|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
U mnie na "stypie" po pogrzebie małego (byli tylko rodzice i teściowa) moja mama i teściowa zaczęły coś wspominać o swoich porodach... Ja wiem, że nieświadomie pewnie, ale chciałam im wykrzyczeć: ale wy przynajmniej urodziłyście żywe dzieci......
Dzisiaj była mama i pogadałyśmy na spokojnie. Poczekamy na wyniki, poszukamy lekarza, mama bardzo mi pomaga. Naprawdę gdy się czuje wsparcie rodziny, to jest o wiele łatwiej przejść przez taki koszmar... Ale od jutra zostaję sama w domu na minimum 10 godzin dziennie
|
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
oj Madziu nie wiem co ci napisać... zastanawiam się czemu to życie jest takie trudne... ma nadzieję, że gdy już połączymy się z naszymi Aniołkami dojdziemy do wniosku, że to wszystko była tylko fraszka... ułamkiem tego co jeszcze przed nami...
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33435408]Naprawdę gdy się czuje wsparcie rodziny, to jest o wiele łatwiej przejść przez taki koszmar... Ale od jutra zostaję sama w domu na minimum 10 godzin dziennie [/QUOTE]dobrze, że masz takie wsparcie. a co do jutra pamiętaj, że forum działa 24/24
|
|
#2553 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczyny
Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33421421]Ja mam czasami takie absurdalne myśli, że się starzeję coraz bardziej i już jest trochę późno... A w tym roku w sierpniu kończę 27 lat... Powiedzcie, to nie jest jeszcze tak późno...?[/QUOTE] ja mam 32 za 2 miesiace 33 koncze, i z kazdym miesiacem zaluje ze sie wczesniej nie zaczelam starac o dzidziusia, choc mojego Tz znam 5 lat, jestesmy ze soba 3, po slubie nie caly rok... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33422105]Ja też zawsze chciałam wszystko sobie ułożyć po kolei i tak było, aż do wtorku. Wszystko było zaplanowane i poukładane. Studia, ślub, praca, dziecko... [/QUOTE] ja tez tak myslalam ze najpierw studia, praca, slub, mieszkanie,...dziecko, gdybym mogla cofnac czas zmienilabym zdecydowanie kolejnosc..... Nie wiem co sie ze mna ostatnio dzieje, przez ostatnie dni, ciagle poplakujemy wieczorami, a to ktos mnie czyms wkurzy, a to cos poiwerze Tz, w sobote zapytal sie mnie czy ide z nim do kosciola, pomodlic sie o dzidziusia, spytalam sie go czy on tez bedzie sie modlic o dzidziusia, a on na to: (bylismy na rezulekcjach po 22 w sobote, a pytanie bylo z jego strony juz juz sie kladlismy spac) ze dzis w kosciele prosil Boga o dzidziusia ;( ......no i wlasnie placze - nie wiem co sie dzieje nie jestem przed @ ..... byle "gownem" sie denerwuje...
|
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam 2 część Białej Masajki, do trzeciej nie będę się już nawet przymierzać... już druga moim zdaniem lekka strata czasu... ale zobaczyłam, że na youtube jest film, więc lecę sobie zapuszczę. dobranoc
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
witam kochane
jakoś u nas na forum tak nie świątecznie ![]() Tule mocno wszystkie ![]() Ja miałam # w szpitalu w Bielsku i tam jest na cmentarzu komunalnym taki grób, cieszę się z tego bo mogę odwiedzić mojego aniołka. Na razie odważyłam się tylko raz tam pójść. Było to przez wizytą u mojej gin jak byłam już z Mikołajem w ciąży. Jak piszecie, niestety traktowanie chyba w każdym szpitalu kiepskie . Ja akurat w tym w szpitalu gdzie miałam # miałam przez 3 lata praktyki i bardzo zawiodłam się jako pacjent . Widocznie to tylko nam się mówiło, że trzeba o wszystkim informować pacjenta i on musi wyrazić zgodę.O niczym nie byłam informowana Święta jakieś takie dziwne wczoraj śnieg padał ;/. Objedzona jestem strasznie. dobrej nocki życzę
Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2012-04-09 o 22:33 |
|
|
|
|
#2556 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jutro ide do pracy, ale nie jestem jakos w nastroju ...... przydaloby sie wiecej wolnego ....nic mi sie nie chce....
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- tak sobie myslalam dzis, ze to sa drugie swieta bez mojego Aniolka, a mogloby byc inaczej....
|
|
|
#2557 |
|
Konto usunięte
|
Ja już myślę o Bożym Narodzeniu... Mieliśmy mieć półrocznego malucha, miał być ktoś, dla kogo warto stroić dom, choinkę, miałam dostać nosidełko Tula, bo mały mógłby już w nim siedzieć... Przy następnej ciąży: zero planów, zero marzeń, zero zakupów. Zero.
Wstałam, wyprawiłam męża do pracy i siedzę. Zaraz się będę zbierać, muszę się doprowadzić do jakiegoś stanu, iść na cmentarz, pojechać do pracy zawieźć urlop.. macierzyński.., iść do szpitala po wypis.. I zobaczymy, co jeszcze dzisiaj załatwię. I niedługo zaczniemy remont mieszkania chyba. To znaczy jednego pokoju, my tak sobie remontujemy pomieszczenie po pomieszczeniu. Duży pokój mieliśmy zostawić na później, bo jak tu robić remont w ciąży (zagrożonej zresztą) i z małym dzieckiem. Ale tak go przyspieszymy. Będziemy robić panele, ściany i sufit, a do tego elektrykę i wymienimy drzwi. Więc sporo. Na początek muszę znaleźć ekipę remontową, bo ludzie od poprzednich remontów tylko działają mi na nerwy (wiele by pisać). Pozostanie mi tylko łazienka z rzeczy, których nie robiliśmy sami w mieszkaniu. W ogóle moje mieszkanie to temat rzeka, kiedyś pewnie Wam napiszę, jakie tu miałam jazdy z tym wszystkim, z remontami, z poprzednią właścicielką, itd. Mały pokój zrobiliśmy rok temu, miał być dla lokatora... Ech... To wszystko jest takie trudne... Z drugiej strony ktoś tu napisał, że może ten czas, który jest nam "dany" też kiedyś docenimy. W pewnym sensie tak trochę jest, ten remont też robimy z myślą o przyszłym dziecku. W sumie trochę się bałam teraz jak się dziecko urodzi, to w tym pokoju jest jeszcze taka stara podłoga, jak on będzie po tym chodził, raczkował... A jak będą nowiutkie panele, które łatwo się czyści (a teraz mam tu stary przebrzydły gumolit, więc mam porównanie), to nie będę się aż tak bać. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-04-10 o 07:47 |
|
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mnie ciut drażni. Jestem troszeczkę starsza od Ciebie (miesiąc), staramy się od 2 lat. Taka kolej rzeczy. Czasu nie cofnę... Choć zegar biologiczny tyka... i trochę mnie dobijają takie teksty bo wciąż słyszę miarowe tykanie....U mnie śnieg też zagościł. White Easter [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33439582] I niedługo zaczniemy remont mieszkania chyba. [/QUOTE]No i jest plan. Jest konkret. Jest działanie
|
|
|
|
#2559 |
|
Konto usunięte
|
Teoretycznie tak...
Póki co muszę wybrać napis na grób dziecka. A jeszcze niedawno szukałam na allegro literek z imieniem nad łóżeczko... Ale chyba już mam, znalazłam go przypadkiem, oddaje idealnie moje uczucia, jeszcze muszę spytać męża o zgodę. Jeśli się zgodzi, napiszemy: Nic nie boli bardziej niż śmierć spełnionego marzenia... |
|
|
|
|
#2560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja kuzynka lat 40 od 20 lat mężatka, mąż 41 (leczył się ale lekarz orzekł: bezpłodny) bezdzietni, do czasu... jest w drugim miesiącu ciąży |
|
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
takie historie sprawiają że chce mi się żyć
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry po świętach
|
|
|
|
|
#2563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze czuje jakiegos wewnetrznego stresa
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Kundzia, gówniaro, nie pyskuj!!! nie miałaś problemów z zajściem wcześniej, zrobiłaś wszystko co trzeba, byłaś na wszelkich badaniach, teraz tylko koko dżumbo i do przodu! Nie lękaj się Maleńka!!!!!
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry poświątecznie
przytulam wszystkie razem i każdą z osobna. co ja mam napisać? że te święta były milion razy lepsze niż zeszłoroczne? WAM? piszę i życzę, żeby te przyszłoroczne były dla Was lepsze niż tegoroczne jak nadrabiam to prawie przy każdym poście łezka mi poleci [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33440021] Jeśli się zgodzi, napiszemy: Nic nie boli bardziej niż śmierć spełnionego marzenia...[/QUOTE] piękne Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- PS. I tak się cieszę, że już po. |
|
|
|
|
|
#2566 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33439582] I niedługo zaczniemy remont mieszkania chyba.[/QUOTE] Ja muszę się czymś zająć, i właśnie też będzie to remont. Może trochę mniejszy (musimy odświeżyć mieszkanie + generalny remont łazienki), ale jednak, lubię planować takie rzeczy, więc pozytywne zajęcie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33440021]Jeśli się zgodzi, napiszemy: Nic nie boli bardziej niż śmierć spełnionego marzenia...[/QUOTE] Piękne... Co do wieku to uważam, że teraz czasy się zmieniły, wiele moich ciotek, znajomych, swoje pierwsze dzieciaczki rodzą przed 40stką. Ja zaczęłam trochę wcześniej, bo w sumie studia skończę, a praca poczeka. Instynkt wcześnie mi się załączył, myślę, że to dlatego. A mam 22 lata (we wrześniu 23 ).
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2012-04-10 o 10:36 |
||
|
|
|
|
#2567 |
|
Zadomowienie
|
hejka ja smutny miałam poniedziałek moja przyjaciołka miała cesarke w 30 tygodniu ciąży i niestety dziecko zmarło....
sama nie wiem czemu los tak nas doświadcza
|
|
#2568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny od 17dc mam plamienie, już trzy dni i nie wiem co jest grane ![]() Ostatnio jak przeczytałam historię Perse to przez całą noc mi się śniło, że jestem w ciąży i moje dziecko nie żyje to był najgorszy sen jaki kiedykolwiek miałam
|
|
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam po świętach...dobrze że już sie skończyły
Cytat:
![]() ![]() Eseska też tak miała
|
|
|
#2570 |
|
Rozeznanie
|
Obyś miała rację
mam tylko nadzieję, że to nie są jakieś zaburzenia hormonalne
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() macie bociana na żywo z kamerki http://bocianybolec.pl/ http://www.bociany.miedzyrzecze.org.pl/index.php/widok1 http://www.warszewo.pl/index.php?opt...=467&Itemid=92
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-04-10 o 11:41 |
|
|
|
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
Witam po świętach
![]() Tż wyjechał pół godziny temu, więc smutno mi jak nie wiem co... ![]() Dziś pierwszy raz od niepamiętnych czasów przespałam calutką noc ![]() i nie dlatego, że Julka tak spała, ale dlatego że skacowana po niedzieli byłam tak wykończona, że się w ogóle nie obudziłam a Tż zrobił wszystko po ciuchutku - nakarmił Julkę, ululał a mnie nawet nie ruszał ![]() No i teraz znów musze wpaść w "trans" i sama sobie radzić... Kurczę smutno no
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33439582]Ja już myślę o Bożym Narodzeniu... Mieliśmy mieć półrocznego malucha, miał być ktoś, dla kogo warto stroić dom, choinkę.[/QUOTE]
Nasze pierwsze wspólne święta miały być teraz ![]() A kiedy TŻ teraz przyjeżdża? Dasz radę kochana To trzymam kciuki
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
po świętach trzeba odpocząć i schudnąć
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
eseska na którą masz wizytę?
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
kajaja
, wiadomo co było przyczyną ? sofcia fajnie, że tż dał ci przespać całą noc, dostałaś okres ? ewel a ja mam nadzieje, że to coś innego adunia89 każdy ma swój czas. Ja instynkt macierzyński mam odkąd pamiętam dlatego jak tylko wzięłam ślub odliczałam miesiące aż będę mogła się starać, chciałam w lipcu się obronić a potem urodzić, więc zaplanowane starania były na listopad. inutil ja właściwie nie miałam żadnych gorszych świąt bo na BN byłam w ciąży a na wielkanoc był już Miki
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy teraz przyjeżdża?! Córa też będzie mu w oczach rosła też tak uważam. Jedna będzie cudowną mamą w wieku 16 lat, druga "dorośnie" do takich decyzji ok. 40.
|
|
|
|
#2578 |
|
Zadomowienie
|
dziecko miało 3wady i lekarz ich nie widział kurdę ja chodzę do tego samego lekarza i zastanawiam się nad zmianą tylko nie wiem jak to jest tak prawie w połowie ciąży
|
|
#2579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam was poświatecznie! Życze Wszystkim by następne świeta były duzo radosniejsze! Mocno Was przytulam.
Widze ze remontowo bedzie! Cytat:
Cytat:
MAGUŚ1 na 18 .30 |
||
|
|
|
|
#2580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wizytę i pięknie bijące serduszko |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.

wczoraj śnieg padał ;/. Objedzona jestem strasznie.

bo mnie ciut drażni. Jestem troszeczkę starsza od Ciebie (miesiąc), staramy się od 2 lat. Taka kolej rzeczy. Czasu nie cofnę... Choć zegar biologiczny tyka...
takie historie sprawiają że chce mi się żyć 

).

to był najgorszy sen jaki kiedykolwiek miałam