![]() |
#2611 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
hej hej ja na chwilke
![]() powiedzielismy tesciom sie okazalo ze njei zrobilo to wielieigo wrazenia bo sie domyslali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Od wczoraj szukałam tego wątku, aby do Was jak najszybciej dołączyć. W poniedziałek zobaczyłam 2 kreski, a czwartek potwierdziło to badanie z krwi. Niestety gina mam dopiero na 17, a trochę panikuje bo choruje na hashimoto i moje TSH dalej bardzo niskie ![]() pozdrawiam Justyna |
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Zakorzenienie
|
jejku dziewczyny tyle dziś zjadłam ze moja dzidzia chyba urośnie ze 2 centy przez to;p
a tak na poważnie to Wy tez tak macie że jak zjecie cos nie koniecznie zdrowego to macie wyrzuty sumienia?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Przyczajenie
|
ja mam problemy z jedzeniem większość rzeczy smakuje mi inaczej (jak jeszcze nie wiedziałam to grymasiłam mężowi że się smak np. moich ulubionych kabanosów zepsuł) oraz na nic nie mam ochoty (otwieram pełną lodówkę i mówię że nie ma nic do jedzenia) dlatego gdy zjem coś to się cieszę, niestety jak zjem coś średnio zdrowego np. masiaste placki to mam mega mdłości
ale sie rozgadałam sorki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki,
Jeszcze zdążyłam, prawda;-) Cudownych Świąt i super lekkich ciąż Wam życzę ![]() ... I spełnienia w macierzynstwie ![]()
#2616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powiem Wam,że ja to wogóle nie mogę nic jeść. Już nie chodzi o to,że całymi dniami mnie mdli ale co zjem to mnie boli brzuch. Martwi mnie to trochę ,że dzieci będą "niedożywione".Mam nadzieję ,że z końcem 3 mca minie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Zakorzenienie
|
ja tez apetytu nie mam ale jakos wczoraj moglam zjesc wszystko
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2618 |
Zakorzenienie
|
ja nie odczuwam żadnych zmian przy jedzeniu. Aż zdziwiona jestem. Ale nic kompletnie mi nie dolea. Niby dobrze dla mnie, ale mam nadzieję, że wszystko OK. Ale jutro już nareszcie do gina, więc dowiem się co i jak.
#2619 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
![]() Nadrobiłam od piątku- dużo tego nie było. Witam nową mamusię ![]() U nas dziś piękna pogoda, słoneczko grzeje ![]() Za godzinkę jedziemy z TŻ i teściami do moich rodziców uzgadniać szczegóły naszego ślubu- mam nadzieję, że po tym spotkaniu będą już ostateczne decyzje i w końcu zaczniemy przygotowania ![]() Wczoraj zaczęliśmy 9 tydzień ![]() A już pojutrze wizyta ![]() Niestety od wczoraj męczą mnie nudności ![]() Miłego dnia Wam życzę i do napisania jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |
Raczkowanie
|
Hejjj!
Witam Was już prawie po świętach. Dawno mnie nie było, ale jesteśmy u moich rodziców i żywcem nie miałam czasu! Na prawdę. Albo jedzenie, albo kawka, torcik, pogaduszki, spacerek, zabawy z psami.... i tak zleciały 3 dni bez włączania kompa. ![]() Właściwie dalej jestem u rodziców, więc wpadłam tylko na chwilkę. Nadrobię Was jutro. Pa!!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2621 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Właśnie wróciliśmy do domku.W końcu, bo wszędzie dobrze, ale w domku swoim najlepiej ![]() ![]() Dostaliśmy pełno jedzonka do domu, tylko szczerze mówiąc nie mam na nic ochoty. Człowiek by chciał coś zjeść, ale nie wie co.... Rodzina była zaskoczona, że znów jestem w ciąży. Nie wszystkie komentarze były podbudowujace, no ale kij im w oko... Ważne, że ja już się cieszę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2622 |
Zadomowienie
|
hehe, a w poprzedniej ciąży też u niego byłaś? a u kogo robiłaś usg genetyczne? bo mi wszyscy polecają dr Dudarewicza - więc pewnie się do niego umówię
![]()
#2623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem mam zgage ale ogolnie jem wszytsko oprocz czekolady ..mam mega apetyt zero mdlosci,bola mnie tylko piersi niemilosiernie urosly mega i maja pelno żylek niebieskich...jak tak dalej pojdzie bedę sie niedlugo skladala z samych piersi, tak juz sa wielkie ![]() oczywisice rodzina tż naciska na ślub powiedzielismy ze wezmeimy bo tak ustalilismy ale tyloko cywilny wiec sie troszke uspokoili ze cokolwiek ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- ide dalej jeśc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Witam się poświątecznie!
Ale się objadłam w te święta ![]() ![]() Wg usg wczoraj skończyłam 7 tydzień, a wg OM dzisiaj skończyłam 8. Nie wiem już jak liczyć ![]() Super ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadowoleni,na poczatku narzekali ze czemu nie p[o kolei ze najpierw slub itd ale sa zadowoleni ![]() tak ustalilismy z tż ze wezmiemy przed porodem jakis skromny cywilny sami rodzice swiadkowie i tyle, zadnych wesel itd bo obydwoje nie chcemy.teraz musimyustalic kiedy ale to pewnie pojdziemy do usc i zapytamy o wolne terminy latem np w czerwcu . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2626 |
Przyczajenie
|
Witaj!
![]() ![]() Witam ![]() Hashimoto to taka "niefajna" choroba tarczycy, tez wolałbym nie wiedzieć, ale niestety męczę się z nią od ponad roku. Obawiałam się, że z tego powodu będę miała problemy z zajściem, ale udało się po dość "luźnych" półrocznych staraniach. Niestety teraz boje się, że może zaszkodzić fasolce ![]() pozdrowienia poświąteczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda trochę się zastanawiamy jakie nazwisko dać dziecku, ale ostatecznie chyba będzie po ojcu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Zakorzenienie
|
Dzieś kochane, ja to mam typowe poranne mdłości z zawrotami do tego...
Szlag mnie trafia ![]() Nic nie jem do godziny 14 najcześciej, no chyba że jakąś pietke z chleba. Nie umiem na nic patrzec i nie mam na nic ochoty ![]() ![]() Najchetniej to bym siedziała na dworze, tam mi lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
czarnamadonna1982 ehhh ale mnie pocieszylas ja tez startuje z mala waga i tez mam 4,5 na plusie masakra jak mi leca kg ale ja nic tylko jem jem i jem czasem to chcialabym chyb APOCZUC mdlosci my powiedzielismy tescia i szwagierka ![]() ![]() lece do niuni bo mi rozrabia od rana |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie przytyłam jeszcze nic, mam nadzieje że schudne bo mam nadbagaż ![]() Tylko, że ja bardzo mało jem, miesa nie umiem jeśc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja akurat od jakiegoś czasu łykam MagneB6 i nawet tak mnie mdłości nie męczą. Może spróbuj tego? Ponadto polecam tabletki Mamarin. Są trudno dostępne (ja zamawiałam przez internet), ale też ponoć pomagają. Mają w składzie właśnie witaminę B6 i imbir. A tak w ogóle to hej dziewczynki!! Właśnie zjadłam śniadanie i leżę. Od wczoraj, jak dłużej stoję lub chodzę, to ciągnie mnie podbrzusze, a nawet czasem mocniej zakłuje. Więc wolę leżeć, o ile się da oczywiście. Boli Was brzuch? Pozdrawiam i miłego dnia!!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | |||
Zakorzenienie
|
Witam poświątecznie !!!!!!!!!!!!!
![]() Po świętach jestem bardziej zmęczona jak przed ![]() ![]() Dzisiaj rano zaliczyłam pierwsze ![]() W sobotę przytulaliśmy się z mężem i w niedzielę zauważyłam lekko brązowy śluz..później już go nie było więc mam nadzieję, że z maleństwem wszystko dobrze. Doszliśmy do wniosku, że przytulanki odłożymy na jakiś czas ![]() A i można powiedzieć, że cała nasza rodzinka już wie o mojej ciąży. Teściowa przyjęła to do siebie, ale bez szału zaś teściu się bardzo ucieszył. Mam ich gdzieś, najważniejsze, że moi rodzice są zadowoleni ! Moja mama wczoraj wzięła kalendarz i zaczęła wymyślać imiona..myślałam, że padnę :P Oczywiście skupiała się bardziej na imionach dziewczęcych ![]() Dostałam od siostry książkę o każdym tygodniu ciąży. Fajnie jest wszystko opisane, wymiary maluszka, jak wygląda, badania itp. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2634 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny!
![]() Cytat:
![]() W niedzielę wieczorem przyjechała do nas siostra TŻ z mężem i dziećmi i tak zmierzyła mnie wzrokiem i mówi "No widzę pomalutku się zaokrąglasz" i spojrzała na brzuch. A ja na to "To niestety tylko wzdęcia" ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam już jutro wizytę ![]() Wzięłam sobie wolne, TŻ ma się zwolnić z pracy i pojedzie ze mną ![]() Cytat:
![]() ![]() Wstępnie chcemy wziąć ślub 23 czerwca ![]() Dziś mamy porozglądać się za lokalem, jutro z TŻ idziemy do księdza i oblukać obrączki ![]() Także przygotowania do ślubu uważam za rozpoczęte ![]() Cytat:
To będą dwa śluby w czerwcu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja męczę się z mdłościami od niedzieli. Czasem mam wrażenie, że zaraz będę ![]() Cytat:
Mnie na początku też bolał często brzuch, czułam takie kłucie. Teraz już tylko raz na jakiś czas. ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Oj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz, że moja mam też siedziała ostatnio z kalendarzem i zrobiła mi listę imion- właśnie dla dziewczynki, bo jakoś nie bardzo może się pogodzić, że chcemy nazwać córkę Nadia ![]() I namawia mnie na Zuzannę (m.in. dlatego, że w tym imieniu zawiera się jej imię - Anna ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | ||
Raczkowanie
|
Bardzo dobra data. Moje urodziny
![]() Cytat:
Uf, to dobrze, że nie jestem sama z tym pobolewaniem. Też mi się wydaje, że to od wiązadeł. Trochę niepokoją mnie te "okresowe" bóle, ale nie są aż tak częste, więc chyba jest ok. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jutro idę na badanie glukozy. Będę pić jakieś świństwo i po 2 godzinach mają sprawdzić, jak przyrasta poziom glukozy......czy jakoś tak.
Powiedzcie mi, robiła któraś z Was to badanie? Naczytałam się w necie, że ten roztwór jest ohydny i strasznie się boję. ![]() A badanie muszę zrobić, bo moja babcia ma cukrzycę i podobno jestem w grupie ryzyka :/
![]() ![]() |
![]() |
#2638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
narazie mam zrobić badanie na glukozę z krwi. A wypycie tego świnstwa to chyba gdzieś w drugim trymestrze się robi standardowo. Z tym, że moja babcia też ma cukrzycę ![]() Przy wizycie jutro powiem o tym gin. Ja też czytałam, że ten roztwó jest okropny, i niektóre dziewczyny ![]() Podobno można sobie wkropić kilka kropel cytryny i wtedy jest lepsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Czasem pobolewa, ale ostatnio to bardziej z powodu wzdęć :/ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2640 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już mam 1,5 kg na + ![]() ![]() Cytat:
![]() Tyle załatwiania, biegania i boję się, że niestety może być nam ciężko wszystko dograć ze względu na krótki czas. Zobaczymy ![]() Chciałabym mieć już te przygotowania za sobą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo ja dostałam i tam m.in. była właśnie glukoza. I pierwsze badanie na początku ciąży robią z krwi, a jeśli będzie coś nie tak to wtedy chyba jest powtórka już z wypiciem tej glukozy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.