|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Witam po świętach
![]() Mąż poszedł do pracy a ja znów siedzę sama i...martwię się trochę o moje dzieciątko... wczoraj przez cały dzień prawie wcale się nie ruszało, siedziało pod prawym żebrem i nic... dopiero wieczorem gdy oglądaliśmy film i wypiłam trochę pepsi, przyłożyłam ręce do brzuszka i trochę się poprzesuwało. Jak było w nocy to nie wiem, bo wreszcie udało mi się całą przespać. Dzisiaj wstałam po 7 i do 9 żadnych ruchów...ok 9 znów wypiłam pół szklanki pepsi to zaczęło się ruszać i parę przesunięć było w ciągu paru minut, na razie spokój... dzisiaj liczę ruchy... jeśli będzie za mało to wieczorem jadę na IP. Mężowi nic nie mówiłam, żeby się nie martwił. Zaznaczam, że przed świętami moja kruszyna była baaardzo aktywna. Mam parę pytań: 1. Czy na IP przyjmą mnie gdy powiem, że słabo czuję ruchy dziecka? nie muszę mieć skierowania? 2. Czy muszę jechać do najbliższego szpitala, czy mogę do szpitala, w którym będę rodzić? 3. Czy jeśli ruchy są ale są słabsze niż były to też jest powód do niepokoju? Przepraszam za tak głupie pytania ale nigdy nie byłam w takiej sytuacji i nie miałam styczności ze szpitalem... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też dzisiaj zabieram się za pranie, nie ma co zwlekać... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Ja bym chciała żeby chociaż na 12 kg się skończyło. Narazie po świętach mam 8,5 na plusie w porywach do 9.
Obwód brzucha jednak nie zmienia mi się, od jakiegoś miesiąca 96cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Rozeznanie
|
Nie było mnie pare dni a tu już dwie rozpakowane Gratuluje dziewczyny
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jezeli czujesz, ze cos jest nie tak to lepiej nie ryzykuj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do koszuli do porodu to ja właśnie zastanawiam się jak to zrobić, kupiłam 3 koszule ale w szpitalu do porodu dają też swoje, wedle upodobania, może zobaczę jaką tam mi zaproponują i jak będzie w miarę, to może wezmę, przynajmniej nie będę brudzić swojej. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które kupowały Linomag, możecie mi powiedzieć który? Pytam o ten na pupę i przeciwsłoneczny
http://www.i-apteka.pl/search.php?text=linomag |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie denerwuj się przede wszystkim, tylko na spokojnie poczekaj. Mój synek miał dwa dni takie troszkę spokojniejsze przed świętami , pisałam nawet na forum, że bardziej czuję rozciąganie w brzuchu niż jakiekolwiek ruchy, myślałam nawet że to są jakieś skurcze, ale widziałam wypiętą pupkę (chyba) więc stwierdziłam, że to młody się rozpycha. Obserwuj się, popołudniami i wieczorem ( mój np rozbrykuje się najbardziej koło 12 w nocy) , położ się na boku, poleż z godzinę, dwie.... pamiętaj, że dzieciaki po 32 tc mogą przespać nawet do 95% doby w brzuchu. odnośnie pytań : 1. tak, bezwględnie nie powinien nikt odmówić Ci pomocy. Nie musisz mieć skierowania na IP - na taką izbę po prostu się jedzie. 2. jedz obojętnie do którego szpitala. ja np jeśli coś się dzieję, jadę do szpitala w którym będę rodzić i w ktrym pracuje mój lekarz. jedz w to miejsce, które darzysz największym zaufaniem ( jeśli nigdy nie byłaś w szpitalu to zasugeruj się opinią społeczną ![]() 3. po 32 tc kobiety odczuwają słabsze ruchy. nie wszystkie dzieciaki muszą kopać tak jak kopały wcześniej, ale to też nie reguła. mają po prostu mniej miejsca na takie wygibasy , zależy jeszcze jak dziecko jest ułożone. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | ||
Raczkowanie
|
Kapukat, Śliweczka gratuluję!!!
Dasti trzymam kciuki ![]() Cytat:
Ale te pierwsze dzieciaczki uświadomiły mi że czas mija. No ja nie ukrywam że w tych kwestiach jakoś nieśmiałą osobą jestem i nie chciałabym robić nikomu kłopotu ![]() Więc jeśli któraś z Was byłaby chętna wymianą numeru to dajcie znać ![]() Cytat:
Wolę dmuchać na zimne przecież jeszcze muszę troszkę poczekać ![]() Więc trzymajcie kciuki odezwę się jak wrócę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
Begie na stronie szpitala naszego napisali:
2. Jakie są objawy niepokojące w ciąży, wymagające natychmiastowej hospitalizacji. * jakiekolwiek krwawienia z dróg rodnych (nawet najmniejsze plamienia czy "brudzenia"! ) * bóle brzucha w okolicy podbrzusza lub dna macicy o falującym, regularnym charakterze * "stawianie sie macicy" - wyraźne, powtarzające się napinanie i twardnienie brzucha * nagłe gwałtowne ruchy płodu, a następnie ich zanik ruchów płodu * zanik lub wyraźne osłabienie ruchów płodu * objawy odwodnienia spowodowane wymiotami i biegunkami * zasłabnięcie, omdlenie z jakiekogolwiek powodu * uraz (wypadek samochodowy, upadek, pobicie) * przedwczesne odpływanie płynu owodniowego (odejście wód, bez skurczów) nie musisz mieć skierowania do szpitala. w sumie chyba obojętnie gdzie pojedziesz, ja bym raczej wybrała się tan gdzie bliżej jak się coś dzieje |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zas inna kolezanka co rodzila 2 m-ce temu przytyla 25kg - tez pochodzi z rodziny "duzych" a jak zobaczylam ja i jej brzuch, to tak jakby nigdy w ciazy nie byla. wiec jak dla mnie to nie ma jednoznacznego przepisu na to, ze jak ktos przytyl tylko 10kg to szybciej wroci do poprzedniej wagi niz ten kto przytyl 25kg - za duzo czynnikow pobocznych ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
ale on na cale cialko jest , nie tylko do pupsztolka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Wtajemniczenie
|
hej. Jak tam poswietach?? jak kg
![]() ![]() ![]()
#2144 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do pogrubionego - to nie wiedziałam... martwię się od wczoraj ale nie będę jeszcze panikować, policzę ruchy, spędzę dzień normalnie jak zawsze, będę wsłuchiwać się w brzuszek, nie będę się objadać, bo przez te 2 dni świąt trochę pojadłam różnych rzeczy. Nastawię pranie, spakuję torbę i zobaczymy, mam nadzieję, że dziecko się rozrusza. Cytat:
![]() ![]() jeśli zajdzie konieczność, żeby jechać na IP to na którą to też będzie zależało, od tego czy będziemy mieć auto wieczorem, bo teściowe dzisiaj wracają od rodziny a my zawsze ich bierzemy, jak nie będzie samochodu to będę musiała do naszego szpitala się wybrać, chociaż bardzo liczę, na to że nie będę musiała nigdzie jechać... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zadomowienie
|
I będziesz go stosowała do całego ciałka? Czy masz coś jeszcze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Zakorzenienie
|
Nie chce nic mowic, za 10 min wychodze na szkole rodzenia i mi odszedl ten czop chyba sluzowy....
#2148 |
Wtajemniczenie
|
ooooo jaaaaaaaa zapytaj się na szkole czy to to i jak on powinien wyglądać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zakorzenienie
|
czyżby już??? trzymam kciuki
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo z tego co piszą w różnych miejscach, to może się zdarzyć nawet do 2 tygodni przed porodem.
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
begie obyś nie musiała jechać.
cholera muszę się wybrać po jakiś chleb. |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dosłownie wszystkie na raz.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2154 |
Zakorzenienie
|
kurde nie jade na ta szkole, zadzownila koleznaka ta z ktora jezdze ze ma tak silne skurcze ze lezy w lozku?! ona ma tp tydz po mnie
kurd eoipisze na bialo ten czop, moze te co rodzily znaja sie? nie ejstem pewna, ale nie mialam nic takeigo nigdy
#2155 |
Zadomowienie
|
Zmierzyłam sobie ciśnienie z ciekawości 139/78... puls 106 , jakoś za dużo ale może to z nerwów... nie wiem ( nie wiem czy wierzyć elektronicznemu ciśnieniomierzowi)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
mylam sie prysznicem i myslalam, ze to zwykly sluz, ale to bylo tak geste i sliskie, ze dopiero jak to pociagnelam wyszlo w calosci, powstal taki glut tak jakby normalny zolty. Nie wiem czy to sluz, ale nigdy w takiej konsystencji go nie widzialam, czy to ten czop?! ;// tego sie nie dalo urwal, wyszlo w calosci i nie bylo podbarwione krwia i tp, tylko leko zolte.
![]() co o tym myslicie?? ps, nie chce jeszcze rodzic, torby nie spakowalam, tz ma sluzbe dzis:P
#2158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2159 |
Wtajemniczenie
|
tak, do calego, no chyba ze dostanie uczulenia od tego kremu to zmienie
ale typowo do pupsztola mam sudocrem - nie wiem na ile starczy bo moj maz zaczyna podbierac na swoje odparzenia po jeansach ![]() mowie mu - juz dziecku zabierasz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.