Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-07, 17:12   #2791
Finlora
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
No, to już nie moje klimaty .
Wiem wiem, ale oni mają też spokojniejsze kawałki. I kobiety tam śpiewają

Cytat:
Trochę cieplej się zrobiło. Już, pewnie tak jak wszyscy, nie mogę doczekać się ciepełka .
A u mnie dziś jak w Bollywoodzie - czasem słońce, czasem deszcz

Wlazłam na wątek o modzie, która rozwala i ja też zostałam rozwalona - tym, jakie znawczynie mody tam się udzielają, no normalnie same ekspertki O ile z niektórymi rzeczami mogłabym się zgodzić to część tego, co one tam wypisują, to dla mnie kompletna bzdura i nie mogę zrozumieć co to komu przeszkadza

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2012-04-07 o 17:51
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-07, 17:58   #2792
ImmortalLover
Zakorzenienie

Jakies przykłady?

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-07, 18:17   #2793
Finlora
Zakorzenienie

Np długie spódnice do kostek (sama takie noszę i uważam, że wyglądam w nich zdecydowanie lepiej niż w krótszych), buty emu, koturny (też uwielbiam), duże kolczyki koła, duże torebki, ubrania w kropki itd, dużo by wymieniać
Stary 2012-04-07, 18:34   #2794
ImmortalLover
Zakorzenienie

To widzę,że ja w ogóle chyba nie powinnam nigdzie wychodzić ;o

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2012-04-07, 18:39   #2795
Finlora
Zakorzenienie

Ja tak samo

I rozwala mnie jeszcze to jakie są dumne z tego, że zmieniły sposób ubierania swoich facetów, że kiedy ich poznały to ubierali się jak totalne bezguścia, a teraz to eleganccy mężczyźni
Stary 2012-04-07, 18:55   #2796
ImmortalLover
Zakorzenienie

Ciekawe jakby się ci goście czuli, gdyby to przeczytali
Nie mam się w co jutro ubrać

Stary 2012-04-07, 21:28   #2797
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość

Skoro już nam się tam muzycznie zrobiło to ja ostatnio znowu wróciłam do jednego z moich ulubionych zespołów http://www.youtube.com/watch?v=fTIiWmIp4mc
Ehh, jak ja bym tak chciała być kiedyś na ich koncercie... http://www.youtube.com/watch?v=cqOz9ke-CEI
A propos koncertów - 18 kwietnia w Krakowie gra Anathema
O ja biedna
Cytat:
Kupiłam w Biedronce lakier Eveline . Nie kupować ! Po dwóch godzinach końce paznokci już starte .
Kusiły mnie kiedyś dwójki lakierowe dostępne w Biedro - ale musiałabym cichaczem kolory pozamieniać - chciałam czerwień i biel, a czerwień była z bezbarwnym, a biel z różem w parze, choć nie powiem, róż też ładny, ale różowych lakierów już trochę wtedy miałam. Ostatecznie nie kupiłam nic, a kolory dobrałam z innych firm.
Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
H
Pochwalę Wam się,co dostałam od koleżanki - http://i.pinger.pl/pgr105/0dacee0e002160de4f7dab74/ Uwielbiam takie kołnierzyki
Fajny, takie podobno modne bardzo
Cytat:
Np długie spódnice do kostek (sama takie noszę i uważam, że wyglądam w nich zdecydowanie lepiej niż w krótszych), buty emu, koturny (też uwielbiam), duże kolczyki koła, duże torebki, ubrania w kropki itd, dużo by wymieniać
I cieliste rajstopy.
Co jest z nich złego? No nigdy nie zrozumiem...

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-07, 21:34   #2798
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe jakby się ci goście czuli, gdyby to przeczytali
Też się zastanawiam, bo słowo "niechluj" padało dosyć często

A gdzie się wybierasz?

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
A propos koncertów - 18 kwietnia w Krakowie gra Anathema
O ja biedna
Oooo, to popłaczemy razem

Cytat:
I cieliste rajstopy.
Ja Ci powiem dlaczego nie rozumiesz, bo na modzie się nie znasz, ot co
A tam same ekspertki przecież, bałabym się spotkać je na ulicy, bo potem pisałyby o mnie w tym wątku
Stary 2012-04-08, 00:02   #2799
Finlora
Zakorzenienie

Zrobiłam sobie maseczkę aspirynową - pomyślałam, że tak przy święcie mogę w końcu zrobić coś dla swojej gębusi
Stary 2012-04-08, 00:16   #2800
'Estelle'

Cytat:
Oooo, to popłaczemy razem

Ja Ci powiem dlaczego nie rozumiesz, bo na modzie się nie znasz, ot co
A tam same ekspertki przecież, bałabym się spotkać je na ulicy, bo potem pisałyby o mnie w tym wątku
No nie znam się i wiem o tym od dawna
Zyję we własnym świecie czarnych szmat dla nastolatek, gdzie mi do tych faszonistek ą i ę, bułkę przez bibułkę

Płaczmy z tej żałości
Odbijemy sobie za rok może, bo oni właśnie tak średnio raz do roku na wiosnę są w PL
Wtedy mam nadzieję będę bardziej dyspozycyjna
Cytat:
Zrobiłam sobie maseczkę aspirynową - pomyślałam, że tak przy święcie mogę w końcu zrobić coś dla swojej gębusi
A ja dzisiaj na nic nie miałam czasu. Myślałam, że choć trochę ogarnę, ale Uerowej chyba zęby wychodzą i jęczybuła całe popołudnie, jutro jedziemy a ja mam walizki niepopakowane...
O pielęgnacji mogłam dziś zapomnieć

Oglądam sobie właśnie Xfactor i jestem rozczarowana że Jemioła nie przeszedł nawet do 40-tki

A tak w ogóle Wesołych Świąt Kobietony moje ukochane

Stary 2012-04-08, 05:32   #2801
Heroldin
Zakorzenienie

Zdrowych u wesołych Świąt !!!

Cytat:
Ale to kupowane jest, mogę fotkę podesłać
Jak dobre, to napisz gdzie kupiłaś, jak się nazywa i z jakiej firmy.

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover
Uwielbiam takie kołnierzyki
Matko kochana, w szkole podstawowej takie nosiłam . Też podobały mi się .

Cytat:
Wlazłam na wątek o modzie, która rozwala i ja też zostałam rozwalona
Obecnie {moim zdaniem} z Wizażem stało się coś strasznego . Nigdy aż tak źle nie było . Prawie każdy wątek to tragedia - albo off top, albo z każdym słowem szukanie okazji, żeby komuś przywalić . Aż strach cokolwiek napisać, bo chamowatych coraz więcej . A i specjalistów w każdej dziedzinie mamy tu multum. Od stylistów po praktykach co najmniej u Diora, po psychologów z co najmniej dwoma doktoratami i to uzyskanymi w wieku dwudziestu paru lat .
Nie ma co daleko szukać . Spójrzcie na fryzjerkę - tego już w ogóle czytać odechciewa się. Każdy jeden temat to wielki off top, jeden post kopiowany do wszystkich wątków itp . Moderatorzy pouciekali . Asia, to nie do Ciebie . I Herkules d*upa, kiedy ludzi kupa!
Ja już przestałam czytać, ot - zaglądam. A nie raz , nie dwa palce mnie świerzbiły bardzo, żeby przejrzeć te trzy tematy, w których bywam i przy każdym off-topowym poście "zły post" kliknąć . No niech mi się teraz jakaś odezwie w stylu : wyszukiwarka nie gryzie, poszukaj ... Jak można w tym bazarowym harmidrze cokolwiek znaleźć ? Nie żebym miała coś przeciwko off topowi . Sama, jak wiecie, lubię pogadać . Ale do tego są odpowiednie miejsca, albo dodanie w temacie słowa "plotkowe", "off topowe", wówczas wchodząc, wiem co mnie czeka . Ot co !

Cytat:
No, coś Ty ?! Szafa pęka w szwach .

Cytat:
I cieliste rajstopy. Co jest z nich złego? No nigdy nie zrozumiem...
Ja czytam, bodajże od dwóch lat, że buty typu peep toe należy nosić na gołą stopę. Nie wiem, nie znam się, ale jak na moje wykształcenie modowe, za każdym razem gdy to czytam, szczękę z podłogi zbieram. Co innego buty z odkrytymi palcami .
Tak samo dziwi mnie noszenie czarnych {ciemnych} rajstop do sukienek "gołych" u góry . Ale co ja tam się znam na aktualnych kanonach mody .

Cytat:
jutro jedziemy a ja mam walizki niepopakowane...
Ja obiecałam znajomym, że w poniedziałek przyjadę w gości, a tu za oknem regularna zima : temperatura -2 i śnieg do kostek, a odśnieżarki w garażach .

No to raz jeszcze : wesołych świat i hojnego zajączka wielkanocnego !

Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-08, 12:16   #2802
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny, takie podobno modne bardzo

I cieliste rajstopy.
Podobno tak

Serio? Czasem lepiej wyglądają przecież niż czarne

Cytat:

A gdzie się wybierasz?
Do dużego pokoju i do kościoła

Cytat:
Jak dobre, to napisz gdzie kupiłaś, jak się nazywa i z jakiej firmy.

Matko kochana, w szkole podstawowej takie nosiłam . Też podobały mi się .
Nazywa się to brzuszki z łososia, na wagę, bez firmy A kupujemy w lewiatanie lub w zwykłym spożywczym

Nie mam właśnie teraz żadnej bluzki do tego

Wesołych Świąt I żeby całe jedzonko poszło w cycki

Stary 2012-04-08, 12:19   #2803
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Płaczmy z tej żałości
Odbijemy sobie za rok może, bo oni właśnie tak średnio raz do roku na wiosnę są w PL
Wtedy mam nadzieję będę bardziej dyspozycyjna
Mnie też strasznie brakuje wyjść na koncerty, ostatni taki fajny na jakim byłam to Closterkeller w listopadzie

Cytat:
Oglądam sobie właśnie Xfactor i jestem rozczarowana że Jemioła nie przeszedł nawet do 40-tki
Ja jestem rozczarowana większością jurorskich wyborów

Cytat:
Obecnie {moim zdaniem} z Wizażem stało się coś strasznego . Nigdy aż tak źle nie było . Prawie każdy wątek to tragedia - albo off top, albo z każdym słowem szukanie okazji, żeby komuś przywalić . Aż strach cokolwiek napisać, bo chamowatych coraz więcej . A i specjalistów w każdej dziedzinie mamy tu multum. Od stylistów po praktykach co najmniej u Diora, po psychologów z co najmniej dwoma doktoratami i to uzyskanymi w wieku dwudziestu paru lat .
Nie ma co daleko szukać . Spójrzcie na fryzjerkę - tego już w ogóle czytać odechciewa się. Każdy jeden temat to wielki off top, jeden post kopiowany do wszystkich wątków itp . Moderatorzy pouciekali . Asia, to nie do Ciebie . I Herkules d*upa, kiedy ludzi kupa!
Ja już przestałam czytać, ot - zaglądam. A nie raz , nie dwa palce mnie świerzbiły bardzo, żeby przejrzeć te trzy tematy, w których bywam i przy każdym off-topowym poście "zły post" kliknąć . No niech mi się teraz jakaś odezwie w stylu : wyszukiwarka nie gryzie, poszukaj ... Jak można w tym bazarowym harmidrze cokolwiek znaleźć ? Nie żebym miała coś przeciwko off topowi . Sama, jak wiecie, lubię pogadać . Ale do tego są odpowiednie miejsca, albo dodanie w temacie słowa "plotkowe", "off topowe", wówczas wchodząc, wiem co mnie czeka . Ot co !
Masz rację, zgadzam się z każdym Twoim słowem Chociaż mnie też zdarzy się napisać jakiś off topowy post, nie jest to jednak tak częste jak u innych

Cytat:
Ja obiecałam znajomym, że w poniedziałek przyjadę w gości, a tu za oknem regularna zima : temperatura -2 i śnieg do kostek, a odśnieżarki w garażach .
Taka zima u Ciebie??
U mnie na szczęście nic nie pada, tylko pochmurno i zimno.

A propos jeszcze tego wątku o modowych rozwalaczach dobiła mnie pewna wymiana postów - nie będę pisała o co chodzi, po prostu wkleję te posty

Cytat:
BTW, wczoraj widziałam kobietę z brodą. Myślałam, że takie rzeczy to tylko w cyrku, ale nie. Przecież to można jakoś leczyć hormonami albo depilować na bieżąco przynajmniej, nie?
Cytat:
Mój chłopak też ostatnio widział kobietę z brodą. Czyżby nowa moda?
Jedna z kilku normalnych odpowiedzi.

Cytat:
Jak kobieta ma brodę to jest dla niej bardzo poważna i krępująca sprawa, przecież nie będzie tego golić codziennie maszynką! A żeby usunąć woskiem trzeba poczekać aż odrośnie. Kremów codziennie też się raczej nie powinno, a na laser nie wszystkich stać
I odpowiedź, po której mi wszystko opadło

Cytat:
Myślę, że skoro mężczyźni są w stanie się codziennie golić i nie miec zarostu, to tym bardziej kobieta

Jedyne co przychodzi mi w tym momencie do głowy to
Ekspertki od siedmiu boleści, które wypowiadają się na tematy, o których nie mają pojęcia
Stary 2012-04-08, 12:22   #2804
ImmortalLover
Zakorzenienie

Fakt faktem- nie podobają mi się kobiety, które mają brody/wąsy...

Stary 2012-04-08, 12:29   #2805
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, mnie też się nie podobają, sama mam ten problem (na brodzie) ze względu na podwyższony testosteron i wiem jak się trzeba z tym męczyć, bo co mogę to usuwam woskiem, a potem jeszcze pęsetą, kiedy zaczyna odrastać. Nawet sobie nie wyobrażasz jak to cholerstwo szybko rośnie. Co z tego, że większość tych włosków jest jasna, skoro są długie i sztywne i przez to bardzo widoczne
Boję się, że za 20 lat, kiedy skóra nie będzie już tak jędrna i napięta będzie mi coraz trudniej usuwać te włoski woskiem - i co wtedy?

Uważam po prostu, że nie powinny się z czegoś takiego wyśmiewać, bo to nie jest tak, że kobieta ma brodę/wąsy bo lubi

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2012-04-08 o 12:30
Stary 2012-04-08, 12:38   #2806
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:

Uważam po prostu, że nie powinny się z czegoś takiego wyśmiewać, bo to nie jest tak, że kobieta ma brodę/wąsy bo lubi
Ale chodzi mi o to,że dbasz o to,żeby nie było widać tych włosków. A są takie kobiety, które nic z tym nie robią. Moja koleżanka na własne życzenie ma twardsze włosy nad ustami,bo koledzy się śmiali z niej,że ma wąsy. Przyszła do domu i zgoliła zwykłą maszynką- teraz musi chodzić do kosmetyki na wosk.

Stary 2012-04-08, 14:08   #2807
Finlora
Zakorzenienie

Zapomniałam

Zdrowych i wesołych!

Stary 2012-04-08, 16:52   #2808
Finlora
Zakorzenienie

Sałatkę zrobiłam
Znowu brokuły i pieczarki, ale tym razem bez fety, a za to z kurczakiem i kukurydzą, to wszystko polane oczywiście sosem czosnkowym

Przeglądam jeszcze ten wątek o modowych rozwalaczach i stwierdzam, że większość z tych rzeczy, które ekspertki określają mianem "stylowe" i które im się bardzo podobają, same "ochy i achy" normalnie, dla mnie są wyjątkowo paskudne i w życiu bym w czymś takim na ulicę nie wyszła
Ale przecież ja się nie znam i w ogóle
Stary 2012-04-08, 16:54   #2809
ImmortalLover
Zakorzenienie

Podeślesz mi na priv ten link?

Stary 2012-04-08, 17:32   #2810
Finlora
Zakorzenienie

Znalazłam kolejną rzecz - dzwony są be, a rurki są ok
Dzwony to jedyny krój spodni, w których całkiem dobrze wyglądam (tzn wyglądałam w czasach kiedy jeszcze nosiłam spodnie ), mimo, że nie jestem szczupła i wysoka, a podobno tylko takie osoby dobrze wyglądają w dzwonach Z kolei rurek bym nie założyła, bo raz, że wyglądałabym w nich okropnie (jak we wszystkich zwężanych do dołu spodniach, chociaż według ekspertów osoby z moją figurą właśnie takie spodnie powinny nosić) a dwa, że bym takich nie znalazła w moim rozmiarze Ale nie widzę powodu, żeby mówić, że rurki są be, okropne i w ogóle, a dzwony są super
Stary 2012-04-08, 17:42   #2811
ImmortalLover
Zakorzenienie

Przejrzałam 3 części i padłam po tym,że jeżeli ktoś ubiera się wyzywająco sam się pcha w łapy jakiegoś zboczeńca. Czyli co? Nie mogę ubrać dekoltu, bo ktoś mnie zgwałci? Prawda- czasem niektóre dziewczyny przesadzają z odsłonięciem ciała,ale nie znaczy to,że facet może ją nawet dotknąć

Stary 2012-04-09, 04:03   #2812
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Nazywa się to brzuszki z łososia, na wagę, bez firmy
Brzuszki z łososia znam, jem i lubię . Chodzi mi o te sałatkę . Lubię sałatki . Kupujecie gotową czy robicie sami ? Jeśli to drugie, to co dodajecie ?

Cytat:
Chociaż mnie też zdarzy się napisać jakiś off topowy post

"Zdarzy się " to zupełnie co innego . A mnie to nie ? Ale zajrzyj np do wątku o olejach .

Cytat:
Napisane przez Finlora
A propos jeszcze tego wątku o modowych rozwalaczach dobiła mnie pewna wymiana postów - nie będę pisała o co chodzi, po prostu wkleję te posty

Co Ty czytasz ?!

Cytat:
Mnie też nie, bo to wyjątkowo nieestetyczne .

Cytat:
A są takie kobiety, które nic z tym nie robią.
I tu jest pies pogrzebany . A ludzie są wredni .

Cytat:
sama mam ten problem (na brodzie)

Też mam ten problem - mam wąsy . Chodzę regularnie do kosmetyczki na depilacje .
Moja sąsiadka ma problemy z brodą . Nie ma tych włosów dużo, ale są czarne. Nie stać jej na kosmetyczki, nie stać jej na kremy . Co robi ? Po prosu codziennie goli . I doprawdy nie wiem jaki tu jest powód do śmiechu ? Czasem jak nie ogoli, to już na drugi dzień widać wyraźnie te włosy .
Pamiętacie może jak z NK prowadziłam dyskusje na temat golenia nóg ? Ona w żaden sposób nie mogła opanować elektrycznej maszynki do golenia . A ja nie wyobrażam sobie nawet innej metody usuwania owłosienia z nóg .
A więc - sposób nieistotny, a i wyśmiewanie się z przypadłości, na którą właściciel nie ma wpływu, to oznaka chamstwa i prostactwa .

Cytat:
Aga, podstawowa zasada : nie to modne, co modne, ale to w czym dobrze wyglądamy . Szkoda tylko, że nie wszyscy stosują się do tej zasady .

Cytat:
Przejrzałam 3 części i padłam po tym,że jeżeli ktoś ubiera się wyzywająco sam się pcha w łapy jakiegoś zboczeńca.
Przykro mi, ale takie też jest i moje zdanie . Nie patrz w lustro, ale rozejrzyj się po ulicy . Duży dekolt, to małe piwo .

Cytat:
Prawda- czasem niektóre dziewczyny przesadzają z odsłonięciem ciała,ale nie znaczy to,że facet może ją nawet dotknąć
Masz rację . Nie, nie może . Ale chyba znasz znaczenie określenia : prowokacja ?!
To co się dzisiaj u nas na ulicach wyrabia, o pomstę do nieba woła. Wierzaj mi, takiego rozpasania w ubieraniu się jak u nas i w takim nagromadzeniu, jakoś {po za plażami i scenami koncertów młodzieżowych} nie spotkałam.

Pogoda u mnie lepsza, wybiorę się więc w drogę . Pojadę do znajomych na wielkie żarcie . A jak Wasze żołądki i wątroby ?

Miłego dnia
Stary 2012-04-09, 22:11   #2813
'Estelle'

Hej Kobiety, jak po świętach?

Cytat:
True, true... już nawet nie napominam, bo to daremne...
Cytat:
Ja czytam, bodajże od dwóch lat, że buty typu peep toe należy nosić na gołą stopę. Nie wiem, nie znam się, ale jak na moje wykształcenie modowe, za każdym razem gdy to czytam, szczękę z podłogi zbieram. Co innego buty z odkrytymi palcami .
Tak samo dziwi mnie noszenie czarnych {ciemnych} rajstop do sukienek "gołych" u góry . Ale co ja tam się znam na aktualnych kanonach mody .
A ja tam noszę peep toe na gołe giry co się będę w lecie w rajstopach kisić Nawiasem mówiąc, nie cierpię rajstop, za pończochami też nie przepadam, a o takim wynalazku jak "stopki" nie wspominam
Cytat:
O masakra... u mnie bez przygód pogodowych się obyło. Oba dni zimne, lecz poniedziałek słoneczny. Opadów brak
Cytat:
Serio? Czasem lepiej wyglądają przecież niż czarne
No właśnie... słowo czasem odgrywa kluczową rolę. Jak mam jakąś kieckę czarną albo coś w tym kolorze, to da radę. Ale jak ubieram się w jasne kolory albo na jakąś oficjałkę, to nijak nie potrafię sobie tego wyobrazić. Bo jak - różowa kiecka dajmy na to, kremowy żakiet albo bluzka i co? z czarnymi nogami??? Do takiego zestawienia nie mogłabym nawet w czarnych butach wyjść. Wg mojego poczucia estetyki to się po prostu gryzie.
Cytat:
Mnie też strasznie brakuje wyjść na koncerty, ostatni taki fajny na jakim byłam to Closterkeller w listopadzie
Łoooo, to ja jeszcze dawniej
Ostatni koncert na którym byłam to Węgorzewo 2009, Stilskin i inne, ale na Stilskin głównie tam jechałam. Z Yao w środku
Cytat:
Ja jestem rozczarowana większością jurorskich wyborów
Aż tak się nie wgłębiałam, bo i tak nie będę już tego oglądać. w takich programach oglądam zawsze tylko eliminacje
Cytat:
Jedyne co przychodzi mi w tym momencie do głowy to
Ekspertki od siedmiu boleści, które wypowiadają się na tematy, o których nie mają pojęcia

Cytat:
Ale chodzi mi o to,że dbasz o to,żeby nie było widać tych włosków. A są takie kobiety, które nic z tym nie robią. Moja koleżanka na własne życzenie ma twardsze włosy nad ustami,bo koledzy się śmiali z niej,że ma wąsy. Przyszła do domu i zgoliła zwykłą maszynką- teraz musi chodzić do kosmetyki na wosk.
I tu dochodzimy do sedna wielu problemów.
Po pierwsze - nietolerancyjne i nieuświadomione społeczeństwo, które potrafi tylko wyśmiewać, nie znając istoty problemu.
Po drugie - koleżanka chciała coś z tym zrobić i co? I ma gorzej. A to nie odosobniony przypadek.
I to nie jest kwestia tego co się podoba albo nie. Nie sądzę, żeby osobom, które mają taki problem to się podobało, same sobie tego nie zrobiły celowo. Ale czasem niewiele da się zrobić nie pogarszając sprawy. Samo leczenie jest bardzo złożone i czasem awykonalne, a środki doraźne mało skuteczne.

A laski z wątku zachowują się jakby miały poglądy ze średniowiecza. Gdzie tolerancja? Gdzie wiedza? Gdzie empatia?

Poza tym nikogo nie powinno obchodzić, co ktoś robi czy nie robi ze swoim ciałem/brodą/wąsami czy czymkolwiek innym. Co komu do tego?
Cytat:
Mnie też zdumiewa fenomen rurek. Niektóre osoby dobrze w tym wyglądają. Zdecydowana większość - nie i szkoda, że nie potrafią krytycznie podejść do tego zagadnienia... trza być modnym
Cytat:

A więc - sposób nieistotny, a i wyśmiewanie się z przypadłości, na którą właściciel nie ma wpływu, to oznaka chamstwa i prostactwa .
Sic!
Cytat:
Aga, podstawowa zasada : nie to modne, co modne, ale to w czym dobrze wyglądamy . Szkoda tylko, że nie wszyscy stosują się do tej zasady .
Sic! Sic!
Cytat:
Masz rację . Nie, nie może . Ale chyba znasz znaczenie określenia : prowokacja ?!
To co się dzisiaj u nas na ulicach wyrabia, o pomstę do nieba woła. Wierzaj mi, takiego rozpasania w ubieraniu się jak u nas i w takim nagromadzeniu, jakoś {po za plażami i scenami koncertów młodzieżowych} nie spotkałam.
Mnie też to przeraża. I sposób bycia tych nastolatek - zero zasad, zero wychowania, zero moralności. Aż się boję, że w takich czasach przyszło mi dzieci miećć. Mam nadzieję, że jednak uda mi się wychować je na ludzi.
Cytat:
Pogoda u mnie lepsza, wybiorę się więc w drogę . Pojadę do znajomych na wielkie żarcie . A jak Wasze żołądki i wątroby ?

Miłego dnia
Od kilku lat już zaobserwowałam u siebie tendencję to niewielkiego spożycia w święta. Już mnie te wszystkie potrawy nie rajcują jak kiedyś Ech, gdzie te czasy, kiedy szynka była rarytasem

Stary 2012-04-09, 22:30   #2814
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:

"Zdarzy się " to zupełnie co innego . A mnie to nie ? Ale zajrzyj np do wątku o olejach .
Wiem, już mi się tam nawet zaglądać nie chce. Najbardziej mnie ostatnio dobija wątek o dziwnych zachowaniach - ktoś rzuci jakieś zdanie i potem przez kilka stron wałkowanie tematu

Cytat:

Też mam ten problem - mam wąsy . Chodzę regularnie do kosmetyczki na depilacje .
Moja sąsiadka ma problemy z brodą . Nie ma tych włosów dużo, ale są czarne. Nie stać jej na kosmetyczki, nie stać jej na kremy . Co robi ? Po prosu codziennie goli . I doprawdy nie wiem jaki tu jest powód do śmiechu ? Czasem jak nie ogoli, to już na drugi dzień widać wyraźnie te włosy .
Ja nie zdecyduje się (przynajmniej na razie, póki mogę sobie jeszcze radzić woskiem) na depilację laserową właśnie z tego powodu, że w przerwie między kolejnymi zabiegami musiałabym się golić maszynką, bo jeśli zabieg by mi nic nie dał to po takim goleniu wyglądałabym jeszcze gorzej, a tak woskiem bawię się raz w tygodniu, a jak w międzyczasie czuję, że wyrasta mi jakiś sztywny włos to go wyrywam pęsetą.

Cytat:

No niestety, ostatnio moja koleżanka zaczęła komentować wygląd jednej klientki z wąsami i brodą, a jak powiedziałam, że boję się, że za 20 lat mogę wyglądać tak samo to nie wiedziała co powiedzieć
Tym bardziej (nie wiem jak jest u Ciebie), że w ciągu minionych 10 lat tych włosów przybyło, kiedyś było ich tylko kilka i bez problemu można było usunąć je pęsetą, a teraz jest dużo więcej

Cytat:

Zgadzam się I staram się nie zwracać uwagi na obcinające od góry do dołu spojrzenia koleżanek w pracy i zniesmaczone miny

Cytat:

Ja się objadłam, przede wszystkim ciasta

Cytat:
A ja tam noszę peep toe na gołe giry co się będę w lecie w rajstopach kisić Nawiasem mówiąc, nie cierpię rajstop, za pończochami też nie przepadam, a o takim wynalazku jak "stopki" nie wspominam
Ja bez rajstop noszę tylko sandałki, bo każde inne mniej lub bardziej pełne buty na bank by mnie obtarły

Cytat:
Mnie też to przeraża. I sposób bycia tych nastolatek - zero zasad, zero wychowania, zero moralności. Aż się boję, że w takich czasach przyszło mi dzieci miećć. Mam nadzieję, że jednak uda mi się wychować je na ludzi.
Też mam taką nadzieję jeśli chodzi o moje przyszłe dzieci
Stary 2012-04-10, 04:27   #2815
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Hej Kobiety, jak po świętach?
Lepiej nie pytaj . Ja - zdycham. Wczoraj u znajomych byłam, a że ja z gatunku tych świniowatych, to w efekcie : brzucho ogromniaste, wątroba wrzeszczy straszliwie, zgaga pali . O matko kochana !!!

Cytat:
Napisane przez Estelle
Do takiego zestawienia nie mogłabym nawet w czarnych butach wyjść. Wg mojego poczucia estetyki to się po prostu gryzie.

Mnie to w ogóle dziwi "wynalazek" pod tytułem : czarne buty noszone latem .

Cytat:
Napisane przez Estelle
A laski z wątku zachowują się jakby miały poglądy ze średniowiecza. Gdzie tolerancja? Gdzie wiedza? Gdzie empatia?
Ano właśnie !

Cytat:
Napisane przez Estelle
Mnie też zdumiewa fenomen rurek. Niektóre osoby dobrze w tym wyglądają. Zdecydowana większość - nie
W moim poczuciu piękna, w "rurkach" nikt dobrze nie wygląda . No chyba, że lalka Barabi, posiadaczka nóg, które stanowią 3/4 jej długości .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Mnie też to przeraża. I sposób bycia tych nastolatek - zero zasad, zero wychowania, zero moralności.
po trzykroć :

Cytat:
Napisane przez Estelle
Od kilku lat już zaobserwowałam u siebie tendencję to niewielkiego spożycia w święta.
Zazdroszczę tej umiejętności . Mnie rajcuje każde żarcie . Kocham jeść . Jestem uzależniona. Wiem, że będę potem trzy dni zdychać, wić się w bólach i wyć jak potępieniec, a pakuję w siebie aż furczy .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Już mnie te wszystkie potrawy nie rajcują jak kiedyś Ech, gdzie te czasy, kiedy szynka była rarytasem
Najprawdziwsza prawda ! W czasach, kiedy to na stołach każdego dnia szynka, pomarańcze, banany i inne luksusy, magia świątecznego stołu powoli gaśnie . Pamiętam jak mój Ojciec już dwa tygodnie przed świętami zaczynał przygotowania : peklował, piekł, chrzan tarł, ćwikłę kręcił itp, a ja, pacholęcie niebogie, po cichu zakradałam się i patrzyłam na te szynki, schaby, boczki. A jaka radość była, kiedy w gazecie przeczytało się : statki z pomarańczami wypłynęły z Kuby i każdego dnia do siatek Mamy z wielką nadzieją : może dzisiaj przyniosła . To była magia .

Cytat:
Najbardziej mnie ostatnio dobija wątek o dziwnych zachowaniach - ktoś rzuci jakieś zdanie i potem przez kilka stron wałkowanie tematu

Ale, Aga musisz przyznać, że większość opisywanych tam powodów do zdziwienia jest taka, że tylko boki ze śmiechu zrywać . Ja czytając ten wątek, bawię się setnie .
Nie pamiętam już kto napisał, ale to brzmiało jakoś tak : Ubóstwiam ciebie na kształt bóstwa. Dlaczego, wciąż zachodzę w głowę, wśród wdzięków twoich mnóstwa, najbardziej cenię twoje ubóstwo umysłowe .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Ja nie zdecyduje się (przynajmniej na razie, póki mogę sobie jeszcze radzić woskiem) na depilację laserową

Ja w ogóle o laserze nie myślę . Tchórz jam jest prawdziwy . Dlaczego ? Widziałam efekt po zabiegu, kiedy to jego wykonawczyni ręka drgnęła. Było to parę lat temu i technika teraz lepsza, ale ja boję się .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Tym bardziej (nie wiem jak jest u Ciebie), że w ciągu minionych 10 lat tych włosów przybyło

Jakoś nie zauważyłam zmian ilościowych. Dlatego też, zazdroszczę osobom, które twierdzą, że przy regularnej depilacji, z upływem czasu włoski stają się słabsze i jest ich mniej . Ja regularnie depiluję od wielu lat i zmniejszenia ilości nie zważyłam.

Cytat:
Napisane przez Einlora
Ja się objadłam, przede wszystkim ciasta

U mnie, nad czym ubolewam, miejsca na ciasto już zabrakło .

Miłego dnia
Stary 2012-04-10, 09:41   #2816
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Brzuszki z łososia znam, jem i lubię . Chodzi mi o te sałatkę . Lubię sałatki . Kupujecie gotową czy robicie sami ? Jeśli to drugie, to co dodajecie ?

To nie jest sałatka To są takie brzuszki już zrobione w których znajduje się szpinak lub pomidory suszone

Mówiąc szczerze to na co dzień nie widzę takiego negliżu na ulicach. Za to na imprezach Sama święta nie jestem,ale niektóre dziewczyny owinęłabym w cokolwiek,żeby nie było im wszystkiego widać ;o I zauważyłam ostatnio,że czasem, jak prosty facet, patrzę na czyjeś piersi a nie na twarz

Cytat:
No właśnie... słowo czasem odgrywa kluczową rolę. Jak mam jakąś kieckę czarną albo coś w tym kolorze, to da radę. Ale jak ubieram się w jasne kolory albo na jakąś oficjałkę, to nijak nie potrafię sobie tego wyobrazić. Bo jak - różowa kiecka dajmy na to, kremowy żakiet albo bluzka i co? z czarnymi nogami??? Do takiego zestawienia nie mogłabym nawet w czarnych butach wyjść. Wg mojego poczucia estetyki to się po prostu gryzie.

Mnie też zdumiewa fenomen rurek. Niektóre osoby dobrze w tym wyglądają. Zdecydowana większość - nie i szkoda, że nie potrafią krytycznie podejść do tego zagadnienia... trza być modnym
Już bardziej nie podobają mi się całkiem białe rajstopy, zwłaszcza u "starszych pań". Moja koleżanka na studniówkę miała jasną sukienkę(wiadomo,że materiał nie był gruby) i do tego czarne kryjące rajstopy- dla mnie masakra...

Ja noszę chociaż nie powinnam ze względu na boczki ;o

Wczoraj mnie nie było na tej planecie Na siłe zjadłam troszkę sałatki i nadal nie jestem głodna ;o

Stary 2012-04-10, 10:32   #2817
'Estelle'

Cytat:
Ja bez rajstop noszę tylko sandałki, bo każde inne mniej lub bardziej pełne buty na bank by mnie obtarły
Mnie obcierają też, nawet sandały, ale się nie daję
Najczęściej i tak przez całe lato biegam w jednych butach, najwygodniejszych, po jakimś czasie nogi się przyzwyczajają.

W ogóle tak mam, że każde buty, choć w poprzednim sezonie już się uleżały, w nowym znów obcierają. Z wyjątkiem kozaków, ale te nakładane na skarpetę
Cytat:

Mnie to w ogóle dziwi "wynalazek" pod tytułem : czarne buty noszone latem .
Mam co prawda czarne sandały, ale noszę bardzo rzadko. Sa bardzo eleganckie, a w lecie raczej unikam takiego ubioru
No chyba, że postanowię przyodziać się na czarno [baaardzo lubię ] to wtedy. Bo lubię jak kolorystycznie się zgrywa
Cytat:
Zazdroszczę tej umiejętności . Mnie rajcuje każde żarcie . Kocham jeść . Jestem uzależniona. Wiem, że będę potem trzy dni zdychać, wić się w bólach i wyć jak potępieniec, a pakuję w siebie aż furczy .
Dla mnie to właściwie sałatki, których na co dzień niewiele się robi, bo pracochłonne i czasu na to nie ma. Mięso i inne potrawy zwyczajnie mi "nie wchodzą".
Cytat:
Najprawdziwsza prawda ! W czasach, kiedy to na stołach każdego dnia szynka, pomarańcze, banany i inne luksusy, magia świątecznego stołu powoli gaśnie . Pamiętam jak mój Ojciec już dwa tygodnie przed świętami zaczynał przygotowania : peklował, piekł, chrzan tarł, ćwikłę kręcił itp, a ja, pacholęcie niebogie, po cichu zakradałam się i patrzyłam na te szynki, schaby, boczki. A jaka radość była, kiedy w gazecie przeczytało się : statki z pomarańczami wypłynęły z Kuby i każdego dnia do siatek Mamy z wielką nadzieją : może dzisiaj przyniosła . To była magia .
Oj była, była... czekało się na te pomarańcze bożonarodzeniowe i na czekoladę w paczkach pod choinką. Albo na cukrowe baranki/zające... I nikt nie biadolił, że nie znalazł pod choinka nowego telefonu czy cuś w ten deseń.

Swoją droga dziwne - taki dobrobyt mamy, a człowiek za tamtymi czasami tęskni. Wtedy można było wszystko docenić.
Cytat:
Ale, Aga musisz przyznać, że większość opisywanych tam powodów do zdziwienia jest taka, że tylko boki ze śmiechu zrywać . Ja czytając ten wątek, bawię się setnie .
Nie pamiętam już kto napisał, ale to brzmiało jakoś tak : Ubóstwiam ciebie na kształt bóstwa. Dlaczego, wciąż zachodzę w głowę, wśród wdzięków twoich mnóstwa, najbardziej cenię twoje ubóstwo umysłowe .

Cytat:
Mówiąc szczerze to na co dzień nie widzę takiego negliżu na ulicach. Za to na imprezach Sama święta nie jestem,ale niektóre dziewczyny owinęłabym w cokolwiek,żeby nie było im wszystkiego widać ;o I zauważyłam ostatnio,że czasem, jak prosty facet, patrzę na czyjeś piersi a nie na twarz
Poczekaj, przyjdzie lato to i golizna sie pojawi
Cytat:
Już bardziej nie podobają mi się całkiem białe rajstopy, zwłaszcza u "starszych pań". Moja koleżanka na studniówkę miała jasną sukienkę(wiadomo,że materiał nie był gruby) i do tego czarne kryjące rajstopy- dla mnie masakra...
Dziewczę chciało pewnie wyglądać zgodnie z trendami i modnie, a tu niestety... Jak widać nie zawsze warto podążać za modą.

Stary 2012-04-10, 12:25   #2818
ImmortalLover
Zakorzenienie

W sumie to jestem głupia Jest lato-są cycki
Coś niedobrego się ze mną dzieje, wczoraj nic nie zjadłam,dziś miałam problem ze śniadaniem... Muszę się ogarnąć i chyba przestać stresować;o

Stary 2012-04-10, 13:07   #2819
natalkaa7522
Zakorzenienie

Hej Mogę się przyłączyć?
Stary 2012-04-10, 14:00   #2820
'Estelle'

Cytat:
W sumie to jestem głupia Jest lato-są cycki
Coś niedobrego się ze mną dzieje, wczoraj nic nie zjadłam,dziś miałam problem ze śniadaniem... Muszę się ogarnąć i chyba przestać stresować;o
Oj odstresuj się koniecznie
Ja przez stres jeść nie mogę.
Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Hej Mogę się przyłączyć?
A nie uciekniesz?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości