Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-09, 20:37   #2071
cytrynkowymotyl
Zadomowienie

Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X

Cześć, cześć.
Właśnie uporałam się z TF. Wiecie, kusicie mnie tą głodówką i zastanawiam się czy jej nie przeprowadzić, ale chyba mimo wszystko poczekam jeszcze, wcześniej wyznaczę sobie termin i potem nie będzie odwrotu
Bo niestety należę do tych osób, którym improwizacja idzie dobrze, ale nie wtedy gdy chcą - raczej trzeba mnie do czegoś przymuszać
cytrynkowymotyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 20:44   #2072
choco loco
Raczkowanie

Dziewczyny, ja się wcale dobrze nie trzymam. Dzisiaj byłoby ok z wyjątkiem tego, że zjadłam czekoladowego zająca i kilka czekoladek
Na szczęście święta minęły i wznawiam dietę i ćwiczenia od jutra.
Słodyczy już nie mam bo wszystko zjadłam więc myślę, że będzie ok

choco loco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 21:33   #2073
dzovana
Zakorzenienie

cześć Piękne święta, święta i po świętach żarłam i żarłam, ale nie żałuję, jak nigdy.. W końcu coś się należało, wiem też, że to zrzucę wszystko, przybyło jakieś 2 kg ale szybko mi to spadnie teraz tylko herbatki zielone, rano na kibelek zapewne polecę I jutro robię bardzo lekki dzień w jedzeniu. Dużo wody i herbat + lekkostrawne jedzenie. Brzuch musi powrócić do formy. I od jutro pełną parą ruszamy
dzovana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 22:37   #2074
LittleWoman
Zadomowienie

Pobiegałam, baaaaaaaaardzo rekreacyjnie dzisiaj, ale cieszę się że wyszłam.
Wykapałam się, zrobiłam herbatkę, obejrzę Grey's Anatomy i pójdę spać, bo jutro wybieram się do Chrześnicy w odwiedziny od rana

W sumie cieszę się na tę głodówkę, potrzeba mi takiego oczyszczenia, taki początek walki, tym razem na calego - po dwóch dniach obżerania się (dosłownie) doceniam zdrowe jedzonko, serio... .

Zważyłam się - 64,5. Rano pewnie będzie ok 63,5-64...zbiję do połowy maja do 60 mam nadzieję.
LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-09, 23:06   #2075
jeu
Zakorzenienie

Little to mamy podobną wagę wyjściową, ja będę miała ok. 62 i liczę, że do końca kwietnia będzie ok. 60, a do końca maja 58, a na początek lipca, czyli wakacji, że wrócę do moich 57kg

głodówka będzie dobra o tyle, bo na pewno zejdzie z nas szybko woda, choć u mnie to pewnie za dużo nie ma co schodzić jak się objadam od środy słodyczami, a ostatnie 2 tygodnie w ogóle nie były wzorowe, ale nie załamuję się, jestem pozytywnie nastawiona

wmusiłam w siebie jeszcze ciasteczka bo zostały, a były dobre i 2 kanapki z sałatką - w miarę normalne jedzenie biorąc pod uwagę same słodycze. następny posiłek dopiero w środę ok. 8.30 czyli za niecałe 34h

plan intensywny na jutro jest, więc myślę, że nie zawalę

i od środy będę biegać z planem pumy - marszobiegi, to nie przeciążę kolana i wdrożę się na nowo w ćwiczenia

Zielone_oko widziałam Cię na innym wątku od jutra na ostro ruszamy
Stary 2012-04-09, 23:24   #2076
LittleWoman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość
Little to mamy podobną wagę wyjściową, ja będę miała ok. 62 i liczę, że do końca kwietnia będzie ok. 60, a do końca maja 58, a na początek lipca, czyli wakacji, że wrócę do moich 57kg

głodówka będzie dobra o tyle, bo na pewno zejdzie z nas szybko woda, choć u mnie to pewnie za dużo nie ma co schodzić jak się objadam od środy słodyczami, a ostatnie 2 tygodnie w ogóle nie były wzorowe, ale nie załamuję się, jestem pozytywnie nastawiona

wmusiłam w siebie jeszcze ciasteczka bo zostały, a były dobre i 2 kanapki z sałatką - w miarę normalne jedzenie biorąc pod uwagę same słodycze. następny posiłek dopiero w środę ok. 8.30 czyli za niecałe 34h

plan intensywny na jutro jest, więc myślę, że nie zawalę

i od środy będę biegać z planem pumy - marszobiegi, to nie przeciążę kolana i wdrożę się na nowo w ćwiczenia
Cieszę się, że nie jestem z tym jutrzejszym wyzwaniem sama . Damy radę razem!

Tyle śmieciowego żarcia ile ja dziś zjadłam to masakra jakaś...cóż, trzeba odpokutować. Powodzenia, Kochana!
Stary 2012-04-10, 02:40   #2077
agulaaaa
Zakorzenienie

cześć i ja startuję od dziś ale zmarzłam, masakra, nogi mnie tak bolą...
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 08:08   #2078
jeu
Zakorzenienie

Ok, Dziewczyny, więc dzisiaj wznawiam walkę z wagą 61,6kg, czyli od mojej najniższej wagi (raz widziałam na wadze 56,8) przytyłam 4,8kg. mam nadzieję, że do wakacji czyli 1 lipca zobaczę tę wagę z powrotem

Dzisiaj głodówka. Właśnie popijam wodę i szykuję się do wyjścia. W ogóle nie jestem głodna
Stary 2012-04-10, 08:10   #2079
minimini333
Rozeznanie

hej hej
dziś na wadze zobaczyłam 62,5-czyli 0,6 na plusie po świętach, myślałam że będzie gorzej
a dziś zdrowo, lekko i oczyszczająco mam w planie jeść

minimini333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 08:25   #2080
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Dzień Dobry
u mnie w święta nie najlepiej z jedzeniem, ale nie było tragedii. Jednak widzę, że już nie mogę jeść tyle co np rok temu, bo normalnie mi niedobrze i czuję się kiepsko wtedy. Trochę ciasto mnie zgubiło i chleb, kiełbaski i sałatki mało jadłam, za to dużo jajek
Wczoraj byliśmy u TŻ, dużo rodzinki się zjechało, miałam ruch w postaci zabawy z dziećmi: ciuciubabka, ciepło-zimno, bieganie i ogólne szaleństwo później ze starszymi graliśmy w scrabble. Mimo wszystko dobrze, że już po świętach kupię sobie jakiś nabiał dziś, sałatę i warzywa i dziś leciutko będę jeść
Wracam z nową siłą i motywacją żeby przez tą połowę kwietnia i maj zrzucić kilka kilo i jeszcze bardziej ujędrnić uda i pośladki, brzuch to dalej masakra
Na weekend majowy wybieramy się z TŻtem i jego siostrą do Zakopanego; Tatry, morskie oko już nie mogę się doczekać
Dość gadania- czas się brać do roboty; bez podjadania, zdrowe jedzenie, ćwiczenia i angielski- opuściłam się strasznie i zaczynam powtarzać słownictwo na początek.

Dobrego dnia

Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.

Edytowane przez Puchatek0807
Czas edycji: 2012-04-10 o 08:27
Puchatek0807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:20   #2081
annini
Zadomowienie

matko, dopiero 9:20, a ja już po serii brzuszków i 10min cwiczeniach na nogi z mel b. jestem spocona, zmęczona i obolała

miłego dnia!
annini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:23   #2082
dzovana
Zakorzenienie

Hello Piękne słońce Żyć nie umierać, ale mam nauki obijałam się przez wolne dni, to dziś muszę nadrobić ( jutro spr z biologii ) masakraaaa!! Na wadze dziś 65 kg, przyszło 1.2 kg. Myślałam, że więcej przybędzie. Mam zapał dziś do życia, mimo nauki z biologii.
Na śnd zjadłam jogurt nat+ łyżeczka słonecznika, łyżeczka otrębów i płatków owsianych, tak więc malutka porcja. I dzisiaj tak jem, na II zjem myślę jabłko i pomarańczę, potem dopiero obiad- twaróg następnie jakieś tłuszcze, to może rybka, kolacja wieśniak. Lekko i przyjemnie

Miłego dzionka
dzovana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:28   #2083
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość

Zielone_oko widziałam Cię na innym wątku od jutra na ostro ruszamy

Cytat:
Napisane przez Puchatek0807 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
u mnie w święta nie najlepiej z jedzeniem, ale nie było tragedii. Jednak widzę, że już nie mogę jeść tyle co np rok temu, bo normalnie mi niedobrze i czuję się kiepsko wtedy. Trochę ciasto mnie zgubiło i chleb, kiełbaski i sałatki mało jadłam, za to dużo jajek
Wczoraj byliśmy u TŻ, dużo rodzinki się zjechało, miałam ruch w postaci zabawy z dziećmi: ciuciubabka, ciepło-zimno, bieganie i ogólne szaleństwo później ze starszymi graliśmy w scrabble. Mimo wszystko dobrze, że już po świętach kupię sobie jakiś nabiał dziś, sałatę i warzywa i dziś leciutko będę jeść
Wracam z nową siłą i motywacją żeby przez tą połowę kwietnia i maj zrzucić kilka kilo i jeszcze bardziej ujędrnić uda i pośladki, brzuch to dalej masakra
Na weekend majowy wybieramy się z TŻtem i jego siostrą do Zakopanego; Tatry, morskie oko już nie mogę się doczekać
Dość gadania- czas się brać do roboty; bez podjadania, zdrowe jedzenie, ćwiczenia i angielski- opuściłam się strasznie i zaczynam powtarzać słownictwo na początek.

Dobrego dnia
Zakopane.. Zazdroszczę

U mnie waga 72
Stary 2012-04-10, 10:53   #2084
LittleWoman
Zadomowienie

Hej, Kochane!

Dziś na wadze było 64,1...więc średnio. Ciekawe jaki będzie wynik dzisiejszej głodówki - pewnie woda mi zleci.

Na razie się trzymam, największy głód już mi chyba minął, mam nadzieję, że do końca dnia jakoś pójdzie....

A jutro na śniadania owsianka z bananem będzie, jadę po nabiał po południu, bo pustki pod tym względem w lodówce.

Miłego dzionka
Stary 2012-04-10, 11:09   #2085
gogo1981
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny
Przepraszam że się nie odzywałam ale nie miałam dostępu do neta. Dzisiaj juz jestem w pracy więc mam czas na pisanie. Podczas świąt nie było zbyt dietetycznie ale starałam się ograniczać. Wchodząc dzisiaj rano nz wagę było 60,2 więc jest tylko 0,2 kg więcej( pomimo wielkiej ilości wypitej cytrynówki). Dzisiaj staram się jeść już dietetycznie, więc rano owsianeczka z jabłkiem i cynamonem, na drugie śniadanko kromka razowego chlebka z warzywkami i odrobina sałatki brokułowej. Na obiad nie mam jeszcze planów, nie zabrałam nic ze sobą więc muszę wyskoczyć do sklepu i moze uda mi się kupić coś wmiare zdrowego. A teraz czas na kawkę.
gogo1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 11:47   #2086
smerfetka2808
Zakorzenienie

Hej hej
ja dziś się nie ważyłam ale na pewno mi 1kg przybyło ale spokooo
ja jednak jutro robię glodówkę bo dziś był TŻ i jeszcze mi ciasto wpadlo dlatego jutro muszę się już oczyścić z tych pysznych rzeczy ja w sumie dużo nie jadłam ale te ciasta

Dziś będzie mało ruchu bo mam dużo nauki i glodna być nie mogę bo bym nie mogła się skupić ale jutro już zaczynam pełną parą

Jeu, Little, jak tam się czujecie?

Niezorientowana, hej hej
Stary 2012-04-10, 11:52   #2087
jeu
Zakorzenienie

ja czuję się świetnie póki co
najgorzej będzie wieczorem, nie umiem spać głodna więc zastanawiam się jak zasnę

piję wode i jakoś do przodu leci. póki jest jeszcze 12 to zaraz zmykam na miasto, bo jeszcze mam względnie sporo energii :P a muszę zaliczyć optyka i kupić butki do biegania ;d tylko muszę odkryć jaką mam stopę - czy neutralną czy pronującą... żeby dobre buty dobrać
Stary 2012-04-10, 12:21   #2088
agulaaaa
Zakorzenienie

hej wstałam niedawno po wczorajszej imprezie, nie dali mi spać... poszłam o 5 i a to mama coś chciała, a to smsy mi zaczęły przychodzić...

ja dopiero co śniadanie zjadłam owsianka z bananem i jestem mega szczęśliwa, bo ważyłam się i nic nie przytyłam dalej 64 kg, więc z taką wagą startuję realny cel na kwiecień to 2kg, bo mi się szykują imprezki
dziś ze 3 posiłki zjem i koniec, bo i tak już późno, zobaczę, jak na dworze, może na rower gdzieś śmignę
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 13:54   #2089
lekomania
Przyczajenie

Hej u mnie nawet nie tak źle ze świetami, bardziej niż jedzeniem zgrzeszyłam %. Również na dziś planowałam głodówkę, lecz rano doszłam do wniosku, że lepiej będzie jak po prostu zaczne od nowa zdrowo jeść, głodówka mogłaby się skończyć napadem na jedzenie wieczorem. Dziś jak narazie owsianka z bananem, wie kanapki z chrupkim pieczywiem i kiwi, teraz właśnie robie zupe na obiad. Z nauka ostro od rana walczę, bo nic, kompletnie nic na studia nie zrobiłam...
lekomania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 14:24   #2090
Puchatek0807
Wtajemniczenie

ja rano kromeczka just fita z jajkiem i banan. w pracy kromka z pieczonym schabem.
teraz miseczka barszczu i micha sałatki z pekińskiej, papryki, oliwek, sera feta, pomidora i ogórka.
potem może też jakaś sałatka a na kolacje wieśniak z czymś

Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.
Stary 2012-04-10, 14:44   #2091
gogo1981
Raczkowanie

Ja właśnie parze sobie zieloną herbarkę i przemierzam sie do obiadku. Udało Mi się kupić w sklepie sałatkę mix sałat z pomidorem ogórkiem i grilowanym kurczakiem. Ogólnie wole sobie taki sałatki przyrządzac w domu , ale dzisiaj miałam strasznego lenia. Potem zrobie sobie chyba jeszcze kawę bo jakaś nietomna jestem , mimo ze spałam dzisiaj 11 godzin
Stary 2012-04-10, 15:32   #2092
smerfetka2808
Zakorzenienie

jeju ale mi się nie chce robić tych notatek i jeszcze tak się objadłam obiadem że dramat zaczyna się znowu muszę szybko się ogarnąć bo ja nie to
Stary 2012-04-10, 15:41   #2093
minimini333
Rozeznanie

wpadł mi dziś jeszcze kawałek sernika
szkoda odmawiać bo niebawem go nie będzie

minimini333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 15:50   #2094
gogo1981
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez minimini333 Pokaż wiadomość
wpadł mi dziś jeszcze kawałek sernika
szkoda odmawiać bo niebawem go nie będzie

Ja tez mam jeszcze w domu kawałek dietetycznego sernika wg Dukana moze się uchowa do czasu mojego powrotu z pracy to zjem sobie go jutro w ramach drugiego śniadania. Na kolacje zjem sobie wieśniaka i musze przeprosić się z moim orbitrekiem bo od paru dni służy tylko jako wieszak
Stary 2012-04-10, 16:18   #2095
LittleWoman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Jeu, Little, jak tam się czujecie?
Dobrze Jedyne co u siebie zauważam to senność, strasznie przymulam, a chcę co nie co napisać dziś
Chyba pójdę spać o 22, żeby mnie jedzonko nie kusiło

Ale i tak się cieszę, że już tyle wytrzymałam, to mój rekord. Ciekawe czy jutro rzucę się na jedzenie , oby nie..
Stary 2012-04-10, 17:26   #2096
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LittleWoman Pokaż wiadomość
Dobrze Jedyne co u siebie zauważam to senność, strasznie przymulam, a chcę co nie co napisać dziś
Chyba pójdę spać o 22, żeby mnie jedzonko nie kusiło

Ale i tak się cieszę, że już tyle wytrzymałam, to mój rekord. Ciekawe czy jutro rzucę się na jedzenie , oby nie..
Myślę że się nie rzucisz nie głodzisz się kilka dni tylko 1 więc spokooo ja jutro ją przeprowadzam bo dziś zero ruchu i dużo jedzenia ale nie łamię się bo wiem że te 2kg co mi zostało to dam radę no po świętach może 3

Ciekawe jak tam Jeu?
Stary 2012-04-10, 18:39   #2097
jeu
Zakorzenienie

właśnie wróciłam do domu czuję się świetnie, choć nie wiem czy nie zjem lekkiej kolacji ok. 22 (wczoraj ostatni posiłek jadłam o 22) - dr Berardi zaleca tak ludziom, którzy przeprowadzają pierwszy raz głodówki

na razie się trzymam, choć mało piję - za mało. więc teraz w domu jestem to będę uzupełniać płyny

obkupiłam się dzisiaj - skakanka, butki do biegania i taka torba do biegania, ale idealnie posłuży na torbe na zakupy, spacery czy jakieś wycieczki zaraz wrzucę fotki

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

a propos głodówki to głoda miałam rano, nie tak zupełnie po przebudzeniu się, trochę potem... a tak to brzuch nie burczy tylko taki hm dziwny jest ciężko mi nawet określić co z nim nie tak

osobiście to myślałam, że będzie gorzej, ale ja sobie głodówkę wyobrażałam jak drogę do Mordoru nie jest łatwo, ale myślałam, że będzie dużo gorzej. i myślę, że będąc na głodówce łatwiej się powstrzymać przed jedzeniem niż jak się je regularnie 5 posiłków, bo po prostu jedzenie nie istnieje

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

ale nie wiem czy jednak nie zjem jeszcze kawałka ciasta dzisiaj bo po świętach a do jutra się zeschnie (bo jest ciastem na waflach, taki przekładaniec)... huh
Stary 2012-04-10, 19:26   #2098
annini
Zadomowienie

omatko, dziewczyny, chyba sobie zrobię taki tydzień głodówek jak wy
poszłam dzisiaj do H&Mu i wzięłam na oko spodnie pistacjowe w takim rozmiarze jak zwykle i sukienkę z CC i się nie zmieściłam w niiiic...trzeba będzie oddać, ale nie w tym sęk. zamiast mnie motywować to trochę podłamało :ściana:
annini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:30   #2099
jeu
Zakorzenienie

przeprowadzanie głodówki jak jest lodówka pełna pyszności to błąd. będę próbować do skutku aż mi się uda. moim dniem głodówkowym jest czwartek, więc za tydzień w czwartek kolejne podejście. w końcu musi się udać. dzisiaj poległam przez to ciasto w lodówce

ale jestem i tak zadowolona z siebie, zjadłam jeden kawałek ciasta (co prawda to były wafle, mak, kajmak, bakalie, wiórki kokosowe, orzechy), jednego michałka i jogurt mały z otrębami - jak widać same węgle. ale mam tak skurczony żołądek, że nie czuję się komfrtowo z jedzeniem nigdy tak nie miałam. i miałam ochotę iść po jeszcze jeden kawałek ciasta, ale powiedziałam sobie "stop Kochana, wystarczy Ci, musisz się nauczyć kontroli, a to już zdecydowanie jest głód psychiczny, a nie fizyczny." i tak właśnie sobie leżę w łóżku z netbookiem i się opieprzam ale jestem z siebie dumna, trochę się na sobie zawiodłam, że poległam i nie dałam rady, ale i tak do 19 trzymałam się w ryzach, czyli 21h. w przyszły czwartek muszą być co najmniej 22h, a może już za tydzień się uda przeprowadzić w całości?

z okazji tego, że dzisiaj zjadłam to dzisiaj też pohulam 40 minut do serialu nie jadłam dużo, więc większy wysiłek nie jest wskazany a po tym hulaniu zjem sobie pomidorka z cebulą i jajecznicą z jednego jaja, o. i myślę, że będzie ok. bilans zdecydowane będzie dzisiaj i tak ujemny (i to bardzo, bardzo), oczyszczenie też będzie, choć liczę na to, że otręby mnie ruszą i pójdę do kibelka bo po tych świętach to jest niezły balast, a ja od rana nie byłam na posiedzeniu, a myślałam, że mimo głodówki to szybko mnie pogna. a jednak błonnik niezbędny jest tutaj.

uff, ale się rozpisałam.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez annini Pokaż wiadomość
omatko, dziewczyny, chyba sobie zrobię taki tydzień głodówek jak wy
poszłam dzisiaj do H&Mu i wzięłam na oko spodnie pistacjowe w takim rozmiarze jak zwykle i sukienkę z CC i się nie zmieściłam w niiiic...trzeba będzie oddać, ale nie w tym sęk. zamiast mnie motywować to trochę podłamało :ściana:
to nie jest tydzień głodówek tylko jeden taki dzień naprawdę jest ciężko, ja poległam i myślę, że to wina tego całego jedzenia w lodówce zła na siebie nie jestem, bo na pewno oczyszczenie poświąteczne było

Kochana, ruch, ruch, ruch i jedz zdrowo, mniej to waga szybko spadnie i się zmieścisz. nie oddawaj tych rzeczy, za miesiąc spokojnie w nie wejdziesz niech Cię motywują do walki!!!! patrz na nie codziennie, mierz je raz w tygodniu i zapisów efekty - czy coś się poluzowało itp. będzie dobrze, wierzę w Ciebie
Stary 2012-04-10, 20:17   #2100
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Ja poćwiczyłam pół h, zjadłam trochę sałatki, jajko i grzankę i piję pokrzywę
kupiłam sobie dziś dwie pary butków, bez palców, coś takiego jak balerinki, po 32 zł

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości