|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Konia tutaj mierza w takiej skrzynce - kladlam mala glowka do scianki a babka Przysuwala miarke
my mamy dopiero 5 tygodni (jutro minie) a Jula sie krotka urodzila (47cm) A Kajulka rosnie jak na drozdzach
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2012-04-10 o 15:08 |
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
a pisałam,że mniejsz te dzieciaczki za granicą, bo często mają po ok. 50 cm, a u nas wszystkie jakby bliżej 60 się kręcą , no nie wiem , może u nas naciągają bardziej ![]() No z Kajulki to taka baba drożdżowa ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- zaraz lecę kupić babeczkom jakieś ciuszki, bo w takich sklepach Besta Plus jest promocja , tż zostanie z dzieciakami, za długo nie poszaleje
|
|
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale są śliczne i zgrabnioszki obie, także waga ze zdjęc wydaje się byc idealna.aaaa co tam.. zmienię se już na 39 tydzien w podpisie, a co będę do jutra czekac.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-10 o 15:27 |
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie dziwne bo jula urodzila sie 39+3 wiec byla donoszona, a taka krotka ale ja centymetrem mierzylam i tez wyszlo 50 cm ja mialam 52 a maz 51 przy urodzeniu wiec za duzi tez nie bylismy ![]() mezus wraca juz z pracy to trza by bylo jakis obiad popelnic... niunka mi wlasnie zasypia wiec wie dziewczyna ze tatko glodny wraca hehe
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4745 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze mowisz, lena jak Ci to humor poprawi to pewnie, zmieniaj juz dzisiaj Lozeczko gotowe, ale jak ubralam posciele, zalozylam karuzelke, wlozylam 2 pluszaki i rozek to zabraklo miejsca dla Viki ![]() Konia jakie sliczne zdjecia, widze ze mamsuia miala rownie wielki ubaw co Nina przy malowaniu pisanek A Kaja jak slodka w sukience i ta fryzurka, normalnie cudo
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam maila
![]() Wszystkie dzieciaczki PRZESŁODKIE. Cytrynka jak sprawuje się wózeczek? bo mam ten sam model ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Desia 8 dni po terminie, więc nie jest źle. Myślę, że mam jakieś spore szanse urodzić bez prowokowania .
|
|
|
|
#4748 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyslalam sms-a do Iw 32 z zapytaniem jak roziwja sie akcja i dostalam odpowiedz :
"Ciagle wije sie z bolu, brak calkowitego rozwarcia, nie mam sily" Wiem ze w szpitalu gdzie rodzi raczej nie podadza jej zzo, wiec sie biedna nameczy A wody odeszly jej o 4 rano czyli juz 12 godzin temu i jak mi przyslala sms-a o 8.48 to miala skurcze na 120, wiec wspolczuje jej serdecznie meczyc sie tyle godzin!
|
#4749 | |||
|
Gang Iren
|
Juz po Usg i jest wszystko dobrze!!Uff...
Nie wiem co te polozne jakas manie wielkosci maja.Dlugosc wyszla ta sama i jak polozna zmierzyla brzuch i na Usg.Wedlug poloznej dziecko jest male,a wedlug Usg wszystko jest w normie,prawidlowo. No i ze synus mialam powiedziane tylko raz w 20 tyg i dzis sie potwierdzilo!Sa jajeczka!! ![]() Bylam jeszcze w sklepach.Kupilam na oko mlodej buty na komunie i sa dobre i zadowolona,wiec cos mam z glowy. Nakupilam jej tez farb,blokow,kolorowanek,k redek,naklejek,ona takie rzeczy lubi i notorycznie jest tego brak w domu,wiec zrobilam zapas. Cytat:
Cytat:
Oj,a bylam pewna ze juz dzisiaj bedziesz tulic Andree No,ale do piatku niedlugo.Moze jeszcze samo sie ruszy,trzymam za to kciuki! Cytat:
![]() Super rozwija wam sie panienka Dziekuje wam dziewczyny,ze myslalyscie o mnie,jestescie kochane
|
|
#4750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja do małego łóżeczka dałam 2 maskotki i też dla Andrei zabrakło już miejsca
Ciekawe co u Gosi ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
i że Eryczek jest dalej Eryczkiem .Cytat:
|
||
|
|
|
#4751 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Konia super foty.Twoje dziewczyny jak laleczki,mamusia tez niczego sobie i zadowolona widac.No i baran pierwsza klasa
|
|
#4752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te polozne tylko niepotrzebnie Cie denerwuja, choc z drugiej strony wiadomo ze robia to z troski! No najwazniejsze ze wszystko jest dobrze! A powiedzialy Ci wage? Takie manualne zabawy to super sprawa dla dziecka My dzisiaj Adasiowi w ikei kupilismy kamyszki takie dekoracyjne i juz chodzi po ogrodzie i dekoruje nimi swoje doniczki z kwiatkami Kupilam mu tez taka psikawke do psikania kwiatkow bo podlewanie za szybko mu szlo, wiec codziennie chodzi i psika wszystkie kwiatki ![]() Moj maly pracus Tikki, no mam nadzieje ze gdzies te nasze dzieciaczki do tych lozeczek wcisniemy Ja rodzilam 11 dni po terminie, ale rozkrecilo sie samo Moze i u Ciebie tak bedzie!
|
|
#4753 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A odnosnie poloznych co one sie napatrza na brzuchy w kazdym rozmiarze i ksztalcie, ale takie zgrabne jak twoj to chyba dosc rzadko widza ![]() Konia, cudne fotki! Po kim Nina taka blondyneczka? Kajunia sliczna tez! I baranek pierwsza klasa ![]() Cytrynka, cudny was Wiktor, i taki juz duzy! |
||
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a robiłaś już zdjęcie przy łóżeczku?
|
|
|
|
|
#4755 |
|
Konto usunięte
|
Hej Dziewczyny chcialabym poradzić się Was jednej rzeczy bo mam problem z Maluchem- rzeczy tyczy się karmienia i późniejszego odbijania.
Po karmieniu odbijam malucha na swoim ramieniu przekładając go tak jak jest to pokazane na przykład na wielu filmikach(na nodze odbijanie odpada bo Mały jeszcze bardziej się denerwuje ). Problem tkwi w tym, ze on jak sie naje to chce spac i sie na mnie strasznie denerwuje gdy go pionizuje a jak przerzucam najdelikatniej jak sie da to sie kreci nie podoba mu sie i jest calkowicie wybudzony i zamiast spać mam zdenerwowanego dzieciaka. Ma może jakas z Was sposób by złagodzić jego reakcje? Dziecko musi sie odbić a ja juz sama nie wiem-chyba bede robic to caly czas może sie w końcu przyzwyczai. Najgorzej jest w nocy jak jestem zmęczona .. bo w dzień mogę się z nim pomęczyć a w nocy nie mam siły ..bo Synek się denerwuje znow go trzeba przystawic do jedzenia i tak w kółko- smok głaskanie czy zostawienie go samemu sobie nie daje rezultatu. Jakby któś miał kiedyś podobny problem i go rozwiązał lub na coś wpadnie proszę napiszcie mi |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() i jajeczka są potwierdzone no ale najważniejsze że wielkość dzidzi prawidlowa![]() a coś mówili odnośnie porodu, kiedy można się spodziewać? badali Cię ginekologicznie? ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
11 dni po terminie? wow, to długo.. Desiu, a po ilu dniach w Szwecji wywołują jakby samo sie nie rozkręciło? ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- A gdzie nasza Aguśka, coś mało się odzywa.. |
|||
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna znam to z własnego doświadczenia ![]() *** Gosia dobrze, że malutek ma się super *** odkurzyłam chatę, idę pościerać kurze w salonie bo przed świętami mój mąż je tylko odkurzył odkurzaczem
|
|
|
|
|
#4758 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam siły na nic, wczoraj przespałam 3/4 dnia. Dziś nie mam siły, napierdziela mnie podbrzusze, może to ucisk Karinki na pęcherz. Latam do kibelka-dziś juz z 7 razy
Wczoraj się obżarłam, ale do tej pory to i granat na mnie nie działał, no dzień do bani.
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Iw32...i to jeszcze bez znieczulenia
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Srubokretka...ja po dzisiejszym badaniu umieram, bo nawet chodzić się nie da. |
|
|
|
#4760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rety Tikki bardzo Ci współczuję, nie chceę sobie nawet wyobrażac tego badania....
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
lena w parku skaryszewskim bylismy
tikki jestem bardzo zadowolona z wozka
|
|
|
|
#4762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze nie fotografowalam bo nie moglam sobie z baldachimem poradzic a chce go tez zlozyc zeby widziec efekt ![]() Czekam az ktos zechce mi pomoc ![]() Niestety jeszcze nie wszedzie mozna zzo otrzymac , oj nie! Mam nadzieje ze juz niedlugo bedzie sie meczyc! Wlasnie cos Aguski dawno nie bylo, pewnie rece pelne roboty ma biedna!
|
|
#4763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aby szybko się rozkręciło i nie musiała się tak męczyć ![]() Cytat:
![]() Porobiłam w miarę możliwości trochę tych przysiadów i miałam jakieś bóle podbrzusza przez ok 30min a potem ustały. Jeszcze w miarę możliwości porobię kilka a wieczorem zmolestuje TŻ może coś się rozwinie Byleby tylko nie rodzić 22.04 nie chcę aby Oskar był uważany jako prezent dla teścia !!
|
||
|
|
|
#4764 |
|
Wtajemniczenie
|
Dawno tez sie puma nie odzywala, ciekawe co u Niej?
|
#4765 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.To super . Ja mam popielaty z pomarańczowym w środku ![]() Cytat:
nie wyobrażam sobie 3 tyg. przenosić. Tu wywołują chyba do 10 dni od terminu.Cytat:
Cytat:
Ale u mnie leje . Szok! I na dodatek grzmi
|
||||
|
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cottonpumy dawno nie było, racja.. Z tego co pamiętam jak pisała ostatnio to było u niej w porządku, wyniki się poprawiły, mam nadzieję, że wszystko ok nadal.. Desia a założyłas już tę falbanę? ja nie wiem za bardzo - to się zakłada na materac jako prześcieradło? bo ja myślałam, że pod, a że na materac jeszcze prześcieradło frotte z gumką założę.. choć w sumie w praktyce nie wiem jakby to wyszło, bo jeszcze nie próbowałam. |
|
|
|
|
#4767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie wyobrazam sobie rodzic bez mozliwosci zzo jesli juz bede wysiadac, pewnie dlatego ze juz raz mialam a do dobrego szybko sie czlowiek przyzwyczaja W 2 szpitalach w Poznaniu nie ma wogole opcji zzo przy porodzie sn, w jednym teoretycznie istnieje mozliwosc ale z tego co sie dowiadywalam to raczej pozostaje to w sferze teorii A tam gdzie Iw rodzi nie ma tez gazu, jedyne co daja to dolargan chyba. No i w 4 tam gdzie ja bede rodzic jest zzo dostepne wszystkim rodzacym. No zawsze licze sie z mozliwoscia ze anestezjolog bedzie zajety, a mi bedzie akcja tak szybko postepowac ze nie zdaze dostac, tak moze sie tez zdarzyc i na to raczej nic nie poradze! Albo bedzie lekki porod i nie bede wogole chciala, zobaczymy! Ale nie wyobrazam sobie sytuacji ze mdleje z bolu i blagam o znieczulenie a wszyscy mnie ignoruja Tikki, pomoze Tz , pomoze bo nie ma wyjscia Tylko musi sie zebrac w sobie, wiec poczekam sobie chwilke.
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
nie bylo mnie kilka dni... brak dostepu do kompa i brak czasu...podziwiam dziewczyny, ktore maja wiecej dzieci niz jedno...bo przy jednym maluszku mamy juz rece ciagle zajete...*Maz ma 2 zmiane i zastanawiam sie jak ja sama poradze sobie z kapiela??? Macie jakies rady? Jak to zrobic w pojedynke...zawsze kapiemy razem i sie ciut boje sama! U nas ok...Tymonek jest chyba dosc grzecznym maluszkiem...miewa gorsze chwile, ale dajemy sobie rade! Wydaje nowy dzwiek hihi jak odchrzakuje brzmi to tak jak kozka ![]() Trzymam kciuki za dziewczyny w dwupaku ![]() **Gratulacje dla nowych mamus** Pisze jak zwykle z telefonu hihi moze uda mi sie Was nadrobic...chociaz slysze, ze moj glodomorek sie budzi
|
#4769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale mam nadzieje ze jak powisi to sie wyprostuje ![]() No wlasnie pamietam ze bylo w porzadku u pumy, ale z Jej dolegliwosciami to moze sie chyba szybko zmienic. Mam nadzieje ze wszystko u Niej dobrze!
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
A zapomniałam napisać, że dostałam znowu paczkę ze szpitala
. Fajnie . Mam 3 smoczki. Do wyboru . I już 2 maści bepathenol .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

my mamy dopiero 5 tygodni (jutro minie) a Jula sie krotka urodzila (47cm)

a pisałam,że mniejsz te dzieciaczki za granicą, bo często mają po ok. 50 cm, a u nas wszystkie jakby bliżej 60 się kręcą , no nie wiem , może u nas naciągają bardziej

ale ja centymetrem mierzylam i tez wyszlo 50 cm 

..bo Synek się denerwuje znow go trzeba przystawic do jedzenia i tak w kółko- smok głaskanie czy zostawienie go samemu sobie nie daje rezultatu. 
Wczoraj się obżarłam, ale do tej pory to i granat na mnie nie działał, no dzień do bani.