Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-10, 22:15   #2971
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
A czy u Waszych dzieci w kupce caly czas są takie biale grudki??

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Agatek widze ze Ty w ta swoją położną wierzysz jak w mantre bardzo czesto piszesz, ze coś takie jest bo tak mowila polozna

My z malutką chodzimy na spacer, jak jest cieplo to siedzimy na ogrodzie, troche na macie sie bawi , troche w leżaczku, czytam jej ksiazki opowiadam bzdury, urządzamy dyskoteke troche kimamy i tak jakos leci
są grudki

Nie, że wierzę- chodziło mi o położną, która jeździła na wizyty patronażowe Ja chciałam przy niej zakładać pampersa na ważeniu w lutym, a ona mnie poprawiła po prostu i mówiła, że dobrze robić trząc pieluchę w środku, bo staje się miękka i nie jest sztywna...

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-04-10 o 22:16
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 22:16   #2972
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
ja trzymam
a nie trzymałaś? to pewnie zabiłaś te miliony bakterii!! Należy im się żałoba
i sie dziwie, ze ta cudowna biogaia nie dziala bloooondynka jestem
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 22:19   #2973
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
laski a czym sie objawia ta nietolerancja laktozy?
u nas ból brzuszka, kolka 10h dziennie, zaparcia, kupy ze śluzem, wysypka, łuszcząca się skóra - ale nie mamy potwierdzonej nietolerancji, po prostu pomógł nam delicol z enzymem który pomaga trawić laktoze. Mogła to też być alergia

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wy szczepicie maleństwa na te rotawirusy i pneumokoki??
bo niby to zalecają ale jak ja zobaczyłam cene tych rotawirusów to z krzesła bym spadła (600-700) zł no chyba ich troche pogieło z tymi cenami
ja jestem nieczułą i wyrodną matką i nie szczepię

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 22:20   #2974
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez fly_girl_ Pokaż wiadomość
na pewno to nie wina butli bo karmię go butelką Habermana, a ostatnio dla sprawdzenia nakarmiła go moja koleżanka i przyssał się na pół godziny, taki był wygłodzony więc ssanie to on ma jak odkurzacz
ale to,ze ssie butle jak odkurzacz nie znaczy,ze ma prawidłowy odruch ssania (piersi) ,bo technika ssania jest jednak inna...No i mimo,ze ta butla jest niezła,to jednak ssie niektorym dzieciom odruch ssania zbaurza,podobnie jak smoczek np. jednym dzieciom nie przeszkadza,inne po smoczku nieprawidłowo ssą pierś...

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 22:22   #2975
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
odkąd jest na Nutramigenie to nie ma. Wcześniej na moim mlesiu i na Bebilonie były.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 22:27   #2976
*Agatek*
Zakorzenienie

BebiBebi czytam o pleśniawkach i polecają nystatynę- jest na receptę- próbowałaś? U mnie zadziałało na chwilę... Polecają też syrop FLUCONAZOLE - ale jest na receptę, działa przeciwgrzybiczo i od razu ustepują (niby).
A u mnie cały czas są i przemywam na zmianę jakimś tanim gówienkiem z apteki i siuskami jak mi się uda złapac- pomaga na dłużej, ale i tak następnego dnia wyskoczy gdzie indziej

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 22:28   #2977
MissZuzia
Zadomowienie

hej
my dziś wróciliśmy wreszcie do domciu, ale jestem wymęczona
chrzciny się udały, Olek przespał 3/4 mszy a przez resztę czasu oglądał światła na suficie i ani zapłakał jak został polany wodą, przespał tę część dostał sporo zabaweczek, ubranka, książeczkę i różne albumy plus medalik i dużo kasiorki. W restauracji pomylili się 'niby' i na stołach ustawili nie taką wódkę jak im tż z teściem zawieźli he he he mają za swoje, a mówiłam że wódka nie potrzebna na ponad 20 os poszły 4 butle więc bardzo spokojnie jedzonko przepyszne, na deser torcik rozpływający się w ustach mniam mniam siedzieliśmy do 19ej. A mały jak padł po 21 tak spał ciągiem do 7 rano mógłby tak codziennie zdjęcia wstawie do klubu ale nie dziś bo nie mam jeszcze zgranych

A OLEK WAŻY JUŻ 7,32KG
No nie wiem jak się tak mógł spaść he he

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam po świętach

Boliiii mnie cholernie brzuch,okres się pojawił po wyjeciu krążka(prawie 3 miesiące po porodzie).
Bartuś jakoś więcej ulewa,nie wiem dlaczego,ciągle to samo mleko i ten sam zagęszczacz.
W czwartek mamy kolejne szczepienie!
1marca szczepilam 6w1 200zł,pneumo 300zł i rota 300zł ,czy teraz będę coś płaciła bo ja sama już niewiem???
będziesz płacić tyle samo ponownie za 6w1 bo powtórka jest po 6-8tyg
nie wiem jak pneumo czy dawka pojedyńcza czy ponownie, to samo z rota też nie mam wiedzy czy daje się raz czy po ukończeniu 3ego miesiąca ponownie
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ja otworzyłam duża butle na samym poczatku ciazy jak jeszcze o niej nie wiedziałam i ją wylałam bo soczewek w ciazy nie używałam ,a też cos słyszałam o 3 miesiącach,ze tyle może stać otwarta

Witam się
W niedziele ksiądz chciał mnie ochrzcić .Było 14 chrztów i na samym poczatku mszy wszyscy stali przy głównym wejsciu,ksiądz mówil swoja formułkę ,aby zaprosić nas później do kościoła na chrzest dziecka i na każdym dziecku znaczył znak krzyza na czole i zamiast Nikoli,która trzymałam na rękach to mi zrobił krzyżyk,a ja powiedzialam zszokowana,ale tu jest dziecko i dopiero oprzytomniał co zrobił.Ale kuleś.Oczywiście Nikola jako pierwsze dziecko musiała sie rozbeczeć ,musiałam z nia pochodzić,a później mimo ,ze nakarmiłam przed wyjściem to robiliśmy butle w Kościele i zjadła,a inna babka wyjela cyca i kamila w ławce ,ale chyba ktoś zwrócił im uwagę i poszła na zachrystię.Później ksiądz powiedział,ze sporo dzieci ma predyspozycje do chóru kościelnego bo tyle dzieci sie darło.
Nikolcia dostała złoty łańcuszek,2 pary kolczyków,złote buciki z wygrawerowanym jej zdjęciem i jakimś wierszem i data chrztu,huśtawkę elektryczną która może słuzyć tez jako leżaczek i krzesełko do karmienia,pościel i dużo kasy.Po męża siostrze która była u nas z męzem idziećmi muszę sie oddać na leczenie w psychiatryku,porabana na kobieta.TŻ też już miał jej dość ,a musimy jeszcze za miesiąc do nich jechać na komunię ich syna.
Dziś byliśmy kilka godzin na dworzu z mała i cały czas spała ,wróciliśmy do domu zjadła pobawiła się i znowu śpi.Mam nadzieję ,ze to nie będzie już zaliczone jako te jej nocne spanie bo inaczej padnę na mordkę.
Zmykam się połozyć bo boję się ,ze jednak tak może być
dobre
Cytat:

A to foteczki przed spacerkiem i ze spacerku dzisiejszego
super
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

Dziewczyny na watku mam majowo czerwcowych jedna dziewczyna urodzila wlasnie martwe dziecko w 30t.c. Az sie poryczalam
o boże a co się stało weszłam na wątek ale nie znalazłam tej historii
koszmar, nie wyobrażam sobie nawet co może czuć taka mama......
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Wrzucam focie z chrzcin i lecę nadrabiać :

1- Chrzest
2 - Martynka z chrzestnymi i bratem
3 - Martynka w swojej kreacji
4 - MY - ja, TŻ, Martynka i Tomuś na 2 planie :P
super że chrzciny udane
świetna zdjęcia
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

niestety mamy problem i od dziś jestem na bardzo ścisłej diecie. Jak Julko będzie miał nadal akcje drapanie-brzuszek-skorupka na ciele chyba skończymy przygodę z karmieniem cyckiem. Nie mam siły patrzeć jak on się męczy i walczy z tym
uuu to słabo
a ja zawiesiłam dietę na wczorajsze chrzciny... zobaczymy ci się stanie
dziś tez zjadłam kromke normalnego chleba, batona, kawałek ciasta i sałatkę jarzynowa.....
a jutro ważenie bo dawno się nie ważyłam
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Czy Waszym dzieciom też tak burczą brzuchy przed jedzeniem?? albo w trakcie pierwszych łyków?

Jak się opiekujecie dzieckiem w dzień- jakie zabawy, spacery itp itd?
u mnie są:

- tańce z muzyką
- zabawa na macie
- bujanie w huśtawce
- spacery od 1 - 2,5 h
- noszenie często gdy jest wyspana i najedzona przez około 20 min
- reszta śpi albo wyje we wózku i jest usilnie wtedy zmuszana do zaśnięcia przez babcię jak ja nie mam siły lub padam na pysk
ja mam takie same aktywności
jeszcze zabawiam go często w kołysce jak lezy, wieszam zwierzaki i mówię w ich imieniu plus wieczorne czytanie bajek

tak często słyszę burczenie jak jest głodny i też burczy przez pierwszych kilka chwil nim cokolwiek mu spłynie do brzuszka
Cytat:

tak zdażają się mu takie grudki białe z tym że on jest na moim mleku

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 22:36   #2978
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Mam jedno pytanko. Jakie pieluchy stosujecie u dzieciaczków? Ja cały czas lece na pampersach , próbowałam babydreamu ale nie sprawdziły się, strasznie przeciekały.

Ja strasznie chcialam karmić piersia ale po 6 tyg musiałam przestać. Już powoli oswajam się z tą myślą ze mała musi lecieć non stop na mm.
my ciagle na pampersach "active baby" na poczatku zuzylismy pare paczek huggisow, ale nam nam nie podeszly

Cytat:
bo niby to zalecają ale jak ja zobaczyłam cene tych rotawirusów to z krzesła bym spadła (600-700) zł no chyba ich troche pogieło z tymi cenami
my poki co nie szczepimy, jak maly dostanie sie do żłobka to wtedy pomyslimy

Cytat:
Czy Waszym dzieciom też tak burczą brzuchy przed jedzeniem?? albo w trakcie pierwszych łyków?

u mnie są:

- tańce z muzyką
- zabawa na macie
- bujanie w huśtawce
- spacery od 1 - 2,5 h
- reszta śpi albo wyje we wózku i jest usilnie wtedy zmuszana do zaśnięcia przez babcię jak ja nie mam siły lub padam na pysk
u nas:
- hustawka
- spacerujemy 2x po dwie godz jak pogoda ładna
- bawimy sie na macie
- mały leży na łóżku, a ja gadam do niego jakies pierdoły lub spiewam
- turlamy sie i ćwiczymy
- a jak już nic nie skutkuje to noszę go lub właczam suszarę
Stary 2012-04-10, 22:38   #2979
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
tak my szczepimy, ale to trzeba pierwsza dawke podac chyba do 3msc czy jakos tak wiec u Michasia chyba za pozno

tzn ja czytałam ze do 6mc można zaszczepić póxniej już nie ale tak byłam ciekawa czy jest ktoś kto nie szczepi czy tylko ja taka wyrodna matka ze nie zaszczepie ale mnie po prostu na to nie stać
Stary 2012-04-10, 22:47   #2980
rybkie
Rozeznanie

Cytat:

u mnie są:

- tańce z muzyką
- zabawa na macie
- bujanie w huśtawce
- spacery od 1 - 2,5 h

A więc tak:

- pampersy zielone na początku były ok- ale cena jest masakryczna
- pampersy sleep&play - masakra- boki się nie rozciągają co umozliwa przeciekanie ładnie tylko pachną...
- babydream z rossmana 2 razy próbki (próbki) w miarę, ale cenowo sie nie opłaca
- dady są ok
- kupiłam teraz z lidla 16 sztul softino i będę je próbować

POZA TYM: PIELUCHY WSZYSTKIE SĄ ZBITE I SZTYWNE - POŁOŻNA KAZAŁA MI JE 'TRZEĆ'(o siebie - sam środek)PRZED ZAŁOŻENIEM, BO WTEDY SIĘ LEPIEJ WCHŁANIA WSZYSTKO! każdy pampers jest sztywny czy to droga firma czy tańsza...
burczy mojej malej brzuszek, co do aktywnosci to zalezy od nastroju i chwili, nie mamy jakiegos stalego schematu np ze kazda z wymienionych tu aktywnosci jest kazdego dnia , czasem duzo na brzuchu, czasem bawimy sie zbawkami na lezaczku, czasem pochodzimy po domu w nosidelku i poogladamy wszystkie pokoje a czasem sobie tylko polezymy i "gadamy"

No i nigdy nie zmuszam jej do spania w ciagu dnia spi kiedy chce tylko w nocy jest delikatna perswazja ale bez cisnienia, zasypia i tak bez cyrkow bo nie spi duzo w ciagu dnia to zmeczona pada na pyszczek

Co do pieluch to bzdura Chyba ze u nas w UK inne produkuja pampersy zawsze milusie i mieciutkie i nigdy nie mialam problemu z wchlanianiem Nie cierpie Huggies sa jakies takie luzne i niemile w dotyku
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 23:08   #2981
fly_girl_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
ale to,ze ssie butle jak odkurzacz nie znaczy,ze ma prawidłowy odruch ssania (piersi) ,bo technika ssania jest jednak inna...No i mimo,ze ta butla jest niezła,to jednak ssie niektorym dzieciom odruch ssania zbaurza,podobnie jak smoczek np. jednym dzieciom nie przeszkadza,inne po smoczku nieprawidłowo ssą pierś...
chodziło mi o to, że dała mu swojego cycka i ciągnął równo a co najważniejsze się najadł - więc podejrzewam, że nie ma zaburzonego odruchu ssania
fly_girl_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 23:13   #2982
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
chodziło mi o to, że dała mu swojego cycka i ciągnął równo a co najważniejsze się najadł - więc podejrzewam, że nie ma zaburzonego odruchu ssania
omg ja bym raczej nie dała innej kobiecie karmic moje dziecko
Stary 2012-04-10, 23:23   #2983
fly_girl_
Przyczajenie

Cytat:
My już mamy za sobą 1dawke rota ale na pneumokoki chyba też zaszczepimy, bo niestety mamy częsty kontakt z dziećmi w wieku szkolnym i przedszkolnym a nie chcę żeby jakiegoś bakcyla mi do domu przyniosły - przynajmniej tak nam zaleca 2 pediatrów u których byliśmy.

Drogie to w cholerę, ale przeznaczymy na to becikowe i ubezpieczenie tżta z pracy...

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
hmmm słyszałam, że w szpitalach czasami inna matka karmi nie swoje dziecko jak inne jest w potrzebie, poza tym istnieje coś takiego jak bank mleka kobiecego i co najważniejsze to moja bardzo dobra przyjaciółka więc nie przeszkadzało mi to, a raczej cieszyłam się, że chociaż raz moje maleństwo się najadło naturalnego mleczka w tym wypadku było mi bez różnicy czy bym podała odciągnięte z butli czy bezpośrednio z wodopoju
Stary 2012-04-11, 00:22   #2984
AgaMili
BAN stały

MissZuzia co do tej przykrej historii to dziewczyna pojechala na ip bo nie czula ruchow. Zrobili usg i nie bylo tetna. Wywolali porod, dziecko nie zylo. Najgorsze ze 2 dni wczesniej byla u lekarza bo slabo czula ruchy a ten to zbagatelizowal. Moze gdyby wtedy zrobil usg albo wyslal ja do szpitala to by uratowali dziecko bo w 30. tc juz jest szansa ze urodzone dziecko przezyje. Smutne to strasznie .

Agatek my mamy podobne zabawy, poza tym duzo lezymy na lozku i gadamy, no i teraz na tapecie jest lezenie na lozku Milenki w jej kolorowym pokoju wsrod kolorowych miskow i zabawek. AMilena musi mu kazda z osobna pokazac i mu o niej opowiedziec. Czasem jak mu sie nudzi to go do niej zanosze a mloda wniebowzieta ze moze sie bratem zajac.
A co do kup to u nas nie ma bialych grudek no i burczenia brzucha tez nie

Pieluch uzywamy z Aldiego "mamia" tak samo chusteczek nawilzanuch. Ta sama jakosc wg mnie co zielone pampersy a cena przez pol. Najwiekszy niewypal u nas to pomaranczowe pampersy. Okropnie przeciekaly. A w tych z lidla lub zielonych pamperach cala noc spi.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 08:01   #2985
Anabellita
Zadomowienie

Dzień dobry
Kurczę coś moje dzicie zaczyna pokaszliwać nie wiem czy coś ją bierze czy to przez suche powietrze.
TŻ kaszle, możliwe że ją zaraził, mnie też gardło boli
Cytat:
Rotawirusy sobie odpuszczę ale nad pneumo się zastanawiam

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 08:12   #2986
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
szalona

no to raczej nie ma czyli jesli uda Ci sie wyprodukować więcej mleka to będzie jadł z piersi

---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ----------

Cytat:

hmmm słyszałam, że w szpitalach czasami inna matka karmi nie swoje dziecko jak inne jest w potrzebie, poza tym istnieje coś takiego jak bank mleka kobiecego i co najważniejsze to moja bardzo dobra przyjaciółka więc nie przeszkadzało mi to, a raczej cieszyłam się, że chociaż raz moje maleństwo się najadło naturalnego mleczka w tym wypadku było mi bez różnicy czy bym podała odciągnięte z butli czy bezpośrednio z wodopoju

instytucja mamki btw. zdrowsza dla dziecka niż mm ale budzi spore emocje no bo jak to,innej kobiecie pozowlić karmic swoje dzieco (ciekawe,ze nie ma tego oburzenia,kiedy dziecko karmi krowa <mm>))

Stary 2012-04-11, 08:50   #2987
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
BebiBebi czytam o pleśniawkach i polecają nystatynę- jest na receptę- próbowałaś? U mnie zadziałało na chwilę... Polecają też syrop FLUCONAZOLE - ale jest na receptę, działa przeciwgrzybiczo i od razu ustepują (niby).
A u mnie cały czas są i przemywam na zmianę jakimś tanim gówienkiem z apteki i siuskami jak mi się uda złapac- pomaga na dłużej, ale i tak następnego dnia wyskoczy gdzie indziej
Nie próbowałam, bo jak lekarzowi mówiłam o plesniawkach i ytał czego używam, czyli WODNEGO ROZTWORU FIOLETU to powiedział, ze mam dalej używać tego. Moja ma co chwilę, co zejdą, nowe się pojawią. Teraz też jest fioletowa

Co do burczenia brzuszka - to ja u mojej słyszę przy pierwszych łykach jak sie napełnia żołądek

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 08:54   #2988
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
wiem o czym mowisz. Mnie to nie przekonuje. Wiadomo ze jesli naprawde bylaby to koniecznośc aby w jakis sposob pomoc mojemu dziecku to ok. Ale te banki mleka sa wykorzystywane glownie u wczesniakow, gdzie przeciwciała są naprawde mega istotne.

bardziej idzie mi o hmm jak to nazwac zazdrość, ze moje dziecko tuli sie do piersi innej kobiety. To jej serce słyszy, oddech zapach. Trudno mi to nazwac.

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość

instytucja mamki btw. zdrowsza dla dziecka niż mm ale budzi spore emocje no bo jak to,innej kobiecie pozowlić karmic swoje dzieco (ciekawe,ze nie ma tego oburzenia,kiedy dziecko karmi krowa <mm>))
To troche kontrowersyjny temat, i wolałabym juz go nie ciagnąc. Pozatym stwierdzenia ze mm jest jakies niezdrowe są troche przesadzone. Wolałabym dać mm niz jakies mleko niewiadomego pochodzenia. Skad pewnosc ze kobieta ktora karmi moje dziecko np w szpitalu jest zdrowa? Znam pare matek karmiacych tylko (.) i dzieci chorują na potege, a sa takie co po mm sa zdrowe jak rusek. to raczej nie reguła.
Sama tez bylam wychowana na mm i nie pamietam abym miala goraczke albo byla jakos mocno chora.
Ja nie neguje fly_girl. Poprostu sama bym tak nie zrobila. MM to nie tragedia, i troche ta nagonka na cycki jest na wyrost

MartaNiuna super są te kołysanki mini mini, wlasnie probuje je gdzies sciagnac ale ja taki haker ze mi nie idzie ale jutro zajde do empika moze tam dostane na płycie
Moja mała wlasnie przy tym usnela

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2012-04-11 o 08:56
Stary 2012-04-11, 09:32   #2989
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Jasne,ze mm to nie tragedia jednak dla ludzkiego dziecka lepsze jest ludzkie mleko,tak jak dla cielaka lepsze będzie mleko krowy niż klaczy np.. Mleko do banku mleka jest badane.

Stary 2012-04-11, 09:33   #2990
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie! Witam się po świętach chociaż u mnie to ich wcale nie było Jedyne co to poczułam je tylko w sobotę kiedy poszliśmy z Michasiem poświęcić jajeczka. Mąż pracował w pierwszy i w drugi dzień a my siedzieliśmy sobie sami.
Widzę, że wszystkie chrzty się udały i dzieciaki fajnie obdarowane prezentami.
Agatek męża zmolestowała:haha ha:
Cytat:
Jeszcze jutro czeka nas szczepienie, trzymajcie kciuki zeby dobrze je zniosła
Czubasku kciuki za Hanie
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:48   #2991
fly_girl_
Przyczajenie

Cytat:
MartaNiuna super są te kołysanki mini mini, wlasnie probuje je gdzies sciagnac ale ja taki haker ze mi nie idzie ale jutro zajde do empika moze tam dostane na płycie
http://www.djoles.pl/?n=mp3&nn=szuka...ni+ko%B3ysanki o te kołysanki chodzi?
Stary 2012-04-11, 09:50   #2992
MissZuzia
Zadomowienie

dzien dobry

powoli trace zapal na to wieczne odciaganie pokarmu mimo ze robie to juz niereg np 5 razy na dzien i czesto co 4-6h to nadal jest go duuuzo...
chcialabym miec wiecej czasu dla synka no i odrobinke dla siebie

Cytat:
ja tez dla mnie to straszne, ze ktos obcy go swoim mlekiem karmi
podawalabym mm jakbym nie mogla/nie miala pokarmu

Cytat:
MissZuzia co do tej przykrej historii to dziewczyna pojechala na ip bo nie czula ruchow. Zrobili usg i nie bylo tetna. Wywolali porod, dziecko nie zylo. Najgorsze ze 2 dni wczesniej byla u lekarza bo slabo czula ruchy a ten to zbagatelizowal. Moze gdyby wtedy zrobil usg albo wyslal ja do szpitala to by uratowali dziecko bo w 30. tc juz jest szansa ze urodzone dziecko przezyje. Smutne to strasznie .
.
omg
dokładnie ze moze przezyc baaa wspaniale sie rozwijac- przeciez coreczka Sandry jest tego przykładem

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 09:57   #2993
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
taak ! dziekuje
Stary 2012-04-11, 10:02   #2994
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry
U nas nocka super. Od 20.00 do 00.30 na mleko i pieluche (kupal) a potem dopiero 6.00 mleczko i o 8.00 pobudka

Czy wasze dzieci juz chwytaja zabawki? Moj tylko pieluche, czasem sie z nim bawie ze mu zarzucam na twarz a on sobie sciaga ale zabawki nie utrzyma w rece jeszcze

Widze ze zaczela sie dyskusja dosc kontrowersyjna... Ja tylko powiem ze w zyciu nie dalabym mojego dziecko do karmienia innej kobiecie, nie wazne czy obca, czy rodzina czy przyjaciolka ale to ja. Chyba poczulabym zazdrosc i zabolaloby mnie to. Trudno to wytlumaczyc.
Stary 2012-04-11, 10:03   #2995
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Co do pieluch to bzdura Chyba ze u nas w UK inne produkuja pampersy zawsze milusie i mieciutkie i nigdy nie mialam problemu z wchlanianiem Nie cierpie Huggies sa jakies takie luzne i niemile w dotyku
rybkie Ty tez jestes z Edi???
Cytat:

Agatek my mamy podobne zabawy, poza tym duzo lezymy na lozku i gadamy, no i teraz na tapecie jest lezenie na lozku Milenki w jej kolorowym pokoju wsrod kolorowych miskow i zabawek. AMilena musi mu kazda z osobna pokazac i mu o niej opowiedziec. Czasem jak mu sie nudzi to go do niej zanosze a mloda wniebowzieta ze moze sie bratem zajac.
A co do kup to u nas nie ma bialych grudek no i burczenia brzucha tez nie

Pieluch uzywamy z Aldiego "mamia" tak samo chusteczek nawilzanuch. Ta sama jakosc wg mnie co zielone pampersy a cena przez pol. Najwiekszy niewypal u nas to pomaranczowe pampersy. Okropnie przeciekaly. A w tych z lidla lub zielonych pamperach cala noc spi.
Bardzo przykra historia z ta dziewczyna
Co do kupek to u nas od dwoch dni jest tylko jedna na dobe i ma konsystencje takiej mazi bez zadnych grudek i smierdzi inaczej niz dotychczas
Aga a jak siostra sie czuje?
Stary 2012-04-11, 10:06   #2996
AgaMili
BAN stały

Miss Zuzia podziwiam Cie za to sciaganie mleka tak dlugo . Ja 2 tygodnie dalam rade tak karmic. Ale widocznie cos zle robilam bo stracilam mleko
Stary 2012-04-11, 10:08   #2997
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze jutro czeka nas szczepienie, trzymajcie kciuki zeby dobrze je zniosła

Cytat:
Mam jedno pytanko. Jakie pieluchy stosujecie u dzieciaczków? Ja cały czas lece na pampersach , próbowałam babydreamu ale nie sprawdziły się, strasznie przeciekały.
ja jestem dziwolagiem, bo Alex w dzien nosi pampersy 2, a na noc zakladam dade 3 i spi w niej cala noc, jest git i nie przecieka. Pampki 2 juz takie na styk dlatego uzywam w dzien, by je wykorzystac
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się jak moja koleżanka opowiadała jak pojechała nad morze ze swoją rodziną i ze znajomymi. Ona ma córkę Natalkę, a jej znajomi mają syna Damianka. Wiadomo jak to małe dzieci nad morzem ganiają na golasa. Natalka zobaczyła siusiaka Damiana i wrzeszczy z przerażeniem przez pół plaży "mamo, mamo a Damiankowi z pisi wychodzi robak!"

Cytat:
ja mam pneumo za darmo bo Alex wczesniak ale chyba nie zaszczepie, nie wiem sama, bo Nikola moze ze szkoly cos przyniesc, ale nie chce go tak faszerowac tymi szczepionkami
Cytat:

Cytat:
tak my szczepimy, ale to trzeba pierwsza dawke podac chyba do 3msc czy jakos tak wiec u Michasia chyba za pozno
do 6 mi tak powiedzieli
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
ja trzymam
a nie trzymałaś? to pewnie zabiłaś te miliony bakterii!! Należy im się żałoba
ja tez nie i dziwilam sie ze nie dziala
Cytat:
i sie dziwie, ze ta cudowna biogaia nie dziala bloooondynka jestem
ja tez
Cytat:
wiem o czym mowisz. Mnie to nie przekonuje. Wiadomo ze jesli naprawde bylaby to koniecznośc aby w jakis sposob pomoc mojemu dziecku to ok. Ale te banki mleka sa wykorzystywane glownie u wczesniakow, gdzie przeciwciała są naprawde mega istotne.

bardziej idzie mi o hmm jak to nazwac zazdrość, ze moje dziecko tuli sie do piersi innej kobiety. To jej serce słyszy, oddech zapach. Trudno mi to nazwac.

To troche kontrowersyjny temat, i wolałabym juz go nie ciagnąc. Pozatym stwierdzenia ze mm jest jakies niezdrowe są troche przesadzone. Wolałabym dać mm niz jakies mleko niewiadomego pochodzenia. Skad pewnosc ze kobieta ktora karmi moje dziecko np w szpitalu jest zdrowa? Znam pare matek karmiacych tylko (.) i dzieci chorują na potege, a sa takie co po mm sa zdrowe jak rusek. to raczej nie reguła.
Sama tez bylam wychowana na mm i nie pamietam abym miala goraczke albo byla jakos mocno chora.
Ja nie neguje fly_girl. Poprostu sama bym tak nie zrobila. MM to nie tragedia, i troche ta nagonka na cycki jest na wyrost
zgadzam sie, nie ma co w ogole dyskutowac na te tematy

czesc

my po szczepieniach wczoraj no i Alex nawet nie byl marudny popoludniu, wszystko ok.

ja bylam u fryzjera i mam zebre na glowie tz powiedzial ze opier... fryzjerke bo to jego znajoma, sam mnie tam wyslal i uwaga zaplacilam 220 zl ogolnie czuje sie dobrze ale mam za chlodny kolor, moze sie ociepli wolalabym cos bardziej w rudy blond taki sloneczny a mam popiel.

Alex własnie sie obudzil, zjemy i idziemy na spacer

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:13   #2998
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry
U nas nocka super. Od 20.00 do 00.30 na mleko i pieluche (kupal) a potem dopiero 6.00 mleczko i o 8.00 pobudka

Czy wasze dzieci juz chwytaja zabawki? Moj tylko pieluche, czasem sie z nim bawie ze mu zarzucam na twarz a on sobie sciaga ale zabawki nie utrzyma w rece jeszcze

Widze ze zaczela sie dyskusja dosc kontrowersyjna... Ja tylko powiem ze w zyciu nie dalabym mojego dziecko do karmienia innej kobiecie, nie wazne czy obca, czy rodzina czy przyjaciolka ale to ja. Chyba poczulabym zazdrosc i zabolaloby mnie to. Trudno to wytlumaczyc.
Gratuluje nocki
Moj M juz trzyma sobie zabawki w raczkach, ale jest troche starszy od Twojego Marcysia.
Co do dyskusji-czuje tak samo jak Ty

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
my po szczepieniach wczoraj no i Alex nawet nie byl marudny popoludniu, wszystko ok.

ja bylam u fryzjera i mam zebre na glowie tz powiedzial ze opier... fryzjerke bo to jego znajoma, sam mnie tam wyslal i uwaga zaplacilam 220 zl ogolnie czuje sie dobrze ale mam za chlodny kolor, moze sie ociepli wolalabym cos bardziej w rudy blond taki sloneczny a mam popiel.

Alex własnie sie obudzil, zjemy i idziemy na spacer
Kamciura dobrze, ze Alex dobrze zniosl szczepionke
Poka zebre
Stary 2012-04-11, 10:13   #2999
AgaMili
BAN stały

Nawojkba dzieki ze pytasz. Siostra zaczela 8. miesiac. Jest nadal cala opuchnieta, nie moze nosic obraczki a stopy jej sie w zadne buty juz nie mieszcza. Ma duza nadwage i mega rozstepy wszedzie, strasznie jej wspolczuje. Zdecydowalysmy ze bede przy jej porodzie . Alenagorsze jest to ze nikt o nia tam nie dba. Ona podaje obiad dla 8 osob, ona sprzata, ona chodzi z torba na kolkach na zakupy. A niedawno bylam swiadkiem sytuacji gdy ona siedziala na dywanie, tesc na kanapie i do niej "Aneta jak sie czujesz" ona ze dobrze a ten "to zrob mi kawe" a moja mama sie wsciekla i powiedziala ze ona zrobi...
Stary 2012-04-11, 10:14   #3000
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Witam po świętach

Boliiii mnie cholernie brzuch,okres się pojawił po wyjeciu krążka(prawie 3 miesiące po porodzie).
Bartuś jakoś więcej ulewa,nie wiem dlaczego,ciągle to samo mleko i ten sam zagęszczacz.
W czwartek mamy kolejne szczepienie!
1marca szczepilam 6w1 200zł,pneumo 300zł i rota 300zł ,czy teraz będę coś płaciła bo ja sama już niewiem???
u

hmmm, nie wiem właśnie co teraz będziesz miała za szczepienie... bo tak szybko to jedynie mogło by być wzw (darmowe) ale skoro szczepiłaś 6w1 to wzw jest już w środku.. najlepiej zadzwonić i zapytać co by nie było niespodziewajki albo pomyłki jakiejś

Cytat:

Ja strasznie chcialam karmić piersia ale po 6 tyg musiałam przestać. Już powoli oswajam się z tą myślą ze mała musi lecieć non stop na mm.
Pampersy 2 (żółte takie)
Gaga 2 (z Tesco)
Babydream 2 (rossman)

i uważam, że wszystkie ok czasem któregoś przekupka, ale rzadko

Cytat:
Szczepię 6w1 (pierwsza dawka 195,90) i Pneumokoki (pierwsza dawka 259,90) teraz w czwartek, przeznaczamy pieniążki z chrzcin na to , na Rotavirusy darowałam sobie bo nasza pani doktor powiedziała, że to szczepienie jest trochę jak szczepienie na grypę, czyli można je ominąć, bo z biegunką u dziecka można sobie poradzić, a z zachorowaniem na Pneumokoki już nie bardzo

Cytat:

Pogrubione - podobnie mi się wydaje, choć gdyby miało to ratować zycie memu dziecku pewnie bym się nie zastanawiała, ale czuję podobnie jeśli o to chodzi

Co do kołysanek są na chomiku :
mini mini vol.1

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Geminka/Dla+dzie...ki+Mini+Mini+1

mini mini vol.2

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/pszczolkowo/dla+...*c5*82ysanki+2

mini mini vol.3

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Chrisorek/Dla+Dz...82ysanki+3+mp3

Cytat:
dokładnie o to

Moja odjeżdża przy tych kołysankach jak nie wiem i tak też lubi słuchać ich
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości