![]() |
#811 | |
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V
stawiam, ze chodzi o marynarke Kasi T. z fotki powyzej
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- EDIT Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
Ciężko się domyślić, że jak pytam o marynarkę z New Look to chodzi o Tuskowej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 Czas edycji: 2012-04-09 o 19:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() no, wlasnie. i mila specjalnie to Ty nie jestes ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zmienia to jednak faktu, że często rzeczy droższe są lepszej jakości i jak dla mnie warto raz zapłacić więcej po to, żeby nie wymieniać czegoś co sezon. Jakoś szkoda mi potem czasu i pieniędzy na naprawę butów tudzież ubrań źle uszytych czy zrobionych z tandetnych materiałów. Możecie się tu ze mnie śmiać ile chcecie, ale przykładowo, w życiu nie kupiłabym innych trampek niż Conversy. Od 2007 roku mam tę samą parę, która przeżyła 2 lata liceum w roli obuwia zmiennego, liczne wyjazdy z dziećmi jako wychowawca i dopiero zeszłej jesieni moje kochane zielone trampki zaczęły pękać. I chociaż nieraz słyszałam od znajomych, że to idiotyzm wydawać 150 zł za trampki to koniec końców wydaje mi się to lepszą inwestycją niż kupowanie co 2 miesiące nowej pary za 15 złotych na targu ![]() [Edit] @Hedvigis - mam New Looka jakieś 3 km od domu, jutro będę w okolicy, to zerknę ![]() Edytowane przez agneshelene Czas edycji: 2012-04-09 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Zakorzenienie
|
- - dajcie spokoj. to ze ciebie catlady nie stac na najki to nie znaczy ze inni nimi swieca.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Szef ds. Wymianek
|
racja. niech kazdy nosi to, na co go stac/co lubi.
![]() |
#818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2012-04-09 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Zakorzenienie
|
mnie irytuje to, że jak ktoś ma coś markowego, to na pewno dla szpanu, zresztą już kiedyś o tym pisałam, ale temat znowu powraca.
#820 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj może i było słonecznie, ale ciepło na pewno nie, a wiem, bo byłam w Sopocie na spacerze - myślałam że mi twarz odpadnie... A co do mola to bez przesady, tłumów tam nie ma, szczególnie zimą i wczesną wiosną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Szef ds. Wymianek
|
tez kocham ten temat.
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
sporo osób tak do tego podchodzi niestety.. a następne grono osób nosi ciuchy dla szpanu. jak w każdej kwestii nie można generalizować, nie do wszystkich ubrań ma to oczywiście zastosowanie, ale np. przy omawianym obuwiu sportowym znana firma zapewnia również jakość, pomijając już butki przeznaczone do wykonywania określonych sportów czy inne bajery, których w nie firmówkach nie uświadczy. niektórzy kupują dla szpanu a inni, bo mają niejako gwarancję dłuższego czy lepszego użytkowania i tyle. jak jeszcze chodziłam w adidasach, to miałam je firmowe i byłam zadowolona, bo wytrzymywały wiele i nie musialam biec po nowe co sezon, bo coś tam się rozeszło czy pękło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Raczkowanie
|
kennedy: Chryste, aż musiałam edytować wiadomość. Ja nic nie mam do ludzi, którzy noszą najeczki bo to są dobre wytrzymałe buty. Przecież mam wiele bliskich koleżanek które lubią takie obuwie i nic do nich nie mam.
Sama buty z wyższej półki mogę sobie kupić, to raz. Mówiąc, że mnie nie stać na najeczki chodziło mi o to, że nie stać mnie by kupować je co sezon by przyszpanić tym że są nowe (a takich ludzi znam i nie oceniaj mnie przez to). Gardzę ludźmi, którzy uważają że noszenie marki czyni z nich nadludzi. Nie generalizuj i nie oceniaj mnie w taki chamski sposób, bo nic ci do tego czy mnie stać czy nie. I nie, sam fakt noszenia marek nie uważam za szpanowanie. Niektórzy noszą te marki w godny sposób, że po prostu nie ma wstrętu na to patrzeć. Inni po prostu MUSZĄ zaznaczyć, że koszulka jest markowa i kosztowała cztery stówy (ZNAM taką osobę, więc na czymś opieram swój osąd). Lepiej wepchnąć do jednego wora, że polaczek-biedaczek to rzuca hejtem na szlachtę noszącą obuwie Nike. Edytowane przez catlady Czas edycji: 2012-04-09 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
co tu sie dzisiaj dzieje?
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
to chyba niestrawność wychodzi na klawiaturę : D
#828 |
Raczkowanie
|
Może dlatego, że oparłaś swój pogląd na słowie "nie stać mnie" i uznałaś, że dlatego tak bardzo gardzę szpanerami. Brawo, naprawdę. Aż sama rzucę się do mojego grajdołka nienawiści i będę się w nim radośnie tarzać z resztą biednych polaczków, którzy nie mają prawa oceniać bogaczy. Bo automatycznie, skoro nie stać mnie, to znaczy że każda ocena wywodzi się z zawiści. Mówię - znam szpanerów i znam normalnych "użytkowników" takich marek. I na tym opierałam swój pogląd.
To jest dla mnie rozwalacz. Dlatego edytowałam mój wcześniejszy post. Owszem, niestrawność - może. W końcu okres poświąteczny. Po prostu wielką czkawką odbijają mi się teksty, że skoro mnie nie stać, to nie znaczy że inni tym świecą. Mówię o przypadkach, gdy ktoś nie ma od siebie nic do zaoferowania tylko świecenie marką. Edytowane przez catlady Czas edycji: 2012-04-09 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Raczkowanie
|
Cóż, pozostaje mi was wszystkie przeprosić
![]() ![]() Ale wolę oglądać Nike na mojej skromnej koleżance, niż na moim "koledze", który chętnie powie: "A co ty masz niby na nogach? Ale bieda, moje kosztowały cztery stówy." Cóż, myślę że on jest kwintesencją szpanerstwa dla marki, bo rozumem to nie grzeszy :P |
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#832 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A propo tego tematu i obuwia sportowego - trzy lata temu miałam krótką, acz intensywną fazę na buty Nike typu Dunk i pałałam do nich ogromną miłością. Nie było mnie stać bo ceny zaczynały się od 300zł, aż pewnego razu znalazłam identyczne(niefirmowe) w lumpku za 12 zł i to dopiero była frajda! Miałam wymarzone buty, prawie za darmo i w dodatku niespotykane ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3343441 3]no wlasnie, to nie pierwszy post gdzie Kasia jest sama na molo, i nawet jednej zabłąkanej osoby nie ma w tle.. kurcze, może jej wynajmują na pół dnia a ona robi sesję outfitów na najbliższe 2 tygodnie ![]() ![]() Mieszkałam w Sopocie jakiś czas i szczerze mówiąc puste molo widziałam tylko raz - na przełomie listopada i grudnia o 2 w nocy, przy wielkim wietrze, minusowej temperaturze i w środku tygodnia ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#833 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do białych rajstop, to one kojarzą mi się z komunią i lolitami w Japonii ![]() Edytowane przez catlady Czas edycji: 2012-04-09 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#834 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Świat generalnie dzieli się na ludzi względnie normalnych i idiotów, podział wedle uznania. Dorośli ludzie robią tak: przejmujemy się tym, co mówią/myślą/czynią ludzie względnie normalni, a idiotów mamy w głębokim poważaniu (przy czym głębokość rośnie wprost proporcjonalnie do poziomu zidiocenia). Inaczej umiera się na nadmiar żółci i robią się wrzody. P.S. Wybacz info personalne - jeśli kochasz czytać i dbasz o czystość języka ojczystego naprawdę NIE idź na polonistykę. NAPRAWDĘ. Jestem za półmetkiem 1-go st. i poza streszczeniami jestem w stanie czytać kawały na Sadisticu i posty na jakimś forum o wyglądzie (wybaczcie, Wizażanki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O finanse się nie martwię, bo to jest naprawdę moje ostatnie zmartwienie :P (po prostu nie lubię jak ktoś ocenia wypowiedź przez pryzmat pieniądza, serio - tylko dlatego tak to przeżywałam "jak gimnazjalistka". No i mam paskudny charakter :P) Wiem, że pracy nie znajdę, ale co poradzić że mnie tak to ciągnie. Edytowane przez catlady Czas edycji: 2012-04-09 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#838 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A żeby nie było OT, to jak przychodzi święcenie koszyczków, to dopiero jest wysyp rozwalaczy. Uświadczyłam nawet fryzury na zupkę chińską. Chociaż dzisiaj rozwaliłam samą siebie - dodałam sobie tak przynajmniej 10 kg ubraniem + eko skórka (na szczęście bez ściągaczy). Trzeba zainwestować w płaszczyk i zrzucić sadło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W kwestii rozwalaczy (i ja spróbuję zapobiec ot) - rozwala mnie nagła fala religijności wśród znanych mi stworzeń. Do "kościoła" dwa razy w roku, raz na zakrapianą pasterkę do baru, a drugi raz na święcenie jajek. Uważam, że to moda, więc to spostrzeżenie nie jest całkiem nie na temat ![]() Edytowane przez szarri Czas edycji: 2012-04-09 o 23:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Raczkowanie
|
Właśnie jeszcze nie bardzo wiem. Chciałam właśnie albo logopedię (co mnie nie kręci w ogóle) albo edytorstwo (o czymś takim słyszałam i mnie zainteresowało). Wyjdzie w praniu, a kurs musi być na zaś
![]() Co do tej religijności, to norma. I faktycznie moda w święta na religijność. W sumie najbardziej bolą mnie te pokazy mody w święta. Od dziecka tego nie rozumiałam, dlaczego babcia naciskała że w święta muszą być nowe buciki do kościoła ![]() Edit: Sprawdziłam czym jest tanatokosmetyka i powiem ci, że cię podziwiam. O pracę martwić się nie musisz, ludzie zawsze będą umierać i w każdej sytuacji chcą wyglądać dobrze. Edytowane przez catlady Czas edycji: 2012-04-09 o 23:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.