Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 15:52   #331
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
U mnie trzeci trymestr i jest co raz gorzej z cerą. Trądzik + naczynka zaczęły pękać. Wszędzie piszą, żeby makijażu nie robić w ciąży jak się ma problemy, ale weź i nie pomaluj się jak masz iść do pracy, a twarz jest blado czerwona.
a nie drugi?chyba że piszesz o poprzedniej ciaży...
ja uzywam tylko korektora bo jak się przypudruje to mi skórki widac
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:55   #332
angel166
Zakorzenienie

a moje kochane mam pytanie będziecie kupowac spodnie ciazowe? kiedy je najlepiej kupic? Moze lepiej bardziej spodnio - leginsy? bo moje spodnie juz coraz ciasniejsze się robią tzn pod brzuchem jak zapne to są dobre ale boczki mi wtedy wychodzą i nie chce na siłe dopinac. Luzniejsza została mi tylko jedna para + dresy :/tak to noszę leginsy i tuniki tylko troszkę już mi się znudziły

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 16:05   #333
weronika_91
Zakorzenienie

no część z nas już się pochwaliła kupionymi spodniami ciążowymi

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

ja kupiłam te oto portaski http://moda.allegro.pl/jeansy-rurki-...262632340.html i obecnie czekają na skrócenie ale za te pieniądze myślę że warto
Jeszcze kupię jakieś leginsy i to na tyle bo lato tuż tuż więc będzie się nosiło spódnice, sukienki bo w spodniach to tyłek nam się ugotuje
Stary 2012-04-11, 16:27   #334
colds
Zakorzenienie

angel - ja już dawno poginam w ciążówkach o wiele wygodniej niż w leginsach czy ciasnawych jeansach. . a i tak, i tak sie przydadza. Jednej pary nie zaszkodzi miec
Stary 2012-04-11, 16:31   #335
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
tamlin111 Ty jesteś obeznana troszkę w poznańskich lekarzach więc może mi pomożesz ja do lekarza chodzę na NFZ a teraz chcę się zapisać na USG 3d może polecisz mi gdzie najlepiej na nie pójść bo nie chcę takiej sytuacji jaką koleżanka dziś opisywała :/
Od trzech lat nie mieszkam w Poznaniu. Ja na 3d byłam na Polnej. Niewiem gdzie robią szczerze mówiąc. Zadzwoń na Cienistą do kliniki takiej małej, tam mieli super lekarzy i sprzęt.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Ja dopiero jak naprawdę nie będę mogła chodzić.
Ja tak samo

Cytat:
Mój też zapomniał sobie o witaminach. Jak zapytałam to polecił pharmaton matruelle. Lepiej brać.
Ile kosztują Wasze witaminy? Moje są takie drogie 52zł za 32 tabletki...
Wasze też tak kosztują?
Kupiłąm Vita miner prenatal, za 30 tabletek plus 30 kapsułek z kwasami omega płaciłam 29zł.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
a moje kochane mam pytanie będziecie kupowac spodnie ciazowe? kiedy je najlepiej kupic? Moze lepiej bardziej spodnio - leginsy? bo moje spodnie juz coraz ciasniejsze się robią tzn pod brzuchem jak zapne to są dobre ale boczki mi wtedy wychodzą i nie chce na siłe dopinac. Luzniejsza została mi tylko jedna para + dresy :/tak to noszę leginsy i tuniki tylko troszkę już mi się znudziły
Kupowałam na allegro i w szmateksach
Stary 2012-04-11, 16:34   #336
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ja mam 3 pary spodni ciążowych. Jedne z poprzedniej ciąży i dwie pary kupiłam nowe teraz. Tylko,że ja już w ciążowych chodze,bo w swoje już się nie mieszcze. Z 1,5 tyg temu chodziłam jeszcze w takich z materiału i były w miare luźne po domku,ja je dzisiaj chce założyć,a tu dupa,nie zapne się,musiałabym się dobrze ścisnąc. To był szok.

Mój synuś dzisiaj ma dwa latkapamiętam jak się rodził o 13.55.

A co do witamin to ja biore Prenatal Classic. Cena przystępna,tylko wielkość tabletek już mniej

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 16:43   #337
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
ja nie biorę nic oprócz MAGNEZINU ale mi mówiła ze jak chce to np falvit mama moge brac ale nie musze ale se chyba kupie i se troszeczke bede brała
ja łykam magnez (4 tabletki dziennie, bo mnie mega skurcze w łydkach łapią od kilku dni; jak mnie wczoraj wieczorem w prawej złapał, tak do dziś boli i za nic nie mogę się tego bólu pozbyć);
jodik 4 razy w tygodniu i 3 razy w tygodniu prenatal classic na zmianę z 3 razy w tygodniu femibionem natal 2.

Cytat:
U mnie trzeci trymestr i jest co raz gorzej z cerą. Trądzik + naczynka zaczęły pękać. Wszędzie piszą, żeby makijażu nie robić w ciąży jak się ma problemy, ale weź i nie pomaluj się jak masz iść do pracy, a twarz jest blado czerwona.
a nie drugi?

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
angel - ja już dawno poginam w ciążówkach o wiele wygodniej niż w leginsach czy ciasnawych jeansach. . a i tak, i tak sie przydadza. Jednej pary nie zaszkodzi miec
też chciałabym kupić jakieś spodnie ciążowe. już nawet nie muszą być rurki. Tylko wszystko na mnie za duże. rozmiarówka zaczyna się od 36 (przynajmniej nigdzie, nawet w sieciówkach nie trafiłam na mniejsze) a 36 na mnie wisi i jeszcze 1/3 mnie mogłaby spokojnie wejść. Brzuszek ciążowy mimo 20t jeszcze nie taki duży więc wszystkie ciążowe spodnie nie dość, że wiszą w biodrach i udach to jeszcze ten pas ciążowy musiałabym poduszką wypychać. Jakaś masakra. Na razie odgrzebałam za duże spodnie sprzed 2-3 lat i teraz są jak znalazł. tylko co będzie, jak brzuszek urośnie? leginsy zostaną i sukienki

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 16:46   #338
weronika_91
Zakorzenienie

Anusia479hehe no fakt są spore
Stary 2012-04-11, 16:57   #339
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Anusia479hehe no fakt są spore
no wielkością to one dają popis.
Ale dobrze się po Nich czuje więc jest okstaram się je przepychać przez gardło. Bo ja jak chodze do mojej gin to ona mi zawsze dawała próbki witamin na spróbe i ostatnio dała mi te właśnie,zjadłam próbkę i kupiłam paczke.

Mężuś mój poszedł do pracy i zostałam sama z małym. Ciężko mi przy Nim czasami bo nosić go nie mogę,powinnam dużo odpoczywać,a przy moim urwisku się nie da czasami. Własnie tak sobie myśle czy jemu ta drzemka nie za długa jest czasami bo poszedł spać po pierwszej i jeszcze śpico on ma zamiar w nocy robić to ja nie wiem

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-04-11, 17:00   #340
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Sojka śliczne ubranka. Masz dobry gust
Ja jeszcze nic nie kupuję, chyba poczekam do 6 miesiąca, chociaż z trudem się powstrzymuję.
Chciałabym być na półmetku a najchętniej zobaczyć już maleństwo Tymczasem brzuch ledwo co się powiększył.
Dokładnie za tydzień mam usg.
Bierzecie jakieś witaminy? Bo mi lekarz w sumie nic nie powiedział, dopiero jak spytałam pod koniec wizyty zaproponował żebym kupiła sobie femibion, ale mam wrażenie że gdybym tego nie wyciągnęła to nic by nie wspomniał. Czy przyjmowanie witamin jest konieczne?
Ja biore tylko Folik 2 tabletki dziennie i magnez. Mój lekarz nie preferuje witamin więc nic nie sugerował żeby brać. Tłumaczył mi, że dzieci po witaminach są duże...

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Ja już kupiłam, co prawda pas jeszcze na brzuszku wisi, ale jest mi w nich bardzo wygodnie. W spodniach z przed ciązy jest mi strasznie ciasno, dlatego nie wpycham się w nie już na siłe.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Lukrecjo a ile tych tabletek Magnezinu dziennie spożywasz? Bo ja jedną, ale zastanawiam się czy nie zwiększyć tej dawki.
Stary 2012-04-11, 17:17   #341
weronika_91
Zakorzenienie

a mam takie pytanko badał Wam już gin piersi ?
Stary 2012-04-11, 17:21   #342
tamlin111
Zakorzenienie

Mi badał. Wszystko dobrze. Ja i tak jestem pod kontrolą pod tym względem bo miałam guza usuwanego.
Stary 2012-04-11, 17:32   #343
lilka00
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj byłam na USG prenatalnym i dziecię zdrowe, ma wszystko na miejscu, przezierność karkowa 1,57, posłuchaliśmy serca, pomierzył gin różne rzeczy i nie ma nic niepokojącego . Byłam u mojego gina prywatnie i najciekawsze jest to, że za 15 minut USG nic nie zapłaciłam, mówił, mi że już dość płacę za normalne wizyty, miłe zaskoczenie .

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Mi badał w 11 tc .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 17:35   #344
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
też chciałabym kupić jakieś spodnie ciążowe. już nawet nie muszą być rurki. Tylko wszystko na mnie za duże. rozmiarówka zaczyna się od 36 (przynajmniej nigdzie, nawet w sieciówkach nie trafiłam na mniejsze) a 36 na mnie wisi i jeszcze 1/3 mnie mogłaby spokojnie wejść. Brzuszek ciążowy mimo 20t jeszcze nie taki duży więc wszystkie ciążowe spodnie nie dość, że wiszą w biodrach i udach to jeszcze ten pas ciążowy musiałabym poduszką wypychać. Jakaś masakra. Na razie odgrzebałam za duże spodnie sprzed 2-3 lat i teraz są jak znalazł. tylko co będzie, jak brzuszek urośnie? leginsy zostaną i sukienki
Zakupiłam rozmiar spodni 36, ale musiałam i tak zanieść je do krawcowej na ścięcie długości . Na poczatku były mi luźne w pasie, ale teraz jest coraz ciaśniej . Na biodrach wiszą, ale w sklepie usłyszałam, że lepiej kupić takie, bo biodra cały czas się rozszerzają i teraz mogą być z lekka za duże, ale z czasem będą dobre No chyba, że chce, przez te 9miesięcy, kupić kilka par

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam na USG prenatalnym i dziecię zdrowe, ma wszystko na miejscu, przezierność karkowa 1,57, posłuchaliśmy serca, pomierzył gin różne rzeczy i nie ma nic niepokojącego . Byłam u mojego gina prywatnie i najciekawsze jest to, że za 15 minut USG nic nie zapłaciłam, mówił, mi że już dość płacę za normalne wizyty, miłe zaskoczenie .

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Mi badał w 11 tc .
Super, że z Dzidkiem wszystko okej . O płci nic Doktorek nie wspominał?

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Mi nie, choć właśnie widziałam w karcie ciąży, że powinien.
Stary 2012-04-11, 17:39   #345
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Mój też zapomniał sobie o witaminach. Jak zapytałam to polecił pharmaton matruelle. Lepiej brać.
Ile kosztują Wasze witaminy? Moje są takie drogie 52zł za 32 tabletki...
Wasze też tak kosztują?

Witaj Marzenko. Tak jak pisze Lukrecja - takie ciągnięcie musi przejść niemal każda kobitka w ciąży więc pewnie nie ma się czym martwić.
Ja biorę Vita miner Prenatal +DHA (30 tabletek + 30 kapsułek), więc na miesiąc, płacę ok. 26 złotych.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Tak miałam badanie piersi w 13 tygodniu.
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 17:41   #346
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:

Mi badał w 11 tc .
Gratulacje.A co ma pomiędzy nóżkami nie wspomniał?
Mi gin jeszcze nie badała,ale w pierwszej ciąży badała więc w tej pewnie też to zrobi.

Moje dziecie wstało,zjadło zupkę i pójdziemy chyba jeszcze na dworek

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-04-11, 17:41   #347
Katee27
Zadomowienie

Witam!
Kurcze,myślałam,że nie nadrobie.Wątek znowu nabiera tempa.
Chyba wszystkie jesteśmy zbulwersowane sprawą Dearlie,co za lekarz!!!Ja bym tam chyba wróciła i zarządała ponownego badania,bo tamto było nie do przyjęcia!!!Mąż mój na pewno,by tam zrobił porządek z nimi.
Współczuje i by sprawa się powiodła po Twojej myśli.
Sojka ja nie wiem,które są z tesco,a które szmateksowe,bo wszystkie śliczne i jak nowe.

Ja biorę magne B6 3x2tabl.W pierwszej ciąży też brałam a mimo to jak skurcz łydki w nocy złapał krzyczałam z bólu,a tż nie mógł rozmasować.

Mi piersi badał na pierwszej wizycie,ale teraz jak będę w poniedziałek u niego to chyba mu je pokażę,bo jakoś dziwnie brodawki wyglądają,
czytałam,że jakoś bodajże od 16tc produkuje się pokarm

A i witam nową mamusię

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-04-11 o 17:42
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 17:43   #348
weronika_91
Zakorzenienie

lilka00 to super że z dzidzią wszystko w porządku a płeć już znasz?

Mi jeszcze nie badał i właśnie się zastanawiam w którym tygodniu powinien to zrobić.
Stary 2012-04-11, 17:45   #349
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]
Super, że z Dzidkiem wszystko okej . O płci nic Doktorek nie wspominał? [COLOR="Silver"]
Pytałam się, ale mówił, że woli na razie nie mówić, bo nie jest pewien .

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Gratulacje.A co ma pomiędzy nóżkami nie wspomniał?
Mi gin jeszcze nie badała,ale w pierwszej ciąży badała więc w tej pewnie też to zrobi.
Ja jestem po operacji usuwania guzka, jak mu powiedziałam to od razu zbadał , może jak bym nigdy nie miała problemów to by się nie paliło .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 18:04   #350
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki! Pewnie nikt mnie tu już nie pamięta, tak rzadko się odzywam, niestety nadaję z pracy i nie mam możliwości częściej.

Widzę nowy wątek, nie ogarniam tego tempa, więc nie odpiszę nikomu.
O to tak jak ja! 2 dni mi zajelo podczytanie Was i powiem szczerze,ze takiego tempa to ja tez nie ogarniam..

Poza tym u "nas" wszystko w jak najlepszym porzadku, dzidzia juz daje znac o swojej obecnosci, szczegolnie jak leze na plecach
Mialam 10-dniowy urlop i wiekszosc czasu spedzilam z siostra biegajac po sklepach... dla dzidka niestety nic jeszcze nie kupilam , bo caly czas czekam na polowkowe (23 kwietnia) ,a no i strasznie stopy mnie bola, troche pochodze i masakra i tak samo jest z kregoslupem (szczegolnie w odcinku ledzwiowym) no i dupencja mnie boli od siedzenia przez caly dzien w biurze..

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 18:16   #351
colds
Zakorzenienie

Dziewczyny, co myślicie na temat TEGO wózka?
Stary 2012-04-11, 18:44   #352
Konczita
Zakorzenienie

wróciliśmy z wizyty ... i nie ma siusiaka .. ale nie daje nam pewności gdyż ponieważ po chwili nasza dziecina skrzyżowała nóżki i kolejne 10 minut siedziała po turecku jest śliczna !!! widzieliśmy buźkę, nosek, oczka ... rączkę i mamy fotkę jak nam macha .. chociaż ja twierdze że chciała sobie paluszka do buzi wsadzić później oglądaliśmy nóżki i stópki naszego dziecięcia ... wszystko piękne serduszko pięknie biło ... ehhh rozpłynęłam się normalnie ... a i ostatnio nie wzięłam zleceń na badania i dzisiaj poszłam bez niczego ... no i jutro muszę lecieć zrobić badania i w piątek do niej podejść aby sobie je zobaczyła bo przecież już do połowy się zbliżamy i do maja nie możemy czekać z wynikami ... więc jutro mam krzywą bleeeeeeeee

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Mój synuś dzisiaj ma dwa latkapamiętam jak się rodził o 13.55.
Anusia wszystkiego naj naj dla synusia 100latek !

Cytat:

Lilka cudne wieści !! bardzo się cieszę!!!
ja jutro dzwonie umówić się na II prenatalne .. mam albo 28 kwietnia iść albo 12 maja ... zobaczymy jak będzie z kolejką
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 18:48   #353
martusia26
Rozeznanie

cześć dziewczyny. jestem nowa na forum. od wczoraj sobie Was podczytuje. jestem w 12 tc. Mam pytanie: czy do pierwszego usg trzeba sie jakos przygotowac tzn miec pełen pęcherz itp?
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 18:52   #354
marta1986222
Zakorzenienie

[QUOTE=Konczita;33474717] wróciliśmy z wizyty ... i nie ma siusiaka .. ale nie daje nam pewności gdyż ponieważ po chwili nasza dziecina skrzyżowała nóżki i kolejne 10 minut siedziała po turecku jest śliczna !!! widzieliśmy buźkę, nosek, oczka ... rączkę i mamy fotkę jak nam macha .. chociaż ja twierdze że chciała sobie paluszka do buzi wsadzić później oglądaliśmy nóżki i stópki naszego dziecięcia ... wszystko piękne serduszko pięknie biło ... ehhh rozpłynęłam się normalnie ... a i ostatnio nie wzięłam zleceń na badania i dzisiaj poszłam bez niczego ... no i jutro muszę lecieć zrobić badania i w piątek do niej podejść aby sobie je zobaczyła bo przecież już do połowy się zbliżamy i do maja nie możemy czekać z wynikami ... więc jutro mam krzywą bleeeeeeeee

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Super gratuluję udanej wizyty a dzidzia na pewno śliczna

Ja też idę na II prenatalne najprawdopodobniej 9 maja,jutro się upewnię u gina dokładnie bo idę na kontrolę czy po globulkach przeszedł mi stan zapalny.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 18:53   #355
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, co myślicie na temat TEGO wózka?
Fajny, mnie się podoba tylko, że kolor musiałby być inny, bo biały to raczej nie praktyczny.
Dziś też siedziałam i rozkminiałam sprawę wózka. Bo podobał mi się bardzo Implast Bodler, ale czytając opinie stwierdziłam, że raczej go nie kupię. Ale znalazłam Xlandera XMOVE i nawet mi się podoba, tylko, że cena dość wysoka.

Cytat:
Ja dzisiaj byłam na USG prenatalnym i dziecię zdrowe, ma wszystko na miejscu, przezierność karkowa 1,57, posłuchaliśmy serca, pomierzył gin różne rzeczy i nie ma nic niepokojącego . Byłam u mojego gina prywatnie i najciekawsze jest to, że za 15 minut USG nic nie zapłaciłam, mówił, mi że już dość płacę za normalne wizyty, miłe zaskoczenie.
Ale ci prezent lekarz zrobił darmowe USG, t lekarz z powołania. Mój narazie jeszcze nic nie darował Fajnie, że z dzidziusiem wszystko jest okey.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
wróciliśmy z wizyty ... i nie ma siusiaka .. ale nie daje nam pewności gdyż ponieważ po chwili nasza dziecina skrzyżowała nóżki i kolejne 10 minut siedziała po turecku jest śliczna !!! widzieliśmy buźkę, nosek, oczka ... rączkę i mamy fotkę jak nam macha .. chociaż ja twierdze że chciała sobie paluszka do buzi wsadzić później oglądaliśmy nóżki i stópki naszego dziecięcia ... wszystko piękne serduszko pięknie biło ... ehhh rozpłynęłam się normalnie ... a i ostatnio nie wzięłam zleceń na badania i dzisiaj poszłam bez niczego ... no i jutro muszę lecieć zrobić badania i w piątek do niej podejść aby sobie je zobaczyła bo przecież już do połowy się zbliżamy i do maja nie możemy czekać z wynikami ... więc jutro mam krzywą bleeeeeeeee
Nic się nie chwaliłaś że idziesz do lekarza Będzie pewnie dziewczyneczka Ja też mam zlecenie na kolejne kłucie ale to dopiero zrobie pod koniec miesiąca. Fajnie, że dzidziuś zdrowiutki
Stary 2012-04-11, 19:04   #356
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny. jestem nowa na forum. od wczoraj sobie Was podczytuje. jestem w 12 tc. Mam pytanie: czy do pierwszego usg trzeba sie jakos przygotowac tzn miec pełen pęcherz itp?

witaj martusia ...ja zawsze miałam pusty ... ale może to źle?

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Ja też idę na II prenatalne najprawdopodobniej 9 maja,jutro się upewnię u gina dokładnie bo idę na kontrolę czy po globulkach przeszedł mi stan zapalny.
jest cudowna .... pięknusia calusia nasza mąż nie mógł się oderwać od monitora hehe ginka dała mu chusteczki by wytarł brzuszek ale co Wy on patrzył więc nie wolno przeszkadzać nie ?
kciuki trzymam !!!

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Nic się nie chwaliłaś że idziesz do lekarza Będzie pewnie dziewczyneczka Ja też mam zlecenie na kolejne kłucie ale to dopiero zrobie pod koniec miesiąca. Fajnie, że dzidziuś zdrowiutki

Anuś ja mówiłam że mam 11 kwietnia ... a tydzień temu pobiegłam bo mnie pobolewało z boku ... i to kolka jelitowa .. nadal mam brać tabsy na nią
Stary 2012-04-11, 19:05   #357
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Super!!

Niedrogie te Wasze witaminki. Femibion kosztuje ok. 50zł za 30 tabl. a trzeba brać 2, także jeden z droższych.

W tej chwili mam dobrą jedną parę sztruksów + dwie bryczesów (wklejam przykładową aukcję http://allegro.pl/bryczesy-wyszczupl...202148205.html) Takie bryczesy są idealne - na gumkę, rozciągliwe. Polecam Ostatnio kupiłam bezszwowe legginsy - rewelacja.
Stary 2012-04-11, 19:07   #358
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Super,że wszystko dobrze
Chyba ja wybiore się wcześniej na to usg,bo nie mogę się doczekać,kiedy zobaczę dzidziusia,ale w tajemnicy przed mężem.
Może mu zrobię niespodziankę na 5.rocznice ślubu,akurat wypada w sobotę?Tylko nie wiem,czy później będzie chciał ze mną pójść i z synkiem na usg połówkowe,bo będzie mu szkoda kasy...

Witaj martusia26.Mi kazał pójść do wc,bo przed badaniem z godzinkę siedziałam w poczekalni,więc chyba lepiej mieć pusty pęcherz.Dzidziuś ma więcej miejsca do pływania

Ja za femibion 60tabl. płacę 35zł.

Miłego wieczoru Kobietkija uciekam...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-04-11 o 19:20
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 19:08   #359
elena_100
Wtajemniczenie

[QUOTE=marta1986222;334750 99]
Cytat:

To ja dzień wcześniej

I tak robię usg prenatalne w supra- medzie a chodzę do doktora Peterki

Witaminki - od początku biorę folik 1 raz dziennie, i co drugi dzień zwykły falvit. Do przyszłego tyg. mi się skończy, ale i tak mam wizytę to się zapytam co i jak. Chyba jak się ma dobre wyniki krwi to raczej lekarze nie wciskają na siłę.

Piersi jeszcze mi nie badał

Witam nową mamę

Lilka super, że z dzieciaczkiem ok

Konczi znów widziałaś maluszka zazdroszczę

Nynka na dziecko w łóżeczku jeszcze sporo miejsca zostaje, a moja bratowa jak nie był potrzebny to go wrzucała pod łóżęczko.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 19:13   #360
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Super!!

Niedrogie te Wasze witaminki. Femibion kosztuje ok. 50zł za 30 tabl. a trzeba brać 2, także jeden z droższych.

W tej chwili mam dobrą jedną parę sztruksów + dwie bryczesów (wklejam przykładową aukcję http://allegro.pl/bryczesy-wyszczupl...202148205.html) Takie bryczesy są idealne - na gumkę, rozciągliwe. Polecam Ostatnio kupiłam bezszwowe legginsy - rewelacja.
femibion I brałam ale z racji ceny postanowiłam zmienić bo skład mają te witaminki bardzo podobny ...
Ja mam jedną parę ciążowych spodni ale jakoś mi nie podchodzą .. i chodzę w moich starych dużych spodniach które teraz w brzuszku są dobre i w leginsach biegam może w week pojedziemy na zakupy to sobie jakieś zapodam

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Super,że wszystko dobrze
Chyba ja wybiore się wcześniej na to usg,bo nie mogę się doczekać,kiedy zobaczę dzidziusia,ale w tajemnicy przed mężem.
Może mu zrobię niespodziankę na 5.rocznice ślubu,akurat wypada w sobotę?Tylko nie wiem,czy później będzie chciał ze mną pójść i z synkiem na usg połówkowe,bo będzie mu szkoda kasy...

Na TLC jest program dziewczynka syrenka-szok.
4-8 dzieci na świecie przeżyło z syndromem syrenim.

Ja nie oglądam takich programów ... nie lubię patrzeć i nie patrzę ... żal mi tych dzieciaczków strasznie ...
Oj ja kolejne oglądanko dopiero w maju będę miała ehhh

[QUOTE=elena_100;33475528]
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Konczi znów widziałaś maluszka zazdroszczę
.

jeszcze troszkę i też podglądniesz swoje dzieciątko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości