Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-09, 15:26   #781
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
Jak tak mówicie o szkole i tych"biedniejszych"... mojej matce moja babcia szyła WSZYSTKIE ubrania, nie stać ich było na te ze sklepu, babcia była krawcową
[...]
nawet do komunii miała inną sukienkę niż reszta dziewczynek - dziewczynki miały długie i białe, a moja mama miała krótką i sterczącą jak baletnica
Za czasów naszych rodziców nie było "normalnych sklepów" - ciuchów po prostu nie było. Albo się szyło albo kupowało za dolary w peweksie (a dolary miała tylko elita). Także to nie jest żaden ewenement że w tamtych czasach się szyło. I każda babcia szyła. Teraz materiał jest droższy niż gotowy ciuch w sklepie, więc się wszystko pozmieniało.

A do komunii też miałam szytą sukienkę, po części z niezamożności, ale przynajmniej wyglądałam inaczej niż wszystkie dziewczyny w wielkich bezach za kilka tysięcy.
Stary 2012-04-09, 15:31   #782
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Czytałam niedawno artykuł na necie na temat postrzegania luksusu przez Polaków i podobno właśnie marka Adidas jest uważana za luksusową
O kurde, w życiu bym na to nie wpadła...
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 15:37   #783
kunia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Za czasów naszych rodziców nie było "normalnych sklepów" - ciuchów po prostu nie było. Albo się szyło albo kupowało za dolary w peweksie (a dolary miała tylko elita). Także to nie jest żaden ewenement że w tamtych czasach się szyło. I każda babcia szyła. Teraz materiał jest droższy niż gotowy ciuch w sklepie, więc się wszystko pozmieniało.

A do komunii też miałam szytą sukienkę, po części z niezamożności, ale przynajmniej wyglądałam inaczej niż wszystkie dziewczyny w wielkich bezach za kilka tysięcy.
omg, chyba nikt rozsądny tyle na sukienkę komunijną nie wydaje kwota jak za ślubną

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 15:45   #784
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kunia1 Pokaż wiadomość
omg, chyba nikt rozsądny tyle na sukienkę komunijną nie wydaje kwota jak za ślubną
Bez przesady, większość sukienek komunijnych kosztuje w granicach 200-300zł (nawet takie wielkie bezy), można kupić bardzo ładną za troszkę ponad stówkę. Znalazłam jednak też takie za prawie tysiaka - no cóż, jeśli kogoś stać, to... dlaczego nie? W sukienki za kilka tysięcy po prostu nie uwierzę.

Bardziej mnie przeraził opis jednej sukienki (nie komunijnej) na stronie z kieckami dla dziewczynek (do zobaczenia tutaj): "Klasyczna prosta sukienka podkreślająca kształty". Jakie do cholery kształty ma dziewięciolatka?
Stary 2012-04-09, 15:49   #785
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez kunia1 Pokaż wiadomość
za moich czasow sukienki kosztowaly minimum kilka tysiecy.

przystepowalam do I Komunii przed denominacja.
Stary 2012-04-09, 15:54   #786
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Bez przesady, większość sukienek komunijnych kosztuje w granicach 200-300zł (nawet takie wielkie bezy), można kupić bardzo ładną za troszkę ponad stówkę. Znalazłam jednak też takie za prawie tysiaka - no cóż, jeśli kogoś stać, to... dlaczego nie? W sukienki za kilka tysięcy po prostu nie uwierzę.

Bardziej mnie przeraził opis jednej sukienki (nie komunijnej) na stronie z kieckami dla dziewczynek (do zobaczenia tutaj): "Klasyczna prosta sukienka podkreślająca kształty". Jakie do cholery kształty ma dziewięciolatka?
to mi przypomniało program na tvn style coś "taniec - marzenie mojej mamy" czy jakoś tak i tam dziewczynki w wieku max 10 lat wymalowane, tusz, cień do powiek, szminka/błyszczyk, paznokcie pomalowane na czerwony kolor i to nie tylko na występy czy coś, tylko tak na co dzień, na treningi to mnie wczoraj rozwaliło, jak można coś takiego robić, wyglądały jak małe karykatury swoich matek

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 15:57   #787
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
to mi przypomniało program na tvn style coś "taniec - marzenie mojej mamy" czy jakoś tak i tam dziewczynki w wieku max 10 lat wymalowane, tusz, cień do powiek, szminka/błyszczyk, paznokcie pomalowane na czerwony kolor i to nie tylko na występy czy coś, tylko tak na co dzień, na treningi to mnie wczoraj rozwaliło, jak można coś takiego robić, wyglądały jak małe karykatury swoich matek
w tym samym duchu utrzymane sa wszelkie pokazy pieknosci dla kilkulatek ("Mala Miss" i insze takie). okropienstwo, imo.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 16:00   #788
Angry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Czytałam niedawno artykuł na necie na temat postrzegania luksusu przez Polaków i podobno właśnie marka Adidas jest uważana za luksusową
Ale naprawdę jest sporo osób dla których to luksus bo takie z pozoru zwykłe buty za te, powiedzmy, 300 zł to nadwyrężenie budżetu/kwestia pozbierania kasy. Wydaje mi się, że taki pogląd bardziej determinuje sytuacja finansowa, a nie brak obycia i niewiedza, że istnieją marki takie jak Dior czy Chanel. Moim zdaniem rzeczy z Adidasa, Nike itd. są drogie (buty jeszcze można upolować w rozsądnej cenie, ale chodzi mi głównie o te limitowane i reklamowane kolekcje, czasem od cen głowa aż boli), a jeśli mnie na coś nie stać, to można uznac, że posiadanie tego byłoby dla mnie luksusem
Europa Wschodnia nie jest jeszcze docelowym rynkiem tych prawdziwie snobistycznych i luksusowych marek, w Polsce za komuny symbolem luksusu były prawdziwe jeansy, a co tu dopiero mówic o jakichś nazwiskach projektantów, niby te czasy minęły, ale myślę, że jakoś kulturowo zostało to zakorzenione w świadomości.
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 16:15   #789
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
w tym samym duchu utrzymane sa wszelkie pokazy pieknosci dla kilkulatek ("Mala Miss" i insze takie). okropienstwo, imo.
wiem, ale tam one zwykle upiększane są tak tylko na konkursy, nie widziałam, żeby codziennie chodziły ze szminkami i cieniami a tam prawie cały czas wyglądają jakby właśnie zaraz miały wziąć udział w konkursie na miss i te matki, które zabraniają im płakać i obrażają się jak dziecko nie wystąpi tak jak ona by chciała, wtedy można docenić swoje dzieciństwo

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 16:20   #790
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
(...)zawsze miała coś innego i oryginalnego, nawet do komunii miała inną sukienkę niż reszta dziewczynek - dziewczynki miały długie i białe, a moja mama miała krótką i sterczącą jak baletnica w całości uszyta przez moją babcię co prawda mi zawsze wydawała się trochę przykrótka, ale skoro jej się podobało to ok mogę wrzucić zdjęcie, ale tak dyskretnie, żeby nikt nie widział!
gdzie ten link, gdzie ten link <szuka>

ej serio, fajoska kiecunia, rispekt

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 16:21   #791
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Angry Pokaż wiadomość
Ale naprawdę jest sporo osób dla których to luksus bo takie z pozoru zwykłe buty za te, powiedzmy, 300 zł to nadwyrężenie budżetu/kwestia pozbierania kasy. Wydaje mi się, że taki pogląd bardziej determinuje sytuacja finansowa, a nie brak obycia i niewiedza, że istnieją marki takie jak Dior czy Chanel. Moim zdaniem rzeczy z Adidasa, Nike itd. są drogie (buty jeszcze można upolować w rozsądnej cenie, ale chodzi mi głównie o te limitowane i reklamowane kolekcje, czasem od cen głowa aż boli), a jeśli mnie na coś nie stać, to można uznac, że posiadanie tego byłoby dla mnie luksusem
odnosnie do tego czy luksus jest pojeciem wzglednym, toczyl sie ciekawy watek na Plotkowym. ja najpierw nie mialam konkretnego zdania, ostatecznie jednak uznalam, ze luksus nie jest wzgledny - w konsekwencji traktowanie marki Adidas jako luksusowej, bo dla wielu osob buty za 300 zl (btw, widzialam mnostwo obuwia tej firmy daleko tansze, i to w salonie firmowym) to bardzo drogo, mnie nie przekonuje.

Cytat:
wiem, ale tam one zwykle upiększane są tak tylko na konkursy, nie widziałam, żeby codziennie chodziły ze szminkami i cieniami a tam prawie cały czas wyglądają jakby właśnie zaraz miały wziąć udział w konkursie na miss
przypomnial mi sie jeszcze inny program, w ktorym kilkulatki wlasnie na co dzien sie malowaly, dietowaly ("bo przeciez w bikini trzeba jakos wygladac!" - wypowiedz 7 - latki), kupowaly bluzki na ramiaczkach z wypelnieniem w okolicy biustu. wszystko za aprobata matek .
Stary 2012-04-09, 16:26   #792
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, ale tam one zwykle upiększane są tak tylko na konkursy, nie widziałam, żeby codziennie chodziły ze szminkami i cieniami a tam prawie cały czas wyglądają jakby właśnie zaraz miały wziąć udział w konkursie na miss
Bo cały czas nagrywa się program W małych Miss obok wersji "zmakijażowanej" dzieciaka ważna jest też ta wersja naturalna, dla kontrastu. Stałym punktem programu jest też pokazanie zdjęć "przed i po".

A w Dance Moms pewnie tak sobie krejzi Abby wymyśliła (albo i jaki producent) , że zawsze jak się kręci program to dziewczyny mają mieć pełen makijaż, tak jakby wychodziły zaraz na scenę. jest pare scen poza studiem tańca, najczęściej u dziewczynek w domu, wtedy nie maja makijażu.

A o kwestii dobrania tego makijażu to aż żal wspominać. Zrobić make-up a la prostytutka 6-letniemu dziecku i puścić ten obraz w świat. Gratulejszyns

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2012-04-09 o 16:32
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 18:36   #793
siarka40
Szef ds. Wymianek

pod wplywem tego watku zaczelam przegladac bloga Charlize i wszedzie ja teraz widze .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg venila.jpg (184,1 KB, 422 załadowań)
Stary 2012-04-09, 18:39   #794
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

a nad morzem dziś znów dogrzało, aż się człowiek we Wrocławiu zwinął z zimna

tak, domyślam się że to może być sesja sprzed kilku czy kilkunastu dni, natomiast śmieszy mnie to i tak, udawanie że to strój dnia kiedy nijak sie on ma do obecnej pogody
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 18:42   #795
catlady
Raczkowanie

Jeez, dlatego mówiłam że niektórzy się lansują najeczkami, bo w Polsce Nike, Adidas i inne szmery bajery to jest "luksus". No przepraszam bardzo, ale mnie na co dzień nie stać na buty za trzy stówy. I ja nie mówię o sytuacji, gdzie ktoś kupuje sobie buty do biegania i ma je jakiś czas, tylko jak sobie kupują nowiutkie buciczki za ileś tam stówek tylko dlatego że są jakieś nowe.
Buty to buty - mają być wygodne, latem nie odparzać, zimą grzać i trzymać kostkę. Takie moje zdanie.
catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 18:43   #796
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Co do Kasi Tusk, W Sopocie było wczoraj i dziś słonecznie..

Edytowane przez lakeithia
Czas edycji: 2012-04-09 o 18:56
lakeithia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 18:47   #797
evvelinek
Zakorzenienie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3343385 5]a nad morzem dziś znów dogrzało, aż się człowiek we Wrocławiu zwinął z zimna

tak, domyślam się że to może być sesja sprzed kilku czy kilkunastu dni, natomiast śmieszy mnie to i tak, udawanie że to strój dnia kiedy nijak sie on ma do obecnej pogody [/QUOTE]

mnie to zawsze najbardziej wkurza w blogach, po co pisać że outfit z dzisiejszego dnia , kiedy ja zasuwam w czapce i kurtce i mi dalej zimno a parę kilometrów dalej niby taki upał, że laska w sandałach z gołymi nogami i krótki rękaw..
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 18:47   #798
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
W Sopocie było wczoraj i dziś słonecznie..
no to zazdroszczę w takim razie, tu też było słonecznie ale ja bym chyba zamarzła, mimo wszystko

PS> to molo zawsze jest takie puste? (bad joke )
Stary 2012-04-09, 18:51   #799
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
pod wplywem tego watku zaczelam przegladac bloga Charlize i wszedzie ja teraz widze .
przecież to nie Charlize...

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3343404 9]no to zazdroszczę w takim razie, tu też było słonecznie ale ja bym chyba zamarzła, mimo wszystko

PS> to molo zawsze jest takie puste? (bad joke )[/QUOTE]

Bez przesady, ja dziś we Wro też trochę w samej bluzie biegałam... ale wczoraj to mi w płaszczu było zimno, brrr.
Stary 2012-04-09, 18:53   #800
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
W Sopocie było wczoraj i dziś słonecznie..
w Poznaniu rowniez. ale co z tego, kiedy byl wiatr i temperatura ponizej 10 stopni...

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
nie zrozumialas mnie .
Stary 2012-04-09, 18:54   #801
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
nie zrozumialas mnie .
Możliwe Ale to znaczy, że wypowiedź można źle zrozumieć;p
Stary 2012-04-09, 18:54   #802
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Bez przesady, ja dziś we Wro też trochę w samej bluzie biegałam... ale wczoraj to mi w płaszczu było zimno, brrr.
dla mnie daleko od bluzy do gołych stop mimo wszystko
zresztą, ja nie o tym, tylko jak zwykle o outficie dnia nie z danego dnia najprawdopodobniej
Stary 2012-04-09, 18:58   #803
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Mnie najbardziej rozwala, gdy widzę ludzi, którzy noszą podróbki znanych projektantów: Versace, Armani, Guess, Gucci. To tu torba Versace, buty Armani, kurtka Chanel... ale perfidnie widać, że to nie zostało kupione w butiku w Paryżu, tylko np. na allegro - http://allegro.pl/torba-torebka-pink...213523844.html

Chcą pokazać tym niezorientowanym, że stać ich na drogie rzeczy?

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3343404 9]no to zazdroszczę w takim razie, tu też było słonecznie ale ja bym chyba zamarzła, mimo wszystko

PS> to molo zawsze jest takie puste? (bad joke )[/QUOTE]

haha nie, wlasnie dziwie sie, czemu nie ma nikogo w tle :P
lakeithia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:02   #804
Konto usunięte

Cytat:

haha nie, wlasnie dziwie sie, czemu nie ma nikogo w tle :P
no wlasnie, to nie pierwszy post gdzie Kasia jest sama na molo, i nawet jednej zabłąkanej osoby nie ma w tle.. kurcze, może jej wynajmują na pół dnia a ona robi sesję outfitów na najbliższe 2 tygodnie
Stary 2012-04-09, 19:06   #805
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Mnie najbardziej rozwala, gdy widzę ludzi, którzy noszą podróbki znanych projektantów: Versace, Armani, Guess, Gucci. To tu torba Versace, buty Armani, kurtka Chanel... ale perfidnie widać, że to nie zostało kupione w butiku w Paryżu, tylko np. na allegro - http://allegro.pl/torba-torebka-pink...213523844.html

Chcą pokazać tym niezorientowanym, że stać ich na drogie rzeczy?
kupowanie i noszenie (uzywanie) podrobek to zwyczajny obciach. i tak, czesc osob chyba chce w ten sposob podniesc swoj status spoleczny, to zjawisko obserwuje nader czesto, jesli chodzi o perfumy - ludzie potrafia kupic perfidna podrobe jakiejs Szanelki, bo przeciez woda Pumy czy Adidasa jest za tania...

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3343441 3]no wlasnie, to nie pierwszy post gdzie Kasia jest sama na molo, i nawet jednej zabłąkanej osoby nie ma w tle.. kurcze, może jej wynajmują na pół dnia a ona robi sesję outfitów na najbliższe 2 tygodnie [/QUOTE]
dobre .
Stary 2012-04-09, 19:07   #806
Hedvigis
Zakorzenienie

Nie mam u siebie New Look, kojarzycie może czy ta marynarka to aktualna kolekcja i jaka jest jej cena?)
Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:18   #807
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Nie mam u siebie New Look, kojarzycie może czy ta marynarka to aktualna kolekcja i jaka jest jej cena?)
Na pewno dobry wątek?
Stary 2012-04-09, 19:22   #808
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Na pewno dobry wątek?
Wiem, że nie, ale poczytuję od jakiegoś czasu i generalnie mówi się tu o wszystkim stwierdziłam, że nie zaszkodzi zapytać przy okazji dyskusji o tym, może ktoś będzie wiedział
Stary 2012-04-09, 19:45   #809
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Wiem, że nie, ale poczytuję od jakiegoś czasu i generalnie mówi się tu o wszystkim stwierdziłam, że nie zaszkodzi zapytać przy okazji dyskusji o tym, może ktoś będzie wiedział
to my o marynarce dyskutujemy? nie nadążam

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3343441 3]no wlasnie, to nie pierwszy post gdzie Kasia jest sama na molo, i nawet jednej zabłąkanej osoby nie ma w tle.. kurcze, może jej wynajmują na pół dnia a ona robi sesję outfitów na najbliższe 2 tygodnie [/QUOTE]

to by wiele wyjaśniało jak kosi 18 tys miesiecznie (podobno) to ją stać na pustki na molo
ooo, albo wszyscy widząc Kasie na molo tak popadli w zachwyt, że się tłoczą za plecami fotografa, a przy każdej zmianie pozy słychać jak tłum robi : ochhh! achhh!

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2012-04-09 o 19:47
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:51   #810
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
to my o marynarce dyskutujemy? nie nadążam

O pogodzie jaka gdzie była i w jakim płaszczyku chodził, że był biedny w dzieciństwie to można? A o cenę marynarki to już nie? Świetnie... Brak słów po prostu. Ktoś wrzucił jej strój dnia to przy okazji zapytałam skoro piszecie o tym, było w temacie, ale skoro wy się wolicie dziwić i twierdzić, że nie jest. Zawsze jak czegoś nie wiem to pomijam dany post, a nie cytuję go z idiotycznymi minkami, bo chyba do niczego to nie prowadzi?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości