Wszystko o Avonie - cz.27 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-08, 08:46   #1111
ewula91
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.27

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
W sumie ja jej ostatnio uzywam codziennie.. Lubie takie zapachy wiec sie psikam.. W szkole bynajmniej nikt mi nic nie zasugerowal ze zle pachne..
Jednak wydaje mi sie ze to zapach na taki dzien deszczowy lub zime... Bo raczej cięzkawy jest.. Na lato trza będzie sie z nim pożegnać chyba..
właśnie, właśnie, tak myślałam. Tez jej kiedyś używałam codziennie ale mi się znudziła a nie chcę wyrzucać, chcę wykończyć :p więc odstawię na chłodniejsze dni lub wieczory

Cytat:
Napisane przez kejtiryba Pokaż wiadomość
Wszystkie chyba liczyłyśmy na produkty za 2 zł... Swoją drogą, jeśli avon nas tu podczytuje, o czym kiedyś ktoś tu wspominał, to może uznali, że faktycznie nie był to najlepszy pomysł z takim banerem robiącym nadzieję
dobrze by było w sumie gdyby czytali i brali to sobie do serca
a ja mam dalej informację, że katalog za 2 zł już za tydzień

Edytowane przez ewula91
Czas edycji: 2012-04-08 o 08:48
ewula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 09:41   #1112
jouka2
Raczkowanie

Czy macie może jakieś opinie na temat nowego żelu do biustu? Czy jest taki sam jak ta poprzednia wersja? Czy się klei i maże, czy w miarę się wchłania i coś pomaga? Używał ktoś? B. proszę o opinie
jouka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 10:18   #1113
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
No i nikt nie wie skąd tam takie ceny i taka ilość??? Hmmm, dokładnie bo takie masowe sprzedawanie po kosztach troche sie mija z celem no i konsultantkom troche psuja szyki, ludzie mysla ze nie wiadomo za ile mamy te kosmetyki...
z ilością to jest tak że np. wystawią 100szt. i pewnie kupują z 10sztuk żeby mieli w domu w razie sprzedaży a resztę dokupują jak sprzedazdą ta co mają tak myślę bo żeby kupić jakiejś wody np. 100sztuk a po opuście woda jest np. po 30zł to muszą jednorazowo wydać 3 tysiące.. wątpię czy ktoś od razu tyle kupuje zwłaszcza że dana osoba nie sprzedaje np. tylko perfum ale też ma inne kosmetyki... a co do ceny to już zauważyłam jak oni to robią... tzn. woda kosztuje po opuście np.27 czy 28zł oni wystawiają ją np. za 25zł i doliczają powiedzmy 8-10 zł za przesyłkę(a wysyłają przeważnie jak oglądałam list ekonomiczny) gdzie tą cenę przesyłki zawyżają i wychodzą na plus tak czy tak...
przynajmiej ja to tak interpretuje...
Stary 2012-04-08, 10:19   #1114
Hedvigis
Zakorzenienie

Dziewczyny, w katalogu 7 jest jakaś promocja związana z tym Anew Ultimate 7S dla konsultantek? Np. przy zakupie 2 produktów - 40%?
Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 10:23   #1115
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
z ilością to jest tak że np. wystawią 100szt. i pewnie kupują z 10sztuk żeby mieli w domu w razie sprzedaży a resztę dokupują jak sprzedazdą ta co mają tak myślę bo żeby kupić jakiejś wody np. 100sztuk a po opuście woda jest np. po 30zł to muszą jednorazowo wydać 3 tysiące.. wątpię czy ktoś od razu tyle kupuje zwłaszcza że dana osoba nie sprzedaje np. tylko perfum ale też ma inne kosmetyki... a co do ceny to już zauważyłam jak oni to robią... tzn. woda kosztuje po opuście np.27 czy 28zł oni wystawiają ją np. za 25zł i doliczają powiedzmy 8-10 zł za przesyłkę(a wysyłają przeważnie jak oglądałam list ekonomiczny) gdzie tą cenę przesyłki zawyżają i wychodzą na plus tak czy tak...
przynajmiej ja to tak interpretuje...
Ja tam myślę, że wcale nie zamawiają tych kosmetyków tylko albo mają z zagranicy niektóre albo z kradzieży czy z utylizacji ukradzione itp.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 10:27   #1116
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w katalogu 7 jest jakaś promocja związana z tym Anew Ultimate 7S dla konsultantek? Np. przy zakupie 2 produktów - 40%?
tak, jest przy zakupie 3 sztuk 45% taniej i możesz do każdego zakupionego kremu kupić krem na dzień ultimate 7S-50ml w cenie 9,90zł... opłaca się brać...

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja tam myślę, że wcale nie zamawiają tych kosmetyków tylko albo mają z zagranicy niektóre albo z kradzieży czy z utylizacji ukradzione itp.
też możliwe... zwłaszcza te które mają jakieś wady czyli np. brak kartonika albo brak korka albo jeszcze coś tam...
Stary 2012-04-08, 10:32   #1117
Lencia00
Wtajemniczenie

Też tak myślę, kiedyś teściowa kupiła torebkę za 80zł i wiadome upust wart 16zł, a szwagierka do mnie z lekkimi aluzjami ile się zarabia w avonie coś tam coś tam bo akurat szukała torebek i znalazła to samą co zamówiła jej matka ale za 20zł. No i tłumacz tu jak ja sama nie wiem na jakiej zasadzie ktoś to wystawił bo jak możliwa jest taka cena i wyszłam na tym ja głupio mimo że się tłumaczyłam że może ktoś miał z programu jakiegoś albo po prostu próbuje sprzedać bo nikt nie kupuję to schodzi z ceny.
Lencia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 10:46   #1118
mode24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
a co do alle... wydaje mi się że mają te rzeczy z przetargów wyprzedaży jakiś zbuków produkcyjnych , tzn partii nie spełniających wymagań... często np perfumowane wody są tam opatrzone informacją że nie mają kartonika i koreczka... no jak to tak??.. zgubione 100szt kartoników lub koreczków-zatyczek?? to chyba ciężko zgubić
Cytat:
Napisane przez anekania Pokaż wiadomość
ale nie aż tak tanio żeby sprzedawać po 21zł za wodę
miałam w rece kilka katalogów z UK i USA i nie jest to aż tak opłacalne!
Juz kiedys pisałam, że mam rodzinę w UK w Corby, gdzie jest fabryka Avonu, tzn pakują i rozsyłają z Corby na całą Anglię- i znam dziewczyny, które tam pracują- mają możliwość kupna po tańszej cenie wielu kosmetyków w sklepiku zakładowym- i tak np. kupowały dla mnie zestaw Spotlight za 3 funty ( woda, balsam i deo), perfumy 30 ml In Bloom za 3,5 funta, wodę Incadessence za 3 funty- więcej nie brałam bo by mi się torebki z Primarka nie pomieściły ) no ale jak sie przeliczy na złotówki to wychodziły smieszne pieniądze.

Nie wiem czy tak samo jest w PL ale jeśli ktos ma dostęp do Garwolina i chce mu sie w to bawic to pewnie to robi w ten sposob.
mode24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 11:33   #1119
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
tak, jest przy zakupie 3 sztuk 45% taniej i możesz do każdego zakupionego kremu kupić krem na dzień ultimate 7S-50ml w cenie 9,90zł... opłaca się brać...
Dziękuję
Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 12:43   #1120
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mode24 Pokaż wiadomość
Juz kiedys pisałam, że mam rodzinę w UK w Corby, gdzie jest fabryka Avonu, tzn pakują i rozsyłają z Corby na całą Anglię- i znam dziewczyny, które tam pracują- mają możliwość kupna po tańszej cenie wielu kosmetyków w sklepiku zakładowym- i tak np. kupowały dla mnie zestaw Spotlight za 3 funty ( woda, balsam i deo), perfumy 30 ml In Bloom za 3,5 funta, wodę Incadessence za 3 funty- więcej nie brałam bo by mi się torebki z Primarka nie pomieściły ) no ale jak sie przeliczy na złotówki to wychodziły smieszne pieniądze.

Nie wiem czy tak samo jest w PL ale jeśli ktos ma dostęp do Garwolina i chce mu sie w to bawic to pewnie to robi w ten sposob.
Aha... no to rzeczywiście GROSZE
Stary 2012-04-08, 13:05   #1121
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Aha... no to rzeczywiście GROSZE
Czyli nie wygramy
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 13:06   #1122
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli nie wygramy
nic tylko jechać do Uk zatrudnić się w tej fabryce i zarabiać i na pracy w fabryce i na kosmetykach
Stary 2012-04-08, 13:10   #1123
nataszka25
Zakorzenienie

Mam już 17o zł na Solutions
Stary 2012-04-08, 13:12   #1124
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
klask i: super!! Gratulacje!!
Stary 2012-04-08, 13:12   #1125
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
nic tylko jechać do Uk zatrudnić się w tej fabryce i zarabiać i na pracy w fabryce i na kosmetykach
oj chyba bym się nie zdecydowała...
Stary 2012-04-08, 13:15   #1126
anekania
Zakorzenienie

Cytat:
oj chyba bym się nie zdecydowała...
A byłaś w Uk? to jest inny świat, marzy mi się wyjechać na rok/dwa tak żeby podszlifować język itp, a jakbym pracowała w fabryce Avonu to juz wogole byłby czad - tańsze kosmetyki, widzę jak t sie robi wszytsko od podstaw, i spełniam marzenie związane z wyjazdem
To gdzie ta fabryka dziewczyny?
Stary 2012-04-08, 13:23   #1127
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
A byłaś w Uk? to jest inny świat, marzy mi się wyjechać na rok/dwa tak żeby podszlifować język itp, a jakbym pracowała w fabryce Avonu to juz wogole byłby czad - tańsze kosmetyki, widzę jak t sie robi wszytsko od podstaw, i spełniam marzenie związane z wyjazdem
To gdzie ta fabryka dziewczyny?
Nie byłam, więc życze spełnienia marzeń. Dziewczyny nie moge znalezc czy na katalogowym jest zdjecie blyszczyka uwodzicielskie nawilzenie, clementine? na ustach
Stary 2012-04-08, 14:38   #1128
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Nie byłam, więc życze spełnienia marzeń. Dziewczyny nie moge znalezc czy na katalogowym jest zdjecie blyszczyka uwodzicielskie nawilzenie, clementine? na ustach
Nie mam go tutaj przy sobie, ale używałam go i jest śliczny, polecę każdemu taki delikatny róż, nie jakiś chamski, słodki i faktycznie nawilża usta, tzn. nie tak jak pomadka, ale po prostu nie wysusza jak inne.
O, tutaj masz piękne zdjęcie:
http://erykasokolska.files.wordpress...01/mg_5180.jpg
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 15:36   #1129
agamaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lencia00 Pokaż wiadomość
Też tak myślę, kiedyś teściowa kupiła torebkę za 80zł i wiadome upust wart 16zł, a szwagierka do mnie z lekkimi aluzjami ile się zarabia w avonie coś tam coś tam bo akurat szukała torebek i znalazła to samą co zamówiła jej matka ale za 20zł. No i tłumacz tu jak ja sama nie wiem na jakiej zasadzie ktoś to wystawił bo jak możliwa jest taka cena i wyszłam na tym ja głupio mimo że się tłumaczyłam że może ktoś miał z programu jakiegoś albo po prostu próbuje sprzedać bo nikt nie kupuję to schodzi z ceny.
Przez alle psuje się opinia na temat Avonu, poza tym ostatnio mi koleżanka powiedziała, że ona to woli poczekać i na All kupić...
agamaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 16:02   #1130
sheryl
szeryfcio

Cytat:
A jak oceniacie Scentini jak już weszłyśmy na ich temat?
Bo dla mnie są kiepskie bardzo jakościowo, chociaż zapachy mają ładne, to się nie utrzymują. I nie wiem po co ta dwufazowość która robi plamy :/:/
Ja akurat nie lubię tych tanich wód, sezonówek, bo i nietrwałe i tandetne często jeśli chodzi o zapach... ale Scentini (pomarańczowe) bardzo mi się spodobało. Takiego zapachu na lato szukałam, świeżego, stricte cytrusowego, a do tej pory jak mi się pomarańcza trafiała to podbita czymś słodkim czy ciężkim. Tak więc Scentini wyjątkowo mi podeszło. I przede wszystkim pomarańczowy, inne kolory trochę mniej. A ta dwufazowość nie wiem po co. Jakoś szczególnie nie przeszkadza, ja psikam tylko skóre... ale nie wiem po kiego grzyba ten olejek, bo nawilżania to ja tam za uchem, na szyi, nadgarstku nie potrzebuję ...
Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość

a dzisiaj i w święta czym pachniecie? ja wczoraj FAD,dziś Incandessence
In Bloom.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2012-04-08 o 16:04
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 19:06   #1131
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
wielkie brawa zgarniesz prezenty

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Czyli nie wygramy
wg mnie nawet nie ma po co walczyć bo walka z wiatrakami

Edytowane przez dokia
Czas edycji: 2012-04-08 o 19:19
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 20:29   #1132
HoneyIlove
Zakorzenienie

Cytat:
super

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Ja akurat nie lubię tych tanich wód, sezonówek, bo i nietrwałe i tandetne często jeśli chodzi o zapach... ale Scentini (pomarańczowe) bardzo mi się spodobało. Takiego zapachu na lato szukałam, świeżego, stricte cytrusowego, a do tej pory jak mi się pomarańcza trafiała to podbita czymś słodkim czy ciężkim. Tak więc Scentini wyjątkowo mi podeszło. I przede wszystkim pomarańczowy, inne kolory trochę mniej. A ta dwufazowość nie wiem po co. Jakoś szczególnie nie przeszkadza, ja psikam tylko skóre... ale nie wiem po kiego grzyba ten olejek, bo nawilżania to ja tam za uchem, na szyi, nadgarstku nie potrzebuję ...
ja też nie przepadam za sezonówkami... zapachy jakieś takie nie w moim guście... i te nowe Brazil coś tam... miałam kupić z demo ale w katalogu mi ten zapach śmierdzi tak więc dałam sobie spokój... ale te Scentini różowe nawet ładne były... i te nowe wiśniowe też ładne ale na lato zostawiłam sobie już Pure O2 myślę, że póki co mi starczy bo mam już tyle tych perfum, że nie mam kiedy ich wykończyć bo ciągle coś nowego dochodzi...
Stary 2012-04-08, 21:08   #1133
taka jedna
Zakorzenienie

Ale lecicie z tymi zamówieniami na Solutions Ja to jeszcze nie mam żadnego zamówienia z tego katalogu, ale jest jeszcze czas. A teraz święta to nie będę głowy klientkom zawracać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-08, 21:28   #1134
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
jA MAM Ten sam problem i tą samą chorobę... teraz się opłaca dwa za 86 bierzemy?
Chętnie

Podłączam się do pytania o żel do biustu.

Dodatkowo mam pytanie, czy możecie podzielić się opinią nt. kremu do depilacji ciała? Działa równie skutecznie jak krem do depilacji okolic bikini?

Który peeling Planet Spa polecacie?
Stary 2012-04-08, 23:11   #1135
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dodatkowo mam pytanie, czy możecie podzielić się opinią nt. kremu do depilacji ciała? Działa równie skutecznie jak krem do depilacji okolic bikini?
tak ja go używam już ponad rok i tylko jego 3 minuty i nigdzie futerka żadnego ani z przodu ani z tyłu nóżki

tylko na wszelki wypadek nakładam go w jednorazowych rękawiczkach ze względu na paznokcie, bo skoro rozpuszcza włoski to i pewnie na pazurki niezbyt dobrze działa nie nakładam tą szpatułka bo bym się zachlastała .. powierzchnia obu nóg to pewnie około 1m2 - szpatułką to naprawdę sobie nie wyobrażam tego mazać tyle
Stary 2012-04-09, 09:36   #1136
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
tak ja go używam już ponad rok i tylko jego 3 minuty i nigdzie futerka żadnego ani z przodu ani z tyłu nóżki

tylko na wszelki wypadek nakładam go w jednorazowych rękawiczkach ze względu na paznokcie, bo skoro rozpuszcza włoski to i pewnie na pazurki niezbyt dobrze działa nie nakładam tą szpatułka bo bym się zachlastała .. powierzchnia obu nóg to pewnie około 1m2 - szpatułką to naprawdę sobie nie wyobrażam tego mazać tyle
U mnie 3 minuty nie wystarczają. Ale ja zawsze maksymalny dopuszczalny czas musiałam trzymać, a nawet dłużej (jeśli chodzi o kremy do depilacji z każdej firmy). Ale ogólnie dobrze usuwa włoski.

Ja zawsze rękami nakładałam takie kremy, w końcu od razu się rękę myje to nic się nie dzieje.

Ale miałam jedno, nawet chyba jeszcze niezużyte opakowanie, i nie wrócę raczej, bo jednak nie lubię czekać. Maszynką golę pod prysznicem w minutę obie nogi nic nie nakładając i przede wszystkim nie czekając A odrastają u mnie tak samo szybko (nawet po depilatorach od razu odrastają po 2-3 dniach).
Stary 2012-04-09, 10:41   #1137
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
Nie mam go tutaj przy sobie, ale używałam go i jest śliczny, polecę każdemu taki delikatny róż, nie jakiś chamski, słodki i faktycznie nawilża usta, tzn. nie tak jak pomadka, ale po prostu nie wysusza jak inne.
O, tutaj masz piękne zdjęcie:
http://erykasokolska.files.wordpress...01/mg_5180.jpg
Dziękuje faktycznie delikatniutki, śliczny! teraz sie wstrzymam bo jest za 20,90 ale w natepnym za 13,90 wezme ten i moj ukochany beżowy.
Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Chętnie

Podłączam się do pytania o żel do biustu.

Który peeling Planet Spa polecacie?
Tego nie miałam ale ten do bikini jest rewelacyjny
Stary 2012-04-09, 10:44   #1138
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
U mnie 3 minuty nie wystarczają. Ale ja zawsze maksymalny dopuszczalny czas musiałam trzymać, a nawet dłużej (jeśli chodzi o kremy do depilacji z każdej firmy). Ale ogólnie dobrze usuwa włoski.

Ja zawsze rękami nakładałam takie kremy, w końcu od razu się rękę myje to nic się nie dzieje.

Ale miałam jedno, nawet chyba jeszcze niezużyte opakowanie, i nie wrócę raczej, bo jednak nie lubię czekać. Maszynką golę pod prysznicem w minutę obie nogi nic nie nakładając i przede wszystkim nie czekając A odrastają u mnie tak samo szybko (nawet po depilatorach od razu odrastają po 2-3 dniach).
to chyba zalezy od rodzaju futerka jakie posiadasz
Stary 2012-04-09, 10:45   #1139
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

a te plastry są fajne?? Ja depiluje woskiem na gorąco, na zimno nigdy nie stosowałam ale tak myślałam czy są coś warte....
Stary 2012-04-09, 10:46   #1140
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Tego nie miałam ale ten do bikini jest rewelacyjny
dla mnie oba, i mniejsze dają podrażnienia niż ten Veet z drogerii- tamte dla mnie są zbyt mocne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości