|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XIII
Cytat:
![]() Współczuję nauki, nie wyobrażam siebie przy książkach i notatkach Chyba muszę wrócić na wątek bo moja motywacja na większe spa = 0
Edytowane przez marta 85 Czas edycji: 2012-04-10 o 10:03 |
|
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Talullah poszalałaś z tymi zakupami Ide dzisiaj w końcu do fryzjera Marta spełnienia marzeń
. Edytowane przez zielone_oko Czas edycji: 2012-04-10 o 10:15 |
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
marta 85 wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i dużo uśmiechu. Cytat:
W sumie ja się bardzo wahałam, bo właśnie Tż., ale doszliśmy do wniosku, że kilka lat już jesteśmy ze sobą, więc powinniśmy dać radę. ![]() I świetne zakupy.
|
|
|
#1984 |
|
Wtajemniczenie
|
zielone oko,angelinmyheart dziękuję
![]() Pij na zdrowie! - Szklanka piwa dla zdrowia i urody Wiele z nas nie wyobraża sobie upalnego lata bez orzeźwiającej szklanki zimnego piwa. Mieni się złociście pod pierzynką białej pianki i szybko gasi pragnienie miło rozpływając się po ciele. Do tego uspokaja i odpręża. Czyż to nie doskonały kompan na wakacje? Ojjj tak! ![]() Te zalety znają wszyscy, a my postaramy się jednak poszukać nieco głębiej i z głębin szklanki piwa wydobyć trochę więcej. W końcu interesuje nas uroda i zdrowie, a nie tylko chmielowy, dobry humor. Dlatego też bierzemy dzisiaj piwo pod nasz stylistkowy mikroskop i szukamy zalet większych niż te powszechnie znane. Wszystko po to, by wpisać piwo do domowego receptariusza i z powodzeniem wykorzystywać w domowym spa. Co skrywa szklanka piwa? Po pierwszych pozytywnych skojarzeniach z orzeźwiającą szklanką złocistej goryczki szybko przychodzą następne. Tym razem negatywne. Piwo tuczy. Piwo śmierdzi i rośnie od niego brzuch. Niektórym dosyć spory. Znajdziemy tutaj ziarno prawdy, tylko pamiętać musimy o jednym - nie wszyscy stosują w życiu złotą zasadę - umiar! Tak naprawdę piwo ma bardzo wiele zdrowotnych i urodowych zalet, ale trzeba nauczyć się z niego prawidłowo korzystać. Zacznijmy od chmielowej szyszki, bo to właśnie ona skrywa w sobie wiele dobrego. A dokładnie jest źródłem dwóch żywic - humuliny i lupuliny. Wykazują się one działaniem łagodzącym podrażnienia układu moczowego oraz regulującym przemianę materii i pobudzającym apetyt. Znane są również ich właściwości uspokajające i nasenne - o kilku łykach, najlepiej ciemnego piwa, przed snem wiedziały już nasze prababcie. Dzięki szyszkom chmielowym piwo jest od stuleci napojem stosowanym w leczeniu i łagodzeniu:
Dzięki drożdżom wykorzystywanym w procesie warzenia piwa staje się ono również cennym źródłem witamin z grupy B, a dokładnie B1, B2, PP oraz B12. Czyni to z niego napój o właściwościach wspomagających funkcjonowanie układu nerwowego, likwidującym zmęczenie i nerwowość oraz wpływającym korzystnie na ukrwienie skóry i kondycję włosów. Piwo w domowym spa Po piwo warto zatem sięgnąć nie tylko ze względów zdrowotnych, ale również w trosce o urodę. Z pokolenia na pokolenie kobiety przekazują sobie receptury na domowe kosmetyki z udziałem tego chmielowego napoju. Oto kilka pomysłów na jego wykorzystanie w pielęgnacji skóry i włosów. Maseczka drożdżowo-miodowa Potrzebne ci będą drożdże piwne ( 3-4 łyżeczki), miód i, w przypadku cery suchej, oliwa (z oliwek lub sojowa). Wsyp drożdże do miseczki i stopniowo dodawaj do nich łyżeczkę podgrzanego miodu. Utrzyj na papkę i dodaj kilka kropli oliwy. Jeszcze kilka ruchów i gotowe! Nałóż papkę na twarz i szyję, a jesli "ukręciłaś" więcej to nie zapomnij także o dekolcie. Zmyj ciepłą wodą po 20 minutach. Jędrność i nawilżenie gwarantowane! Piwny balsam do łamliwych włosów Przygotuj 50 ml piwa i żółtko. Wbij żółtko do miseczki i stopniowo utrzyj je z piwem. Nałóż mieszankę na umyte włosy i potrzymaj na głowie przez 20 minut. Najlepiej pod kompresem z ręcznika! Piwna kąpiel Odświeżanie twarzy i ciała piwem stosowały już podobno starożytne Egipcjanki, a one wiedziały o pielęgnacji urody całkiem sporo. Przyda ci się do niej piwo kąpielowe (Browar Witnica), ale równie dobrze możesz wykorzystać każde inne, byle jak najbardziej naturalne, a nie naszpikowane chmielowymi substytutami. Wlej je do wanny ciepłej wody o temperaturze około 38 stopni. Po takim 20 minutowym, piwnym relaksie ciało będzie świetnie odprężone, jędrne i nawilżone. Piwny tonik do twarzy Jeśli twoja skóra ma skłonność do przesuszania się, wykorzystaj w jej pielęgnacji prosty tonik na bazie piwa. Wystarczy, że wymieszasz 2 łyżki piwa z 2 łyżkami wody i dodasz kilka kropel octu jabłkowego oraz oliwy z oliwek. Takim tonizującym płynem przecieraj twarz rano i wieczorem.
Edytowane przez marta 85 Czas edycji: 2012-04-10 o 10:23 |
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Marta wszystkiego najlepszego
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
Marta wszystkiego najlepszego Edytowane przez Soph Czas edycji: 2012-04-10 o 10:38 |
|
|
|
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
lacrimachristi, soph dziękuję
![]() Co najlepiej nawilża Łagodząca gliceryna Jest cennym składnikiem kremów i balsamów, ponieważ wnika w głąb skóry i skutecznie zatrzymuje w niej wodę. A to sprawia, że cera staje się gładsza i jędrniejsza, zmarszczki płytsze. Gliceryna doskonale łagodzi też wszelkie podrażnienia. Aminokwasy i kolagen Aminokwasy (cegiełki, z których zbudowane jest białko) dodawane do kosmetyków dobrze wiążą wodę w skórze. A kolagen ułatwia jej przenikanie w głąb naskórka. Dlatego kremy i balsamy z tymi składnikami mają tak silne właściwości nawilżające i przeciwzmarszczkowe. Kwas hialuronowy Dokonał prawdziwej rewolucji w kosmetyce, bo ma niezwykle silne zdolności wiązania cząsteczek wody. Kwas hialuronowy występuje naturalnie w skórze, dlatego nie powoduje żadnych zagrożeń ani ryzyka alergii. Z wiekiem nam go ubywa, dlatego skóra wiotczeje i tworzą się zmarszczki. Ochronne ceramidy Ceramidy to substancje o strukturze ciekłych kryształów, które chronią naskórek przed utratą wody. To dzięki nim nasza skóra jest elastyczna i nawilżona. Z wiekiem, a także pod wpływem stresu, zanieczyszczeń i promieniowania UV ceramidów ubywa i trzeba je uzupełniać. Dobroczynne olejki Doskonale radzą sobie z przesuszeniem cery. Wystarczy rozprowadzić kilka kropli olejku, np. migdałowego, różanego na czystej, lekko zwilżonej skórze, aby zapewnić jej dobre nawilżenie i odżywienie. Olejki są niezastąpione szczególnie w pielęgnacji cery dojrzałej. Można dodawać je do ulubionego kremu. Cenny mocznik W kosmetyce stosuje się go od dawna, ale ze względu na źle kojarzącą się nazwę nie wymieniano mocznika w składzie kremów czy balsamów. Jego właściwości nawilżające są równie silne jak kwasu hialuronowego. Kosmetyki z mocznikiem szczególnie polecane są do pielęgnacji skóry suchej, skłonnej do podrażnień.
Edytowane przez marta 85 Czas edycji: 2012-04-10 o 10:40 |
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
marta wszystkiego najcudowniejszego Talullah dzięki, też mam taka nadzieje... a zakupy Zaraz idę zająć się włosami, mam zamiar pokręcić je tak: http://www.youtube.com/watch?v=yWnaEHoZS68 zobaczymy jak wyjdzie trzymajcie kciuki
Edytowane przez loluska Czas edycji: 2012-04-10 o 10:56 |
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Talullah
zapomniałam dodać, że świetne zakupy ![]() |
|
|
|
#1990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj znać jak wyszło ![]() Ja na swoich włosach próbuję wydobyć bardziej intensywny odcień poprzez szampony / odzywki/ płukanki do włosów blond lub brązowych. I chyba mi sie udaje, bo 2 osoby zauważyły pasemka Chcę teraz wypróbować ten szampon Joanny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ztanowych.html
|
|
#1991 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta spełnienia marzeń kochana
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Marta stooo lat
|
|
|
|
#1993 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() a jak to do biustu w porównaniu do innych kremów?
|
|
#1994 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
nie mam porównania z innymi kremami, bo miałam kiedyś tylko mini produkt z eveline, więc nawet nie zdążyłam go sobie poużywać
|
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
jak poczytałam KWC to stwierdziłam, że też kupię, chociaż moje pośladki niczego nie potrzebują
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Martuś życzę Ci wszystkiego dobrego, dużo miłości, szczęścia, a przede wszystkim spełnienia wszystkich marzeń, nawet tych najdrobniejszych
Sto lat ! Święta, święta i po świętach |
|
|
|
#1997 |
|
Raczkowanie
|
ucięło mi wątek
później nadrobię bo muszę lecieć,Marta nie znamy się jeszcze ale najlepszego
Cele: * 58,5kg * gładka cera * lśniące włosy * A6W 6 /42 * 8min. ABS 6, * 8min. buns 6 Dbam o siebie z Wizażankami Edytowane przez la_chica Czas edycji: 2012-04-10 o 12:34 |
|
|
|
#1998 | |||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Na szczęście nie mam jeszcze takich ilości, że się coś popsuje, ale mimo wszystko ![]() W ogóle chętnie bym miała kogoś blisko z kim bym dzieliła te maski i odżywki na pół, zawsze szybciej by można kupować noweeee Moja koleżanka w ogóle chciała minimalistką zostać (nie tylko kosmetyczną) poodawała lakiery, z chyba 3 czy 4 została, a jak teraz nadrobiła to koniec ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- tallu: i jestem ciekawa jak te produkty clarins, tak się ta firma ciągle ostatnio reklamuje, że coraz większego mam smaka, ale akurat czego jak czego kremów itp do twarzy hurtowo nie kupuje i jak używam to jednego dłuższy czas. marta85: wszystkiego najlepszego, zdrowia, wielu następnych rocznic z tż-tem i pomyślności w sprawach zawodowych. ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() Teraz nawet jak się wyrzeźbię to będę zapobiegawczo stosować. Wiele tych żeli do różnych części ciała jest klejących i nie umiem wytrzymać z nimi na skórze cały dzień, ale do tego żadnych takich zastrzeżeń nie mam.
|
|
#1999 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
ja w ogole chcialabym z clarins wyprobowac samoopalacz do twarzy
no ale to trochę drogi balet- samoopalacz za około 125zł/30ml... http://www.douglas.pl/douglas/produc...000041883.html
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też jestem ciekawa jak by się u mnie sprawdził, choć czuję, że po analizie składu mogłoby mi się go odechcieć. |
|
|
|
|
#2001 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekoladowa, ghana, dodaja, la chcica, kobieta dziękuję za życzenia
![]() Też nie mam tego serum do pośladków i pora to zmienić i szukam jeszcze jakiegoś dobrego balsamu ujędrniającego Jak ujarzmić boba Każdy bob ma zupełnie inny charakter i wymaga innych zabiegów. Jeśli zastanawiasz się, jakimi kosmetykami ułożyć włosy tak, by wyglądały jak prosto od fryzjera, mamy dla ciebie podpowiedź. GŁADKI I LŚNIĄCY Gładka, nieskazitelna fryzura jest idealna dla włosów zupełnie prostych i sztywnych – jak u Japonek. Jeśli masz właśnie takie, twój bob będzie wymagał jedynie dobrego cięcia i odrobiny nabłyszczającego sprayu. Jeśli natomiast masz włosy cienkie, które skręcają się w fale pod wpływem wilgoci, użyj kremu termoochronnego. Wetrzyj go w lekko podsuszoną fryzurę i zadbaj, by kosmetyk dokładnie pokrył wszystkie pasma. Następnie, pasmo po paśmie, wyprostuj je prostownicą – zwracając uwagę na końcówki. Na koniec wygładź fryzurę gęstą szczotką (najlepiej z włosia) i spryskaj lakierem lub nabłyszczającym sprayem. NASZA RADA: Jeśli masz delikatne, cienkie włosy, używając rozgrzanych urządzeń do modelowania, nastawiaj je na możliwie najniższą temperaturę. W przeciwnym razie pasma będą przesuszone. MISTERNIE WYCIENIOWANY Twoje zadanie to zadbać, aby włosy były bujne i sypkie – a wtedy przy każdym ruchu pod innym kątem będzie widać ich precyzyjne cięcie. W wilgotne pasma możesz wetrzeć kosmetyk prostujący albo (przy prostych włosach) lotion lub piankę dodającą objętości. Wysusz je, nawijając na grubą, okrągłą szczotkę. A potem skieruj suszarkę na włosy, jednocześnie rozpylając lakier. Użyj chłodnego nawiewu i nasadki koncentrującej powietrze u wylotu. Dzięki temu pasma będą sypkie i niezlepione. NASZA RADA: Aby nadać włosom puszystości i unieść je u nasady, spryskaj je przy skórze suchym szamponem, wmasuj go delikatnie, a potem wyczesz. Z FAL I LOKÓW Na wilgotne włosy nałóż piankę utrwalającą skręt. Teraz – jeśli masz proste włosy – spryskaj je kosmetykiem termoochronnym i nakręć na lokówkę pasmo po paśmie (możesz też nakręcić je na grube wałki i odczekać, aż wyschną). Rozczesz loki grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, formując gładkie fale. Całość wygładź dłonią i pokryj lakierem, który nie usztywnia pasm. Jeżeli cieszysz się naturalnymi lokami, spryskaj je jedynie sprayem nabłyszczającym, a potem wygładź szczotką z włosia. ROZWIANY WIATREM Twórczy nieład na głowie wymaga nie lada... precyzji w doborze kosmetyków. Podstawa to produkty zwiększające objętość: pianka lub spray podnoszący włosy u nasady. Sprayem spryskaj włosy tuż przy głowie, a piankę wgnieć w wilgotne pasma. Następnie układaj fryzurę zależnie od cięcia. Jeśli masz postrzępione i sterczące końcówki, wysusz włosy głową do dołu, po czym wgnieć w ich końce gumę lub żel do stylizacji. Ułóż boba palcami, tak jak lubisz. Jeśli twoje włosy są nieco dłuższe i stylizujesz je na zalotną bombkę, wysusz je, używając grubej, okrągłej szczotki. Potem roztrzep je palcami i polakieruj. Gotowe! ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Promienny wygląd W nawale obowiązków trudno znaleźć czas na właściwą pielęgnację, a często nawet na wystarczającą ilość snu. Przedstawiamy sposoby na to, by cera odzyskała blask, a oczy - świeże spojrzenie! Zimno i mleko są niczym zastrzyk energii! Efektem przedświątecznego szaleństwa są zazwyczaj: idealnie wysprzątany dom, pięknie zastawiony stół oraz… widoczne zmęczenie gospodyni. I tak bywa co roku. Z jednej strony czekamy na święta – cieszymy się na kilka wolnych dni, na spotkania z rodziną. Z drugiej zaś – obawiamy się ogromu pracy, jaki przyjdzie włożyć w przygotowania. Zastanawiamy się także, czy znowu zdążymy zadbać o wszystko i wszystkich z wyjątkiem siebie... Tymczasem chciałybyśmy wyglądać pięknie, zwłaszcza że – wiemy o tym doskonale – zadowolona pani domu w magiczny sposób wpływa na dobry nastrój domowników i gości. Jak zatem sprawić, żeby skórze przywrócić blask, a sobie pewność siebie? To proste! Wystarczy znaleźć tylko kilka dodatkowych chwil. Wykonasz bowiem niemal te same zabiegi, co zwykle (prysznic, pielęgnacja, makijaż), tylko trochę inaczej. A zatem... Poznaj niezawodne sposoby na ukrycie skutków braku snu. Zaufaj prostym zabiegom, które rozświetlą cerę i pozwolą zapomnieć o zmęczeniu. Sięgnij po sprawdzone kosmetyki potrafiące w ekspresowym tempie poprawić kondycję ciała i duszy. A potem z błyskiem w oku i w prawdziwie wiosennym nastroju zasiądź do świątecznego stołu. Skuteczna pobudka dla ciebie i twojej skóry Gdy jesteś niewyspana, twój organizm potrzebuje stymulujących bodźców, by nabrać rozpędu do swojej zwykłej pracy. Brak snu odbija się na twarzy w postaci podpuchniętych oczu oraz poszarzałej, zwiotczałej i bladej skóry. Trzeba więc przede wszystkim szybko poprawić krążenie (dzięki czemu odpowiedzialna za opuchnięcie limfa zacznie odpływać z miejsc, w których się nagromadziła) oraz nawilżyć cały organizm. Dzień zacznij od dużej szklanki wody – wypij ją małymi łykami, najlepiej jeszcze w łóżku. Nawodnione ciało wygląda o wiele ładniej, będziesz też miała więcej energii przez cały dzień. W łazience umyj twarz zimną wodą, dzięki czemu zwężą się naczynia krwionośne, a skóra od razu nabierze ładniejszego koloru. Potem wskocz pod prysznic, najlepiej chłodniejszy niż zazwyczaj. Ten prosty zabieg spowoduje, że krew zacznie szybciej krążyć, dostarczając tlen do wszystkich komórek. Ma to zbawienny wpływ nie tylko na wygląd skóry, ale także na samopoczucie. Nie zapominaj o włosach – one również potrzebują nawilżenia. By wyglądały na zadbane, po umyciu nałóż na nie odżywkę i potrzymaj ją nieco dłużej niż zwykle. Jeśli masz więcej czasu – zrób piling całego ciała, najlepiej połączony z krótkim, lecz energicznym masażem. Jeśli jednak wzywają obowiązki, wystarczy tylko piling twarzy, który złuszczy martwy naskórek i pozwoli zastosowanym później kosmetykom zadziałać szybciej i skuteczniej. Dobrym pomysłem jest użycie mydła o mocno orzeźwiającym zapachu. Bodźce zapachowe najprędzej docierają do mózgu. Taka „aromaterapia” nie tylko więc od razu poprawi nastrój – obniżony zmęczeniem i brakiem snu – ale również błyskawicznie postawi cię na nogi! Moc mleka i kawy Zawinięta w ręcznik możesz wykonać ostatnie pobudzające zabiegi. Potrzebne ci będą kostki lodu oraz mleko. Wymieszaj je w miseczce, a następnie zanurz w takim koktajlu mały ręcznik. Lekko go wykręć i przykryj nim twarz na minutę. Zimno kostek lodu i odżywcze składniki mleka sprawią, że skóra będzie wyglądała na rozświetloną. Delikatnie opłucz twarz chłodną wodą, a na koniec jedną z kostek wymasuj powieki – dzięki temu naczynka krwionośne zaczerwienionych białek się zwężą, a oczy od razu sprawią wrażenie większych i bardziej wypoczętych. Warto zrobić jeszcze… kilka podskoków i przysiadów przy uchylonym oknie. Choć brzmi to zabawnie, taka gimnastyka naprawdę doskonale działa na krążenie krwi i limfy, a przez to również na zredukowanie opuchlizny. Teraz wreszcie możesz sobie spokojnie zaparzyć mocną kawę. Zobaczysz, że już sam zapach doda ci wigoru, udowodniono bowiem, że ma na nas energetyzujące działanie. Naturalne sposoby na świeży wygląd Nie lubisz używać zbyt wielu kosmetyków? Poszukaj alternatywnych rozwiązań w… kuchni i lodówce! Aktorka Gwyneth Paltrow znana jest z prowadzenia bardzo ekologicznego trybu życia. Od lat jest też chwalona za zawsze nieskazitelną cerę. Oto jej rady dotyczące pielęgnacji skóry – wyłącznie naturalnymi środkami: - Martwy naskórek doskonale złuszczy mieszanka cukru trzcinowego, oliwy z oliwek oraz grubo zmielonej kawy – taki piling zadziała też pobudzająco. - Posmarowanie się organicznym olejem kokosowym zadziała jak najlepszy balsam, zatrzymując w skórze wilgoć. - Jedwabistą gładkość zapewni jej też mieszanka zalanych wodą płatków owsianych i miodu – możesz ją nałożyć na twarz lub natrzeć nią całe ciało. - Na oczy połóż plasterki ogórka wyjętego z lodówki, co szybko odświeży spojrzenie. - Zamiast toniku do twarzy użyj soku z pomarańczy – zawarta w nim witamina C wspaniale obudzi skórę. Chcesz rano pięknie wyglądać? Pomyśl o tym… przed snem. - Dokładnie zmyj makijaż, szczególnie starannie usuń cienie i tusz do rzęs. - Nałóż krem z kwasem hialuronowym (zatrzymuje wodę w komórkach skóry). - Nie pij alkoholu i ogranicz sól – to one w dużej mierze są odpowiedzialne za poranną opuchliznę. - Przed położeniem się do łóżka dobrze wywietrz sypialnię, zadbaj też o odpowiednią wilgotność powietrza (prostym sposobem jest rozwiesić na noc pranie). - Gdy masz tendencję do ciemnych podkówek pod oczami, tuż przed snem nałóż krem z witaminą K. - Śpij na dwóch poduszkach – uniesienie głowy wyżej niż zwykle zniweluje opuchliznę (jednak z uwagi na kręgosłup nie można tak spać co noc!). - Sypiaj na satynowej poszewce – taka powoduje mniejsze tarcie między poduszką a skórą, jest dla niej łagodniejsza, dzięki czemu rano obudzisz się z mniejszą liczbą „załamań” na twarzy.
|
#2002 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do przekarmienia, to przez jakieś 2 tygodnie jechałam na programie minimum (szampon + odżywka b/s) i nagle zrobiły się nijakie ale już jest coraz lepiej. Co do codziennego olejowania włosów, czytałam na wizażu, że można olejować nawet codziennie, zależy od włosów. Ale moje włosy są w coraz lepszym stanie więc ograniczę trochę zewnętrzne odżywianie na rzecz odżywiania od środka ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
) i dość często mnie o dowód pytają jak alkohol kupuję i nie ważne, czy mam makijaż mocny, czy delikatny, czy ubiorę się na luzie, czy elegancko. A znajomi mojego faceta jak mnie pierwszy raz zobaczyli na 16 lat mnie ocenili ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
Kiedyś jak używałam balsamu raz w tygodniu zmyłam makijaż i krem na buzię nałożyłam, to uważałam, że bardzo dbam o siebie, a teraz codziennie balsamowanie, kremowanie, maseczki, peelingi i cała reszta. Ale szczerze mówiąc dbanie o siebie wciąga, jak się sobie dobrze zorganizuje i zaplanuje, to nie zajmuje wcale dużo czasu, a jak podnosi pewność siebie i poczucie atrakcyjności. Ja nawet w zimie, mimo że w długich spodniach chodzę jak mam wydepilowane nogi, czy pedicure zrobiony czuję się atrakcyjniej i bardziej pewna siebie |
|||
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
AFRO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! jak zdjęłam "papiloty" z głowy to się przeraziłam, koszmar
jutro cały dzień z maską jajeczną... ale teraz przynajmniej jak człowiek wyglądam a nie jak mudżyn rasowy
|
|
#2004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta, wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
Marta spełnienia marzeń
|
|
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2009 |
|
Zadomowienie
|
Zakupiłam sobie dziś tusz do rzęs z wibo (ten zielony) i eyeliner też z wibo, bo eyeliner mi się skończył, a w domu 2 tusze zostawiłam.
I chciałam sobie zrobić olej ziołowy do włosów (pokrzywa + rumianek zalane ciepłym olejem -> oj coś kombinuję ostatnio ). Postawiłam olej na gazie żeby się zagrzał i zapomniałam o nim Miałam ognisko w garnku i w całym domu śmierdzi spalonym olejem Chyba przestanę kombinować
|
|
|
|
#2010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

jutro cały dzień z maską jajeczną... ale teraz przynajmniej jak człowiek wyglądam a nie jak mudżyn rasowy