|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Nie, że wierzę- chodziło mi o położną, która jeździła na wizyty patronażowe
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-04-10 o 22:16 |
|
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
|
|
|
|
#2973 | |
|
Rozeznanie
|
u nas ból brzuszka, kolka 10h dziennie, zaparcia, kupy ze śluzem, wysypka, łuszcząca się skóra - ale nie mamy potwierdzonej nietolerancji, po prostu pomógł nam delicol z enzymem który pomaga trawić laktoze. Mogła to też być alergia
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
ale to,ze ssie butle jak odkurzacz nie znaczy,ze ma prawidłowy odruch ssania (piersi) ,bo technika ssania jest jednak inna...No i mimo,ze ta butla jest niezła,to jednak ssie niektorym dzieciom odruch ssania zbaurza,podobnie jak smoczek np. jednym dzieciom nie przeszkadza,inne po smoczku nieprawidłowo ssą pierś...
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
odkąd jest na Nutramigenie to nie ma. Wcześniej na moim mlesiu i na Bebilonie były.
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
BebiBebi czytam o pleśniawkach i polecają nystatynę- jest na receptę- próbowałaś? U mnie zadziałało na chwilę...
Polecają też syrop FLUCONAZOLE - ale jest na receptę, działa przeciwgrzybiczo i od razu ustepują (niby). A u mnie cały czas są i przemywam na zmianę jakimś tanim gówienkiem z apteki i siuskami jak mi się uda złapac- pomaga na dłużej, ale i tak następnego dnia wyskoczy gdzie indziej
|
#2977 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej
my dziś wróciliśmy wreszcie do domciu, ale jestem wymęczona chrzciny się udały, Olek przespał 3/4 mszy a przez resztę czasu oglądał światła na suficie i ani zapłakał jak został polany wodą, przespał tę część dostał sporo zabaweczek, ubranka, książeczkę i różne albumy plus medalik i dużo kasiorki. W restauracji pomylili się 'niby' i na stołach ustawili nie taką wódkę jak im tż z teściem zawieźli he he he mają za swoje, a mówiłam że wódka nie potrzebna na ponad 20 os poszły 4 butle więc bardzo spokojnie mógłby tak codziennie zdjęcia wstawie do klubu ale nie dziś bo nie mam jeszcze zgranych ![]() A OLEK WAŻY JUŻ 7,32KG ![]() No nie wiem jak się tak mógł spaść he he ![]() ![]() Cytat:
nie wiem jak pneumo czy dawka pojedyńcza czy ponownie, to samo z rota też nie mam wiedzy czy daje się raz czy po ukończeniu 3ego miesiąca ponownie ![]() Cytat:
super Cytat:
weszłam na wątek ale nie znalazłam tej historiikoszmar, nie wyobrażam sobie nawet co może czuć taka mama...... Cytat:
świetna zdjęcia Cytat:
a ja zawiesiłam dietę na wczorajsze chrzciny... zobaczymy ci się stanie dziś tez zjadłam kromke normalnego chleba, batona, kawałek ciasta i sałatkę jarzynowa..... a jutro ważenie bo dawno się nie ważyłam ![]() Cytat:
jeszcze zabawiam go często w kołysce jak lezy, wieszam zwierzaki i mówię w ich imieniu plus wieczorne czytanie bajek tak często słyszę burczenie jak jest głodny i też burczy przez pierwszych kilka chwil nim cokolwiek mu spłynie do brzuszka tak zdażają się mu takie grudki białe z tym że on jest na moim mleku
|
|
|
#2978 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na poczatku zuzylismy pare paczek huggisow, ale nam nam nie podeszlyCytat:
Cytat:
- hustawka - spacerujemy 2x po dwie godz jak pogoda ładna - bawimy sie na macie - mały leży na łóżku, a ja gadam do niego jakies pierdoły lub spiewam - turlamy sie i ćwiczymy - a jak już nic nie skutkuje to noszę go lub właczam suszarę
|
|
#2979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn ja czytałam ze do 6mc można zaszczepić póxniej już nie ale tak byłam ciekawa czy jest ktoś kto nie szczepi czy tylko ja taka wyrodna matka ze nie zaszczepie ale mnie po prostu na to nie stać
|
|
#2980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i nigdy nie zmuszam jej do spania w ciagu dnia ![]() Co do pieluch to bzdura Chyba ze u nas w UK inne produkuja pampersy zawsze milusie i mieciutkie i nigdy nie mialam problemu z wchlanianiem Nie cierpie Huggies sa jakies takie luzne i niemile w dotyku
|
|
|
|
|
#2981 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
i ciągnął równo a co najważniejsze się najadł - więc podejrzewam, że nie ma zaburzonego odruchu ssania |
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2983 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Drogie to w cholerę, ale przeznaczymy na to becikowe i ubezpieczenie tżta z pracy... ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- hmmm słyszałam, że w szpitalach czasami inna matka karmi nie swoje dziecko jak inne jest w potrzebie, poza tym istnieje coś takiego jak bank mleka kobiecego i co najważniejsze to moja bardzo dobra przyjaciółka więc nie przeszkadzało mi to, a raczej cieszyłam się, że chociaż raz moje maleństwo się najadło naturalnego mleczka w tym wypadku było mi bez różnicy czy bym podała odciągnięte z butli czy bezpośrednio z wodopoju |
|
|
|
|
#2984 |
|
BAN stały
|
MissZuzia co do tej przykrej historii to dziewczyna pojechala na ip bo nie czula ruchow. Zrobili usg i nie bylo tetna. Wywolali porod, dziecko nie zylo
. Najgorsze ze 2 dni wczesniej byla u lekarza bo slabo czula ruchy a ten to zbagatelizowal. Moze gdyby wtedy zrobil usg albo wyslal ja do szpitala to by uratowali dziecko bo w 30. tc juz jest szansa ze urodzone dziecko przezyje. Smutne to strasznie .Agatek my mamy podobne zabawy, poza tym duzo lezymy na lozku i gadamy, no i teraz na tapecie jest lezenie na lozku Milenki w jej kolorowym pokoju wsrod kolorowych miskow i zabawek. AMilena musi mu kazda z osobna pokazac i mu o niej opowiedziec ![]() A co do kup to u nas nie ma bialych grudek no i burczenia brzucha tez nie Pieluch uzywamy z Aldiego "mamia" tak samo chusteczek nawilzanuch. Ta sama jakosc wg mnie co zielone pampersy a cena przez pol. Najwiekszy niewypal u nas to pomaranczowe pampersy. Okropnie przeciekaly. A w tych z lidla lub zielonych pamperach cala noc spi. |
|
|
|
#2985 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Kurczę coś moje dzicie zaczyna pokaszliwać nie wiem czy coś ją bierze czy to przez suche powietrze.TŻ kaszle, możliwe że ją zaraził, mnie też gardło boli ![]() Cytat:
|
|
#2986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to raczej nie ma czyli jesli uda Ci sie wyprodukować więcej mleka to będzie jadł z piersi ![]() ---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- Cytat:
btw. zdrowsza dla dziecka niż mm ale budzi spore emocje no bo jak to,innej kobiecie pozowlić karmic swoje dzieco (ciekawe,ze nie ma tego oburzenia,kiedy dziecko karmi krowa <mm>))
|
|
#2987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do burczenia brzuszka - to ja u mojej słyszę przy pierwszych łykach jak sie napełnia żołądek
|
|
#2988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej idzie mi o hmm jak to nazwac zazdrość, ze moje dziecko tuli sie do piersi innej kobiety. To jej serce słyszy, oddech zapach. Trudno mi to nazwac. Cytat:
Sama tez bylam wychowana na mm i nie pamietam abym miala goraczke albo byla jakos mocno chora. Ja nie neguje fly_girl. Poprostu sama bym tak nie zrobila. MM to nie tragedia, i troche ta nagonka na cycki jest na wyrost ![]() MartaNiuna super są te kołysanki mini mini, wlasnie probuje je gdzies sciagnac ale ja taki haker ze mi nie idzie ale jutro zajde do empika moze tam dostane na płycie![]() Moja mała wlasnie przy tym usnela
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-04-11 o 08:56 |
||
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne,ze mm to nie tragedia
jednak dla ludzkiego dziecka lepsze jest ludzkie mleko,tak jak dla cielaka lepsze będzie mleko krowy niż klaczy np.. Mleko do banku mleka jest badane.
|
#2990 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! Witam się po świętach chociaż u mnie to ich wcale nie było
Jedyne co to poczułam je tylko w sobotę kiedy poszliśmy z Michasiem poświęcić jajeczka. Mąż pracował w pierwszy i w drugi dzień a my siedzieliśmy sobie sami . Widzę, że wszystkie chrzty się udały i dzieciaki fajnie obdarowane prezentami. Agatek męża zmolestowała Cytat:
|
|
|
|
|
#2991 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
powoli trace zapal na to wieczne odciaganie pokarmu mimo ze robie to juz niereg np 5 razy na dzien i czesto co 4-6h to nadal jest go duuuzo...chcialabym miec wiecej czasu dla synka no i odrobinke dla siebie ![]() ja tez dla mnie to straszne, ze ktos obcy go swoim mlekiem karmipodawalabym mm jakbym nie mogla/nie miala pokarmu Cytat:
dokładnie ze moze przezyc baaa wspaniale sie rozwijac- przeciez coreczka Sandry jest tego przykładem
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2994 |
|
BAN stały
|
Dzien dobry
![]() U nas nocka super. Od 20.00 do 00.30 na mleko i pieluche (kupal) a potem dopiero 6.00 mleczko i o 8.00 pobudka Czy wasze dzieci juz chwytaja zabawki? Moj tylko pieluche, czasem sie z nim bawie ze mu zarzucam na twarz a on sobie sciaga ale zabawki nie utrzyma w rece jeszczeWidze ze zaczela sie dyskusja dosc kontrowersyjna... Ja tylko powiem ze w zyciu nie dalabym mojego dziecko do karmienia innej kobiecie, nie wazne czy obca, czy rodzina czy przyjaciolka |
|
|
|
#2995 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do kupek to u nas od dwoch dni jest tylko jedna na dobe i ma konsystencje takiej mazi bez zadnych grudek i smierdzi inaczej niz dotychczas ![]() Aga a jak siostra sie czuje? |
||
|
|
|
#2996 |
|
BAN stały
|
Miss Zuzia podziwiam Cie za to sciaganie mleka tak dlugo
|
|
|
|
#2997 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tez Cytat:
![]() czesc ![]() my po szczepieniach wczoraj no i Alex nawet nie byl marudny popoludniu, wszystko ok. ja bylam u fryzjera i mam zebre na glowie tz powiedzial ze opier... fryzjerke bo to jego znajoma, sam mnie tam wyslal i uwaga zaplacilam 220 zl ogolnie czuje sie dobrze ale mam za chlodny kolor, moze sie ociepli wolalabym cos bardziej w rudy blond taki sloneczny a mam popiel.Alex własnie sie obudzil, zjemy i idziemy na spacer |
||||||||
|
|
|
#2998 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moj M juz trzyma sobie zabawki w raczkach, ale jest troche starszy od Twojego Marcysia. Co do dyskusji-czuje tak samo jak Ty ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
Poka zebre
|
||
|
|
|
#2999 |
|
BAN stały
|
Nawojkba dzieki ze pytasz. Siostra zaczela 8. miesiac. Jest nadal cala opuchnieta, nie moze nosic obraczki a stopy jej sie w zadne buty juz nie mieszcza. Ma duza nadwage i mega rozstepy wszedzie, strasznie jej wspolczuje. Zdecydowalysmy ze bede przy jej porodzie
. Alenagorsze jest to ze nikt o nia tam nie dba. Ona podaje obiad dla 8 osob, ona sprzata, ona chodzi z torba na kolkach na zakupy. A niedawno bylam swiadkiem sytuacji gdy ona siedziala na dywanie, tesc na kanapie i do niej "Aneta jak sie czujesz" ona ze dobrze a ten "to zrob mi kawe" |
|
|
|
#3000 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmmm, nie wiem właśnie co teraz będziesz miała za szczepienie... bo tak szybko to jedynie mogło by być wzw (darmowe) ale skoro szczepiłaś 6w1 to wzw jest już w środku.. najlepiej zadzwonić i zapytać co by nie było niespodziewajki albo pomyłki jakiejś ![]() Cytat:
Gaga 2 (z Tesco) Babydream 2 (rossman) i uważam, że wszystkie ok czasem któregoś przekupka, ale rzadko ![]() Cytat:
, na Rotavirusy darowałam sobie bo nasza pani doktor powiedziała, że to szczepienie jest trochę jak szczepienie na grypę, czyli można je ominąć, bo z biegunką u dziecka można sobie poradzić, a z zachorowaniem na Pneumokoki już nie bardzo ![]() Cytat:
![]() Co do kołysanek są na chomiku : mini mini vol.1 http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Geminka/Dla+dzie...ki+Mini+Mini+1 mini mini vol.2 http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/pszczolkowo/dla+...*c5*82ysanki+2 mini mini vol.3 http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Chrisorek/Dla+Dz...82ysanki+3+mp3 Cytat:
![]() Moja odjeżdża przy tych kołysankach jak nie wiem i tak też lubi słuchać ich
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

troche kimamy i tak jakos leci

mógłby tak codziennie 

w tym wypadku było mi bez różnicy czy bym podała odciągnięte z butli czy bezpośrednio z wodopoju