|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X
Cześć, cześć.
Właśnie uporałam się z TF. Wiecie, kusicie mnie tą głodówką i zastanawiam się czy jej nie przeprowadzić, ale chyba mimo wszystko poczekam jeszcze, wcześniej wyznaczę sobie termin i potem nie będzie odwrotu ![]() Bo niestety należę do tych osób, którym improwizacja idzie dobrze, ale nie wtedy gdy chcą - raczej trzeba mnie do czegoś przymuszać
|
|
|
|
#2072 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja się wcale dobrze nie trzymam. Dzisiaj byłoby ok z wyjątkiem tego, że zjadłam czekoladowego zająca i kilka czekoladek
Na szczęście święta minęły i wznawiam dietę i ćwiczenia od jutra. Słodyczy już nie mam bo wszystko zjadłam więc myślę, że będzie ok
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Piękne
święta, święta i po świętach żarłam i żarłam, ale nie żałuję, jak nigdy.. W końcu coś się należało, wiem też, że to zrzucę wszystko, przybyło jakieś 2 kg ale szybko mi to spadnie I jutro robię bardzo lekki dzień w jedzeniu. Dużo wody i herbat + lekkostrawne jedzenie. Brzuch musi powrócić do formy. I od jutro pełną parą ruszamy |
|
|
|
#2074 |
|
Zadomowienie
|
Pobiegałam, baaaaaaaaardzo rekreacyjnie dzisiaj
, ale cieszę się że wyszłam.Wykapałam się, zrobiłam herbatkę, obejrzę Grey's Anatomy i pójdę spać, bo jutro wybieram się do Chrześnicy w odwiedziny od rana ![]() W sumie cieszę się na tę głodówkę, potrzeba mi takiego oczyszczenia, taki początek walki, tym razem na calego - po dwóch dniach obżerania się (dosłownie) doceniam zdrowe jedzonko, serio... .Zważyłam się - 64,5. Rano pewnie będzie ok 63,5-64...zbiję do połowy maja do 60 mam nadzieję .
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Little to mamy podobną wagę wyjściową, ja będę miała ok. 62 i liczę, że do końca kwietnia będzie ok. 60, a do końca maja 58, a na początek lipca, czyli wakacji, że wrócę do moich 57kg
głodówka będzie dobra o tyle, bo na pewno zejdzie z nas szybko woda, choć u mnie to pewnie za dużo nie ma co schodzić jak się objadam od środy słodyczami, a ostatnie 2 tygodnie w ogóle nie były wzorowe, ale nie załamuję się, jestem pozytywnie nastawiona ![]() wmusiłam w siebie jeszcze ciasteczka ![]() plan intensywny na jutro jest, więc myślę, że nie zawalę ![]() i od środy będę biegać z planem pumy - marszobiegi, to nie przeciążę kolana i wdrożę się na nowo w ćwiczenia ![]() Zielone_oko widziałam Cię na innym wątku od jutra na ostro ruszamy
|
#2076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Damy radę razem!![]() Tyle śmieciowego żarcia ile ja dziś zjadłam to masakra jakaś...cóż, trzeba odpokutować . Powodzenia, Kochana!
|
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
i ja startuję od dziś ale zmarzłam, masakra, nogi mnie tak bolą...
|
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, Dziewczyny, więc dzisiaj wznawiam walkę z wagą 61,6kg, czyli od mojej najniższej wagi (raz widziałam na wadze 56,8) przytyłam 4,8kg. mam nadzieję, że do wakacji czyli 1 lipca zobaczę tę wagę z powrotem
![]() Dzisiaj głodówka. Właśnie popijam wodę i szykuję się do wyjścia. W ogóle nie jestem głodna
|
#2079 |
|
Rozeznanie
|
hej hej
dziś na wadze zobaczyłam 62,5-czyli 0,6 na plusie po świętach, myślałam że będzie gorzej ![]() a dziś zdrowo, lekko i oczyszczająco mam w planie jeść
|
#2080 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() u mnie w święta nie najlepiej z jedzeniem, ale nie było tragedii. Jednak widzę, że już nie mogę jeść tyle co np rok temu, bo normalnie mi niedobrze i czuję się kiepsko wtedy. Trochę ciasto mnie zgubiło i chleb, kiełbaski i sałatki mało jadłam, za to dużo jajek ![]() Wczoraj byliśmy u TŻ, dużo rodzinki się zjechało, miałam ruch w postaci zabawy z dziećmi: ciuciubabka, ciepło-zimno, bieganie i ogólne szaleństwo później ze starszymi graliśmy w scrabble. Mimo wszystko dobrze, że już po świętach kupię sobie jakiś nabiał dziś, sałatę i warzywa i dziś leciutko będę jeść ![]() Wracam z nową siłą i motywacją żeby przez tą połowę kwietnia i maj zrzucić kilka kilo i jeszcze bardziej ujędrnić uda i pośladki, brzuch to dalej masakra ![]() ![]() Na weekend majowy wybieramy się z TŻtem i jego siostrą do Zakopanego; Tatry, morskie oko ![]() ![]() Dość gadania- czas się brać do roboty; bez podjadania, zdrowe jedzenie, ćwiczenia i angielski- opuściłam się strasznie i zaczynam powtarzać słownictwo na początek. Dobrego dnia
Focus T25! Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz. Edytowane przez Puchatek0807 Czas edycji: 2012-04-10 o 08:27 |
|
|
|
#2081 |
|
Zadomowienie
|
matko, dopiero 9:20, a ja już po serii brzuszków i 10min cwiczeniach na nogi z mel b. jestem spocona, zmęczona i obolała ![]() miłego dnia!
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Piękne słońce obijałam się przez wolne dni, to dziś muszę nadrobić ( jutro spr z biologii Mam zapał dziś do życia, mimo nauki z biologii. Na śnd zjadłam jogurt nat+ łyżeczka słonecznika, łyżeczka otrębów i płatków owsianych, tak więc malutka porcja. I dzisiaj tak jem, na II zjem myślę jabłko i pomarańczę, potem dopiero obiad- twaróg następnie jakieś tłuszcze, to może rybka, kolacja wieśniak. Lekko i przyjemnieMiłego dzionka
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie waga 72
|
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
Hej, Kochane!
Dziś na wadze było 64,1...więc średnio. Ciekawe jaki będzie wynik dzisiejszej głodówki - pewnie woda mi zleci .Na razie się trzymam, największy głód już mi chyba minął, mam nadzieję, że do końca dnia jakoś pójdzie... .A jutro na śniadania owsianka z bananem będzie .Miłego dzionka |
|
|
|
#2085 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
Przepraszam że się nie odzywałam ale nie miałam dostępu do neta. Dzisiaj juz jestem w pracy więc mam czas na pisanie |
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() ja dziś się nie ważyłam ale na pewno mi 1kg przybyło ale spokooo ![]() ja jednak jutro robię glodówkę bo dziś był TŻ i jeszcze mi ciasto wpadlo dlatego jutro muszę się już oczyścić z tych pysznych rzeczy ![]() Dziś będzie mało ruchu bo mam dużo nauki i glodna być nie mogę bo bym nie mogła się skupić ale jutro już zaczynam pełną parą ![]() Jeu, Little, jak tam się czujecie? ![]() Niezorientowana, hej hej
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
ja czuję się świetnie póki co
![]() najgorzej będzie wieczorem, nie umiem spać głodna więc zastanawiam się jak zasnę piję wode i jakoś do przodu leci. póki jest jeszcze 12 to zaraz zmykam na miasto, bo jeszcze mam względnie sporo energii :P a muszę zaliczyć optyka i kupić butki do biegania ;d tylko muszę odkryć jaką mam stopę - czy neutralną czy pronującą... żeby dobre buty dobrać
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wstałam niedawno po wczorajszej imprezie, nie dali mi spać... poszłam o 5 i a to mama coś chciała, a to smsy mi zaczęły przychodzić...ja dopiero co śniadanie zjadłam owsianka z bananem i jestem mega szczęśliwa, bo ważyłam się i nic nie przytyłam realny cel na kwiecień to 2kg, bo mi się szykują imprezki dziś ze 3 posiłki zjem i koniec, bo i tak już późno, zobaczę, jak na dworze, może na rower gdzieś śmignę
|
|
|
|
#2089 |
|
Przyczajenie
|
Hej
u mnie nawet nie tak źle ze świetami, bardziej niż jedzeniem zgrzeszyłam %. Również na dziś planowałam głodówkę, lecz rano doszłam do wniosku, że lepiej będzie jak po prostu zaczne od nowa zdrowo jeść, głodówka mogłaby się skończyć napadem na jedzenie wieczorem. Dziś jak narazie owsianka z bananem, wie kanapki z chrupkim pieczywiem i kiwi, teraz właśnie robie zupe na obiad. Z nauka ostro od rana walczę, bo nic, kompletnie nic na studia nie zrobiłam...
|
|
|
|
#2090 |
|
Wtajemniczenie
|
ja rano kromeczka just fita z jajkiem i banan. w pracy kromka z pieczonym schabem.
teraz miseczka barszczu i micha sałatki z pekińskiej, papryki, oliwek, sera feta, pomidora i ogórka. potem może też jakaś sałatka a na kolacje wieśniak z czymś
|
#2091 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie parze sobie zieloną herbarkę i przemierzam sie do obiadku
|
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
jeju ale mi się nie chce robić tych notatek
|
#2093 |
|
Rozeznanie
|
wpadł mi dziś jeszcze kawałek sernika
![]() szkoda odmawiać bo niebawem go nie będzie
|
#2094 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez mam jeszcze w domu kawałek dietetycznego sernika wg Dukana moze się uchowa do czasu mojego powrotu z pracy to zjem sobie go jutro w ramach drugiego śniadania. Na kolacje zjem sobie wieśniaka i musze przeprosić się z moim orbitrekiem bo od paru dni służy tylko jako wieszak |
|
|
|
|
#2095 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze
Jedyne co u siebie zauważam to senność, strasznie przymulam, a chcę co nie co napisać dziśChyba pójdę spać o 22, żeby mnie jedzonko nie kusiło ![]() Ale i tak się cieszę, że już tyle wytrzymałam, to mój rekord. Ciekawe czy jutro rzucę się na jedzenie , oby nie..
|
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie głodzisz się kilka dni tylko 1 więc spokooo ja jutro ją przeprowadzam bo dziś zero ruchu i dużo jedzenia no po świętach może 3 ![]() Ciekawe jak tam Jeu?
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wróciłam do domu
czuję się świetnie, choć nie wiem czy nie zjem lekkiej kolacji ok. 22 (wczoraj ostatni posiłek jadłam o 22) - dr Berardi zaleca tak ludziom, którzy przeprowadzają pierwszy raz głodówki ![]() na razie się trzymam, choć mało piję - za mało. więc teraz w domu jestem to będę uzupełniać płyny ![]() obkupiłam się dzisiaj - skakanka, butki do biegania i taka torba do biegania, ale idealnie posłuży na torbe na zakupy, spacery czy jakieś wycieczki zaraz wrzucę fotki ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- a propos głodówki to głoda miałam rano, nie tak zupełnie po przebudzeniu się, trochę potem... a tak to brzuch nie burczy tylko taki hm dziwny jest ciężko mi nawet określić co z nim nie tak osobiście to myślałam, że będzie gorzej, ale ja sobie głodówkę wyobrażałam jak drogę do Mordoru ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- ale nie wiem czy jednak nie zjem jeszcze kawałka ciasta dzisiaj
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
omatko, dziewczyny, chyba sobie zrobię taki tydzień głodówek jak wy
![]() poszłam dzisiaj do H&Mu i wzięłam na oko spodnie pistacjowe w takim rozmiarze jak zwykle i sukienkę z CC i się nie zmieściłam w niiiic...trzeba będzie oddać, ale nie w tym sęk. zamiast mnie motywować to trochę podłamało :ściana: |
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
przeprowadzanie głodówki jak jest lodówka pełna pyszności to błąd. będę próbować do skutku aż mi się uda. moim dniem głodówkowym jest czwartek, więc za tydzień w czwartek kolejne podejście. w końcu musi się udać. dzisiaj poległam przez to ciasto w lodówce
ale jestem i tak zadowolona z siebie, zjadłam jeden kawałek ciasta (co prawda to były wafle, mak, kajmak, bakalie, wiórki kokosowe, orzechy), jednego michałka i jogurt mały z otrębami - jak widać same węgle. ale mam tak skurczony żołądek, że nie czuję się komfrtowo z jedzeniem ale jestem z siebie dumna, trochę się na sobie zawiodłam, że poległam i nie dałam rady, ale i tak do 19 trzymałam się w ryzach, czyli 21h. w przyszły czwartek muszą być co najmniej 22h, a może już za tydzień się uda przeprowadzić w całości?z okazji tego, że dzisiaj zjadłam to dzisiaj też pohulam 40 minut do serialu nie jadłam dużo, więc większy wysiłek nie jest wskazany a po tym hulaniu zjem sobie pomidorka z cebulą i jajecznicą z jednego jaja, o. i myślę, że będzie ok. bilans zdecydowane będzie dzisiaj i tak ujemny (i to bardzo, bardzo), oczyszczenie też będzie, choć liczę na to, że otręby mnie ruszą i pójdę do kibelka bo po tych świętach to jest niezły balast, a ja od rana nie byłam na posiedzeniu, a myślałam, że mimo głodówki to szybko mnie pogna. a jednak błonnik niezbędny jest tutaj. ![]() uff, ale się rozpisałam. ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
naprawdę jest ciężko, ja poległam i myślę, że to wina tego całego jedzenia w lodówce zła na siebie nie jestem, bo na pewno oczyszczenie poświąteczne było ![]() Kochana, ruch, ruch, ruch i jedz zdrowo, mniej to waga szybko spadnie i się zmieścisz. nie oddawaj tych rzeczy, za miesiąc spokojnie w nie wejdziesz patrz na nie codziennie, mierz je raz w tygodniu i zapisów efekty - czy coś się poluzowało itp. będzie dobrze, wierzę w Ciebie
|
|
#2100 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja poćwiczyłam pół h, zjadłam trochę sałatki, jajko i grzankę i piję pokrzywę
![]() kupiłam sobie dziś dwie pary butków, bez palców, coś takiego jak balerinki, po 32 zł
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

święta, święta i po świętach
żarłam i żarłam, ale nie żałuję, jak nigdy.. W końcu coś się należało, wiem też, że to zrzucę wszystko, przybyło jakieś 2 kg ale szybko mi to spadnie
I jutro robię bardzo lekki dzień w jedzeniu. Dużo wody i herbat + lekkostrawne jedzenie. Brzuch musi powrócić do formy. I od jutro pełną parą ruszamy