ślubujące w 2012:) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-09, 17:54   #1621
Pradip
Zakorzenienie

Dot.: ślubujące w 2012:)

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
ojej, biedna mała

Czasem dobrze się wygadac, lżej się robi na sercu Szkoda tylko, że Tobie jest przykro i sytuacja wygląda tak jak wygląda. Mam nadzieję, że szybko wszystko się ułoży.

Zakochałam się w modelu Martina z ubiegłorocznej kolekcji Maggie Sottero, ale cena choc zacznie niższa niż rok temu wciąż zbyt wysoka
Dzięki za wsparcie...
Śliczna krojem bardzo podobna do mojej

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Ja bym wcale nie zauważyła, że napisałaś ale przy cytowaniu zaznaczył mi się tekst i zorientowałam się, że coś chciałaś ukryć A jak to przed kompem? A Ty byłaś sama u mamy? on do Ciebie dojedzie? ale psychiczna sytuacja.........właśnie to jest najgorsze, że coś jest między Wamni a wszyscy myślą że jest ok u pytają o sprawy, które w tej sytuacji są trochę nie na miejscu.....
A u mnie.....wczoraj wysłałąm życzenia mojemy TŻ i jego mamie z zaznaczeniem"RODZINNYCH Świąt" ( z ukrytą ironią) i do mnie zadzwonił.....mieliśmy szczerą rozmowę, powiedziałam co myslałam, co czułam.......i przepraszał mnie, prawie się popłakał, że przez taką sytuację myślałam co myślałam, no i dzisiaj przyjedzie do mnie.....musimy sobie pewną sprawę wyjaśnić....

alkohol ma do siebie to, że po nim ludzie są odważniejsi, gada się takie rzeczy, głupoty, których nie powiedziałoby się na trzeźwo......pewnie siedział przed kompem i myślał......może doszedł do wniosku co zrobił i Cię przeprosi?
Do jakiś wniosków doszedł bo wczoraj przeprosił a było mu tak głupio że musiałam odwrócić głowę bo gdybym się na niego popatrzyła to by mi się go szkoda zrobiło i sama bym go zaczęła tulić ale byłam twarda. W sobotę zapytałam się tylko czy po drodze na śniadanie możemy zabrać ciocię i skoro się zgodził to wiedziałam że idziemy razem ale przy stole nie usiadłam koło niego i przy życzeniach też to on podszedł z pytaniem czy my możemy sobie złożyć życzenia i widziałam że był zdziwiony i chyba zawiedziony no nic stało się teraz musimy iść dalej... dziękuję Wam dziewczynki za wsparcie
Monika mam nadzieję że i u Was wszystko dobrze

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33419084]
Mialam dzis kolejny koszmar slubny - dzien slubu, wszystko gotowe a ja NIE MAM RAJSTOP! Mialam tylko czarne i swiadkowa mi swoje oddala
mi jest szkoda, ze to wszystko juz za mna... teraz tylko slub... dokupienie podziekowan, odbior kwiatow, sukni... eh. bede za tym tesknic ;([/QUOTE]
Ale koszmar
Tusia jeszcze nas musisz za mąż wydać więc jeszcze kilka miesięcy przygotować nasz czeka

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Można dołączyć?
Naszym dniem jest 21 lipca
Dużo rzeczy już za nami, ale jeszcze sporo zostało do załatwienia...
Witaj może jakieś zdjęcia nam pokarzesz?

Kurcze mam nadzieję że w ramach odpoczynku po siedzeniu przy stole zajrzycie tu jeszcze dziś bo potrzebuję Waszej rady. Moja chrzestna nikomu nic nie mówiąc przyjechała na święta do kraju i na pewno teraz jeśli przyjedzie to dopiero na nasze wesele i jutro mamy jedyną okazję zaprosić ją osobiście. Postanowiliśmy że kupimy jakiekolwiek zaproszenie i pojedziemy do niej ale tak się zastanawiam czy powinniśmy od razu prosić jej tatę czy do niego jechać za jakiś czas jak zamówimy "normalne" zaproszenia co byście radziły?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:46   #1622
monika860902
Zakorzenienie

No i prawie po Świętach.......U mnie było fajnie, mój TŻ przyjechał do mnie już wczoraj, ale.....nie pojechaliśmy do niego, jego babcia też nie pojechała, bo mieliśmy ją po drodze zabrać.....i wiem, że TŻa mama się wkurzyła, jest zła na nas, a ojciec jeszcze bardziej....TŻ mówił, że jego ojciec byłby zdolny do tego aby nie przyjsc nawet na nasz ślub...ale ja myślę, że trochę się poboczą i im przejdzie

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

carmelova

Witam,
masz całkiem sporo załatwione- więcej ode mnie, a ślubuję trochę szybciej

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Dzięki za wsparcie...
Śliczna krojem bardzo podobna do mojej

Do jakiś wniosków doszedł bo wczoraj przeprosił a było mu tak głupio że musiałam odwrócić głowę bo gdybym się na niego popatrzyła to by mi się go szkoda zrobiło i sama bym go zaczęła tulić ale byłam twarda. W sobotę zapytałam się tylko czy po drodze na śniadanie możemy zabrać ciocię i skoro się zgodził to wiedziałam że idziemy razem ale przy stole nie usiadłam koło niego i przy życzeniach też to on podszedł z pytaniem czy my możemy sobie złożyć życzenia i widziałam że był zdziwiony i chyba zawiedziony no nic stało się teraz musimy iść dalej... dziękuję Wam dziewczynki za wsparcie
Monika mam nadzieję że i u Was wszystko dobrze

Ale koszmar
Tusia jeszcze nas musisz za mąż wydać więc jeszcze kilka miesięcy przygotować nasz czeka

Witaj może jakieś zdjęcia nam pokarzesz?

Kurcze mam nadzieję że w ramach odpoczynku po siedzeniu przy stole zajrzycie tu jeszcze dziś bo potrzebuję Waszej rady. Moja chrzestna nikomu nic nie mówiąc przyjechała na święta do kraju i na pewno teraz jeśli przyjedzie to dopiero na nasze wesele i jutro mamy jedyną okazję zaprosić ją osobiście. Postanowiliśmy że kupimy jakiekolwiek zaproszenie i pojedziemy do niej ale tak się zastanawiam czy powinniśmy od razu prosić jej tatę czy do niego jechać za jakiś czas jak zamówimy "normalne" zaproszenia co byście radziły?
ja myślę, że mogłabyś dać teraz tylko chrzestnej zaproszenia.....chociaż z drugiej strony, jej tata ógłby sobie pomyśleć że jego nie chccecie zaprosić.....ale w sumie możecie powiedzieć że nieoczekiwanie się dowiedzieliście i przy okazji chcecie dać jej zaproszenie, a reszta rodziny dosyanie w późniejszym czasie

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:46   #1623
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
No i prawie po Świętach.......U mnie było fajnie, mój TŻ przyjechał do mnie już wczoraj, ale.....nie pojechaliśmy do niego, jego babcia też nie pojechała, bo mieliśmy ją po drodze zabrać.....i wiem, że TŻa mama się wkurzyła, jest zła na nas, a ojciec jeszcze bardziej....TŻ mówił, że jego ojciec byłby zdolny do tego aby nie przyjsc nawet na nasz ślub...ale ja myślę, że trochę się poboczą i im przejdzie

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

carmelova

Witam,
masz całkiem sporo załatwione- więcej ode mnie, a ślubuję trochę szybciej
A czemu w końcu nie pojechaliście? Fajnie że wyszło po Waszej myśli oby było coraz lepiej
Ja zaczynam się denerwować przed jutrzejsza wizytą u chrzestnej...
Stary 2012-04-09, 20:47   #1624
wesola84
Rozeznanie

Ależ miałam zaległości! Znowu kilka dni bez wizażu i godzinka na nadrabianiu
Kochane Paradip i Monika - powiem z doświadczenia, że kłótnie są okropnie nieprzyjemne, ale jednak potrzebne - budują związek i pomimo tych wielu lat spędzonych razem pozwalają nam poznawać się coraz bardziej z każdej strony... no i to godzenie się... sama przyjemność. Mam nadzieję, że te kłótnie tylko podbudują Wasze związki. Swoją drogą - ja przed samymi świętami też miałam dość ostrą kłótnię z moim TŻem. Tak mnie zabolała cała ta sytuacja, że nawet powiedziałam, żeby się zastanowił, bo jeśli tak ma wyglądać nasze życie od lipca, to ja ślubu nie chcę. Naprawdę mnie wyprowadził z równowagi... coś się z nimi dzieje ... głupieją przed ślubami. Ale na szczęście przeprosił, przerobiliśmy to i mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej. I Wam też tego życzę

Tusia kochana! Ja myślę o Twoim dniu i myślę sobie że wszystko będzie pięknie! Łącznie z pogodą! Myślami będę z Tobą

Jojla, Migotka - piękne suknie!

Muszę jeszcze pochwalić się Wam, że już mamy obrączki! Oboje jesteśmy bardzo zadowoleni

No to teraz nieco późne, ale szczere ŻYCZENIA WIELKANOCNE!!!

Paradip - co do zaproszeń, to ja bym poczekała z tym tatą chrzestnej.

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.

Edytowane przez wesola84
Czas edycji: 2012-04-09 o 20:49
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:59   #1625
monika860902
Zakorzenienie

zrobiłam zaproszenia dla Rodziców.....dla wszytskich gości mam zamówione, ale dla rodziców zrobiłam takie specjalne....mieliśmy je dać właśnie na Święta, ale z racji zaistniałej sytuacji...wszytsko się wydłuży, zresztą nie wiem, czy moim damy, skoro moi płacą za wesele (przydział PM), ale mój TŻ wykłada kasę swoją więc Jego Rodzicom napewno damy...teraz trochę żałuję że dla wszytskich gości sama nie robiłam, bo świetnie się przy tym bawiłam. Chcoiaż napewno zawieszki na wódkę i winietki będę robić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09471.jpg (27,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09472.jpg (20,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09473.jpg (25,6 KB, 28 załadowań)

Stary 2012-04-09, 21:08   #1626
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu w końcu nie pojechaliście? Fajnie że wyszło po Waszej myśli oby było coraz lepiej
Ja zaczynam się denerwować przed jutrzejsza wizytą u chrzestnej...
nie pojechaliśmy, bo :
1) zdenerwowałam się na mamę TŻ..... "Święta w niedz. są ważniejsze od Świąt w pon. i powinno się je spędzić z Rodziną", dlatego ja miałam przyjechać w pon.....i przy okazji babcię zabrać (do babci nic nie mam ,ale wiem, że gdyby nie babcia, to bym na święta raczej nie została zaproszona-nie raz tak było)
2)TŻ miał przyjechać w sob. autobusem i dzisiaj mieliśmy jechać moim samochodem-miałam go od razu zostawić w domu...no ale przyjechał wczoraj samochodem (bo mamusia musiała mu się wtrącić) i jakbyśmu mieli do niego jechać to albo 2 samochodami albo 1 ale on by musiał mnie i babcię z powrotem odwieżć do domu, a to jest 60 km. w 1 stronę......może głupio skąpię kasę, ale za 3 mies. mamy ślub, nie mieszkamy ze sobą, nie mamy żadnych mebli, no ....i sorry, ale to głupota by była....tym bardziej, że niedłygo muszę zrobić remoncik silnika-brat mówił że mam sobie 1 tyś zł. przygotować:mur : aż mi się ryczeć chce jak o tym pomyślę

Stary 2012-04-09, 21:44   #1627
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
ko dobrze

Ale koszmar
prawda

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez migotka8 Pokaż wiadomość
Witajcie moje kochane forumowiczki chciałam się przywita i prosi o pomoc ślub w czerwcu suknia jest http://www.madonna.pl/pl1/atelierdia...hp?s=1.oasis-a model oropesa zdjecia od 25 do 27 jestem niewysoką blondynka o zielonych oczach moja prośba nie mam pojęcia jaki makijaż pomóżcie
ciezko okreslic... kazdy ma inny typ urody...
a masz jakis kolor przewodni imprez/bukiety? moze dobierz pod to?

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Można dołączyć?

Naszym dniem jest 21 lipca

Dużo rzeczy już za nami, ale jeszcze sporo zostało do załatwienia...

Mamy:

- salę
- zarezerwowaną godzinę w Kościele
- zespół
- fotografa
- wódkę
- zamówione ciasta i tort
- noclegi dla gości
- zamówioną suknię
- wybrane obrączki
- wizażystkę
- zaproszenia
- odbyte nauki przedmałżeńskie
- samochód do ślubu
- świadkowie

Do załatwienia:

- buty, bielizna, biżuteria PMki
- wino
- protokół ślubny, cała papierologia
- strój Narzeczonego
- kupno obrączek
- rozdanie zaproszeń
- kwiaty dla PMki, świadkowej i do dekoracji sali
- pudełka na ciasto
- lampiony
- prezenty dla rodziców
- decyzja o pierwszym tańcu
- spotkania w poradni
- ustalenie menu
podziel się Kochana zdjęciami -lubimy oglądać zestawienia ślubne

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:

a ten tata chrzestnej to jakas bliska osoba? bo jak nie, to nie musicie zapraszac.. tak sadze.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość

Tusia kochana! Ja myślę o Twoim dniu i myślę sobie że wszystko będzie pięknie! Łącznie z pogodą! Myślami będę z Tobą

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
zrobiłam zaproszenia dla Rodziców.....dla wszytskich gości mam zamówione, ale dla rodziców zrobiłam takie specjalne....mieliśmy je dać właśnie na Święta, ale z racji zaistniałej sytuacji...wszytsko się wydłuży, zresztą nie wiem, czy moim damy, skoro moi płacą za wesele (przydział PM), ale mój TŻ wykłada kasę swoją więc Jego Rodzicom napewno damy...teraz trochę żałuję że dla wszytskich gości sama nie robiłam, bo świetnie się przy tym bawiłam. Chcoiaż napewno zawieszki na wódkę i winietki będę robić

bardzo ladne ze tez Ci sie chcialo w to bawic!

W ogole, pamietacie jak pisalam, ze droga przy restauracji wykopana? nie jest zle, bylam dzis... ale dobrze tez nie jest. oby wiecej drogi nie sciachali, bo nie bedzie w ogole parkinu:|

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2012-04-09 o 21:46
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 23:55   #1628
Inusiaa88
Raczkowanie

Dobry wieczór dziewczynki

Dzień, który się kończy czyli 09.04 to dzień od którego zostało mi równiutkie 2 msc do ślubu

Stwierdziłam że czas na podsumowanie i tak oto z rzeczy, które nam zostały:
- zakupić winko
- ustalić konkretne menu z cateringiem
- ustalić kwiaty z dekoratorką i w końcu zdecydować się na bukiet
- dokończyć zapraszanie gości (czyli tylko jakieś 7 par)
- i czekamy na prezenty dla rodziców

I tak myślę, że to by było chyba na tyle, bo poza tym to już wszystko mamy załatwione, w tym skompletowany cały strój dla mnie i dla Pana młodego Ah jak to szyko przeleci, aż nie wiem czy się cieszyć czy bać

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:22   #1629
Konto usunięte

Wstałam dziś rano i zostałam w łóżku. Nie mogłam się podnieść. Musiałam iść jednak do pracy bo od pon biorę urlop i muszę zamknąć wszystkie projekty. Ale nie mogłam ruszyć prawą reką, szyją, obrócić się. Łzy mi leciały same. Zadzwoniłam do mamy, kupiłam maść,zaraz koleżanka z pracy będzie mnie smarować bo przecież czuje się jak stara baba,w ogóle nie mogę się ruszyć. Ba! Torebki nie mogłam wziąc dzisiaj ze sobą i wejść do samochodu:/
Nie wiem, przewiało mnie czy co:/
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:36   #1630
magnusia
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33441683]Wstałam dziś rano i zostałam w łóżku. Nie mogłam się podnieść. Musiałam iść jednak do pracy bo od pon biorę urlop i muszę zamknąć wszystkie projekty. Ale nie mogłam ruszyć prawą reką, szyją, obrócić się. Łzy mi leciały same. Zadzwoniłam do mamy, kupiłam maść,zaraz koleżanka z pracy będzie mnie smarować bo przecież czuje się jak stara baba,w ogóle nie mogę się ruszyć. Ba! Torebki nie mogłam wziąc dzisiaj ze sobą i wejść do samochodu:/
Nie wiem, przewiało mnie czy co:/[/QUOTE]

ojojoj to smaruj się Kochana a najlepiej to w domku się wygrzej

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
bardzo ładne gratuluję zręczności
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:44   #1631
carmelova
Zakorzenienie

Dziewczyny skoro chcecie zdjęcia, to nie ma problemu

Poniżej moja suknia i zaproszenia.
Tu obrączki podobne do naszych (tych właściwych nie ma na stronie) http://redrubin.pl/pokaz-240.html Oczywiście Tżta bez brylancików
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bolerko.jpg (23,0 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dół-1.jpg (39,8 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DLM15.jpg (43,8 KB, 48 załadowań)
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:50   #1632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ojojoj to smaruj się Kochana a najlepiej to w domku się wygrzej

siedzę w biurze, owinięta kocem

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:

Tu obrączki podobne do naszych (tych właściwych nie ma na stronie) http://redrubin.pl/pokaz-240.html Oczywiście Tżta bez brylancików

pamiętam Cię teraz z innego wątku!
Ładnie, ładnie.
Stary 2012-04-10, 11:02   #1633
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
malaOlaa - muchę zamawiałam w salonie sukien ślubnych "Gala" niestety nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej. Ten kolor też był specjalnie dla Nas zamawiany bo nie mieli w sprzedaży pomarańczowego koloru.
Dziekuje za odp
czekam na tel z jednego salonu u nas, gdzie podobno uszyli jakas pomaranczowa muche. Tylko jeden material mieli wiec zastanawiam sie jaki bedzie odcien, ale Pani powiedziala ze jesli sie nie spodoba to nie musimy kupowac. Zostaje ebay.de jesli ta nam nie przypadnie do gustu
malaOlaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 11:07   #1634
ewula87
Rozeznanie

Witam poświątecznie dziewczynki
Tusiabidulko, to kuruj się kuruj. Szkoda, że nie mogłaś pozwolić sobie na zostanie w domu. U mnie w biurze też tak zimno, że najchętniej owinęłabym się kocem A w ogóle to jestem mega nie wyspana, bo wczoraj przez chęć spędzenia jak najwięcej czasu z rodziną i przyjaciółmi, oraz w obawie przed korkami, wyjechaliśmy z TŻ od rodziców przed 24.00 a co za tym idzie w domy byliśmy przed 4.00 . Ja i tak mogłam pospać sobie do 9.00, chociaż dla mnie to za mało a TŻ biedny o 6.00 pobudka... już dzwonił, że zasypia na stojąco.
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 11:13   #1635
maja5826
Raczkowanie

Tusia bidulo Ty, może przynajmniej popołudnie zrób sobie wolne i śmigaj do domku?
carmelova śliczna suknia i zaproszenia bardzo eleganckie
wiecie co, te kłótnie z tż to chyba jakaś epidemia bo i ja się ostro podarłam z moim
maja5826 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 11:21   #1636
carmelova
Zakorzenienie

tusia dziękuję Mam nadzieję, że smarowanie pomoże

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

maja
Stary 2012-04-10, 11:38   #1637
niki19
Zadomowienie

Cześć Święta mega udane ale trudno mi wrócić po takim lenistwie do rzeczywistości

Cytat:

Wszystko mi się podoba a zaproszenia szczególnie

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 11:55   #1638
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maja5826 Pokaż wiadomość
Tusia bidulo Ty, może przynajmniej popołudnie zrób sobie wolne i śmigaj do domku?
wiecie co, te kłótnie z tż to chyba jakaś epidemia bo i ja się ostro podarłam z moim

wlasnie kurcze nie moge. trzy dni pracy przede mna i caly projekt rozgrzebany. po poludniu mamy isc po kosciola odebrac zapowiedzi, ale nie wiem czy dam rade..
Stary 2012-04-10, 13:27   #1639
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33441683]Wstałam dziś rano i zostałam w łóżku. Nie mogłam się podnieść. Musiałam iść jednak do pracy bo od pon biorę urlop i muszę zamknąć wszystkie projekty. Ale nie mogłam ruszyć prawą reką, szyją, obrócić się. Łzy mi leciały same. Zadzwoniłam do mamy, kupiłam maść,zaraz koleżanka z pracy będzie mnie smarować bo przecież czuje się jak stara baba,w ogóle nie mogę się ruszyć. Ba! Torebki nie mogłam wziąc dzisiaj ze sobą i wejść do samochodu:/
bidulko grzej się grzej , witaminki i wygrzewaj się abyś się nie rozłożyła całkiem
Cytat:

jaka cena obrączek ja rzesz
suknia i zaproszenia piękne
Stary 2012-04-10, 13:44   #1640
engi111
Raczkowanie

Cytat:

bardzo ładnie ale cena obrączek ula la la

http://s2.suwaczek.com/20120811650113.png
engi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 13:47   #1641
ewula87
Rozeznanie

Aha dziewczęta, nie pochwaliłam, się bardzo ważną rzeczą, chociaż nie dotyczącą ślubu
W niedzielę minęło dwa tygodnie od kiedy zostałam ciocią, i dowiedziałam się, że znów będę! Jestem taka szczęśliwa, bo chociaż siostra z TŻ nie starali się jeszcze o dzidzię, (ślub już od dawna planowali na wrzesień 2013, ostatnio jak byli na urlopie w PL (mieszkają w Irlandii) zaklepywali sobie właśnie terminy sali, kościół itp) to lekarz siostrze powiedział, że może mieć duże problemy z zajściem w ciążę, a tu taka niespodzianka
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 13:48   #1642
Konto usunięte

no proszę! gratuluję Ciociu!!
Stary 2012-04-10, 14:00   #1643
engi111
Raczkowanie

kochane potrzebuje się wyżalić ....
do ślubu mamy jeszce troche czasu ( sierpień ) w swięta zostaliśmy z momi rodzicami zaproszeni do rodziców TŻ ( to było ich drógie spotaknie ) podsumuwując było ok do momentu poruszenia tematu wesela potem jedna wielka masakra !!!!! Oboje ustalilismy ze wesele robimy sami. Moja pyrzyszła teściowa zaczeła temat kosztów stawiając pod ścianą moich rodziców kiedy i jak mają nam jakieś pieniądze weselne dać ale to nic poruszał ten temat za naszymi plecami wysyłając nas na dół pod pretekstem dokrojenia ciasta, a kiedy weszliśmy na góre zaczełam się seria pytań i krytyki skierowana tylko do mnie a bo to sala brzydka i kto to posprząta ( sala jest u nich w miejscowości bo TZ się na nią uparł a ja głupia ustąpiłam ), a bo to 4 dnia ciepłe obiad i desery to mało a bo to sukienka wygolona i jak to wypada, a bo to sierpień miesiac trzeźwoaści i powinno być bez alkoholu , bo zapraszanie w maju to jeszcze kupe czasu no i nieodłączny punkt a bo to mieszkanie razem to nie po bożemu i wogóle jej się nie podoba ( mieszkalmy od roku razem - chwile po zaręczynach ). I wszystko skierowane do mnie a moj TZ cichutko bez słowa słuchał co " mamusia " ma do powiedzenia zadnej reakcji !!!!!!!!!!

Nie wiem ale wydaje mi się ze skoro ustaliliśmy ze płacimy sami to prywatną sprawą każdych z rodziców jest to czy chcą, ile i kiedy dać nam ewentualnie w ramach prezentu .... nie wiem moze jestem w błędzie ???

Edytowane przez engi111
Czas edycji: 2012-04-10 o 15:22
Stary 2012-04-10, 14:40   #1644
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Cześć Święta mega udane ale trudno mi wrócić po takim lenistwie do rzeczywistości

Wszystko mi się podoba a zaproszenia szczególnie
Dziękuję
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33443822]wlasnie kurcze nie moge. trzy dni pracy przede mna i caly projekt rozgrzebany. po poludniu mamy isc po kosciola odebrac zapowiedzi, ale nie wiem czy dam rade..[/QUOTE]
Przydałoby Ci się jednak wykurować przed ślubem
Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
bidulko grzej się grzej , witaminki i wygrzewaj się abyś się nie rozłożyła całkiem

jaka cena obrączek ja rzesz
suknia i zaproszenia piękne
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez engi111 Pokaż wiadomość
bardzo ładnie ale cena obrączek ula la la
Nasze sa tańsze, kosztują ok. 2300 zł, bo cena na stronie jest za 2 obrączki z brylantami, a nie sądzę, że jakis facet chciałby taka biżuterię
Cytat:
do ślubu mamy jeszce troche czasu ( sierpień ) w swięta zostaliśmy z momi rodzicami zaproszeni do rodziców TŻ ( to było ich drógie spotaknie ) podsumuwując było ok do momentu poruszenia tematu wesela potem jedna wielka masakra !!!!! Oboje ustalilismy ze wesele robimy sami. Moja ptrzyszła teściowa zaczeła temat kosztów stawiająć pod ścianą moich rodziców kiedy i jak mają nam jakieś pieniądze weselna dać ale to nic poruszał ten temat za naszymi plecami wysyłając nas na dół pod pretekstem dokrojenia ciasta, a kiedy weszliśmy na góre zaczełam się seria pytań i krytyki skierowana tylko do mnie a bo to sala brzydka i kto to posprząta, a bo to 4 dnia ciepłe obiad i desery to mało a bo to sukienak weygolona i jak to wypada, a bo to sierpień miesiac trzeźwoaści i pwoinno być bez alkoholu no i nieodłączny punkt a bo to mieszkanie razem to nie po bożemu i wogóle jej się nie podoba ( mieszkalmy od roku razem - chwile po zaręczynach ). I wszystko skierowane do mnie a moj TZ cichutko bez słowa słuchał co " mamusia " ma do powiedzenia zadnej reakcji !!!!!!!!!!

Nie wiem ale wydaje mi się ze skoro ustaliliśmy ze płącimy sami to prywatną sprawą każdych z rodziców jest to czy chcą, ile , i kiedy dać nam ewentualnie w ramach przentu .... nie wiem moze jest w błędzie ???
Ale Ci się Teściowa trafiła Szkoda, że Tż nie stanął w Twojej obronie
Co do spraw finansowych masz zupełną rację. Skoro płaicie smi, to innym nic do tego!
Stary 2012-04-10, 14:45   #1645
niki19
Zadomowienie

Arrow Dot.: ślubujące w 2012:)

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Aha dziewczęta, nie pochwaliłam, się bardzo ważną rzeczą, chociaż nie dotyczącą ślubu
W niedzielę minęło dwa tygodnie od kiedy zostałam ciocią, i dowiedziałam się, że znów będę! Jestem taka szczęśliwa, bo chociaż siostra z TŻ nie starali się jeszcze o dzidzię, (ślub już od dawna planowali na wrzesień 2013, ostatnio jak byli na urlopie w PL (mieszkają w Irlandii) zaklepywali sobie właśnie terminy sali, kościół itp) to lekarz siostrze powiedział, że może mieć duże problemy z zajściem w ciążę, a tu taka niespodzianka
Gratulacje ciociu

Cytat:
do ślubu mamy jeszce troche czasu ( sierpień ) w swięta zostaliśmy z momi rodzicami zaproszeni do rodziców TŻ ( to było ich drógie spotaknie ) podsumuwując było ok do momentu poruszenia tematu wesela potem jedna wielka masakra !!!!! Oboje ustalilismy ze wesele robimy sami. Moja ptrzyszła teściowa zaczeła temat kosztów stawiająć pod ścianą moich rodziców kiedy i jak mają nam jakieś pieniądze weselna dać ale to nic poruszał ten temat za naszymi plecami wysyłając nas na dół pod pretekstem dokrojenia ciasta, a kiedy weszliśmy na góre zaczełam się seria pytań i krytyki skierowana tylko do mnie a bo to sala brzydka i kto to posprząta, a bo to 4 dnia ciepłe obiad i desery to mało a bo to sukienak weygolona i jak to wypada, a bo to sierpień miesiac trzeźwoaści i pwoinno być bez alkoholu no i nieodłączny punkt a bo to mieszkanie razem to nie po bożemu i wogóle jej się nie podoba ( mieszkalmy od roku razem - chwile po zaręczynach ). I wszystko skierowane do mnie a moj TZ cichutko bez słowa słuchał co " mamusia " ma do powiedzenia zadnej reakcji !!!!!!!!!!

Nie wiem ale wydaje mi się ze skoro ustaliliśmy ze płącimy sami to prywatną sprawą każdych z rodziców jest to czy chcą, ile , i kiedy dać nam ewentualnie w ramach przentu .... nie wiem moze jest w błędzie ???

Płacicie sami a oni mimo to się wtrącają? Rany jak słysze o takich jazdach to mi autentycznie słabo. U nas ani moi ani tż-a rodzice na razie się nie wtrącają ,ale z moim charakterkiem to na pewno bym sobie na takie komentarze i wtrącanie się nie pozwoliła
Ja na twoim miejscu zasugreowałabym tż-owi ,żeby wytłumaczył mamusi żeby się nie wtrącała dziwie się ,że przy tej rozmowie nie urwał tych komentarzy w waszym kierunku.
Jeżeli od razu nie dacie im do zrozumienia ,że sami płacicie za wesele więc jest to wasza decyzja kiedy, jak i gdzie je organizujecie to obstawiam ,że dalej będą was raczyli "dobrymi radami "

I ona mówi ,twoim rodzicom kiedy i jak mają wam dać pieniądze weselne ? no to już mi zupełnie szczena odpadła ,może im jeszcze powie ile wam mają dać ?

Kurde bardzo często słyszę właśnie od znajomych opowieści o wtrącających się rodzicach czy teściach i szczerze współczuje i jednocześnie cieszę się , my z naszymi nie mamy takich problemów

Ja w ramach luzu w pracy piszę prace na zaliczenie do szkoły

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2012-04-10 o 14:50
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 14:55   #1646
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
do ślubu mamy jeszce troche czasu ( sierpień ) w swięta zostaliśmy z momi rodzicami zaproszeni do rodziców TŻ ( to było ich drógie spotaknie ) podsumuwując było ok do momentu poruszenia tematu wesela potem jedna wielka masakra !!!!! Oboje ustalilismy ze wesele robimy sami. Moja ptrzyszła teściowa zaczeła temat kosztów stawiająć pod ścianą moich rodziców kiedy i jak mają nam jakieś pieniądze weselna dać ale to nic poruszał ten temat za naszymi plecami wysyłając nas na dół pod pretekstem dokrojenia ciasta, a kiedy weszliśmy na góre zaczełam się seria pytań i krytyki skierowana tylko do mnie a bo to sala brzydka i kto to posprząta ( sala w nich w mijscowości bo TZ się na nią uparł a ja głupia ustąpiłam ), a bo to 4 dnia ciepłe obiad i desery to mało a bo to sukienak wygolona i jak to wypada, a bo to sierpień miesiac trzeźwoaści i pwoinno być bez alkoholu , bo zaproszenie w maju to jeszcze kupe czasu no i nieodłączny punkt a bo to mieszkanie razem to nie po bożemu i wogóle jej się nie podoba ( mieszkalmy od roku razem - chwile po zaręczynach ). I wszystko skierowane do mnie a moj TZ cichutko bez słowa słuchał co " mamusia " ma do powiedzenia zadnej reakcji !!!!!!!!!!

Nie wiem ale wydaje mi się ze skoro ustaliliśmy ze płacimy sami to prywatną sprawą każdych z rodziców jest to czy chcą, ile i kiedy dać nam ewentualnie w ramach prezentu .... nie wiem moze jestem w błędzie ???
prawie jak bym słyszała swoją "teściową" szczerze współczuje tak jak i sobie , tyle że my mogliśmy jej słuchać do czasu , mój tż dwa razy jej zrobił taką awanturę że mi szczęka opadła a jej polały się łzy , ale zobaczymy co dalej
Stary 2012-04-10, 15:12   #1647
engi111
Raczkowanie

Cytat:

suknie już chwaliłam ale mam pytanie na ramionach masz coś fajnego ale to nie jest szal ????

Stary 2012-04-10, 15:44   #1648
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie tak własnoręcznie ja też planowałam i zaproszenia ale jednak tylko winietki i menu będę sama robić a no i zawieszki

Cytat:
nie pojechaliśmy, bo :
1) zdenerwowałam się na mamę TŻ..... "Święta w niedz. są ważniejsze od Świąt w pon. i powinno się je spędzić z Rodziną", dlatego ja miałam przyjechać w pon.....i przy okazji babcię zabrać (do babci nic nie mam ,ale wiem, że gdyby nie babcia, to bym na święta raczej nie została zaproszona-nie raz tak było)
2)TŻ miał przyjechać w sob. autobusem i dzisiaj mieliśmy jechać moim samochodem-miałam go od razu zostawić w domu...no ale przyjechał wczoraj samochodem (bo mamusia musiała mu się wtrącić) i jakbyśmu mieli do niego jechać to albo 2 samochodami albo 1 ale on by musiał mnie i babcię z powrotem odwieżć do domu, a to jest 60 km. w 1 stronę......może głupio skąpię kasę, ale za 3 mies. mamy ślub, nie mieszkamy ze sobą, nie mamy żadnych mebli, no ....i sorry, ale to głupota by była....tym bardziej, że niedłygo muszę zrobić remoncik silnika-brat mówił że mam sobie 1 tyś zł. przygotować:mur : aż mi się ryczeć chce jak o tym pomyślę
oj już nie myśl było minęło teraz będzie już lepiej

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33436501]
W ogole, pamietacie jak pisalam, ze droga przy restauracji wykopana? nie jest zle, bylam dzis... ale dobrze tez nie jest. oby wiecej drogi nie sciachali, bo nie bedzie w ogole parkinu:|[/QUOTE]
Dobrze że nie jest tak źle jeszcze może trochę uprzątną

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór dziewczynki

Dzień, który się kończy czyli 09.04 to dzień od którego zostało mi równiutkie 2 msc do ślubu

Stwierdziłam że czas na podsumowanie i tak oto z rzeczy, które nam zostały:
- zakupić winko
- ustalić konkretne menu z cateringiem
- ustalić kwiaty z dekoratorką i w końcu zdecydować się na bukiet
- dokończyć zapraszanie gości (czyli tylko jakieś 7 par)
- i czekamy na prezenty dla rodziców

I tak myślę, że to by było chyba na tyle, bo poza tym to już wszystko mamy załatwione, w tym skompletowany cały strój dla mnie i dla Pana młodego Ah jak to szyko przeleci, aż nie wiem czy się cieszyć czy bać
No to już praktycznie wszystko macie a co rodzicom kupiliście?

biedactwo grzej się pod kocykiem a wieczorem na kolanach Tża

Cytat:

S liczna góre ma Twoja sukienka

Cytat:
teraz Ty? co się stało?

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
gratulacje

Cytat:
do ślubu mamy jeszce troche czasu ( sierpień ) w swięta zostaliśmy z momi rodzicami zaproszeni do rodziców TŻ ( to było ich drógie spotaknie ) podsumuwując było ok do momentu poruszenia tematu wesela potem jedna wielka masakra !!!!! Oboje ustalilismy ze wesele robimy sami. Moja pyrzyszła teściowa zaczeła temat kosztów stawiając pod ścianą moich rodziców kiedy i jak mają nam jakieś pieniądze weselne dać ale to nic poruszał ten temat za naszymi plecami wysyłając nas na dół pod pretekstem dokrojenia ciasta, a kiedy weszliśmy na góre zaczełam się seria pytań i krytyki skierowana tylko do mnie a bo to sala brzydka i kto to posprząta ( sala jest u nich w miejscowości bo TZ się na nią uparł a ja głupia ustąpiłam ), a bo to 4 dnia ciepłe obiad i desery to mało a bo to sukienka wygolona i jak to wypada, a bo to sierpień miesiac trzeźwoaści i powinno być bez alkoholu , bo zapraszanie w maju to jeszcze kupe czasu no i nieodłączny punkt a bo to mieszkanie razem to nie po bożemu i wogóle jej się nie podoba ( mieszkalmy od roku razem - chwile po zaręczynach ). I wszystko skierowane do mnie a moj TZ cichutko bez słowa słuchał co " mamusia " ma do powiedzenia zadnej reakcji !!!!!!!!!!

kurcze to nie fajnie szkoda że Tż nic się nie odezwał bo jak dla mnie powinien rozmawialiście później o tym? Ja o swojej przyszłej teściowej też długie godziny mogłabym opowiadać i już się psychicznie przygotowuje na wojnę z nią...

Pochwalę sie Wam że pierwszy gośc został zaproszony Pojechaliśmy w końcu bez zaproszenia i powiedzieliśmy prawdę że nie spodziewaliśmy sie ze chrzestna będzie ale chcieliśmy zaprosić ja osobiście a zaproszenie wyślemy pocztą. Czekał na nas stół ze słodkościami było sztywno ale miło no i moja mama tak oficjalnie przedstawiła nas jednej osobie "to jest moja córcia a to mój przyszły "zięć" tak to dumnie zabrzmiało że aż mi się łezka zakręciła...
Stary 2012-04-10, 16:04   #1649
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
suknie już chwaliłam ale mam pytanie na ramionach masz coś fajnego ale to nie jest szal ????
To jest szal, tylko jakby przypinany do gorsetu sukni na mini napy
Cytat:
Fajnie tak własnoręcznie ja też planowałam i zaproszenia ale jednak tylko winietki i menu będę sama robić a no i zawieszki

oj już nie myśl było minęło teraz będzie już lepiej

Dobrze że nie jest tak źle jeszcze może trochę uprzątną

No to już praktycznie wszystko macie a co rodzicom kupiliście?

biedactwo grzej się pod kocykiem a wieczorem na kolanach Tża

S liczna góre ma Twoja sukienka

teraz Ty? co się stało?

gratulacje

kurcze to nie fajnie szkoda że Tż nic się nie odezwał bo jak dla mnie powinien rozmawialiście później o tym? Ja o swojej przyszłej teściowej też długie godziny mogłabym opowiadać i już się psychicznie przygotowuje na wojnę z nią...

Pochwalę sie Wam że pierwszy gośc został zaproszony Pojechaliśmy w końcu bez zaproszenia i powiedzieliśmy prawdę że nie spodziewaliśmy sie ze chrzestna będzie ale chcieliśmy zaprosić ja osobiście a zaproszenie wyślemy pocztą. Czekał na nas stół ze słodkościami było sztywno ale miło no i moja mama tak oficjalnie przedstawiła nas jednej osobie "to jest moja córcia a to mój przyszły "zięć" tak to dumnie zabrzmiało że aż mi się łezka zakręciła...
Dziękuję
Stary 2012-04-10, 17:25   #1650
monika860902
Zakorzenienie

ojej....to powinnaś leżeć teraz w łóżku i odpoczywać...bedzie dobrze Tusia
a co do urlopów...bierzecie urlopy przed/po ślubie? Jak je sobie "rozbijacie"?

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:

śliczna suknia, obrączki też ( też chciałam ze świecidełkami, ale chyba odpiszczę), a zaproszenia, takie...szykowne elegancja!!

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

malaOla
a może znajdziesz coś na tej stronie?
http://www.sklep.galanteriameska.pl/

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
ojej...a to coś poważnego?? nam ta sprzeczka wyszła na dobre-wyjaśniliśmy sobie co trzeba i teraz jest dobrze...gorzej z Rodzicami TŻa- mama i tata są na nas strasznie źli- dzisiaj TŻ ma rozmowę z mamą "dlaczego tak postąpiliśmy" nie uważam abym zrobiła coś złego, a robią aferę jakbym kurcze kogoś co najmniej zabiła! Nawet siostra TŻa dzwoniłą do niego aby wpadł pogadać.....ale na nas mama TŻa musiałą nagadać..ehhhh

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

ewula87 Gratulacje cioteczko

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:

ojej....ale porażka!!ta Twoja teściowa zachować się nie umie....na moje nie powinna się interesować kiedy i czy Ywoi Rodzice dadzą Wam jakąś kasę! To jest tylko i wyłącznie Ich/ Wasza sprawa! Skoro ustaliliście, że wesele robicie sami, to nie powinna takich pytań zadawać. Jak ona może w takie sprawy się wtryniać..ehh...szkoda gadać...a psrawa kasy to na moje temat...dość drażliwy i indywidualny.....
Pierwszy raz słyszę, że sierpień jest miesiącem trzeźwościdobrze wiedzieć- zakoduję to sobie
a wspólne mieszkanie.....co ich to interesuje? współczuje Wam nigdy bym takiej teściowej nie chciała.....moja to tak się nie wtrąca.....kiedyś coś powiedziała, ale ugryzła się w język....

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości