|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Konia tutaj mierza w takiej skrzynce - kladlam mala glowka do scianki a babka Przysuwala miarke
![]() A Kajulka rosnie jak na drozdzach ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2012-04-10 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() No z Kajulki to taka baba drożdżowa ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- zaraz lecę kupić babeczkom jakieś ciuszki, bo w takich sklepach Besta Plus jest promocja , tż zostanie z dzieciakami, za długo nie poszaleje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aaaa co tam.. zmienię se już na 39 tydzien w podpisie, a co będę do jutra czekac.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-10 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() mezus wraca juz z pracy to trza by bylo jakis obiad popelnic... niunka mi wlasnie zasypia wiec wie dziewczyna ze tatko glodny wraca hehe
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze mowisz, lena jak Ci to humor poprawi to pewnie, zmieniaj juz dzisiaj ![]() Lozeczko gotowe, ale jak ubralam posciele, zalozylam karuzelke, wlozylam 2 pluszaki i rozek to zabraklo miejsca dla Viki ![]() ![]() Konia jakie sliczne zdjecia, widze ze mamsuia miala rownie wielki ubaw co Nina przy malowaniu pisanek ![]() A Kaja jak slodka w sukience i ta fryzurka, normalnie cudo ![]()
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam maila
![]() Wszystkie dzieciaczki PRZESŁODKIE. Cytrynka jak sprawuje się wózeczek? bo mam ten sam model ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Desia 8 dni po terminie, więc nie jest źle. Myślę, że mam jakieś spore szanse urodzić bez prowokowania ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 |
Wtajemniczenie
|
Wyslalam sms-a do Iw 32 z zapytaniem jak roziwja sie akcja i dostalam odpowiedz :
"Ciagle wije sie z bolu, brak calkowitego rozwarcia, nie mam sily" Wiem ze w szpitalu gdzie rodzi raczej nie podadza jej zzo, wiec sie biedna nameczy ![]() A wody odeszly jej o 4 rano czyli juz 12 godzin temu i jak mi przyslala sms-a o 8.48 to miala skurcze na 120, wiec wspolczuje jej serdecznie meczyc sie tyle godzin!
#4749 | |||
Gang Iren
|
Juz po Usg i jest wszystko dobrze!!Uff...
Nie wiem co te polozne jakas manie wielkosci maja.Dlugosc wyszla ta sama i jak polozna zmierzyla brzuch i na Usg.Wedlug poloznej dziecko jest male,a wedlug Usg wszystko jest w normie,prawidlowo. No i ze synus mialam powiedziane tylko raz w 20 tyg i dzis sie potwierdzilo!Sa jajeczka!! ![]() Bylam jeszcze w sklepach.Kupilam na oko mlodej buty na komunie i sa dobre i zadowolona,wiec cos mam z glowy. Nakupilam jej tez farb,blokow,kolorowanek,k redek,naklejek,ona takie rzeczy lubi i notorycznie jest tego brak w domu,wiec zrobilam zapas. Cytat:
![]() Cytat:
Oj,a bylam pewna ze juz dzisiaj bedziesz tulic Andree ![]() No,ale do piatku niedlugo.Moze jeszcze samo sie ruszy,trzymam za to kciuki! Cytat:
![]() Super rozwija wam sie panienka ![]() Dziekuje wam dziewczyny,ze myslalyscie o mnie,jestescie kochane ![]()
![]() |
#4750 | ||
Zakorzenienie
|
Ja do małego łóżeczka dałam 2 maskotki i też dla Andrei zabrakło już miejsca
![]() Ciekawe co u Gosi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Konia super foty.Twoje dziewczyny jak laleczki,mamusia tez niczego sobie i zadowolona widac.No i baran pierwsza klasa ![]()
![]() |
#4752 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te polozne tylko niepotrzebnie Cie denerwuja, choc z drugiej strony wiadomo ze robia to z troski! No najwazniejsze ze wszystko jest dobrze! A powiedzialy Ci wage? Takie manualne zabawy to super sprawa dla dziecka ![]() My dzisiaj Adasiowi w ikei kupilismy kamyszki takie dekoracyjne i juz chodzi po ogrodzie i dekoruje nimi swoje doniczki z kwiatkami ![]() Kupilam mu tez taka psikawke do psikania kwiatkow bo podlewanie za szybko mu szlo, wiec codziennie chodzi i psika wszystkie kwiatki ![]() Moj maly pracus ![]() Tikki, no mam nadzieje ze gdzies te nasze dzieciaczki do tych lozeczek wcisniemy ![]() Ja rodzilam 11 dni po terminie, ale rozkrecilo sie samo ![]() Moze i u Ciebie tak bedzie!
![]() |
#4753 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Konia, cudne fotki! Po kim Nina taka blondyneczka? Kajunia sliczna tez! I baranek pierwsza klasa ![]() Cytrynka, cudny was Wiktor, i taki juz duzy! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a robiłaś już zdjęcie przy łóżeczku? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Konto usunięte
|
Hej Dziewczyny chcialabym poradzić się Was jednej rzeczy bo mam problem z Maluchem- rzeczy tyczy się karmienia i późniejszego odbijania.
Po karmieniu odbijam malucha na swoim ramieniu przekładając go tak jak jest to pokazane na przykład na wielu filmikach(na nodze odbijanie odpada bo Mały jeszcze bardziej się denerwuje ![]() ![]() ![]() Jakby któś miał kiedyś podobny problem i go rozwiązał lub na coś wpadnie proszę napiszcie mi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a coś mówili odnośnie porodu, kiedy można się spodziewać? badali Cię ginekologicznie? ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() 11 dni po terminie? wow, to długo.. Desiu, a po ilu dniach w Szwecji wywołują jakby samo sie nie rozkręciło? ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- A gdzie nasza Aguśka, coś mało się odzywa.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() *** Gosia dobrze, że malutek ma się super ![]() ![]() *** odkurzyłam chatę, idę pościerać kurze w salonie bo przed świętami mój mąż je tylko odkurzył odkurzaczem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Raczkowanie
|
Nie mam siły na nic, wczoraj przespałam 3/4 dnia. Dziś nie mam siły, napierdziela mnie podbrzusze, może to ucisk Karinki na pęcherz. Latam do kibelka-dziś juz z 7 razy
![]() ![]()
#4759 |
Zakorzenienie
|
Biedna Iw32...i to jeszcze bez znieczulenia
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Srubokretka...ja po dzisiejszym badaniu umieram, bo nawet chodzić się nie da. |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rety Tikki bardzo Ci współczuję, nie chceę sobie nawet wyobrażac tego badania....
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
lena w parku skaryszewskim bylismy
tikki jestem bardzo zadowolona z wozka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie fotografowalam bo nie moglam sobie z baldachimem poradzic a chce go tez zlozyc zeby widziec efekt ![]() Czekam az ktos zechce mi pomoc ![]() Niestety jeszcze nie wszedzie mozna zzo otrzymac , oj nie! Mam nadzieje ze juz niedlugo bedzie sie meczyc! Wlasnie cos Aguski dawno nie bylo, pewnie rece pelne roboty ma biedna!
![]() |
#4763 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Porobiłam w miarę możliwości trochę tych przysiadów i miałam jakieś bóle podbrzusza przez ok 30min a potem ustały. Jeszcze w miarę możliwości porobię kilka a wieczorem zmolestuje TŻ ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Wtajemniczenie
|
Dawno tez sie puma nie odzywala, ciekawe co u Niej?
#4765 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To super ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale u mnie leje ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cottonpumy dawno nie było, racja.. Z tego co pamiętam jak pisała ostatnio to było u niej w porządku, wyniki się poprawiły, mam nadzieję, że wszystko ok nadal.. Desia a założyłas już tę falbanę? ja nie wiem za bardzo - to się zakłada na materac jako prześcieradło? bo ja myślałam, że pod, a że na materac jeszcze prześcieradło frotte z gumką założę.. choć w sumie w praktyce nie wiem jakby to wyszło, bo jeszcze nie próbowałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie wyobrazam sobie rodzic bez mozliwosci zzo jesli juz bede wysiadac, pewnie dlatego ze juz raz mialam a do dobrego szybko sie czlowiek przyzwyczaja ![]() W 2 szpitalach w Poznaniu nie ma wogole opcji zzo przy porodzie sn, w jednym teoretycznie istnieje mozliwosc ale z tego co sie dowiadywalam to raczej pozostaje to w sferze teorii ![]() A tam gdzie Iw rodzi nie ma tez gazu, jedyne co daja to dolargan chyba. No i w 4 tam gdzie ja bede rodzic jest zzo dostepne wszystkim rodzacym. No zawsze licze sie z mozliwoscia ze anestezjolog bedzie zajety, a mi bedzie akcja tak szybko postepowac ze nie zdaze dostac, tak moze sie tez zdarzyc i na to raczej nic nie poradze! Albo bedzie lekki porod i nie bede wogole chciala, zobaczymy! Ale nie wyobrazam sobie sytuacji ze mdleje z bolu i blagam o znieczulenie a wszyscy mnie ignoruja ![]() Tikki, pomoze Tz , pomoze bo nie ma wyjscia ![]() Tylko musi sie zebrac w sobie, wiec poczekam sobie chwilke.
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() *Maz ma 2 zmiane i zastanawiam sie jak ja sama poradze sobie z kapiela??? Macie jakies rady? Jak to zrobic w pojedynke...zawsze kapiemy razem i sie ciut boje sama! U nas ok...Tymonek jest chyba dosc grzecznym maluszkiem...miewa gorsze chwile, ale dajemy sobie rade! Wydaje nowy dzwiek hihi jak odchrzakuje brzmi to tak jak kozka ![]() Trzymam kciuki za dziewczyny w dwupaku ![]() **Gratulacje dla nowych mamus** ![]() Pisze jak zwykle z telefonu hihi ![]() ![]()
#4769 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale mam nadzieje ze jak powisi to sie wyprostuje ![]() No wlasnie pamietam ze bylo w porzadku u pumy, ale z Jej dolegliwosciami to moze sie chyba szybko zmienic. Mam nadzieje ze wszystko u Niej dobrze!
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
A zapomniałam napisać, że dostałam znowu paczkę ze szpitala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.