Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-10, 09:00   #2131
begie13
Zadomowienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Witam po świętach

Mąż poszedł do pracy a ja znów siedzę sama i...martwię się trochę o moje dzieciątko... wczoraj przez cały dzień prawie wcale się nie ruszało, siedziało pod prawym żebrem i nic... dopiero wieczorem gdy oglądaliśmy film i wypiłam trochę pepsi, przyłożyłam ręce do brzuszka i trochę się poprzesuwało. Jak było w nocy to nie wiem, bo wreszcie udało mi się całą przespać. Dzisiaj wstałam po 7 i do 9 żadnych ruchów...ok 9 znów wypiłam pół szklanki pepsi to zaczęło się ruszać i parę przesunięć było w ciągu paru minut, na razie spokój... dzisiaj liczę ruchy... jeśli będzie za mało to wieczorem jadę na IP. Mężowi nic nie mówiłam, żeby się nie martwił. Zaznaczam, że przed świętami moja kruszyna była baaardzo aktywna.
Mam parę pytań:

1. Czy na IP przyjmą mnie gdy powiem, że słabo czuję ruchy dziecka? nie muszę mieć skierowania?
2. Czy muszę jechać do najbliższego szpitala, czy mogę do szpitala, w którym będę rodzić?
3. Czy jeśli ruchy są ale są słabsze niż były to też jest powód do niepokoju?

Przepraszam za tak głupie pytania ale nigdy nie byłam w takiej sytuacji i nie miałam styczności ze szpitalem...

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Wlasnie widzialam zapowiedz,ze u Kuby Wojewodzkiego bedzie Ibisz, stwierdzilam,ze on moglby grac glowna role w filmie "ciekawy przypadek benjamina buttona" (jakby ktos nie widzial filmu- tam bohater urodzil sie stary i mlodnial z wiekiem )
Kojarzę ten film i zgadzam się z Tobą

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość

Dasti mi rano napisała, że może ją jutro wypuszczą no jak się nic nie rozkręci to jutro pewnie już się sama odezwie
No to czekamy na następne wieści, może już od niej samej.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja to myślę, że powinien dostać angaż w serialu "Moda na sukces". Tam też nikt się nie starzeje.
też prawda

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Muszę nieco przystopować, bo urodzę gdzieś na ulicy

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Timii dziewczyny dobrze napisały, w zasadzie nie mam chyba co uzupełniać
12h po usuwają cewnik z pęcherza, pomagają wstać ( chociaz u nas położne nie pomagają - twierdzą że pacjentka ma wstać sama żeby potem była samodzielna i mogła obsłużyć siebie i opiekować się maleństwem - średnio mi się to podoba ale co zrobić) i trochę doprawadzasz się wtedy do ładu,tzn zmieniasz koszulę, czeszesz się, myjesz co dasz radę a jak jestes twardziel to idziesz pod prysznic
Mojej siostrze też kazali wstać po 12 h, a była godzina 23:00, nikt jej nie pomógł, ona sama na sali, opowiadała, że wyła z bólu, ale na nic to się zdało - pozostawili ją samą sobie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
My dzisiaj mielismy wizyte i ... wszystko wporzadku Maly glowka ulozony w dol czeka na rozwiazanie , siusiak dalej jest na swoim miejscu Maly juz nie taki maly bo wazy 1400g Wiercil sie jak szalony pielegniarka mowila ze strasznie uparty ( to chyba po mamie ) Dostalismy zdjecie stopek buzki z profilu i jak na nas zerka i siusiaka Maz siedzial wpatrzony w ekran caly czas. Ja przytylam tylko 0.2kg pielegniarka zdziwiona jak mi sie udalo tak malo przytyc po swietach. Pytalam ile przytylam wsumie od poczatku ciazy .. malutko tylko 3,5kg ( Cos ostatnio inna pielegniarka pokrecila bo mowila ze 5kg )

A po wizycie wybralismy sie na wycieczka na porodowke Maz zachwycony mowi ze jak w hotelu. Pokoje jednoosobowe z lazienkami dla meza lozko. Pytalam czy musze cos dla maluszka ze soba przyniesc to tylko ciuszki na wyjscie pampersy, kremy itp sa w szpitalu Ogolnie oddzial zrobil na mnie wrazenie. Aaa i po drodze spotkalam jednego faceta co chodzil na te klasy co ja jego zona dzisiaj urodzila synka A moja znajoma urodzila coreczke
o proszę same dobre wiadomości
za wizytę

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
ooo w ddtvn mowia o tym, ze matka przezuwa pokarm za dziecko i go karmi (alicia silverstone)
Cytat:
tak i jeszcze pokazala to na filmiku
bleeeeee fuuuuj

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ja właśnie dziś zaczęłam pranie. Część pierwsza ubranek białych i bardzo jasnych.
Ja też dzisiaj zabieram się za pranie, nie ma co zwlekać...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:01   #2132
8ewus8
Zadomowienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Ja bym chciała żeby chociaż na 12 kg się skończyło. Narazie po świętach mam 8,5 na plusie w porywach do 9.
Obwód brzucha jednak nie zmienia mi się, od jakiegoś miesiąca 96cm.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:02   #2133
blueelektron
Rozeznanie

Nie było mnie pare dni a tu już dwie rozpakowane Gratuluje dziewczyny
Stary 2012-04-10, 09:05   #2134
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
nie do konca sie zgodze, ze to kwestia motywacji.
wiele osob cwiczy bez jakis bardzo widocznych rezultatow - dziewczyny czesto sie wypowiadaja na roznych forach o tym po ciazy, ze potrafia sie katowac a waga ledwo drgnie, a innenatomiast juz przez sam fakt karmieniem piersi chudna w oczach.
Mylse, ze duzo daja geny - kolezanka co przytyla 30kg ma szczupla rodzine, a ta co tylko 12 raczej przy kosci.
Nie ma reguly.
Mam tylko nadzieje, ze nie bede miala wiekszych problemow z powrotem do poprzedniej wagi bo nie chce kupowac nowych wiekszych ciuchow
a widzisz, całkiem to możliwe Czyli jeżeli ta koleżanka co przytyła 12 kg była wcześniej przy kości to przytyła chyba bardzo prawidłowo do swojej budowy
Stary 2012-04-10, 09:07   #2135
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Witam po świętach

Mąż poszedł do pracy a ja znów siedzę sama i...martwię się trochę o moje dzieciątko... wczoraj przez cały dzień prawie wcale się nie ruszało, siedziało pod prawym żebrem i nic... dopiero wieczorem gdy oglądaliśmy film i wypiłam trochę pepsi, przyłożyłam ręce do brzuszka i trochę się poprzesuwało. Jak było w nocy to nie wiem, bo wreszcie udało mi się całą przespać. Dzisiaj wstałam po 7 i do 9 żadnych ruchów...ok 9 znów wypiłam pół szklanki pepsi to zaczęło się ruszać i parę przesunięć było w ciągu paru minut, na razie spokój... dzisiaj liczę ruchy... jeśli będzie za mało to wieczorem jadę na IP. Mężowi nic nie mówiłam, żeby się nie martwił. Zaznaczam, że przed świętami moja kruszyna była baaardzo aktywna.
Mam parę pytań:

1. Czy na IP przyjmą mnie gdy powiem, że słabo czuję ruchy dziecka? nie muszę mieć skierowania?
2. Czy muszę jechać do najbliższego szpitala, czy mogę do szpitala, w którym będę rodzić?

Przepraszam za tak głupie pytania ale nigdy nie byłam w takiej sytuacji i nie miałam styczności ze szpitalem...
ja bym pojechala - musza Cie przyjac w jakimkolwiek szpitalu
jezeli czujesz, ze cos jest nie tak to lepiej nie ryzykuj lepiej miec pewnosc ze wszystko gra
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:07   #2136
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Też mam problemy ze spaniem. Wczoraj cały dzień chodziłam przymulona jak po jakiejś imprezie, cały dzień piasek w oczach, nie wiem czemu, bo wstałam po 6ej, ale z jakieś 6 godzin to spałam.
Ale często bywa tak, że budzi mnie skurcz łydki czy pełny pęcherz i potem nie mogę zasnąć już do rana i np. od 3 nie śpię a potem cały dzień wyglądam jak zombi.
Tak jakbyś pisała o mnie, ma dokładnie to samo, wyjątkiem była dzisiejsza noc...

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
wczoraj zmierzylam brzuszek i 124 cm! łal
wczoraj zaczelam 37 tydz, wg usg bodajze ...40...:P! kurde
Ja też tyję, w brzuszku mam już 111, a niedawno było 107cm...
za tc

Cytat:

aha moze dzis wezme sie za probe uszycia baldachimu na stelaz ciekawe co za stwor mi wyjdzie
musze jeszcze rolety do okna kupic dla malej
z takich wyprawkowych rzczy to mam wszystko chyba

do porodu to bierzecie jakas nowa koszule czy jakis stary t-shirt mezowy?

roznie to pisza wlasnie - ze koszula krotka albo t-shirt
powodzenia z baldachimem

co do koszuli do porodu to ja właśnie zastanawiam się jak to zrobić, kupiłam 3 koszule ale w szpitalu do porodu dają też swoje, wedle upodobania, może zobaczę jaką tam mi zaproponują i jak będzie w miarę, to może wezmę, przynajmniej nie będę brudzić swojej.

Wanda
Stary 2012-04-10, 09:08   #2137
onething
Zadomowienie

Dziewczyny, które kupowały Linomag, możecie mi powiedzieć który? Pytam o ten na pupę i przeciwsłoneczny
http://www.i-apteka.pl/search.php?text=linomag
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 09:09   #2138
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Dzisiaj wstałam po 7 i do 9 żadnych ruchów...ok 9 znów wypiłam pół szklanki pepsi to zaczęło się ruszać i parę przesunięć było w ciągu paru minut, na razie spokój... dzisiaj liczę ruchy... jeśli będzie za mało to wieczorem jadę na IP. Mężowi nic nie mówiłam, żeby się nie martwił. Zaznaczam, że przed świętami moja kruszyna była baaardzo aktywna.
Mam parę pytań:

hej

Nie denerwuj się przede wszystkim, tylko na spokojnie poczekaj. Mój synek miał dwa dni takie troszkę spokojniejsze przed świętami , pisałam nawet na forum, że bardziej czuję rozciąganie w brzuchu niż jakiekolwiek ruchy, myślałam nawet że to są jakieś skurcze, ale widziałam wypiętą pupkę (chyba) więc stwierdziłam, że to młody się rozpycha. Obserwuj się, popołudniami i wieczorem ( mój np rozbrykuje się najbardziej koło 12 w nocy) , położ się na boku, poleż z godzinę, dwie.... pamiętaj, że dzieciaki po 32 tc mogą przespać nawet do 95% doby w brzuchu.
odnośnie pytań :
1. tak, bezwględnie nie powinien nikt odmówić Ci pomocy. Nie musisz mieć skierowania na IP - na taką izbę po prostu się jedzie.
2. jedz obojętnie do którego szpitala. ja np jeśli coś się dzieję, jadę do szpitala w którym będę rodzić i w ktrym pracuje mój lekarz. jedz w to miejsce, które darzysz największym zaufaniem ( jeśli nigdy nie byłaś w szpitalu to zasugeruj się opinią społeczną w krakowie np wiele kobiet jeździ na IP do szpitala uniwersyteckiego, bo ponoć najlepsi specjaliści).

3. po 32 tc kobiety odczuwają słabsze ruchy. nie wszystkie dzieciaki muszą kopać tak jak kopały wcześniej, ale to też nie reguła. mają po prostu mniej miejsca na takie wygibasy , zależy jeszcze jak dziecko jest ułożone.

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:09   #2139
Michalowa79
Raczkowanie

Kapukat, Śliweczka gratuluję!!!
Dasti trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
O rany... ale się dzieje!
Błagam, niech mnie któraś pocieszy, że w 32 tc. nie ma jeszcze wypranych ubranek i zrobionych zakupów...
U mnie jeszcze przez tydzień na pewno nie będę się mogła za to zabrać, bo kończymy ten nieszczęsny remont (pewnie gdyby nie to, że teraz świąteczny weekend to byłoby juz skończone) więc potrzebuje jeszcze tygodnia na sprzątanie i dopiero będę prać, wystawię łóżeczko i spakuje torbę, ale zaczynam sie stresować powoli...

Miłego wieczoru, zmykam do rodzinki.
Jakie te święta są męczące...
Ja jestem 31 tc i dopiero zaczynam remont. pranie i pakowanie torby zostawiam sobie po remoncie mam nadzieję że zdążę do końca kwietnia.

Ale te pierwsze dzieciaczki uświadomiły mi że czas mija.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Do kogo chcesz Nie umawiałyśmy się jakoś specjalnie.
No ja nie ukrywam że w tych kwestiach jakoś nieśmiałą osobą jestem i nie chciałabym robić nikomu kłopotu
Więc jeśli któraś z Was byłaby chętna wymianą numeru to dajcie znać

Cytat:
ja tez mam do umycia talerze po wczorajszej wizycie, ale mi sie nie chce
zalalam tylko woda - potem to zrobie

wogole to czuje juz mega zmeczenie, wrecz wyczerpanie, wiec postanowilam sie juz nie forsowac za bardzo, a dzis musze przejechac prawie 100km :/ w jedna strone sama, a potem z mezem
Ja po świątecznych podróżach pół nocy nie spałam bo brzuch mi twardniał więc biegnę do mojego gina sprawdzić czy wszystko ok z moją szyjką.
Wolę dmuchać na zimne przecież jeszcze muszę troszkę poczekać
Więc trzymajcie kciuki odezwę się jak wrócę.
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:09   #2140
niunia32
Zakorzenienie

Begie na stronie szpitala naszego napisali:

2. Jakie są objawy niepokojące w ciąży, wymagające natychmiastowej hospitalizacji.
* jakiekolwiek krwawienia z dróg rodnych (nawet najmniejsze plamienia czy "brudzenia"! )
* bóle brzucha w okolicy podbrzusza lub dna macicy o falującym, regularnym charakterze
* "stawianie sie macicy" - wyraźne, powtarzające się napinanie i twardnienie brzucha
* nagłe gwałtowne ruchy płodu, a następnie ich zanik ruchów płodu
* zanik lub wyraźne osłabienie ruchów płodu
* objawy odwodnienia spowodowane wymiotami i biegunkami
* zasłabnięcie, omdlenie z jakiekogolwiek powodu
* uraz (wypadek samochodowy, upadek, pobicie)
* przedwczesne odpływanie płynu owodniowego (odejście wód, bez skurczów)

nie musisz mieć skierowania do szpitala.
w sumie chyba obojętnie gdzie pojedziesz, ja bym raczej wybrała się tan gdzie bliżej jak się coś dzieje

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:11   #2141
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
nie do konca sie zgodze, ze to kwestia motywacji.
wiele osob cwiczy bez jakis bardzo widocznych rezultatow - dziewczyny czesto sie wypowiadaja na roznych forach o tym po ciazy, ze potrafia sie katowac a waga ledwo drgnie, a innenatomiast juz przez sam fakt karmieniem piersi chudna w oczach.
Mylse, ze duzo daja geny - kolezanka co przytyla 30kg ma szczupla rodzine, a ta co tylko 12 raczej przy kosci.
Nie ma reguly.
Mam tylko nadzieje, ze nie bede miala wiekszych problemow z powrotem do poprzedniej wagi bo nie chce kupowac nowych wiekszych ciuchow

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

ja sie nie przejmuje waga
ja sie zmierzylam ostatnio - 107cm

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

aha moze dzis wezme sie za probe uszycia baldachimu na stelaz ciekawe co za stwor mi wyjdzie
musze jeszcze rolety do okna kupic dla malej
z takich wyprawkowych rzczy to mam wszystko chyba

do porodu to bierzecie jakas nowa koszule czy jakis stary t-shirt mezowy?

roznie to pisza wlasnie - ze koszula krotka albo t-shirt
Ja rodziłam Filipa w koszuli z misiem której nie było mi szkoda ubrudzić a że teściowa pracuje w pralni,elegancko ja wyprała i wygląda jak nowa.teraz też ją zabiore

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:17   #2142
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
a widzisz, całkiem to możliwe Czyli jeżeli ta koleżanka co przytyła 12 kg była wcześniej przy kości to przytyła chyba bardzo prawidłowo do swojej budowy
tzn ona nie byla przy kosci - tylko jej rodzinka (mama tata). Jej mama przed urodzeniem jej wazyla 40kg (tzn przed ciaza) a teraz jest otyla, to samo moja tesciowa

zas inna kolezanka co rodzila 2 m-ce temu przytyla 25kg - tez pochodzi z rodziny "duzych" a jak zobaczylam ja i jej brzuch, to tak jakby nigdy w ciazy nie byla.

wiec jak dla mnie to nie ma jednoznacznego przepisu na to, ze jak ktos przytyl tylko 10kg to szybciej wroci do poprzedniej wagi niz ten kto przytyl 25kg - za duzo czynnikow pobocznych

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które kupowały Linomag, możecie mi powiedzieć który? Pytam o ten na pupę i przeciwsłoneczny
ja mam bobo a+e
ale on na cale cialko jest , nie tylko do pupsztolka
Stary 2012-04-10, 09:28   #2143
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

hej. Jak tam poswietach?? jak kg ja dopiero jutro się zważę bo strach stawać dziś na wagę

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:28   #2144
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
hej

Nie denerwuj się przede wszystkim, tylko na spokojnie poczekaj. Mój synek miał dwa dni takie troszkę spokojniejsze przed świętami , pisałam nawet na forum, że bardziej czuję rozciąganie w brzuchu niż jakiekolwiek ruchy, myślałam nawet że to są jakieś skurcze, ale widziałam wypiętą pupkę (chyba) więc stwierdziłam, że to młody się rozpycha. Obserwuj się, popołudniami i wieczorem ( mój np rozbrykuje się najbardziej koło 12 w nocy) , położ się na boku, poleż z godzinę, dwie.... pamiętaj, że dzieciaki po 32 tc mogą przespać nawet do 95% doby w brzuchu.
odnośnie pytań :
1. tak, bezwględnie nie powinien nikt odmówić Ci pomocy. Nie musisz mieć skierowania na IP - na taką izbę po prostu się jedzie.
2. jedz obojętnie do którego szpitala. ja np jeśli coś się dzieję, jadę do szpitala w którym będę rodzić i w ktrym pracuje mój lekarz. jedz w to miejsce, które darzysz największym zaufaniem ( jeśli nigdy nie byłaś w szpitalu to zasugeruj się opinią społeczną w krakowie np wiele kobiet jeździ na IP do szpitala uniwersyteckiego, bo ponoć najlepsi specjaliści).

3. po 32 tc kobiety odczuwają słabsze ruchy. nie wszystkie dzieciaki muszą kopać tak jak kopały wcześniej, ale to też nie reguła. mają po prostu mniej miejsca na takie wygibasy , zależy jeszcze jak dziecko jest ułożone.
dziękuję
co do pogrubionego - to nie wiedziałam...
martwię się od wczoraj ale nie będę jeszcze panikować, policzę ruchy, spędzę dzień normalnie jak zawsze, będę wsłuchiwać się w brzuszek, nie będę się objadać, bo przez te 2 dni świąt trochę pojadłam różnych rzeczy.
Nastawię pranie, spakuję torbę i zobaczymy, mam nadzieję, że dziecko się rozrusza.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Begie na stronie szpitala naszego napisali:

2. Jakie są objawy niepokojące w ciąży, wymagające natychmiastowej hospitalizacji.
* jakiekolwiek krwawienia z dróg rodnych (nawet najmniejsze plamienia czy "brudzenia"! )
* bóle brzucha w okolicy podbrzusza lub dna macicy o falującym, regularnym charakterze
* "stawianie sie macicy" - wyraźne, powtarzające się napinanie i twardnienie brzucha
* nagłe gwałtowne ruchy płodu, a następnie ich zanik ruchów płodu
* zanik lub wyraźne osłabienie ruchów płodu
* objawy odwodnienia spowodowane wymiotami i biegunkami
* zasłabnięcie, omdlenie z jakiekogolwiek powodu
* uraz (wypadek samochodowy, upadek, pobicie)
* przedwczesne odpływanie płynu owodniowego (odejście wód, bez skurczów)

nie musisz mieć skierowania do szpitala.
w sumie chyba obojętnie gdzie pojedziesz, ja bym raczej wybrała się tan gdzie bliżej jak się coś dzieje
dziękuję za odzew czyli jak są słabsze ruchy to też niedobrze
jeśli zajdzie konieczność, żeby jechać na IP to na którą to też będzie zależało, od tego czy będziemy mieć auto wieczorem, bo teściowe dzisiaj wracają od rodziny a my zawsze ich bierzemy, jak nie będzie samochodu to będę musiała do naszego szpitala się wybrać, chociaż bardzo liczę, na to że nie będę musiała nigdzie jechać...

Wanda
Stary 2012-04-10, 09:30   #2145
onething
Zadomowienie

Cytat:
t

ja mam bobo a+e
ale on na cale cialko jest , nie tylko do pupsztolka
I będziesz go stosowała do całego ciałka? Czy masz coś jeszcze?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:30   #2146
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
hej. Jak tam poswietach?? jak kg ja dopiero jutro się zważę bo strach stawać dziś na wagę
jak dla mnie tak jak przed swietami,z taką różnicą że mam na dziś jeszcze jedzenie.Czy Olaf nauczony już samodzielnego zasypiania?Bo pisałaś że jak pójdziesz na zwolnienie to będziesz uczyć.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-10, 09:31   #2147
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Nie chce nic mowic, za 10 min wychodze na szkole rodzenia i mi odszedl ten czop chyba sluzowy....
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:33   #2148
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie chce nic mowic, za 10 min wychodze na szkole rodzenia i mi odszedl ten czop chyba sluzowy....
ooooo jaaaaaaaa zapytaj się na szkole czy to to i jak on powinien wyglądać.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-04-10, 09:36   #2149
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
czyżby już??? trzymam kciuki

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-10, 09:36   #2150
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak, koniecznie zapytaj o ten czop w szkole rodzenia
Bo z tego co piszą w różnych miejscach, to może się zdarzyć nawet do 2 tygodni przed porodem.
Stary 2012-04-10, 09:37   #2151
niunia32
Zakorzenienie

begie obyś nie musiała jechać.

cholera muszę się wybrać po jakiś chleb.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-10, 09:37   #2152
begie13
Zadomowienie

Cytat:
czyżbyś była następna w kolejce?
dosłownie wszystkie na raz....

Wanda
Stary 2012-04-10, 09:39   #2153
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
jak dla mnie tak jak przed swietami,z taką różnicą że mam na dziś jeszcze jedzenie.Czy Olaf nauczony już samodzielnego zasypiania?Bo pisałaś że jak pójdziesz na zwolnienie to będziesz uczyć.

niestety nie i szlag mnie trafia. Jeśli dużo lata w ciągu dnia to sam pada ale jeśli siedzi w domu tak jak był chory to katastrofa

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:39   #2154
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

kurde nie jade na ta szkole, zadzownila koleznaka ta z ktora jezdze ze ma tak silne skurcze ze lezy w lozku?! ona ma tp tydz po mnie
kurd eoipisze na bialo ten czop, moze te co rodzily znaja sie? nie ejstem pewna, ale nie mialam nic takeigo nigdy
Stary 2012-04-10, 09:41   #2155
begie13
Zadomowienie

Zmierzyłam sobie ciśnienie z ciekawości 139/78... puls 106 , jakoś za dużo ale może to z nerwów... nie wiem ( nie wiem czy wierzyć elektronicznemu ciśnieniomierzowi)

Wanda
Stary 2012-04-10, 09:41   #2156
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Dasti trzymam kciuki

Ja jestem 31 tc i dopiero zaczynam remont. pranie i pakowanie torby zostawiam sobie po remoncie mam nadzieję że zdążę do końca kwietnia.

Ale te pierwsze dzieciaczki uświadomiły mi że czas mija.

No ja nie ukrywam że w tych kwestiach jakoś nieśmiałą osobą jestem i nie chciałabym robić nikomu kłopotu
Więc jeśli któraś z Was byłaby chętna wymianą numeru to dajcie znać

Ja po świątecznych podróżach pół nocy nie spałam bo brzuch mi twardniał więc biegnę do mojego gina sprawdzić czy wszystko ok z moją szyjką.
Wolę dmuchać na zimne przecież jeszcze muszę troszkę poczekać
Więc trzymajcie kciuki odezwę się jak wrócę.
daj znać koniecznie
Cytat:
linomag ma być zielono biały, a na słonko ten z filtrem 30

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:41   #2157
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

mylam sie prysznicem i myslalam, ze to zwykly sluz, ale to bylo tak geste i sliskie, ze dopiero jak to pociagnelam wyszlo w calosci, powstal taki glut tak jakby normalny zolty. Nie wiem czy to sluz, ale nigdy w takiej konsystencji go nie widzialam, czy to ten czop?! ;// tego sie nie dalo urwal, wyszlo w calosci i nie bylo podbarwione krwia i tp, tylko leko zolte. ale ohydny opis
co o tym myslicie??
ps, nie chce jeszcze rodzic, torby nie spakowalam, tz ma sluzbe dzis:P
Stary 2012-04-10, 09:42   #2158
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
My dzisiaj mielismy wizyte i ... wszystko wporzadku Maly glowka ulozony w dol czeka na rozwiazanie , siusiak dalej jest na swoim miejscu Maly juz nie taki maly bo wazy 1400g Wiercil sie jak szalony pielegniarka mowila ze strasznie uparty ( to chyba po mamie ) Dostalismy zdjecie stopek buzki z profilu i jak na nas zerka i siusiaka Maz siedzial wpatrzony w ekran caly czas. Ja przytylam tylko 0.2kg pielegniarka zdziwiona jak mi sie udalo tak malo przytyc po swietach. Pytalam ile przytylam wsumie od poczatku ciazy .. malutko tylko 3,5kg ( Cos ostatnio inna pielegniarka pokrecila bo mowila ze 5kg )

A po wizycie wybralismy sie na wycieczka na porodowke Maz zachwycony mowi ze jak w hotelu. Pokoje jednoosobowe z lazienkami dla meza lozko. Pytalam czy musze cos dla maluszka ze soba przyniesc to tylko ciuszki na wyjscie pampersy, kremy itp sa w szpitalu Ogolnie oddzial zrobil na mnie wrazenie. Aaa i po drodze spotkalam jednego faceta co chodzil na te klasy co ja jego zona dzisiaj urodzila synka A moja znajoma urodzila coreczke
za udaną wizyte
Stary 2012-04-10, 09:43   #2159
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
I będziesz go stosowała do całego ciałka? Czy masz coś jeszcze?
tak, do calego, no chyba ze dostanie uczulenia od tego kremu to zmienie

ale typowo do pupsztola mam sudocrem - nie wiem na ile starczy bo moj maz zaczyna podbierac na swoje odparzenia po jeansach
mowie mu - juz dziecku zabierasz?
Stary 2012-04-10, 09:44   #2160
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ale wiadomości z rana!!!

A ja coś dziś bardzo źle się czuję... Miałam nerwowe święta i chyba przyjdzie mi to odchorować...

Do dentysty się wybieram, doczytam jak wrócę. Miłego dnia!
przyjemnej wizyty u dentysty mnie czeka 17 wizyta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości