|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Raczkowanie
|
Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie wzdychałam.. sam zaczoł.. ![]() Cytat:
![]() Bo jak sprawia, to się przykładam, a jak się przykładam, to i efekty są. I To ![]()
![]() |
#2343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 7 maja prawdopodobnie będę musiała przerwać ćwiczenia na 2 tygodnie, także akurat zrobię pierwszy miesięczny cykl, a potem pewnie go powtórzę żeby mieć ciągłość przed drugim miesiącem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
Cześć, Dziewczyny
![]() ![]() Jestem świeżo po dniu 5, czyli pure cardio, i to chyba moje ulubione ćwiczenia z całego insanity. Można się nieźle zasapać. ![]() Nie wklejam wagi i wymiarów, bo ze strachu nawet nie stanęłam na wadze. Zależy mi na utracie tłuszczyku i poprawie kondycji. Po insanity zamierzam zacząć biegać, biegałam już latem i jesienią, ale kiedy zaczęły się mrozy to skończyło się moje dbanie o sylwetkę i musze pracować nad tym od nowa. ![]() Wklejam mój pierwszy fit test: switch kicks 58x2 power jacks 50 power knees 80 power jumps 38 globe jumps 9 suicide jumps 16 push up jacks 20 low plank oblique 45 ![]()
#2345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje Drogie,skończyłam 1 tydzień, ale jutro powtórzę plyometric, bo muszę wkalkulować przerwę na sobotę. I muszę powiedzieć, że dziś ćwiczyło mi się rewelacyjnie ![]() ![]() ![]() Miłego wieczorku, howgh. Pin |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | |
Zakorzenienie
|
kas!a, witaj! Jesteś jeden dzień przede mną, ja dzisiaj zrobiłam Cardio Recovery - niezły relaks. Jak na razie Insanity strasznie mi się podoba.
Ja też biegam, zaczęłam wiosną, a zima póki co to moja najlepsza pora biegowa. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() na drugi dzień ćwiczyło mi się już lepiej, ale do ideału jeszcze daleko. najgorsze jest to, że one są nudne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Przyczajenie
|
Witam, mam pytanie odnośnie tych shake'ów, które Shaun tak reklamuje, ale nie są dostępne w Polsce, spotkał się ktoś z jakąś dobrą recepturą, czy np. maślanka/kefir z płatkami owsianymi i owocami jako shake wystarczy?
Dziś mam 5 dzień recovery week, czyli Core Cardio & Balance. Póki co jestem bardzo zadowolony z tego cyklu, dobrze mobilizuje do ćwiczeń, + jeżeli jesteś systematyczny/a to pomaga się zmobilizować, ustalić dzień szkoły/pracy pod trening. Postępy z fit testów i wagi wrzucę jak skończę! |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ( No chyba, że to żarcik ![]() I jeszcze na koniec 1go tygodnia dodam, że póki co najbardziej lubię plyometric cardio circuit ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Skończyłam właśnie pylo i wychodzi na to, że jutro mam wolne. ![]()
![]() |
#2352 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hiphop ABS mam zamiar wypróbować po skończeniu Insanity. Ktoś już to testował? ![]() Cytat:
A dziś miałam wolne, od jutra za to ostre zasuwanie- ostatni tydzień pierwszego miesiąca...
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-04-06 o 18:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dalej ci się nie będą podobać, to może zamień na turbo jam albo turbo fire? tam jest więcej układów, muzyka (miłośniczce tańca powinno się spodobać) łączę, nie ma mowy, żebym odpuściła bieganie ![]() Zauważyłam, że mój brzuch zaczął się wyraźniej kształtować. Chyba za wcześnie na efekty Insanity, chociaż mięśnie brzucha po treningach czuję wyraźnie. Tak czy inaczej, jeszcze bardziej zachęciło mnie to do Insanity: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie mnie te 40 minut straaasznie wolno leci. Ale spróbuję, zwłaszcza, że każdego następnego dnia już jest mniej wyczerpująco
![]() chyba wrócę do zumby na wii: http://www.youtube.com/watch?v=vW8dw...feature=relmfu tylko, że człowiek po niej nie jest aż tak zmachany jak po insanity, a ja lubię wyzwania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Konto usunięte
|
Stosujecie jakąś dietę przy tych ćwiczeniach? Z tego co wszędzie czytam należy stosować jakąś dietę przy każdego rodzaju ćwiczeniach aby zwiększyć efekty.
Zamierzam po maturze zabrać się za te ćwiczenia, tylko nie wiem czy jest duży sens, skoro i tak myślę że będę jadła tak jak zwykle. Jestem w stanie ograniczyć słodycze, odżywiać się trochę zdrowiej itp., ale raczej jem to co nawinie się tzw to co jest na obiad, w lodówce bądź nie wymaga dużej ilości czasu do przygotowania. W sumie to nie jest aż tak niezdrowo, ale widziałam jak na jakiś forach mają policzone ile białka, węglowodanów trzeba zjeść aby schudnąć/mieć mięśnie. Mam 170 ważę 65kg. Bardziej zależy mi na wysportowaniu (no dobra schudnąć trochę też bym mogła). Tylko zastanawiam się czy jedząc trochę zdrowo i nie licząc tych wszystkich proporcji ile białka węglowodanów itp czy nie namacham się tylko na darmo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;33403487]Stosujecie jakąś dietę przy tych ćwiczeniach? Z tego co wszędzie czytam należy stosować jakąś dietę przy każdego rodzaju ćwiczeniach aby zwiększyć efekty.[/QUOTE]
sama sobie odpowiedziałaś oczywiście, że same ćwiczenia coś dają, ale też samymi ćwiczeniami cudów nie zdziałasz |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zadomowienie
|
Mam kryzys. Okrutnie bolą mnie stawy... Wszelkie podskoki, skłony, przysiady to dla mnie katorga. Zrobię 3 i muszę odpocząć. Choć po skończeniu czuję satysfakcję, to w trakcie chce mi się momentami płakać...
xzora- śliczny brzucho! Długo ćwiczysz (bo chyba oprócz Insanity biegasz)?
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
aniolbezskrzydel, niedobrze z tymi stawami. Może zacznij brać glukozaminę, mi na kolana bardzo pomogła. No i ważne, żeby wzmocnić mięśnie, a Insanity na pewno Ci w tym pomoże
![]() Ja regularnie ćwiczę od listopada, biegam co drugi dzień, do tego robiłam 8min abs, połowę A6W, no a teraz bieganie plus Insanity, mam nadzieję, że będą efekty. Póki co zauważyłam, że mięśnie są silniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj miałam jakiś kryzys, robiłam pure cardio, ale musiałam przerwać 15 min przed czasem, żeby nie zemdleć i przez pół godziny nie mogłam dojść do siebie. Masakra jakaś się stała ![]() Mam nadzieję, że dziś pójdzie znacznie lepiej |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2360 |
Zadomowienie
|
Ja ostatni raz ćwiczyłam w niedzielę (z ogromnymi trudnościami). W poniedziałek było apogeum bólu- kiedy klękałam w kościele, dostawałam takiego promieniującego bólu krzyża, który mogę porównać do paraliżu. Dziś jest lepiej, jutro albo w piątek wracam. Ale kończę 1 miesiąc, robię Recovery week i zmieniam pakiet, bo Insanity mi nie przypasowało i naprawdę szkodzi moim stawom. Zacznę albo Hip Hop ABS albo po prostu będę biegać lub robić jakieś interwały. I 2-3 razy w tygodniu Cardio ABS jako dodatek.
![]()
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-04-11 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Raczkowanie
|
anielebezskrzydel, bardzo Ci współczuje. Chyba jestem w stanie wyobrazić sobie ten ból, bo choć nigdy aż tak mnie nie bolało, to ze względu na wadę wrodzoną czasem mam problemy z miednicą.
Nie ma się co katować na siłę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | ||||
Zadomowienie
|
Przepraszam dziewczyny.. Brak czasu mnie zabił
kończe 5 tydzień a powinnam byc w połowie 6.. wstyd mi.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jak noga? też raz sobie naciągłam w stopie coś na Turbo Fire.. próbowałam ćwiczyć ale jak dochodziło do wyskoków pojawiał sie duży ból.. i zrobiłam przerwę.. niestety nie wysiedziałam i za szybko wróciłam do ćwiczeń i znowu wszystko wróciło.. potem zrobiłam sobie aż 4 dni przerwy i naprawiło się
Callanetics ![]() ![]() ![]() ![]() INSANITY 2x ![]() ![]() 5 miesięcyP90X classic 3 miesiące Zuzka + TF + siłowe ogólnie co mogłam FOCUS T25 (tylko 5 tygodni.. itd itd Edytowane przez Dobrenka Czas edycji: 2012-04-14 o 12:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć momentami miałam dość tego morderczego programu, to już mnie nosi! Chce mi się ćwiczyć, chyba mi w krew wlazło. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Callanetics ![]() ![]() ![]() ![]() INSANITY 2x ![]() ![]() 5 miesięcyP90X classic 3 miesiące Zuzka + TF + siłowe ogólnie co mogłam FOCUS T25 (tylko 5 tygodni.. itd itd Edytowane przez Dobrenka Czas edycji: 2012-04-12 o 11:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niby taki zaawansowany program, niby taki fachowiec go układał, a taki błąd, przez który ludzie mogą narobić sobie poważnych problemów! Cytat:
![]() A teraz się pożalę, wczoraj po pracy za bardzo się obżarłam, przez co nie dałam rady ćwiczyć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() już mi na wagę i po centymetr.. Jak zobaczysz progres? Jak się nam pochwalisz? Cytat:
![]()
![]() |
#2367 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, jak Wam idzie? Jam dziś z siebie dumna, bo wróciłam do domu późno, ale pokonałam lenia i pojechałam z cardio power aż cycki urywało
![]() Jeśli zaś chodzi o Łysego Mordercę, to dobrze, że drze mordę, bo mnie to jednak trzeba krótko trzymać ![]() ![]() Xzora, ja też nie mogę ćwiczyć po posiłkach, dlatego startuję zaraz po przyjściu z pracy. I w ogóle to chyba podkradnę Ci pomysł powtórzenia 1 miesiąca, bo chciałabym wkalkulować się z w miarę dobrą formą na urlop. Aniolbezskrzydel jak stawy? Dobrenka, a ja to bym chciała już być choćby pod koniec 4 tygodnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podczas intensywnej aktywności fizycznej szczególnie narażone są piersi, które poruszają się bardziej niż reszta ciała. Ten organ nie ma mięśni, podtrzymywany jest jedynie dzięki więzadłom i delikatnej, łatwo rozciągliwej skórze. Bez odpowiedniego podtrzymania biustu podczas treningów więzadła Coopera rozciągają się, powodując ból i dyskomfort. Rezultatem tego procesu może być obwiśnięcie biustu, które prowadzi tym samym do bardzo bolesnych i nieestetycznych konsekwencji. Cytat:
Przedwczoraj (Pure Cardio) szło mi kiepsko, bo po obiedzie zjadłam kawałek ciasta, przez co cały czas mi bulgotało w żołądku. Za to wczoraj po pracy zjadłam lekką zupę krem (ok. 17.20), o 20.00 zaczęłam ćwiczyć i było bosko. Cardio Circuit chyba najbardziej mi się podoba. Edytowane przez xzora Czas edycji: 2012-04-14 o 09:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |||
Zadomowienie
|
![]() ![]() nie znasz się ![]() ojjjjjjjjj kochana ![]() ![]() Cytat:
Robiłaś ? i jak efekty? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Callanetics ![]() ![]() ![]() ![]() INSANITY 2x ![]() ![]() 5 miesięcyP90X classic 3 miesiące Zuzka + TF + siłowe ogólnie co mogłam FOCUS T25 (tylko 5 tygodni.. itd itd Edytowane przez Dobrenka Czas edycji: 2012-04-14 o 12:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | ||
Zadomowienie
|
Jako-tako. W krzyżu już nie boli właściwie, za to kolana- tak, zwłaszcza prawe. Ale dziś już ostro ćwiczyłam.
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.