Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-08, 19:54   #2611
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012

hej hej ja na chwilkedojechalismy droga byla straszna bo mi bylo tak niedobzre cala [podroz ze masakra..pod dwoch dni mam takie zawroty ze sie czuje jakbym szla po wodzie cale dnie.
powiedzielismy tesciom sie okazalo ze njei zrobilo to wielieigo wrazenia bo sie domyslali))tesc stwierdzil ze w styczniu mial sen proroczy i tylko czekali kiedy powiemy
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 20:11   #2612
justi0891
Przyczajenie

Cześć dziewczyny

Od wczoraj szukałam tego wątku, aby do Was jak najszybciej dołączyć.
W poniedziałek zobaczyłam 2 kreski, a czwartek potwierdziło to badanie z krwi. Niestety gina mam dopiero na 17, a trochę panikuje bo choruje na hashimoto i moje TSH dalej bardzo niskie

pozdrawiam Justyna
justi0891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-08, 21:10   #2613
Dojotka1987
Zakorzenienie

jejku dziewczyny tyle dziś zjadłam ze moja dzidzia chyba urośnie ze 2 centy przez to;p
a tak na poważnie to Wy tez tak macie że jak zjecie cos nie koniecznie zdrowego to macie wyrzuty sumienia??
Stary 2012-04-08, 21:27   #2614
justi0891
Przyczajenie

ja mam problemy z jedzeniem większość rzeczy smakuje mi inaczej (jak jeszcze nie wiedziałam to grymasiłam mężowi że się smak np. moich ulubionych kabanosów zepsuł) oraz na nic nie mam ochoty (otwieram pełną lodówkę i mówię że nie ma nic do jedzenia) dlatego gdy zjem coś to się cieszę, niestety jak zjem coś średnio zdrowego np. masiaste placki to mam mega mdłości

ale sie rozgadałam sorki
Stary 2012-04-08, 21:39   #2615
karolamankowa
Zadomowienie

Cześć Dziewczynki,
Jeszcze zdążyłam, prawda;-)

Cudownych Świąt i super lekkich ciąż Wam życzę
... I spełnienia w macierzynstwie
Stary 2012-04-09, 07:18   #2616
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
jejku dziewczyny tyle dziś zjadłam ze moja dzidzia chyba urośnie ze 2 centy przez to;p
a tak na poważnie to Wy tez tak macie że jak zjecie cos nie koniecznie zdrowego to macie wyrzuty sumienia??
Witam

Powiem Wam,że ja to wogóle nie mogę nic jeść.
Już nie chodzi o to,że całymi dniami mnie mdli ale co zjem to mnie boli brzuch.
Martwi mnie to trochę ,że dzieci będą "niedożywione".Mam nadzieję ,że z końcem 3 mca minie.
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 08:10   #2617
Dojotka1987
Zakorzenienie

ja tez apetytu nie mam ale jakos wczoraj moglam zjesc wszystko) i dzis czuje ze tez odmawiac nie bede;]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-09, 10:14   #2618
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

ja nie odczuwam żadnych zmian przy jedzeniu. Aż zdziwiona jestem. Ale nic kompletnie mi nie dolea. Niby dobrze dla mnie, ale mam nadzieję, że wszystko OK. Ale jutro już nareszcie do gina, więc dowiem się co i jak.
Stary 2012-04-09, 11:30   #2619
madzius90
Zakorzenienie

Cześć Mamusie

Nadrobiłam od piątku- dużo tego nie było. Witam nową mamusię

U nas dziś piękna pogoda, słoneczko grzeje
Za godzinkę jedziemy z TŻ i teściami do moich rodziców uzgadniać szczegóły naszego ślubu- mam nadzieję, że po tym spotkaniu będą już ostateczne decyzje i w końcu zaczniemy przygotowania

Wczoraj zaczęliśmy 9 tydzień
A już pojutrze wizyta

Niestety od wczoraj męczą mnie nudności

Miłego dnia Wam życzę i do napisania jutro
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 17:08   #2620
Poni
Raczkowanie

Hejjj!

Witam Was już prawie po świętach. Dawno mnie nie było, ale jesteśmy u moich rodziców i żywcem nie miałam czasu! Na prawdę. Albo jedzenie, albo kawka, torcik, pogaduszki, spacerek, zabawy z psami.... i tak zleciały 3 dni bez włączania kompa.

Właściwie dalej jestem u rodziców, więc wpadłam tylko na chwilkę. Nadrobię Was jutro.
Pa!!!!

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 18:27   #2621
judkama
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki
Właśnie wróciliśmy do domku.W końcu, bo wszędzie dobrze, ale w domku swoim najlepiej Maraton świąteczny trochę mnie zmęczył ciągłe pakowanie , rozpakowywanie już się mi nudziło. Mdłości ciągle mnie meczą, do tego doszły zawroty głowy. Najgorsze że śniadanko niedzielne zostało w całości przeze mnie . Czyli hormony szaleją pełną gębą.
Dostaliśmy pełno jedzonka do domu, tylko szczerze mówiąc nie mam na nic ochoty. Człowiek by chciał coś zjeść, ale nie wie co....
Rodzina była zaskoczona, że znów jestem w ciąży. Nie wszystkie komentarze były podbudowujace, no ale kij im w oko... Ważne, że ja już się cieszę.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 18:30   #2622
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAA ja też

-
hehe, a w poprzedniej ciąży też u niego byłaś? a u kogo robiłaś usg genetyczne? bo mi wszyscy polecają dr Dudarewicza - więc pewnie się do niego umówię

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 18:45   #2623
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez apetytu nie mam ale jakos wczoraj moglam zjesc wszystko) i dzis czuje ze tez odmawiac nie bede;]
ja tam wszytsko jem jak slon dzis sie wazylam i od poczatku ciazy przytylam juz 4, 5kg (co prawda malusio wazylam pzred bo 47 wiec to dobrze)

czasem mam zgage ale ogolnie jem wszytsko oprocz czekolady ..mam mega apetyt zero mdlosci,bola mnie tylko piersi niemilosiernie urosly mega i maja pelno żylek niebieskich...jak tak dalej pojdzie bedę sie niedlugo skladala z samych piersi, tak juz sa wielkie))
oczywisice rodzina tż naciska na ślub powiedzielismy ze wezmeimy bo tak ustalilismy ale tyloko cywilny wiec sie troszke uspokoili ze cokolwiek

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

ide dalej jeśc
Stary 2012-04-09, 18:55   #2624
happy_eve
Wtajemniczenie

Witam się poświątecznie!
Ale się objadłam w te święta Wczoraj wieczorem nie mogłam się ruszyć, a brzuch miałam jakbym w 5 miesiącu była

Wg usg wczoraj skończyłam 7 tydzień, a wg OM dzisiaj skończyłam 8. Nie wiem już jak liczyć Oby do czwartkowego usg, bo się trochę martwię, że fasolka nie urosła czy coś..

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość

I dziś powiedzieliśmy rodzicom, ucieszyli sie baardzo!
Super A widzisz, bałaś się powiedzieć

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej hej ja na chwilkedojechalismy droga byla straszna bo mi bylo tak niedobzre cala [podroz ze masakra..pod dwoch dni mam takie zawroty ze sie czuje jakbym szla po wodzie cale dnie.
powiedzielismy tesciom sie okazalo ze njei zrobilo to wielieigo wrazenia bo sie domyslali))tesc stwierdzil ze w styczniu mial sen proroczy i tylko czekali kiedy powiemy
Ale zadowoleni z wnuka?

Cytat:
Napisane przez justi0891 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

W poniedziałek zobaczyłam 2 kreski, a czwartek potwierdziło to badanie z krwi. Niestety gina mam dopiero na 17, a trochę panikuje bo choruje na hashimoto i moje TSH dalej bardzo niskie

pozdrawiam Justyna
Witaj! A co to jest hashimoto?

Cytat:
Ja nie mam wyrzutów sumienia. Skoro mam na coś ochotę, to i dzidziol tego chce

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Nadrobiłam od piątku- dużo tego nie było. Witam nową mamusię

U nas dziś piękna pogoda, słoneczko grzeje
Za godzinkę jedziemy z TŻ i teściami do moich rodziców uzgadniać szczegóły naszego ślubu- mam nadzieję, że po tym spotkaniu będą już ostateczne decyzje i w końcu zaczniemy przygotowania

Wczoraj zaczęliśmy 9 tydzień
A już pojutrze wizyta

Niestety od wczoraj męczą mnie nudności

Miłego dnia Wam życzę i do napisania jutro
Kciuki za uzgodnienia co do ślubu Pochwal się co i jak

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Właśnie wróciliśmy do domku.W końcu, bo wszędzie dobrze, ale w domku swoim najlepiej Maraton świąteczny trochę mnie zmęczył ciągłe pakowanie , rozpakowywanie już się mi nudziło. Mdłości ciągle mnie meczą, do tego doszły zawroty głowy. Najgorsze że śniadanko niedzielne zostało w całości przeze mnie . Czyli hormony szaleją pełną gębą.
Dostaliśmy pełno jedzonka do domu, tylko szczerze mówiąc nie mam na nic ochoty. Człowiek by chciał coś zjeść, ale nie wie co....
Rodzina była zaskoczona, że znów jestem w ciąży. Nie wszystkie komentarze były podbudowujace, no ale kij im w oko... Ważne, że ja już się cieszę.
Byli zaskoczeni, pewnie stąd te niemiłe komentarze. Ale dobrze się nie przejmujesz W końcu to Twoje dziecko i Twoja sprawa

Cytat:
ja tam wszytsko jem jak slon dzis sie wazylam i od poczatku ciazy przytylam juz 4, 5kg (co prawda malusio wazylam pzred bo 47 wiec to dobrze)

czasem mam zgage ale ogolnie jem wszytsko oprocz czekolady ..mam mega apetyt zero mdlosci,bola mnie tylko piersi niemilosiernie urosly mega i maja pelno żylek niebieskich...jak tak dalej pojdzie bedę sie niedlugo skladala z samych piersi, tak juz sa wielkie))
oczywisice rodzina tż naciska na ślub powiedzielismy ze wezmeimy bo tak ustalilismy ale tyloko cywilny wiec sie troszke uspokoili ze cokolwiek
A kiedy bierzecie ślub? Przed urodzeniem dziecka?
Stary 2012-04-09, 19:08   #2625
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość

Ale zadowoleni z wnuka?

Byli zaskoczeni, pewnie stąd te niemiłe komentarze. Ale dobrze się nie przejmujesz W końcu to Twoje dziecko i Twoja sprawa

A kiedy bierzecie ślub? Przed urodzeniem dziecka?

zadowoleni,na poczatku narzekali ze czemu nie p[o kolei ze najpierw slub itd ale sa zadowolenitylko martwia sie jak sobie poradzimy itd no ale to normalne
tak ustalilismy z tż ze wezmiemy przed porodem jakis skromny cywilny sami rodzice swiadkowie i tyle, zadnych wesel itd bo obydwoje nie chcemy.teraz musimyustalic kiedy ale to pewnie pojdziemy do usc i zapytamy o wolne terminy latem np w czerwcu .
Stary 2012-04-09, 19:51   #2626
justi0891
Przyczajenie

Witam

Hashimoto to taka "niefajna" choroba tarczycy, tez wolałbym nie wiedzieć, ale niestety męczę się z nią od ponad roku. Obawiałam się, że z tego powodu będę miała problemy z zajściem, ale udało się po dość "luźnych" półrocznych staraniach. Niestety teraz boje się, że może zaszkodzić fasolce

pozdrowienia poświąteczne
Stary 2012-04-10, 06:10   #2627
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
zadowoleni,na poczatku narzekali ze czemu nie p[o kolei ze najpierw slub itd ale sa zadowolenitylko martwia sie jak sobie poradzimy itd no ale to normalne
tak ustalilismy z tż ze wezmiemy przed porodem jakis skromny cywilny sami rodzice swiadkowie i tyle, zadnych wesel itd bo obydwoje nie chcemy.teraz musimyustalic kiedy ale to pewnie pojdziemy do usc i zapytamy o wolne terminy latem np w czerwcu .
U mnie jest to samo - jesteśmy razem 12 lat i nie mamy ślubu, więc gdy rodzina (lub znajomi) dowiadują się to jest jedno z pierwszych pytań. Jako, że nie jesteśmy wierzący to kościelny odpada - a jako, że mieszkamy w Anglii to niespecjalnie chce nam się załatwiać cywilny. Może kiedyś to zrobimy, ale jakoś nie jest to dla nas istotne.
Co prawda trochę się zastanawiamy jakie nazwisko dać dziecku, ale ostatecznie chyba będzie po ojcu
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 06:37   #2628
aniamotylek
Rozeznanie

Hej dziewczynki witam was wszystkie po swietach, u mnie minely spokojnie troszke podjadlam, wczoraj kregoslup mnie tak strasznie bolal, ze praktycznie caly dzien przelezalam w lozku. Oczywiscie pierwsze co zrobilam to do internetu i naczytalam sie glupot o poronieniu i takich tam. Dzisiaj juz mniej boli, i mam nadzieje ze bedzie lepiej. Sciskam was wszystkie i zycze przyjemnego dnia
aniamotylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 06:54   #2629
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Dzieś kochane, ja to mam typowe poranne mdłości z zawrotami do tego...
Szlag mnie trafia
Nic nie jem do godziny 14 najcześciej, no chyba że jakąś pietke z chleba.
Nie umiem na nic patrzec i nie mam na nic ochoty
Najchetniej to bym siedziała na dworze, tam mi lepiej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 06:59   #2630
weronika23
Zakorzenienie

hej dziewczynki

czarnamadonna1982 ehhh ale mnie pocieszylas ja tez startuje z mala waga i tez mam 4,5 na plusie masakra jak mi leca kg ale ja nic tylko jem jem i jem czasem to chcialabym chyb APOCZUC mdlosci

my powiedzielismy tescia i szwagierka
lece do niuni bo mi rozrabia od rana
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 07:02   #2631
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

czarnamadonna1982 ehhh ale mnie pocieszylas ja tez startuje z mala waga i tez mam 4,5 na plusie masakra jak mi leca kg ale ja nic tylko jem jem i jem czasem to chcialabym chyb APOCZUC mdlosci

Weronika nie chciałabyś
Ja nie przytyłam jeszcze nic, mam nadzieje że schudne bo mam nadbagaż
Tylko, że ja bardzo mało jem, miesa nie umiem jeśc
Stary 2012-04-10, 07:24   #2632
Poni
Raczkowanie

Cytat:
Szlag mnie trafia
Wyczytałam gdzieś, że na nudności pomaga witamina B6.
Ja akurat od jakiegoś czasu łykam MagneB6 i nawet tak mnie mdłości nie męczą. Może spróbuj tego?
Ponadto polecam tabletki Mamarin. Są trudno dostępne (ja zamawiałam przez internet), ale też ponoć pomagają. Mają w składzie właśnie witaminę B6 i imbir.

A tak w ogóle to hej dziewczynki!!
Właśnie zjadłam śniadanie i leżę. Od wczoraj, jak dłużej stoję lub chodzę, to ciągnie mnie podbrzusze, a nawet czasem mocniej zakłuje. Więc wolę leżeć, o ile się da oczywiście.

Boli Was brzuch?

Pozdrawiam i miłego dnia!!!

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Stary 2012-04-10, 07:55   #2633
kaaamila1
Zakorzenienie

Witam poświątecznie !!!!!!!!!!!!!

Po świętach jestem bardziej zmęczona jak przed Teraz przydałoby się wolne, a tu w pracy trzeba siedzieć

Dzisiaj rano zaliczyłam pierwsze

W sobotę przytulaliśmy się z mężem i w niedzielę zauważyłam lekko brązowy śluz..później już go nie było więc mam nadzieję, że z maleństwem wszystko dobrze. Doszliśmy do wniosku, że przytulanki odłożymy na jakiś czas

A i można powiedzieć, że cała nasza rodzinka już wie o mojej ciąży. Teściowa przyjęła to do siebie, ale bez szału zaś teściu się bardzo ucieszył. Mam ich gdzieś, najważniejsze, że moi rodzice są zadowoleni ! Moja mama wczoraj wzięła kalendarz i zaczęła wymyślać imiona..myślałam, że padnę :P Oczywiście skupiała się bardziej na imionach dziewczęcych

Dostałam od siostry książkę o każdym tygodniu ciąży. Fajnie jest wszystko opisane, wymiary maluszka, jak wygląda, badania itp.

Cytat:
Cześć dziewczyny

pozdrawiam Justyna
Witamy Zobaczysz wszystko będzie dobrze !

Cytat:
Opiłam się coli przez święta i mam teraz wyrzuty sumienia.. no ale co zrobić jak ona pomaga na moje nudności..

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Wyczytałam gdzieś, że na nudności pomaga witamina B6.
Ja akurat od jakiegoś czasu łykam MagneB6 i nawet tak mnie mdłości nie męczą. Może spróbuj tego?
Ponadto polecam tabletki Mamarin. Są trudno dostępne (ja zamawiałam przez internet), ale też ponoć pomagają. Mają w składzie właśnie witaminę B6 i imbir.

A tak w ogóle to hej dziewczynki!!
Właśnie zjadłam śniadanie i leżę. Od wczoraj, jak dłużej stoję lub chodzę, to ciągnie mnie podbrzusze, a nawet czasem mocniej zakłuje. Więc wolę leżeć, o ile się da oczywiście.

Boli Was brzuch?

Pozdrawiam i miłego dnia!!!
Czasami czuje jak ciągnie mnie w pachwinach To ponoć wiązadła, bo macica się powiększa.. No i czasami tak troszeczkę okresowo pobolewa..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 08:07   #2634
madzius90
Zakorzenienie

Witajcie Dziewczyny!

Cytat:
Witam się poświątecznie!
Ale się objadłam w te święta Wczoraj wieczorem nie mogłam się ruszyć, a brzuch miałam jakbym w 5 miesiącu była

W niedzielę wieczorem przyjechała do nas siostra TŻ z mężem i dziećmi i tak zmierzyła mnie wzrokiem i mówi "No widzę pomalutku się zaokrąglasz" i spojrzała na brzuch. A ja na to "To niestety tylko wzdęcia"

Cytat:
Wg usg wczoraj skończyłam 7 tydzień, a wg OM dzisiaj skończyłam 8. Nie wiem już jak liczyć Oby do czwartkowego usg, bo się trochę martwię, że fasolka nie urosła czy coś..
Będzie oki

Ja mam już jutro wizytę
Wzięłam sobie wolne, TŻ ma się zwolnić z pracy i pojedzie ze mną

Cytat:
Dokładnie

Cytat:

Wstępnie chcemy wziąć ślub 23 czerwca (o ile znajdziemy jakiś lokal)
Dziś mamy porozglądać się za lokalem, jutro z TŻ idziemy do księdza i oblukać obrączki
Także przygotowania do ślubu uważam za rozpoczęte

Cytat:
Normalne, że rodzice się martwią.

To będą dwa śluby w czerwcu

Cytat:
Hashimoto to taka "niefajna" choroba tarczycy, tez wolałbym nie wiedzieć, ale niestety męczę się z nią od ponad roku. Obawiałam się, że z tego powodu będę miała problemy z zajściem, ale udało się po dość "luźnych" półrocznych staraniach. Niestety teraz boje się, że może zaszkodzić fasolce
Jeśli będziesz pod opieką lekarzy to chyba wszystko będzie ok, prawda?

Cytat:
Szlag mnie trafia
współczuję
Ja męczę się z mdłościami od niedzieli.
Czasem mam wrażenie, że zaraz będę

Cytat:

Boli Was brzuch?
Może to dlatego, że macica się powiększa.

Mnie na początku też bolał często brzuch, czułam takie kłucie. Teraz już tylko raz na jakiś czas.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Dzisiaj rano zaliczyłam pierwsze
Oj

Cytat:
W sobotę przytulaliśmy się z mężem i w niedzielę zauważyłam lekko brązowy śluz..później już go nie było więc mam nadzieję, że z maleństwem wszystko dobrze. Doszliśmy do wniosku, że przytulanki odłożymy na jakiś czas
Może faktycznie na jakiś czas lepiej się wstrzymać i wypytać gina

Cytat:
A i można powiedzieć, że cała nasza rodzinka już wie o mojej ciąży. Teściowa przyjęła to do siebie, ale bez szału zaś teściu się bardzo ucieszył. Mam ich gdzieś, najważniejsze, że moi rodzice są zadowoleni ! Moja mama wczoraj wzięła kalendarz i zaczęła wymyślać imiona..myślałam, że padnę :P Oczywiście skupiała się bardziej na imionach dziewczęcych
Najważniejsze, że Twoi rodzice są szczęsliwi

Wiesz, że moja mam też siedziała ostatnio z kalendarzem i zrobiła mi listę imion- właśnie dla dziewczynki, bo jakoś nie bardzo może się pogodzić, że chcemy nazwać córkę Nadia
I namawia mnie na Zuzannę (m.in. dlatego, że w tym imieniu zawiera się jej imię - Anna ), ale nam sie nie podoba. Poza tym jest teraz zbyt popularne

Cytat:
Dostałam od siostry książkę o każdym tygodniu ciąży. Fajnie jest wszystko opisane, wymiary maluszka, jak wygląda, badania itp.
Ale super

Cytat:
Opiłam się coli przez święta i mam teraz wyrzuty sumienia.. no ale co zrobić jak ona pomaga na moje nudności..
Skoro Tobie pomaga na nudności to czemu nie
Stary 2012-04-10, 08:14   #2635
Poni
Raczkowanie

Cytat:
Wstępnie chcemy wziąć ślub 23 czerwca
Bardzo dobra data. Moje urodziny

Cytat:

Czasami czuje jak ciągnie mnie w pachwinach To ponoć wiązadła, bo macica się powiększa.. No i czasami tak troszeczkę okresowo pobolewa..
Możesz podać tytuł tej książeczki?

Uf, to dobrze, że nie jestem sama z tym pobolewaniem. Też mi się wydaje, że to od wiązadeł. Trochę niepokoją mnie te "okresowe" bóle, ale nie są aż tak częste, więc chyba jest ok.

Cytat:
Stary 2012-04-10, 08:20   #2636
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobra data. Moje urodziny
Będę pamiętac

Cytat:
Uf, to dobrze, że nie jestem sama z tym pobolewaniem. Też mi się wydaje, że to od wiązadeł. Trochę niepokoją mnie te "okresowe" bóle, ale nie są aż tak częste, więc chyba jest ok.
Pewnie jest ok
Stary 2012-04-10, 08:28   #2637
Poni
Raczkowanie

Dziewczyny, jutro idę na badanie glukozy. Będę pić jakieś świństwo i po 2 godzinach mają sprawdzić, jak przyrasta poziom glukozy......czy jakoś tak.

Powiedzcie mi, robiła któraś z Was to badanie? Naczytałam się w necie, że ten roztwór jest ohydny i strasznie się boję.

A badanie muszę zrobić, bo moja babcia ma cukrzycę i podobno jestem w grupie ryzyka :/

Cytat:
Stary 2012-04-10, 08:50   #2638
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jutro idę na badanie glukozy. Będę pić jakieś świństwo i po 2 godzinach mają sprawdzić, jak przyrasta poziom glukozy......czy jakoś tak.

Powiedzcie mi, robiła któraś z Was to badanie? Naczytałam się w necie, że ten roztwór jest ohydny i strasznie się boję.

A badanie muszę zrobić, bo moja babcia ma cukrzycę i podobno jestem w grupie ryzyka :/
Ja jeszcze nie miałam.
narazie mam zrobić badanie na glukozę z krwi.

A wypycie tego świnstwa to chyba gdzieś w drugim trymestrze się robi standardowo.
Z tym, że moja babcia też ma cukrzycę
Przy wizycie jutro powiem o tym gin.

Ja też czytałam, że ten roztwó jest okropny, i niektóre dziewczyny po wypiciu go.
Podobno można sobie wkropić kilka kropel cytryny i wtedy jest lepsze
Stary 2012-04-10, 08:56   #2639
happy_eve
Wtajemniczenie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki witam was wszystkie po swietach, u mnie minely spokojnie troszke podjadlam, wczoraj kregoslup mnie tak strasznie bolal, ze praktycznie caly dzien przelezalam w lozku. Oczywiscie pierwsze co zrobilam to do internetu i naczytalam sie glupot o poronieniu i takich tam. Dzisiaj juz mniej boli, i mam nadzieje ze bedzie lepiej. Sciskam was wszystkie i zycze przyjemnego dnia
Bardzo źle zrobiłaś czytając o tym w internecie. Podejrzewam, że każdy ból jaki się nie wpisze, to zawsze gdzieś się znajdzie, że to objaw poronienia :/

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

Ja wolę się nie ważyć I tak sobie żyję w nieświadomości I jem oczywiście non stop..

Cytat:

Boli Was brzuch?
Czasem pobolewa, ale ostatnio to bardziej z powodu wzdęć :/

Cytat:

Będzie oki

Ja mam już jutro wizytę
Wzięłam sobie wolne, TŻ ma się zwolnić z pracy i pojedzie ze mną
Dzięki I za jutro.

Cytat:
Wstępnie chcemy wziąć ślub 23 czerwca (o ile znajdziemy jakiś lokal)
Dziś mamy porozglądać się za lokalem, jutro z TŻ idziemy do księdza i oblukać obrączki
Także przygotowania do ślubu uważam za rozpoczęte
To super Fajnie Ci z przygotowaniami Czasami były męczące, ale ogólnie z sentymentem wspominam te czasy

Cytat:

O matko, też to muszę zrobić :/ I dlatego zwlekam z badaniami Też słyszałam, że to ohydne i boję się, że w moim obecnym stanie skończy się to po prostu Ale może w piątek się zbiorę w sobie i pojadę na badania. Moja babcia też miała cukrzycę :/

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Ja jeszcze nie miałam.
narazie mam zrobić badanie na glukozę z krwi.

A wypycie tego świnstwa to chyba gdzieś w drugim trymestrze się robi standardowo.
Z tym, że moja babcia też ma cukrzycę
Przy wizycie jutro powiem o tym gin.

Ja też czytałam, że ten roztwó jest okropny, i niektóre dziewczyny po wypiciu go.
Podobno można sobie wkropić kilka kropel cytryny i wtedy jest lepsze
Hmm a może ja też muszę zrobić glukozę z krwi Nawet nie wiedziałam, że tak można, byłam pewna, że jak glukoza to trzeba wypić to świństwo. Dlatego nawet nie spytałam lekarza
Stary 2012-04-10, 09:13   #2640
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wolę się nie ważyć I tak sobie żyję w nieświadomości I jem oczywiście non stop..

Ja już mam 1,5 kg na +

Cytat:
Dzięki I za jutro.

Cytat:
To super Fajnie Ci z przygotowaniami Czasami były męczące, ale ogólnie z sentymentem wspominam te czasy
Mnie jak narazie to wszystko przeraża
Tyle załatwiania, biegania i boję się, że niestety może być nam ciężko wszystko dograć ze względu na krótki czas. Zobaczymy
Chciałabym mieć już te przygotowania za sobą

Cytat:
O matko, też to muszę zrobić :/ I dlatego zwlekam z badaniami Też słyszałam, że to ohydne i boję się, że w moim obecnym stanie skończy się to po prostu Ale może w piątek się zbiorę w sobie i pojadę na badania. Moja babcia też miała cukrzycę :/
Trzeba będzie się przemóc

Cytat:
Hmm a może ja też muszę zrobić glukozę z krwi Nawet nie wiedziałam, że tak można, byłam pewna, że jak glukoza to trzeba wypić to świństwo. Dlatego nawet nie spytałam lekarza
A dostałaś skierowanie na bdanai krwi i moczu od gina?
Bo ja dostałam i tam m.in. była właśnie glukoza. I pierwsze badanie na początku ciąży robią z krwi, a jeśli będzie coś nie tak to wtedy chyba jest powtórka już z wypiciem tej glukozy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości