|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Robiła furorę na każdym koncercie ![]() Moje zielone też się jedne gdzies na strychu ostały, no ale o koncertach to mogę sobie zapomnieć teraz ![]() Cytat:
Mishka Cytat:
|
|
#2882 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Pójdziesz do paki za te gwałty na Andrzejku Cytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() Jakbyś nagrała to mogłabyś mu przesłać do Niemiec, żeby szybciej wracał ![]() Cytat:
dla ślimaczka ![]() Przyzwyczaisz się do sexi looku
|
|
#2883 |
|
Rozeznanie
|
Straszliwie jestem zaskoczona, że po tylo dniowej nieobecności nie miałam prawie nic do nadrabiania i za to Wam dziękuję
Oczywiście życzę również wszystkim Wesołych Świąt i Mokrego Lejka dziś. Pogoda nam się udała chociaż tego dnia ![]() Dzieciaki od rana się wściekają pod blokiem z butlami i pistoletami na wodę ![]() W piątek dostaliśmy za friko mikrofalówkę Amiki i aparat cyfrowy Canona Nie wiedziałam co wybrać w sumie. Dociułałabym do wielkiego Tv LCD, ale lekarz kazał leżeć pod koniec ciąży i ciuka Sprzedałabym go wtedy i kasę wydała na coś innego ![]() Co więcej? Hmm.... Krzyś mój kochany ze dwie noce przespał budząc się tylko raz ok. 4:00 na cycuszki Aż sie dziwnie czułam następnego dnia, bo już nie pamiętam jak to jest być wyspaną ![]() Dziś za to budził się co 1h-1,5h, bo chyba brzuszek bolał po serniku lub mało mleczka dostał, bo się wczoraj zezłościłam - mało mnie nie rozsadził nerw od środka Leję Was wszystkie wodą i maluchy nasze też, żeby zdrówko dopisywało cało następny rok :Krop, krop, krop, plusk, plusk, plusk
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Siemanko obżartuchy!
![]() Tż wyjechał dziś koło 13stej Także nie wiem kiedy teraz się zobaczymy Byłam dziś na dworzu z rańca koło godzinki przed domem jak tż ogarniał auto, no i teraz drugi raz pojechałam w trasę i byłam 2 h, fajnie, mało aut na drodze, poszłam nad rzekę, aż uszy bolały mnie od ciszy i spokoju młoda jeszcze spi, ale idę ją zbudzić, bo mlesio czeka ![]() Nie odwala już tak często przy jedzeniu, ale zaczęła robić kupę raz dziennie skończyło się rumakowanie... na szczęście na babcie trafiło... ![]() No i pleśniawy dalej ma a ona się śmieje... może ząb się wyrzyna źle czy co? ![]() NataliaM1103 ja nie mam niani elektrycznej - zbędne jak mieszkanko jest na parterze ![]() a gdzieeeee tam cisza, spokój, relax był Cytat:
nowym wiaduktem?? Kurka wskocz do mnie po drodze jak będziesz wracać I nie smutaj za tż, zatęsknicie przynajmniej za sobą
|
|
#2885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Chyba się podobało
kij, że za pierwszym razem był speedy gonzales Tylko później krwawiłam trochę, chyba za ostro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla synka! ![]() Ja lubię malować pazury bo czuję się właśnie taka sexi tylko złamał mi się jeden i obcięłam wszystkie w cholerę czekam aż znowu urosną ![]() Cytat:
Cytat:
nie ma co nagrywać, wstyd za takie pocharatane ciało
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mała padnięta po świętach ale nadostawała tyle kasy na zajączka ze jutro jedziemy po zapas pampersów i kupimy jej kunia
|
|
|
|
|
#2887 |
|
Wtajemniczenie
|
Juz po chrzcinach
![]() Ale miałam stresa przed msza, bałam sie czy ktoś nie będzie głupio coś gadał i szlismy jednak przez srodek kosciola, a ludzi bylo tyle, ze az stali, bo nie bylo gdzie siedziec. Gdy Lila była chszczona to az sie wzruszyłam, bardzo wyjątkowe wydarzenie, dla mnie, jako dla matki. Lilka dostała dwie maty edukacyjne, pelno ubranek, zloty lancuszek , ksiazeczke gdzie mozna opisac chrzest, powklejac zdjecia i full kasy, wiec zabieram sie za szukanie jakiegos fajnego bujaczka i go zamawiam :P Powiedzcie mi o jakim Wy ciągle KUNIU gadacie ? |
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/6377885 super ze chrzciny sie udały
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Wtajemniczenie
|
Czubasku i ten konik taki dobry ? Bo widziałam, że często o tym tutaj piszecie.
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
A Kiniek dostał $$ od prababci i zamówiłam jej smoczki z większą ilością dziurek, łyżeczki, miseczki z przyssawką, jakies piszczące zabawki do kąpieli itp itd
![]() Kuń to teraz hit sezonu! ![]() U mnie rewelacyjnie sie sprawdza ![]() Fajnie, że chrzciny udane!!!!
|
#2892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas konik sie nie sprawdził,jak narazie to Bartosz go nie lubi! Za to pokochał motyla z Lamaze,bawi się nim i wkłada do buzi oczywiście ![]() ------------------------------------- Agatek w lesie nie byłam bo okres dostałam,tzn wczoraj miałam male plamienie i dzisiaj też - ale naprawde male,więc nie wiem czy tak będzie czy to się rozkręci dopiero.W piatek wyjełam krążek i to pewnie dlatego! A ty bidulko znowu samotna... -------------------------------------- Święta przeleciały,jeden dzień u teściów drugi w domu. Fajnie spędzic je z dzidziolem,tak wesoło,świątecznie ![]() Bartosz po kąpieli i mleczku już śpi ![]() Kurde jak ja kocham bardzo tego mojego rojberka małego!!! A to foteczki przed spacerkiem i ze spacerku dzisiejszego Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-09 o 20:03 |
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajna mamuska i synuś i wozek masz ładny ![]() My tez sie witamy po-świątecznie obżarci, z brzuchem jak w 4msc coś czuje ze te moje zgubione kilogramy przybrały w te swieta![]() A ja dopiero w piatek ide pierwszy raz od porodu do gin czuje, z e beda zje.bki ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- aaa i chcialam zapytac mamuski ktore nosza soczewki kontaktowe, jak dlugo moze stac otwarty płyn do czyszczenia soczewek? Bo ja mam taki sprzed ciązy. W ciazy nie używalam soczewek bo mialam wrażliwe oczy i mnie denerwowały a teraz zamowilam, i nie wiem czy plyn sie jeszcze nada
|
|
|
|
|
#2894 |
|
BAN stały
|
Swieta swieta i po swietach
. U nas duzo zarcia, seksu i lenistwaA od jutra zaczynam diete . 15 kg musze schudnac, przed ciaza wazylam 57kg a teraz 75---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Dziewczyny na watku mam majowo czerwcowych jedna dziewczyna urodzila wlasnie martwe dziecko w 30t.c. Az sie poryczalam
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-04-09 o 20:35 |
|
|
|
#2895 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
AgaMili jutro idę do konsultanta kupić Dietę Cambridge http://www.dieta-cambridge.pl/idea.html Kiedyś na niej byłam, jest generalnie obrzydliwa w smaku ale skuteczna. Zjadasz 3 posiłki dziennie z ich produktów. Po maksymalnie 3 tygodniach rozszerzasz dietę. Ja w dzień porodu ważyłam 103 kg, przed świętami 88, a dziś 90. Moja ulubiona waga to 65-70 kg. Do pracy wracam 2 lipca dlatego muszę chudnąć szybko - jak wrócę do pracy ciężko jest utrzymać dietę bo nie ma mnie w domu 12h. W pracy jem duży obiad z cateringu, a nie jak powinnam 5 małych porcji dziennie. Dlatego muszę wykorzystać czas na odchudzanie na macierzyńskim. Na początku tej diety chudnie się szybko, potem troche wolniej. Średnio ok. 6 kg na miesiąc. ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
|
#2896 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam po Świętach
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpadaj, nawet z małżem jest sexi więc wpadajta! ![]() AgaMili biedna dziewczyna...
|
|
#2898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też chcę zrzucić jeszcze 18 kg żeby wyglądać tak jak chcę, a do wagi z przed ciąży brakuje mi 12 kg. Co to do tej dziewczyny - to nie wyobrażam sobie żeby mnie miało coś takiego spotkać !!! bardzo przykreWczoraj zmieniałam mleko z bebilonu comfortu na bebiko - masakra - akcja kolka pół dnia! Moje dziecko dziś się tylko raz obudziło o 1 w nocy na jedzenie,ale pewnie dlatego, ze tak się wypłakało w dzień. Moja Julcia ma fioła na punkcie zegara wiszącego na ścianie !!! Śmieje się do niego jak szalona - jestem ciekawa co ona w nim widzi - może to, że jest czarno biały albo bawią ją poruszające wskazówki
|
|
#2900 |
|
Rozeznanie
|
hej hej kochane... Wreszcie i nareszcie mam czas was odwiedzić :P
do nadrobienia mam chyba z miliard stron, więc zaraz się za to zabieram powiem tylko, że wczorajsze chrzciny nam się udały - super księdza trafiliśmy, nawet wycałował Martynkę zaraz po chrzcie, pozował z nami do zdjęć i w ogóle wszystko ok - oprócz w sumie zabawnej sytuacji:Nasz chrzest był po mszy, jednak my całą mszę siedzieliśmy w 1 ławce z Martynką i chrzestnymi. Chrzestna Martynki wyszła jakoś w połowie na chwilę bo synek jej zechciał cycocha (ma 8 miesięcy). Kiedy doszło do końca mszy - jej nie ma - ja w stres, ksiądz przychodzi jej dalej nie ma... no to moja ciotka (też ciemne włosy, tylko troszkę szersza od Sandry) stanęła szybko obok chrzestnego i jedziemy... po 2 minutach chrztu biegnie Sandra przez środek kościoła (jak w filmach gdy chcą przeszkodzić w ślubie ) a ja myślałam, że tam pęknę tak to wyglądało :P, szybko się podmieniły z ciocią i już było ok. Okazało się, że jej się przypominało w połowie mszy,że szatki zapomniała i dawaj do auta i po szatkę :P - hehe ![]() Ogólnie Martynka zebrała w prezentach $$ (będzie na szczepienia i jeszcze na pewno na coś), zabawkę "Garnuszek na klocuszek", 2 maskotki, pościel, dresik, buciki, śpiworek do spania i bardzo ładną "Pamiątkę Chrztu" od chrzestnego z cytatami Jana Pawła II i innych, z miejscem na foto i wypisanymi rodzicami, chrzestnymi itd ![]() Wrzucam focie z chrzcin i lecę nadrabiać :1- Chrzest ![]() 2 - Martynka z chrzestnymi i bratem ![]() 3 - Martynka w swojej kreacji ![]() 4 - MY - ja, TŻ, Martynka i Tomuś na 2 planie :P
|
|
#2901 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To tak samo jak ja! Z tym ze ja teraz waze 70 kg a chcialabym 55 przynajmniej tyle wazylam przed ciaza, przybylo mi w czasie ciazy 20 kg Cytat:
Sprawdzilam na necie ile kosztuje taka dieta tutaj w UK taniej wychodzi zapisac sie na silownie i jeszcze na zabiegi w spa by zostalo![]() Trzymam kciuki za ciebie i brawo za determinacje ![]() Kurcze wy tu duuuzo piszecie dziewczyny i na zdjeciach same laski a ja taki smoczur po tym porodzie Temat chrzcin jest teraz na tapecie widze, sliczne te ubranka wasze dzieci maja, czy jest tu jakas mama, ktora nie zamierza chrzcic? Jak reakcja z strony rodziny? My nie chrzcimy Mishki i moi rodzice ciut kreca nosem...ze no jak to tak...jedziemy w maju do Polski i juz sie boje tego gadania i kazdy sie bedzie pytal kiedy chrzciny Zbieram sie na szczepienie wlasnie a mala wlasnie zasnela na razie |
||
|
|
|
#2902 |
|
BAN stały
|
Dzien dobry.
Wczoraj zaczelam uzywac zageszczacza bebilon nutriton do bleka aptamil comfort i wieczorem byl taki rzyg ze powietrza nie mogl zlapac i caly zczerwienial Martuniunia Martynka wygladala jak ksiezniczka ![]() Rybkie a tak z ciekawosci, czemu nie chrzcicie? Ze wzgledu na inna wiare czy zeby dziecko samo zdecydowalo jak dorosnie? Moja siostra tez nie chrzci, rodzi synka w czerwcu. Ale ona dlatego ze jej maz jest muzulaninem. Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-04-10 o 09:37 |
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry po świętach
Jakoś poszło, ja się cieszę, że już po z tej okazji idę dziś do fryzjera niestety mamy problem i od dziś jestem na bardzo ścisłej diecie. Jak Julko będzie miał nadal akcje drapanie-brzuszek-skorupka na ciele chyba skończymy przygodę z karmieniem cyckiem. Nie mam siły patrzeć jak on się męczy i walczy z tym ![]() zoskasamoska no widzisz, nie taki diabeł straszny NataliaM1103 ale siksi mama jesteś Haniula powinnaś mieć na opakowaniu napisane, ale jak sprzed ciąży to nie sądzę, że jeszcze możesz używać. Mi się wydaje, że około 3 miesięcy można ![]() MartuNiunia87 słodziara |
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() swieta, swieta i po swietach u nas wszystko ok, dieta na okres swiat poszla w ciul i zas 59 kg a bylo juz 57Cytat:
ja ide na 14.00 a na 17 do fryzjera cos z kudlami zrobic---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- oooo ja tyz
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witajcie poświątecznie Martuniunia super wyglądaliście, a mała jak ksiezniczka ![]() Agatek no ładnie męża zbałamuciłaś... Ciężaróweczka moja ma juz 14 tygodni i je 80ml albo 120ml co drugie karmienie i do tego jakies 100ml wody lub herbatki na dzien i ma ok 6 posiłków na dobe witam nową mamusie Uska jak katarek małego?? Boroo gardziołko już w porządku? Paula brawo dla synusia za dzielne trzymanie główki oby tak dalej!Zosia pokaż fotki z chrzcin ![]() a ja mam dzisiaj lenia... i Majka chyba też zaraz idę po keksa na drugie śniadanko ![]() i jestem w żałobie po moich fajnych cycochach.... mleka juz prawie nie ma i wróciły już małe sflaczałe worki.... żegnajcie super balony ehhhh a takie fajne były.... |
|
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2907 |
|
Przyczajenie
|
hej kobietki!
Czy mogę dołączyć do Waszego wątku? Jestem "tu" nowa, ale czuję, jakbym znała się z Wami od początku zaglądam tu bowiem od pierwszej części, kiedy to jeszcze wszystkie byłyśmy w ciąży, ale nie miałam śmiałości pisać, albo brak czasu (pisałam pracę mgr![]() Mieszkam we Wrocławiu - podobnie jak kilka z Was choć pochodzę z opolskiego, termin porodu miałam na 25stycznia, a 1 lutego urodziłam ślicznego synka Beniaminka Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona szczęśliwych mamusiek
|
|
|
|
#2908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Siema
Ależ jestem niewyspana spałam 4,5 h zaciągnę babcię jak wróci do opieki! Mało się opiekowała przez święta bo robiła potrawy non stop w kuchni ![]() MartuNiunia ale akcja z chrztem szok! Dobrze, że się idealnie skończyło! Młodziutka pięknie się prezentowała! ![]() Cytat:
spoko ja mam takie same! :piwko: ![]() Cytat:
Cytat:
dawaj mniej!! Szkoda brzdąca!! koniecznie zdaj relacje jak było po jednej miarce, trzymam kciuki!
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2910 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Przy normalnym miksowaniu mleka+zagęszczacza bo też się mi to zdarza - jest ok, mój mały nigdy nie pawił, więc podejrzewam, że najlepiej zacząć od mniejszych porcji, żeby jego żołądeczek się przyzwyczaił. Teraz stosuję Bebilon pepti które jest rzadkie, ale wcześniej używaliśmy Bebilon Comfort które same w sobie jest zagęszczane, więc może faktycznie za gęste to mleko wyszło?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

bo przeciez on jeszcze tak nie siedzi

Nosiłam długie, potargane rude włosy, nawet miałam ze trzy dredy
A moi rodzice do dzisiaj wspominają zielone glany

)no i teraz przypomniala mi ze przeciez jest odchowalnia i was odnalazlam jako ze sama mialam moja Mishke w styczniu wiec niesmialo pytam czy moge sie wkrecic?

także się ogarnął chłopak wtedy...

dla ślimaczka
lub mało mleczka dostał, bo się wczoraj zezłościłam - mało mnie nie rozsadził nerw od środka
Także nie wiem kiedy teraz się zobaczymy
na szczęście na babcie trafiło... 

Gabrysia - 09.02.2012
ja ide na 14.00 a na 17 do fryzjera cos z kudlami zrobic
dawaj mniej!! Szkoda brzdąca!!