|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
ja uzywam tylko korektora bo jak się przypudruje to mi skórki widac |
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
a moje kochane mam pytanie będziecie kupowac spodnie ciazowe? kiedy je najlepiej kupic? Moze lepiej bardziej spodnio - leginsy? bo moje spodnie juz coraz ciasniejsze się robią tzn pod brzuchem jak zapne to są dobre ale boczki mi wtedy wychodzą i nie chce na siłe dopinac. Luzniejsza została mi tylko jedna para + dresy :/tak to noszę leginsy i tuniki tylko troszkę już mi się znudziły
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
no część z nas już się pochwaliła kupionymi spodniami ciążowymi
![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- ja kupiłam te oto portaski http://moda.allegro.pl/jeansy-rurki-...262632340.html i obecnie czekają na skrócenie ale za te pieniądze myślę że warto Jeszcze kupię jakieś leginsy i to na tyle bo lato tuż tuż więc będzie się nosiło spódnice, sukienki bo w spodniach to tyłek nam się ugotuje
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
angel - ja już dawno poginam w ciążówkach
o wiele wygodniej niż w leginsach czy ciasnawych jeansach. . a i tak, i tak sie przydadza. Jednej pary nie zaszkodzi miec
|
|
|
|
#335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 3 pary spodni ciążowych
. Jedne z poprzedniej ciąży i dwie pary kupiłam nowe teraz . Tylko,że ja już w ciążowych chodze,bo w swoje już się nie mieszcze. Z 1,5 tyg temu chodziłam jeszcze w takich z materiału i były w miare luźne po domku,ja je dzisiaj chce założyć,a tu dupa,nie zapne się,musiałabym się dobrze ścisnąc. To był szokMój synuś dzisiaj ma dwa latka .A co do witamin to ja biore Prenatal Classic. Cena przystępna,tylko wielkość tabletek już mniej
|
|
|
|
#337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jodik 4 razy w tygodniu i 3 razy w tygodniu prenatal classic na zmianę z 3 razy w tygodniu femibionem natal 2. Cytat:
też chciałabym kupić jakieś spodnie ciążowe. już nawet nie muszą być rurki. Tylko wszystko na mnie za duże. rozmiarówka zaczyna się od 36 (przynajmniej nigdzie, nawet w sieciówkach nie trafiłam na mniejsze) a 36 na mnie wisi i jeszcze 1/3 mnie mogłaby spokojnie wejść. Brzuszek ciążowy mimo 20t jeszcze nie taki duży więc wszystkie ciążowe spodnie nie dość, że wiszą w biodrach i udach to jeszcze ten pas ciążowy musiałabym poduszką wypychać. Jakaś masakra. Na razie odgrzebałam za duże spodnie sprzed 2-3 lat i teraz są jak znalazł. tylko co będzie, jak brzuszek urośnie? leginsy zostaną i sukienki
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
no wielkością to one dają popis
Ale dobrze się po Nich czuje więc jest ok staram się je przepychać przez gardło .Mężuś mój poszedł do pracy i zostałam sama z małym. Ciężko mi przy Nim czasami bo nosić go nie mogę,powinnam dużo odpoczywać,a przy moim urwisku się nie da czasami . Własnie tak sobie myśle czy jemu ta drzemka nie za długa jest czasami bo poszedł spać po pierwszej i jeszcze śpi
|
|
|
|
#340 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Lukrecjo a ile tych tabletek Magnezinu dziennie spożywasz? Bo ja jedną, ale zastanawiam się czy nie zwiększyć tej dawki.
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Mi badał. Wszystko dobrze. Ja i tak jestem pod kontrolą pod tym względem bo miałam guza usuwanego.
|
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj byłam na USG prenatalnym i dziecię zdrowe, ma wszystko na miejscu, przezierność karkowa 1,57, posłuchaliśmy serca, pomierzył gin różne rzeczy i nie ma nic niepokojącego
. Byłam u mojego gina prywatnie i najciekawsze jest to, że za 15 minut USG nic nie zapłaciłam, mówił, mi że już dość płacę za normalne wizyty, miłe zaskoczenie .---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Mi badał w 11 tc .
|
|
|
|
#344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Na poczatku były mi luźne w pasie, ale teraz jest coraz ciaśniej . Na biodrach wiszą, ale w sklepie usłyszałam, że lepiej kupić takie, bo biodra cały czas się rozszerzają i teraz mogą być z lekka za duże, ale z czasem będą dobre No chyba, że chce, przez te 9miesięcy, kupić kilka par ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
. O płci nic Doktorek nie wspominał? ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Mi nie, choć właśnie widziałam w karcie ciąży, że powinien. |
||
|
|
|
#345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Tak miałam badanie piersi w 13 tygodniu. |
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A co ma pomiędzy nóżkami nie wspomniał ?Mi gin jeszcze nie badała,ale w pierwszej ciąży badała więc w tej pewnie też to zrobi .Moje dziecie wstało,zjadło zupkę i pójdziemy chyba jeszcze na dworek
|
|
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Kurcze,myślałam,że nie nadrobie.Wątek znowu nabiera tempa. Chyba wszystkie jesteśmy zbulwersowane sprawą Dearlie,co za lekarz!!!Ja bym tam chyba wróciła i zarządała ponownego badania,bo tamto było nie do przyjęcia!!!Mąż mój na pewno,by tam zrobił porządek z nimi. Współczuje i by sprawa się powiodła po Twojej myśli.Sojka ja nie wiem,które są z tesco,a które szmateksowe,bo wszystkie śliczne i jak nowe. Ja biorę magne B6 3x2tabl.W pierwszej ciąży też brałam a mimo to jak skurcz łydki w nocy złapał krzyczałam z bólu,a tż nie mógł rozmasować.Mi piersi badał na pierwszej wizycie,ale teraz jak będę w poniedziałek u niego to chyba mu je pokażę,bo jakoś dziwnie brodawki wyglądają, czytałam,że jakoś bodajże od 16tc produkuje się pokarm ![]() A i witam nową mamusię
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-11 o 17:42 |
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
lilka00 to super że z dzidzią wszystko w porządku
a płeć już znasz? ![]() Mi jeszcze nie badał i właśnie się zastanawiam w którym tygodniu powinien to zrobić.
|
#349 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym u "nas" wszystko w jak najlepszym porzadku, dzidzia juz daje znac o swojej obecnosci, szczegolnie jak leze na plecach Mialam 10-dniowy urlop i wiekszosc czasu spedzilam z siostra biegajac po sklepach... dla dzidka niestety nic jeszcze nie kupilam , bo caly czas czekam na polowkowe (23 kwietnia) ,a no i strasznie stopy mnie bola, troche pochodze i masakra i tak samo jest z kregoslupem (szczegolnie w odcinku ledzwiowym) no i dupencja mnie boli od siedzenia przez caly dzien w biurze.. |
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
później oglądaliśmy nóżki i stópki naszego dziecięcia ... wszystko piękne ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Anusia wszystkiego naj naj dla synusia ![]() Cytat:
Lilka cudne wieści !! bardzo się cieszę!!!ja jutro dzwonie umówić się na II prenatalne .. mam albo 28 kwietnia iść albo 12 maja ... zobaczymy jak będzie z kolejką
|
|
#353 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny. jestem nowa na forum. od wczoraj sobie Was podczytuje. jestem w 12 tc. Mam pytanie: czy do pierwszego usg trzeba sie jakos przygotowac tzn miec pełen pęcherz itp?
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Konczita;33474717]
później oglądaliśmy nóżki i stópki naszego dziecięcia ... wszystko piękne ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Super gratuluję udanej wizyty a dzidzia na pewno ślicznaJa też idę na II prenatalne najprawdopodobniej 9 maja,jutro się upewnię u gina dokładnie bo idę na kontrolę czy po globulkach przeszedł mi stan zapalny.
|
#355 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś też siedziałam i rozkminiałam sprawę wózka. Bo podobał mi się bardzo Implast Bodler, ale czytając opinie stwierdziłam, że raczej go nie kupię. Ale znalazłam Xlandera XMOVE i nawet mi się podoba, tylko, że cena dość wysoka. Cytat:
Fajnie, że z dzidziusiem wszystko jest okey.Cytat:
![]() Będzie pewnie dziewczyneczka
|
|
#356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jest cudowna .... pięknusia calusia nasza kciuki trzymam !!! Cytat:
Anuś ja mówiłam że mam 11 kwietnia ... a tydzień temu pobiegłam bo mnie pobolewało z boku ... i to kolka jelitowa .. nadal mam brać tabsy na nią
|
|
#357 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niedrogie te Wasze witaminki. Femibion kosztuje ok. 50zł za 30 tabl. a trzeba brać 2, także jeden z droższych. W tej chwili mam dobrą jedną parę sztruksów + dwie bryczesów (wklejam przykładową aukcję http://allegro.pl/bryczesy-wyszczupl...202148205.html) Takie bryczesy są idealne - na gumkę, rozciągliwe. Polecam Ostatnio kupiłam bezszwowe legginsy - rewelacja.
|
|
#358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba ja wybiore się wcześniej na to usg,bo nie mogę się doczekać,kiedy zobaczę dzidziusia,ale w tajemnicy przed mężem. Może mu zrobię niespodziankę na 5.rocznice ślubu,akurat wypada w sobotę? Tylko nie wiem,czy później będzie chciał ze mną pójść i z synkiem na usg połówkowe,bo będzie mu szkoda kasy...Witaj martusia26.Mi kazał pójść do wc,bo przed badaniem z godzinkę siedziałam w poczekalni,więc chyba lepiej mieć pusty pęcherz.Dzidziuś ma więcej miejsca do pływania ![]() Ja za femibion 60tabl. płacę 35zł. Miłego wieczoru Kobietki ja uciekam...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-04-11 o 19:20 |
|
|
|
|
#359 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=marta1986222;334750 99]
Cytat:
![]() I tak robię usg prenatalne w supra- medzie a chodzę do doktora Peterki ![]() Witaminki - od początku biorę folik 1 raz dziennie, i co drugi dzień zwykły falvit. Do przyszłego tyg. mi się skończy, ale i tak mam wizytę to się zapytam co i jak. Chyba jak się ma dobre wyniki krwi to raczej lekarze nie wciskają na siłę. Piersi jeszcze mi nie badał Witam nową mamę Lilka super, że z dzieciaczkiem ok Konczi znów widziałaś maluszka ![]() Nynka na dziecko w łóżeczku jeszcze sporo miejsca zostaje, a moja bratowa jak nie był potrzebny to go wrzucała pod łóżęczko.
|
|
#360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jedną parę ciążowych spodni ale jakoś mi nie podchodzą .. i chodzę w moich starych dużych spodniach które teraz w brzuszku są dobre i w leginsach biegam może w week pojedziemy na zakupy to sobie jakieś zapodam Cytat:
Ja nie oglądam takich programów ... nie lubię patrzeć i nie patrzę ... żal mi tych dzieciaczków strasznie ... Oj ja kolejne oglądanko dopiero w maju będę miała ehhh [QUOTE=elena_100;33475528]
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.

o wiele wygodniej niż w leginsach czy ciasnawych jeansach. 

.A co ma pomiędzy nóżkami nie wspomniał
by sprawa się powiodła po Twojej myśli.
krzyczałam z bólu,a tż nie mógł rozmasować.
.

Będzie pewnie dziewczyneczka