Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-10, 09:44   #2161
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

agatko z tego co się orientuję, to czop to taki gęsty śluz różowawy bądź brązowawy.

Wczoraj mała mi wystawiła nogę. normalnie taka mała górka się zrobiła na brzuchu. zawsze było czuć jak wystawia nogę a tu wczoraj taka niespodzianka. szkoda, że nie chce powtórzyć bo tatuś nie widział

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:45   #2162
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Zmierzyłam sobie ciśnienie z ciekawości 139/78... puls 106 , jakoś za dużo ale może to z nerwów... nie wiem ( nie wiem czy wierzyć elektronicznemu ciśnieniomierzowi)
ja elektronicznemu wogole nie wierze ... mam przyrkre doswiadczenie z moja Babcia, ktora dostala udaru (a wg tego urzadzenia wszystko bylo ok)

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
agatko z tego co się orientuję, to czop to taki gęsty śluz różowawy bądź brązowawy.

Wczoraj mała mi wystawiła nogę. normalnie taka mała górka się zrobiła na brzuchu. zawsze było czuć jak wystawia nogę a tu wczoraj taka niespodzianka. szkoda, że nie chce powtórzyć bo tatuś nie widział
wyczytalam, ze ten czop moze tez byc bialy
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:46   #2163
niunia32
Zakorzenienie

Agatko szczerze to nie wiem. może mamusie już coś powiedzą.
ale na wet jak to był czop to w cale nie znaczy, że dzisiaj urodzisz. :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:46   #2164
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
niestety nie i szlag mnie trafia. Jeśli dużo lata w ciągu dnia to sam pada ale jeśli siedzi w domu tak jak był chory to katastrofa
Nie przejmuj się mój ma ponad 4 lata i muszę mu bajkę poczytać mało tego siedze i czekam aż zaśnie bo on twierdzi że się boi za nic w świecie nie mogę go tego oduczyć.
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
kurde nie jade na ta szkole, zadzownila koleznaka ta z ktora jezdze ze ma tak silne skurcze ze lezy w lozku?! ona ma tp tydz po mnie
kurd eoipisze na bialo ten czop, moze te co rodzily znaja sie? nie ejstem pewna, ale nie mialam nic takeigo nigdy
Cytat:
mylam sie prysznicem i myslalam, ze to zwykly sluz, ale to bylo tak geste i sliskie, ze dopiero jak to pociagnelam wyszlo w calosci, powstal taki glut tak jakby normalny zolty. Nie wiem czy to sluz, ale nigdy w takiej konsystencji go nie widzialam, czy to ten czop?! ;// tego sie nie dalo urwal, wyszlo w calosci i nie bylo podbarwione krwia i tp, tylko leko zolte. ale ohydny opis
co o tym myslicie??
ps, nie chce jeszcze rodzic, torby nie spakowalam, tz ma sluzbe dzis:P
ja szczerze przyznam że mi z Filipem nie odszedł ten czop albo ja tego nie zauważyłam.Ale troche podejrzane to co ci wyszło

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:47   #2165
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry

Fajnie, że już po świętach. Minęły mi na siedzeniu za stołem praktycznie, bo w 1 dzień świąt byli u mnie dziadkowie, potem jeszcze teściowie przyjechali a wczoraj my u teściów.

Próbuję oduczyć moich rodziców od odwiedzania się z teściami, bo uważam, ze to nie jest zdrowe, nie jest to ich rodzina, więc nie widzę potrzeby żeby sie widywali z okazji świąt w I dzień świąt teściowa zadzwoniła do mojej mamy, ale że było nas dużo to oni przyjechali do nas a wczoraj moja mama już nawet nie powiedziała mi, że też jadą do teściów. My z M zajeżdżamy a tam ich samochód stoi. No trochę przesada.
Rozumiem, że raz na jakiś czas się spotkają, ale na Boga nie w święta. Jak będziemy mieć swój dom i taką ochotę to jednych i drugich zaprosimy a nie, ze oni za plecami się proszą.
Mają swoje rodzeństwo, rodziców, SWOICH teściów, więc niech z nimi spędzają czas.

No to sobie ponarzekałam :/
Też dzisiaj wstawię pranko, fajna pogoda to może szybko mi wyschnie.
moja teściowa nawet się słowem do mojej mamy nie odzywa,bo ona nie uznaje ludzi po rozwodzie poj.... bo moi rodzice po rozwodzie
Stary 2012-04-10, 09:48   #2166
moniczka1302
Wtajemniczenie

agatka661 no nie mow ze Ty tez sie juz rozpakowujesz

oj nasze forum bedzie sie z dnia na dzien kurczyc

a masz termin podobny do mojego :P:
Stary 2012-04-10, 09:49   #2167
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
tak, do calego, no chyba ze dostanie uczulenia od tego kremu to zmienie

ale typowo do pupsztola mam sudocrem - nie wiem na ile starczy bo moj maz zaczyna podbierac na swoje odparzenia po jeansach
mowie mu - juz dziecku zabierasz?
gdzie ma odparzenia biedaczek

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 09:53   #2168
begie13
Zadomowienie

Cytat:
ja elektronicznemu wogole nie wierze ... mam przyrkre doswiadczenie z moja Babcia, ktora dostala udaru (a wg tego urzadzenia wszystko bylo ok)
ojej współczuję
czyli zaniża ?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:55   #2169
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:

co sie stalo? wszystko w porzadku?
Siostra zafundowała nam rodzinną atmosferę, bo jej coś tam nie odpowiadało, szkoda gadać. Ale nerwów mi napsuła tak, że myślałam już nwet o IP. Poszłam z mężem na spacer i jakoś rozchodziłam wszystko. Dobrze, że wizyta w czwartek...
Cytat:
wogole to moje dzieciatko od kilku dni znowu sie rozszalalo w brzuchu

moze to sprawa, ze bylismy w gosciach i bylo o wiele za glosno - rodzina mojego meza jest naprawde glosna , najlepsze jest jak ktos cos do mnie mowi i wtraca sie do tego druga osoba i pyta zupelnie o co innego, wtedy juz glupieje i nie wiem, do kogo mam mowic
wogole gadali do brzucha, pukali - biedna moja mala miala wrazenia

ooo w ddtvn mowia o tym, ze matka przezuwa pokarm za dziecko i go karmi (alicia silverstone)
Mój też kopie i świruje. A w ubiegłym tygodniu był spokojny.

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Witam mamusie,
Śliweńska wielkie gratulacje !!!

Tacca zapisałam sobie w komórce Twój numer telefonu, gdyby coś się działo będę do Ciebie pisać.
Dobrze!
Cytat:
Witam po świętach

Mąż poszedł do pracy a ja znów siedzę sama i...martwię się trochę o moje dzieciątko... wczoraj przez cały dzień prawie wcale się nie ruszało, siedziało pod prawym żebrem i nic... dopiero wieczorem gdy oglądaliśmy film i wypiłam trochę pepsi, przyłożyłam ręce do brzuszka i trochę się poprzesuwało. Jak było w nocy to nie wiem, bo wreszcie udało mi się całą przespać. Dzisiaj wstałam po 7 i do 9 żadnych ruchów...ok 9 znów wypiłam pół szklanki pepsi to zaczęło się ruszać i parę przesunięć było w ciągu paru minut, na razie spokój... dzisiaj liczę ruchy... jeśli będzie za mało to wieczorem jadę na IP. Mężowi nic nie mówiłam, żeby się nie martwił. Zaznaczam, że przed świętami moja kruszyna była baaardzo aktywna.
Mam parę pytań:

1. Czy na IP przyjmą mnie gdy powiem, że słabo czuję ruchy dziecka? nie muszę mieć skierowania?
2. Czy muszę jechać do najbliższego szpitala, czy mogę do szpitala, w którym będę rodzić?
3. Czy jeśli ruchy są ale są słabsze niż były to też jest powód do niepokoju?

Przepraszam za tak głupie pytania ale nigdy nie byłam w takiej sytuacji i nie miałam styczności ze szpitalem...
Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze. Jak masz jakieś obawy to jedź na IP śmiało. Muszą Cię chociaż zbadać. A trwanie w strachu i napięciu, to nie jest dobre...
Stary 2012-04-10, 09:55   #2170
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
nie do konca sie zgodze, ze to kwestia motywacji.
wiele osob cwiczy bez jakis bardzo widocznych rezultatow - dziewczyny czesto sie wypowiadaja na roznych forach o tym po ciazy, ze potrafia sie katowac a waga ledwo drgnie, a innenatomiast juz przez sam fakt karmieniem piersi chudna w oczach.
Mylse, ze duzo daja geny - kolezanka co przytyla 30kg ma szczupla rodzine, a ta co tylko 12 raczej przy kosci.
Nie ma reguly.
Mam tylko nadzieje, ze nie bede miala wiekszych problemow z powrotem do poprzedniej wagi bo nie chce kupowac nowych wiekszych ciuchow

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

ja sie nie przejmuje waga
ja sie zmierzylam ostatnio - 107cm

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

aha moze dzis wezme sie za probe uszycia baldachimu na stelaz ciekawe co za stwor mi wyjdzie
musze jeszcze rolety do okna kupic dla malej
z takich wyprawkowych rzczy to mam wszystko chyba

do porodu to bierzecie jakas nowa koszule czy jakis stary t-shirt mezowy?

roznie to pisza wlasnie - ze koszula krotka albo t-shirt
ja mam 18 na plusie i tez tyje w ostatnim mies,całe życie byłam szczupła wysportowana bez problemów z nadwaga,pózniej będe zrzucac.Tak samo miałam szyc baldachim ale kupiłam w końcu z szyfonu za 39 zł,bo zanim babcia by mi to obszyła to by minął rok
Stary 2012-04-10, 09:57   #2171
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość
daj znać koniecznie

linomag ma być zielono biały, a na słonko ten z filtrem 30
Dziękuję

Cytat:
tak, do calego, no chyba ze dostanie uczulenia od tego kremu to zmienie

ale typowo do pupsztola mam sudocrem - nie wiem na ile starczy bo moj maz zaczyna podbierac na swoje odparzenia po jeansach
mowie mu - juz dziecku zabierasz?
Hah... Trzeba było mu na zajączka kupić jego własny

Agatka wpisz sobie na google "czop śluzowy" i daj na grafikę, tam są zdjęcia jak wygląda
2013/2014

Edytowane przez onething
Czas edycji: 2012-04-10 o 10:01
onething jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 09:57   #2172
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej współczuję
czyli zaniża ?
no mojej Babci akurat zanizylo
na szczescie sasiadka wyszla po krowe na pole i zobaczyla, ze Babci nie ma (wychodzily o tej samej porze) no i sie zaniepokoila i poleciala do niej do domu i ja znalazla nieprzytomna na podlodze. Babcia przezyla bo ja w pore znalazla ta pani ;ale jest troche niepelnosprawna

wiec jak sie nie czujesz za dobrze i nie czujesz ruchow dziecka to ja bym Twoim miejscu poszla do lekarza
Stary 2012-04-10, 09:59   #2173
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
ja bym pojechala - musza Cie przyjac w jakimkolwiek szpitalu
jezeli czujesz, ze cos jest nie tak to lepiej nie ryzykuj lepiej miec pewnosc ze wszystko gra
mnie lekarka powiedziała ze do szpitala i na ktg i musza mnie przyjać ale w domu jeszcze połozyc się na łóżku i potrząsnac brzuszkiem jak to nic nie da to szpital.
Stary 2012-04-10, 10:03   #2174
anulka4771
Wtajemniczenie

Begie przepraszam cię ale ja nie wiem nad czym ty się zastanawiasz.Jeżeli czujesz słabiej ruchy muszę Cię zbadać.Bedzie ok nie będziesz się denerwować,stresować itp. a tak siedzisz i się denerwujesz.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-10, 10:04   #2175
Gaabbi
Wtajemniczenie

wcięło mi odpowiedź wrrrrrrrrrrr!!!

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Gaabbi a możesz się pochwalić co zamówiłaś? Bo ja właśnie mam listę, ale nadal do końca nie wiem co mi potrzebne będzie i co powinnam wziąć zamówienie mam zamiar zrobić wieczorem dziś.
pewnie część rzeczy zbędnych, o części nie pomyślałam, ale zamówiłam i już

http://allegro.pl/frida-aspirator-do...264781689.html
http://allegro.pl/praktyczna-szczotk...257152737.html
http://allegro.pl/bezpieczne-patyczk...257152726.html
http://allegro.pl/paklanki-super-wor...253931973.html
http://allegro.pl/moskitiera-do-loze...253931949.html
http://allegro.pl/termometr-kapielow...251937376.html
http://allegro.pl/pierwsza-szczotka-...245680392.html
http://allegro.pl/zestaw-pilnik-nozy...241554370.html
http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...238650905.html
http://allegro.pl/praktyczna-szczotk...257152737.html
http://allegro.pl/podklady-do-przewi...249887822.html 2 paczki,
http://allegro.pl/majtki-poporodowe-...245680396.html 2 paczki,
http://allegro.pl/poporodowe-ginekol...241554354.html 2 paczki,
http://allegro.pl/grube-pieluchy-pie...264781701.html 20szt.

Cytat:
Pewnie, że nie wolałabym żeby darli koty, ale nie widzę powodu dla którego mają tak spędzać czas.
Święta spędza się najczęściej z RODZINĄ, więc wkurza mnie takie coś.
nie widzę potrzeby żeby obie o mnie gadały czy wiedziały co u siebie nawzajem. teściowa do mnie ostatnio z pretensją, ze jej nie powiedziałam, że moja mama miała coś tam wycinane na oku. No sory, najbliższa rodzina wie o tym, po co jej taka informacja?
W ogóle długi temat i szkoda nerwów.

Muszę jeszcze kupić a aptece parę rzeczy dla małego a tak to większość mam chyba. Muszę w tym miesiącu przyoszczędzić trochę
Najważniejsze, żebyś się nie denerwowała

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Mi bateria w wadze wysiadła i nie wiem ile przytyłam, więc na jutrzejszą wizytę pójdę z duszą na ramieniu po BN też miałam wizytę i chyba sporo na plusie. Ale już się tym aż tak nie przejmuję. A ze spaniem też mam problem... Masakra.
U mnie tak samo. Bateria w wadze wyczerpana, juro wizyta
Cytat:
ja tez mam do umycia talerze po wczorajszej wizycie, ale mi sie nie chce
zalalam tylko woda - potem to zrobie

wogole to czuje juz mega zmeczenie, wrecz wyczerpanie, wiec postanowilam sie juz nie forsowac za bardzo, a dzis musze przejechac prawie 100km :/ w jedna strone sama, a potem z mezem
A ja mam luzik, bo P dzisiaj przed pracą pomył naczynia i ogarnął kuchnię

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
No ja nie ukrywam że w tych kwestiach jakoś nieśmiałą osobą jestem i nie chciałabym robić nikomu kłopotu
Więc jeśli któraś z Was byłaby chętna wymianą numeru to dajcie znać
Proszę się nie wstydzić, tylko zapisać sobie którejś z nas nr telefonu i dać znać w odpowiednim czasie Dobrowolnie podawałyśmy nr tel na maila
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 10:07   #2176
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się mój ma ponad 4 lata i muszę mu bajkę poczytać mało tego siedze i czekam aż zaśnie bo on twierdzi że się boi za nic w świecie nie mogę go tego oduczyć.
więc sama wiesz jakie to męczące mój to ojca wygania i Mama tu

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:08   #2177
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość

Proszę się nie wstydzić, tylko zapisać sobie którejś z nas nr telefonu i dać znać w odpowiednim czasie Dobrowolnie podawałyśmy nr tel na maila
Też będę zapisywać.
Stary 2012-04-10, 10:09   #2178
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
A ja mam luzik, bo P dzisiaj przed pracą pomył naczynia i ogarnął kuchnię
fajnie
moj pomagal wczoraj w przgotowywaniu jedzenia dla gosci - zrobil przepyszne mini kotleciki ; wlasnie zjadlam ostatnia partie
ogolnie obzarlam sie dzis
mloda tez cos spokojna dzis od rana
Stary 2012-04-10, 10:10   #2179
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
Nie chce nic mowic, za 10 min wychodze na szkole rodzenia i mi odszedl ten czop chyba sluzowy....
Cytat:
kurde nie jade na ta szkole, zadzownila koleznaka ta z ktora jezdze ze ma tak silne skurcze ze lezy w lozku?! ona ma tp tydz po mnie
kurd eoipisze na bialo ten czop, moze te co rodzily znaja sie? nie ejstem pewna, ale nie mialam nic takeigo nigdy
a mi się wydaje że to jednak czop, nie panikuj wcale nie musisz dziś urodzić
to ja miałam być następna

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 10:11   #2180
ania_85
Rozeznanie

Agatka661 to na pewno byl czop, moja kolezanka miala identycznego gluta, ale nie martw sie, rzadko rodzi sie w dzien odejscia czopa, dlatego stawialam,ze Śliweńka jeszcze nie urodzi,ale to wyjatek,wiec nie martw sie, tylko pakuj sie do szpitala

Czopy faktycznie sa rozne, biale, rozowe, przezroczyste- od koloru do wyboru
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:11   #2181
Tacca
Zakorzenienie

Muszę pójść coś zjeść... Jakoś mi tak mdło.
Powinnam siąść i zacząć się uczyć do egzaminu, w sobotę mam... A taak mi się nie chce...
Stary 2012-04-10, 10:20   #2182
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze. Jak masz jakieś obawy to jedź na IP śmiało. Muszą Cię chociaż zbadać. A trwanie w strachu i napięciu, to nie jest dobre...
Cytat:
wiec jak sie nie czujesz za dobrze i nie czujesz ruchow dziecka to ja bym Twoim miejscu poszla do lekarza
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
mnie lekarka powiedziała ze do szpitala i na ktg i musza mnie przyjać ale w domu jeszcze połozyc się na łóżku i potrząsnac brzuszkiem jak to nic nie da to szpital.
Cytat:
Begie przepraszam cię ale ja nie wiem nad czym ty się zastanawiasz.Jeżeli czujesz słabiej ruchy muszę Cię zbadać.Bedzie ok nie będziesz się denerwować,stresować itp. a tak siedzisz i się denerwujesz.
Macie rację dziewczyny, wstyd mi za moją głupotę...
od godz 9 czułam ruchy 5 razy ale nie takie jak wcześniej, jakieś słabe...
pakuję torbę, położę się na chwilę i potrząsnę brzuszkiem, napiszę do męża chociaż nie chcę go martwić

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:29   #2183
8ewus8
Zadomowienie

begie13 jedź, niech sprawdzą czy wszystko ok, po ostatnich doświadczeniach lepiej dmuchać na zimne.

Chociaż ostatnio się tak zastanawiałam, że jak załóżmy ktoś nie czuje ruchów bądź ruchów jest mniej i pojedzie do szpitala, zrobią ktg i wyjdzie, że serce bije i niby wszystko ok a jak się okaże, że np. dziecko owija się pępowiną i się poddusza to przecież to chyba tylko na usg wyjdzie a zazwyczaj nie robią.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:30   #2184
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
więc sama wiesz jakie to męczące mój to ojca wygania i Mama tu
To samo Filip tata to jest dobry do zabawy a ja obowiązki.młody narzeka że tata nie umie czytać książki i ja to robie.Raz ostatnio mu czytał,słysząc ten bełkot to wcale się nie dziwie że Filip narzekaAle ok moge czytac książke ale kurna ja też chcę odpocząć.A ja siedze na podłodze i czekam aż on zaśnie a kręgosłup wola NA POMOC Albo chcce zasnąc u nas a ja mam go przenieść.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-04-10 o 10:32
Stary 2012-04-10, 10:40   #2185
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
begie13 jedź, niech sprawdzą czy wszystko ok, po ostatnich doświadczeniach lepiej dmuchać na zimne.

Chociaż ostatnio się tak zastanawiałam, że jak załóżmy ktoś nie czuje ruchów bądź ruchów jest mniej i pojedzie do szpitala, zrobią ktg i wyjdzie, że serce bije i niby wszystko ok a jak się okaże, że np. dziecko owija się pępowiną i się poddusza to przecież to chyba tylko na usg wyjdzie a zazwyczaj nie robią.
jak się poddusza to spada tętno przecież, więc widać to na ktg

Stary 2012-04-10, 10:42   #2186
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
To samo Filip tata to jest dobry do zabawy a ja obowiązki.młody narzeka że tata nie umie czytać książki i ja to robie.Raz ostatnio mu czytał,słysząc ten bełkot to wcale się nie dziwie że Filip narzekaAle ok moge czytac książke ale kurna ja też chcę odpocząć.A ja siedze na podłodze i czekam aż on zaśnie a kręgosłup wola NA POMOC Albo chcce zasnąc u nas a ja mam go przenieść.
Dzieki za rade, nie bede czytac na dobranoc

Pandzia jak jest taki dzien,ze siedzi w domu to kup mu bieznie, wybiega sie i bedzie spal
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:46   #2187
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
hej. Jak tam poswietach?? jak kg ja dopiero jutro się zważę bo strach stawać dziś na wagę
Ja święta totalnie zbojkotowałam, nawet najmniejszego jajka nie zjadłam przez te dni

Cytat:
Nie chce nic mowic, za 10 min wychodze na szkole rodzenia i mi odszedl ten czop chyba sluzowy....
To masz szansę znaleźć się w pierwszej trójce rozpakowanych mamuś u nas

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

U mnie synek codziennie tak sobie nogą jeździ po moim prawym boku, a najbardziej lubi tę nogę wystawiać jak leżę. Wg mnie to niezbyt przyjemne uczucie... (chociaż już wolę żeby mnie kopał, niż siedział przyczajony bez ruchu).

Przedwczoraj mi mąż powiedział, że zaczęłam strasznie chrapać w ciąży

Mój ginekolog kazał mi w 38tc iść do szpitala w którym chcę rodzić na KTG. Wiecie może, czy to się jakoś zapisuje wcześniej, czy tak z ulicy mnie przyjmą? I gdzie się to robi? mam iść na oddział położniczy, izbę przyjęć, czy gdzie

Edytowane przez Freya_85
Czas edycji: 2012-04-10 o 10:47
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 10:51   #2188
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Ja święta totalnie zbojkotowałam, nawet najmniejszego jajka nie zjadłam przez te dni

U mnie synek codziennie tak sobie nogą jeździ po moim prawym boku, a najbardziej lubi tę nogę wystawiać jak leżę. Wg mnie to niezbyt przyjemne uczucie... (chociaż już wolę żeby mnie kopał, niż siedział przyczajony bez ruchu).

Mój ginekolog kazał mi w 38tc iść do szpitala w którym chcę rodzić na KTG. Wiecie może, czy to się jakoś zapisuje wcześniej, czy tak z ulicy mnie przyjmą? I gdzie się to robi? mam iść na oddział położniczy, izbę przyjęć, czy gdzie
ja mam dzisiaj pierwsze ktg i lekarka mi dała karteczke ze mam byc przed 15,na połozniczej izbie przyjęć ale nie mam żadnego skierowania,tylko na tej karteczce mam jej pieczatke
Stary 2012-04-10, 10:53   #2189
ałła
Rozeznanie

Hej!!!
Przyjmiecie mnie z powrotem do swojego grona?? Mało się udzielałam, zwłaszcza ostatnio. Teraz już jestem na zwolnieniu i mam nadzieję że będę miałam więcej czasu na pisanie z Wami

Teraz czekają nas największe emocje!! Widzę że worek pomału się rozwiązuje a za chwilę nastąpi prawdziwy "wysyp". Pamiętam jak to było jak rodziłam Maćka

Teraz jestem w 31 tc. Termin mam na 14 czerwca więc będę jedną z ostatnich mamuś.

Wspomnę tylko że tym razem czekamy na córkę-Gabrysię.
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:53   #2190
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość

ja też wybieram się na ktg do szpitala. u mnie trzeba się umówić, termin mam 2 tygodniowy nie wiem czy dotrwam do tego ktg. u mnie dzwoni się i umawia w poradni ginekologiczno położniczej przy oddziale. najlepiej zadzwoń na centralę szpitala i na pewno ktoś Cię przełączy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości