INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 10:36   #2341
Pinsleepee
Raczkowanie

Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość

Cardio recovery jest jak balsam dla mojego ciała... Mnie czeka jutro.
Mi jakoś średnio się pan Shaun podoba. Zły nie jest, ale nie zachwyca. :P
/pamiętam, jak po pierwszych dwóch dniach nie umiałam normalnie chodzić, bo miałam na łydkach zakwasy! Napisz jutro czy jest lepiej /

Dziś ciało ćwiczyć nie chciało- robiłam wyjątkowo dużo przerw. Przy switch kicks wysiadłam totaaalnie! Ale jedna rzecz na plus- przy mountain climbers nie zrobiłam ani jednej przerwy, a często tu właśnie odpoczywałam. Więc to jedyne dobro z dzisiejszego treningu. I miło mi się rozciągało. Tyle. Jestem dziś okropnie zmęczona...
Jest zdecydowanie lepiej Dziś to się boję, że jak wrócę do domu, to padnę na pysk, bo mi się zapowiadają nadgodziny i nie wiem, o której wyjdę z pracy... ale nie ma co krakać
Pinsleepee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 13:42   #2342
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pinsleepee Pokaż wiadomość
To nie od jedzenia zależy, z helicobakterem jest jak z opryszczką - dużo osób ma wirusa, ale tylko niektórym się szpetnie wysypuje.
o widzisz nie wiedziałam

Cytat:
Jak już zaczynam ćwiczyć, to mam podobnie ale czasem mi się zdarza np jakis dłuższy wyjazd, na którym rujnuję organizm, potem łapię lenia i wszystko szlag trafia...
wyjazd integracyjny czy wypoczynkowy.. ja wypoczynkowy mam zwykle takie że ołażę się tak cały dzień że ledwo chodzę

Cytat:
Podarowałam sobie wzdychanie do Łysego przy Małżonie,
nie wzdychałam.. sam zaczoł..

Cytat:
Ale wychodzę z założenia, że przede wszystkim ma mi to sprawiać przyjemność.
i to jest dobre założenie
Bo jak sprawia, to się przykładam, a jak się przykładam, to i efekty są. I To
Cytat:
pisałam ja, Pin, senkju wery macz
itd itd
Dobrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-04, 13:45   #2343
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dobrenka Pokaż wiadomość
proponowałabym zrobić tydzień albo dwa a jak nie będziesz dawała z siebie tyle ile byś chciała zapraszam na TF albo CE
Póki co nawet daję radę, w plyometric cardio circuit moje wybieganie się przydało, jedynie siłę mięśniową mam słabszą i do tego mega zakwasy

7 maja prawdopodobnie będę musiała przerwać ćwiczenia na 2 tygodnie, także akurat zrobię pierwszy miesięczny cykl, a potem pewnie go powtórzę żeby mieć ciągłość przed drugim miesiącem.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 17:46   #2344
kas!a
Zakorzenienie

Cześć, Dziewczyny Pozwolicie, że się przyłączę? W sumie, to jestem tu po raz kolejny, bo kiedyś już ćwiczyłam z Shaunem T, ale z tego co pamiętam, to skończyłam tylko pierwszy miesiąc. Teraz zamierzam doprowadzić sprawy do końca, tym bardziej, że wakacje tuż tuż.
Jestem świeżo po dniu 5, czyli pure cardio, i to chyba moje ulubione ćwiczenia z całego insanity. Można się nieźle zasapać.
Nie wklejam wagi i wymiarów, bo ze strachu nawet nie stanęłam na wadze. Zależy mi na utracie tłuszczyku i poprawie kondycji. Po insanity zamierzam zacząć biegać, biegałam już latem i jesienią, ale kiedy zaczęły się mrozy to skończyło się moje dbanie o sylwetkę i musze pracować nad tym od nowa.

Wklejam mój pierwszy fit test:
switch kicks 58x2
power jacks 50
power knees 80
power jumps 38
globe jumps 9
suicide jumps 16
push up jacks 20
low plank oblique 45

wymiana książek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155
kas!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-05, 18:47   #2345
Pinsleepee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kas!a Pokaż wiadomość

switch kicks 58x2
power jacks 50
power knees 80
power jumps 38
globe jumps 9
suicide jumps 16
push up jacks 20
low plank oblique 45

Spojrzałam na swoje i trochę mi mina zrzedła Ale do tego też dojdziemy

Moje Drogie,skończyłam 1 tydzień, ale jutro powtórzę plyometric, bo muszę wkalkulować przerwę na sobotę. I muszę powiedzieć, że dziś ćwiczyło mi się rewelacyjnie jak na przodownicę przystało, wyrobiłam chyba z 200% normy Do tego pojeździłam trochę na szmacie, bo z braku czasu zaczęły mi się bakterie w domu lęgnąć, starałam się nie pochłonąć całej lodówki, czyli dobrze jest i nie trza psuć

Miłego wieczorku, howgh. Pin
Stary 2012-04-05, 20:02   #2346
xzora
Zakorzenienie

kas!a, witaj! Jesteś jeden dzień przede mną, ja dzisiaj zrobiłam Cardio Recovery - niezły relaks. Jak na razie Insanity strasznie mi się podoba.

Ja też biegam, zaczęłam wiosną, a zima póki co to moja najlepsza pora biegowa.

Cytat:
mi też, następnym razem się poprawimy
Stary 2012-04-06, 06:44   #2347
Pinsleepee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
mi też, następnym razem się poprawimy
No raczej

Cytat:
Jak na razie Insanity strasznie mi się podoba.
Mam tak samo i póki co jestem bardzo pozytywnie nastawiona do dalszej "wyrypy"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 10:57   #2348
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
aktywna jesteś.. ale jak to będzie miało sie do I. musisz sama sprawdzić.. Kiedy zaczynasz?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------
ciężko dokładnie ocenić bo musiałabym porównać, czy bez tego tańca nie byłoby znacznie gorzej. zaczęłam już w środę (fit test zrobiłam wcześniej). ale powiem szczerze, że te ćwiczenia są mordercze i mi się nie podoba

na drugi dzień ćwiczyło mi się już lepiej, ale do ideału jeszcze daleko. najgorsze jest to, że one są nudne ale postaram się zrobić ten 60 dniowy trening.

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 17:36   #2349
szejd
Przyczajenie

Witam, mam pytanie odnośnie tych shake'ów, które Shaun tak reklamuje, ale nie są dostępne w Polsce, spotkał się ktoś z jakąś dobrą recepturą, czy np. maślanka/kefir z płatkami owsianymi i owocami jako shake wystarczy?

Dziś mam 5 dzień recovery week, czyli Core Cardio & Balance.
Póki co jestem bardzo zadowolony z tego cyklu, dobrze mobilizuje do ćwiczeń, + jeżeli jesteś systematyczny/a to pomaga się zmobilizować, ustalić dzień szkoły/pracy pod trening.

Postępy z fit testów i wagi wrzucę jak skończę!
szejd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 17:55   #2350
Pinsleepee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
najgorsze jest to, że one są nudne ale postaram się zrobić ten 60 dniowy trening.
A to mnie zaskoczyłaś bo jak dla mnie to jest na odwrót, nie mam czasu na myślenie o pierdołach i nie "odpływam" jak np na rowerku stacjonarnym
( No chyba, że to żarcik )

I jeszcze na koniec 1go tygodnia dodam, że póki co najbardziej lubię plyometric cardio circuit
Stary 2012-04-06, 18:26   #2351
kas!a
Zakorzenienie

Cytat:
Może wynik mam nie najgorszy, bo z przerwami ćwiczę już od dobrych kilku lat. Chociaż porównałam ten mój pierwszy fittest z tym, który robiłam ok 1,5 roku temu i jest tylko minimalnie lepszy.

Cytat:
Ja też biegam, zaczęłam wiosną, a zima póki co to moja najlepsza pora biegowa.
Łączysz biegi z Insanity czy zrobiłaś sobie przerwę od joggingu?

Cytat:
na drugi dzień ćwiczyło mi się już lepiej, ale do ideału jeszcze daleko. najgorsze jest to, że one są nudne ale postaram się zrobić ten 60 dniowy trening.
Są to ćwiczenia bardziej "pro" niż inne dostępne na dvd. Czy nudne? Nie ma tam dobrej muzyki, bioderkami poruszać nie można za bardzo, ale za to tak męczą, że te 40min. szybko mi zlatuje. Rozgrzewka + rozciąganie to już 15min. a później niewiele zostaje do końca. Może nie warto w takim razie męczyć się 60 dni z ćwiczenaimi, które Ci się nie podobają? Próbowałaś turbo jam / turbo fire/ hiphop abs? Też są męczące, ale za to dużo bardziej można w nich 'poskakać'. No i z mojego doświadczenia - nie wypluwa się przy nich płuc tak bardzo jak przy Insanity.

Cytat:
Napisane przez szejd Pokaż wiadomość
Witam, mam pytanie odnośnie tych shake'ów, które Shaun tak reklamuje, ale nie są dostępne w Polsce, spotkał się ktoś z jakąś dobrą recepturą, czy np. maślanka/kefir z płatkami owsianymi i owocami jako shake wystarczy?
Też chętnie zrobiłabym taki shake w domu. Wydaje mi się, że kefir i maślanka będą daleko od ideału, wydaje mi się, że te napoje to coś bardziej z tych profesjonalnych, dostępnych w sklepach z odzywkami.

Cytat:
I jeszcze na koniec 1go tygodnia dodam, że póki co najbardziej lubię plyometric cardio circuit
Ja za to pylo najmniej. Ale może dlatego, że tak mnie męczy i drugą 'rundę' z plank position w większości spędzam na nic nie robieniu i użalaniu się nad swoim ciężkim losem.

Skończyłam właśnie pylo i wychodzi na to, że jutro mam wolne.

wymiana książek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155
kas!a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-06, 18:43   #2352
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Są to ćwiczenia bardziej "pro" niż inne dostępne na dvd. Czy nudne? Nie ma tam dobrej muzyki, bioderkami poruszać nie można za bardzo, ale za to tak męczą, że te 40min. szybko mi zlatuje. Rozgrzewka + rozciąganie to już 15min. a później niewiele zostaje do końca. Może nie warto w takim razie męczyć się 60 dni z ćwiczenaimi, które Ci się nie podobają? Próbowałaś turbo jam / turbo fire/ hiphop abs? Też są męczące, ale za to dużo bardziej można w nich 'poskakać'. No i z mojego doświadczenia - nie wypluwa się przy nich płuc tak bardzo jak przy Insanity.
Mnie też momentami nudzą te ćwiczenia. Może inaczej- tak mnie momentami wyczerpują, że mam dość i odliczam do końca.
Hiphop ABS mam zamiar wypróbować po skończeniu Insanity. Ktoś już to testował?

Cytat:
Ja za to pylo najmniej. Ale może dlatego, że tak mnie męczy i drugą 'rundę' z plank position w większości spędzam na nic nie robieniu i użalaniu się nad swoim ciężkim losem.

Skończyłam właśnie pylo i wychodzi na to, że jutro mam wolne.
Ja też najmniej lubię Plyometric. Kiedy spoglądam na "grafik" i wychodzi, że w danym dniu jest plyo- to mam chwilowa demobilizację.
A dziś miałam wolne, od jutra za to ostre zasuwanie- ostatni tydzień pierwszego miesiąca...

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2012-04-06 o 18:44
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-06, 20:38   #2353
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
spróbuj zrobić pierwszy tydzień, z mojego punktu widzenia (dzisiaj 5 trening) pierwsze dwa są najgorsze, a potem już z górki
jak dalej ci się nie będą podobać, to może zamień na turbo jam albo turbo fire? tam jest więcej układów, muzyka (miłośniczce tańca powinno się spodobać)

Cytat:
Łączysz biegi z Insanity czy zrobiłaś sobie przerwę od joggingu?
łączę, nie ma mowy, żebym odpuściła bieganie

Zauważyłam, że mój brzuch zaczął się wyraźniej kształtować. Chyba za wcześnie na efekty Insanity, chociaż mięśnie brzucha po treningach czuję wyraźnie. Tak czy inaczej, jeszcze bardziej zachęciło mnie to do Insanity:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0007.jpg (72,3 KB, 53 załadowań)
Stary 2012-04-06, 20:55   #2354
biia
Wtajemniczenie

No właśnie mnie te 40 minut straaasznie wolno leci. Ale spróbuję, zwłaszcza, że każdego następnego dnia już jest mniej wyczerpująco
chyba wrócę do zumby na wii:
http://www.youtube.com/watch?v=vW8dw...feature=relmfu
tylko, że człowiek po niej nie jest aż tak zmachany jak po insanity, a ja lubię wyzwania najwyżej będę sobie przeplatać i zobaczymy co z tego wyjdzie

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 14:08   #2355
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Stosujecie jakąś dietę przy tych ćwiczeniach? Z tego co wszędzie czytam należy stosować jakąś dietę przy każdego rodzaju ćwiczeniach aby zwiększyć efekty.

Zamierzam po maturze zabrać się za te ćwiczenia, tylko nie wiem czy jest duży sens, skoro i tak myślę że będę jadła tak jak zwykle. Jestem w stanie ograniczyć słodycze, odżywiać się trochę zdrowiej itp., ale raczej jem to co nawinie się tzw to co jest na obiad, w lodówce bądź nie wymaga dużej ilości czasu do przygotowania. W sumie to nie jest aż tak niezdrowo, ale widziałam jak na jakiś forach mają policzone ile białka, węglowodanów trzeba zjeść aby schudnąć/mieć mięśnie.
Mam 170 ważę 65kg. Bardziej zależy mi na wysportowaniu (no dobra schudnąć trochę też bym mogła). Tylko zastanawiam się czy jedząc trochę zdrowo i nie licząc tych wszystkich proporcji ile białka węglowodanów itp czy nie namacham się tylko na darmo.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-07, 15:01   #2356
xzora
Zakorzenienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;33403487]Stosujecie jakąś dietę przy tych ćwiczeniach? Z tego co wszędzie czytam należy stosować jakąś dietę przy każdego rodzaju ćwiczeniach aby zwiększyć efekty.[/QUOTE]
sama sobie odpowiedziałaś

oczywiście, że same ćwiczenia coś dają, ale też samymi ćwiczeniami cudów nie zdziałasz
Stary 2012-04-07, 20:18   #2357
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Mam kryzys. Okrutnie bolą mnie stawy... Wszelkie podskoki, skłony, przysiady to dla mnie katorga. Zrobię 3 i muszę odpocząć. Choć po skończeniu czuję satysfakcję, to w trakcie chce mi się momentami płakać...

xzora- śliczny brzucho! Długo ćwiczysz (bo chyba oprócz Insanity biegasz)?

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2012-04-11, 08:23   #2358
xzora
Zakorzenienie

aniolbezskrzydel, niedobrze z tymi stawami. Może zacznij brać glukozaminę, mi na kolana bardzo pomogła. No i ważne, żeby wzmocnić mięśnie, a Insanity na pewno Ci w tym pomoże

Ja regularnie ćwiczę od listopada, biegam co drugi dzień, do tego robiłam 8min abs, połowę A6W, no a teraz bieganie plus Insanity, mam nadzieję, że będą efekty. Póki co zauważyłam, że mięśnie są silniejsze.
Stary 2012-04-11, 09:54   #2359
Pinsleepee
Raczkowanie

Cytat:
Ja regularnie ćwiczę od listopada, biegam co drugi dzień, do tego robiłam 8min abs, połowę A6W, no a teraz bieganie plus Insanity, mam nadzieję, że będą efekty. Póki co zauważyłam, że mięśnie są silniejsze.
Podziwiam Ale efekty masz naprawdę super

Ja wczoraj miałam jakiś kryzys, robiłam pure cardio, ale musiałam przerwać 15 min przed czasem, żeby nie zemdleć i przez pół godziny nie mogłam dojść do siebie. Masakra jakaś się stała
Mam nadzieję, że dziś pójdzie znacznie lepiej
Stary 2012-04-11, 11:18   #2360
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Ja ostatni raz ćwiczyłam w niedzielę (z ogromnymi trudnościami). W poniedziałek było apogeum bólu- kiedy klękałam w kościele, dostawałam takiego promieniującego bólu krzyża, który mogę porównać do paraliżu. Dziś jest lepiej, jutro albo w piątek wracam. Ale kończę 1 miesiąc, robię Recovery week i zmieniam pakiet, bo Insanity mi nie przypasowało i naprawdę szkodzi moim stawom. Zacznę albo Hip Hop ABS albo po prostu będę biegać lub robić jakieś interwały. I 2-3 razy w tygodniu Cardio ABS jako dodatek.

Aparatka
20.12.2012 - góra

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2012-04-11 o 11:19
Stary 2012-04-11, 12:11   #2361
Pinsleepee
Raczkowanie

anielebezskrzydel, bardzo Ci współczuje. Chyba jestem w stanie wyobrazić sobie ten ból, bo choć nigdy aż tak mnie nie bolało, to ze względu na wadę wrodzoną czasem mam problemy z miednicą.
Nie ma się co katować na siłę
Stary 2012-04-12, 10:36   #2362
Dobrenka
Zadomowienie

Przepraszam dziewczyny.. Brak czasu mnie zabił
Cytat:
na którym jesteś dniu?
kończe 5 tydzień a powinnam byc w połowie 6.. wstyd mi..
Cytat:
dziewczyny pisały, że im obwód ud w cm spada, więc może i tobie się uda?
marzę o tym.. ja narazie zanotowałam -1 w najgrubszym miejscu i na środku i jeszcze miesiąc przedemną i może Asylum zdąże jeszcze zanim sie ciepło zrobi
Cytat:
Mi najbardziej zależy na 6-paku, a boję się ubytku cm w biuście. Właśnie jestem na etapie zmiany staników, bo w dotychczasowych mogłabym zmieścić dwie piersi. Nie chcę żeby mi więcej biust spadł.
Słońce nie pocieszę Cię.. mam coraz mniejsze.. miałam duże D a teraz mam średnie C.. (tak stawiam)
Cytat:
na pewno się uda, najważniejsze to żeby nie dopuścić do zbyt długich przerw (ponad 2 dni), bo wtedy zaczyna się wyszukiwać 1000 powodów
Właśnie się dopuściłam.. ale dzisiaj już muszę poćwiczyć.. musze..
Cytat:
w końcu udało się poćwiczyć kondycyjnie dałam radę, nawet mam wrażenie, że za mało się starałam, bo w ogóle się nie spociłam, za to mięśnie po kilku/kilkunastu powtórzeniach odmawiały posłuszeństwa
fit test 1
switch kicks 104 (52x2)
power jacks 41
power knees 68
power jumps 34
globe jumps 6
suicide jumps 14
low plank oblique 60 (30x2)
chwilke mnie nie było a tutaj takie cudeńska.. piękny wynik.. aż boje się robić swój no ja się pocę jak świnia i to chyba lubię najbardziej.. o mięsniach nie wspomnę

Cytat:
Miałam dziś cardio recovery i coś sobie w pachwinie naciągnęłam... problem z chodzeniem trochę, ale zobaczymy jutro
jak noga? też raz sobie naciągłam w stopie coś na Turbo Fire.. próbowałam ćwiczyć ale jak dochodziło do wyskoków pojawiał sie duży ból.. i zrobiłam przerwę.. niestety nie wysiedziałam i za szybko wróciłam do ćwiczeń i znowu wszystko wróciło.. potem zrobiłam sobie aż 4 dni przerwy i naprawiło się
itd itd

Edytowane przez Dobrenka
Czas edycji: 2012-04-14 o 12:51
Stary 2012-04-12, 10:44   #2363
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
jak noga? też raz sobie naciągłam w stopie coś na Turbo Fire.. próbowałam ćwiczyć ale jak dochodziło do wyskoków pojawiał sie duży ból.. i zrobiłam przerwę.. niestety nie wysiedziałam i za szybko wróciłam do ćwiczeń i znowu wszystko wróciło.. potem zrobiłam sobie aż 4 dni przerwy i naprawiło się

Choć momentami miałam dość tego morderczego programu, to już mnie nosi! Chce mi się ćwiczyć, chyba mi w krew wlazło. I widzę delikatne efekty na brzuchu. A skończyłam na 23 dniu. Jutro wracam! Dziś krzyż boli, ale już minimalnie. Kolana trochę bardziej, ale to właśnie ból w lędźwiowym odcinku kręgosłupa mnie najbardziej przytłaczał. Tak więc jutro dzień 24... (Plyometric - czyli wielki come back z najgorszym pakietem ćwiczeń... Szkoda, że to nie Pure Cardio :p). Chyba te kilka dni przerwy nie zaszkodziło (w sensie nie cofnie efektów- chodzi głównie o kondycję- teraz już dużo lepiej i łatwiej wykonywało mi się ćwiczenia, niż w ciągu pierwszych dwóch-trzech dni...)?

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2012-04-12, 11:09   #2364
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
A uda to też niech mi wessie. Jestem gruchą- od talii w górę widać mi żebra, mam bardzo smukłe ręce i mały biust, ale biodra w stosunku do góry są pokaźniejsze. No i tłuszcz zbiera się na udach. Ale taka moja uroda, nic nie poradzę, więc je już ukochałam.
mam dokładnie tak samo.. wąskie ramiona.. coraz mniejszy biust wąska w talii, szeroka w biodrach i cały tłuszcza jaki mam jest na udach.. dosłownie.. ale nie ukocham tej części będę ja katować aż starczy mi sił
Cytat:
Mi jakoś średnio się pan Shaun podoba. Zły nie jest, ale nie zachwyca. :P
ja go uwielbiam, ubóstwiam.. uwielbiam jak sie rozbiera, jak ćwiczy jak drze ryja.. to mnie motywuje, mobilizuje, odnajduję u siebie niespozyte pokłady energii.. choć nie zaprzeczę nie raz sprzeklinałam go i zwyzywałam
Cytat:
Dziś ciało ćwiczyć nie chciało- robiłam wyjątkowo dużo przerw. Jestem dziś okropnie zmęczona...
ja miałam raz taki trenig jak ćwiczyłam rano i drugi gdzie byłam pod wpływem @.. wkurzało mnie to.. nie lubię nie móc
Cytat:
7 maja prawdopodobnie będę musiała przerwać ćwiczenia na 2 tygodnie, także akurat zrobię pierwszy miesięczny cykl, a potem pewnie go powtórzę żeby mieć ciągłość przed drugim miesiącem.
to w sumie dobra myśl
itd itd

Edytowane przez Dobrenka
Czas edycji: 2012-04-12 o 11:25
Stary 2012-04-12, 11:20   #2365
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Słońce nie pocieszę Cię.. mam coraz mniejsze.. miałam duże D a teraz mam średnie C.. (tak stawiam)
ech, no to się sama muszę pocieszyć. Wydaje mi się, że z biustu już mi cały tłuszcz spadł i została sama tkanka gruczołowa, a jej się ruszyć nie da, więc mi już bardziej biust nie spadnie, niech nie spada

Cytat:
Dziś krzyż boli, ale już minimalnie. Kolana trochę bardziej, ale to właśnie ból w lędźwiowym odcinku kręgosłupa mnie najbardziej przytłaczał.
Ja, jako osoba z chorym odcinkiem lędźwiowym, powiem jedno - gdybym ćwiczyła program identycznie jak Shaun i reszta grupy to by mi plecy na bank wysiadły! nie wolno Ci zginać kręgosłupa tak jak oni - rozciąganie, skłony wykonuj na prostych plecach! jak zmieniasz pozycję, to najpierw prostuj kręgosłup. Ja cały czas zwracam na to uwagę, dzięki czemu nic mi się nie dzieję, a mięśnie pracują i rozciągają mi się tak samo jak im.

Niby taki zaawansowany program, niby taki fachowiec go układał, a taki błąd, przez który ludzie mogą narobić sobie poważnych problemów!

Cytat:
ja go uwielbiam, ubóstwiam.. uwielbiam jak sie rozbiera, jak ćwiczy jak drze ryja.. to mnie motywuje, mobilizuje, odnajduję u siebie niespozyte pokłady energii.. choć nie zaprzeczę nie raz sprzeklinałam go i zwyzywałam
A ja się skupiam na sobie i w ogóle nie zwracam uwagi na prowadzącego . Wkurza mnie tylko, jak mówi take a break, ja zwalniam myśląc, że to koniec ćwiczenia, a tu się okazuje, że jakiejś jednej osobie karze odpocząć.

A teraz się pożalę, wczoraj po pracy za bardzo się obżarłam, przez co nie dałam rady ćwiczyć zrobiłam połowę Pure Cardio i mi się niedobrze zrobiło, a wcześniej złapała mnie kolka. Ćwiczenie wieczorem u mnie wymaga sporego reżimu jedzeniowego, nie mogę ani za długich przerw robić, ani za krótkich, ciężkostrawne potrawy odpadają, ech. No, ale dzisiaj już nie popełnię tego błędu.
Stary 2012-04-12, 11:24   #2366
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Jestem świeżo po dniu 5, czyli pure cardio, i to chyba moje ulubione ćwiczenia z całego insanity. Można się nieźle zasapać.
cześć Kas!a jak nas więcej to raźniej też lubie pure cardio chyba najbardziej ze wszystkich
Cytat:
Nie wklejam wagi i wymiarów, bo ze strachu nawet nie stanęłam na wadze.
już mi na wagę i po centymetr.. Jak zobaczysz progres? Jak się nam pochwalisz?
Cytat:
switch kicks 58x2
power jacks 50
power knees 80
power jumps 38
globe jumps 9
suicide jumps 16
push up jacks 20
low plank oblique 45
pięknie.. czekamy na progress
itd itd
Stary 2012-04-13, 21:03   #2367
Pinsleepee
Raczkowanie

Hej Dziewczyny, jak Wam idzie? Jam dziś z siebie dumna, bo wróciłam do domu późno, ale pokonałam lenia i pojechałam z cardio power aż cycki urywało Niedługo urywanie się skończy chyba, bo mi też coś one się mniejsze wydają i to już nie jest zabawne...
Jeśli zaś chodzi o Łysego Mordercę, to dobrze, że drze mordę, bo mnie to jednak trzeba krótko trzymać A i popatrzeć miło... zresztą ja ogólnie mam słabość do łysych
Xzora, ja też nie mogę ćwiczyć po posiłkach, dlatego startuję zaraz po przyjściu z pracy. I w ogóle to chyba podkradnę Ci pomysł powtórzenia 1 miesiąca, bo chciałabym wkalkulować się z w miarę dobrą formą na urlop.

Aniolbezskrzydel jak stawy?

Dobrenka, a ja to bym chciała już być choćby pod koniec 4 tygodnia
Stary 2012-04-14, 09:44   #2368
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny, jak Wam idzie? Jam dziś z siebie dumna, bo wróciłam do domu późno, ale pokonałam lenia i pojechałam z cardio power aż cycki urywało Niedługo urywanie się skończy chyba, bo mi też coś one się mniejsze wydają i to już nie jest zabawne...
W jakim staniku ćwiczysz? Odpowiedni stanik sportowy biust trzyma w ryzach nawet przy najbardziej intensywnych podskokach, to naprawdę ważne:
Podczas intensywnej aktywności fizycznej szczególnie narażone są piersi, które poruszają się bardziej niż reszta ciała. Ten organ nie ma mięśni, podtrzymywany jest jedynie dzięki więzadłom i delikatnej, łatwo rozciągliwej skórze. Bez odpowiedniego podtrzymania biustu podczas treningów więzadła Coopera rozciągają się, powodując ból i dyskomfort. Rezultatem tego procesu może być obwiśnięcie biustu, które prowadzi tym samym do bardzo bolesnych i nieestetycznych konsekwencji.

Cytat:
Xzora, ja też nie mogę ćwiczyć po posiłkach, dlatego startuję zaraz po przyjściu z pracy. I w ogóle to chyba podkradnę Ci pomysł powtórzenia 1 miesiąca, bo chciałabym wkalkulować się z w miarę dobrą formą na urlop.
Raz próbowałam biegać zaraz po przyjściu z pracy, to myślałam tylko o jedzeniu, na koniec skróciłam trening, bo już nie wytrzymałam z głodu. Nie wiem czy dałabym radę tak ćwiczyć Insanity. Plus jest taki, że nie jadłabym wtedy kolacji zaraz przed snem, a ćwicząc wieczorem inaczej się nie da (tzn. da się, ale ja wcześnie chodzę spać, żeby przed pracą biegać).

Przedwczoraj (Pure Cardio) szło mi kiepsko, bo po obiedzie zjadłam kawałek ciasta, przez co cały czas mi bulgotało w żołądku. Za to wczoraj po pracy zjadłam lekką zupę krem (ok. 17.20), o 20.00 zaczęłam ćwiczyć i było bosko. Cardio Circuit chyba najbardziej mi się podoba.

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2012-04-14 o 09:46
Stary 2012-04-14, 12:45   #2369
Dobrenka
Zadomowienie

Cytat:
Moje Drogie,skończyłam 1 tydzień
pierwsze koty za płoty
Cytat:
ale powiem szczerze, że te ćwiczenia są mordercze i mi się nie podoba
nie znasz się
Cytat:
najgorsze jest to, że one są nudne g.
ojjjjjjjjj kochana chyba się nie polubimy
Cytat:
Napisane przez szejd Pokaż wiadomość
spotkał się ktoś z jakąś dobrą recepturą, czy np. maślanka/kefir z płatkami owsianymi i owocami jako shake wystarczy?
wiesz na pewno nie zaszkodzi.. ja ostatnio wyczytałam o fajnym szejku.. bierzesz jakieś mrożone owoce (ze świeżymi teraz jest jeszcze jak jest) i mksujesz z błonnikiem (podobno w aptece mozna kupić) i jogurtem naturalnym
Cytat:
hiphop abs?
Robiłaś ? i jak efekty?
Cytat:
Kiedy spoglądam na "grafik" i wychodzi, że w danym dniu jest plyo- to mam chwilowa demobilizację.
dlatego ja nie podglądam.. teraz podglądnęłam i żałuje.. miałam dzisiaj miec fit test i max interval circuit pierwszy raz ale jak zobaczyłam co się tam dzieję to mając cały tydzień tylko core cardio and ballance postanowiłam zrobić fit tesy a "max" w poniedziałek
Cytat:
Zauważyłam, że mój brzuch zaczął się wyraźniej kształtować. Chyba za wcześnie na efekty Insanity, chociaż mięśnie brzucha po treningach czuję wyraźnie. Tak czy inaczej, jeszcze bardziej zachęciło mnie to do Insanity:
Ty małpo jaki Ty masz piękny brzuszek jak tak dalej pójdzie to będziesz nieźle wyglądać na końcu.. nie ma co
itd itd

Edytowane przez Dobrenka
Czas edycji: 2012-04-14 o 12:47
Stary 2012-04-14, 13:26   #2370
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Aniolbezskrzydel jak stawy?
Jako-tako. W krzyżu już nie boli właściwie, za to kolana- tak, zwłaszcza prawe. Ale dziś już ostro ćwiczyłam. "Cofnęłam" się o 2 dni, więc zaczęłam od 22 dnia, zamiast iść dalej, czyli robić 24. Zrobię pełen tydzień, potem Recovery Week i zobaczymy. Może powtórzę 1 miesiąc. A jakby co, to Hip Hop ABS już mam na kompie.

Cytat:
Ja, jako osoba z chorym odcinkiem lędźwiowym, powiem jedno - gdybym ćwiczyła program identycznie jak Shaun i reszta grupy to by mi plecy na bank wysiadły! nie wolno Ci zginać kręgosłupa tak jak oni - rozciąganie, skłony wykonuj na prostych plecach! jak zmieniasz pozycję, to najpierw prostuj kręgosłup. Ja cały czas zwracam na to uwagę, dzięki czemu nic mi się nie dzieję, a mięśnie pracują i rozciągają mi się tak samo jak im.

Niby taki zaawansowany program, niby taki fachowiec go układał, a taki błąd, przez który ludzie mogą narobić sobie poważnych problemów!
Dziękuję za radę. Dziś ją wykorzystałam (choć w sumie w Pure Cardio nie ma tylu skłonów i ćwiczeń, w których mocno można nadwyrężyć ten odcinek kręgosłupa)- ćwiczyło się lepiej.

Cytat:
wiesz na pewno nie zaszkodzi.. ja ostatnio wyczytałam o fajnym szejku.. bierzesz jakieś mrożone owoce (ze świeżymi teraz jest jeszcze jak jest) i mksujesz z błonnikiem (podobno w aptece mozna kupić) i jogurtem naturalnym
Koktajl można zrobić z wszystkiego dosłownie. Ale jeśli to ma być jakieś "paliwo" dla mięśni, to taki domowy to za mało.

Aparatka
20.12.2012 - góra
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości