|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
zaczynam zastanawiać się nad kupnem chusty
![]() ale tyle tego jest, że nic nie wiem ![]()
#4562 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ciezarowki wspolczuje Wam tej koncowki - jest najgorsza! ![]() Chyba rzeczywiscie te wczorajsze akcje to bylo takie extremalne ulewanie.... ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiecie co, ja tak sobie mysle, ze wlasciwie juz sie nie moge doczekac, ale jakos tak mimo wszystko to do mnie nie dociera, ze moge w kazdej chwili zaczac rodzic ![]() ![]() I mysle ze jak cos sie zacznie, to bede totalnie zaskoczona i w ciezkim szoku ![]()
![]() |
#4564 |
Wtajemniczenie
|
Emigra wlasnie mialam wczoraj zamiar w tetrze ja wykapac,ale zrezygnowalam, nastepnym razem tak zrobie, u Ciebie suszarka jest przebojem a u nas grzechotka
![]() ![]() ![]() Karolca pewnie ze dasz rade od jutra sama w domu, moj Tz po tygodniu wrocil do pracy i nei bylo wyjscia trzeba bylo sobie poradzic ![]() Tynka nie daj sie hormonom i dolinie Kochana, zobaczysz to minie. Desia a ja zawsze myslalam ze Adasia brat to jest max 10-letni chlopczyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja dzis doła złapałam, wybieramy się do moich rodziców, a ja nie mam co na siebie włożyć ![]() ![]() ![]() Dziewczyny nie orientujecie sie kiedy po cc można zacząć ćwiczyć? bo mnie juz kusi żeby zacząć robić brzuszki...
![]() |
#4566 | |
Gang Iren
|
Cytat:
http://www.ebay.co.uk/itm/CELEB-BABY...item563e7104ac Nie mam doswiadczenia z chustami,wiec nie chce jakiejs skomplikowanej i nie wiem tez jak bedzie sie nosilo,czy bedzie to nam pasowalo,a ta jest niedroga.
![]() |
#4567 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Anagat i Dida gratulacje!!! Lenka dziękuję za instrukcje...na pewno dam znać co i jak ![]() Tynka to na pewno hormony powodują te twoje złe samopoczucie....oby jak najszybciej poszło sobie precz ![]() Cytat:
http://allegro.pl/leluja-chusta-tula...249984183.html Tu ta sama tylko inne wzorki: http://allegro.pl/chusta-elastyczna-...249984130.html Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-04-09 o 12:12 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4568 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja sie boje,ze takiej nie ogarne z tym wiazaniem,dlatego biore prosta,ale ta ktora chce jest od 0 do 3 lat.
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
Flower, powiem szczerze, że jeśli już, to tylko na teraz przydałaby się chusta, później z powodzeniem można ją zastąpić nosidełkiem
![]() 200 zł za chustę to dużo.
#4570 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Duzo nam to pomoze, ze teraz przyjechal bo chociazby zostanie z Adasiem jak ja pojade z TZ do porodu i np jesli zacznie sie w nocy to nie bede musiala siostry budzic i jej do nas sciagac ![]() Aalegna, przestan, rzadko ktora kobieta wchodzi w ubrania sprzed ciazy 3 tygodnie po porodzie! ![]() Prosze sie wyluzowac! Co do cwiczen to nie mam pojecia jak to wyglada po cesarce! ![]() Sliczne zdjecia wrzucilas na maila, Sebus bardzo slodki i widac ze zaczyna juz taki "kontaktowy" byc! Jak sie w mamusie jak w obrazek wpatruje ![]()
![]() |
#4571 |
Zadomowienie
|
Liczę że uda mi się ją później sprzedać w dobrej cenie.
Co do nosidełek to trzeba pamiętać żeby nie było to wisiadełko w którym ciężar dziecka opiera się na jego kroku a niestety te tańsze to w większości takie są niestety o np. to http://allegro.pl/nosidelko-womar-n1...236348343.html... tylko żeby ta pozycja żabki była z szeroko rozłożonymi nogami.... np. takie http://www.babytula.pl/products/nico...onomiczne-tula Minus taki że te dobre nosidełka są strasznie drogie...więc nie wiem czy będziemy mogli sobie na nie pzowolić...ech....zobaczy my w przyszłym roku na wiosnę jak tam z finansami będzie... Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-04-09 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Gang Iren
|
Jeszcze co do chust i nosidel.
Przy mojej Wiki jak byla starsza,po skonczonym roczku to raczej nosidlo by sie nie sprawdzilo,bo ona wszedzie chciala po nogach chodzic.Watpie czy chcialaby sie przemieszczac w nosidle.
#4573 |
Zakorzenienie
|
anagat gratulacje!
![]() tynka głowa do góry ![]() ![]() desiu dziękuję, z dziadkiem na razie bez zmian, ale w rodzinie tż nastawiają się już raczej na to że z tego nie wyjdzie.. No nic, zobaczymy, oby wszystko wróciło do normy. Az mi się za moimi dziadkami zatęskniło i już nie mogę się doczekać jak pojadę po porodzie do mojego rodzinnego miasta.. no własnie - ja z jednej strony chciałabym już urodzić, a z drugiej.. Strasznie zaczęłam się bać porodu i odwlekam myśli o tym.. Córcia moja strasznie ostatnio aktywna.. Aż zaczęłam się zastanawiać czy to normalne, bo mam wrażenie że w ogóle nie śpi i nie odpoczywa, tylko cały czas się kręci.. A mnie już wszystko boli ![]() desiu, rozumiem, że masz dobry kontakt ze starszym bratem Adasia i Viki? Fajnie że przyjeżdza, myślę, że to dla niego fajne uczucie mieć takie maleńkie rodzenstwo! ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-09 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
hEJ HEJ
Dida gratulacje ![]() ![]() Anagat słodki Ignaś ![]() Moja Nina po kapturkach ssała ładnie pierś, więc może źle dobrane były te Twoje kapturki ![]() ![]() ![]() Karolca dasz radę ![]() ![]() Ja chusty nie kupuje, Kaja grzeczna , więc nie mam potrzeby , jeśli mogę to sobie leży na mnie i chyba to Jej wystarcza. Ja kąpie Małą sama, bo tż w tym samym czasie kąpie Dużą ![]() Już parę razy miałam tak,że nie byłam pewna czy karmię Ninę o 23 czy 24, bo czasem tak było ,że czekałam aż się obudzi i mi się przysnęło, a ten śpik chwilę po zasnięciu był taki ,że nie byłam pewna czy karmiłam czy nie, potem karmienie o 2-3 , więc myślałam ,że może jednak była ta podbudka...wczoraj to sprawdziłam ( pilnował nas tz) i spała jednak od 20 do 2 , czyli tych karmień pewnie czasem nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mała też niesamowicie aktywna i majstruje przy szyjce, że aż zdarza mi się syknąc z bólu..Trzymam kciuki za ktg, też mam w środę ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() a nie chciał z Wami do Polski przyjechać na stałe? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zadomowienie
|
Gosiu, ja przed porodem też miałam paskudne bóle- jakby mnie ktoś nożem w pochwę pchał.. Gin stwierdziła, że to normalne..
też się kilka razy popłakałam.. Więc to raczej nic złego.. A co do kapturków.. Ja cholerstwa nie kupowałam.. Położne mi dały w szpitalu. Grrr... Nie miałam butelki/ nie miałam kapturków.. laktator mam pożyczony ![]() On jest tylko po to ,żeby mi ulżyć, więc nawet go nie sterylizuję. Tylko dwa pierwsze razy.. Teraz tylko myję/ odciągam trochę pokarmu przed karmieniem.. przy okazji wyciągam nim trochę sutki. A na dziś miałam termin ![]() ![]() Idę spać, zbierać siły.. paa |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiście ceny sa wysokie, ale może ktoś będzie chciał sprezentować? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/lennylamb-chusta-d...261093828.html I w rozmiarze M Fajna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Zakorzenienie
|
Jestem dalej nie do życia. Spałabym cały dzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Raczkowanie
|
Tikki, mam to samo!!!!!
Wstałam dopiero. Nie pamiętam po prostu takiego dnia w całej ciąży! Wstaliśmy o 10 ledwo co przygotowałam śniadanko dla mnie i męża....postanowiłam nie robic kawy i iśc dalej spac ...no i poszłam....witam w świecie przytomnych ![]()
#4581 |
Zakorzenienie
|
Ja wstałam o 9.00 zjadłam śniadanie i później znowu położyłam się spać na godzinę. Spałabym pewnie dłużej, ale mąż zadzwonił, żeby spytać jak się czuję
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Jejciuś...kiedy ja urodzę tą moją córkę?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Rozeznanie
|
Witajcie!!
Dida i Anagat gratuluję Wam serdecznie!! ![]() My wczoraj bylismy u naszej przyszywanej rodzinki. Mały o dziwo był spokojny.. Hałas był nieziemski,a on mimo to spał caluśki czas. Kąpiel też zniósł bardzo dzielnie, bo zawsze płaczem się kończyła. A wczoraj:cichutko,spokojni e jak nie moje dziecko ![]() ![]() A no i mam ten sam problem co Aalegna.. Żadne spodnie mi na du... nie wchodzą ![]() ![]() ![]() a i jeszcze mam pytanie:czy koniecznie trzeba czekać te 6tyg zanim będzie można się poprzytulać?? bo mam cholerna chcice i już wczoraj chciałam,ale Tomek się bał i kazał mi Was zapytać ![]() W ogóle to ostatnio jak tylko mam jakieś wątpliwości czy coś to mówi:Zapytaj dziewczyn na wizażu,powinny wiedzieć ![]()
#4583 |
Gang Iren
|
Jestem bez humoru i tez snieta.
Ale to normalne po nieprzespanych z bolu nocach. Aalegna swietne fotki syneczka.Jakie fajne minki robi,jakby pozowal do zdjec.Ta usmiechnieta,zadowolona buzka ![]()
![]() |
#4584 |
Zadomowienie
|
Dobry
![]() ![]() a ja papam ananasa ![]() ![]() dzisiaj rano niedobrze mi było ale nie bylo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a i gratuluję mamuśkom nowym ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zadomowienie
|
Mi dzis bardzo brzuch twardnieje...narazie bezboleśnie, ale taka piłka twarda mi sie robi że nawet siedzieć niewygodnie...najgorsze że Tż się przeziębił a nie chcę sama rodzić więc niech synus jeszcze posiedzi kilka dni...choć nie powiem wczorajsza wizyta na IP mnie jakoś tak nastawiła pozytywnie...pewnie dlatego że zostałam naprawdę miło przyjęta...
Aalegna rany jaki słodziaczek ![]() Kurcze jestem bardzo ciekawa która następna pojedzie na porodówkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
u mnie chyba jakiś kryzys z pokarmem
![]() Ewelinka wypiła mleko z jednej piersi, odłożyłam ją spać, bo zasypiała przy piersi... udało mi się ją uspać na 5 minut. Wzięłam laktator, w drugiej piersi prawie nic, w tej, z której jadła nic... ![]() pewnie dlatego potrzebujemy jakąś godzinę na karmienie ![]()
#4587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Flower to na kiedy się umawiamy?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Zadomowienie
|
Karolca
![]() Lenka ale będą jaja jak naprawdę mniej więcej w jednym czasie trafimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
Byłam na spacerze...czasami tak mnie szyjka zakuła, że się zginałam wpół, ale szłam dość szybko i nawet się nie zasapałam. Jestem wściekła. Mówiłam Andrei, że jej już nie chcę w brzuszku, żeby wychodziła, to mnie @ mała kopała w żebra.
Dłuży mi się już ten czas (zazdroszczę Cziqua, że Tobie nie). |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Zadomowienie
|
Witam Kobietki
![]() Korzystajac z okazji,ze moi obaj mezczyzni spia nadrabiam zaleglosci ![]() Przede wszystkim gratulacje dla Anagat i DIDI ![]() Na mailu sliczne fotki, aalegna- Sebus to urodzony model ![]() Kumkura kurczaczki jak malowane ![]() Aguśka ale Twoje chlopaki to na medal! Szymek bedzie przystojny tj braciszek ![]() Monia mina Hani bezcenna!! tikki no to teraz tylko zdjecie przy łozeczku(wiem wiem, czekacie na nie;p) ,bo to ma ponoc zbawienna moc ![]() Trzymam mocno kciuki za kwietniówki. Dziewczynki wiem,ze musi sie Wam teraz okropnie dluzyc, a i dolegliwosci sie nasilaja z koncowka i juz czlowiek chcialby miec Skarba przy sobie. Doczekacie się i Wy ![]() ![]() Flower dobrze,ze wszystko w porzadku i juz sie nie musisz stresowac brakiem ruchow. konia doczytałam, ze musicie jechac do Wawy na konsultacje. Trzymam mocno kciuki aby wszystko było ok. Jesli moznaby jakos pomoc tu na miejscu to wal smialo ![]() desia przyznam,ze szczeka mi opadla jak przeczytalam o Waszym aucie , kurcze sprzed domu! zlodzieje sa perfidni. emigra ja pytalam o te likwidacje jednego karmienia nocnego ![]() ![]() Swoją drogą pierwsze dwie nocki i proby karmienia butla i mojego odespania zakonczyly sie tym, ze "Kotek przyjdz prosze,bo On chyba chce jeszcze" ,a druga" Kochanie, On sie tak zasrał,ze az na plecy wyleciało pomozesz mi Go ogarnac" ![]() ![]() Robcio odkrył tez uroki spania na brzuchu(co oczywiscie napawa mnie strachem), ale w tej pozycji jest mega wyzluzowany i pozwalam Mu tak kimac w ciagu dnia, kiedy patrze. Tynka bedzie dobrze,a hormony nam daja do wiwatu . ![]() Przyznam,ze tez mialam gorszy czas i nie raz pobeczalam w lazience,bo juz rece opadaly. Czulam sie przyltloczona wszystkim, mimo tego,ze wiem,ze moge liczyc na T.etc. Jakos jednak wydawalo mi sie,ze to wszystko mnie przeroslo. Do tego Maly mial skok rozwojowy 5 tyg. i niezle dal jednego dnia popalic ![]() ![]() I musze sie pochwalić, bo weszłam w jeansy sprzed ciąży ![]() ps.w zał. moj Tygrysek ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.