|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki ![]() |
|||
x-lander |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 25,93% |
Tako |
16 | 29,63% |
Graco |
5 | 9,26% |
Baby Design |
5 | 9,26% |
Roan |
1 | 1,85% |
Baby Merc |
2 | 3,70% |
Peg Perego |
2 | 3,70% |
Coneco |
4 | 7,41% |
ABC Design |
1 | 1,85% |
Maxi Cosi |
8 | 14,81% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
Ja też właśnie widziałam jak mały od początku w tym łózeczku się bawił a ze jest bardzo rozbrykany to obija się po ścianach i przynajmniej nie chodzi w guzach cały.
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
tamlin to chyba dziś taki ciężki dzień bo ja mimo drzemek jestem ledwo żywa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Pytałyście o materace do łóżeczek- moje laski spią od urodzenia na materacach z wkładem kokosowym, fajne bo grube i nie zapadają się, dla Zośki też wybiore kokos.
#184 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() byłam na spacerku i w kościółku super pogoda u nas ale muszę przyznać że po 18 zrobiło się chłodnawo a ja w sztruksowym żakieciku ![]() ![]() jutro muszę się zmobilizować i siąść do mojego pisania pracki ... jeszcze tylko jakieś 20 stron ... do końca kwietnia powinna być gotowa ![]() idę oglądać łóżeczka ![]()
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to mi się bardzo podoba i do mebli by mi pasowało ![]() Konczita Ty do pisania pracy, a ja do nauki na niedzielny egzamin ![]()
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Ech ja też muszę się zabrać za robienie zadań na egzamin. Nasz profesor z analizy finansowej dał nam egzamin to zrobienia w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
więc jest nas więcej które powinny zakuwać ... a przynajmniej starać się coś w tym kierunku uczynić ... ja sobie tłumaczę że później będzie cieplej i nie będzie mi się chciało .. a jak złoże w maju pracę to na pewno do lipca się obronię tak ? tak! więc ja muszę jutro przysiąść .. i Was też będę gonić do książek, a co ![]()
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
tamlin111 no nawet w domu nie jest łatwo ... ja mam niby tezy na egzamin, ale żeby poszukać na nie odpowiedzi to katastrofa :/ Ty widzę ścisłowiec
![]()
#189 |
Wtajemniczenie
|
czy któraś z Was napisała do moda, żeby zamknął część II ??
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
chyba nie ... właśnie widzę, że dziewczynki tam się witały z nami ![]()
#191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
uciekam ... miłego wieczorku mamusie
![]() ![]() tamlin tym razem wszystko w terminie ma być ![]()
#193 |
Zakorzenienie
|
Hej, wpadłam tylko na chwilkę, przypomniec się że jestem, cobyście mnie z listy nie wyrzuciły za nieobecnośc.
Nie dam jednak rady nadrobic, i nie wiem kiedy zajrzę... Dzisiaj zmarła moja ukochana babcia i kompletnie nie mam weny do pisania... Pozdrawiam Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Rozeznanie
|
Almariel przytulam Cię mocno.
Cytat:
Ja już po wizycie. Poznałam płeć. Będzie chłopczyk ![]() ![]() Tylko, że mam leżeć cały tydzień, bo mały ma bardzo nisko główkę. Za dużo chodziłam ostatnio.
![]() |
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]()
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() wpadłam tylko na chwilę by dać znać, że żyje ![]() dziś z rana poleciałam na pobranie krwi, sprawdzić czy moja tarczyca się uspokoiła czy jednak potrzebne będą leki. byłam na czczo i myślałam, że nie wysiedzę a ludzi jak na złość cała poczekalnia ![]() jeśli chodzi o łóżeczka to u nas będzie drewniane do tego pewnie turystyczne na wyjazdy i kojec do babci ![]() poza tym dowiedziałam się, że w szpitalu w którym zamierzam rodzić są specjalne sale do porodu rodzinnego z osobistą położną, która jest cały czas przy kobiecie i która pomaga w pierwszych godzinach przy noworodku trochę to kosztuje ale chyba się zdecyduję. najwyżej za drugim razem zrezygnuję z takich wygód jeśli okaże się, że nie było warto. Almariel, przyjmij wyrazy współczucia. anusiaaniaanusia, gratuluję synka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() leż i odpoczywaj ![]() ja jutro mam wizyte wiec zmykam już lulu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja tylko wpadłam powiedzieć dobranoc
![]() Coś dzisiaj nie czuje się za dobrze. Almariel przykro mi bardzo ![]() ![]() A łóżeczko zdecydowanie drewniane, później turystyczne. Drewniane ma dla mnie swój urok taki i stabilność ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Wtajemniczenie
|
dobry wieczor
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() angel166 witaj ![]() ![]() ![]() anusiaaniaanusia gratuluje synka ![]() ![]() Almariel przytulam ![]() aga_ton mnie pobranie krwi czeka za tydzien, przeraza mnie to ze znowu bede sie musiala dac pokluc ![]() ![]() uciekam w poduchy laseczki, jestem wykonczona dzisiejszym dniem .. dobranoc do juterka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Jestem i ja po świętach. Przedłużyliśmy je sobie troszkę, dopiero dziś wieczorem wróciliśmy od rodziców Tż-ta, a jutro też jeszcze zrobiłam sobie wolne.
Byłam dziś na badaniach prenatalnych. I w tym miejscu proszę Was o opinie, gdyż jestem oburzona tym jak to się odbyło w moim przypadku, a być może to badanie zawsze tak wygląda i niepotrzebnie się oburzam. Badania robiłam w szpitalu na ul. Polnej w Poznaniu. Ponad godzinę stałam przed gabinetem ( przecież 1 krzesło na kilka ciężarnych w zupełności wystarczy ![]() ![]() ![]()
#201 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie usg genetyczne trwało ponad pół godziny. maluszek był bardzo ruchliwi i lekarzowi zależało by dobrze go pomierzyć. w tym wypadku milimetry mają ogromne znaczenie. a dzidziuś kręcił się niesłychanie.... ginekolog nie spieszył się, sprawdził wszystko dokładnie, tzn. czy ma obydwie rączki i nóżki, czy są wszystkie paluszki, czy jest kość nosowa, czy kręgosłup jest cały, jakiej wielkości jest fałdka na karku. poza tym zaraz po badaniu dostałam całą rozpiskę z danymi, gdzie wyliczone jest prawdopodobne ryzyko wystąpienia wag genetycznych. badania krwi nie robiłam więc nie wiem jak to wygląda. może dziewczyny coś podpowiedzą. pytasz czy tak powinno wyglądać badanie. moim zdaniem nie. zupełny brak szacunku dla pacjentki i jej uczuć ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() a o tym, że nie trzeba być na czczo też słyszałam ale dla własnego świętego spokoju wolałam zrobić badania przed jedzeniem bo później zachodziłabym w głowę czy nie zafałszowałoby to wyników. już taka babska natura ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dość że sie zapłaci to jeszcze tak badanie wykonać????!!!! ![]() U mnie trwało 15 minut bo dzieciaczek grzeczny więc wszystko spokojnie szło pomierzyć. Wszystko mi lekarz pokazywał gdzie, co i w jakim miejscu jest i czy wszystko w porządku. Potem pobrał krew do badania i czekałam na wynik 4 dni. Pojechałam po wyniki i na tym koniec. Kurde ale sie zbulwersowałam że tak traktują lekarze swoje pacjentki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Obudziłam się bo głodna byłam. Zjadłam i ide spać dalej ![]() to dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 | ||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Ania dzisiaj za mnie koczowała na wątku hehee ... ja przeleżałam do 5 ![]() ![]() Cytat:
Kochana przykro mi, trzymaj się i pamiętaj że jest przy Tobie w każdej minucie i przesyła samą pozytywną energię ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i odpoczywaj, dbaj o siebie i nie szalej tyle, tak ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() w Waszym przypadku jestem w szoku i to niemałym ... przecież trzeba wykonać 2 pomiary każdego parametru w odstępie czasowym ... szok ... niekompetencja górą ... w tym szpitalu chyba mierzą na ilość nie na jakość ... ![]() ![]()
![]() |
#205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#206 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() coż za produkcja ![]() Anusia gratuluję syna. Mój mąż też ma ała na tym punkcie, ja mu mówię, że będzie dziewczynka, a on na to, że chłopiec. Potwierdzimy 8 maja na połówkowym ![]() Dearlie ja bym też była oburzona, moje badanie trwało z 20 minut. Lekarz wszystko nam tłumaczył, pokazywał, szok, że tak cię potraktowali. Tyle za to zapłaciłaś. Biedulko ![]() Almariel przykro mi z powodu babci ![]() Łóżeczko też pewnie kupię drewniane - turystyczne ma mama, a teściowa, jak będzie chciała go mieć na dole to niech sobie kupi ![]() Kaja moja koleżanka też zmieniła lekarza w trakcie ciąży, ze względu na dojazdy i nic się nie stało. A stracić dziecko w 30 tyg. to trauma, o matko....
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tamlin, ja proponuje, po maszynkowym goleniu wysmarować się Acnosanem , naprawdę pomaga. Jak byłam w ciąży to lekarz mnie z leksza zrugał jak zobaczył jaka jestem wysypana i powiedział, że to jest niebezpieczne gdyż znajdują się tam bakterie. Co do kojca i łóżeczka to moja córa w swoim pokoju miała łóżeczko drewniane, natomiast w salonie za dnia kojec, wyłożony też normalnym materacem. Moje połówkowe mam wyznaczone na 27 kwietnia, zastanawiam się czy dzidzia pokaże conieco czy czy nie.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-04-11 o 07:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
hejka ja umowiłam się na USG prywatnie na poniedziałek chce sprawdzić czy z dzidzią wszystko ok i zastanawiam się czy nie chodzić prywatnie do lekarza wizyta 90 zl ale bede spokojniejsza
#209 |
Raczkowanie
|
dearlie... Może powinnaś to zgłosić gdzieś wyżej?
Powinnas zostać poinformowana o wynikach, miec wpisane do karty pomiary najwazniejsze/i/lub dostać specjalny wydruk. Ja otrzymalam wydruk, lekarz sprawdzał po kolei mózg, brzuszek, mierzyl (kość udowa, obwód głowki, obwód brzuszka, wymiar dwuciemieniowy,) po za tym zapewnił mnie że wszhystko przebiega prawdidłowo i przy badaniu usg opisywał dokładnie to co widzi + płeć ![]() Przykro mi że trafiłas tak, rutyna rutyna i brak szacunku, zimne podejscie, pogoń za kasą. Poszukałabym na Twoim miejscu w internecie informacji na ten temat a jak nie to uderzyła wyżej (pismo bo wtedy muszą Ci odpowiedziec) bo 180 zl za takie coś to jakas paranoja. Bez przesady traktuja cięzarówki jak maszynki do robienia pieniedzy.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Wtajemniczenie
|
haaaj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.