepiej. Ewelinka bez problemu zasnęła po kąpieli, spała ok. 3 godzin. W nocy karmienie o północy, o 4 i o 8. Ale ciśnienie spadło i mimo wszystko jestem tak niewyspana, że szok.
#4392 | |
Gang Iren
|
Cytat:
W sumie to dziecko karmione piersia nie musi robic kupki codziennie. Ale jak mowisz,ze sie meczy,to moze pomasowac brzuszek,albo sprobowac delikatnie pobudzic termometrem?
![]() |
#4393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Madzia wczoraj też miała taki dzień ![]() ![]() ![]() Wesołych i pogodnych Świąt dla wszystkich Mamusiek rozpakowanych i tych w dwupaku ![]()
![]() |
#4394 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję, chciałam sobie jedno odbić w ramkę i teraz się zdecydować nie mogę ![]() Miałam wczoraj w nocy to samo, pierwszy raz obudziłam się w nocy z takim właśnie bólem ok.3 i nie mogłam spać. Ale w końcu przeszło na szczeście. Może to jakieś sygnały ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Wtajemniczenie
|
czes wam
![]() równiez ja zycze udanych, szczesliwych i pogodsnych swiat i mokrego poniedziałku ![]() zobaczcie jak ładnie zrobione dekoracje: http://helena-rotwand.bloog.pl/id,33...l?ticaid=5e3a9 |
![]() ![]() |
![]() |
#4396 |
Raczkowanie
|
Evvcia mnie się wydaje, że wszystko jest ok. Ba chciała bym, żeby mój mały jadł szybciutko i chętnie spał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zakorzenienie
|
Mam dość...kłócę się ze wszystkimi...chcę spędzić dzień pod kołdrą
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |
Zakorzenienie
|
Strasznie uparte
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Wczoraj dostałam takiego sms od Jolki ok 14 ale oczywiście nie słyszałam dźwięku i przeczytałam go dopiero dzisiaj . "Nie dam rady, Michaś w ogóle nie chce ssać jest dokarmiany, a ja mam cyce jak bulwy co robić? Mam za duże piersi na jego buźke." W piekarniku mam już babkę marmurkową, potem dam sernik ![]() Jeszcze tylko czeka mnie przygotować koszyczek dla TŻ (niech idzie poświęcić ![]() ![]() Zaprosiłam na poniedziałek moich rodziców, a mój TŻ że jeszcze w takim razie jego zaprosimy. Po co?? przecież mieszkamy w jednym domu widzimy się codziennie i przecież my jesteśmy u nich w niedzielę na obiedzie i kawie. No i tak w ogóle to nie chcę ich zapraszać bo z moimi jakoś kiepsko oni się dogadują...a ja chcę mieć miłe spotkanie a nie sztywne ![]() Najlepiej niech zacznę rodzić z niedzieli na poniedziałek i nikt nie przyjdzie!! Już mnie wszystko wkurza. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Zadomowienie
|
witam i zdrowych wesołych świąt i smacznego jaja życzę
![]() wlaśnie przebrałam łóżko posprzatałam i sobie siedzę ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | ||
Zakorzenienie
|
Mnie boli jedynie wieczorem. Noc jakoś przesypiam, bez problemów.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |
Gang Iren
|
Ja gryze sie w jezyk,zeby wlasnie sie nie poklocic.Nie mam nastroju ![]() Cytat:
E,nie mozna miec chyba za duzych cyckow do karmienia.Moze jest zle przystawiany.Moja kolezanka miala wielkie cycki,malutkie dziecko i daly rade,chociaz na poczatku tez nie bez problemow.Wydaje mi sie,ze to mit duze cycki,brak pokarmu.Kobiety wmawiaja sobie rozne rzeczy,zamiast podchodzic pozytywnie,stres sie zwieksza i ro nasila problem.No i zbyt szybko rezygnuja,gdy cos nie idzie tak latwo.A z karmieniem jak ze wszystkim,tego trzeba sie nauczyc.Jednym idzie to szybciej,inne potrzebuja wiecej czasu.Jednak uwazam,ze nie ma matki,ktora nie jest w stanie wykarmic swojego dziecka.Tak jak u wszystkich ssakow jest.
![]() |
#4403 | ||
Zakorzenienie
|
mi się troszkę humor poprawił jak patrzyłam na wygłupy moich chłopców
![]() Cytat:
![]() tak właśnie wyglądał ![]() Cytat:
![]() ![]() *** ja się czuje tak jakbym za sekunde miała dostać @... oczywiście to zapewne nic u mnie nie znaczy ale odczuwam pełność w pochwie i taki mam ściśnięty brzuch jak przed @ zaraz... a moje dziecko właśnie dostało czkawki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Gang Iren
|
Mojemu wlasnie sie skonczyla.
Ale trwala bardzo dlugo ![]()
#4405 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tak sobie leżałam przed spaniem i właśnie o tym wszystkim myślałam, że przecież przybiera, nie płacze mi ani nic, więc czego się czepiają. Wiecie jaką ja mam wizję, że pójdę do lekarza, a tam pretensja, że głodzę dziecko, bo wg nich mało przybiera ![]() ![]() ![]() ![]() Gosia, Adaikaka, Cziqua, Nikiii, Nowaken mam nadzieję, że przedporodowe dolegliwości nie popsują Wam świąt i że to już będą ostatnie chwile w dwupaku ![]() My dziś jedziemy do "teściów" pokazać TŻ tacie i rodzeństwu Laurkę, bo jeszcze nie widzieli ![]() Wszystkim życzę wesołych i radosnych świąt
![]() ![]() a przede wszystkim zdrówka i pociechy z maluszków i brzuszków ![]()
![]() |
#4406 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak w ogóle to dziś spałam bardzo dobrze, aż dziwne, bo budziłam się tylko ze 4 razy do kibelka na siusiu (ale leciałam jak szalona z przepełnionym pęcherzem!). Rzeczywiście lipa z tą pełnią.. ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() choc z humorem u mnie trochę lepiej, więc chociaż tyle.. Ale życzę wszystkim kwietnióweczkom, żeby jak najbszyciej się rozpakowały! ![]() ![]() I w ogóle życzę Wam wszystkim Dziewczyny - wesołych Świąt! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Gang Iren
|
Moje dziecko nadal spokojne,raz po raz tylko delikatnie sie poruszy.
I od rana bylam kilka razy w kibelku. Ale chyba niemozliwe,zeby od wczoraj wieczor organizm oczyszczal mi sie przed porodem?Bo to chyba jest kwestia godzin? Znowu sobie wkrecam,a tu pewnie nic z tego. Zeby tak wiedziec kiedy...
#4408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może to jednak oczyszczanie sie? Opróżniasz jelitka, by dzidzi mogła głowka niżej zejśc ![]() Trzymam kciuki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Zakorzenienie
|
Ja chcę już!
![]() Uchodzą mi dziś wody płodowe oczami. Przeryczałam chyba ze 4h. Mam tak wszystkiego dość że najchętniej gdzieś bym się zaszyła, żeby nikogo nie widzieć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ja zaraz zabieram sie za jakas robote,bo jak siedze i nic nie robie,to dolina mnie lapie.Od kompa moge odejsc,powysylalam zyczenia na nk i innych faceebookach,poplacilam rachunki,odpisalam na maile.Wiec czas sie ruszyc do roboty ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.