|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Kto lubi prasować?? Bo ja jakoś nie mogę się zebrać
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam dzisiaj prasować bo mam całą stertę ale mi się nie chce
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
o nie ... ja nie będę prasować dzisiaj ... mowy nie ma
|
#364 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laseczki
u mnie dzis dzien minal spokojnie pojechalam wkoncu zamowic tego torta po wczorajszych ekscesach dzis byla bardzo mila obsluga![]() ![]() a potem obijalam sie w domku i nawet nie chcialo mi sie wlaczac kompa ![]() dzis mnie tak posmyral dzidziol w brzuchu ( przynajmniej tak mi sie wydaje ze to on) ze az sie sama do siebie smialam jakie to smieszne uczucieKonczi ty to masz fajnie, ciagle podgladasz dzidzie Elena moze to dziwne ale ja bardzo lubie prasowac podeslij no mi do Ostrowa to pranie![]() jakims golebiem pocztowym Dearlie jestem zszokowana jak Cie potraktowali w tym szpitalu..nie zostawilabym tego tak i dobrze ze cos z tym robisz witam nowa mamuske ktos pytal o badanie hormonu tarczycy czy trzeba robic na czczo - nie trzeba
|
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#366 |
|
Wtajemniczenie
|
zdazylam jedno zrobic
baterie mi sie rozladowaly w aparacie wczoraj myslalam ze zatluke..fryzura nie oddaje takiego uroku bo jak wracalam do strasznie wialo i jakos tak nieciekawie wyszlo.. ale zaraz wstawie fotke na maila |
|
|
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziewuszki ja rzadko sie udzielam na forum, bo strasznie sie mecze z mdlosciami i wymiotami
Przepraszam za wyrazenie.Moja mama ze mna w ciazy wymiotowala przez cale 9 mcy Boje sie, ze podziele jej los Biore tabletki od lekarza ale nie zawsze pomagaja. Martwie sie o Dzidka, ze nie dostarczam mu potrzebnych skladnikow odzywczych Czy ktoras z Was tez tak dlugo wymiotowala w ciazy? Ja nawet w trakcie pisania tego postu musialam biec do wc
|
|
|
|
#369 |
|
Wtajemniczenie
|
dodalam zdjecia na maila jakby ktoras chciala zobaczyc
mam nadzieje ze w dniu slubu bede ladniej wygladac makijazu prawie wogole na tym zdjeciu nie widac (
|
|
|
|
#370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ładniutko rozumiem że będziesz we włosy miała coś wpięte ???
|
|
#371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Niegrzeczna nie będę przed ślubem tak cię wykorzystywać więc...
właśnie poprasowałam Hehe drogą segregacji odpadły rzeczy w których nie idziemy na bal ani do pracy i już się wyrobiłam ![]() Ale naszła mnie taka ochota na szwepsa, że mąż ani obiadu nie zjadł i musiał do sklepu jechać ![]() Emilka ja nie pomogę, prawie nie wiem co to mdłości ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
jak dobrze widzę 10 dni.---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Pytanie z innej beczki? Była któraś na wilczym szańcu? Chciałabym męża zabrać na majówkę, a nie wiem jak z noclegami i czy oprócz szańca jest tam co robić??
|
|
#372 |
|
Wtajemniczenie
|
Elena ale jak cos to zawsze sluza pomoca
pamietaj hihitak to tylko 10 dni matko ani mi sie wierzyc nie chce ![]() dziekuje, co prawda nie udalo mi sie uchwycic jak wyglada z tylu fryzurka bo doslownie po tym zdjeciu aparat odmowil posluszenstwa w dniu slubu napewno wiecej popstrykam wiec podesle wam napewno ![]() tak bede miec wpiety kwiatek znaczy sie 3 albo jakas ladna ozdobna spinke i tu mam dylemat sprawa do przemyslenia
|
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super!!!! A chciałabym widzeć te siedzenie po turecku, widok chyba świetny. Ja musze poczekać do 30 kwietnia na wizyte. Kurde tyle czasu ![]() Padnięta jestem już, pół dnia na dworze i chyba sie opaliłam ![]() Tak ostro dawało te słońce że w szoku byłam ![]() Teraz uciekam mężulowo grzanki robić bo niedługo na nocke śmiga
|
|
|
|
|
#374 |
|
Raczkowanie
|
witam po dłłłuuugiej nieobecności, 2. o4 wylądowałąm w szpitalu na podtrzymaniu i dopiero dziś wyszłam wiec zabieram się za nadrabianie
|
#375 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
super że wszystko dobrze ciekawe czy to dziewczynka |
||
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do dentystow to w ciazy mamy wszystki plomby swiatloutwardzalne (to co normalnie kosztuja 100zl) we wszystkich zebach za darmo na nfz i leczenie kanalowe wszystkich zabkow. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- konczi a Ty wczesniej nie pisalas czasem ze bedziesz miec syna? bo mi cos swita ![]() A co do lozeczka to ja wybieram turystyczne jedna na milion![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- mi kiedys lekarz na usg powiedzial ze widzi cypelek miedzy nogami i raczej to chlopczyk a ja niewiem czemu dalej czuje ze to dziewczynka,wszyscy mi tez mowia ze tak czuja pozatym te mdlosci itd,jeszcze pisalam do tej Gosi na kafeterii co sprawdzala mi w 3 kalendarzach plec dziecka i we wszystkich trzech wychodzi córka-chociaz traktuje to z przymrozeniem oka. mam nadzieje ze intuicja mnie nie zawiedzie ![]() wszystkiego dowiem sie w poniedzialek na wizycie |
|
|
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Matko laski żeśta się rozszalały z tym pisaniem, że ledwo dałam radę nadrobić, ale warto było, bo cudne wieści po wizytach ![]() Ja zaraz zmykam się myć, ale musiałam was podczytać i się odezwać chociaż w kilku słowach. Ja byłam w szańcu, ale tylko na zwiedzaniu, więc o noclegach nic nie wiem no i ja byłam w lutym przy temperaturze -23, więc niezbyt mi się tam podobało no i to są po prostu ruiny, takie bloki kamienne ogromne po dawnych bunkrach, więc jak ktoś to lubi to oki a dookoła las. Weź sobie jakąś mapę turystyczną i popatrz, co ciekawego jest jeszcze w okolicy do pozwiedzania, bo sam szaniec to tak na 1,5 godzinki wystarczy i po wszystkim.Ja dzisiaj pospacerowałam sobie na moim orbitreku, co mi go mąż z graciarnika wytaszczył do sypialni i mam zamiar tak codziennie, bo mnie w krzyżu rypie czasami niemiłosiernie, a brzuch jeszcze nieduży, więc co będzie później? Poza tym, chyba mnie moje dziecko nie lubi, bo najwyraźniej na pęcherzu mi poleguje. Latam do łazienki w ciągu dnia jak głupol jakiś, czasami co 10 minut a siknę ledwo co zaś uczucie, jakbym się miała spompować w majciochy najlepiej jest rano, jak muszę dotrzeć do toalety i zrobić to szybszym truchtem, ale z zaciśniętymi nogami, coby się na podłogę nie zsikać wygląda to super komicznie. No i jak znam życie nic się na to nie da poradzić, ot taki urok ciąży![]() Oki wyżaliłam się
|
|
|
|
#378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja od poczatku ciąży zwymiotowałam 3 razy i na tym chyba już będzie koniec, ale za to strasznie męczy mnie senność i lenistwo .
|
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje wizyty Konczi
czy to ja coś pokręciłam .I dziękujemy kochana za życzonkaNiegrzeczna zaraz ide obejrzeć fryzurke i normalnie gratuluję,że zbliża Ci się ten cudny dzień Colds mi się ten wózeczek nie podoba ale wazne,że Tobie takConverty a co się działo kochana,że na podtrzymaniu byłaś?Dobrze,że już jest wszystko wporzadku Emilia biedna Ty nasza .Witam nową Mamusie Martusia .A ja byłam z małym na dworze,dużo sobie pochodziliśmy i jestem padnięta a maleństwo śpi . Zjadłam kolacyjke i wiągne porodówke na TLC do końca i zmykam spać
|
|
|
|
#380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
ja na dzisiaj dobranockam ale przed spankiem zadam pytanko, bo mnie to nurtuje troszkę, jak wcieracie tzn. jakimi ruchami balsam na brzuszku? bo mi lekarz zabronił się masować no a bez tego balsamu się wcierać nie da, więc ja się smyram po prostu poziomo od boku do boku, bo koliste masowanie może podobnież skurcze wywołac. Jak mi ktoś odpowie, to sobie jutro podczytam.
Buziole na dobre sny |
|
|
|
#382 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW po ciąży szerokość bioder "wraca" do wcześniejszych rozmiarów (choć troszkę przynajmniej), czy już teraz na zawsze muszę żegnać się z moimi dotychczasowymi spodniami i spódnicami? Mi gin jeszcze nie badał piersi. Będę musiała mu o tym na najbliższej wizycie przypomnieć Cytat:
dlatego biorę na zmianę z prenatalem clasic. Cytat:
ja za te plomby (4) ostatnio płaciłam. za to kanałowe faktycznie miałam za darmo. jak faktycznie powinny być za free to się wkurzę... http://prawo.legeo.pl/prawo/rozporza...gicznego/zal3/ http://twojrynek.pl/PL/92/269/Darmowe_leczenie_zebow/1/ na tej podstawie nie wynika, że wypełnienie białymi plombami światłoutwardzanymi jest bezpłatne dalej boli mnie ta łydka. 6 tabletek magnezu dziś nie pomogło. rozmasować nie mogę.... boli.... Konczi, cieszę się, że wszystko w porządku a badań nie zazdroszczę. mnie to czeka za tydzień
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-04-11 o 22:51 |
|||
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
maggie123 powaznie,tylko trzeba walczyc o swoje prawa i pytac. nawet czlowiekowi bez ciazy przysluguja te swiatloutwardzalne w 1,2 i 3.
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- No to ja juz niewiem gdzies czytalam tylko teraz nie moge znalezc ze wypelnienie "amalgamat" jest niby szkodliwe dla kobiet w ciazy i robia swiatloutwardzalna. najlepiej zadzwonic do swojego nfz i popytac |
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w artykułach i wykazach świadczeń refundowanych dla kobiet w ciąży nie ma mowy o wszystkich białych plombach
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
znalazlam cos takiego http://www.maluchy.pl/forum/Dentysta-t79209.html
sa biale ale gorszej jakosci ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- najlepiej tak jak pisalam zadzwonic do nfz i zapytac. Kto pyta nie bładzi |
|
|
|
#386 |
|
Zadomowienie
|
Colds śliczny wózeczek. Jak widzę biało czarny wózek to już mi się podoba
ale ten naprawdę wygląda porządnie, chociaż się nie znam.Emilka żal mi Ciebie naprawdę! Ja wymiotuje jeszcze czasem, może raz na 4 dni, ale za to okropnie męczy mnie ślinotok. Mam powiększone migdałki i jutro idę do laryngologa sprawdzić czy wszystko jest ok. Mam już dość, chciałabym się w końcu cieszyć ciążą... Dzisiaj byłam w aptece i kupiłam sobie zwykły falvit, bo te falvitki dla kobiet w ciązy okazały sie ogromnymi tabletami ...jak wszystkie, trudnymi do połknięcia. Jak by któraś z Was chciała, to mogę oddać swoją kolekcję witamin
|
#387 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
na samą myśl o wypiciu tego bleee nie mogę spać ![]() Cytat:
Będziesz wyglądać ślicznie ja już czekam na zdjęcia i relację ahhh będzie weslicho ![]() Cytat:
Cytat:
nie byłabym tego taka pewna czy to kobitka będzie ja nadal upieram się że widziałam siusiora ale dla mnie to mało ważne .. najważniejsze by dziecina była zdrowa a reszta to wszystko jedno Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33479148]śliczny jest.podoba mi się gratuluje udanej wizyty super że wszystko dobrze ciekawe czy to dziewczynka[/QUOTE] pewnie schowała dziecina nasza hihihi ... no nic musimy nadal czekać Cytat:
tak pisałam bo ja widziałam serio był tam chociaż już tej pewności wielkiej nie mam mały akrobata i ukrywacz jest więc musimy czekać ... może na prenatalnym się ujawni i pokaże rodzicom co ukrywa Cytat:
nasza dziecina postanowiła zrobić nam niespodziewajkę
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Dziś kończę wcześniej, to potem zasiądę nadrabiać
|
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie po słoneczku już,dzisiaj pada deszcz i pochmurno okropnie. Więc nie wiem co ja będę robiła cały dzień .Konczi kochana Ty to masz spanie .Mnie w nocy bolał brzuch,chyba jednak za dużo pospacerowałam wczoraj . Ja to już nie wiem co mam robić,żeby było dobrze .Zjadłam śniadanko więc teraz muszę wziąść tabletki
|
|
|
|
#390 |
|
Rozeznanie
|
I ja się witam. Pogoda u nas ten nie najlepsza, pochmurno, ale jeszcze nie pada. Już mogę stwierdzić, że wieczorkiem czuje małego jak się wierci. Czasem zasadzi kopniaka - narazie bardzo delikatnie ale to kopniak jest napewno. Mąż śmieje się że piłkarz będzie
![]() Zielona ja nie mam niestety tyle szczęścia co ty. Nawet na NFZ nie uderzam, bo w moim mieście jak nie zapłacisz to się Tobą napewno nie zaopiekują w odpowiedni sposób. Z NFZ -tu nie korzystam jeżeli chodzi o ginekologów i dentystów.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

Przepraszam za wyrazenie.

Hehe drogą segregacji odpadły rzeczy w których nie idziemy na bal ani do pracy i już się wyrobiłam 

w dniu slubu napewno wiecej popstrykam wiec podesle wam napewno