Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 10:32   #241
sylwia-0071
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

Witam i o samopoczucie pytam

Ja chodze do ginka na NFZ i jestem zadowolona, czas wizyt dla mnie wystarczajacy, odpowiada na kazde nawet glupie pytanie, pozartuje, na USG tez duzo czasu poswieca w 12 tyg trwalo 30 min

łóżeczko bede miała drewniane pozyczone od przyjaciółki, materac zamierzam kupic kokosowy, z przewijaka rezygnuje, przy pierwszym dziecku go nie mialam teraz tez sobie bez niego poradze

chcialabym sie Was poradzic, ide w maju na wesele ktore ma sie odbyc w stylu kubansko-hawajskim, nie wiem co mam ubrac- myslalam o jakiejs sukience w kwiaty gorzej z wlosami, bo jaka mam zrobic sobie fryzure zeby pasowala do tego stylu kubanskiego?? mam blond wlosy do polowy lopatek. mozecie mi cos podpowiedziec??

sukienka w kwiaty to chyba nie jest styl kubanski??? pomocy

Edytowane przez sylwia-0071
Czas edycji: 2012-04-11 o 10:39
sylwia-0071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:34   #242
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Tamlin, ja proponuje, po maszynkowym goleniu wysmarować się Acnosanem , naprawdę pomaga. Jak byłam w ciąży to lekarz mnie z leksza zrugał jak zobaczył jaka jestem wysypana i powiedział, że to jest niebezpieczne gdyż znajdują się tam bakterie.

Bafi a to jest płyn czy krem??
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:36   #243
sandra23s
Zadomowienie

witam sie po sniadanku
niestety nie moge pic herbaty bo mam po niej okropne mdlosci
u mnie dzis sloneczko swieci,pieknie jest
ja tez kupie lozeczko drewniane do domu a turystyczne na wyjazdy-obowiazkowo-przy synku niestety nie mialam i jak gdzies jechalismy to spal z nami a po powrocie do domu byl koszmar przy usypianiu go w lozeczku.
a oto moje wczorajsze zakupy(nie wiem jeszcze czy to chlopczyk czy dziewczynka wiec kupuje dla kazdego po troszke)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_7947.jpg (99,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_7948.jpg (76,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_7949.jpg (78,8 KB, 23 załadowań)

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:38   #244
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Bafi a to jest płyn czy krem??
Płyn i bardzo się sprawdza ja sama zauważyłam że skóra w ciąży jest taka wrażliwa, że byle co ją podrażnia.

A i jedno jeszcze mój brzuch wygląda jak u małpy, włosy się jakieś takie widoczne zrobiły ale za to jak paznokcie rosną i się nie łamią. To akurat w ciąży lubię

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Konczi tu taki mały podpowiadacz

http://www.i-apteka.pl/product-pol-3...-plyn-80g.html

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:38   #245
colds
Zakorzenienie

a ja chyba zrobię zamówienie na allegro dla Dzidka.

sandra - sliczne ubranka
Stary 2012-04-11, 10:40   #246
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi ja od samego początku używam takich lampek jednowatówek, które włączane są bezpośrednio do kontaktu (moje mają czujnik zmroku więc nie muszę pamiętać o włączaniu i wyłączaniu. I z mojego 5 letniego doświadczenia, sprawdzają się idealnie. Ale mała lampka nocna też się przyda, w przypadku gdybyś musiała maluszka przebrać.
yy to takie lampki do kontaktu ? to chyba nie fajnie bo ja mam kontakty przy podłodze

Cytat:
Napisane przez sylwia-0071 Pokaż wiadomość

chcialabym sie Was poradzic, ide w maju na wesele ktore ma sie odbyc w stylu kubansko-hawajskim, nie wiem co mam ubrac- myslalam o jakiejs sukience w kwiaty gorzej z wlosami, bo jaka mam zrobic sobie fryzure zeby pasowala do tego stylu kubanskiego?? mam blond wlosy do polowy lopatek. mozecie mi cos podpowiedziec??
Może pokręć je na fale, strzel sobie mokrą włoszkę na nich i kwiaty we włosy i jest

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Płyn i bardzo się sprawdza ja sama zauważyłam że skóra w ciąży jest taka wrażliwa, że byle co ją podrażnia.

A i jedno jeszcze mój brzuch wygląda jak u małpy, włosy się jakieś takie widoczne zrobiły ale za to jak paznokcie rosną i się nie łamią. To akurat w ciąży lubię

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Konczi tu taki mały podpowiadacz

http://www.i-apteka.pl/product-pol-3...-plyn-80g.html

właśnie sobie go zapodam bo ja coś o maści czytałam że to maleńkie jest i jak się tym wysmarować? zobaczymy czy się spisze ... skocze sobie po to do apteki za chwil kilka
Stary 2012-04-11, 10:49   #247
Iwoncia81
Zakorzenienie

Jeee, chociaż z lampką nocną mam spokój bo już mam od dawna jak nosiłam prace do domu i trza było se poświecić :P

A co do imion to ja też znowu mam dylemat bo miał być Damian, a ostatnio usłyszałam jak ktoś na dworze wołał Igor.
No i tak medytuje nad tymi dwoma imionami a co ostatecznie wyjdzie to nie wiem

Słonko u mnie jakieś niezdecydowane - raz świeci raz nie...
Aaa ide ten bigos grzać a potem wybywam
To do potem
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:56   #248
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

hej dziewczynki! ale jaja juz III czesc! tyle mnie nie bylo a tu tqakie zmiany. nie udzielam sie bo jestem jeszcze w pl a wiec na siedzenie na wizazu malo.

zanim was nadrobie to minie troche. mam pytanie: slyszalyscie moze o jakims sposobie hartowania sutkow przed karmieniem? spirytusem salicylowym slyszalam, a pozniej olejkiem.

ajak na chwile obecna to tp mam na 27.09 i nie bylo nic miedzy nozkami tak wiec na chwile obecna bedzie dziewczynka. to bylo w 15tc i zdjecie usg z gory. ale lekarka nie powiedziala na 100%.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:56   #249
elena_100
Wtajemniczenie

Też chodzę do ginekologa prywanie i płacę 70 zł za wizytę (w tym usg). Wizyty mam co 3 tygodnie wyznaczone. Tyle, że ja się muszę tam usiedzieć bo nie ma zapisów na godzinę konkretną.
Gin z NFZ byłby mnie wykończył, bo ja uważam, że tacy co nie mają praktyki w szpitalu powinni wogóle nie leczyć

Konczi lampka nocna jest przydatna, ale nie wiem czy musisz wymieniać komodę. Są przewijaki, które można założyć na łóżeczko.

Paznokcie mogę malować i zmywać normalnie. Nic mi nie jest. Nawet dziś po raz pierwszy zjadłam żółty ser Teraz się będę zastanawiać czy wszystko ok, skoro prawie wszystkie objawy ciążowe mi minęły Rany ja i ta moja wyobraźnia.

Imiona, zakupy, to w maju jak już się dowiem co za pasażer na gapę siedzi w moim brzuchu

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:58   #250
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Gratuluje chłopczyka - to tak jak u mnie, tylko ja cały czas sądziłam, że będzie dziewczynka, a tu taka niespodzianka. Mój też stoi na głowie tylko, że u mnie to prawie w kanale rodnym i dlatego mam leżeć. Same chłopaszki w tym grudniu poczęte
Połówkowe u mnie 4 maja

A co do imienia to u mnie nie będzie wesoło. Przysiądziemy z mężem kiedyś i będziemy analizować i wybierać. Już się boje

Dopiasałam do wyprawki lamkę nocną.
to pewnie przez te świąteczne sprzątanio-ganianie.odpoczywaj sobie duzo i dbaj o siebie
Cytat:
Napisane przez sylwia-0071 Pokaż wiadomość
Witam i o samopoczucie pytam

Ja chodze do ginka na NFZ i jestem zadowolona, czas wizyt dla mnie wystarczajacy, odpowiada na kazde nawet glupie pytanie, pozartuje, na USG tez duzo czasu poswieca w 12 tyg trwalo 30 min

łóżeczko bede miała drewniane pozyczone od przyjaciółki, materac zamierzam kupic kokosowy, z przewijaka rezygnuje, przy pierwszym dziecku go nie mialam teraz tez sobie bez niego poradze

sukienka w kwiaty to chyba nie jest styl kubanski??? pomocy
co do sukienki to nie mam pomysłu ale jesli chodzi o włosy to bym je związała na bok np w jakiś splot czy warkocz i tam wpieła kwiatek
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 10:59   #251
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

To i ja zakupie ten specyfik przyda się na moją podrażnioną skóre.
No i to łóżeczko turytyczne też zakupie, bo pewnie większość czasu będziemy spędzać u babci na wsi. W sumie to wygoda będzie z takim łóżeczkiem Też dopisałam do listy. Mąż oszaleje jak mu ją pokaże. Teraz będę w domciu siedzieć to będę miała duuużooo czasu na robie listy potrzebnych rzeczy dla maluszka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 11:00   #252
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ja też strasznie bym chciała wiedziec a wolałabyś syna czy córkę? To Twoja pierwsza ciąża? Wiem, że najważniejsze, żeby było zdrowe, ale podświadomie czuje, że to będzie dziewczynka - tżet, że syn a co do ruchów to czułam dwa, trzy razy takie coś dziwnego, delikatnego, a chce już czuc na maksa

Dokładnie taki sam kupujemy tylko brąz z beżem i do tego porządny materacyk,tylko na razie kompletnie nie wiem który jest najlepszy dla dzidziusia a wybór taki że głowa mała

Aha kochane wiecie może czy w ciąży można wykonywać mikrodermabrazję diamentową?
ja ostatnio bedac z tz u ortopedy zapytałam o materace i powiewdział, że najlepsze to lateksowe w całosci my taki bedziemy kupowac, już na allegro upatrzyłam ;p

a mikrodermabrazji nie mozna, podobnie jak peelingu kawitacyjnego

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33462647]Dziewczynki,właśnie wróciłam od gina i mojemu dzidkowi kutasek nie odpadł i jest chłopczykiem
Chyab zostanie jakimś joginem bo znowu stał na główce
2 maja mam to usg połówkowe

GRATULACJE

co do ACONSAN T moge powiedziec, że jest bardzo fajny, ale ja po kilku zastosowaniach dostałam uczulenia i to na plecach tylko, że ja stosowałam w walce z tradzikiem, który podobno miał w ciazy zniknać

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-04-11 o 11:02
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 11:00   #253
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Dearlie, nie dziwię Ci się, że jesteś zła. też bym była.co za debil z tego lekarza, aż mi się ciśnienie podniosło

u mnie usg genetyczne trwało ponad pół godziny. maluszek był bardzo ruchliwi i lekarzowi zależało by dobrze go pomierzyć. w tym wypadku milimetry mają ogromne znaczenie. a dzidziuś kręcił się niesłychanie....

ginekolog nie spieszył się, sprawdził wszystko dokładnie, tzn. czy ma obydwie rączki i nóżki, czy są wszystkie paluszki, czy jest kość nosowa, czy kręgosłup jest cały, jakiej wielkości jest fałdka na karku. poza tym zaraz po badaniu dostałam całą rozpiskę z danymi, gdzie wyliczone jest prawdopodobne ryzyko wystąpienia wag genetycznych.

badania krwi nie robiłam więc nie wiem jak to wygląda. może dziewczyny coś podpowiedzą.

pytasz czy tak powinno wyglądać badanie. moim zdaniem nie. zupełny brak szacunku dla pacjentki i jej uczuć chyba rozszarpałabym tego lekarza.
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Co to za cymbał z tego lekarza!!!
Nie dość że sie zapłaci to jeszcze tak badanie wykonać????!!!!
U mnie trwało 15 minut bo dzieciaczek grzeczny więc wszystko spokojnie szło pomierzyć.
Wszystko mi lekarz pokazywał gdzie, co i w jakim miejscu jest i czy wszystko w porządku.
Potem pobrał krew do badania i czekałam na wynik 4 dni. Pojechałam po wyniki i na tym koniec.
Kurde ale sie zbulwersowałam że tak traktują lekarze swoje pacjentki
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
O szlak jasnynie tak nie powinno wyglądać badanie. Przecież to kpina jakaś. Już więcej bym do tego lekarza nie poszła. Nawet nie wiesz jakie ma dzidzia wymiary wszystkiego bo kretyn nie powiedział. U mnie trwało badanie jakieś 20 min bo dzidzia się wierciła troszke i Pani doktor musiała się postarać,żeby ją pomierzyc. Ale pokazywała nóżki,rączki,buźke itp. Nie dziwie się,że jesteś oburzona,też bym była.

Obudziłam się bo głodna byłam. Zjadłam i ide spać dalej
to dobranoc
Cytat:

jestem w szoku .... u nas było opóźnienie faktycznie ale ... było warto byliśmy niecałe 25 minut w gabinecie .. weszliśmy, od razu na kozetkę i usg .. trwało 10 minut, później słuchaliśmy serduszka i pan doktor wszystko nam tłumaczył po czym pobrano mi krew i kazano czekać na wyniki do około 10 dni dostaliśmy po 5 dniach rozpiskę wyników razem ze wskaźnikami i naszymi przedziałami - byliśmy bardzo zadowoleni ...
w Waszym przypadku jestem w szoku i to niemałym ... przecież trzeba wykonać 2 pomiary każdego parametru w odstępie czasowym ... szok ... niekompetencja górą ... w tym szpitalu chyba mierzą na ilość nie na jakość ...
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
To była gruba przesada, pomijając fakt, że Ty jesteś niezadowolona i to jak Cię potraktowali to zastanawiam się jak ten lekarz mógł w ciągu 1 minuty ocenić wszystko. Jak ja byłam na prenatalnym to owszem, mały poślizg był, ale spowodowany tym, że jedna dziewczyna musiała wyjść pochodzić bo Dzidziuś był źle ułożony, ale już przy samym badaniu nie mam żadnych zastrzeżeń. Już więcej na Twoim miejscu bym tam nie poszła. To jest naprawdę nie do pomyślenia, aby tak przykładać się do badań, za które się tyle płaci i które są tak ważne.
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Dearlie ja bym też była oburzona, moje badanie trwało z 20 minut. Lekarz wszystko nam tłumaczył, pokazywał, szok, że tak cię potraktowali. Tyle za to zapłaciłaś. Biedulko
Kochane dzięki za wyjaśnienie. Od razu wydawało mi się, że coś jest nie tak, bo pamiętam jak tutaj opisywałyście swoje badania. Cieszyłyście się tym, że poszczególne części ciałka maluszka dobrze się rozwijają oraz, że padły pierwsze sugestie co to płci dziecka. Jestem wściekła na siebie, że tam na miejscu nie zareagowałam, ale mądry Polak po szkodzie. Byłam w takim szoku, że to już, że jedynie pożegnałam się. Było mi tym bardziej przykro, gdyż to było pierwsze usg, podczas którego był mój TŻ, bo nareszcie był w Polsce podczas mojej wizyty. To dla niego ważny moment, a tak nas potraktowano.

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
dearlie... Może powinnaś to zgłosić gdzieś wyżej?
Powinnas zostać poinformowana o wynikach, miec wpisane do karty pomiary najwazniejsze/i/lub dostać specjalny wydruk. Ja otrzymalam wydruk, lekarz sprawdzał po kolei mózg, brzuszek, mierzyl (kość udowa, obwód głowki, obwód brzuszka, wymiar dwuciemieniowy,) po za tym zapewnił mnie że wszhystko przebiega prawdidłowo i przy badaniu usg opisywał dokładnie to co widzi + płeć
Przykro mi że trafiłas tak, rutyna rutyna i brak szacunku, zimne podejscie, pogoń za kasą. Poszukałabym na Twoim miejscu w internecie informacji na ten temat a jak nie to uderzyła wyżej (pismo bo wtedy muszą Ci odpowiedziec) bo 180 zl za takie coś to jakas paranoja. Bez przesady traktuja cięzarówki jak maszynki do robienia pieniedzy.
Enigmama właście poważnie zastanawiam się nad napisaniem jakiejś skargi. Z tym, że jestem zupełnie zielona w tych sprawach. Powinnam takie pismo skierować do dyrektora szpitala czy gdzie? Powiem Wam, że jestem tak wściekła, że chyba nie odpuszczę. Wszystkie kobiety, które były ze mną w kolejce były skierowane na badania na NFZ. A ja przecież zapłaciłam kupę kasy za to badanie, a tak naprawdę nie wiem nic, dosłownie nic. Może dostanę jakieś szczegóły z wynikami badań? Tak czy siak, z tego co piszecie, nie tak powinno odbywać się to badanie.

Cytat:
widzę że wszyscy oburzeni badaniami jaki miała Dearlie .. ja również nie popuściłabym tego bo tak nie można .. a właśnie dostałaś wyniki i pomiary dzieciątka ??
Nie dostałam nic! Po usg wręczono mi jedynie kartkę ze skierowaniem na badanie krwi i to wszystko.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
I dlatego nie życze Polnej nawet najgorszemu wrogowi. Ten szpital to porażka. Syf, brud a do tego lekceważenie kobiet. Zmień szybciutko lekarza. Polecam przychodnię na Kasprzaka i doktor Konarską, no i doktora Dydowicza. wspaniali ludzie, z paulą chodziłam do Konarskiej, ale miała wypadek i ciążę kończyłam u Dydowicza. Polecam z czystym sumieniem. Doktor Klejewski z Cienistej też jest bardzo dobry, ale się ceni mocno.
Ja mam swojego lekarza prowadzącego w Lesznie, dr Waszyńskiego. Jestem bardzo zadowolona z niego. To on skierował mnie na badania na Polną, gdyż w naszych okolicach nigdzie bliżej nie wykonują testu podwójnego. Na szczęście to była moja pierwsza ( i oby ostatnia ) wizyta na Polnej. To jest jakaś kpina, żeby tak traktować pacjentów, tym bardziej kobiety w ciąży. Czytałam, że kilka mamuś z wątku planuje rodzić w tym szpitalu... Kochane zastanówcie się nad tym dobrze.
Stary 2012-04-11, 11:02   #254
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
No i to łóżeczko turytyczne też zakupie, bo pewnie większość czasu będziemy spędzać u babci na wsi. W sumie to wygoda będzie z takim łóżeczkiem Też dopisałam do listy. Mąż oszaleje jak mu ją pokaże. Teraz będę w domciu siedzieć to będę miała duuużooo czasu na robie listy potrzebnych rzeczy dla maluszka

Ja też modyfikuję owe listy w jedną konkretną całość ... pozycji masa .. od maja ruszymy z zakupami jak tylko będziemy po drugich prenatalnych
Stary 2012-04-11, 11:06   #255
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:

Ja też modyfikuję owe listy w jedną konkretną całość ... pozycji masa .. od maja ruszymy z zakupami jak tylko będziemy po drugich prenatalnych
Ja też po połówkowym zaczynam działać. Na początek rzeczy mniej ważne.
Stary 2012-04-11, 11:10   #256
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też po połówkowym zaczynam działać. Na początek rzeczy mniej ważne.

a ja nie wiem jak będzie z moim połówkowym ehh bo dzisiaj mam wizytę 19t .. a kolejna będzie 23t ... uż przed prenatalnymi ... no i jopa bo powinno być w 20tygodniu tak ?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Nie dostałam nic! Po usg wręczono mi jedynie kartkę ze skierowaniem na badanie krwi i to wszystko.
jak to nic? to jaka jest przezierność? nic nie wiesz? masakra ja bym tam wróciła i poprosiła o swoje wyniki badań prenatalnych do konsultacji ze swoim lekarzem prowadzącym ... no jak tak można !

masz rachunek za badania ????

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-04-11 o 11:13
Stary 2012-04-11, 11:12   #257
Agnes!84!!
Rozeznanie

Dearlie powinnaś dostać informację ze wszystkimi pomiarami. Moze dostaniesz jeszcze z wynikami krwi, ale watpie ze lekarz w tak krotkim czasie wykonal rzetelne badanie. To jest niewykonalne. Ja to chyba bym tam poszla i zrobila awanture, jestem cieta na takich lekarzy
Stary 2012-04-11, 11:14   #258
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja nie wiem jak będzie z moim połówkowym ehh bo dzisiaj mam wizytę 19t .. a kolejna będzie 23t ... uż przed prenatalnymi ... no i jopa bo powinno być w 20tygodniu tak ?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

jak to nic? to jaka jest przezierność? nic nie wiesz? masakra ja bym tam wróciła i poprosiła o swoje wyniki badań prenatalnych do konsultacji ze swoim lekarzem prowadzącym ... no jak tak można !
Konczi mój lekarz mówił, żebym to prenatalne zrobiła między 21 a 22 tc, a babka w przychodni, że oni robią po 22, bo tak jest najlepiej, do 24 tc. Ja idę w 22 tc. wg OM a w 23 tc. wg usg i mama nadzieję, że wyjdzie ok.

Stary 2012-04-11, 11:15   #259
Sojka1990
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczynki

Dzisiaj piękne słoneczko świeci, tak jak i wczoraj

Chciałam wam pokazać kolejne lumpkowo-tescowe zdobycze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04124.jpg (34,0 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04130.jpg (54,5 KB, 53 załadowań)
Stary 2012-04-11, 11:15   #260
Konto usunięte

Cytat:
Hehe ja pare dni temu zrobiłam liste bo Tż się upominał(w sumie to mnie tym zaskoczył).Ciesze sie,to bardzo fajnie z jego strony
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

ja ostatnio bedac z tz u ortopedy zapytałam o materace i powiewdział, że najlepsze to lateksowe w całosci my taki bedziemy kupowac, już na allegro upatrzyłam ;p

a mikrodermabrazji nie mozna, podobnie jak peelingu kawitacyjnego

GRATULACJE

co do ACONSAN T moge powiedziec, że jest bardzo fajny, ale ja po kilku zastosowaniach dostałam uczulenia i to na plecach tylko, że ja stosowałam w walce z tradzikiem, który podobno miał w ciazy zniknać
dziękuje kochana
ja co prawda trądziku ani żadnych pryszczy nie mam ale bardzo mam suchą skóre i skóra mi schodzi nawet czasem.masakra
ale pociesze Cie ze mojej koleżance trądzik zniknął w trzecim trymestrze ciąży

sojka śliczne

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-04-11 o 11:17
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 11:16   #261
weronika_91
Zakorzenienie

To i ja sobie zakupię ten płyn ale to jutro bo dziś się nigdzie nie wybieram

sandra23s
i Sojka1990 ciuszki śliczniusie

Ja chodzę do gina na NFZ i jestem bardzo zadowolona. W gabinecie jestem średnio około 20 minut. Jutro jak mi powiedział ostatnio będziemy szukać płci więc może pobędę tam dłużej myślę że nie będzie miał nic przeciwko, aby Tż-et wszedł na USG.

Jeśli znacie jakieś dobre maści, kremy, żele po bądź przed goleniem to piszcie

Co do imienia to u mnie jeśli będzie chłopczyk będzie to najprawdopodobniej Jan a jak dziewczynka to Nadia, Laura bądź Agata

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2012-04-11 o 11:19
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 11:16   #262
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Dearlie powinnaś dostać informację ze wszystkimi pomiarami. Moze dostaniesz jeszcze z wynikami krwi, ale watpie ze lekarz w tak krotkim czasie wykonal rzetelne badanie. To jest niewykonalne. Ja to chyba bym tam poszla i zrobila awanture, jestem cieta na takich lekarzy
Zgadzam się.
Dearlie, zadzwoń może najpierw do tego szpitala i dowiedz się czy wyniki dostaniesz razem z tymi z krwi, jeśli nie - to awantura. Kto to widział brać tyle kasy za takie badanie

Swędzi mnie brzuch!

Co do imion, to mam 2 męskie: Kamil i Ignacy.
A dla dziewczynki Laura, Janina albo Barbara ale tu mamy większy zgryz...
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 11:17   #263
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Konczi mój lekarz mówił, żebym to prenatalne zrobiła między 21 a 22 tc, a babka w przychodni, że oni robią po 22, bo tak jest najlepiej, do 24 tc. Ja idę w 22 tc. wg OM a w 23 tc. wg usg i mama nadzieję, że wyjdzie ok.
to u mnie będzie tak samo ... to poradnia genetyczna jest i mają bardzo dobrą renomę ... więc pewnie wiedzą co robią ...

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki

Sojka super ciuszki ... biały komplecik mi się podoba nieziemsko !
Stary 2012-04-11, 11:18   #264
lourose
Wtajemniczenie

Sojka, ekstra ciuszki!
Weronika, też myślałam o Janie.

A co do lekarza to chodzę prywatnie i płace 120zł za wizytę, razem z usg...
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 11:18   #265
Konczita
Zakorzenienie

idę bo nie odejdę do kompa ... idę do apteki
do później
Stary 2012-04-11, 11:22   #266
Sojka1990
Zadomowienie

toż to skandal z tymi prenatalnymi na tej waszej nieszczęsnej Polnej !!
Jakbym wzieła takiego ;/

Przecież powinie debil dać opis USG
Stary 2012-04-11, 11:24   #267
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

sandra23s
i Sojka1990 ciuszki śliczniusie

Ja chodzę do gina na NFZ i jestem bardzo zadowolona. W gabinecie jestem średnio około 20 minut. Jutro jak mi powiedział ostatnio będziemy szukać płci więc może pobędę tam dłużej myślę że nie będzie miał nic przeciwko, aby Tż-et wszedł na USG.

Co do imienia to u mnie jeśli będzie chłopczyk będzie to najprawdopodobniej Jan a jak dziewczynka to Nadia, Laura bądź Agata
U mnie po minucie usg powiedział, że chłopak, lekarz doświadczony widzi odrazu. Chyba, że nie pokaże to wtedy klops.

Jak widzę u Was te ubranka to mam ochotę lecieć do sklepu i kupować - ale musze leżeć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 11:25   #268
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry dziewczynki

Oj mamuska, ale piękne zdobycze

Konczi nie idź!!

Stary 2012-04-11, 11:26   #269
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
[B]

ja ostatnio kupiłam bielendy balsam nawilzający do ciała dla kobiet w ciąży sexy mama i jest bardzo fajny,jestem zaskoczona bo fajnie nawilża,nie mam żadnych czerwonych krostek i takich tam

anusia u mnie to samo,jak tylko sie obraz usg pokazała to powiedziałą że chłopak,pozniej tylko sobie ogladal dokladniej bo mi opisywał żebym widziała

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-04-11 o 11:27
Stary 2012-04-11, 11:28   #270
maggie123
Zakorzenienie

Witajcie Dziewczynki tego pięknego słonecznego dnia
troszkę się martwię, bo od wczoraj mam jakieś taki śluz w kolorze kremowym taki ciągnący się. Nie wiem, czy to może być jakaś infekcja, czy to normalne przy stosowaniu luteiny. przy kolejnej wizycie, muszę się zapytać, czy możemy wrócić do duphastonu, bo już mam dość aplikowania sobie po 2 tabletki dopochwowo 2 razy dziennie. i ciągle czuję, że "coś" ze mnie "leci". I tak biegam do wc sprawdzając, czy to przypadkiem nie krwawienie....
Ja od samego początku chodze do gina na nfz. Ale trafił mi się skarb wśród lekarzy. Normanie w gabinecie spędzam od 40 min do godziny (przy normalnej wizycie; troszkę dłużej, jak ląduję na samolocie). każde usg to dodatkowe 30-40 min. Jedyny minus, że przyjmuje tylko w przychodni. Muszę wreszcie zmobilizować się i zadzwonić do szkoły rodzenia i się zapisać. O co warto pytać, dzwoniąc do takiej szkoły?

Macie pojęcie, że w moim pięknym mieście na wschodzie w żadnym szpitalu (nawet płatnie) nie chcą dawać znieczulenia....
A ostatnio znajoma opowiadała, że rodziła w poznaniu. W państwowym szpitalu. Bez żadnej dopłaty miała pokój jednoosobowy. Tam gdzie rodziła, była do końca pobytu w szpitalu. Pokój przestronny z wygodną kanapą dla męża.... To możliwe?

Cytat:
Dzień dobry dziewczynki
Cytat:
Cytat:

Sojeczko, ja w tesco nic nie mogę znaleźć ciekawego i ceny wcale niemałe.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości