ślubujące w 2012:) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-06, 22:03   #1591
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Dot.: ślubujące w 2012:)

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość

Ale jeśli biorę ślub w swojej parafii, w której byłam bierzmowana to nie potrzebuję aktu chrztu czy bierzmowania, bo przecież u siebie mają, prawda? Czy muszę bez sensu jechać i załątwiać odpis chrztu (byłam chrzczona w innym kościele)

parafia, gdzie mialas bierzmowanie przesyla wszystko do parafii macierzystej, czyli tam, gdzie były chrzciny. i ta parafia gdzie bylas chrzczona maja twoja ksiege i oni maja wszystkie papiery. tak jak teraz, jak mialam bierzmowanie w poniedzialek, ksiadz powiedzial, ze oryginaly wszystkich dokumentow ida do mojej parafii chrztu i ze oni nie prowadza zadnych ksiag. ale proponuje zapytac w parafii, bo co ksiadz co rozne wymaga. zwlaszcza, ze logiczne jest to, ze masz bierzmowanie to i masz chrzest.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
mi się wydaje że jeśli być brała ślub w parafii w której byłaś chrzczona to nie potrzebujesz dokumentów ,ale jeśli w tej co bierzmowana to potrzeba dlatego że w tej co masz bierzmowanie ok prawdopodobnie mają Twój akt chrztu który składałaś do bierzmowania ale informacja o ślubie jest wysyłana do parafii w której byłaś chrzczona aby umieścili to w akcie chrztu , i dlatego dokumenty są ważne 3 miesiące . Akt chrztu do ślubu można wyciągnąć tylko raz w życiu .Więc jeśli w parafii której byłaś bierzmowana potrzebny będzie akt chrztu ze świeżą data. Bo jak by mieli stary od bierzmowania to np mogło by się okazać że jednak już brałaś ślub. Dobrze wytłumaczyłam ? tzn zrozumiałaś?
właśnie

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2012-04-06 o 22:02
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 23:38   #1592
justiii87
Zakorzenienie

malaOlaa - muchę zamawiałam w salonie sukien ślubnych "Gala" niestety nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej. Ten kolor też był specjalnie dla Nas zamawiany bo nie mieli w sprzedaży pomarańczowego koloru.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 10:12   #1593
justiii87
Zakorzenienie

Wesołych Świąt !
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 10:59   #1594
monika860902
Zakorzenienie

Dziękuję Tusia

Kurcze, ale mnie TŻ wnerwił....
Umówiliśmy się, że dzisiaj przyjedzie do mnie i w pon. rano pojedziemy do niego, oczywiście jego babcie zabierzemy ze sobą, bo przecież gdyby nie babcia to pewnie bym na Święta do jego Rodziców nie została zaproszona. No a dzisiaj mi powiedział, że Jego mama mu zasugerowała, że Święta są dla Rodziny i że lepiej będzie jakby w 1 Święta został w domu a ja bym przyjechała w pon. z babcia. No myślałam, że zejdę stąd Prosiłam go aby przyjechał- on zdecydowany, że to jego ostatnie Święta w domu (chory?? przecież po ślubie też bedziemy nasze rodzinki odwiedzać) i on na 100% nie przyjedzie. W końcu powiedziałam, że jak do mnie nie przyjedzie to ja też nie mam zamiaru do niego przyjeżdzać...niech sobie będzie ze swoją rodzinką....ale mi smutno przecież wspólnie ustaliliśmy jak spędzamy Święta, jak on mógł teraz tak wszystko zmienić? I to w tejh chwili zastanawiam się czy brać ślub....no kurcze zawiodłam się na nim!!! Nigdy jego mamusce nie przeszkadzało, że synuś Święta i wszystkie weekendy spędzał u mnie, a teraz się taka rodzinna zrobiła

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

musiałam się komuś wygadać....wątek zaśmieciłam moim narzekaniem

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

a ja głupia robię specjalne zaproszenie dla Jego Rodziców....już prawie skończyłam a mam ochotę wyrzucić je w cholerę!!!

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 11:37   #1595
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Pradip - TŻ nie będzie miał typowego smokingu. Marynarka będzie talio-wana "ala" smokingowa, ale będzie mógł w niej później chodzić. W załączeniu garnitur TŻ tylko nie będzie miał pomarańczowej lamówki przy marynarce tylko czarna a do tego pomarańczowy pas, muchę i poszukuję pomarańczowych spinek do koszuli.

Marynarka będzie wyglądać jak na drugim zdjęciu tylko cienka czarna oblamówka
Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Pradip - TŻ nie będzie miał typowego smokingu. Marynarka będzie talio-wana "ala" smokingowa, ale będzie mógł w niej później chodzić. W załączeniu garnitur TŻ tylko nie będzie miał pomarańczowej lamówki przy marynarce tylko czarna a do tego pomarańczowy pas, muchę i poszukuję pomarańczowych spinek do koszuli.

Marynarka będzie wyglądać jak na drugim zdjęciu tylko cienka czarna oblamówka
Faktycznie ładnie się prezentuje mi sie podoba ale Tz pewnie powie że garnitur nie może by na jeden guzik... a gdzie go kupowaliście? i super że Wam ten pas na zamówienie zrobili

Cytat:
Dziękuję Tusia

Umówiliśmy się, że dzisiaj przyjedzie do mnie i w pon. rano pojedziemy do niego, oczywiście jego babcie zabierzemy ze sobą, bo przecież gdyby nie babcia to pewnie bym na Święta do jego Rodziców nie została zaproszona. No a dzisiaj mi powiedział, że Jego mama mu zasugerowała, że Święta są dla Rodziny i że lepiej będzie jakby w 1 Święta został w domu a ja bym przyjechała w pon. z babcia. No myślałam, że zejdę stąd Prosiłam go aby przyjechał- on zdecydowany, że to jego ostatnie Święta w domu (chory?? przecież po ślubie też bedziemy nasze rodzinki odwiedzać) i on na 100% nie przyjedzie. W końcu powiedziałam, że jak do mnie nie przyjedzie to ja też nie mam zamiaru do niego przyjeżdzać...niech sobie będzie ze swoją rodzinką....ale mi smutno przecież wspólnie ustaliliśmy jak spędzamy Święta, jak on mógł teraz tak wszystko zmienić? I to w tejh chwili zastanawiam się czy brać ślub....no kurcze zawiodłam się na nim!!! Nigdy jego mamusce nie przeszkadzało, że synuś Święta i wszystkie weekendy spędzał u mnie, a teraz się taka rodzinna zrobiła

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

a ja głupia robię specjalne zaproszenie dla Jego Rodziców....już prawie skończyłam a mam ochotę wyrzucić je w cholerę!!!
Doskonale Cię rozumiem i aktualnie czuje to samo co Ty... Wczoraj byliśmy u znajomych bo chłopaki kończyli jeszcze remont i żeby się lepiej robiło i już tak świątecznie piwo sobie sączyli no i jak wróciliśmy do domu to Tż powiedział o kilka słów za dużo... Ja sie spłakałam on pół nocy spędził na fotelu a teraz pojechałam do mamy zanim wstał. Strasznie jest mi źle i przykro. Nie wyobrażam sobie teraz tych świąt też na śniadaniu i obiedzie mieliśmy być u mojej mamy a póżniej jechać do niego ale teraz pewnie będzie wielka obraza i jeśli powie ze nie pójdzie ze mną do mnie to ja zrobię tak jak Ty i nie pojadę do niego i znów nasza prywatna sprawa zostanie rozdmuchana na nasze rodziny. Tak bardzo mi smutno..
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 12:14   #1596
niki19
Zadomowienie

Witajcie

Ja właściwie już dzisiaj zaczynam świętowanie przyjechało moje rodzeństwo ,po południu będzie tż ,więc wszyscy w komplecie

Cytat:

Kurcze faktycznie tż zachował się nie fajnie podejmując taką decyzje a o jego matce już nie wspominając .Co to znaczy ,że świeta są dla rodziny? Przecież za chwile Ty będziesz ich rodziną
U nas zawsze jest tak ,że jeden dzień spędzamy z moją rodziną a drugi z jego żeby wszyscy byli zadowoleni
Ściskam mocno i mam nadzieje ,że uda wam się jednak dogadać

Kochane z racji ,że nie wiem czy uda mi się w święta zajrzeć do was chciałam wam już teraz złożyć Najserdeczniejsze życzenia , Zdrowych , Pogodnych Świąt Wielkanocnych ,Radosnego, wiosennego nastroju
Dużo Miłości , Wypocznijcie porządnie.
WESOŁYCH ŚWIĄT ! Ściskam Was Wszystkie

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 13:27   #1597
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję Tusia

Umówiliśmy się, że dzisiaj przyjedzie do mnie i w pon. rano pojedziemy do niego, oczywiście jego babcie zabierzemy ze sobą, bo przecież gdyby nie babcia to pewnie bym na Święta do jego Rodziców nie została zaproszona. No a dzisiaj mi powiedział, że Jego mama mu zasugerowała, że Święta są dla Rodziny i że lepiej będzie jakby w 1 Święta został w domu a ja bym przyjechała w pon. z babcia. No myślałam, że zejdę stąd Prosiłam go aby przyjechał- on zdecydowany, że to jego ostatnie Święta w domu
coooooooooo?
jak on tak mogl powiedziec?! "swieta sa dla rodziny" a ty nie jestes rodzina?! no przepraszam bardzo. i on sie jeszcze na to zgodzil? o nie nie nie, ja bym mu powiedziala! i w dupie wcale bym nie pojechala do niego ani dzis, ani jutro... niech sie pocaluje w nos za takie slowa...
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 14:25   #1598
monika860902
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33401713]coooooooooo?
jak on tak mogl powiedziec?! "swieta sa dla rodziny" a ty nie jestes rodzina?! no przepraszam bardzo. i on sie jeszcze na to zgodzil? o nie nie nie, ja bym mu powiedziala! i w dupie wcale bym nie pojechala do niego ani dzis, ani jutro... niech sie pocaluje w nos za takie slowa...[/QUOTE]
No właśnie...za 3 mies. bierzemy ślub a on mi z takim tekstem...wychodzi na to, że jestem mniej ważna od jego rodziny, woli spędzić 1 Święto z nimi niż ze mną.....najlepsze jest to, że dzwonił do mnie i mówił, że powiedział mamie, że nie przyjadę a jego mama: "jak macie się kłócić przeze mnie to jedź dzisiaj do Moni"....a on, że jednak do mnie przyjedzie...powiedziałąm , że ma się w d... pocałować za te wcześniejsze słowa..nawet nie wiecie jak mnie to zabolało!! pierwszy raz mi taki numer wywinął...widać po 7 latach nie zna się dobrze ludzi....nigdy w ten sposób mamusi nie sluchał.........ale się na nim zawiodłam

Stary 2012-04-07, 14:34   #1599
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Dziękuję Tusia

współczuję i to faktycznie przykro że się tak zachował .Ja tak jak Tusia też bym nie pojechała i pewnie bym się nawet nie odezwała . Przecież Wy już jesteście rodziną .Też mam wredną teściową i się dziwie że nic nie powiedziała że do niej jedziemy , albo nikt mi nie powtórzył, i też zawsze jednego dnia jedziemy do jednego a drugiego do drugiego żeby nie było kłótni a i tak się zawsze kłócimy
Może uda się to jeszcze jakoś załagodzić . Tego życzę

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
No właśnie...za 3 mies. bierzemy ślub a on mi z takim tekstem...wychodzi na to, że jestem mniej ważna od jego rodziny, woli spędzić 1 Święto z nimi niż ze mną.....najlepsze jest to, że dzwonił do mnie i mówił, że powiedział mamie, że nie przyjadę a jego mama: "jak macie się kłócić przeze mnie to jedź dzisiaj do Moni"....a on, że jednak do mnie przyjedzie...powiedziałąm , że ma się w d... pocałować za te wcześniejsze słowa..nawet nie wiecie jak mnie to zabolało!! pierwszy raz mi taki numer wywinął...widać po 7 latach nie zna się dobrze ludzi....nigdy w ten sposób mamusi nie sluchał.........ale się na nim zawiodłam
każdego by zabolały takie słowa , ciekawe jak Ty byś mu tak zrobiła na pewno byłby "zadowolony" .
Powiedz mu żeby właśnie Cie w d...pocałował bo nie jest jeszcze Twoją rodziną
Stary 2012-04-07, 14:38   #1600
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Doskonale Cię rozumiem i aktualnie czuje to samo co Ty... Wczoraj byliśmy u znajomych bo chłopaki kończyli jeszcze remont i żeby się lepiej robiło i już tak świątecznie piwo sobie sączyli no i jak wróciliśmy do domu to Tż powiedział o kilka słów za dużo... Ja sie spłakałam on pół nocy spędził na fotelu a teraz pojechałam do mamy zanim wstał. Strasznie jest mi źle i przykro. Nie wyobrażam sobie teraz tych świąt też na śniadaniu i obiedzie mieliśmy być u mojej mamy a póżniej jechać do niego ale teraz pewnie będzie wielka obraza i jeśli powie ze nie pójdzie ze mną do mnie to ja zrobię tak jak Ty i nie pojadę do niego i znów nasza prywatna sprawa zostanie rozdmuchana na nasze rodziny. Tak bardzo mi smutno..
Nie zauważyłam, że napisałaś mi swoją smutną historię.....bo pisałąś żółtą czcionką....
Chciałąbym Cię pocieszyć ale wiem jak się teraz czujesz i wiem, że jest to straszne uczucie.....wrrrrrr
kurcze jacy nasi faceci są głupi!!!!! Ja tego rozumem nie mogę objąć.....Nie pomyśli zanim powie coś głupiego!! A my potem łapiemy doła i się zamartwiamy!!! U mnie to się rozejdzie po całej jego rodzinie, bo miałam zabrać jego babcie do nich, a teraz pewnie bedą musieli dzwonić do babci, że nie przyjadę, zaczną gadać, że się pokłóciliśmy i kurde....w d...to mam...jestem tak bardzo zła....niepotrzebnie nasze rodziny będą o tym wiedzieć...Nawet jak przyjedzie to mi strasznie będzie głupio do nich jechać.... W końcu "święta są dla rodziny"a mnie oni do niej chyba nie zaliczają
A Ty powiedziałaś o całej sytuacji swojej Rodzinie? Jak na to zareagowali? Ja nic nikomu nie mówiłm, moja mama jest przekonana, że dzisiaj TŻ przyjedzie, głupio mi o tym gadać.....

Stary 2012-04-07, 14:53   #1601
Konto usunięte

Cytat:
o zesz 7 lat?!?! 7 lat ze soba jestescie i on tak powiedzial o tych swietach... matko! ja nie wiem, jak tak mozna! rozumiem, jak to zwiazek przelotny, trwa pare miesiecy, a nie z takim dlugim stazem, gdzie zaraz slub. bardzo dobrze zrobilas, mowiac mu, aby sie wypchal! niech przemysli co zrobil i dostapi zaszczytu wybaczenia zlego czynu na twojej osobie. ja tez bym sie bardzo na niego obrazila. bardzo!
Stary 2012-04-07, 16:01   #1602
Inusiaa88
Raczkowanie

wesołych świąt dziewczęta!!!

I spełnienia wszystkich waszych ślubnych marzeń

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 17:36   #1603
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Tusia

ojojoj co za koszmarna sytuacja! Jak jego mama mogła wogóle tak zasugerować??? przecież zaraz będziecie rodziną a właściwie jak jesteście 7 lat ju już jesteście rodziną. Nie martw się
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 18:57   #1604
kasioonya
Rozeznanie

Dziewczynki nie piszę za często, bo od dziś do naszego ślubu już tylko 2 miesiące i załatwiam mnóstwo różnych spraw. ale czytam Was regularnie, cieszę się ze wszystkich Waszych nowych zakupów, decyzji i postępów w przygotowaniach.

u mnie ostatnie ciacho już siedzi w piekarniku i zostało tylko poodkurzać mieszkanie. czekam na TŻta, bo dopiero dziś wraca z Austrii. 40 minut temu minął granicę, więc myślę, że w domu będzie po 20. mam nadzieję, że dotrze bezpiecznie i cieszę się, że nie wymieniliśmy wcześniej opon na letnie, bo ta dzisiejsza pogoda jest niewiarygodna...

Monia, Pradip przykro mi z powodu Waszych sytuacji z chłopakami wiem, że takie sprawy bolą, tym bardziej kiedy dzieją się przy okazji Świąt. wierzę, ze mimo tego Wasze Święta będą radosne i spędzone w gronie najbliższych i kochanych osób. oby panowie się opamiętali i zrozumieli, że ich miejsce, ich świat i ich rodzina to WY

Świętujcie i odpoczywajcie PMki! Wszystkiego dobrego

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 19:38   #1605
jojla
Zakorzenienie

Monika, Pradip strasznie przykre obie sytuacje Mam nadzieję, że obaj panowie szybko zrozumieją i naprawią swoje błędy Wyobrażam sobie jak musi Wam byc smutno

Ja w tym tygodniu w końcu zaczęłam rozglądac się za sukienką, znalazłam nawet taką, która mnie urzekła ale cena mnie przeraża Pozostaje mi szukanie czegoś podobnego albo znalezienie krawcowej, która uszyje mi suknię według tego wzoru. I zamówiliśmy z TŻ obrączki, będą w większości zrobione ze złota, które mam od niedawno zmarłej prababci - więc będą miec dla nas podwójnie wyjątkowe znaczenie.

I ja chciałam złożyc Wam wszystkim życzenia wesołych i spokojnych Świąt Wielkanocnych

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 20:19   #1606
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
wesołych świąt dziewczęta!!!

I spełnienia wszystkich waszych ślubnych marzeń

pogody, pogody, pogody!!!

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
M

Ja w tym tygodniu w końcu zaczęłam rozglądac się za sukienką, znalazłam nawet taką, która mnie urzekła ale cena mnie przeraża Pozostaje mi szukanie czegoś podobnego albo znalezienie krawcowej, która uszyje mi suknię według tego wzoru. I zamówiliśmy z TŻ obrączki, będą w większości zrobione ze złota, które mam od niedawno zmarłej prababci - więc będą miec dla nas podwójnie wyjątkowe znaczenie.

I ja chciałam złożyc Wam wszystkim życzenia wesołych i spokojnych Świąt Wielkanocnych

jak ja Ci zazdroszcze, ze przechodzisz teraz przygotowania! rany... ja jestem po malu klebkiem nerwow:/

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
Ewcia to Ciebie pocieszę, że mnie czeka tez dzisiaj droga do PL 1000km, w domu bedziemy gdzieś na 4 rano, a na 8 mam fryzjera
jak fryz???

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zakochałam się!!!
http://something-blue.pl/Buty-slubne...ne-Kerrie.html
Ale cena
o kurde, świetne!
ale cena z deczka wygorowana! to 1/4 sukni mojej :|

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:

a te kilka slow za duzo, to cos bardzo powaznego ? szkoda, ze tak na swieta i ze zaraz kazdy bedzie pytac co sie dzieje.. ale moze bedzie dobrze nie wiem jak bardzo to byly powazne slowa, ale na pewno sie wszystko wyjasni. a poza tym.. piwo... alkohol czasem niszczy tak wiele
Stary 2012-04-07, 21:53   #1607
niki19
Zadomowienie

Cytat:

Pokaż sukienke która ci się spodobała

Ja miło spędziłam dzisiejszy dzień ,ale wieczorem humor mi się popsuł ,moja 5 letnia sąsiadeczka która jest dla mnie jak siostra wywróciła się na rowerze i bardzo się poobijała ,wyprała sobie zęby święta spędzi w szpitalu

Teraz czekam na tż bo pojechał zawieźć kolegę na chrzciny , za chwilkę wróci i jedziemy do niego na noc

Dobranoc

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 22:07   #1608
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zauważyłam, że napisałaś mi swoją smutną historię.....bo pisałąś żółtą czcionką....
Chciałąbym Cię pocieszyć ale wiem jak się teraz czujesz i wiem, że jest to straszne uczucie.....wrrrrrr
kurcze jacy nasi faceci są głupi!!!!! Ja tego rozumem nie mogę objąć.....Nie pomyśli zanim powie coś głupiego!! A my potem łapiemy doła i się zamartwiamy!!! U mnie to się rozejdzie po całej jego rodzinie, bo miałam zabrać jego babcie do nich, a teraz pewnie bedą musieli dzwonić do babci, że nie przyjadę, zaczną gadać, że się pokłóciliśmy i kurde....w d...to mam...jestem tak bardzo zła....niepotrzebnie nasze rodziny będą o tym wiedzieć...Nawet jak przyjedzie to mi strasznie będzie głupio do nich jechać.... W końcu "święta są dla rodziny"a mnie oni do niej chyba nie zaliczają
A Ty powiedziałaś o całej sytuacji swojej Rodzinie? Jak na to zareagowali? Ja nic nikomu nie mówiłam, moja mama jest przekonana, że dzisiaj TŻ przyjedzie, głupio mi o tym gadać.....
Specjalnie napisałam mniej widocznie żeby Wam głowy nie zawracać ale żeby mi się trochę lepiej zrobiło jak komuś powiem co mnie boli... Nic nikomu nie mówiłam bo co to by dało? Jutro i tak się wszyscy dowiedzą. Generalnie planów nie zmieniliśmy ale Tż cały dzień przesiedział przy komputerze i odzywamy się tylko służbowo. Jutro będziemy mieli równo 5 miesięcy do ślubu wszyscy będą się nas wypytywać a my co? sympatycznie będzie jak nic...
A Ty jak sie trzymasz? głupio z tą babcią wyszło...
Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Monia, Pradip przykro mi z powodu Waszych sytuacji z chłopakami wiem, że takie sprawy bolą, tym bardziej kiedy dzieją się przy okazji Świąt. wierzę, ze mimo tego Wasze Święta będą radosne i spędzone w gronie najbliższych i kochanych osób. oby panowie się opamiętali i zrozumieli, że ich miejsce, ich świat i ich rodzina to WY

Cytat:
Monika, Pradip strasznie przykre obie sytuacje Mam nadzieję, że obaj panowie szybko zrozumieją i naprawią swoje błędy Wyobrażam sobie jak musi Wam byc smutno
jaka suknia Ci sie spodobała?

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33409479]
a te kilka slow za duzo, to cos bardzo powaznego ? szkoda, ze tak na swieta i ze zaraz kazdy bedzie pytac co sie dzieje.. ale moze bedzie dobrze nie wiem jak bardzo to byly powazne slowa, ale na pewno sie wszystko wyjasni. a poza tym.. piwo... alkohol czasem niszczy tak wiele[/QUOTE]
Wiesz co ciężko powiedzieć mnie zabolało bardzo a ktoś mógłby tak sie odzywać w normalnej rozmowie do tego właśnie dohodzi ze to po alkoholu którego ja praktycznie nie toleruje właśnie z tego powodu że ludzie po nim się nie kontrolują...
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 22:25   #1609
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Ja miło spędziłam dzisiejszy dzień ,ale wieczorem humor mi się popsuł ,moja 5 letnia sąsiadeczka która jest dla mnie jak siostra wywróciła się na rowerze i bardzo się poobijała ,wyprała sobie zęby święta spędzi w szpitalu
ojej, biedna mała

Cytat:
Specjalnie napisałam mniej widocznie żeby Wam głowy nie zawracać ale żeby mi się trochę lepiej zrobiło jak komuś powiem co mnie boli... Nic nikomu nie mówiłam bo co to by dało? Jutro i tak się wszyscy dowiedzą. Generalnie planów nie zmieniliśmy ale Tż cały dzień przesiedział przy komputerze i odzywamy się tylko służbowo. Jutro będziemy mieli równo 5 miesięcy do ślubu wszyscy będą się nas wypytywać a my co? sympatycznie będzie jak nic...
Czasem dobrze się wygadac, lżej się robi na sercu Szkoda tylko, że Tobie jest przykro i sytuacja wygląda tak jak wygląda. Mam nadzieję, że szybko wszystko się ułoży.

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Pokaż sukienke która ci się spodobała
Cytat:
jaka suknia Ci sie spodobała?
Zakochałam się w modelu Martina z ubiegłorocznej kolekcji Maggie Sottero, ale cena choc zacznie niższa niż rok temu wciąż zbyt wysoka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maggie-sottero-martina-22-p.jpg (27,0 KB, 64 załadowań)

Stary 2012-04-07, 22:27   #1610
jojla
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33409479]
jak ja Ci zazdroszcze, ze przechodzisz teraz przygotowania! rany... ja jestem po malu klebkiem nerwow:/[/QUOTE]

Kochana a większośc z nas zazdrości Ci, że to już tak blisko
Zobaczysz jak będzie wszystko super, stres na pewno coraz większy ale i ta wyjątkowa chwila coraz bliżej

P.S. sorry za post pod postem, miałam nadzieję, że połączy

Stary 2012-04-07, 22:48   #1611
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Zakochałam się w modelu Martina z ubiegłorocznej kolekcji Maggie Sottero, ale cena choc zacznie niższa niż rok temu wciąż zbyt wysoka

piękna
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 08:14   #1612
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co ciężko powiedzieć mnie zabolało bardzo a ktoś mógłby tak sie odzywać w normalnej rozmowie do tego właśnie dohodzi ze to po alkoholu którego ja praktycznie nie toleruje właśnie z tego powodu że ludzie po nim się nie kontrolują...
Ja bym wcale nie zauważyła, że napisałaś ale przy cytowaniu zaznaczył mi się tekst i zorientowałam się, że coś chciałaś ukryć A jak to przed kompem? A Ty byłaś sama u mamy? on do Ciebie dojedzie? ale psychiczna sytuacja.........właśnie to jest najgorsze, że coś jest między Wamni a wszyscy myślą że jest ok u pytają o sprawy, które w tej sytuacji są trochę nie na miejscu.....
A u mnie.....wczoraj wysłałąm życzenia mojemy TŻ i jego mamie z zaznaczeniem"RODZINNYCH Świąt" ( z ukrytą ironią) i do mnie zadzwonił.....mieliśmy szczerą rozmowę, powiedziałam co myslałam, co czułam.......i przepraszał mnie, prawie się popłakał, że przez taką sytuację myślałam co myślałam, no i dzisiaj przyjedzie do mnie.....musimy sobie pewną sprawę wyjaśnić....

alkohol ma do siebie to, że po nim ludzie są odważniejsi, gada się takie rzeczy, głupoty, których nie powiedziałoby się na trzeźwo......pewnie siedział przed kompem i myślał......może doszedł do wniosku co zrobił i Cię przeprosi?

jojla
suknia śliczna!!!! a wiesz, że mam coś ciut podobnego? mamy ten sam gust

ja już dzisiaj uciekam, dlatego też Dziewczynki życzę WAM WESOŁYCH,POGODNYCH, RADOSNYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT, SMACZNEGO JAJKA I MOKREGO DYNGUSKA

Stary 2012-04-08, 10:48   #1613
maja5826
Raczkowanie

Monika, Pradip smutne to jest że faceci nie potrafią się zachować, ale chyba każdemu facetowi zdarza się narobić głupot, ważne żeby potrafili przeprosić, widzę że u Moniki tż zaczął myśleć, a jak tam u Ciebie Pradip? mam nadzieje że już lepiej
jojla śliczna sukienka, jeśli jest taka droga to naprawde poszukaj dobrej krawcowej i będziesz miała to w czym sie dobrze czujesz nieprzepłacając
Tusia jeszcze chwila i zaczniesz się śmiać z tych swoich nerwów i obaw, bo wszystko napewno pójdzie świetnie, i pogode zapowiadają ładną na Twój Dzień a potem będziesz naszym specem i będziesz nam doradzać;p
Kobitki Wesołych Świąt!!!
maja5826 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 17:36   #1614
Konto usunięte

Cytat:

noooo. całkiem sympatyczna a bardzo droga?

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez maja5826 Pokaż wiadomość
Tusia jeszcze chwila i zaczniesz się śmiać z tych swoich nerwów i obaw, bo wszystko napewno pójdzie świetnie, i pogode zapowiadają ładną na Twój Dzień a potem będziesz naszym specem i będziesz nam doradzać;p

A skad wiesz, ze bedzie ladna pogoda? Masz jakies dobre zrodlo?

Mialam dzis kolejny koszmar slubny - dzien slubu, wszystko gotowe a ja NIE MAM RAJSTOP! Mialam tylko czarne i swiadkowa mi swoje oddala

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Kochana a większośc z nas zazdrości Ci, że to już tak blisko
Zobaczysz jak będzie wszystko super, stres na pewno coraz większy ale i ta wyjątkowa chwila coraz bliżej

P.S. sorry za post pod postem, miałam nadzieję, że połączy
mi jest szkoda, ze to wszystko juz za mna... teraz tylko slub... dokupienie podziekowan, odbior kwiatow, sukni... eh. bede za tym tesknic ;(

W ogole jestem przejedzona!! Wrocilismy od tesciow, tz pojechal do pracy, ja zaraz zrobie pranie i pojde sie wykapac. Eh, nie wiedzialam nawet, ze jestem tyle w stanie zjesc:|
Stary 2012-04-08, 18:31   #1615
carmelova
Zakorzenienie

Można dołączyć?

Naszym dniem jest 21 lipca

Dużo rzeczy już za nami, ale jeszcze sporo zostało do załatwienia...

Mamy:

- salę
- zarezerwowaną godzinę w Kościele
- zespół
- fotografa
- wódkę
- zamówione ciasta i tort
- noclegi dla gości
- zamówioną suknię
- wybrane obrączki
- wizażystkę
- zaproszenia
- odbyte nauki przedmałżeńskie
- samochód do ślubu
- świadkowie

Do załatwienia:

- buty, bielizna, biżuteria PMki
- wino
- protokół ślubny, cała papierologia
- strój Narzeczonego
- kupno obrączek
- rozdanie zaproszeń
- kwiaty dla PMki, świadkowej i do dekoracji sali
- pudełka na ciasto
- lampiony
- prezenty dla rodziców
- decyzja o pierwszym tańcu
- spotkania w poradni
- ustalenie menu
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 19:06   #1616
Konto usunięte

jak ktoś ma formalności przed sobą, radzę się pośpieszyć:
http://religia.onet.pl/publicystyka,...two,35256.html
Stary 2012-04-08, 19:08   #1617
carmelova
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33420064]jak ktoś ma formalności przed sobą, radzę się pośpieszyć:
http://religia.onet.pl/publicystyka,...two,35256.html[/QUOTE]

tusia, ale jak byliśmy u księdza 2 miesiące temu, to kazał nam przyjść spisać protokół pod koniec maja, więc chyba to nie dotyczy par, które już mają ustalona datę ślubu?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 19:46   #1618
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
tusia, ale jak byliśmy u księdza 2 miesiące temu, to kazał nam przyjść spisać protokół pod koniec maja, więc chyba to nie dotyczy par, które już mają ustalona datę ślubu?
wydaje mi się, że nie powinno. prawo nie działa wstecz.

Dziewuszki z 21 kwietnia i 28 kwietnia. Oglądałam pogodę 14 dniową i 19 i 20 kwietnia ma być 12 stopni... 21 ma być 15 stopni....:|
a potem temperatura w górę i ponad 20....
Stary 2012-04-08, 21:48   #1619
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
piękna
Dziękuję

Cytat:
Ja bym wcale nie zauważyła, że napisałaś ale przy cytowaniu zaznaczył mi się tekst i zorientowałam się, że coś chciałaś ukryć A jak to przed kompem? A Ty byłaś sama u mamy? on do Ciebie dojedzie? ale psychiczna sytuacja.........właśnie to jest najgorsze, że coś jest między Wamni a wszyscy myślą że jest ok u pytają o sprawy, które w tej sytuacji są trochę nie na miejscu.....
A u mnie.....wczoraj wysłałąm życzenia mojemy TŻ i jego mamie z zaznaczeniem"RODZINNYCH Świąt" ( z ukrytą ironią) i do mnie zadzwonił.....mieliśmy szczerą rozmowę, powiedziałam co myslałam, co czułam.......i przepraszał mnie, prawie się popłakał, że przez taką sytuację myślałam co myślałam, no i dzisiaj przyjedzie do mnie.....musimy sobie pewną sprawę wyjaśnić....
To dobrze, bo widocznie TŻ coś zrozumiał. Trzymam kciuki, żeby wyjaśnienie coś dało i żeby wszystko się ułożyło

Cytat:
jojla
suknia śliczna!!!! a wiesz, że mam coś ciut podobnego? mamy ten sam gust
Dziękuję a wklejałaś gdzieś zdjęcia swojej?, chętnie w wolnej chwili poszukam i obejrzę

Cytat:
Napisane przez maja5826 Pokaż wiadomość
jojla śliczna sukienka, jeśli jest taka droga to naprawde poszukaj dobrej krawcowej i będziesz miała to w czym sie dobrze czujesz nieprzepłacając
Dzięki

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33419084]noooo. całkiem sympatyczna a bardzo droga?[/QUOTE]

Prawie 3000zł, jak dla mnie za dużo ale myślę, że dobra krawcowa nie powinna miec z czymś takim problemu we wtorek zajrzę do jednego salonu w moim rodzinnym mieście, szyją tam suknie na miarę i zapytam czy byliby w stanie uszyc mi coś takiego - zawsze to ponad 1000zł oszczędności

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33419084]Mialam dzis kolejny koszmar slubny - dzien slubu, wszystko gotowe a ja NIE MAM RAJSTOP! Mialam tylko czarne i swiadkowa mi swoje oddala[/QUOTE]

Kochana na pewno się nie spełni

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33419084]W ogole jestem przejedzona!! Wrocilismy od tesciow, tz pojechal do pracy, ja zaraz zrobie pranie i pojde sie wykapac. Eh, nie wiedzialam nawet, ze jestem tyle w stanie zjesc:|[/QUOTE]

oj ja również

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33420635]
Dziewuszki z 21 kwietnia i 28 kwietnia. Oglądałam pogodę 14 dniową i 19 i 20 kwietnia ma być 12 stopni... 21 ma być 15 stopni....:|
a potem temperatura w górę i ponad 20....[/QUOTE]

Nie ma sensu sugerowac się tak daleko wybiegającą prognozą pogody - bo jak widac po tym co jest teraz, zupełnie się nie sprawdza - dwa tygodnie temu jeszcze słyszałam jak ślicznie i ciepło ma byc w niedzielę wielkanocną - a jak jest to wszystkie wiemy trzeba byc dobrej myśli

Stary 2012-04-08, 22:34   #1620
migotka8
Przyczajenie

Witajcie moje kochane forumowiczki chciałam się przywita i prosi o pomoc ślub w czerwcu suknia jest http://www.madonna.pl/pl1/atelierdia...hp?s=1.oasis-a model oropesa zdjecia od 25 do 27 jestem niewysoką blondynka o zielonych oczach moja prośba nie mam pojęcia jaki makijaż pomóżcie
migotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości