|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Inutil właśnie sobie przypomniałam, że Ty masz jakieś ćwiczenia zalecone dla Julka a teraz jak pisałaś o tych metodach podnoszenia dziecka, to chyba to to samo, co mi polecili. Powiedz mi czy Julek łatwo się przestawił z poprzedniego noszenia? Wojtkowi ciężko idzie to przestawienie... Ja go nosiłam tak, że ta rączka bliżej mnie mu po prostu zwisała (tak samo go karmiłam, bo w szpitalu mówili "Brzuch do brzucha") i teraz mnie chce jej trzymam poprawnie czyli przy sobie
Mam nadzieję, że z czasem się przyzwyczai.Też życzę wesołych i spokojnych Świąt
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
mój je od 70-120 ml z przewaga 70 ml ale w dzien co 2,5-3 godziny
|
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2854 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od 140 do 160,w nocy przeważnie 160.Herbatki czasami nie pije wcale a czasami około 100 ml.
|
|
|
|
|
#2855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------------------- cześć ![]() mąż w Kościele, dziecko ogarnięte, przebrane do snu, właśnie cyca, a za jakąś godzinkę butla i niuniu ![]() wczoraj po 90 ml mlesia po 19, kąpieli o 20 i zaśnięciu 20:40 spał do 4:30 pewnie gdybym mu dała więcej niż to 90, to by dłużej pospał
|
|
#2856 |
|
Zadomowienie
|
wpadam tylko zyczyć WESOŁYCH ŚWIĄT
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Wesołych Świąt dziewczynki
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2858 |
|
Zadomowienie
|
wesolego jajka i mokrego baranka
|
#2859 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie do mam stosujących BIOGAIE - jak dawkujecie???
|
#2860 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny Wasze dzieciaczki jedzą 4-5-6 razy dziennie licząc z nocą?
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
5 kropelek dziennie do mleka
Cytat:
![]() My juz odpękalismy wizyte u tesciowej zarzadzilam dzis, bo nie chce jutro jak kolędnik caly dzien po budach lazic pierwsze swieta razem z rodzinką i tak ma zostac ![]() A w poniedzialek tz do pracy na caly dzien idzie ![]() Agatek a to z Ciebie gagatek Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-04-07 o 20:29 |
|
|
|
|
#2862 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2863 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć kochane
Wszystkiego najlepszego kobitki w te Święta 5 kropli do butli 1xdziennie ![]() Cytat:
W nocy nie jada bo śpi
|
|
#2864 | ||
|
Zakorzenienie
|
W lesie było szybko
A. się bał panicznie, że ktoś nas nagra i na yt puści... ale ja niewiele myśląc się rozebrałam i zabrałam się za niego Teraz może się pochwalić kolegom, że żona wywiozła go do lasu i zgwałciła Jesteśmy po kąpieli, uczyłam A.wszystkiego- nawet nawet sobie radzi, zabawia małą, nosi, dziś spała mu na klacie, a ten aż zdrętwiał cały ![]() Karmił dziś, odbijał, także odpoczęłam dziś troszkę ![]() Cytat:
i herbatki około min 100 ml dziennie. Karmię ją przeważnie 6 razy.Cytat:
Ja się nie sugeruję karmieniem które jest napisane na opakowaniu bebilonu, tylko jak jest głodna- co 3 h robię 120 ml, ile wypije tyle jej
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-04-07 o 21:18 |
||
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Życzę Wam wszystkim i Waszym rodzinom
WESOŁEGO ALLELUJA
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2012-04-07 o 21:29 |
|
|
|
#2866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój syn skończył 3 miesiące, waży prawie 7 kg i dostaje 5-6 porcji po 150 wody (czyli 170 ml). Ale raz lub dwa razy dziennie nie zjada całej porcji.
|
|
#2867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mówilam ze nie boli mężusiowi się podobało?---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- czasem zdaża jej sie zjesc i 7 razy ale przeważnie 4 chociaz teraz ma chyba ten cały skok bo co godzina 60 ml mleka albo herbatki i uspokaja sie tylko na moich rękach, jak mąż albo teściowa ja biorą to krzyk nie z tej ziemi, dobrze ze nocki ładnie przesypia |
||
|
|
|
#2868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wiec je o 5, o 8, o 11, o 14, 17 i przed 20 co daje 6 posiłków dziennie i w międzyczasie herbatkaCytat:
ale wtedy chyba by kwadratowy był.. To co dostaje wysysa do ostatniej kropelki i herbatką nie da sie go oszukac. wypije herbatke i za pół godziny moze juz jesc i zje całą porcję...ja się wyleżałam w wannie wydepilowałam, zrobiłam pedicure załozyłam seksi pizamke i czekam na małża az sie ogarnie |
||
|
|
|
#2869 |
|
Rozeznanie
|
witam się i wesolych świąt życze
![]() my jutro chrzcimy to i mam niezly zapieprz teraz, także do miłego!
|
|
|
|
#2870 |
|
BAN stały
|
Monia to nie wzwód tylko siku nadchodzi
Co do jedzenia to mój Marcyś je 150-180ml co 3 godziny i w nocy je 2x. Co do spania to u nas jest około godziny czuwania i potem godzina drzemki w dzien a w nocy przesypia 6 godzin a potem budzi się co 3 do rana. Uciekam do wyrka. WESOŁEGO ALLELUJA, SMACZNEGO JAJKA I MOKREGO DYNGUSA ![]() ![]() Aha i witam nową mamusię styczniową |
|
|
|
#2871 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ------------------- Musze sie pochwalic, ze po trzech miesiacach oczekiwań i zamartwianiu sie mój synuś w końcu podniósł i trzymał w górze główke leżąc na brzuszku Wygaladał jak ślimak, obslinił przy tym pół kocyka![]() Kurde pierwszy raz od czasu porodu pomalowałam paznokcie na czerwono i czuje sie jakos tak sexi i nieswojo
|
|
#2872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Jakiś czas po porodzie mój Tż powiedział,że moglabym juz na czerwono paznokietki pomalowac Ogolnie ja jestem fanka lakierów do paznokci i mam ich chyba ze 30 i co pomaluje innym to ciagle słyszę mialo byc na czerwono... ---------------------------------------------- Agatek my z Tżem kiedys też od czasu do czasu do lasu się wybieralismy a teraz to kurczaczek nie pamiętam kiedy ostatni raz.Możliwe ,że pojdę w Twoje ślady ----------------------------------------------- Witam Świątecznie Mamuśki Dzisiaj przed 6 obudziła mnie kupa Bartosza ,wiec ogarnelam go i nakarmiłam i włozyłam Tżtowi do łóżka niech se radzi A ja szybko na wizaż Rodzice wybierają się na 8 do kościoła wiec ja poszykuje wszystko,a my z Tżem prawdopodobnie na 12 do Klasztoru na mszę się udamy. Popołudniu do teściów wszyscy jedziemy a tak jakoś mi się niechce. A i na czas Świąt moją dietę szlag trafił ---------------------------------------------------------------------------------------- Dziewczyny jakie macie nianie elektryczne?? Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-08 o 09:05 |
|
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zwykla Angel Care z monitorem oddechu ale bez kamerki pyka w rytm oddechu slychac nawet w drugim pokoju jak maly oddycha.
Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-04-08 o 11:46 |
|
|
|
#2874 |
|
Zadomowienie
|
Wesołych Świąt wszystkim Mamusiom i ich Pociechom życzy Michaś z mamą
|
|
|
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu pusto, wszystkie świętują ?
Ja musiałam na chwile odetchnąć od rodzinki i sie zaszyc przy kompie, bo jeszcze chwila, a bym sie z mamą TZta pokłóciła :/ Haha wczoraj TZ dostał telefon, że chyba ktoś się mu na firme wkrada. A,że to w polach jest to pojechał tam to sprawdzić. Patrzy, a tam auto stoi od razu przy bramie wjazdowej , wkurzony podszedl otworzył drzwi, a tam sie jakas parka bzyka, hahahaha. Haha Agatek teraz doczytałam, może mój TZ Was nakrył, co? Jutro chrzest, jeju jak bym juz chciala miec to wszystko za sobą i pustą chatę. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-04-08 o 14:51 |
|
|
|
#2876 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam jutro chrzciny
Nie mogę się już doczekać...Wesołego Alleluja!!!!!! |
|
|
|
#2877 |
|
Rozeznanie
|
Ale jestem objedzona
ale oczywiście dalej bym jadła![]() Jestem na Warmi i bycze się na maxa! Oby tylko mama i siostry nie rozpuściły mi córy, bo zostaje tu 3 tyg. Smutno mi troszkę bo tż dziś wyjechał. Pierwszy raz rozstajemy się na tak długo i tak daleko ach, umrę z tęsknoty ![]() Miłego wieczoru kochane ![]() Agatek - gratki za numerek w piątek jechałam przez Twoją miejscowość i zastanawiałam się który lasek sobie wybrała hre hre hre
Gabrysia - 09.02.2012 Edytowane przez Mijus Czas edycji: 2012-04-08 o 21:07 |
|
|
|
#2878 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------------- Wrócilismy od teściów bo siedzieliśmy tam od rana ![]() Myślałam, że teraz wieczorkiem ponadrabiam, a tu nic nie naskrobane, widac, że wszytskie świętuja ![]() Kurcze, tak jakos dziwnie sie dziś czułam, bo spedziłam pierwsze święta z teściami, było całkiem miło, ale jednak jakos inaczej No i muszę powiedzieć, że fajnie tak spedzać pierwsze święta z dzieciaczkiem, teraz czekamy na Boże Narodzenie kiedy to nasz szkrab bedzie zajadał się przysmakami i śmigał na nóżkach
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My dzis cały dzień w rozjazdach. Najpierw na śniadanku u cioci męża, póżniej u moich dziadków na obiedzie a na kolacji u dziadków męża. Mała zniosła to wszyściutko bardo dobrze. Zresztą nie dziwie sie bo kazdy jest nią zachwycony i kłócą się kto ma ją bawić Uciekam spać bo jutro u nas goscie , miłych snów ![]() i oby pogoda jutro dopisala
|
|
|
|
|
#2880 |
|
Rozeznanie
|
Hello Babeczki
podjęłam męską decyzję - zamówię dietę cambridge. Jest mordercza ale skuteczna. Moja pewność siebie wynosi ZERO. Jak nie schudnę co najmniej 15 kg to strzelę sobie w łeb Wczoraj Alan spał od 21 do 7 bez przerwy na jedzenie! Ciekawe czy to jednorazowy wybryk Obudziłam się rano i nie wierzyłam, że przespałam pierwszą noc bez wstawania.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

Mam nadzieję, że z czasem się przyzwyczai.

od 140 do 160,w nocy przeważnie 160.Herbatki czasami nie pije wcale a czasami około 100 ml.

złożylismy razem wniosek o dowód osobisty K. no i też byłam troszkę z nim pojeździć
także się ogarnął chłopak wtedy...

Gabrysia - 09.02.2012
.
ale oczywiście dalej bym jadła