W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-10, 18:49   #2371
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
dzieki!

Sara ma nowe umiejętności... sapie/dyszy, kładzie sie na podłodze i przytula głowa do dywany, nosi koc w zębach. Generalnie mamy teraz 3 psy :brzyda l:

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:16   #2372
nerola
BAN stały

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Dzień dobry po awarii kompa.

Sie spsuł dziad i pan go dziś uruchomił.
Nie złożyłam am nawet życzeńNo to spóźnione

U nas dobrze
Dziękujemy z akciuki z MaksemPoszło mu dobrze i powiedizałam o Waszych kciukach,to mówił,ze pomogły

Marinko-tata dziewczynki 13-;etniej ma 30 lat a nie ojciec dzieckaw brzusiu,dobrze zrozumiałąm?
Uderzyło mnie bo Maks ma 13 lat.

Dziubku życzę pozytywnegho rozwiazania kazdej sprawy.

Chorowitki kurujcie się i te małe i te duże
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:28   #2373
madzia1k1
Raczkowanie

o widzę, że ten domek to z tej samej formy co kwiatek, więc mam na niego oko, bo na pewno fajny musi być

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

tu jest fajny filmik nt tego domku http://www.youtube.com/watch?v=4Rp4trHHeig

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:43   #2374
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
. Przeczytałam oczywiscie o tym w necie, więc i może Was zainteresuje.
http://parenting.pl/portal/kryzys-osmego-miesiaca
Takimi kluczowymi zmianami w zachowaniu u nas jest niechęć do przewijania, ubierania, wachania nastroju, wieksza płaczliwość, budzenie sie w nocy, i płacz kiedy wychodzę z pokoju. Mam nadzieje tylko, że to minie
jakbym o Julce czytała - nie cierpi przewijania teraz - a kupy zwłaszcza bo za długo to trwa - po kapieli to muszę ja ścigać po całym łózku żeby założyć pampersa i ubrać, w nocy się budzi i je 2 razy - ale to norma więc tego nie licze - marudna bardziej i nawet jak na kilka chwil mnie z oczu straci to od razu pisk - chyba że zajęta czymś i nie zauwazy to ok - i tylko mama mama mama mama mamusia najlepsza i tak cały dzień - i tylko do mnie by chciała

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:52   #2375
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Carmela moja Agata tez dyszy i sapie. A dziś auczyła się robić zdziwionego dziubka. No i maniak gazetowy się zrobił. Na czworaka pędzi do opuszczonej gazety, zabawki stojące jej na drodze rozrzuca na boki i leciiiiiiiii....
Agatul tez się wscieka jak jej coś zabieram. Najczęciej mówie, ze nie wolno, bo... i daje w zamian coś innego.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:56   #2376
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
jutro badanie słuchu Karolci

Mają skontrolować, jak jest teraz? Czy coś się zmieniło?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Nosidlo super ale zawartosc jeszcze lepsza a i Ty Kasiu slicznie wygladasz
Bardzo mi się miło zrobiło, dziękuję

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Piękne diablątko, mama i krajobraz!
oj zdecydowanie jest mu wygodnie

brumek Mam Cie zakodowaną w głowie jako Audrey i w pierwszej chwili zdziwiłam się, że dałaś kouś Tymka w nosidle

P.S Plakat z Twojego avka towarzyszył mi w każdym mieszkaniu przez całe studia-bardzo miło mi się kojarzy

Hihi, niestety Audrey to tylko avek Choć nie imałbym nic przeciwko, żeby to było moje zdjęcie Uwielbiam ją. Dla mnie to najpiękniejsza i najurokliwsza kobieta, jaka chodziła po Ziemi.

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
u mnie czasu brak, praca i dom i tak w kółko .... a jak wrócę do domu to mały mnie nie odstępuje na krok .... śmiga na raczkach po całym domu i już nie straszny mu parkiet śliski ani zakręty w korytarzu hehhe

próbuję dawać mu butlę z mm na noc ale po ciężkich próbach i zmianie mleka ( bo NANa nie chciał tknąć ) na bebilon -całe 100ml wypije więcej wylewam tego mleka niż on łyknie .... niestety po powrocie do pracy moją laktację szla.g trafił i już nie mam tyle mleka co wcześniej i zostałam przez naturę zmuszona podać mm .... ( może gdybym w pracy pobudzała UU to może coś z tego by było, no ale wychodzę wcześniej o godzinę a pracy mam na 8 godzin i niestety .... "coś za coś") i z tego powodu ciężko mi na sercu ......... mam nadzieję że nikt mnie nie zlinczuje za marudzenie .... a i Maksio ma 5 ząbków
Brawa za raczkowanie i zębole
Przykro, że z karmieniem są trudności, ale nawet jeśli podajesz MM, to przecież poprzytulać przy piersi i possać zawsze możecie, prawda?

Cytat:
Oj pięknie się prezentujecie z nosidłem A Tymek ma takie same buciki co Dominik

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek Ciebie też chcę skomplementować. I Twoją kurtkę. I Tymka B. ładny kolorek. Solidne to nosidło widzę.
Kochana jesteś Dziękuję

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Rzuciłam okiem na ostatnią stronę. Brumek ładnie wyglądacie razem na spacerze. Jakie to nosidło? Czym kierowałaś się w wyborze?
Dziękuję
To ergonomiczne nodidełko Tula: http://www.babytula.pl/collections/n...a-ergonomiczne
Kierowałam się tym, że chciałam mieć jak najszybciej A na takie mej tai szyte na zamówienie czekałabym co najmniej dwa tygodnie.
Oczywiście poza tym poczytałam i te Tule mają świetne opinie. Zasada noszenie i sposób uszycia jest taki sam jak w mejtajach, to nosidła miękkie, więc ponoć te dużo dużo lepsze dla dziecka.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Pięknie!

Cytat:
A i jeszcze odnośnie marudzenia dzieciaczków. Ostatnio Dominik jest bardziej marudny niż zwykle, trwa to już 3tydzień i obstawiałam ząbki, ale do tej pory nie wyszły i tak teraz stwierdziłam, że to jednak kryzys ósmego miesiaca. Przeczytałam oczywiscie o tym w necie, więc i może Was zainteresuje.
Takimi kluczowymi zmianami w zachowaniu u nas jest niechęć do przewijania, ubierania, wachania nastroju, wieksza płaczliwość, budzenie sie w nocy, i płacz kiedy wychodzę z pokoju. Mam nadzieje tylko, że to minie
Zaraz poczytam, bo chyba nas to też dotyczy
Stary 2012-04-10, 20:01   #2377
nerola
BAN stały

Ten domek jest świetny.Mamy go od 3 miesięcy a Izunia nadal sie znakomicie bawi
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 20:06   #2378
meszsares
Zadomowienie

aaa ale cudnie! Blana dzisiaj obudzila sie z nowa umiejetnoscia - siadania z pozycji lezacej!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
My w niedzielę byliśmy u teściów na śniadaniu, a potem pojechaliśmy do P. rodziny(120km), ale żałuję, że tam pojechałam, napewno długo mnie tam nie zobaczą...
co to sie podzialo?

Madziulka, Scio - oj wy grzesznice! (co za bzdura, niech sie ten Kosciol wezmie za siebie, bo czarno to widze..)

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Meszsares, ludzie pewnie odebrali to pieprzyć w sensie mówić głupoty- ja bym się posikała ze śmiechu. Bambalusię to chyba całe Twoje miasto zna, co?
jeszcze nie cale a tak serio to te teksty to nic nadzwyczajnego, poczekajmy jeszcze rok-dwa, a na watku az sie od takich kwiatkow zaroi

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tylko mniej śmiesznie, jak akurat, tak jak dziś boli mnie głowa w nocy. Wtedy mi ciężko.
meza zagonic do wstawania w nocy! niech sie przyzwyczaja, bo przy dwojce dzieci to juz TRZEBA bedzie
Sliczna foteczka w nosidelku Moja Blana jak narazie wytrzymuje jakies 5 min i tyle z noszenia
Cytat:
wiadomo. Dobrze wiadomo o co chodzi.
wlasnie...
A Zuza piekna!
Marina - Igi tez niezle ciacho
mamad1 - brawa dla 6tego zabka
ja tez wygralam kocyk z Bobovity i pewnie bym go dostala, gdyby maz nie wywalil dzien przed otrzymaniem informacji paragonu...
dziubku -
ellika - kciukasy!

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2012-04-10 o 20:08
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 20:11   #2379
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Moja ma ponad 9 miesięcy i nadal trwa ten kryzys . Ja to nie mogę na 2 metry od niej odejść, nie mówiąc o wyjściu z pokoju. Nawet do tż na ręce nie chce. Tylko ja i ja i ja ...
My jak jesteśmy z Radkiem sami to też tak jest, ale jak już tż jest w domu to ja mogłabym dla Radka nie istnieć. Serio. Czasem mam takie wrażenie

Cytat:
O super! Dziękuję
Jak mi znajoma kasę przyniesie za komplet który jej na wesele mam sprzedać to Radziowi chyba tego kwiatka kupię

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
jakbym o Julce czytała - nie cierpi przewijania teraz - a kupy zwłaszcza bo za długo to trwa - po kapieli to muszę ja ścigać po całym łózku żeby założyć pampersa i ubrać, w nocy się budzi i je 2 razy - ale to norma więc tego nie licze - marudna bardziej i nawet jak na kilka chwil mnie z oczu straci to od razu pisk - chyba że zajęta czymś i nie zauwazy to ok - i tylko mama mama mama mama mamusia najlepsza i tak cały dzień - i tylko do mnie by chciała

U nas tak samo poza końcówką
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 20:24   #2380
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dawno go nie było

Cytat:
No żartujesz? Chyba nie drożej niż w UK

Nosidło

witam sie. Masakra jakas, pobieznie was nadrobilam, bo glowa mi peka. No wiec tak - scielam sobie opuszek palca, stluklam pieprzniczke to z rana przy robieniu brumkowych cyckow (maz zjadl az mu sie uszy trzesly - wiec zagosci na dluzej u nas) ale to ja neizdara. W pracy jzu calkiem, ludu od groma, ale szybko czas zlecial. Przed praca wyskoczylam na ciuchy - ale nie mialam natchnienia na ciuchy dla siebie, wiec tylko Marysi bluze i bodziaka na ramiaczkach wzielam. Marysia ma nadal dzien Marudzenia-Stekania. Nie wiem czy zeby, bo nic nie czuc, wyproznia sie normalnie, ale wszystko jest na NIE

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 20:34   #2381
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas odwrotność tego, o czym pisała Marzenka. Czyli Tymuś przestał przesypiać noce I jestem w lekkim szoku, że:
- okres noworodkowy
-ząbkowanie
- skoki rozwojowe
- szczepienia
nic z tych rzeczy nie zaburzyło snu mojego dziecka, a zaburzyło go... przekręcanie się w nocy na brzuszek
Odkąd bowiem nauczył się robić to w łóżeczku, budzi się po kilka razy, a ja z nim, bo muszę biec go ratować Ale co odkręcę i on zaśnie na trochę, to zaraz znowu się przewraca, po chwili wybudza (bo tak chyba nieprzyzwyczajony jest spać), zaczyna wędrować po łóżeczku, aż po kilku minutach mu się znudzi albo się zaklinuje i woła... Normalnie śmiech na sali :ziewa: Tylko mniej śmiesznie, jak akurat, tak jak dziś boli mnie głowa w nocy. Wtedy mi ciężko.
Biedna jesteś, ale jest nadzieja. Za jakiś czas sam się nauczy przewracać i nie będzie Cię budził. Brumuś ja Cię proszę - ZADBAJ O SIEBIE (migreny)!

I zaraziłaś mnie nosidłem, ale dopiero jak sprzedam chustę, to tańsze kupię. AAAAaaaaa wyglądasz , no i synek niczego sobie .

Cytat:
iustyna1-Zuzia moim zdaniem najpiękniejsza dziewczyna na wątku!cudna! (nie ściąga opasek???????)
Mój mały drań dziękuje za komplement . Opaskę miała właśnie wczoraj pierwszy raz i nie ściągała. Jak znajdę, to specjalnie dla Ciebie wstawię zdjęcie Zuzy jak była mała i nie taka ładna (bo jej się wyładniało z wiekiem) .

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ale mialam swieta - poł niedzieli w wc bo biegunka mnie dopadła. nie wiem czy strułam sie sałatka warzywną czy to jakas resztka wirusa od kingi we mnie została... potem całą dobe bylam na diecie - nic mi przez usta przejsc nie chcialo. bylam tak słaba że szok! głowa masakrycznie mnie zawsze z głodu boli. w poniedzialek bylo juz lepiej (nażarłam sie w niedziele maki ziemniaczanej i mnie zastopowało), ale wieczorem dopiero zjadałm troche ryżu. teraz czuje nadal taki ciezki zolądek jakbym sie obżarła w świeta przynajmiej
Monia to święta miałaś przekichane . Nic biedna nie pojadłaś .

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
a ja wlasnie wrocilam z zakupow, az zlapalam sie za glowe takie tu wszystko drogie....nie wiem jak wy dajecie rade
No właśnie wkurza mnie przeliczanie (np moich rodziców) euro czy funtów na złotówki i ile oni wtedy muszą na wyspach płacić. Tylko chyba do nich nie dociera nadal, że tam mają inne zarobki. Wrócą do Polski, to zobaczą . Albo nie wrócą... bo się nie zapowiada.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Iustyna śliczotka, subtelna uroda, opaska dodaje wdzięku. Również urosła, Justyna juniorka no!

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
aaa ale cudnie! Blana dzisiaj obudzila sie z nowa umiejetnoscia - siadania z pozycji lezacej!
A Zuza piekna!
dla Blanki. Kolejna kaskaderka, co siada z leżenia
Zuz dziękuje .
Ps. widzę drobną poprawę z Kubą

Madziulka, Scio jaki kurcze grzech, niech popatrzą sobie na ręce...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 20:37   #2382
marzena_S
Zadomowienie

Kolina, zapomniałam wcześniej napisać. Super, że Chrzciny udane, a Dawidek wyglądał bardzo elegancko.

Mamad, gratuluję nowego ząbka.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
marzenka za umiejetnosci.
ja tez sie nieskromnie pochwale, ze moja od kilku dni jak zje na noc, dopiero o 5 jest glodna (wiec tak jakby przesypiala cale noce) bo nie ma pobudki miedzy 1-2 w nocy.
No to nasze dziewczyny idą prawie łeb w łeb. Hania budzi się tak o 6/6.30, ale jak zje to jeszcze nawet i do 9.30 dosypia.

Cytat:
U nas odwrotność tego, o czym pisała Marzenka. Czyli Tymuś przestał przesypiać noce I jestem w lekkim szoku, że:
- okres noworodkowy
-ząbkowanie
- skoki rozwojowe
- szczepienia
nic z tych rzeczy nie zaburzyło snu mojego dziecka, a zaburzyło go... przekręcanie się w nocy na brzuszek
Odkąd bowiem nauczył się robić to w łóżeczku, budzi się po kilka razy, a ja z nim, bo muszę biec go ratować Ale co odkręcę i on zaśnie na trochę, to zaraz znowu się przewraca, po chwili wybudza (bo tak chyba nieprzyzwyczajony jest spać), zaczyna wędrować po łóżeczku, aż po kilku minutach mu się znudzi albo się zaklinuje i woła... Normalnie śmiech na sali :ziewa: Tylko mniej śmiesznie, jak akurat, tak jak dziś boli mnie głowa w nocy. Wtedy mi ciężko.
Czyli Tymek nie tylko wygląd, ale i charakter odziedziczył po mamie- mały kosmita. Tak poważnie, to życzę żeby przespane noce wróciły. Dla pocieszenia powiem, że Hania jak tylko zaczęła się na brzuch przekręcać, to powtarzała to w nocy wybudzając się- trwało to jakiś tydzień i przestała. (chyba nad tym zapanowała) Może u Was będzie podobnie.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dawno go nie było
Przystojniak! Rośnie jak na drożdżach i naprawdę jest kopią Twojego brata- rodzina też to widzi?

Cytat:
ale mialam swieta - poł niedzieli w wc bo biegunka mnie dopadła. nie wiem czy strułam sie sałatka warzywną czy to jakas resztka wirusa od kingi we mnie została... potem całą dobe bylam na diecie - nic mi przez usta przejsc nie chcialo. bylam tak słaba że szok! głowa masakrycznie mnie zawsze z głodu boli. w poniedzialek bylo juz lepiej (nażarłam sie w niedziele maki ziemniaczanej i mnie zastopowało), ale wieczorem dopiero zjadałm troche ryżu. teraz czuje nadal taki ciezki zolądek jakbym sie obżarła w świeta przynajmiej

moje włosy (farbowane przed sietami) wracaja do koloru jakistam blond, bo marchewka to nie dla mnie
Oj współczuję takich atrakcji.
To włosy sama sobie teraz pofarbowałaś?

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
hej dziewczyny chyba mnie pamiętacie jeszcze co ??
śmiga na raczkach po całym domu i już nie straszny mu parkiet śliski ani zakręty w korytarzu hehhe

Maksio ma 5 ząbków
Pewnie, że pamiętamy.
Gratulacje dla Maksa za ząbki i raczkowanie.

Cytat:
Hania z tej firmy dostała teraz na święta Arkę Noego (http://allegro.pl/kiddieland-arka-no...237675658.html) i robi niezły szał. Jest w niej 8 zwierzaków wydających dźwięki które trzeba dopasować w różne kształty. Okręt ma ster, zegar, jakieś beczki, Noego i koguta- wszystko wydaje dźwięki. Jest też pianinko w nim i ma kółka. Można doczepić do niego sznurek i jak się go ciągnie to buja się na boki. Myślałam, że Hania będzie się bała tych wszystkich dźwięków, ale na razie jest pełna fascynacja. Na zdjęciach statek wydaje się nieduży, ale w rzeczywistości jest całkiem spory. Tż jak się przykleił do zabawki, to myślałam, że dziecku się nie da pobawić.

Hania dzisiaj musiała odespać wrażenia związane z wyjazdem, bo jak o 11 zasnęła to wstała o 13.30. Zazwyczaj drzemki trwają do godziny czasu, więc się wystraszyłam, że choróbsko ją rozkłada. Na szczęście później zachowywała się normalnie,a ja w tym czasie zdążyłam posprzątać całe mieszkanie/poprać/ugotować obiad/wykąpać się, więc nadprogramowy czas został dobrze wykorzystany.
Stary 2012-04-10, 20:47   #2383
CrazyMachine
Zadomowienie

Żadna z dziewczyn na SB nie podzieli się co jada? Kochane, nie wspomożecie koleżanki??
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 20:49   #2384
Lili 83
Zakorzenienie

Dziubek zamorduję Cię za te gry na fb
Stary 2012-04-10, 20:59   #2385
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Żadna z dziewczyn na SB nie podzieli się co jada? Kochane, nie wspomożecie koleżanki??
Crazy a zobacz w klubie w dietach, wstawiałam tam link do pliku z przepisami podzielonymi na obiady, zupy, sniadania itd. Taki fajny do wydrukowania pliczek . Nie jestem w klubie, to nie znajdę żeby Ci podesłać.

Marina Iguś jest przesłodki .
Isiaok specjalnie dla Ciebie moja śliczna Zuza . Mam nadzieję, że mnie za to kiedyś nie udusi . Zdjęcie z dużym przymrużeniem oka, robione przez Tż (ja jej takich strasznych zdjęć nie robię) .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG00411-20110902-1236.jpg (62,2 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2608 (Kopiowanie).jpg (43,6 KB, 36 załadowań)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-04-10 o 21:01
Stary 2012-04-10, 21:09   #2386
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziubek zamorduję Cię za te gry na fb
yyyyy przepraszam wybacz

kurcze pytałaś chyba o blizne a jakoś mi umknęło , no więc zapomniałam o temacie, nie wczuwam się jak boli -to teraz nie jest problem
ale dziękuję za pamięć

Brumek boskie zdjęcie

dziekuję Wam kochane za miłe "przyjęcie " i za każde pocieszenie-mam nadzieję,że wszystko się dobrze skończy ale ciężko te złe myśli odgonić

Justyna Zuza faktycznie urodę rozwija z wiekiem , teraz jest taka dziewczęca, subtelna bo cudna.

Marinko czy mnie się wydaje czy Igorek jakby zeszczuplał ?? śliczny jest !!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 21:11   #2387
iustyna1
Wtajemniczenie

Crazy jak w klubie nie znajdziesz, to daj znać. Znalazłam na dysku ten plik z przepisami.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-04-10, 21:16   #2388
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Crazy a zobacz w klubie w dietach, wstawiałam tam link do pliku z przepisami podzielonymi na obiady, zupy, sniadania itd. Taki fajny do wydrukowania pliczek . Nie jestem w klubie, to nie znajdę żeby Ci podesłać.
OK dzięki, poszperam. Swoją drogą to paranoja, żeście się tak wszystkie powyrzucały z klubu. Ja bym was karnie znów przyjęła. A co!
Stary 2012-04-10, 21:20   #2389
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Isiaok specjalnie dla Ciebie moja śliczna Zuza . Mam nadzieję, że mnie za to kiedyś nie udusi . Zdjęcie z dużym przymrużeniem oka, robione przez Tż (ja jej takich strasznych zdjęć nie robię) .
jak możesz?
Radek też ma kilka "takich" fotek
Z jednego to się śmieję zawsze jak widze, taka bunia z niego, jak znajdę to zaraz wkleję

edit: nie znajdę bo nie mam na dysku, gdzieś na płytkach. może to i dobrze

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-04-10 o 21:22
Stary 2012-04-10, 21:21   #2390
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Crazy jak w klubie nie znajdziesz, to daj znać. Znalazłam na dysku ten plik z przepisami.
Znalazłam
Stary 2012-04-10, 21:25   #2391
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
A i jeszcze odnośnie marudzenia dzieciaczków. Ostatnio Dominik jest bardziej marudny niż zwykle, trwa to już 3tydzień i obstawiałam ząbki, ale do tej pory nie wyszły i tak teraz stwierdziłam, że to jednak kryzys ósmego miesiaca. Przeczytałam oczywiscie o tym w necie, więc i może Was zainteresuje.
Kurde, to może u nas to samo, a ja sobie ząbki wmawiam
Stary 2012-04-10, 21:28   #2392
83monia
Zakorzenienie

piję kakao... smakuje dla mnie jak ambrozja od jakis dwóch tygodni co 3-4 dni jem cos z nabiału i małej nic nie jest czyżby wyrosła ze skazy?

pochwalę się: bez diet (za to z dwukrotną jelitówką lub biegunką) doszłam do wagi sprzed ciąży czyli 66 kg hmmm, w sumie moze jednak z dieta - bo od jakiegos pół roku mleka i mlecznych przetworów nie jadłam ale to chyba niewiele zmienia...

i jak oznajmiłam mężowi to zaczął snuc plany kiedy to możnaby zacząc starania o kolejne dziecko - bo chce trzecie - no i stanęło na tym, że jak mu noga wydobrzeje, bo teraz nie jest w stanie zbyt długo nosić małej. jak nie wydobrzeje - to dopiero jak mała sama na 4 pietro wejdzie mam trochę czasu i... nie mogę się doczekać

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 21:38   #2393
isiaok
Rozeznanie

iustyna1 hhahaha kochana mamusia
Ewa też ma pare takich słodkich zdjęć ostatnio nawet chciałam jeno wywołać ale tż sie obruszył-jego księżniczka

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

cały czas połykam litery albo zapominam polskich znaków...przepraszam-strasznie się to czyta...
piszę z rozpędu

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

brumek u nas obracanie tak jak u dziewczyn też trwało około tygodnia-jeszcze pośpicie
Potrafiła obracać się przez dobrą godzinę zanim zasnęła...
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 21:38   #2394
83monia
Zakorzenienie

isiaok- ja bym sie nie przejmowala bo sama nie pisze po polsku tylko polskawo (bez polskich znakow) i robie mase bledow w stylu zapomniane literki itd. (CHerbaty nie wypominac, to z glupoty!), ale 4 lata temu uczeni brytyjscy zrobili eksperyment.

Cłay ekserpmynet powzolił udowdonić tzeę, że pzry zasipie poczszgólenych słów w zdnaiu, nie ma zncazeina kojnoleść ltier skadającyłch się na dane sołwo. Wanże jset tyklo to, żbey pirewsza i osatntia lteria były na siwom mijsecu; ptzosaołe mgoą być w cakowłitym niedzłaie, a mimo to, nadal nie ponwinśimy meić prombleów z pczerzytaenim tego tesktu.

Dzjiee się tak dletgeo, że nasz mzóg nie czyta wszstkiych lietr w wyriaze – bierze pod uwgaę tyklo peirwszą i ostaitną lietrę, i lizcbę lietr w wyazrie. Pzostaołe lietry są tyklo wksaózwkami, kótrym słoewm dany wryaz jest, lecz w przyapdku tychże lietr, dla mógzu nie ma cakłoiwcie znazceina, w jaikej koljeności są zapsiane.

i jak?

Stary 2012-04-10, 21:39   #2395
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
iustyna1 hhahaha kochana mamusia
Ewa też ma pare takich słodkich zdjęć ostatnio nawet chciałam jeno wywołać ale tż sie obruszył-jego księżniczka
Zuza jest dla mnie śliczna . Nawet obcy ludzie się nią zachwycają. Ma jeszcze taką cechę, że jak jest przy obcych, to jest przesłodka, "grzeczna", roześmiana. Nawet ostatnio jak byłyśmy w szpitalu, to przy prześwietleniu klatki piersiowej grzecznie leżała i się uśmiechała. Jak jej wenflon wbijali tak samo. Nawet nie zapłakała.

Skubana nieźle się kamufluje
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-04-10, 21:42   #2396
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Witajcie Kochane mamole po świętach

ależ się stęskniłm

Cytat:
Po dwudniowym doświadczeniu - polecam Ale na razie to tyle, co nic, więc wcale nie przesądzam, że nosidło stanie się naszym hitem. Choć bardzo bym chciała
Składa się ładnie, do takiego malutkiego pakieciku. Jakby Ci to opisać Zajmie mniej miejsca na buty, na sandałki
dziękuje to mnie upewniło w przekonaniu że potrzebuje tego nosidełka

Rysiki słodki uśmiech ma Asieńka
Pieleszka :glasiu zdrówka. Jak dziś Hania?
Kajool a co to ten sen Panny młodej
Jak przystojny Szymon się czuje?
Madzia tort perfekcyjny
Rogi gratuluje raczku
Kolino ciesz się że się uroczystość udała
A Dawid wygląda bezbłędnie
Zuza Justynowa- jakaś ty Śliczna, urocza i delikatna
Brumeczku-
Widzę że nosidełko rządzi
Teraz muszę zastanowić się nad wzorem i kupuje -straaaaasznie mi się podobacie swoją drogą
Przyjemnie się czyta że tak rodzinnie spędziliście święta
Cieszę się że sytuacja z chrzestnym się wyklarowała
A przekręcanie na brzuszek i wystawianie pupci przez sen –mamy to samo!!!
Dziś Jasiek budził się kilkanaście razy z płaczem
Dziubku tęsknie za Tobą i mam nadzieje że sytuacja się poprawi
Marzenko
Ale fajnie że Haniołek już tak poważnie podchodzi do kwestii przesypiania nocki
Zdradź sekret jak do tego doszło
Jakaś kaszka na dobranoc?
Marinko Rogi wygląda jak 2 latek!! I tak myślę że będzie łamał ser ducha dziewczynom

czytałam was na bieżąco ale na pisanie czasu zabrakło
w ostatnich dniach bowiem byłam poszukiwaczem uropu
dziś w koncu zarezerwowałam podróż -
(Brumeczku nie chce być nadgorliwa ale jakbyś była zainteresowana to zesikałabym się ze szcęścia)

i jedziemy już za miesiąc na majorke
tylko nie wiadomo czy dowód Jasiowy do tego czasu bedzie gotowy
wiec jutro jedziemy wnioskować do biura paszportowego

poza tym ten mój nieboraczek kiepsko śpi- przekręca się na brzuszek i jakby raczkował we śnie i płakał

dzis chłop miał marudny dzień ale mówię sobie"najlepszym się zdarza"

aha no i ważę 178 kg po świętach
Stary 2012-04-10, 21:51   #2397
isiaok
Rozeznanie

83monia a już myślałam, że z innych powodów czeka aż mu ta noga wydobrzeje i dlatego na żółto

też chce wage sprzed ciąży...tak jak pisałam...czekam na jeitówke!

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
isiaok- ja bym sie nie przejmowala bo sama nie pisze po polsku tylko polskawo (bez polskich znakow) i robie mase bledow w stylu zapomniane literki itd. (CHerbaty nie wypominac, to z glupoty!), ale 4 lata temu uczeni brytyjscy zrobili eksperyment.

Cłay ekserpmynet powzolił udowdonić tzeę, że pzry zasipie poczszgólenych słów w zdnaiu, nie ma zncazeina kojnoleść ltier skadającyłch się na dane sołwo. Wanże jset tyklo to, żbey pirewsza i osatntia lteria były na siwom mijsecu; ptzosaołe mgoą być w cakowłitym niedzłaie, a mimo to, nadal nie ponwinśimy meić prombleów z pczerzytaenim tego tesktu.

Dzjiee się tak dletgeo, że nasz mzóg nie czyta wszstkiych lietr w wyriaze – bierze pod uwgaę tyklo peirwszą i ostaitną lietrę, i lizcbę lietr w wyazrie. Pzostaołe lietry są tyklo wksaózwkami, kótrym słoewm dany wryaz jest, lecz w przyapdku tychże lietr, dla mógzu nie ma cakłoiwcie znazceina, w jaikej koljeności są zapsiane.

i jak?
rzeczywiście! No to się nie przejmuje

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Zuza jest dla mnie śliczna . Nawet obcy ludzie się nią zachwycają. Ma jeszcze taką cechę, że jak jest przy obcych, to jest przesłodka, "grzeczna", roześmiana. Nawet ostatnio jak byłyśmy w szpitalu, to przy prześwietleniu klatki piersiowej grzecznie leżała i się uśmiechała. Jak jej wenflon wbijali tak samo. Nawet nie zapłakała.

Skubana nieźle się kamufluje
Czuje dokładnie to samo podczas Świąt Ewa zbierała zachwyty a ja pękałam z dumy
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 21:53   #2398
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
83monia a już myślałam, że z innych powodów czeka aż mu ta noga wydobrzeje i dlatego na żółto
nie we wszystkich sprawach ta noga przeszkadza

Stary 2012-04-10, 21:56   #2399
marzena_S
Zadomowienie

Ellika, nie zacytowało mi wcześniej- trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę!

Brumek, ale kusisz tym nosidłem. Cudnie wyglądacie.

Iustyna, cieszę się, że z zachowaniem Kuby lepiej.
Stary 2012-04-10, 21:59   #2400
83monia
Zakorzenienie

marzena - bardzo mi sie podoba okreslenie HANIOŁEK!!! na tyle że zaczynam coraz bardziej lubic imie hania i moze tak by dziecię nazwac jakby było dziewczynką...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości