Nasze blogi kosmetyczne - cz. VI - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-08, 11:44   #391
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. VI

A u mnie notka nowa

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 11:56   #392
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Obejrzałam Igrzyska Śmierci i hm... Zdecydowanie bardziej wolę książkę. Nie podobało mi się, że w filmie pominęli tyle ważnych wątków, które jak dla mnie powinny się pojawić. Film mógłby trwać o te 30-40 min dłużej i byłoby lepiej. Tak samo, jak nie podoba mi się dobór aktora grającego Peetę. W książce jest to wysoki, barczysty chłopak, a w filmie jest niższy od Katniss...
O jakich ważnych wątkach mówisz?
Według mnie producenci nie mogli sobie pozwolić na puszczenie do kin filmu trwającego trzy godziny. Osoby, które nie czytały książki zanudziłyby się na śmierć.
Stary 2012-04-08, 12:02   #393
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
O jakich ważnych wątkach mówisz?
Według mnie producenci nie mogli sobie pozwolić na puszczenie do kin filmu trwającego trzy godziny. Osoby, które nie czytały książki zanudziłyby się na śmierć.

Będę spoilerować

Po pierwsze, broszki nie kupiła sobie Katniss sama, tylko otrzymała ją od córki burmistrza, po drugie sam wątek Peety i Katniss na arenie jest tak okrojony, że nie daje poglądu na całość zdarzenia. Pominęli także fakt, że Katniss straciła słuch na parę dni po wybuchu i stopniowo go odzyskiwała. Już nie wspomnę o tym, że przy prezentacji trybutów siedzieli na oczach widowni, a tutaj pokazali złość Katniss w ukryciu Wczoraj po obejrzeniu miałam jeszcze więcej spostrzeżeń, ale umknęły mi z głowy.

No, ale przeczytałam właśnie II część i podobała mi się głównie końcówka. Pierwsza książka była o wiele lepsza Cóż, pora zabrać się za trzecią

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 12:07   #394
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:

Będę spoilerować

Po pierwsze, broszki nie kupiła sobie Katniss sama, tylko otrzymała ją od córki burmistrza, po drugie sam wątek Peety i Katniss na arenie jest tak okrojony, że nie daje poglądu na całość zdarzenia. Pominęli także fakt, że Katniss straciła słuch na parę dni po wybuchu i stopniowo go odzyskiwała. Już nie wspomnę o tym, że przy prezentacji trybutów siedzieli na oczach widowni, a tutaj pokazali złość Katniss w ukryciu Wczoraj po obejrzeniu miałam jeszcze więcej spostrzeżeń, ale umknęły mi z głowy.

No, ale przeczytałam właśnie II część i podobała mi się głównie końcówka. Pierwsza książka była o wiele lepsza Cóż, pora zabrać się za trzecią
Ja wolę drugą. Bo skupia się bardziej na opisie życia w totalitarnym państwie i metodach działania władzy

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 12:32   #395
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Dziewczyny prawda, że paletka paraguaya Sleeka jest brzydka? Powiedźcie, że tak, bo mało brakuje a ją kliknę zaraz a musze kupić spodnie
Stary 2012-04-08, 12:33   #396
nicRu
maszyna, nie człowiek

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33415469]Ja już po śniadanku Mama napakowała w tym roku tyle do święconki, że wszyscy się tym najedli, a na stole jeszcze mnóstwo pyszności, więc teraz wszyscy jesteśmy wręcz przeżarci i zadowoleni
Zaraz do kościółka jeszcze...

A co do zakupów, ja muszę dorwać jakieś zwykle spodnie (mam jedne właściwie i ciągle w nich chodzę ) i jakąś elegantszą spódnicę, bo mam same mini z moich lepszych czasów

Na blogu recenzja micela Yves Rocher - takie świąteczne objechanie z góry na dół [/QUOTE]

To ja mam przeciwnie - mam świetne, klasyczne, eleganckie spódnice, za to takich na co dzień u mnie nie znajdziesz
I chyba we wtorek skoczę po jeszcze jedne długie legginsy - pokorzystam sobie póki mam w miarę zgrabny tyłek, szczupłe nogi i szufladę zasłaniających tyłek bluzek

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2012-04-08 o 12:35
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 12:33   #397
emememsik

Cytat:

Będę spoilerować

Mnie z kolei właśnie te rzeczy wydały się mało istotne i doskonale rozumiałam, że je pominięto w filmie. Według mnie nie można też przesadzać w drugą stronę przy ekranizacji, idąc dokładnym tropem książki.

II i III część są lepsze!
Stary 2012-04-08, 12:43   #398
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Każdy odczuwa inaczej, mnie ich brakowało Ale jeśli już coś się kręci na podstawie czegoś co się już ukazało, to nie można znacznie zmieniać wątków. No, ale to już takie moje czepialstwo

Później zacznę III część

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2012-04-08, 12:46   #399
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie z kolei właśnie te rzeczy wydały się mało istotne i doskonale rozumiałam, że je pominięto w filmie. Według mnie nie można też przesadzać w drugą stronę przy ekranizacji, idąc dokładnym tropem książki.

Też uznałam że te wątki są mało istotne - tu spoilery na biało (broszka i to czy było ją widać w czasie prezentacji) ale pamiętam że zdziwiłam się w kinie jak zaczął się wątek Peta+Katnis na arenie bo spojrzałam na zegarek i była to już końcówka filmu a w książce była to chyba połowa. No i praktycznie pominięto wątek Jaskra, który w trzeciej części zrobił się całkiem istotny. Tu pokazano tylko przelotnie jakiegoś czarno białego kota
Natomiast same książki: mi najbardziej podobała się pierwsza część - pochłonęłam ją w jedną noc. Druga zajęła mi już półtorej nocy a trzecią męczyłam prawie tydzień. Ale ja zawsze wolałam bardziej przygodowe wątki niż polityczne.

Edytowane przez summerisgone
Czas edycji: 2012-04-08 o 12:48
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 12:48   #400
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Dziewczyny prawda, że paletka paraguaya Sleeka jest brzydka? Powiedźcie, że tak, bo mało brakuje a ją kliknę zaraz a musze kupić spodnie
fuuuuj!
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 12:52   #401
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
fuuuuj!
Też tak myślę

Eeeeeee, ona jest przecież piękna te pomarańcze i szarości Dzisiaj zrobiłam sobie podobny makijaż cieniami Quiz i muszę powiedzieć, że tutaj biel jest o niebo lepsza i bardziej widoczna na oku niż ta sleekowa
Stary 2012-04-08, 13:03   #402
enn_
Zakorzenienie

To ja - szczerze - napiszę, że paletki Paraguaya w ogóle nie czuję. Kiedyś, kieeeedyś, mi się ona podobała, ale teraz wiem, że gdybym ją kupiła to bym jej nie używała w ogóle. Zupełnie nie czuję takich kolorów na oku, moim zdaniem mało komu pasują, ale to pewnie kwestia gustu.

Edit: Albo inaczej - moim zdaniem dość trudno pomalować się kolorami w tej paletce i nie zrobić sobie krzywdy.

Edytowane przez enn_
Czas edycji: 2012-04-08 o 13:05
enn_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 13:07   #403
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
To ja - szczerze - napiszę, że paletki Paraguaya w ogóle nie czuję. Kiedyś, kieeeedyś, mi się ona podobała, ale teraz wiem, że gdybym ją kupiła to bym jej nie używała w ogóle. Zupełnie nie czuję takich kolorów na oku, moim zdaniem mało komu pasują, ale to pewnie kwestia gustu.
A może po prostu mnie dopadła Sleekowa mania i chcę mieć każdą, bo...... to Sleek

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Edit: Albo inaczej - moim zdaniem dość trudno pomalować się kolorami w tej paletce i nie zrobić sobie krzywdy.
Dobrze, że to napisałaś Choć makijaż na blogu jamapi jest cudowny http://wchwililuzu.blogspot.com/2012...paraguaya.html
Stary 2012-04-08, 13:16   #404
Blanusia89
BAN stały

a mnie kusi au naturel

czekam na większą kasę, bo jestem spłukana. Siedze obecnie pod kielcami i tu też posypuje śnieg. No tak Boże Narodzenie nie było białe to teraz trzeba to odbić..

Widze ,ze polecacie "Igrzyska Śmierci" - kusi mnie kupić cały 3pak za 69,9, bo widziałam w empiku.

Poza tym stwierdzam,że te swięta są nuuudne.
Czekam,aż wejdzie nowy katalog z avonu, bo chcę złożyć już zamówionko i dostac moją wymarzoną torebkę Batycki, którą miały do zgarnięcia konsultantki piękny duży skórzany nudziak Tylko znów bd problem, bo nie mam do niej bucików w takim zbliżonym kolorku
Blanusia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 13:18   #405
Karen15
Zakorzenienie

Czy któraś z Was ma niedoczynność tarczycy?
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 13:18   #406
Blanusia89
BAN stały

LeejdiNaati, polecam róze ze Sleeka!
Blanusia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 13:24   #407
maffash
Zakorzenienie

Hej
maffash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 13:29   #408
emememsik

Cytat:
Napisane przez Blanusia89 Pokaż wiadomość
Widze ,ze polecacie "Igrzyska Śmierci" - kusi mnie kupić cały 3pak za 69,9, bo widziałam w empiku.
Ja kupiłam na allegro za 52 zł.
Stary 2012-04-08, 13:36   #409
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
A może po prostu mnie dopadła Sleekowa mania i chcę mieć każdą, bo...... to Sleek

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Dobrze, że to napisałaś Choć makijaż na blogu jamapi jest cudowny http://wchwililuzu.blogspot.com/2012...paraguaya.html
Paletki Sleek jak dla mnie mają zaletę - stosunek jakości do ceny, ale i wadę - cieżko mi znaleźc paletkę, ktora - zalózmy taki próg przydatności - pasowałaby mi w 75%. I nie wiem, czy nie zacząć w związku z tym kompletować palety Inglota, bo i tak cieni uzywam raczej mało
Stary 2012-04-08, 13:36   #410
inkaxx
Rozeznanie

Cytat:

Ja drugiej części zmęczyć nie mogłam, początek i środek był wg mnie straaaasznie nudny.
Wg mnie w filmie pominęli dużo ważnych wątków, bądź strasznie je ogołocili, tak bardzo, że straciły sens. Spoiler: No i zdecydowanie za mało skupili się na Haymitchu! Brakowało mi też takich pierdół, które wg mnie były ważne jak rogal z dystryktu Rue. Nie podobało mi się, że po prezentacji umiejętności trybutów, gdzie Katniss strzela w świnię, wszyscy wiedzieli, co się stało. I za całkowitą porażkę uważam sposób, w jaki pokazali ogień podczas pierwszej prezentacji trybutów. Zero wątku o udawaniu Katniss pod publikę, że kocha się w Peta, tak jak chciał Haymitch i to, jak ze sobą "rozmawiali" z pomocą darów. Oczywiste braki jak broszka czy ogłuchnięcie Katniss lekko mnie irytowały, ale rozumiem pominięcie ich.

Bloguję

marcowy wątek wymiankowy
inkaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 13:43   #411
maffash
Zakorzenienie

Ale w primarku jest kolekcjaa czemu nie mam do niego dostepu
maffash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 13:55   #412
yolcia1
Rozeznanie

Dzień dobry
Wesołych świąt Wam życzę
yolcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 14:31   #413
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
Napisane przez inkaxx Pokaż wiadomość
Ja drugiej części zmęczyć nie mogłam, początek i środek był wg mnie straaaasznie nudny.
Wg mnie w filmie pominęli dużo ważnych wątków, bądź strasznie je ogołocili, tak bardzo, że straciły sens. Spoiler: No i zdecydowanie za mało skupili się na Haymitchu! Brakowało mi też takich pierdół, które wg mnie były ważne jak rogal z dystryktu Rue. Nie podobało mi się, że po prezentacji umiejętności trybutów, gdzie Katniss strzela w świnię, wszyscy wiedzieli, co się stało. I za całkowitą porażkę uważam sposób, w jaki pokazali ogień podczas pierwszej prezentacji trybutów. Zero wątku o udawaniu Katniss pod publikę, że kocha się w Peta, tak jak chciał Haymitch i to, jak ze sobą "rozmawiali" z pomocą darów. Oczywiste braki jak broszka czy ogłuchnięcie Katniss lekko mnie irytowały, ale rozumiem pominięcie ich.
W zupełności się z Tobą zgadzam. Spoiler:
Brakowało mi właśnie w paradzie trybutów tego, że Cinna zachęcił Katniss i Peetę do trzymania się za ręce. No i zabrakło zataczającego się Haymitcha na losowaniu trybutów w dystrykcie! Rogal z dystryktu Rue również nie powinien zostać pominięty, bo to synonim rodzącego się powstania.

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2012-04-08, 15:15   #414
karolcia198506
Zakorzenienie

Hej hej
Aleee nudy

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
a mnie kusi au naturel

czekam na większą kasę, bo jestem spłukana. Siedze obecnie pod kielcami i tu też posypuje śnieg. No tak Boże Narodzenie nie było białe to teraz trzeba to odbić..
Au naturel u mnie też śnieg posypuje
Cytat:
LeejdiNaati, polecam róze ze Sleeka!
Nie kuś róże są piękne i tylko będę mieć kasę to na jeden się skuszę

U mnie dziś dwa makijaże
Stary 2012-04-08, 15:20   #415
enn_
Zakorzenienie

O, tak, róże są świetne. Life's a Peach to w ogóle fenomen, ma dla mnie kolor idealny, chociaż powoli mi się już nudzi.
Rozmowy o Sleeku są złe, bo już otwieram Allegro, a przecież powinnam oszczędzać (np. na samochód ).

Poczytałabym coś lekkiego/łatwego i nawet myślałam o Igrzyskach Śmierci ale mnie w ogóle nie przekonują.

Edytowane przez enn_
Czas edycji: 2012-04-08 o 15:30 Powód: zjadłam słowo :)
enn_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 15:25   #416
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
O, tak, róże są świetne. Life's a Peach to w ogóle fenomen, ma dla mnie kolor idealny, chociaż powoli mi się już nudzi.
Rozmowy o Sleeku są złe, bo już otwieram Allegro, a przecież powinnam oszczędzać (np. na samochód ).

Poczytałabym coś lekkiego/łatwego i nawet myślałam o Igrzyskach Śmierci mnie w ogóle nie przekonują.
Ja właśnie otworzyłam Allegro, przekopałam je, otworzyłam tysiąc zakładek i poszłam zmoczyć głowę pod bieżącą wodą... Nie kuście mnie tu!

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 15:30   #417
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Ja właśnie otworzyłam Allegro, przekopałam je, otworzyłam tysiąc zakładek i poszłam zmoczyć głowę pod bieżącą wodą... Nie kuście mnie tu!
Może czas zacząć wychodzić z założenia "skoro nie mogę kupić wszystkiego, to nie kupuję nic".
Właśnie na mojej liście muszemieciów (a może to chcemiecie bardziej?) wylądowały 2 róże, 4 szminki i kilka pout paintów.
Stary 2012-04-08, 15:34   #418
nicRu
maszyna, nie człowiek

Róóóże, śzmiiinki Kiedyś nie odczuwałam potrzeby posiadania kolorowych kosmetyków i mogłam za "zaoszczędzone" w ten sposób pieniądze jeść jak dziki łoś, a teraz...
Stary 2012-04-08, 15:41   #419
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Chwała Wam za pisanie na biało - gdyby nie to, nie miałabym siły powstrzymać się przed czytaniem spoilerów

Ale miałam dziwaczne kazanie w kościele... Nie wyciągając zbyt szybkich wniosków, mam wrażenie, że ksiądz przychyla się do "teorii" Dana Browna, że Maria Magdalena była kobietą Chrystusa, choć nie określił tego tak wprost. Nie spodziewałam się jednak czegoś takiego usłyszeć w kościele
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 15:43   #420
201607150859
Konto usunięte

Myślałam, myślałam i wymyśliłam, że tez sobie pobloguję. Jeśli ktoś zainteresowany to zapraszam Może się przyda http://raspberryandvanilla.blogspot.com/
201607150859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości