|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() więc teraz tak patrzę że to jakiś gigant ten mój synuś. A co do rodzinki po porodzie to ja mam to samo - potrzebuję intymności i odrobinę schronienia przed rodziną radami i pouczaniem. Na szczęście mój TŻ to rozumie i mamy zamiar się zabarykadować do czasu kiedy sami nie postanowimy że można przyjmować gości. W każdym razie biorę pod uwagę jeszcze etap hormonów po porodzie więc wolę mieć zapas przestrzeni
|
|
|
|
|
#1802 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Dzień dobry!
ania rzeczywiście chwilę już się nie odzywa... Pisała nam kiedyś, że ma jakiś gorszy okres i nastrój i nie będzie się odzywać przez jakiś czas... Potem tylko podawała nam informacje od Perse. Mam nadzieję, że odezwałaby się, gdyby coś się u niej działo ![]() Ja też mam, Gabi, Twój nr zapisany, bo Ty do mnie pisałaś i anulki, więc pewnie jakby co, to będę do Was pisać Chociaż z anulką to mamy terminy w odstępie 4 dni, to różnie może być. Poza tym mam raczej na bieżąco dostęp do neta przez tel, więc możliwe, że ja też sama co nieco będę Wam relacjonować ![]() Ja dziś od rana kiepsko się czuję, nie wspominając o tym, że wczoraj doliczyłam się ok. 25 skurczy... przynajmniej, bo już się wieczorem pogubiłam w liczeniu, jak ich tak sporo było właśnie wieczorem. Pewnie jakby nie Fenek, to by różnie mogło być, ale na razie myślę, że z jego pomocą te dwa tyg. jeszcze wytrzymam i jakoś nie martwię się tym na razie tylko po prostu więcej odpoczywam, jak brzuchol zaczyna szaleć. A raczej odpoczywałam też wczoraj, choć zabrałam się też za prasowanie pieluszek, ale na spokojnie powolutku, na siedząco... Ale jednak to przerwałam w końcu, zostawiłam wszystko tak jak leżało i poszłam spać... Noc miałam wyjątkowo też kiepską jak na mnie, masa głupot mi się śniła - sen typu - milion miejsc, ludzi i wątków... W tym np. śniło mi się, że kapukat jest na wątku, pisze do nas ze szpitala, że już urodziła i opisuje nam szczegółowo drogę, którą jechała do szpitala I od 6ej rano, jak się przebudzałam, to zaglądałam na wizaż, czekając na wieści od kapukat Mam nadzieję, że wszystko dobrze u niej i Adasia i już się tulą, i odpoczywają! ![]() Dziś mi jakoś słabo dalej, skurcze na razie 2, więc siedzę grzecznie w łóżeczku pomimo Wielkiej Soboty, porządki nie zając nie uciekną Z koszyczkiem pójdziemy po południu.Cytat:
Cytat:
Muszę poczytać o tym ![]() Cytat:
Czkawki maleństwu pomagają ćwiczyć płuca, nie szkodzą mu To te twardnienia mówisz, że są jak mały szaleje? Ale cały brzuch masz równomiernie twardy wtedy? A może tu pupcia tylko z jednej strony sie wypycha? Ja w momencie takiego skurczu nie czuję raczej, żeby Kaj się ruszał, a np. tuż przed czy po skurczu się zdarza.Poza tym taki licznik skurczów znalazłam - http://www.contractionmaster.com/# Wrzucić Wam na pierwszą stronę? ![]() Jest też wersja na telefony z systemem Android. Cytat:
![]() Ależ mnie dziś gadulstwo znowu dopadło
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-07 o 11:08 |
||||
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja po porodzie na 2,3 tygodnie zostanę u swoich rodziców, widzę, że inaczej niż ma w planach większość z Was
Mój mąż nie wiadomo kiedy dostanie urlop, a ja nie wiem jak się będę czuła, więc pomoc mamy bardzo mi się przyda. Zresztą mam z nią rewelacyjny kontakt i jest moją najlepszą przyjaciółką, więc nie uważam, żebym źle robiła
|
#1804 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W takich wątpliwych sytuacjach uważam, że dobrze jest kiedy przynajmniej dwóch lekarzy zrobi usg. Ja jak pisałam jestem ogólnie przeciwna cesarkom, ale jeśli lekarze twierdzą, że u pierworódki waga powyżej 4 kg jest wskazaniem do cesarki, to można o tym pomyśleć, choć też z góry nie obstawiać, że nie dasz rady urodzić. Trzeba nastawiać się pozytywnie Choć np. jeśli minie Ci 38 i 39 tc i nic się nie będzie działo, to w 40 tc zrobiłabym usg ![]() Cytat:
Jeśli Tobie i tż to odpowiada, to czemu nie.
|
||
|
|
|
#1805 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz na Triduum to chodzę pół godziny wcześniej, zajmuję jakieś wygodne miejsce i siedzę. Jak przychodzą babcie to wypinam brzuch, żeby go było wyraźnie widać i siedzę dalej, a inni nich się przesuwają czy ustępują ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tą babą to masakra - co za bezczelność!!! Trzeba było jej odpowiedzieć w ten sam deseń, że wcale nie jest stara, tylko staro wygląda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1806 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Właśnie wróciłam ze święcenia i biorę się za ostateczne, leniwe porządki. Od wczoraj próbuję Was nadrobić . Wieczorkiem doczytam ![]() Życzę Wam spokojnych, radosnych Świąt Wielkiej Nocy, spędzonych w miłej, rodzinnej atmosferze |
|
|
|
#1807 |
|
Wtajemniczenie
|
Seba dzisiaj od rana był strasznie spokojny, aż zaczęłam się martwić, ale jak tylko siadłam przy kompie to się zaczęło
Ewidentnie to na niego działa, tylko nie wiem czy klikanie, czy moja pozycja (półleżąca na fotelu), bo ile razy siadam przy kompie to zaczyna swoje manewry Kopniaków już mi praktycznie nie serwuje, ale za to przeciąga się na wszystkie strony albo łaskocze od środka nóziami I zawsze jak mąż przykłada rękę do brzucha to jest cisza... ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- I jeszcze żebym nie zapomniała to od nas też WESOŁYCH ŚWIĄT
|
|
|
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
Info od Kapukat :
Urodziła o 6.45, poród szybki, mały waży 3560
|
|
|
|
#1809 |
|
Wtajemniczenie
|
Huuuuraaaaaaaaa!!!!!
Kapukat, Kochana, gratulacjeeeeeeee! |
|
|
|
#1810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wooooow ale super
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1813 |
|
Raczkowanie
|
Z okazji świąt wielkanocnych wszystkiego co najlepsze, dużo zdrowia i szybkich porodów
|
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje
Korzystając z okazji, zycze spokojnych, radosnych świąt Wielkanocnych. |
|
|
|
#1815 |
|
Wtajemniczenie
|
Ups, zapomniałam
Przecież ja też Twój mam To już wiem, że spokojnie mam do kogo pisać ![]() Czytam o tych materacach... Wkurzyłam się trochę i żałuję, że się pospieszyłam. Zła jestem na siebie, że nie chciało mi się dokładnie poczytać wcześniej Więc ja poczytałam coś na szybko, zobaczyłam, że najczęściej jest polecany pianka, gryka, kokos (lateks też owszem, ale takiego wydatku już nie brałam pod uwagę...), przeglądnęłam trochę aukcji patrząc, żeby było napisane "zdejmowany pokrowiec" i zakupiłam...A teraz znalazłam jeszcze aukcje, gdzie wkład z gryką jest oddzielny, a osobno pokrowiec, który się pierze Sa trochę droższe, ale różnica niewielka moim zdaniem. Np.:http://allegro.pl/fiki-miki-materac-...222508948.html http://allegro.pl/show_item.php?item...117b3b4cdce0d1 aga, czytałam też o praniu takich pokrowców z gryką... Najwięcej opinii typu "nie pierzcie!! bo przebarwia i zostają zacieki", część opinii po prostu "wyprałam i jest ok"... Więc ja pewnie się zdecyduję na wypranie, bo to nie o to chodzi moim zdaniem, żeby materac był bialuteńki (i tak kładę na nim ochraniacz i prześcieradło), tylko żeby był czysty przecież Ewentualnie zastanowię się jeszcze nad odesłaniem, choć tu bym niestety straciła ok. 30 zł na kosztach przesyłki (tzn. 13 zł oni do mnie i mam nadzieję, że jakoś w tych pieniądzach udałoby mi się go odesłać...)Zabieram się za przekształcenie listy
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-07 o 12:04 |
|
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
Huraaaaaa
Ale sie podjarałam,pierwsza rozpakowana na naszym wątku ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- ja mam numer Kism zapisany ale jeszcze wezme sobie jakiś zapisze bo co będzie jak my razem w szpitalu będziemy
|
|
|
|
#1817 |
|
Wtajemniczenie
|
Kapukat gratulacje!!
|
|
|
|
#1818 |
|
Zadomowienie
|
Kapukat gratulacje!!! Cieszę się, że poród szybki! Ale ma prezencik na święta
|
|
|
|
#1819 |
|
Rozeznanie
|
Kapukat! Gratulujemy z całego serduszka!
![]() Jest króliczek na święta. Ale fajnie! Idę dalej gotować i sprzątać! Życzę wszystkim Wesołych Świąt, rodzinnych i ciepłych. Smacznego jajka!!!
|
#1820 |
|
Zadomowienie
|
przeogromne gartulacje!!!!! ale fajnie
|
|
|
|
#1821 |
|
Raczkowanie
|
witam
dziękuję wszystkim za miłe słowa otuchy... też nie rozumiem lekarza, ale skoro mam dalej leżeć, to będę. zaczynam 6 tydzień leżenia, czekają mnie jeszcze dwa. chyba że wcześniej urodzę ![]() WESOŁYCH ŚWIĄT DLA WAS |
|
|
|
#1822 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie świątecznie
![]() Pochwaliłam się ostatnio, że chelatowany magnez tak super na mnie działa, a dzisiaj w nocy przeżyłam horror. Złapały mnie takie skurcze jak nigdy w życiu (a temat jest mi znany ) w łydkach i w ogóle nie mogłam odgiąć stóp. A kiedy w końcu się udało (mężowi), to mnie załapało cholerstwo w tych mięśniach przy piszczelach. Potem poszło w stopy i uda. Masakra... A najgorsze, że każda próba rozruszania tego, kończyła się jakimś nowym... Powyginało mi nogi jak paralitykowi W końcu udało mi się rozchodzić, ale jak już się położyłam, czułam się jakbym całe godziny ćwiczyła. A dzisiaj zakwasy![]() I tak sobie przypomniałam, że moja mama miałą taką akcję przy porodzie mojego brata, że ją złapały takie skurcze, że jednej nogi w ogóle nie czuła... Mam nadzieję, że u mnie nie będzie podobnie... Cytat:
Na początku planowałam iść w same kieszonki, ale dziewczyny mi odradziły, bo różne rzeczy są potrzebne i zwłaszcza przy noworodku sprawdzają się lepiej inne rozwiązania. Więc, na razie zgromadziłam (na część jeszcze czekam )dużo tetry ![]() 10 prefoldów takich w rozmiarze infant (do otulaczy, podobno fajnie się też sprawdzają jako wkłądy do kieszonek) 2 formowanki bambusowe one size - one podobno są bardzo chłonne i szyte ręcznie (stąd i stąd): 4 otulacze PUL, najmniejsze 4 formowanki najmniejsze 2 otulacze wełniane one size 10 wkłądów "sucha pupa" i dwie kieszonki one size ze zbiorowego zamówienia na ebau (wychodzi mniej więcej po 17zł/sztuka) A potem planuję dokupić trochę kieszonek (bo one mi się wydają najwygodniejsze) - kilka firmówek, kilka z ebaya i kilka ręcznie szytych i może jakieś otulacze one size. Zobaczymy, jak to wyjdzie wszystko ![]() Cytat:
Cytat:
Na szczęście już bliżej niż dalej i niedługo skurcze będą jak najbardziej wskazane ![]() O kurczę aż mi łzy stanęły w oczach! Super, Gratulacje!!!!! Dziewczyny, i ja życzę wszystkim spokojnych i radosnych Świąt! Wszystkiego dobrego!! |
|||
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za te 2 tyg. już muszę być gotowa z ubrankami i pokoikiem ![]() Od rana odpoczywam, ale dziś tylko 3 skurcze na razie, więc idę powolutku przygotować chrzan świąteczny i koszyczek. Post o pieluszkach moim zdaniem wart wrzucenia na pierwszą stronę co niniejszym czynię.
|
|
|
|
|
#1825 |
|
Rozeznanie
|
wow! Gratulacje dla mamusi i synka !!!! Teraz mozna zając się porządkami bo od rana co chwila na wizaż czy jest info od kapukat Wesołych i Spokojnych Świąt Kochane !!! |
|
|
|
#1826 |
|
Raczkowanie
|
Wielkie Gratulacje
![]() No to mamy pierwszą rozpakowaną Teraz to tylko kwestia czasu która następna ![]() ![]() kaśka k świetna fotka Kto ma taki talent do rysowania ![]() ![]() Witam ![]() My już po święceniu. Wczoraj skończyliśmy porządki po remoncie, ledwo żyje.... Za bardzo wzięłam się do pracy i później padłam... Ale sypialnia skończona i miejsce dla małej przygotowane. Komoda skręcona i tylko tyle. Po świętach musimy zamówić łóżeczko i wózek żeby później nie było zaskoczenia Wczoraj mi mąż powiedział żebym już spakowała torbę. Zrobię to po świętach bo muszę jeszcze parę rzeczy dokupić. WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1827 | |
|
Wtajemniczenie
|
cudownie!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Wtajemniczenie
|
i mnie ogarnęło zmęczenie,wczoraj cały dzień na nogach i dzisiaj też.Kręgosłup tak mnie nawala,że nie mogę się wyprostować
Filip wypatruję zajączka wielkanocnego ![]() Kism dobra robota na pierwszej stronie
|
|
|
|
#1829 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam. ja sie rozlozylam. mam zapalenie oskrzeli, leze i paskudnie pisze mi sie z tel. wiec bede tylko czytac. Kapukat gratuluje kochana
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#1830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki żebyś szybciutko wyzdrowiała.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.

pj co ma byc to bedzie, damy rade!
Pisała nam kiedyś, że ma jakiś gorszy okres i nastrój i nie będzie się odzywać przez jakiś czas... Potem tylko podawała nam informacje od Perse. Mam nadzieję, że odezwałaby się, gdyby coś się u niej działo 
Chociaż z anulką to mamy terminy w odstępie 4 dni, to różnie może być. Poza tym mam raczej na bieżąco dostęp do neta przez tel, więc możliwe, że ja też sama co nieco będę Wam relacjonować 

Muszę poczytać o tym 
W nocy za to ani drgnie, tylko żeby mamusia na wznak leżała (czego nienawidzę). Za to chyba mleko go uspokaja, bo wieczorem zjadłam ogromny jogurt i był cichutko, póxniej chrupnęłam garść orzeszków w skorupkach i było szaleństwo, po czym michę płatków kukurydzianych z mlekiem i znów cisza, aż do pójścia spać. Ogólnie juz sama nie wiem co robić, żeby było dobrze i do tego czkawki ma 2-3 razy dzienne
Choć np. jeśli minie Ci 38 i 39 tc i nic się nie będzie działo, to w 40 tc zrobiłabym usg
Teraz na Triduum to chodzę pół godziny wcześniej, zajmuję jakieś wygodne miejsce i siedzę. Jak przychodzą babcie to wypinam brzuch, żeby go było wyraźnie widać i siedzę dalej, a inni nich się przesuwają czy ustępują 

Wooooow ale super 

Przecież ja też Twój mam
Więc ja poczytałam coś na szybko, zobaczyłam, że najczęściej jest polecany pianka, gryka, kokos (lateks też owszem, ale takiego wydatku już nie brałam pod uwagę...), przeglądnęłam trochę aukcji patrząc, żeby było napisane "zdejmowany pokrowiec" i zakupiłam...