|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Witam i o samopoczucie pytam
![]() Ja chodze do ginka na NFZ i jestem zadowolona, czas wizyt dla mnie wystarczajacy, odpowiada na kazde nawet glupie pytanie, pozartuje, na USG tez duzo czasu poswieca w 12 tyg trwalo 30 min łóżeczko bede miała drewniane pozyczone od przyjaciółki, materac zamierzam kupic kokosowy, z przewijaka rezygnuje, przy pierwszym dziecku go nie mialam teraz tez sobie bez niego poradze chcialabym sie Was poradzic, ide w maju na wesele ktore ma sie odbyc w stylu kubansko-hawajskim, nie wiem co mam ubrac- myslalam o jakiejs sukience w kwiaty gorzej z wlosami, bo jaka mam zrobic sobie fryzure zeby pasowala do tego stylu kubanskiego?? mam blond wlosy do polowy lopatek. mozecie mi cos podpowiedziec?? sukienka w kwiaty to chyba nie jest styl kubanski??? pomocy Edytowane przez sylwia-0071 Czas edycji: 2012-04-11 o 10:39 |
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bafi a to jest płyn czy krem??
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
witam sie po sniadanku
niestety nie moge pic herbaty bo mam po niej okropne mdlosci ![]() u mnie dzis sloneczko swieci,pieknie jest ![]() ja tez kupie lozeczko drewniane do domu a turystyczne na wyjazdy-obowiazkowo-przy synku niestety nie mialam i jak gdzies jechalismy to spal z nami a po powrocie do domu byl koszmar przy usypianiu go w lozeczku. a oto moje wczorajsze zakupy(nie wiem jeszcze czy to chlopczyk czy dziewczynka wiec kupuje dla kazdego po troszke )
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Płyn i bardzo się sprawdza ja sama zauważyłam że skóra w ciąży jest taka wrażliwa, że byle co ją podrażnia.
A i jedno jeszcze mój brzuch wygląda jak u małpy, włosy się jakieś takie widoczne zrobiły ale za to jak paznokcie rosną i się nie łamią. To akurat w ciąży lubię ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Konczi tu taki mały podpowiadacz http://www.i-apteka.pl/product-pol-3...-plyn-80g.html
|
#246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i kwiaty we włosy i jest ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
właśnie sobie go zapodam bo ja coś o maści czytałam że to maleńkie jest i jak się tym wysmarować? zobaczymy czy się spisze ... skocze sobie po to do apteki za chwil kilka
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Jeee, chociaż z lampką nocną mam spokój bo już mam od dawna jak nosiłam prace do domu i trza było se poświecić :P
A co do imion to ja też znowu mam dylemat bo miał być Damian, a ostatnio usłyszałam jak ktoś na dworze wołał Igor. No i tak medytuje nad tymi dwoma imionami a co ostatecznie wyjdzie to nie wiem ![]() Słonko u mnie jakieś niezdecydowane - raz świeci raz nie... Aaa ide ten bigos grzać a potem wybywam ![]() To do potem |
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki! ale jaja juz III czesc! tyle mnie nie bylo a tu tqakie zmiany. nie udzielam sie bo jestem jeszcze w pl a wiec na siedzenie na wizazu malo.
zanim was nadrobie to minie troche. mam pytanie: slyszalyscie moze o jakims sposobie hartowania sutkow przed karmieniem? spirytusem salicylowym slyszalam, a pozniej olejkiem. ajak na chwile obecna to tp mam na 27.09 i nie bylo nic miedzy nozkami tak wiec na chwile obecna bedzie dziewczynka. to bylo w 15tc i zdjecie usg z gory. ale lekarka nie powiedziala na 100%.
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
Też chodzę do ginekologa prywanie i płacę 70 zł za wizytę (w tym usg). Wizyty mam co 3 tygodnie wyznaczone. Tyle, że ja się muszę tam usiedzieć bo nie ma zapisów na godzinę konkretną.
Gin z NFZ byłby mnie wykończył, bo ja uważam, że tacy co nie mają praktyki w szpitalu powinni wogóle nie leczyć ![]() Konczi lampka nocna jest przydatna, ale nie wiem czy musisz wymieniać komodę. Są przewijaki, które można założyć na łóżeczko. Paznokcie mogę malować i zmywać normalnie. Nic mi nie jest. Nawet dziś po raz pierwszy zjadłam żółty ser Teraz się będę zastanawiać czy wszystko ok, skoro prawie wszystkie objawy ciążowe mi minęły Imiona, zakupy, to w maju jak już się dowiem co za pasażer na gapę siedzi w moim brzuchu
|
#250 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
To i ja zakupie ten specyfik
przyda się na moją podrażnioną skóre.No i to łóżeczko turytyczne też zakupie, bo pewnie większość czasu będziemy spędzać u babci na wsi. W sumie to wygoda będzie z takim łóżeczkiem
|
#252 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do ACONSAN T moge powiedziec, że jest bardzo fajny, ale ja po kilku zastosowaniach dostałam uczulenia i to na plecach tylko, że ja stosowałam w walce z tradzikiem, który podobno miał w ciazy zniknać
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-04-11 o 11:02 |
||
|
|
|
#253 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też modyfikuję owe listy w jedną konkretną całość ... pozycji masa .. od maja ruszymy z zakupami jak tylko będziemy po drugich prenatalnych
|
|
#255 |
|
Rozeznanie
|
Ja też po połówkowym zaczynam działać. Na początek rzeczy mniej ważne.
|
#256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie wiem jak będzie z moim połówkowym ehh bo dzisiaj mam wizytę 19t .. a kolejna będzie 23t ... uż przed prenatalnymi ... no i jopa bo powinno być w 20tygodniu tak ? ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
masz rachunek za badania ????
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-04-11 o 11:13 |
||
|
|
|
#257 |
|
Rozeznanie
|
Dearlie powinnaś dostać informację ze wszystkimi pomiarami. Moze dostaniesz jeszcze z wynikami krwi, ale watpie ze lekarz w tak krotkim czasie wykonal rzetelne badanie. To jest niewykonalne. Ja to chyba bym tam poszla i zrobila awanture, jestem cieta na takich lekarzy
|
#258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Dzisiaj piękne słoneczko świeci, tak jak i wczoraj ![]() Chciałam wam pokazać kolejne lumpkowo-tescowe zdobycze
|
#260 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja co prawda trądziku ani żadnych pryszczy nie mam ale bardzo mam suchą skóre i skóra mi schodzi nawet czasem.masakra ![]() ale pociesze Cie ze mojej koleżance trądzik zniknął w trzecim trymestrze ciąży ![]() sojka śliczne
Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-04-11 o 11:17 |
||
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja sobie zakupię ten płyn
ale to jutro bo dziś się nigdzie nie wybieram ![]() sandra23s i Sojka1990 ciuszki śliczniusie ![]() Ja chodzę do gina na NFZ i jestem bardzo zadowolona. W gabinecie jestem średnio około 20 minut. Jutro jak mi powiedział ostatnio będziemy szukać płci więc może pobędę tam dłużej myślę że nie będzie miał nic przeciwko, aby Tż-et wszedł na USG.Jeśli znacie jakieś dobre maści, kremy, żele po bądź przed goleniem to piszcie ![]() Co do imienia to u mnie jeśli będzie chłopczyk będzie to najprawdopodobniej Jan a jak dziewczynka to Nadia, Laura bądź Agata
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-04-11 o 11:19 |
|
|
|
#262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dearlie, zadzwoń może najpierw do tego szpitala i dowiedz się czy wyniki dostaniesz razem z tymi z krwi, jeśli nie - to awantura. Kto to widział brać tyle kasy za takie badanie ![]() Swędzi mnie brzuch! Co do imion, to mam 2 męskie: Kamil i Ignacy. A dla dziewczynki Laura, Janina albo Barbara ale tu mamy większy zgryz...
|
|
|
|
|
#263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sojka super ciuszki ... biały komplecik mi się podoba nieziemsko !
|
|
#264 |
|
Wtajemniczenie
|
Sojka, ekstra ciuszki!
Weronika, też myślałam o Janie. A co do lekarza to chodzę prywatnie i płace 120zł za wizytę, razem z usg... |
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
idę bo nie odejdę do kompa ... idę do apteki
![]() do później
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
toż to skandal z tymi prenatalnymi na tej waszej nieszczęsnej Polnej !!
Jakbym wzieła takiego ;/ ![]() Przecież powinie debil dać opis USG
|
#267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak widzę u Was te ubranka to mam ochotę lecieć do sklepu i kupować - ale musze leżeć
|
|
#268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj mamuska, ale piękne zdobycze Konczi nie idź!!
|
|
#269 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
anusia u mnie to samo,jak tylko sie obraz usg pokazała to powiedziałą że chłopak,pozniej tylko sobie ogladal dokladniej bo mi opisywał żebym widziała Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-04-11 o 11:27 |
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczynki tego pięknego słonecznego dnia ![]() troszkę się martwię, bo od wczoraj mam jakieś taki śluz w kolorze kremowym taki ciągnący się. Nie wiem, czy to może być jakaś infekcja, czy to normalne przy stosowaniu luteiny. przy kolejnej wizycie, muszę się zapytać, czy możemy wrócić do duphastonu, bo już mam dość aplikowania sobie po 2 tabletki dopochwowo 2 razy dziennie. i ciągle czuję, że "coś" ze mnie "leci". I tak biegam do wc sprawdzając, czy to przypadkiem nie krwawienie.... Ja od samego początku chodze do gina na nfz. Ale trafił mi się skarb wśród lekarzy. Normanie w gabinecie spędzam od 40 min do godziny (przy normalnej wizycie; troszkę dłużej, jak ląduję na samolocie). każde usg to dodatkowe 30-40 min. Jedyny minus, że przyjmuje tylko w przychodni. Muszę wreszcie zmobilizować się i zadzwonić do szkoły rodzenia i się zapisać. O co warto pytać, dzwoniąc do takiej szkoły? Macie pojęcie, że w moim pięknym mieście na wschodzie w żadnym szpitalu (nawet płatnie) nie chcą dawać znieczulenia.... A ostatnio znajoma opowiadała, że rodziła w poznaniu. W państwowym szpitalu. Bez żadnej dopłaty miała pokój jednoosobowy. Tam gdzie rodziła, była do końca pobytu w szpitalu. Pokój przestronny z wygodną kanapą dla męża.... To możliwe?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

ale za to jak paznokcie rosną i się nie łamią. To akurat w ciąży lubię 

. U mnie trwało badanie jakieś 20 min bo dzidzia się wierciła troszke i Pani doktor musiała się postarać,żeby ją pomierzyc. Ale pokazywała nóżki,rączki,buźke itp. Nie dziwie się,że jesteś oburzona,też bym była
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)