Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-09, 15:53   #2041
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Mar2sia Jaki szpital wybralas?

Edytowane przez ania_85
Czas edycji: 2012-04-09 o 16:09
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 16:10   #2042
kaśka k
Raczkowanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Możesz być następna, ale postaraj się jeszcze z tydzień poczekać Zaciskaj nogi!
zaciskam

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
My po śniadaniu i pierwszej partyjce w Eurobiznes już, teraz chłopaki wymieniają pole gry na Chińczyka

I na wstępie przede wszystkim:

Śliweńko! Gratulacjeeeeee!!!!!!

A jednak się rozsypało...

Alfa, dzięki za wiadomość
Dasti, dobrze, że pojechałaś i wszystko w porządku Trzymaj się tam, Kochana i powodzenia w razie czego

Aaaa, myślałam, że o coś konkretnie z wędką chodzi
My też pielęgnujemy takie tradycje (Maksiu wierzy w Mikołaja i Aniołka pod choinką, choć jak pójdzie do szkoły, to już mu chyba powiemy prawdę... pisze listy do Mikołaja, w Wigilię cichaczem pojawiają się prezenty pod choinką, ale można je rozpakować dopiero po zjedzeniu kolacji, itp.) ale zajączka to w ogóle u mnie w regionie nie kojarzę. Pierwszy raz o tym usłyszałam rok temu na wizażu

Wszystko jest możliwe Już niedługo Ci to puchnięcie ustąpi

Dzięki
Jak ją tak leciuteńko marszczę, to łatwiej jest równo rozłożyć, więc tak zrobię, tylko jak wczoraj wspominałam zostawię to na koniec przygotowań w pokoju, bo to najmniej istotne. Jeszcze w tym tygodniu mam odebrać zasłonę. Dobrze, że do niej już żadnej taśmy nie chciałam tylko samo obszycie, bo ma zasłaniać okno na szerokość 150 cm, a po zsunięciu wisieć na szerokość 50 cm, więc najnormalniej w świecie prosto na żabkach ją powieszę!

A dzięki za przypomnienie!
Po Twoim poście pobiegłam pochlapać Maksa, razem pochlapaliśmy tż, on nas, było kupę śmiechu i tradycji stało się zadość

Dasz radę na pewno! Ja zresztą służę pomocą, ile trzeba
Dobrze, że Hania się rozruszała! A tż... u mnie też było ze dwa razy nerwowo, ale na szczęście po ostatniej długiej rozmowie jakoś szybko udawało nam się przywrócić porządek Powodzenia, żeby i u Was się przejaśniło!

za jedno i drugie...

Nie, nie ma, korzystaj do bólu

dziękuję

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
No właśnie moje Panie, proszę się tu uspokoić trochę, bo ja nie jestem jeszcze gotowa mam być mamą majową, chcę byczka
Aco do TŻ to u mnie ostatnio też ciągle jakieś burze z piorunami... A najgorzej, że wiem, iż w większości to moja wina. Wybucham, a później nie pamiętam nawet o co eh te hormony

Ja oczywiście też trzymam kciuki Dasti poczekaj jeszcze chwile!! A na kiedy masz termin?? Mnie dziś rano po raz pierwszy dopadł taki ból jak na okres co prawda krótkotrwały, ale przypomniały mi się moje bolesne miesiączki okupione litrami łez z bólu. Ciekawe czy po porodzie to się zmieni, słyszałam, że czasem tak bywa.

Korzystaj jak tylko możesz!!

Spróbuj to przeleżeć no i weź no-spę, powinno pomóc. Mi na szczęście samo minęło.

Ja jakoś spokojniej się czuję myśląc, że zaczęłam 36 zresztą do tp zostały równe 4 tyg, a rodzi się przecież w 40, a nie w 41 tc hehe zresztą to najmniej ważne, byle tylko moje maleństwo poczekało, aż się mama spakuje przynajmniej

Cieszę się, że już lepiej u Ciebie mam nadzieję, że sernik nie zaszkodzi, mierzyłaś cukier? A takie maluchy są przekochane u nas wczoraj była kuzynka z taką rezolutną 2-latką, no p prostu genialna, a tekstami takimi rzuca czasem, że sikam po nogach co chwile przychodziła do stołu i śpiewała "sto lat".

Zgadza się, mój mały na szczęście główką w dół już od 30 tc chyba. Chociaż jak kopniaki po żebrach obrywam to wolałabym żeby gdzie indziej miał kolana i stópki
ja 3 cio majowa jestem

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Czyli tradycji stało się zadość

Nom a u mam marcowo-kwietniowych z tego co w nocy widziałam to zastój.. dzieciaczki kwietniowe nie chcą się wykluwać

o matko...brrr
mnie mąż nie polał wodą ale ja go popsikałam za to wodą z żelazka

musisz zaciskać nogi w takim razie

Czyli zabawa na całego to fajnie

Ja mam tak samo... zresztą my chyba jedziemy na jednym wózku jutro zabieram się za pranie koszul, ciuszków i w tym tygodniu pakuję torbę, nie ma zmiłuj.
zaciskam, dziewczyny, zaciskam, ale serio mam wrażenie że poród się zbliża...coraz częściej boli brzuch jak na okres i plecy zaczęły boleć 2 dni temu. na bank rozpakuję się w ciągu tyg góra dwóch

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 16:11   #2043
onething
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam tak samo... zresztą my chyba jedziemy na jednym wózku jutro zabieram się za pranie koszul, ciuszków i w tym tygodniu pakuję torbę, nie ma zmiłuj.
No my idziemy łeb w łeb Ja jutro jadę po materacyk, wanienkę, przewijak i jakąś pozytywkę. Do tego zaliczę aptekę, pogonie allegrowiczów od których kupowałam rzeczy i zacznę prać i prasować wszystkie ciuszki, ręczniki itp. No i spakuje torbę, choć w sumie niby jeszcze miesiąc.

Jutro mam wizytę to zobaczymy co mi gin tam powie sympatycznego
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 16:20   #2044
asiula_n
Rozeznanie

O rany... ale się dzieje!

Gratulacje dla Śliweńki

Powiem wam dziewczyny, że jestem przerażona jak ten czas szybko poleciał, pierwsze dzieciaczki na wątku, znak, że każda z nas jest coraz bliżej...

Błagam, niech mnie któraś pocieszy, że w 32 tc. nie ma jeszcze wypranych ubranek i zrobionych zakupów...
U mnie jeszcze przez tydzień na pewno nie będę się mogła za to zabrać, bo kończymy ten nieszczęsny remont (pewnie gdyby nie to, że teraz świąteczny weekend to byłoby juz skończone) więc potrzebuje jeszcze tygodnia na sprzątanie i dopiero będę prać, wystawię łóżeczko i spakuje torbę, ale zaczynam sie stresować powoli...

Czy prałyście wypełnienia pościeli? Tzn. kołderkę, poduszkę, ochraniacz? Bo ja już nie pamiętam czy przy synku prałam (ale wtedy to było nowe ze sklepu) a teraz po 4 latach wyciągnięte z szafy chyba przydałoby się wyprać..?

Miłego wieczoru, zmykam do rodzinki.
Jakie te święta są męczące...
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 16:24   #2045
mar2sia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Mar2sia Jaki szpital wybralas?
Polną, mam stamtąd lekarza, może na niego trafię a Ty gdzie chcesz rodzić?
mar2sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 16:32   #2046
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Śliweńko, gratuluję!!!!
Dasti - trzymaj się!!
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 16:40   #2047
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mar2sia Pokaż wiadomość
Polną, mam stamtąd lekarza, może na niego trafię a Ty gdzie chcesz rodzić?
Tez na Polnej,wiec moze sie spotkamy,bo gin powiedziala mi,ze koniec kwietnia poczatek maja to moze byc moj czas Do kogo chodzisz? Moja gin tez pracuje na Polnej- Magda Szymczak
Stary 2012-04-09, 16:40   #2048
rozowa1987
Zadomowienie

clauudik-jak byłaś zwiedzać roztoke rozmawiałaś na temat znieczulenia?mój mąż obawia się że tam pojade to może nie być miejsca i że mie odeślą
Stary 2012-04-09, 16:53   #2049
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość

Gratulacje dla Śliweńki

Powiem wam dziewczyny, że jestem przerażona jak ten czas szybko poleciał, pierwsze dzieciaczki na wątku, znak, że każda z nas jest coraz bliżej...

Błagam, niech mnie któraś pocieszy, że w 32 tc. nie ma jeszcze wypranych ubranek i zrobionych zakupów...
U mnie jeszcze przez tydzień na pewno nie będę się mogła za to zabrać, bo kończymy ten nieszczęsny remont (pewnie gdyby nie to, że teraz świąteczny weekend to byłoby juz skończone) więc potrzebuje jeszcze tygodnia na sprzątanie i dopiero będę prać, wystawię łóżeczko i spakuje torbę, ale zaczynam sie stresować powoli...

Czy prałyście wypełnienia pościeli? Tzn. kołderkę, poduszkę, ochraniacz? Bo ja już nie pamiętam czy przy synku prałam (ale wtedy to było nowe ze sklepu) a teraz po 4 latach wyciągnięte z szafy chyba przydałoby się wyprać..?

Ja dziś zaczęłam(skończyłam) 36 i nie mam NIC. Zero rzeczy dla mnie, ubranek niewiele, czekających na pranie i prasowanie, więc nie martw się
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
clauudik-jak byłaś zwiedzać roztoke rozmawiałaś na temat znieczulenia?mój mąż obawia się że tam pojade to może nie być miejsca i że mie odeślą
Mają gaz i zzo dostępne całą dobę - przynajmniej tak mi powiedziano. Wszystko rzecz jasna bezpłatnie. A o odsyłanie z braku miejsc niestety się nie dopytałam...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 16:55   #2050
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Ja dziś zaczęłam(skończyłam) 36 i nie mam NIC. Zero rzeczy dla mnie, ubranek niewiele, czekających na pranie i prasowanie, więc nie martw się

Mają gaz i zzo dostępne całą dobę - przynajmniej tak mi powiedziano. Wszystko rzecz jasna bezpłatnie. A o odsyłanie z braku miejsc niestety się nie dopytałam...
ty chcesz rodzić na znieczuleniu?
Stary 2012-04-09, 16:57   #2051
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:

A to luuuuzik

No ja mam wielką nadzieję, że do 36 tyg. (czyli do maja) ogarnę się ze wszystkim, ale zobaczymy jak to wyjdzie

Tymczasem podziwiam, chyba masz nerwy ze stali
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 17:02   #2052
ania_85
Rozeznanie

Missmalezji dobrze,ze nastepna pelnia dopiero ponoc 6 maja
Stary 2012-04-09, 17:08   #2053
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
ty chcesz rodzić na znieczuleniu?
Raczej tak, no chyba, że pójdzie tak szybko, że nie trzeba będzie
Cytat:
Oooo to ja się piszę na tą następną pełnie
asiula staram się trzeźwo podchodzić do tego i nie panikować

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-04-09, 17:12   #2054
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
zaciskam, dziewczyny, zaciskam, ale serio mam wrażenie że poród się zbliża...coraz częściej boli brzuch jak na okres i plecy zaczęły boleć 2 dni temu. na bank rozpakuję się w ciągu tyg góra dwóch
kurcze... z kobiecą intuicją w sumie nie ma co się sprzeczać...

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
No my idziemy łeb w łeb Ja jutro jadę po materacyk, wanienkę, przewijak i jakąś pozytywkę. Do tego zaliczę aptekę, pogonie allegrowiczów od których kupowałam rzeczy i zacznę prać i prasować wszystkie ciuszki, ręczniki itp. No i spakuje torbę, choć w sumie niby jeszcze miesiąc.

Jutro mam wizytę to zobaczymy co mi gin tam powie sympatycznego
Oby same sympatyczne rzeczy trzymam kciuki

No niby jeszcze miesiąc ale dziewczyny na raz zaczęły rodzić... kto wie ile jeszcze w dwupaku pochodzimy chociaż my jeszcze mamy trochę czasu no ale trzeba mieć wszystko przygotowane

Cytat:

Ja mam nowe i będę prała ale jeszcze nie teraz, bo na początku nie będziemy używać. Tylko ochraniacz wypiorę.

Cytat:
Tymczasem podziwiam, chyba masz nerwy ze stali
właśnie

aleee nuda u mnie, mąż śpi, ja siedzę przed kompem i próbuję rozruszać moje dziecko... ale nic nie działa, czekoladki, kołysanka, samo siedzenie przed komputerem zawsze dawało rezultat...
Może ( jak ktoś już tutaj wspomniał) za bardzo je spasłam i nie chce mu się ruszać... mam nadzieję, że to tylko to.

Ciekawe co u Dasti...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 17:25   #2055
_agata
Zakorzenienie

Mam przeczucie, że i u Dasti coraz bliżej...

Cytat:

Agata pieluchy doszly? Ja dopiero umowilam sie z kolezanka na prezentacje na sobote
Doszły 3. Jeszcze czekam na resztę, bo póki co trudno porównać. Wszystkie podobne

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 17:30   #2056
loksa
Raczkowanie

tez bym tak chciala jak sliwenka i kapukat tak szybko urodzic jeszcze raz dziewczyny
loksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 17:47   #2057
mar2sia
Raczkowanie

Cytat:
Tez na Polnej,wiec moze sie spotkamy,bo gin powiedziala mi,ze koniec kwietnia poczatek maja to moze byc moj czas Do kogo chodzisz? Moja gin tez pracuje na Polnej- Magda Szymczak
Może się spotkamy
jutro idę na ktg i krótką wizytę to pewnie się dowiem jak tam miewa się moja szyjka i cała reszta (bo wizyta bez usg). Lekarz (dr Kornacki) coś ostatnio mówił, że mogę nie doczekać 20 kwietnia, ale zobaczymy.
mar2sia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 17:51   #2058
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
kurcze... z kobiecą intuicją w sumie nie ma co się sprzeczać...

Oby same sympatyczne rzeczy trzymam kciuki

No niby jeszcze miesiąc ale dziewczyny na raz zaczęły rodzić... kto wie ile jeszcze w dwupaku pochodzimy chociaż my jeszcze mamy trochę czasu no ale trzeba mieć wszystko przygotowane

Ja mam nowe i będę prała ale jeszcze nie teraz, bo na początku nie będziemy używać. Tylko ochraniacz wypiorę.

właśnie

aleee nuda u mnie, mąż śpi, ja siedzę przed kompem i próbuję rozruszać moje dziecko... ale nic nie działa, czekoladki, kołysanka, samo siedzenie przed komputerem zawsze dawało rezultat...
Może ( jak ktoś już tutaj wspomniał) za bardzo je spasłam i nie chce mu się ruszać... mam nadzieję, że to tylko to.

Ciekawe co u Dasti...
U mnie też nuuuda. Mąż na xbox'ie się bawi, a ja się chyba zaraz położę, coś mi kręgosłup dokucza dziś...

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-04-09, 18:13   #2059
ladybird_1987
Rozeznanie

Witam!
Śliweńka gratulacje!!!

Dasti trzymam za Was mocno kciuki.

U nas bardzo świątecznie, biesiadowanie na całego! Ale to też męczy, zaraz mamy następnych gości!
Mama mi dziś powiedziała, że to nasze ostatnie takie spokojne święta, później już sobie tak przy stole szybko nie posiedzę.
A więc spokojnej końcówki świąt.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 18:27   #2060
pola_m
Wtajemniczenie

łohohoho, nieźle

Śliweńka, gratulacje!

I ciekawe jak z Dasti...
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 18:29   #2061
Timii
Rozeznanie

ja właśnie spakowałam torbę tzn te rzeczy które narazie tu nie są mi potrzebne. mam też kartkę z listą rzeczy których ciągle używam i najwyżej wrzucę je w ostatniej chwili. ufff co za ulga. ledwo się już ruszam
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 18:49   #2062
ania_85
Rozeznanie

Wlasnie widzialam zapowiedz,ze u Kuby Wojewodzkiego bedzie Ibisz, stwierdzilam,ze on moglby grac glowna role w filmie "ciekawy przypadek benjamina buttona" (jakby ktos nie widzial filmu- tam bohater urodzil sie stary i mlodnial z wiekiem )
Stary 2012-04-09, 18:55   #2063
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dobry wieczór już po świętach w końcu w domu a kot biedak jaki stęskniony (bo został sam od wczoraj o 9 do teraz)

Dasti mi rano napisała, że może ją jutro wypuszczą no jak się nic nie rozkręci to jutro pewnie już się sama odezwie
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 18:55   #2064
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie widzialam zapowiedz,ze u Kuby Wojewodzkiego bedzie Ibisz, stwierdzilam,ze on moglby grac glowna role w filmie "ciekawy przypadek benjamina buttona" (jakby ktos nie widzial filmu- tam bohater urodzil sie stary i mlodnial z wiekiem )
w 100%się z tobą zgadzam
Stary 2012-04-09, 19:02   #2065
kism
Wtajemniczenie

Ja już zakończyłam dzień z grami, troszkę mojemu kręgosłupowi było nie w smak siedzenie przez większość dnia na sofie, wczoraj do tego na krzesłach u rodzinki ale za to dziś był bardzo udany dzień z moimi kochanymi chłopakami.

Łał, dziewczyny, ale Was zmobilizowały porody Ja jestem twarda Powiedziałam sobie kiedyś, że torbę spakuję po świętach, więc zostawiam to na jutro czy pojutrze

Cytat:
U mnie nastroj nieco lepszy, najgorsze jest to,ze peklam i zjadlam kawalek ciasta,nie wiem czy przy tej cukrzycy nie zaszkodzilam dziecku
W wielka sobote ktos wystawil lozeczko, z szuflada, przewijakiem, materacem - ladne za fajna cene, stwierdzialm,ze nie bede patrzec na to,ze swieta,zadzwonilam i maz wczoraj z rana po nie pojechal
Cieszę się bardzo Mam nadzieję, że ten jeden kawałek jeden jedyny raz nie zaszkodził! Oby faktycznie gorszych rzeczy nie było
Jak ktoś wystawia w Wielką Sobotę, to chyba mu nie przeszkadza, że ktoś zadzwoni. Gratuluję zakupu!

Cytat:
Mnie dziś rano po raz pierwszy dopadł taki ból jak na okres co prawda krótkotrwały, ale przypomniały mi się moje bolesne miesiączki okupione litrami łez z bólu. Ciekawe czy po porodzie to się zmieni, słyszałam, że czasem tak bywa.
Ja jakoś spokojniej się czuję myśląc, że zaczęłam 36 zresztą do tp zostały równe 4 tyg, a rodzi się przecież w 40, a nie w 41 tc hehe zresztą to najmniej ważne, byle tylko moje maleństwo poczekało, aż się mama spakuje przynajmniej
Zmienia się, zmienia Ja byłam z tych z bolesnymi miesiączkami, może nie miałam jakiś kosmosów z mdleniem i wizytami w szpitalu, ale w pierwszy dzień koło 6 Ibupromów było koniecznych, a jak się spóźniłam z wzięciem tabletki, to zwijałam się z bólu mocno, więc zwykle brałam już profilaktycznie ibuprom, bo wiedziałam, co mnie czeka... Po porodzie sporadycznie wezmę 1 tabl. Za to mocniej odczuwam (tzn. odczuwałam bo teraz to znowu zobaczymy) ból owulacyjny.
Rozumując, że rodzi się w terminie porodu, powiedziałabym jednak, że to w 41 tc Ciąża trwa 40 tyg., prawda? Ten termin porodu, który lekarze liczą z OM wg kalendarza, fachowo nazywa się to wg reguły Naegelego, to nic innego jak pierwszy dzień czterdziestego pierwszego tygodnia Wystarczy spojrzeć na kalendarz - moja OM np. była w piątek i każdy kolejny tc mówiłam, że kończę w czw, następny zaczynam w pt. Mój termin porodu 11.05 to piątek. Czasem lekarz się machnie w tych obliczeniach i dzień w przód czy w tył poda, bo tak naprawdę nie ma to większego znaczenia, ale tak to w teorii wygląda

Cytat:
ja mam podły nastrój. Pospałam ponad 2h po śniadaniu, bo co tu robić innego wolę spać, niż gapić się cały czas w pudło (czyt. tv) jak mój P
Święta po byku...

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Gabi wysłałabyś mi swój numer na priv? bo skoro zaczynamy się rozdwajać, to ja się już zaczynam bać to jak coś to pisałabym do Ciebie
centi, a Ty nie masz dostępu do naszej poczty? Nie prosiłaś agaty, czy nie dostałaś...? Przecież Ty tu jesteś z nami dość regularnie, ja Cię dodatkowo znam z wątku staraczek więc poproś agatę o hasło

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
no i imię ciągle nie wybrane!! szok. co mi się ubzdurało że my jeszcze duuuuuuużo czasu mamy
Timii, spokojnie Do tej pory byłaś spokojna, to i dalej dasz radę! A imiona chociaż macie jakieś wstępnie ustalone? Zawsze można zdecydować, jak już zobaczycie córeczkę.

Cytat:
Mi też ta ciąża niewiarygodnie szybko zleciała, mam wrażenie, że znacznie szybciej niż z Maksem
Claudik widzę, że już Cię mocno pocieszyła, ale jeszcze ja mogę dodać, że w 32 tc nic jeszcze nie miałam kupionego, a teraz w 36 tc dalej czeka mnie segragacja wszystkich ubrań po Maksie, wybranie najmniejszych i dopiero wypranie ich w Loveli i wyprasowanie Na razie piorę wszystko jak leci w normalnym proszku, żeby po kilku latach leżenia na strychu sprać pierwszy brud z tego. Chcę to wszystko w ciągu tygodnia zrobić.
Pościeli po Maksie jeszcze z piwnicy nie wydobyłam, bo nie będę na początku jej używać, ale będę ją prać na pewno. Są na niej metki mam nadzieję, w ilu stopniach, itp. Na jakiś delikatny program włączę w razie wątpliwości.

Cytat:
Oooo to ja się piszę na tą następną pełnie
asiula staram się trzeźwo podchodzić do tego i nie panikować
Ja też tą następną pełnię poproszę!

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Mama mi dziś powiedziała, że to nasze ostatnie takie spokojne święta, później już sobie tak przy stole szybko nie posiedzę.
A więc spokojnej końcówki świąt.
Może i nie posiedzisz, ale na pewno będą to bardzo szczęśliwe święta
Dzięki, nawzajem!

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
ja właśnie spakowałam torbę tzn te rzeczy które narazie tu nie są mi potrzebne. mam też kartkę z listą rzeczy których ciągle używam i najwyżej wrzucę je w ostatniej chwili. ufff co za ulga. ledwo się już ruszam
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:15   #2066
Gaabbi
Wtajemniczenie

Byliśmy na obiedzie u Rodziców P. Końcówka świąt nawet nawet. Nerwy mi minęły.
Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Co do relacji Twoich i P, czasami tak jest. Wiem, że ostatnio pisałaś, że było totalnie do d..py ale ja wolę wierzyć, że to hormony i wszystko się poukłada.
Właśnie ostatnio było idealnie. P był do rany przyłóż. W sumie święta w domu On przygotował tylko u nas wystarczy sekunda i już są fochy. Generalnie się nie pokłóciliśmy, ale takie coś o wszystko. No nic, jutro będzie już po "nerwówce świątecznej", a już teraz jest spoko

Cytat:
Pocieszam Cię Ja co prawda zaczęłam dopiero 31tc, ale też jeszcze jestem w czarnej du.pie

Cytat:
Ja to myślę, że powinien dostać angaż w serialu "Moda na sukces". Tam też nikt się nie starzeje.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:22   #2067
anulka4771
Wtajemniczenie

My spędziliśmy prawie cały dzień na rybach,był grill i ognisko.
Mąż mi się zwarzył i mnie drażni,zaraz go wywale na balkon

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:27   #2068
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Ja przeczuwam, że mnie może wziąśc właśnie podczas tej pełni bo wtedy będzie mi tydzień do terminu brakować No chyba że się wcześniej rozpakuje
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 19:28   #2069
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Byliśmy na obiedzie u Rodziców P. Końcówka świąt nawet nawet. Nerwy mi minęły.
Super
Stary 2012-04-09, 19:34   #2070
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje dla Śliweńki

Ja mam dopiero od tego tygodnia większośc potrzebnych rzeczy,torba w większości spakowana.Muszę dokupić jeszcze pare drobiazgów.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości