Kolejny krzyż PiSu - kolejna wojna? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-09, 01:59   #61
cherry_flamme
Zakorzenienie

Dot.: Kolejny krzyż PiSu - kolejna wojna?

Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość

Kaczyński słaby jest w konkursach.
Fajny konkurs wymyślił ostatnio Tusk, kto dożyje do 67 ten dostaje emeryture .

Według statystyk co trzeci wygrywa, a więc szanse masz.
Moja grupa zawodowa przechodzi na emeryturę na innych zasadach, więc w konkursie nie biorę udziału

Może jakieś karaoke? Bogurodzica, hymn...Jest tyle wspaniałych utworów

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-09, 02:16   #62
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
Moja grupa zawodowa przechodzi na emeryturę na innych zasadach, więc w konkursie nie biorę udziału

Może jakieś karaoke? Bogurodzica, hymn...Jest tyle wspaniałych utworów
Jak już cię tak wzieło na śpiewanie to proszę dwa super utwory CUDA CUDA CUDA lub "...Donald marzy, żeby było miło.... Donald marzy, żeby się spełniło..."
Myśle , że masz spore szanse na wygranie(oczywiście tylko z tymi utworami)
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-09, 06:51   #63
Hvid
Zakorzenienie

Nie wiem, o jakie występy chodzi. W Birkenau przy ruinach krematorim są co roku przy okazji Marszu Żywych. Kto był, wie o czym piszę. Nigdy oburzenia to we mnie nie wzbudzało, chociaż z uwagi na to, że większość była po hebrajsku i młodzież żydowska z Kanady czy Stanów Zjednoczonych nie bardzo rozumie ten język, to z nudów robiła inne rzeczy.
Krzyż natomiast jest na Krakowskim Przedmieściu codziennie wieczorem, bo wtedy spotykają się tam ludzie i odprawiają sobie nabożeństwo.
Mnie w tym roku na obchodach rocznicy nie będzie, wystarczy mi po ubiegłym. Szwadrony policji i zasieki, tak trochę głupio się stało naprzeciwko uzbrojonych po zęby panów. Pomimo tego, że się nie miało żadnych złych zamiarów.

Edytowane przez Hvid
Czas edycji: 2012-04-09 o 06:57
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-09, 08:29   #64
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wywołuj wilka z lasu
PO coś zrobiło, ja tak pisałam ?
Chyba ,że miałam gorączke !

Kaczyński słaby jest w konkursach.
Fajny konkurs wymyślił ostatnio Tusk, kto dożyje do 67 ten dostaje emeryture .

Według statystyk co trzeci wygrywa, a więc szanse masz.
Cytat:
Jak już cię tak wzieło na śpiewanie to proszę dwa super utwory CUDA CUDA CUDA lub "...Donald marzy, żeby było miło.... Donald marzy, żeby się spełniło..."
Myśle , że masz spore szanse na wygranie(oczywiście tylko z tymi utworami)
Być może chodziło mi właśnie o to co?

To jest ciekawy sposób prowadzenia dyskusji w wątku dotyczącym czegoś kompletnie innego

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-09, 09:34   #65
Hvid
Zakorzenienie

Jeszcze a propos jutra. Pewnie będzie trochę ludzi, bo Węgrzy też zapowiadali, że przyjadą na obchody. To w ramach rekompensaty za wyjazd Polaków na Węgry w marcu.
Dzisiaj ma z kolei być manifestacja pod Ambasadą Rosji, więc pewnie Trakt Królewski w tych okolicach będzie w pewnym momencie mało przejezdny. Lepiej wybrać objazd, jeżeli ktoś tamtą trasą ma zamiar dziś się wybrać.
Stary 2012-04-10, 16:36   #66
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Polacy lubią "te" klimaty.

Bardzo duża część społeczeństwa kompletnie się nie odnajduje w ideach pracy, życzliwości, dbania o własne podwórko oraz życzliwość do sąsiada. A optymistyczne spojrzenie na świat w polskiej polityce to wręcz zdrada stanu (nie mówię tutaj, że mamy w kraju nieskończenie wiele powodów do radości).

Za to obraz patrioty w utworach romantycznych poetów jak najbardziej jest pożądany. Ludzie idą na Krakowskie żeby poczuć się najpierw uciśnionym, a potem bohatersko nadstawić pierś przed armatkę wodną.

Kiedy była awantura o krzyż z jaką ekstazą ludzie opowiadali jak to zostali "pobici" przez policję? Wspominali komunę, pałowania, tortury i wyraźnie oczekiwali tego samego. Przepraszam - nie tego samego. Tutaj mają łatwiej. Wiedzą że policja na "ścieżkę zdrowia" raczej ich nie weźmie za robienie awantur. Ale można się pokazać
w telewizji i poczuć klimat. Same plusy i żadnych minusów.

Każdy podstawia się pod Solidarność, mamy wysyp ujawnionych bohaterów z czasów komunizmu a moi dziadkowie przed telewizorem robią wielkie oczy i pytają się gdzie oni wszyscy byli kilkadziesiąt lat temu kiedy zwykli ludzie żyli w ciągłym poczuciu strachu i terroru. Nie mieli wyjścia, jeden podskok i cała rodzina plus sąsiedzi mieli pozamiatane. No ale teraz niektórzy opowiadają takie bajki, jakby liczyli że wszyscy co mają powyżej 50 lat dostali amnezji.

Kościół tak samo - niegdyś "ostoja wolności" (a ludzie się bali spowiadać, bo wśród księży tajniaków było mnóstwo) a teraz kicha. Ludzie się nie boją, najwyraźniej coraz szczęśliwsi z życia są, nie ma ich czym straszyć ani jak kasy wyciągać bo w kapitalizmie są ciekawsze sposoby wydawania pieniędzy. Więc trzeba wpierać inicjatywę.

Grr, jestem wściekła. Ostatnio Jarosław Kaczyński jest dla mnie uosobieniem samych złych cech i przekracza kolejne granice dla własnych celów. Kolejne z rzędu przegrane wybory sprawiły że coraz go mniej, więc trzeba o sobie przypomnieć, nieważne czy dobrze czy źle, ważne że będzie głośno, bo sytuacja kiedy o kimś się mówi coraz mniej to śmierć w sensie politycznym.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-10, 19:11   #67
karolynka90
Zakorzenienie

Widziałam właśnie tylko kawałek reportażu o dzisiejszej rocznicy w Faktach.
I co zobaczyłam i usłyszałam?
"Jarosław! Jarosław!"
Brak słów, nawet nie chce mi się tego komentować.
Stary 2012-04-10, 19:33   #68
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Widziałam właśnie tylko kawałek reportażu o dzisiejszej rocznicy w Faktach.
I co zobaczyłam i usłyszałam?
"Jarosław! Jarosław!"
Brak słów, nawet nie chce mi się tego komentować.
Chore to
, a najlepsi są ci ludzie z maskotkami kaczora donalda czy ten dziadek z modelem tupolewa i bomby

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-10, 20:02   #69
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
Chore to
, a najlepsi są ci ludzie z maskotkami kaczora donalda czy ten dziadek z modelem tupolewa i bomby
Ten, który opowiadał, kogo zabijał, też niezły Szkoda, że trochę młody i wojny nie może pamiętać Ale może gdzieś indziej zabijał
Swoją drogą niezłe to. Nie trzeba komedii oglądać, żeby się odstresować. A ja naprawdę zazdroszczę ludziom, którzy nie mają w życiu żadnych problemów i mają tak dużo czasu i tak dobre zdrowie, żeby latać na takie demonstracje i płakać do kamery.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-10, 22:57   #70
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Być może chodziło mi właśnie o to co?

To jest ciekawy sposób prowadzenia dyskusji w wątku dotyczącym czegoś kompletnie innego

Nie jestem sama w tym wypadku spójrz poniżej .

Cytat:
Szkoda, że pogoda nie dopisze Liczę na jakieś fajne konkursy
Stary 2012-04-10, 22:59   #71
Bananalama
jestę wieszczę

"Zdradzeni o świcie" i inne żenady. Z żałoby zrobiono polityczną demonstrację.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-10, 23:18   #72
siska81
Wtajemniczenie

Kuba Wojewódzki na swoim facebookowym profilu napisał:

Polacy !

Z okazji kolejnej rocznicy katastrofy smoleńskiej, wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń oraz szybkiego powrotu do zdrowia wszystkim, którzy słyszeli dwa wybuchy na pokładzie jeszcze zanim wiadome siły zrobiły mgłę oraz wysunęły zdradziecką brzozę, życzy ...

autor programu Kuba Wojewódzki akurat w tej sytuacji pragnący zachować anonimowość !

hura, hura, hura !!!

To jest dopiero żenada . A to są komentarze na temat wpisu Wojewódzkiego .

Cytat:
niesmaczne. niezaleznie od pogladow politycznych, tam zgineli ludzie

Cytat:
Wojewódzki jesteś sz... Co jak co ale z takiej tragedii nikt nie powinien się śmiać to w końcu zginęli nasi rodacy.
Cytat:
Już 2 lata.. Czas szybko leci, a pamięć zostaje.. Nie zważajmy na głupie uwagi Wojewódzkiego.

Cytat:
Oj Kuba, odpuściłbyś sobie. W końcu to byli rodzice, dziadkowie, bracia i siostry. Pomijając względy polityczne należy im się szacunek.
Cytat:
co za cham nie umie się zachowywać jak polak
Stary 2012-04-10, 23:21   #73
Bananalama
jestę wieszczę

Pokonywanie żenady inną żenadą nie jest szczęśliwym zabiegiem. Wskazuje jedynie, że w Polsce jest o kilka żenad za dużo.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2012-04-10, 23:35   #74
Wyrak
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33382555]http://wiadomosci.onet.pl/kraj/zycze...wiadomosc.html

Ręce mi opadły, szczerze mówiąc. Poprzednia akcja krzyżowa niczego tego człowieka nie nauczyla... [/QUOTE]

Szaja, ale o czym Ty mowisz? Jest artykul o odchodach rocznicy smolenskiej. Bardzo dobrze, ze ktos sie tym zajmuje, biorac pod uwage skale niekompetencji i zaklamania oficjalnych sledztw

To, ze odpowiedna ranga obchodow takich rocznic musza sie zajmowac dane partie/ugrupowania, to swiadczy tylko, ze PL jest na poziomie standardow Bantustanu jakiegos.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33387165]Nie zapominajcie o dalszym szukaniu winnych [/QUOTE]

Nie bardzo rozumiem, co w tym widzisz zabawnego ? Jak dotad sie okazalo, ze glowne tezy postawione przez komisje Millera to klamstwa i wymysly, a "sledztwo" Rosjan to szopka i tyle. Sprawa nie jest blizej wyjasnienia niz byla 2 lata temu, wrecz przeciwnie, biorac pod uwage, co sie dzialo z materialem dowodowym

Cytat:
Napisane przez Chantallka Pokaż wiadomość
Strzela sobie w stopę to rząd likwidując dwie kopalnie dające zatrudnienie 2,5 tysiąca ludziom prace .
Ludzie potrafią rozróżnić, która partia robi gorszą im krzywdę.
A gdzie tam potrafia rozroznic, poziom przecietnego wyborcy widac po tym, ze PO wygralo. To maja teraz ciepelko.

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
PO wygrywa wybory nie dlatego, że jest świetną partią, a dlatego, że jej przeciwnicy są jeszcze gorsi. I to jest smutne.
Nie no, zeby nie bylo x dyskusji, w ktorych Ci bylo wykazane jak kawa na lawe, ze jest na odwrot niz piszesz, to moze by to nie bylo smieszne No ale Ty jak zwykle antypatie stawiasz wyzej od faktow.

Cytat:
Napisane przez Skierka001 Pokaż wiadomość
Pan Kaczyński i jego poddani zawłaszczyli tę rocznicę i jest mi z tego powodu smutno. Ś.p. bratu z pewnością też.
Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
"Zdradzeni o świcie" i inne żenady. Z żałoby zrobiono polityczną demonstrację.
No i jak tu sie dziwic, ze w tym kraju rzadzi PO?
Sprawa Smolenska byla olewana przez ograny panstwowe i wszystkie partie poza PiSem. Gdzie byl Tusk przez te dwa lata? Gdzie byl Kalisz, co przy Blidzie niewiadomo co wymyslal, bo pasowalo do politycznego interesu, gdy chodzilo Szmajdzinskiego? Dwa lata spychania tego tematu na margines i okladania nim przez PO, a teraz biadolenie o "zawlaszczeniu" i "robieniu politycznej demontracji"

Wdowa po Szmajdzinskim rzuca co nieco swiatla na to zawlaszczanie:
Cytat:
Dziś liczę tylko na prokuraturę, to jedyna instytucja zdolna wyjaśnić katastrofę smoleńską. Zawiodłam się na premierze, rządzie i Komisji Millera. Po niemal dwóch latach uważam, że nasze działania były zbyt powolne i za słabe - mówiła w Radiu ZET Małgorzata Sekuła-Szmajdzińska, posłanka SLD.
Nie czytam już doniesień o Komisji Millera, bo byłam zniesmaczona sprawą ustalenia osoby odpowiedzialnej za uznanie, że gen. Błasik był w kokpicie do tego w stanie spożycia alkoholowego. Ta teza okazała się nie mieć autora, a jeden pan zrzuca odpowiedzialność na drugiego. To budzi niesmak. Słucham już tylko prokuratury, nikogo innego - powiedziała Monice Olejnik wdowa po Jerzym Szmajdzińskim
Jej zdaniem śledczy powinni dokładnie wysłuchać ekspertów Macierewicza. Ciągle pojawiają się nowe problemy, ale nawet najdziwniejsze wątki, jak sprawa skrzydła, nie mogą zostać całkowicie pominięte. Nie można uznać, że eksperci ze Stanów są ludźmi nie mającymi o niczym bladego pojęcia. Prokuratura będzie musiała się z tym zmierzyć. - zauważa.
Nie może też darować premierowi reakcji po raporcie MAK i tego, że nie bronił generała Błasika. Znam Ewę Błasik, wiem co ona czuje i jest mi z tego powodu bardzo przykro. Wtedy zareagowaliśmy nie tak jak należy, to wszystko było spóźnione i za słabe. W tej sprawie zawiodłam się na premierze, on i jego rząd powinni uderzyć się w pierś. - krytykuje Szmajdzińska rząd.
Wdowa po polityku SLD uderza też we władze Warszawy. Jej zdaniem ratusz popełnia błąd za błędem. To nie jest temat do wyrażania takich opinii, szczególnie że pytanie zostało sformułowane mniej więcej w formie "czy chcesz drugiego pomnika w Centrum Warszawy", co sugerowała zdroworozsądkową odpowiedź na nie - tłumaczy posłanka. Prezydent Warszawy powinna rozpisać konkurs, znaleźć miejsce i postawić ten pomnik. Nie jestem obiektywna, ale chciałabym móc postawić lampkę pod pomnikiem, żeby uczcić pamięć wszystkich ofiar. Nastała cisza, nic się o tym nie mówi. Jest mi z tego powodu bardzo przykro - dodaje.
http://wiadomosci.dziennik.pl/polity...icz-waltz.html

Cytat:
To PiS musi dokonać wymiany ludzi w Polsce
Mialem napisac, ze wystarczy wymiana mediow na pluralistyczne, ale po niektorych postach to widze, ze faktycznie chyba trzeba by bylo dokonac wymiany ludzi w Polsce, zeby uniknac rzadow takich partaczy, dyletantow i cwaniaczkow jak PO

Cytat:
Nie, z facetem z PiSu. Znany, młody polityk, łysy Zapomniałam nazwiska.
Bielan, chwilowo nie z PiSu, odgrazal sie pozwem Newsweekowi, zobaczymy na czym sie skonczy. Swoja droga, to kolejny problem z wywiadem widmo tegoz pisma

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-10, 23:42   #75
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
No i jak tu sie dziwic, ze w tym kraju rzadzi PO?
Sprawa Smolenska byla olewana przez ograny panstwowe i wszystkie partie poza PiSem. Gdzie byl Tusk przez te dwa lata? Gdzie byl Kalisz, co przy Blidzie niewiadomo co wymyslal, bo pasowalo do politycznego interesu, gdy chodzilo Szmajdzinskiego? Dwa lata spychania tego tematu na margines i okladania nim przez PO, a teraz biadolenie o "zawlaszczeniu" i "robieniu politycznej demontracji"

Wdowa po Szmajdzinskim rzuca co nieco swiatla na to zawlaszczanie:

http://wiadomosci.dziennik.pl/polity...icz-waltz.html
Tu nie chodzi o olewanie sprawy, tylko o to, że obchody rocznicy tragedii zmieniły się w polityczny jarmark. To powinien być dzień uczczenia pamięci ofiar, a nie przemarsz partyjny z okrzykami "Jarosław!". Kto tam w końcu zginął, Jarosław? Czy może Lech Kaczyński z 95 innymi osobami .
Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Mialem napisac, ze wystarczy wymiana mediow na pluralistyczne, ale po niektorych postach to widze, ze faktycznie chyba trzeba by bylo dokonac wymiany ludzi w Polsce, zeby uniknac rzadow takich partaczy, dyletantow i cwaniaczkow jak PO
No, "wszystkich won" że tak mi się przypomniało. Media w Polsce faktycznie robią dziadostwo i to spore. Zajmują się pierdołami, zamiast kwestiami ważnymi. Wszystko co ważne, odbywa się po cichu, ale za to, dup! olbrzymie napisy na tematy niewielkiej wagi.

Stary 2012-04-10, 23:53   #76
Chantallka
Raczkowanie

Cytat:
Tu nie chodzi o olewanie sprawy, tylko o to, że obchody rocznicy tragedii zmieniły się w polityczny jarmark. To powinien być dzień uczczenia pamięci ofiar, a nie przemarsz partyjny z okrzykami "Jarosław!". Kto tam w końcu zginął, Jarosław? Czy może Lech Kaczyński z 95 innymi osobami .

No, "wszystkich won" że tak mi się przypomniało. Media w Polsce faktycznie robią dziadostwo i to spore. Zajmują się pierdołami, zamiast kwestiami ważnymi. Wszystko co ważne, odbywa się po cichu, ale za to, dup! olbrzymie napisy na tematy niewielkiej wagi.
Takie krzykacze jak ty szukają dziury w płocie, aby móc pokazać że przemarsz partyjny to zło .Sprawa Smolenska jest olewana przez państwowo i wszystkie partie poza PiSem. Więc dlaczego cie dziwi przemarsz partyjny ? jeżeli nikt sie nie interesuje, aby wyjasnić Smoleńsk .
Chantallka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-10, 23:55   #77
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Takie krzykacze jak ty szukają dziury w płocie, aby móc pokazać że przemarsz partyjny to zło .Sprawa Smolenska jest olewana przez państwowo i wszystkie partie poza PiSem. Więc dlaczego cie dziwi przemarsz partyjny ? jeżeli nikt sie nie interesuje, aby wyjasnić Smoleńsk .
Dobra jesteś. Ja jestem krzykaczem? Niezłe.
Złem nazywam używanie czegoś tak strasznego i smutnego do rozgrywek partyjnych. Pamięć i chęć wyjaśnienia jak najbardziej uznaję.

Na przyszłość staraj się nie oceniać mnie w ten sposób, bo to śmieszne.

Stary 2012-04-11, 00:23   #78
Chantallka
Raczkowanie

Cytat:
Dobra jesteś. Ja jestem krzykaczem? Niezłe.
Złem nazywam używanie czegoś tak strasznego i smutnego do rozgrywek partyjnych. Pamięć i chęć wyjaśnienia jak najbardziej uznaję.

Na przyszłość staraj się nie oceniać mnie w ten sposób, bo to śmieszne.
Do jakich rozgrywek? dziewczyno nikt sie nie interesuje sprawą Smoleńską poza Pis .
Zawsze znajda się tacy jak ty ,którzy wytłumacza sobie rocznice tragedii jako polityczną rozgrywkę . A prawda jest taka :
Cytat:
Zawiodłam się na premierze, rządzie i Komisji Millera. Po niemal dwóch latach uważam, że nasze działania były zbyt powolne i za słabe - mówiła w Radiu ZET Małgorzata Sekuła-Szmajdzińska, posłanka SLD.
Podobne słowa padają z ust Pis i to nie są polityczne rozgrywki tylko święta prawda .
Stary 2012-04-11, 00:26   #79
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Do jakich rozgrywek? dziewczyno nikt sie nie interesuje sprawą Smoleńską poza Pis .
Zawsze znajda się tacy jak ty ,którzy wytłumacza sobie rocznice tragedii jako polityczną rozgrywkę . A prawda jest taka :

Podobne słowa padają z ust Pis i to nie są polityczne rozgrywki tylko święta prawda .
Przecież napisałam, że wyjaśnienie sprawy tak, obchody rocznicy tak, ale nie to, te wojny z krzyżem. Miejsce krzyża jest w kościele, a nie pośród nienawistnych krzyków. I nie widzę uczczenia pamięci ofiar, ani też wyjaśniania sprawy w skandowaniu "Jarosław, Jarosław!". Co to, katastrofa się zdarzyła we wsi Jarosław czy jak?
Dla mnie to są rozgrywki polityczne. Jeżeli według Ciebie takie czczenie pamięci ofiar jest ok, to fajnie. Dla mnie to jarmark.

Stary 2012-04-11, 00:52   #80
Chantallka
Raczkowanie

Cytat:
Przecież napisałam, że wyjaśnienie sprawy tak, obchody rocznicy tak, ale nie to, te wojny z krzyżem. Miejsce krzyża jest w kościele, a nie pośród nienawistnych krzyków. I nie widzę uczczenia pamięci ofiar, ani też wyjaśniania sprawy w skandowaniu "Jarosław, Jarosław!". Co to, katastrofa się zdarzyła we wsi Jarosław czy jak?
Dla mnie to są rozgrywki polityczne. Jeżeli według Ciebie takie czczenie pamięci ofiar jest ok, to fajnie. Dla mnie to jarmark.

Premier i jego rząd nie próbuja wyjasnić katastrofy,a ty próbujesz ich usprawiedliwić wpisami na temat krzyża .Troche słabe .
Jak tak już radzisz to może poradź premierowi ,aby rzetelnie wyjaśnił katastrofe .

Cytat:
To powinien być dzień uczczenia pamięci ofiar, a nie przemarsz partyjny z okrzykami "Jarosław!".
Jak katastrofa zostanie wyjasniona to tak, sie pewnie stanie .Premier zamiata problem pod dywan bredzi o rozgrywkach politycznych ,a tacy jak ty to powtarzają .Ale czytając głupote na masową skale wcale sie nie dziwie (Jagielski GW).
Stary 2012-04-11, 00:55   #81
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Premier i jego rząd nie próbuja wyjasnić katastrofy,a ty próbujesz ich usprawiedliwić wpisami na temat krzyża .Troche słabe .
Jak tak już radzisz to może poradź premierowi ,aby rzetelnie wyjaśnił katastrofe .

Jak katastrofa zostanie wyjasniona to tak, sie pewnie stanie .Premier zamiata problem pod dywan bredzi o rozgrywkach politycznych ,a tacy jak ty to powtarzają .Ale czytając głupote na masową skale wcale sie nie dziwie (Jagielski GW).
Nie usprawiedliwiam kogoś, kogo nie lubię. To co piszę, to moje subiektywne uczucia i obserwacje, które mnóstwo ludzi podziela. Nie doradzam premierowi i nie mam zamiaru.
Nie słyszałam, by premier mówił o rozgrywkach politycznych, bo nie oglądam telewizji raczej. Trudno bym coś powtarzała.
Widzę, że lubisz szastać określeniami "głupoty".
Ps. Nie czytam Wyborczej.

Stary 2012-04-11, 02:04   #82
dawidowskasia
Zakorzenienie

Będzie wyjaśniona przyczyna katastrofy (rzetelna, poparta dowodami nie dywagacjami ludzi niekompetentnych) to się i cyrk skończy
Jak sie pojawi OBIECANY pomnik to krzyża nie będzie trzeba stawiać.

Jak dla mnie każdy ma prawo manifestować w każdej sprawie (czy to parada równości czy tragedia smoleńska)
Widocznie ludzi to dotyka i boli.

Ja jestem oburzona tym co się dzieje w tym śledztwie - a jako obywatel chciałabym wiedzieć dlaczego w XXI wieku zginęło tylu przedstawicieli naszego kraju - nieważne czy powodem była brzoza, mgła,procedury.

PS a na marszu mogą byc i kiełbaski z grilla - każdy ma prawo przezywac żałobę tak jak uzna za stosowne
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 03:22   #83
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
dziewczyno nikt sie nie interesuje sprawą Smoleńską poza Pis .
może wśród wiodących partii politycznych, bo jeśli chodzi o szarych ludzi, to można się zdziwić ilu tym się interesuje.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 08:56   #84
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, dla mnie to nie były obchody rocznicy katastrofy, a wiec poparcia dla Kaczyńskiego. W końcu jak ma startować w wyborach prezydenckich w 2015 r to musi czymś kupić elektorat.

Mark Twain
Stary 2012-04-11, 09:19   #85
Hvid
Zakorzenienie

Na salonie24 była transmisja live. Można było zobaczyć więcej, niż wybrane fragmenty. Wiadomo, że w takim tłumie są różni ludzie. Mnie osobiście przeszkadza coś takiego, jak Kaczor Donald na kiju, tak samo jak przeszkadzał mi miś przyszpilony do krzyża w latach ubiegłych.

Tegoroczne obchody bardzo różniły się od tych w ubiegłym roku.

Przede wszystkim nie było tylu barierek i policji. Można było również samemu postawić zapalony znicz, bez pośredników, którzy w ubiegłym roku przyjmowali znicze oraz kwiaty od ludzi i sami je stawiali. Po raz pierwszy było to także zorganizowane. Nie przez PiS, a głównie przez środowiska związane z Gazetą Polską. Zauważył to między innymi redaktor Czuchnowski z Gazety Wyborczej. To już nie Jarosław, który podobno został momentami zdominowany przez GP, a właśnie ci drudzy stanowią zagrożenie. Fakt, potrafili zmobilizować ludzi. Były powtarzane prośby o zachowanie spokoju i interwencje kordonów policji nie były potrzebne, ale tego już pan Czuchnowski nie zauważył. Zauważył jedynie skandowanie. Pewnie dzisiaj zostanie wszystko sprzątniete (kwiaty, znicze itd).
Widzicie ten krzyż i jedną stronę medalu, skupiacie się na Jarosławie, a nie zwracacie uwagi na to, że pewna praca wykonywana jest w mniej widocznych miejscach. Po cichu. To, co było wczoraj, to jej efekt. To już nie są chaotyczne zgromadzenia i pani Joanna przypięta do krzyża. Pozwalniali ludzi z TVP i radia to ktoś inny ich przyjął z otwartymi ramionami i wspólnie robią krecią robotę. I będą to robić z Jarosławem czy bez niego.
Stary 2012-04-11, 09:34   #86
Cola_Ola
Zakorzenienie

Sami doprowadzili do tego, że zamiast przeżywać tą tragedię w smutku i ciszy to pozostaje tylko śmiać się głośno, bo te gadania o zamachu, sztucznej mgle i innych cyrkach to totalna żenada. W Angorze jest ironicznie napisane 12 powodów, dlaczego ta katastrofa mogła się wydarzyć. Oczywiście wszystko wina "ruskich"
A jadąc dziś do szkoły słuchałam Eski Rock, a tam jest Poranny wf z Wojewódzkim i Figurskim to oni dopiero czadowali. No trudno się nie śmiać, bo sami się ośmieszają. I nie śmieję się z katastrofy, ale z tej otoczki jaką wokół niej zrobili. W Smoleńsku było spokojnie, cisza, zaduma - jak należy, a w Polsce... cyrk.

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 09:59   #87
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Mówię od razu, nie jestem ani za PIS ani za PO.

Mnie najbardziej boli to, że obchody rocznicy katastrofy zostały tak naprawdę zawłaszczone przez jedną partię. Same rodziny wypowiadały się, że ich bliscy są dzieleni na lepsze i gorsze ofiary.
Chciałabym, żeby kolejne rocznice były obchodzone w godny sposób, bez wieszanych kaczorów donaldów, bez wyzwisk, bez tych wszystkich teorii spisowych.
Nie byłam wyborcą Kaczyńskiego ale to zginął również mój Prezydent.

Mark Twain
Stary 2012-04-11, 10:26   #88
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:

Prawda PiSu - sweita prawda. Jezeli jestes tak zaslepiona to o czym mamy rozmawiac>?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 10:57   #89
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A to ja mam pytanie - jak myślicie, czy ta rocznica powinna być obchodzona w szkołąch jakoś? Pytam, bo dzisiaj u mnie w pracy robiona była WIELKA gazetka na ten temat (dzisiaj dopiero, bo przerwa świąteczna i rekolekcje wcześniej) no i - mam mieszane uczucia
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 11:12   #90
dawidowskasia
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33464599]A to ja mam pytanie - jak myślicie, czy ta rocznica powinna być obchodzona w szkołąch jakoś? Pytam, bo dzisiaj u mnie w pracy robiona była WIELKA gazetka na ten temat (dzisiaj dopiero, bo przerwa świąteczna i rekolekcje wcześniej) no i - mam mieszane uczucia [/QUOTE]
trudne pytanie
Uważam,ze wszystko w rękach ludzi - chcą, niech obchodzą, nie chcą to nie

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
Mówię od razu, nie jestem ani za PIS ani za PO.

Mnie najbardziej boli to, że obchody rocznicy katastrofy zostały tak naprawdę zawłaszczone przez jedną partię. Same rodziny wypowiadały się, że ich bliscy są dzieleni na lepsze i gorsze ofiary.
Chciałabym, żeby kolejne rocznice były obchodzone w godny sposób, bez wieszanych kaczorów donaldów, bez wyzwisk, bez tych wszystkich teorii spisowych.
Nie byłam wyborcą Kaczyńskiego ale to zginął również mój Prezydent.
nie byłyby zawłaszczone gdyby inna partia je organizowała.
Trudno,żeby zrobiło to PO skoro nie na rękę im te obchody - zwłaszcza,że to już druga wielka katastrofa lotnicza po Kasie - a procedur nie chciało się zmieniać.
Zresztą po podśmiechujkach Palikota (wtedy jednego z czołowych polityków PO) zwyczajnie byłoby to niesmaczne i wywołałoby oburzenie.

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Cola_Ola Pokaż wiadomość
Sami doprowadzili do tego, że zamiast przeżywać tą tragedię w smutku i ciszy to pozostaje tylko śmiać się głośno, bo te gadania o zamachu, sztucznej mgle i innych cyrkach to totalna żenada. W Angorze jest ironicznie napisane 12 powodów, dlaczego ta katastrofa mogła się wydarzyć. Oczywiście wszystko wina "ruskich"
A jadąc dziś do szkoły słuchałam Eski Rock, a tam jest Poranny wf z Wojewódzkim i Figurskim to oni dopiero czadowali. No trudno się nie śmiać, bo sami się ośmieszają. I nie śmieję się z katastrofy, ale z tej otoczki jaką wokół niej zrobili. W Smoleńsku było spokojnie, cisza, zaduma - jak należy, a w Polsce... cyrk.
spoko, przynajmniej chłopaki się wybiją na tragedii i dostaną znów od PO intratną propozycję występu - skoro prezydencja sie skończyła to może jakaś fucha się przed euro pojawi

Edytowane przez dawidowskasia
Czas edycji: 2012-04-11 o 11:13
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości