Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-09, 23:27   #841
szarri
Wtajemniczenie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Po prostu wiem, że jeśli mam kiedykolwiek pracować z ludźmi, to tylko martwi i dzieci wchodzą w grę. Z dziećmi chce pracować wielu, na martwych nie ma chętnych Najchętniej pracowałabym w labie kryminalistycznym, ale niespecjalnie mam talent, poza tym wiele zależy od szczęścia - trzeba normalnie pójść do policji, a później... można mimo chęci do końca życia szlifować krawężniki.

Mnie ta religijność świąteczna bawi tym bardziej, że patrzę na to z dystansu - jakiekolwiek święta religijne mnie nie dotyczą i widzę wokół siebie mnóstwo ludzi, którzy w szkole razem ze mną okupowali korytarze w czasie religii, a teraz wrzucają na fejsika zdjęcia kurczaczków i tony życzeń
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 06:40   #842
kunia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Bez przesady, większość sukienek komunijnych kosztuje w granicach 200-300zł (nawet takie wielkie bezy), można kupić bardzo ładną za troszkę ponad stówkę. Znalazłam jednak też takie za prawie tysiaka - no cóż, jeśli kogoś stać, to... dlaczego nie? W sukienki za kilka tysięcy po prostu nie uwierzę.

Bardziej mnie przeraził opis jednej sukienki (nie komunijnej) na stronie z kieckami dla dziewczynek (do zobaczenia tutaj): "Klasyczna prosta sukienka podkreślająca kształty". Jakie do cholery kształty ma dziewięciolatka?
Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
za moich czasow sukienki kosztowaly minimum kilka tysiecy.

przystepowalam do I Komunii przed denominacja.
No chyba że takie tysiące

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:00   #843
evvelinek
Zakorzenienie

http://www.kozaczek.pl/img_new/2012/...rzynecka-3.jpg gdzie to takie legginsy uwdziać no.. ?
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:23   #844
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catlady Pokaż wiadomość
Co do białych rajstop, to one kojarzą mi się z komunią i lolitami w Japonii U nich to bardzo popularne, takie kawaii sukieneczki z białymi rajstopkami. O, harajuku. Tego określenia mi brakowało!
Ja często noszę białe rajstopy i nikt mnie nie bierze za japonkę-lolitkę ani dziewczynkę przed komunią - serio, wszystko zależy od tego, co się z nimi zestawi. Ale faktycznie trzeba mieć szczupłe nogi, inaczej wyglądają jak dwa serdelki. Ale jest to dobra alternatywa jak potrzebuję jasnych rajstop, a cieliste z pewnych powodów nie dają rady - np. nie da się kupić cielistych rajstop 200 den, białe tak
Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
http://www.kozaczek.pl/img_new/2012/...rzynecka-3.jpg gdzie to takie legginsy uwdziać no.. ?
Skrzynecka jest jedną z kobiet, którym urody nie brakuje, ale robią sobie krzywdę takimi strojami - ja rozumiem stylista stylistą, ale chyba spojrzeć na siebie w lustrze przed wyjściem to taki wysiłek?
Stary 2012-04-10, 09:40   #845
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

Skrzynecka jest jedną z kobiet, którym urody nie brakuje, ale robią sobie krzywdę takimi strojami - ja rozumiem stylista stylistą, ale chyba spojrzeć na siebie w lustrze przed wyjściem to taki wysiłek?
właśnie "gwiazdy" myślą, że jak zatrudnią sobie stylistę to są zwolnione z myślenia i potem widzimy takie kwiatki.. z drugiej strony, kto wie czy ona sama nie wymyśliła tych legginsów i się uparła by je ubrać

o jest nowa stylizacja Charlize, wiec dodam tak w nawiązaniu do poprzedniej i tego jak chudo (niezdrowo wręcz) w niej wyglądała. Figura przez parę dni jej się nie zmieniła ale w tych ciuchach nie sprawia już takiego wrażenia i o to właśnie chodzi. Każdy wygląda jak wygląda, ważne by nie robić sobie krzywdy złym doborem ciuchów

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2012-04-10 o 09:45
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:49   #846
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

A propo jeszcze Kasi T. Spotkałam ją kiedyś na zakupach w gdańskiej Zarze wiosną rok temu. W życiu bym jej nie poznała, a stała za mną w kolejce do kasy. Niska, ubrana "po domowemu", w butach typu emu, kompletnie nie wyróżniała się z tłumu, no co jedynie charakterystyczna kitka, i uszy. A Zosia rozmawiała przez telefon, i jej również nie poznałam, ponieważ była tak opalona, jakby dopiero co wyszła z solarium. No i nie jest taka drobna, jak się wydaje. Obraz na blogach bardzo zniekształca.. zbyt bardzo.
lakeithia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:51   #847
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie "gwiazdy" myślą, że jak zatrudnią sobie stylistę to są zwolnione z myślenia i potem widzimy takie kwiatki.. z drugiej strony, kto wie czy ona sama nie wymyśliła tych legginsów i się uparła by je ubrać

o jest nowa stylizacja Charlize, wiec dodam tak w nawiązaniu do poprzedniej i tego jak chudo (niezdrowo wręcz) w niej wyglądała. Figura przez parę dni jej się nie zmieniła ale w tych ciuchach nie sprawia już takiego wrażenia i o to właśnie chodzi. Każdy wygląda jak wygląda, ważne by nie robić sobie krzywdy złym doborem ciuchów
zupelnie nie moj styl ale ladnie wyglada. procz tych butow
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 09:52   #848
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
zupelnie nie moj styl ale ladnie wyglada. procz tych butow
no własnie nie wiem czemu, ale te buty też mi jakoś nie podobają się na jej stopach...
Stary 2012-04-10, 09:55   #849
owieczkaa
Zakorzenienie

Nic nie mam do chudości Charlize, niech tam sobie wygląda jak chce. Ale ona przekroczyła już mój akceptowalny poziom chudości - jak bardziej widać zarysy kości niż osobę to już nie jest dobrze. I jak ciuchy w rozmiarze XS zaczynają wisieć to też nie jest dobrze. W sumie dobrze się czuję w moim 38 bo w zależności od marki/ciucha noszę rozmiary od 34-42
Stary 2012-04-10, 09:59   #850
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Figura przez parę dni jej się nie zmieniła ale w tych ciuchach nie sprawia już takiego wrażenia i o to właśnie chodzi. Każdy wygląda jak wygląda, ważne by nie robić sobie krzywdy złym doborem ciuchów
bo wlozyla biale rurki, ja bym w nich wygladala jak Kate Moss po przytyciu 30 kg. tak fokle, podoba mi sie jej ałtfit, lacznie z mietowymi butami. acz widze, ze letnia aura sie utrzymuje.
Stary 2012-04-10, 10:01   #851
biibi
Zakorzenienie

Kasia Skrzynecka to taka ładna i fajna babka, a tak się krzywdzi strojami

Też kiedyś widziałam Kasię T. w Gdyni w Orłowie na stacji SKM i też zauważyłam, że zupełnie nie wyróżniała się z tłumu. Ot zwykła dziewczyna w puchowej kurtce i nausznikach

Stylizacja Charlize tym razem naprawdę mi się podoba
biibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:07   #852
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez biibi Pokaż wiadomość
Też kiedyś widziałam Kasię T. w Gdyni w Orłowie na stacji SKM i też zauważyłam, że zupełnie nie wyróżniała się z tłumu. Ot zwykła dziewczyna w puchowej kurtce i nausznikach
a gdzie jej szpileczki 13 cm i spodnice olowkowe?
Stary 2012-04-10, 10:17   #853
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
nie nowość, że tylko na sesje zdjęciowe się ładnie odstrzelić trzeba

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:22   #854
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
A żeby nie było OT, to jak przychodzi święcenie koszyczków, to dopiero jest wysyp rozwalaczy. Uświadczyłam nawet fryzury na zupkę chińską.
Chociaż dzisiaj rozwaliłam samą siebie - dodałam sobie tak przynajmniej 10 kg ubraniem + eko skórka (na szczęście bez ściągaczy).
Trzeba zainwestować w płaszczyk i zrzucić sadło
Padłam, boskie określenie

Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
A propo jeszcze Kasi T. Spotkałam ją kiedyś na zakupach w gdańskiej Zarze wiosną rok temu. W życiu bym jej nie poznała, a stała za mną w kolejce do kasy. Niska, ubrana "po domowemu", w butach typu emu, kompletnie nie wyróżniała się z tłumu, no co jedynie charakterystyczna kitka, i uszy. A Zosia rozmawiała przez telefon, i jej również nie poznałam, ponieważ była tak opalona, jakby dopiero co wyszła z solarium. No i nie jest taka drobna, jak się wydaje. Obraz na blogach bardzo zniekształca.. zbyt bardzo.
Ona mi się akurat nigdy drobna nie wydawała, taka normalna babka Lubię ją, wydaje się strasznie sympatyczna ale mam wrażenie, że Kasia ją coraz bardziej wyciska z bloga...

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 10:42   #855
biibi
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie zostały w jej pastelowym królestwie :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 12:08   #856
natalkaa7522
Zakorzenienie

Kto to w ogóle Zosia jest? Ja myślałam, że ten blog jest tylko Katarzyny T. Musze to ogarnąć
Stary 2012-04-10, 12:08   #857
catlady
Raczkowanie

owieczkaa: Mówię jak białe rajstopki mi się kojarzą, gdyż we Wrocławiu nie widuję niestety osób w nie przyodzianych. Sama bym chciała poeksperymentować z białymi rajtami, ale raz że mam bardzo krótkie nogi (trzeba mnie widzieć za kierownicą ), to jeszcze takie... serdelkowate. Ja bym pewnie wyglądała jak Moby Dick wyciągnięty na brzeg.

A co do samej Charlize, to stylizacja naprawdę ładna. Nic nie wisi i się nie zagniata, ale widać że trzeba być dość szczupłą kobietą by dobrze wyglądać w takim zestawie. No i kolor włosów ma piękny
catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 12:18   #858
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Pewnie zostały w jej pastelowym królestwie :P
mozliwe .

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Kto to w ogóle Zosia jest? Ja myślałam, że ten blog jest tylko Katarzyny T. Musze to ogarnąć
Zosia to przyjaciolka i (chyba?) siostra chlopaka Kasi. zajmuje sie czescia kulinarna na blogu. jakis czas temu otworzyla swoj sklep internetowy z przyrzadami kuchennymi, ale nie wiem czy on nadal dziala.
Stary 2012-04-10, 12:25   #859
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
noo jak too, przecież nawet po lewej na blogu masz jej zdjęcie
Stary 2012-04-10, 12:27   #860
natalkaa7522
Zakorzenienie

Ale ja jak wchodzę na blogu Charlize czy Kasi T. jak tu coś piszecie to tylko oglądam zdjęcia o których mowa i sruuu wypadam z tych blogów. Nie chce mi się ich przeglądać ani czytać co one tam sobie piszą, to tez nie wiem ile osób pisze danego bloga.
Stary 2012-04-10, 12:45   #861
MadSyndrome
Zadomowienie

Cytat:

fuj, to jest właśnie to, co mnie obrzydza w legginsach na takich ludziach

MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 13:03   #862
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

Cytat:
A co do samej Charlize, to stylizacja naprawdę ładna. Nic nie wisi i się nie zagniata, ale widać że trzeba być dość szczupłą kobietą by dobrze wyglądać w takim zestawie. No i kolor włosów ma piękny
mi tez się podoba. Ona właściwie ma nawet udane te zestawy tak ogólnie, mnie drażni tylko jak outfit dnia ma się do pogody jak pięść do nosa czy tam oka ale ściema idzie że 22 stopnie w marcu to czas najwyższy na gołe nogi tak wiem czepiam się, ale lubię
ale same zdjęcia ma ładne a i styl powiedzmy że zblizony do mojego, niektóre jej ciuszki chętnie bym przygarnęła.
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 13:59   #863
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Uświadczyłam nawet fryzury na zupkę chińską.
dobre
u mnie było zimno, więc wszyscy okutani w jesienne ciuchy, ale trafiła się jedna młoda mama w jogurtowo-różowej ekoskórce i platformach w takim kolorze

natomiast w niedzielę mieliśmy "proszonych" gości-małżeństwo z dzieckiem 8lat, wszyscy w adikach, przecieranych jeansach i bluzach, on jadł surówkę prosto z dużego półmiska, ona wisiała na komórce. My też nie byliśmy w sukienkach, spodniach na kant ani pod krawat (np.tata w koszuli rozpiętej pod szyją), ale szacunku ani strojem ani zachowaniem w nich nie zauważyłam...

a Skrzyneckiej się chyba antygwałty odcinają pod uciskowymi leginsami?

Edytowane przez dorka1980
Czas edycji: 2012-04-10 o 14:01
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 14:05   #864
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
A żeby nie było OT, to jak przychodzi święcenie koszyczków, to dopiero jest wysyp rozwalaczy. Uświadczyłam nawet fryzury na zupkę chińską.
Chociaż dzisiaj rozwaliłam samą siebie - dodałam sobie tak przynajmniej 10 kg ubraniem + eko skórka (na szczęście bez ściągaczy).
Trzeba zainwestować w płaszczyk i zrzucić sadło
Jestem chyba troszkę nie w temacie bo za cholerę nie wiem jaki to fryz Można prosić zdjęcie/link/cokolwiek co choć trochę przybliży mi ten trend
Stary 2012-04-10, 14:07   #865
catlady
Raczkowanie

Ahaha, na to wygląda W ogóle, te legginsy wyglądają trochę jak kombinezon piankowy. Naprawdę, to jest tak złe, że aż boli. Dla niektórych legginsy są niewskazane wręcz, a usilnie je noszą.

Miss Kitsch: http://25.media.tumblr.com/tumblr_lw...e2omo1_400.jpg

Edytowane przez catlady
Czas edycji: 2012-04-10 o 14:09
Stary 2012-04-10, 15:04   #866
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Oboziu

Edytowane przez miss kitsch
Czas edycji: 2012-04-10 o 15:05
miss kitsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 17:52   #867
biibi
Zakorzenienie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3343441 3]no wlasnie, to nie pierwszy post gdzie Kasia jest sama na molo, i nawet jednej zabłąkanej osoby nie ma w tle.. kurcze, może jej wynajmują na pół dnia a ona robi sesję outfitów na najbliższe 2 tygodnie [/QUOTE]

Twoja teoria może okazać się całkiem prawdopodobna ;D Przeglądam dziś flesz, a tam na ostatniej stronie panienka Kasia znowu na molo w tych samych sandałkach i tym samym lakierze na paznokciach, wietrzę spisek A tak poważnie to naprawdę nie wiem o co chodzi tym dziewczynom bo stylizacją z gazety dorównuje Charlize i jej tunikosukience z gołymi nogami w marcu... teraz co prawda mamy kwiecień ale naprawdę nie odczułam jeszcze w tym roku temperatury do noszenia sandałów nie wspominając już o gołych nogach i szortach
Stary 2012-04-10, 17:56   #868
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:

prócz rozchodzącej się koszuli w biuście...

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Twoja teoria może okazać się całkiem prawdopodobna ;D Przeglądam dziś flesz, a tam na ostatniej stronie panienka Kasia znowu na molo w tych samych sandałkach i tym samym lakierze na paznokciach, wietrzę spisek A tak poważnie to naprawdę nie wiem o co chodzi tym dziewczynom bo stylizacją z gazety dorównuje Charlize i jej tunikosukience z gołymi nogami w marcu... teraz co prawda mamy kwiecień ale naprawdę nie odczułam jeszcze w tym roku temperatury do noszenia sandałów nie wspominając już o gołych nogach i szortach
masz rację, mieszkanie nad morzem (pozdrawiam spod Słupska) zmusza to stylizacji zimowych wiosną - pizga dziś, no nie?, no ale jak widać Kasia Tusk robi je typowo na Warszawkę
Stary 2012-04-10, 18:19   #869
catlady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
prócz rozchodzącej się koszuli w biuście.
O patrz, tego nie zauważyłam
Stary 2012-04-10, 18:19   #870
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
U Kamili też lato I gęsia skórka
http://newlifewithfashion.blogspot.c...red-skirt.html

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości