|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;33450086]Hej Dziewczyny chcialabym poradzić się Was jednej rzeczy bo mam problem z Maluchem- rzeczy tyczy się karmienia i późniejszego odbijania. Po karmieniu odbijam malucha na swoim ramieniu przekładając go tak jak jest to pokazane na przykład na wielu filmikach(na nodze odbijanie odpada bo Mały jeszcze bardziej się denerwuje ![]() ![]() ![]() Jakby któś miał kiedyś podobny problem i go rozwiązał lub na coś wpadnie proszę napiszcie mi ![]() Drazni go pozycja do odbijania czy klepanie po pleckach? Bo jak klepanie to mozesz masowac plecki zamiast klepac (ja masuje dwoma palcami i mala odbija) Jesli irytuje go pozycja do odbicia to hm - ja nie widze innego wyjscia ... bo dziecko musi byc w pionie zeby odbic (no, jak najmozliwiej w pionie) ... moze sie jeszcze przyzwyczai do tgo ... a moze jakos go lapiesz ze mu niewygodnie? moze cos uwiera? Cytat:
![]() ![]() ja naprawde nie rozumiem dlaczego tak boicie sie same kapac ![]() My juz po obiadku, Julcia spi sobie, pranie porobione, jeszcze tylko musze wyjac naczynia ze zmywary i powsadzac brudne i ciutke ogarnac kuchnie i moge sie lenic razem z dzieckiem ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Zadomowienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem jak to u Ciebie będzie wyglądało, jak będzie gotowe ![]() A ochraniacz do łóżeczka masz? Bo ja właśnie czekam aż przyjdzie a do tego przybornik już w domku czeka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie dostalam ksiazeczke co zamowilam o gotowaniu dla dzieci i wypatrzylam juz kilka fajnych przepisow - nie moge sie doczekac az mala skonczy 5-6 miesiecy i bede mogla jej robic jedzonko
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
O materdej...ale mnie wszystko boli jak chodzę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4778 | ||
Zadomowienie
|
Ech....dopiero wróciłam...zrobiłam sobie kilkugodzinny spacer po centru handlowym..i właściwie nic nie kupiłam
![]() ![]() Claudia super, że synuś grzeczny ![]() Cytat:
![]() Ewcisz gratki!!!! Tikki kurcze a już byłam pewna że to to....może po tym hinduskim masażu ruszy na całego ![]() Cytat:
![]() Koniecznie fotke wrzuć ![]() Iw bidulko ![]() Gosia super że po wizycie wszystko w jak najlepszym porządku ![]() Konia śliczne córeczki ![]() Monia zdjęcie w wanience super...ta minka...hehe Trzymam kciuki za wszystkie, które mają jutro wizytę lub ktg ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
po porodzie to bedzi z jednej strony ulga a z drugiej troche poboli tyle ze to beda inne bole
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
Flowerbombka...może hinduski masaż zdziała cuda
![]() Emigra...hehe...no na pewno ![]() ![]() No nic...czas na chwilową drzemkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 |
Zakorzenienie
|
też się zastanawiałam dzisiaj co u cottonpumy
![]() ostatnio wyniki jej się poprawiły, ale działo się coś w kierunku porodu... *** kolacja zjedzona idę sprawdzić torbę na jutro... muszę jeszcze zupę dla małego ugotować na jutro i kosiarkę odpalić w razie W... a najchętniej poszłabym już spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to wcześnie chcesz wprowadzać stałe jedzonko, u nas zalecają inaczej troszkę,ale pewnie co kraj to obyczaj ![]() Iw biedna ![]() ![]() Też o Pumie myślałam wczoraj, a może rodzi dzisiaj i nas myslami przyciągnęła ,że tak nam w głowie siedzi ![]() Ktoś pytał o odbijanie ......Magzula ? Możesz też Maluszka jakby tak usadzić na kolanach jak większe dziecko i podtrzymywać pod paszkami, buzką do Ciebie, będzie wtedy w pionie i lekko zgięte to gaz z żołądka odejdzie szybko poszukam takiego zdjęcia w necie i wstawię Ja wyszłam na 30 minut, ale zeszło mi prawie 2 h ![]() ![]() Dzieki za mile slowa o zdjęciach Dziewczyny ![]() Zia mam tż blondyna dość jasnego, no prawie szwedzki blondyn ![]() ![]() ale jedno zauważylam,że mają inny typ włosa , no i Kaja jest zdecydowanie bardziej owłosiona na ciele ![]() Mała głowa do góry z tym kąpaniem, poradzisz sobie ![]() ![]() ![]() Nie wiem jak kąpiecie, ale jeśli wanienkę przynosił Ci z wodą tż, to np. mozesz przynieść sobie pustą, wodę możesz zimna przynieśc w butelce albo w wiaderku, do tego zagotuj wodę w czajniku i to sobie też przygotuj,wymieszaj wodę , wrzuć termometr , rozbierz Małego i już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ogólnie jakoś stracha nie mam przed porodem ![]() no to ja już pisałam moje dziecię w środę w połowie 38 tygodnia ważyło 3560g ![]() ![]() a tak ogólnie to dzisiaj byliśmy u pana doktora pierwszy raz z☠☠☠ki dostałam że w 8 dni przytyłam 3,5kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
koniakonia mój tż też blondyn, co prawda teraz nie taki bardzo jasny, ale jak był mały to jaśniuteńki. Ja zawsze miałam ciemne, ciekawe jakie nasza Kaja będzie miała
![]() adaikaka o której masz jutro wizytę? |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
''Kochen für babys''- czyli gotowanie dla dzieci
![]() Konia u dzieci karmionych mm mozna wprowadzac w 4 miesiacu nowe posilki- o ile sie nie myle owoce, a od 5 czy 6 obiadki...u cyckowych maluchow po 6 m-cu dopiero
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
Ja po 4 miesiacach Antkowi podałam surowe jabłko takie skrobane łyżeczką a po dwóch tygodniach testowałam marchewkę. Bo ja go karmiłam według starej książki kucharskiej gdzie było co podawać i kiedy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Wtajemniczenie
|
Na Polnej chyba, tak kiedys pisala!
Wyslalam kolejnego sms-a z pozdrowieniami i zapytaniem czy cos sie zmienilo, zobaczymy co odpisze! Ja Adasiowi dawalam pierwsze jedzonko jak skonczyl 4 m-ce wlasnie - marchewke, ziemniaczka , takie byly zalecenia w szwecji. On uwielbial od poczatku bo nigdy mleczny nie byl ![]() I nie kazali zaczynac od owocow wlasnie zeby nie nauczyc dziecka slodkiego smaku, tylko zacza od warzywek i podawac tylko wode a nie soczki. U nas sie sprawdzilo bo Adas nie lubi slodyczy ![]() Dziewczyny sms od Iw 32 : "Cesarka ale wszystko ok" Nic wiecej, pewnie jest niezle wycienczona, napisalam ze gratulujemy i jak dojdzie do siebie troszke to ma napisac cos wiecej! Ciekawe czemu cesarka, moze juz totalnie sil nie miala ![]()
#4792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze raczej to drugie ![]() Lenka, ochraniacz mam do kompletu, jak tylko ponadrabiam to wrzuce zdjecia! Moniq mi polozna mowila ze nie ma na to zadnych dowodow ze bieganie po schodach czy mycie okien pomagaja i lepiej nie probowac, bo energiczne podnoszenie rak przy myciu okien moze sie gorzej niz lepiej skonczyc ![]() Ale pewnie co polozna/szpital to inne opinie! Ja juz sie generalnie nie przemeczam, nawet z herbatki z lisci malin zrezygnowalam i z wiesiolka bo jak mi te uczulenie teraz ostatnio wyszlo to odstawilam wszystko co nowe ,wiec min herbatke i wiesiolka. Po prostu mam luzik, Viki i tak najpozniej za 19 dni wyjdzie ![]() A ja sobie dogadzam kulinarnie te ostatnie dni i sie relaksuje ( na ile mozna sie relaksowac jak juz wszystko boli ![]()
![]() |
#4794 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Moja pistoletem na wode podlewa kwiaty,w sumie to kwiaty sasiadow,bo my nie mamy ogrodka ![]() Cytat:
Nie badali,nie bylam przez cala ciaze badana ginekologicznieTu nie badaja,chyba ze cos sie dzieje.Chyba dopiero na porodowce beda sprawdzac rozwarcie. Cytat:
Nie wiem czy widzialas ten filmik o kapieli,moze ci pomoze: http://www.youtube.com/watch?v=n6kKcsut83A Cytat:
Moja Wiki jadla tylko gotowane,ale to bylo glownie ze wzgledow finansowych.Jednak jak sie policzylo ile sloiczek kosztuje,a ile zrobienie samemu,to bez porownania.I kiedys jak okazyjnie chcialam dac jej sloiczek to nie bylo mowy,plula i ryczala ![]() A tutaj tak sobie mysle,ze chyba w wiekszosci bede na sloiczkach,bo sa niedrogie,jest duzy wybor,no i sa one z kontrolowanych upraw,a tak to nie mam dojscia do sprawdzonych warzyw i owocow,chyba ze cos obczaje do tego czasu. Gratulacje!! ![]()
![]() |
#4795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Iw gratulacje ![]() ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-10 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() O jak dobrze ze u Iw32 juz sie skonczylo! Na obecnym etapie dluugi niepostepujacy porod to moj glowny koszmar ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- MoniaHan - ale slodziutka wasza Hania? Czy ona ma rude wloski czy blond? Desia, ja choc mam termin dzis to nie mam odwagi zrobic zdjecia przy lozeczku... Brawa wiec za odwage ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Zakorzenienie
|
mam ktg umówione na 10:15 potem spotkanie z lekarzem i usg... nie mam pojęcia kiedy wrócę, ale gdyby się coś działo to napiszę Ci sms'a.
Jak nie napiszę to znaczy, że DUPA ![]() Cytat:
a czemu?? brak postępu porodu na pewno... zatrzymała się na którymś cm i nie poszło dalej... Tak przypuszczam ![]() *** zrobiłam sobie OSTATNIE fotki brzucha... ![]() samej siebie nie zrobię bo nie jestem wyszykowana... poza tym nie jestem pewna czy chcę pamiętać jak teraz wyglądam ![]() zaraz wrzuce na maila Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-04-10 o 19:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Iw32! Niech wraca szybko do sił i cieszy się w pełni swoim Dzidziusiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki IW32!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.