|
|
#1621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ślubujące w 2012:)
Cytat:
Śliczna krojem bardzo podobna do mojej ![]() Cytat:
![]() Monika mam nadzieję że i u Was wszystko dobrze [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33419084] Mialam dzis kolejny koszmar slubny - dzien slubu, wszystko gotowe a ja NIE MAM RAJSTOP! Mialam tylko czarne i swiadkowa mi swoje oddala mi jest szkoda, ze to wszystko juz za mna... teraz tylko slub... dokupienie podziekowan, odbior kwiatow, sukni... eh. bede za tym tesknic ;([/QUOTE] Ale koszmar ![]() Tusia jeszcze nas musisz za mąż wydać więc jeszcze kilka miesięcy przygotować nasz czeka ![]() Cytat:
może jakieś zdjęcia nam pokarzesz?Kurcze mam nadzieję że w ramach odpoczynku po siedzeniu przy stole zajrzycie tu jeszcze dziś bo potrzebuję Waszej rady. Moja chrzestna nikomu nic nie mówiąc przyjechała na święta do kraju i na pewno teraz jeśli przyjedzie to dopiero na nasze wesele i jutro mamy jedyną okazję zaprosić ją osobiście. Postanowiliśmy że kupimy jakiekolwiek zaproszenie i pojedziemy do niej ale tak się zastanawiam czy powinniśmy od razu prosić jej tatę czy do niego jechać za jakiś czas jak zamówimy "normalne" zaproszenia co byście radziły? |
|||
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
No i prawie po Świętach.......U mnie było fajnie, mój TŻ przyjechał do mnie już wczoraj, ale.....nie pojechaliśmy do niego, jego babcia też nie pojechała, bo mieliśmy ją po drodze zabrać.....i wiem, że TŻa mama się wkurzyła, jest zła na nas, a ojciec jeszcze bardziej....TŻ mówił, że jego ojciec byłby zdolny do tego aby nie przyjsc nawet na nasz ślub...ale ja myślę, że trochę się poboczą i im przejdzie
![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- carmelova Witam, masz całkiem sporo załatwione- więcej ode mnie, a ślubuję trochę szybciej ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zaczynam się denerwować przed jutrzejsza wizytą u chrzestnej... |
|
|
|
|
#1624 |
|
Rozeznanie
|
Ależ miałam zaległości! Znowu kilka dni bez wizażu i godzinka na nadrabianiu
![]() Kochane Paradip i Monika - powiem z doświadczenia, że kłótnie są okropnie nieprzyjemne, ale jednak potrzebne - budują związek i pomimo tych wielu lat spędzonych razem pozwalają nam poznawać się coraz bardziej z każdej strony... no i to godzenie się... sama przyjemność. Mam nadzieję, że te kłótnie tylko podbudują Wasze związki. Swoją drogą - ja przed samymi świętami też miałam dość ostrą kłótnię z moim TŻem. Tak mnie zabolała cała ta sytuacja, że nawet powiedziałam, żeby się zastanowił, bo jeśli tak ma wyglądać nasze życie od lipca, to ja ślubu nie chcę. Naprawdę mnie wyprowadził z równowagi... coś się z nimi dzieje ... głupieją przed ślubami. Ale na szczęście przeprosił, przerobiliśmy to i mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej. I Wam też tego życzę Tusia kochana! Ja myślę o Twoim dniu i myślę sobie że wszystko będzie pięknie! Łącznie z pogodą! Myślami będę z Tobą Jojla, Migotka - piękne suknie! ![]() Muszę jeszcze pochwalić się Wam, że już mamy obrączki! Oboje jesteśmy bardzo zadowoleni ![]() No to teraz nieco późne, ale szczere ŻYCZENIA WIELKANOCNE!!! ![]() Paradip - co do zaproszeń, to ja bym poczekała z tym tatą chrzestnej.
ex-aparatka damonowa 25.08.2010 - 25.06.2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2710 Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni. Edytowane przez wesola84 Czas edycji: 2012-04-09 o 20:49 |
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam zaproszenia dla Rodziców.....dla wszytskich gości mam zamówione, ale dla rodziców zrobiłam takie specjalne....mieliśmy je dać właśnie na Święta, ale z racji zaistniałej sytuacji...wszytsko się wydłuży, zresztą nie wiem, czy moim damy, skoro moi płacą za wesele (przydział PM), ale mój TŻ wykłada kasę swoją więc Jego Rodzicom napewno damy...teraz trochę żałuję że dla wszytskich gości sama nie robiłam, bo świetnie się przy tym bawiłam. Chcoiaż napewno zawieszki na wódkę i winietki będę robić
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) zdenerwowałam się na mamę TŻ..... "Święta w niedz. są ważniejsze od Świąt w pon. i powinno się je spędzić z Rodziną", dlatego ja miałam przyjechać w pon.....i przy okazji babcię zabrać (do babci nic nie mam ,ale wiem, że gdyby nie babcia, to bym na święta raczej nie została zaproszona-nie raz tak było) 2)TŻ miał przyjechać w sob. autobusem i dzisiaj mieliśmy jechać moim samochodem-miałam go od razu zostawić w domu...no ale przyjechał wczoraj samochodem (bo mamusia musiała mu się wtrącić) i jakbyśmu mieli do niego jechać to albo 2 samochodami albo 1 ale on by musiał mnie i babcię z powrotem odwieżć do domu, a to jest 60 km. w 1 stronę......może głupio skąpię kasę, ale za 3 mies. mamy ślub, nie mieszkamy ze sobą, nie mamy żadnych mebli, no ....i sorry, ale to głupota by była....tym bardziej, że niedłygo muszę zrobić remoncik silnika-brat mówił że mam sobie 1 tyś zł. przygotować
|
|
#1627 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
a masz jakis kolor przewodni imprez/bukiety? moze dobierz pod to? ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
a ten tata chrzestnej to jakas bliska osoba? bo jak nie, to nie musicie zapraszac.. tak sadze. ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
bardzo ladne ze tez Ci sie chcialo w to bawic!![]() W ogole, pamietacie jak pisalam, ze droga przy restauracji wykopana? nie jest zle, bylam dzis... ale dobrze tez nie jest. oby wiecej drogi nie sciachali, bo nie bedzie w ogole parkinu:| Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2012-04-09 o 21:46 |
||||||
|
|
|
#1628 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór dziewczynki
![]() Dzień, który się kończy czyli 09.04 to dzień od którego zostało mi równiutkie 2 msc do ślubu ![]() Stwierdziłam że czas na podsumowanie i tak oto z rzeczy, które nam zostały: - zakupić winko - ustalić konkretne menu z cateringiem - ustalić kwiaty z dekoratorką i w końcu zdecydować się na bukiet - dokończyć zapraszanie gości (czyli tylko jakieś 7 par) ![]() - i czekamy na prezenty dla rodziców I tak myślę, że to by było chyba na tyle, bo poza tym to już wszystko mamy załatwione, w tym skompletowany cały strój dla mnie i dla Pana młodego Ah jak to szyko przeleci, aż nie wiem czy się cieszyć czy bać
09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA "Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić, to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II |
|
|
|
#1629 |
|
Konto usunięte
|
Wstałam dziś rano i zostałam w łóżku. Nie mogłam się podnieść. Musiałam iść jednak do pracy bo od pon biorę urlop i muszę zamknąć wszystkie projekty. Ale nie mogłam ruszyć prawą reką, szyją, obrócić się. Łzy mi leciały same. Zadzwoniłam do mamy, kupiłam maść,zaraz koleżanka z pracy będzie mnie smarować bo przecież czuje się jak stara baba,w ogóle nie mogę się ruszyć. Ba! Torebki nie mogłam wziąc dzisiaj ze sobą i wejść do samochodu:/
Nie wiem, przewiało mnie czy co:/ |
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33441683]Wstałam dziś rano i zostałam w łóżku. Nie mogłam się podnieść. Musiałam iść jednak do pracy bo od pon biorę urlop i muszę zamknąć wszystkie projekty. Ale nie mogłam ruszyć prawą reką, szyją, obrócić się. Łzy mi leciały same. Zadzwoniłam do mamy, kupiłam maść,zaraz koleżanka z pracy będzie mnie smarować bo przecież czuje się jak stara baba,w ogóle nie mogę się ruszyć. Ba! Torebki nie mogłam wziąc dzisiaj ze sobą i wejść do samochodu:/
Nie wiem, przewiało mnie czy co:/ ojojoj to smaruj się Kochana a najlepiej to w domku się wygrzej---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
bardzo ładne gratuluję zręczności
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny skoro chcecie zdjęcia, to nie ma problemu
![]() Poniżej moja suknia i zaproszenia. Tu obrączki podobne do naszych (tych właściwych nie ma na stronie) http://redrubin.pl/pokaz-240.html Oczywiście Tżta bez brylancików
|
|
|
|
#1632 | |
|
Konto usunięte
|
siedzę w biurze, owinięta kocem ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
pamiętam Cię teraz z innego wątku! ![]() Ładnie, ładnie. |
|
|
|
|
#1633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czekam na tel z jednego salonu u nas, gdzie podobno uszyli jakas pomaranczowa muche. Tylko jeden material mieli wiec zastanawiam sie jaki bedzie odcien, ale Pani powiedziala ze jesli sie nie spodoba to nie musimy kupowac. Zostaje ebay.de jesli ta nam nie przypadnie do gustu
|
|
|
|
|
#1634 |
|
Rozeznanie
|
Witam poświątecznie dziewczynki
![]() Tusiabidulko, to kuruj się kuruj. Szkoda, że nie mogłaś pozwolić sobie na zostanie w domu. U mnie w biurze też tak zimno, że najchętniej owinęłabym się kocem a TŻ biedny o 6.00 pobudka... już dzwonił, że zasypia na stojąco.
|
|
|
|
#1635 |
|
Raczkowanie
|
Tusia bidulo Ty, może przynajmniej popołudnie zrób sobie wolne i śmigaj do domku?
carmelova śliczna suknia i zaproszenia bardzo eleganckie ![]() wiecie co, te kłótnie z tż to chyba jakaś epidemia bo i ja się ostro podarłam z moim |
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
tusia dziękuję
Mam nadzieję, że smarowanie pomoże ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- maja
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Święta mega udane ale trudno mi wrócić po takim lenistwie do rzeczywistości ![]() Cytat:
Wszystko mi się podoba a zaproszenia szczególnie |
|
|
|
|
#1638 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wlasnie kurcze nie moge. trzy dni pracy przede mna i caly projekt rozgrzebany. po poludniu mamy isc po kosciola odebrac zapowiedzi, ale nie wiem czy dam rade.. |
|
|
|
|
#1639 | |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33441683]Wstałam dziś rano i zostałam w łóżku. Nie mogłam się podnieść. Musiałam iść jednak do pracy bo od pon biorę urlop i muszę zamknąć wszystkie projekty. Ale nie mogłam ruszyć prawą reką, szyją, obrócić się. Łzy mi leciały same. Zadzwoniłam do mamy, kupiłam maść,zaraz koleżanka z pracy będzie mnie smarować bo przecież czuje się jak stara baba,w ogóle nie mogę się ruszyć. Ba! Torebki nie mogłam wziąc dzisiaj ze sobą i wejść do samochodu:/
Nie wiem, przewiało mnie czy co:/ bidulko grzej się grzej , witaminki i wygrzewaj się abyś się nie rozłożyła całkiem Cytat:
suknia i zaproszenia piękne
|
|
|
#1640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1641 |
|
Rozeznanie
|
Aha dziewczęta, nie pochwaliłam, się bardzo ważną rzeczą, chociaż nie dotyczącą ślubu
![]() W niedzielę minęło dwa tygodnie od kiedy zostałam ciocią, i dowiedziałam się, że znów będę ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#1642 |
|
Konto usunięte
|
no proszę! gratuluję Ciociu!!
|
|
|
|
#1643 |
|
Raczkowanie
|
kochane potrzebuje się wyżalić
.... do ślubu mamy jeszce troche czasu ( sierpień ) w swięta zostaliśmy z momi rodzicami zaproszeni do rodziców TŻ ( to było ich drógie spotaknie ) podsumuwując było ok do momentu poruszenia tematu wesela potem jedna wielka masakra !!!!! Oboje ustalilismy ze wesele robimy sami. Moja pyrzyszła teściowa zaczeła temat kosztów stawiając pod ścianą moich rodziców kiedy i jak mają nam jakieś pieniądze weselne dać ale to nic poruszał ten temat za naszymi plecami wysyłając nas na dół pod pretekstem dokrojenia ciasta, a kiedy weszliśmy na góre zaczełam się seria pytań i krytyki skierowana tylko do mnie a bo to sala brzydka i kto to posprząta ( sala jest u nich w miejscowości bo TZ się na nią uparł a ja głupia ustąpiłam ), a bo to 4 dnia ciepłe obiad i desery to mało a bo to sukienka wygolona i jak to wypada, a bo to sierpień miesiac trzeźwoaści i powinno być bez alkoholu , bo zapraszanie w maju to jeszcze kupe czasu no i nieodłączny punkt a bo to mieszkanie razem to nie po bożemu i wogóle jej się nie podoba ( mieszkalmy od roku razem - chwile po zaręczynach ). I wszystko skierowane do mnie a moj TZ cichutko bez słowa słuchał co " mamusia " ma do powiedzenia Nie wiem ale wydaje mi się ze skoro ustaliliśmy ze płacimy sami to prywatną sprawą każdych z rodziców jest to czy chcą, ile i kiedy dać nam ewentualnie w ramach prezentu .... nie wiem moze jestem w błędzie ??? Edytowane przez engi111 Czas edycji: 2012-04-10 o 15:22 |
|
|
|
#1644 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33443822]wlasnie kurcze nie moge. trzy dni pracy przede mna i caly projekt rozgrzebany. po poludniu mamy isc po kosciola odebrac zapowiedzi, ale nie wiem czy dam rade..[/QUOTE] Przydałoby Ci się jednak wykurować przed ślubem ![]() Cytat:
![]() Nasze sa tańsze, kosztują ok. 2300 zł, bo cena na stronie jest za 2 obrączki z brylantami, a nie sądzę, że jakis facet chciałby taka biżuterię ![]() Cytat:
Szkoda, że Tż nie stanął w Twojej obronie ![]() Co do spraw finansowych masz zupełną rację. Skoro płaicie smi, to innym nic do tego! |
|||
|
|
|
#1645 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Płacicie sami a oni mimo to się wtrącają? Rany jak słysze o takich jazdach to mi autentycznie słabo. U nas ani moi ani tż-a rodzice na razie się nie wtrącają ,ale z moim charakterkiem to na pewno bym sobie na takie komentarze i wtrącanie się nie pozwoliłaJa na twoim miejscu zasugreowałabym tż-owi ,żeby wytłumaczył mamusi żeby się nie wtrącała dziwie się ,że przy tej rozmowie nie urwał tych komentarzy w waszym kierunku. Jeżeli od razu nie dacie im do zrozumienia ,że sami płacicie za wesele więc jest to wasza decyzja kiedy, jak i gdzie je organizujecie to obstawiam ,że dalej będą was raczyli "dobrymi radami " I ona mówi ,twoim rodzicom kiedy i jak mają wam dać pieniądze weselne ? Kurde bardzo często słyszę właśnie od znajomych opowieści o wtrącających się rodzicach czy teściach i szczerze współczuje i jednocześnie cieszę się , my z naszymi nie mamy takich problemów Ja w ramach luzu w pracy piszę prace na zaliczenie do szkoły
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2012-04-10 o 14:50 |
||
|
|
|
#1646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale to nie jest szal ????
|
|
|
|
|
#1648 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33436501] W ogole, pamietacie jak pisalam, ze droga przy restauracji wykopana? nie jest zle, bylam dzis... ale dobrze tez nie jest. oby wiecej drogi nie sciachali, bo nie bedzie w ogole parkinu:|[/QUOTE] Dobrze że nie jest tak źle jeszcze może trochę uprzątną Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33441683]Wstałam dziś rano i zostałam w łóżku. Nie mogłam się podnieść. Musiałam iść jednak do pracy bo od pon biorę urlop i muszę zamknąć wszystkie projekty. Ale nie mogłam ruszyć prawą reką, szyją, obrócić się. Łzy mi leciały same. Zadzwoniłam do mamy, kupiłam maść,zaraz koleżanka z pracy będzie mnie smarować bo przecież czuje się jak stara baba,w ogóle nie mogę się ruszyć. Ba! Torebki nie mogłam wziąc dzisiaj ze sobą i wejść do samochodu:/ Nie wiem, przewiało mnie czy co:/ biedactwo grzej się pod kocykiem a wieczorem na kolanach Tża ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
szkoda że Tż nic się nie odezwał bo jak dla mnie powinien rozmawialiście później o tym? Ja o swojej przyszłej teściowej też długie godziny mogłabym opowiadać i już się psychicznie przygotowuje na wojnę z nią...Pochwalę sie Wam że pierwszy gośc został zaproszony Pojechaliśmy w końcu bez zaproszenia i powiedzieliśmy prawdę że nie spodziewaliśmy sie ze chrzestna będzie ale chcieliśmy zaprosić ja osobiście a zaproszenie wyślemy pocztą. Czekał na nas stół ze słodkościami było sztywno ale miło no i moja mama tak oficjalnie przedstawiła nas jednej osobie "to jest moja córcia a to mój przyszły "zięć" tak to dumnie zabrzmiało że aż mi się łezka zakręciła...
|
|||||||
|
|
|
#1649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, przewiało mnie czy co:/ ojej....to powinnaś leżeć teraz w łóżku i odpoczywać...bedzie dobrze Tusia ![]() a co do urlopów...bierzecie urlopy przed/po ślubie? Jak je sobie "rozbijacie"? ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
elegancja!!---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- malaOla a może znajdziesz coś na tej stronie? http://www.sklep.galanteriameska.pl/ ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- ewula87 Gratulacje cioteczko ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
Pierwszy raz słyszę, że sierpień jest miesiącem trzeźwości a wspólne mieszkanie.....co ich to interesuje? współczuje Wam
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

Szkoda tylko, że Tobie jest przykro i sytuacja wygląda tak jak wygląda. Mam nadzieję, że szybko wszystko się ułoży.

Ah jak to szyko przeleci, aż nie wiem czy się cieszyć czy bać
ojojoj to smaruj się Kochana a najlepiej to w domku się wygrzej

....
, bo zapraszanie w maju to jeszcze kupe czasu no i nieodłączny punkt a bo to mieszkanie razem to nie po bożemu i wogóle jej się nie podoba ( mieszkalmy od roku razem - chwile po zaręczynach ). I wszystko skierowane do mnie a moj TZ cichutko bez słowa słuchał co " mamusia " ma do powiedzenia
Szkoda, że Tż nie stanął w Twojej obronie
ojej....to powinnaś leżeć teraz w łóżku i odpoczywać...bedzie dobrze Tusia