Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 23:08   #2221
Eldo_rado
amor vincit omnia

Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X

Cytat:
Napisane przez LittleWoman Pokaż wiadomość
Jutro moja Mama ma Urodziny, zastanawiam się co dla niej przygotować. Myślę o tarcie, ale nie wiem z czym ją przygotuję....hmm może banany?
Pewnie się skuszę na kawałeczek .
czekoladowa tarta z bananami
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 23:09   #2222
jeu
Zakorzenienie

podpisuję się pod tym co napisala Eldo - banany i czekolaa
Stary 2012-04-11, 23:12   #2223
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jeu Pokaż wiadomość
Laski, zamknęłam bloga, muszę się przenieść. jezu, odwiedzały mnie tzw. Motylki...... tego się nei da czytać. ok, sama przyznaję, że to trochę moja wina, bo jak zaczynałam dietę i jadłam 1200-1300kcal (Zdecydowanie za mało i było to złe żarcie!) to sama komentowałam im wpisy, z niektórymi się zżyłam, bo pokładałam nadzieję, że zmądrzeją, ale glupia byłam. I po prostu zamykam, bo nie chcę mieć z nimi do czynienia, to nie są osoby którymi chcę się inspirować czy mieć kontakt... ale trzeba mieć poooo.................... ...pie*rzo.....ne żeby ciągle jeść 500kcal i nie reagować na reakcje swoje organizmu (osłabienie, bóle glowy, skurcze i inne)

a ja mam tendencje do moralizowania (niestety to u mnie rodzinne) i troche do bycia corka marnotrawna - o wszystkich bym dbala i nawracala na dobra droge, lubie dbac o ludzi -_- ale mówię STOP, bo to nie jest dla mnie dobre.

Nie rozumiem takich dziewczyn, choć sama jak odchudzałam się w gimnazjum, zaczęłam od diety 1000kcal, ćwiczyłam , schudłam. Jednak było mi mało i zaczęło się jedzie 800kcal, zapisywania w zeszycie, potrafiłam o 1 w nocy ćwiczyć bo czułam jak mi ciało puchnie, totalna obsesja.. Potem pojawił się tŻ i jakoś się nawróciłam inaczej by mnie tu nie było

Fajne te ćwiczenia lubię je , nie nudzą mnie szybko

Co polecacie na wypróżnianie się ? Od zawsze mam z tym problem Kiedyś jak pojechałam nad morze do siostry przez 3 tyg byłam 2 razy w wc.

LittleWoman fajna kurtka
A jeśli można wiedzieć skąd jesteś? bo ja też wlkp
Stary 2012-04-11, 23:22   #2224
jeu
Zakorzenienie

na wypróżnianie? błonnik dużo owoców, warzyw, otręby, płatki owsiane i powinno Cię ruszyć akurat na to możesz patrzeć i zapisz sobie w ciągu dnia ile zjadłaś błonnika. na diecie powinno się jeść 30-40g nawet a normalny człowiek (na U) może jeść ok. 20g

ja nigdy nie zeszłam na diecie poniżej 1000kcal, ale pamiętam moją dietę 1000kcal, co jadłam frytki i śmieciowe jedzenie, ach, to były czasy głupoty

wiesz, ale najgorsze w tych laskach jest to, że one w ogóle twierdzą, że są mega grube, a mają bmi 18,5 czyli granica dolnej normy -_- no ok, są grube bo taką dietą stają sie otłuszczonymi chudzielcami, ale jak jej wytłumaczysz, że do spalnia tłuszczu potrzebne jest jedzenie w tym białko i tłuszcze i ćwiczenia? nijak, to jak rzucaniem grochem o ścianę ;p
Stary 2012-04-11, 23:48   #2225
LittleWoman
Zadomowienie

Cytat:
na wypróżnianie? błonnik dużo owoców, warzyw, otręby, płatki owsiane i powinno Cię ruszyć akurat na to możesz patrzeć i zapisz sobie w ciągu dnia ile zjadłaś błonnika. na diecie powinno się jeść 30-40g nawet a normalny człowiek (na U) może jeść ok. 20g

ja nigdy nie zeszłam na diecie poniżej 1000kcal, ale pamiętam moją dietę 1000kcal, co jadłam frytki i śmieciowe jedzenie, ach, to były czasy głupoty

wiesz, ale najgorsze w tych laskach jest to, że one w ogóle twierdzą, że są mega grube, a mają bmi 18,5 czyli granica dolnej normy -_- no ok, są grube bo taką dietą stają sie otłuszczonymi chudzielcami, ale jak jej wytłumaczysz, że do spalnia tłuszczu potrzebne jest jedzenie w tym białko i tłuszcze i ćwiczenia? nijak, to jak rzucaniem grochem o ścianę ;p
Dokładnie, więc nie warto tracić nerwy, tłumacząc 1000 razy .

Właśnie myślę o czekoladowej z bananami , chyba zrobię właśnie taką
http://domowe-wypieki.blogspot.com/2...izowanymi.html
Nie ma bata - jutro szaleję w kuchni, i MUSZĘ tego spróbować! Najwyżej nie zjem kolacji jutro

Edytowane przez LittleWoman
Czas edycji: 2012-04-11 o 23:58
LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 07:10   #2226
annini
Zadomowienie

Cytat:
a ciasto to chciałam jeść, bo złapałam dołka właśnie zostawiłam 400zł na swoje oczy - 345zł za wymianę szkieł, a 40zł (!!!!) za krople, bo muszę brać bez konserwantów specyfiki do soczewek i w ogóle... bo mam przekrwione i przesuszone oczy ale tak to jest, jak ja 3/4 dnia spędzam przed komputerem (na uczelni też robię notatki na kompie, bo dużo szybciej piszę )
Ech, nie martw się jeu w końcu skąd ja to znam... Mam OGROMNE problemy z oczami i szczerze mówiąc jestem tak zrezygnowana, że odliczam dni do operacji laserowej. Znieść już tego nie moge, przetestowałam chyba wszystko i nic nie pomaga. Tym bardziej niefajnie, że mam naprawdę ogromną wadę i okulary nie wyglądają zbyt estetycznie
czyżbyś mówiła o kroblach Hyabak?

LittleWoman
, jak chcesz ciasto piec, to polecam stronę kwestia smaku, pewnie znasz, ale zawsze ją polecam, bo mam 2 lewe ręce do gotowania, a tamte przepisy zawsze wychodzą pyszne, nie wiem jak Ona to robi
np jesli banany to może: http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...a/przepis.html albo http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...y/przepis.html . jeszcze te obrazki
annini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 07:35   #2227
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Laski, zamknęłam bloga, muszę się przenieść. jezu, odwiedzały mnie tzw. Motylki...... tego się nei da czytać. ok, sama przyznaję, że to trochę moja wina, bo jak zaczynałam dietę i jadłam 1200-1300kcal (Zdecydowanie za mało i było to złe żarcie!) to sama komentowałam im wpisy, z niektórymi się zżyłam, bo pokładałam nadzieję, że zmądrzeją, ale glupia byłam. I po prostu zamykam, bo nie chcę mieć z nimi do czynienia, to nie są osoby którymi chcę się inspirować czy mieć kontakt... ale trzeba mieć poooo.................... ...pie*rzo.....ne żeby ciągle jeść 500kcal i nie reagować na reakcje swoje organizmu (osłabienie, bóle glowy, skurcze i inne)

a ja mam tendencje do moralizowania (niestety to u mnie rodzinne) i troche do bycia corka marnotrawna - o wszystkich bym dbala i nawracala na dobra droge, lubie dbac o ludzi -_- ale mówię STOP, bo to nie jest dla mnie dobre.

O matko, współczuję. Masz rację, nie ma co nawracać takich ludzi, jak przyjdzie czas to zmądrzeją.
Cytat:

Miss a ten program do ćwiczeń to ma dopiero nazwę daj znać jak bylo
Ano, ma Wszystko dlatego, że jest prowadzony przez babki, które napisały książkę "Skinny Bitch", swoją drogą bardzo fajną, ale tytuł to sobie wybrały. A polscy tłumacze zrobili to co robią zwykle i polski tytuł książki to... Uwaga, uwaga: "Wegańska bogini"

A sam program bardzo polecam, zwłaszcza osobom, które lubią mieć efekty, a nie namęczyć się jak wariat

Cytat:
i coś mało tego jedzonka u Ciebie... tylko jogurt owsiany? tylko surówka z buraczków? nie podoba mi się to, jakaś głodowa porcja :P
Jeu, czy ja ci już kiedyś nie mówiłam jak wyglądają moje "głodowe porcje"? Surówka to u mnie wielka micha (znaczy się pewnie ok. 3-4 dużych buraków na to pójdzie), a jogurt owsiany to właściwie pod względem odżywczym jest coś a la owsianka z bakteriami jogurtowymi więc raczej dość odżywcze i do tego ma sporo węgli. Na dodatek na pewno zjem go sporo, bo jest pycha.

Muszę dzisiaj pojechać i zobaczyć co z butami, które oddałam do reklamacji. Poprzednim razem mi nie przyjęli i musiałam pisać odwołanie, jeśli teraz je odrzucili to będę musiała iść do rzecznika Nienawidzę takich sytuacji.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 07:50   #2228
jeu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annini Pokaż wiadomość
Ech, nie martw się jeu w końcu skąd ja to znam... Mam OGROMNE problemy z oczami i szczerze mówiąc jestem tak zrezygnowana, że odliczam dni do operacji laserowej. Znieść już tego nie moge, przetestowałam chyba wszystko i nic nie pomaga. Tym bardziej niefajnie, że mam naprawdę ogromną wadę i okulary nie wyglądają zbyt estetycznie
czyżbyś mówiła o kroblach Hyabak?

LittleWoman
, jak chcesz ciasto piec, to polecam stronę kwestia smaku, pewnie znasz, ale zawsze ją polecam, bo mam 2 lewe ręce do gotowania, a tamte przepisy zawsze wychodzą pyszne, nie wiem jak Ona to robi
np jesli banany to może: http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...a/przepis.html albo http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...y/przepis.html . jeszcze te obrazki
ja uwielbiam przeglądać kwestię smaku, bo to zdjęcia... ale nie jest to dobre na diecie, bo tam wszystkie przepisy są tak bardzo niedietetyczne

taaaa, kupiłam Hyabak jeszcze mi Aquify polecono, ale pewnie też mają podobną cenę... oreintujesz się może, gdzie w internecie można kupić tanio soczewki? bo ja najtańsze jednodniowe znalazłam za 270zł na 90 dni (na dwoje oczu)

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
[/COLOR]
O matko, współczuję. Masz rację, nie ma co nawracać takich ludzi, jak przyjdzie czas to zmądrzeją.

Ano, ma Wszystko dlatego, że jest prowadzony przez babki, które napisały książkę "Skinny Bitch", swoją drogą bardzo fajną, ale tytuł to sobie wybrały. A polscy tłumacze zrobili to co robią zwykle i polski tytuł książki to... Uwaga, uwaga: "Wegańska bogini"

A sam program bardzo polecam, zwłaszcza osobom, które lubią mieć efekty, a nie namęczyć się jak wariat

Jeu, czy ja ci już kiedyś nie mówiłam jak wyglądają moje "głodowe porcje"? Surówka to u mnie wielka micha (znaczy się pewnie ok. 3-4 dużych buraków na to pójdzie), a jogurt owsiany to właściwie pod względem odżywczym jest coś a la owsianka z bakteriami jogurtowymi więc raczej dość odżywcze i do tego ma sporo węgli. Na dodatek na pewno zjem go sporo, bo jest pycha.

Muszę dzisiaj pojechać i zobaczyć co z butami, które oddałam do reklamacji. Poprzednim razem mi nie przyjęli i musiałam pisać odwołanie, jeśli teraz je odrzucili to będę musiała iść do rzecznika Nienawidzę takich sytuacji.
a zjesz taką michę? ja bym pękła pewnie po połowie powiem tak - po prostu ten jogurt brzmiał bardzo... samotnie tak samo ta surówka, ale jeśli twierdzisz, że jest okej to Ci wierzę

a co się stało z butami? w ogóle jaka masara, że nie chcieli ich wziąć, co im szkodzi ;/

Polacy to po prostu niektóre tytuły powinni zostawić w spokoju i nie brać się za ich tłumaczenie - wszystkim wyszłoby to na dobre ale wegańska bogini no to mnie powaliłaś

miłego dnia Dziewczynki
ja już po owsiance z serkiem wiejskim i bananem nie wiem, co będę jadła dalej, ale chyba na IIśn wpadnie kiwi, pomarańcz i jedna kanapka na razowcu z salami, serkiem żółtym, sałatą pomidorem i ogórkiem, a na III (dzisiaj do 16 na uczelni...) sałatka z fetą. kurde, jakoś mało znowu tego białka mam w jadłospisie ale nie wiem co wcisnąć, żeby było...

a wieczorem planuję bieganie z TŻtem dzisiaj mam zakwasy po wczorajszym treningu więc musiał był dobry
Stary 2012-04-12, 08:24   #2229
Pstra
Zakorzenienie

Witajcie z rana
Wczoraj wróciłam na dawne tory, zaliczyłam i skakankę i steper i twister chyba mi tego brakowało
a zapomniałam wam powiedzieć, że moja rodzinka zauważyła że schudłam, bo stwierdzili że mam szczuplejszą twarz

Cytat:
A ja się Wam jeszcze nie pokazałam. Macie zdjęcia z Wielkanocy, tak wyglądałam
wow, świetnie wyglądasz i ten kolor włosów mnie się taki marzy, ale jestem za blada, więc już chyba na zawsze pozostanę blondynką

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Ok pokazuję bluzeczkę
ale soczysty kolor

Cytat:
Napisane przez Puchatek0807 Pokaż wiadomość
a pochwalę się okulary, które ostatnio kupiłam w reserved i bluzki z sh
ale się obkupiłaś

Cytat:
ja wygrałam ze sobą i ciastem

jedyne co mnie pociesza to to, że siostra cioteczna znów wysłała mi wielką pakę... ale tym razem chyba torebek i butów

PS. właśnie moja rodzinka zawołała mnie na szampana i otwieranie czekolady Milki - odmówiłam i tego i tego
za silną wolę
ale ty masz dobrze z tą siostrą

Cytat:
Ja po kąpieli peelingu Lirene i czuję się jakby mnie było mniej przez to peelingowanie zaraz jeszcze w ruch pójdzie masażer 4000 i zaczynam moje rytuały od nowa
ja po tygodniowej przerwie też wróciłam do mojego masażera

Miłego dnia
Stary 2012-04-12, 08:24   #2230
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Hej Dziewczynki
zakochałam się w tym cieście z bitą śmietaną z bananami zrobię niedługo (w czerwcu ) dla TŻta może jak licencjat obroni, albo dopiero w lipcu na nasze wspólne urodziny
Po wczorajszych ćwiczeniach trochę zakwasów jest i czuję się fanie dziś i wcale nie tak grubo, czuję się dobrze ze sobą ładnie się umalowałam i w ogóle
Wypiłam rano szklankę napoju sojowego o smaku waniliowym z biedronki, zjadłam banana i pomarańcze. na II kefir, gronola i pomarańczka, potem sałatka z pomidorem, papryką, serkiem feta, oliwkami, awokado, rzeżuchą i oliwą i może grzanka do tego. Teraz piję pokrzywę .
Humor i nastawienie mam dobre ogólnie nie jest źle

Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.

Edytowane przez Puchatek0807
Czas edycji: 2012-04-12 o 08:25
Puchatek0807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 08:40   #2231
annini
Zadomowienie

Cytat:
ja uwielbiam przeglądać kwestię smaku, bo to zdjęcia... ale nie jest to dobre na diecie, bo tam wszystkie przepisy są tak bardzo niedietetyczne

taaaa, kupiłam Hyabak jeszcze mi Aquify polecono, ale pewnie też mają podobną cenę... oreintujesz się może, gdzie w internecie można kupić tanio soczewki? bo ja najtańsze jednodniowe znalazłam za 270zł na 90 dni (na dwoje oczu)

no zdjęcia, zdjęcia, tak mi się obrazki powiedziało lubię sobie powchodzić tam i pooglądać, aż się przyjemniej robi

a co do soczewek, to ja kupuję u mnie we Wrocławiu, na miejscu, za 1 opakowanie płacę 80zł (30szt) i szczerze Ci powiem, że nie orientuję się w internetach. Gdzieś mi się coś ostatnio obiło o uszy, że w Vision Express"gwarantują najniższe ceny soczewek", może zwracają różnicę czy cuś, nie wiem, musiałabyś się dowiedzieć.
Ale cena chyba zależy też od typu/rodzaju/firmy itp. Ja np. nie dość, że mam ogromną wadę to jeszcze do tego astygmatyzm, więc nawet nie wiem czy mogę tak po prostu przez internet zamówić, bo one są dla mnie chyba specjalnie robione, na zamówienie
annini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 08:54   #2232
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
a zjesz taką michę? ja bym pękła pewnie po połowie powiem tak - po prostu ten jogurt brzmiał bardzo... samotnie tak samo ta surówka, ale jeśli twierdzisz, że jest okej to Ci wierzę
Zjem, niestety jeśli chodzi o surówki i owoce mam nieograniczoną pojemność A moje "samotne" posiłki wynikają z tego, że uwielbiam rozkoszować się prostym smakiem jednego składnika. Np. uwielbiam sam chleb, albo właśnie jogurt owsiany, kasze, orzechy itp.
Cytat:
a co się stało z butami? w ogóle jaka masara, że nie chcieli ich wziąć, co im szkodzi ;/
Złamała mi się w jednym bucie maszynka od zamka. Sklep twierdzi, że to moja wina. Jassne, jedną rękę mam jak Pudzian i miażdżę nią maszynki od zamków. Jakimś cudem w drugim bucie zamek jest nienaruszony, ale to i tak moja wina, że tamten się zepsuł.
Cytat:
Polacy to po prostu niektóre tytuły powinni zostawić w spokoju i nie brać się za ich tłumaczenie - wszystkim wyszłoby to na dobre ale wegańska bogini no to mnie powaliłaś
Ano, w sumie mogli zostawić ten tytuł tak jak był. A wyszło im coś w rodzaju tego skeczu, w którym ktoś krzyczał "fuck you", a lektor na to "terefere"
Cytat:
a wieczorem planuję bieganie z TŻtem dzisiaj mam zakwasy po wczorajszym treningu więc musiał był dobry
Też mam dziś zakwasy Powodzenia

Stary 2012-04-12, 09:13   #2233
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dzień dobry
ja dziś nie mogłam zjeść owsianki kilka łyżek wzięłam i kawę wypiłam i jestem taka pełna że nie wiem co się dzieje

Jeu, wyśle Ci na prv gdzie ja kupuję i jestem bardzo z nich zadowolona mino że mam też dużą wadę wzroku i zeza

Annini, też się zastanawiałam nad operacją ale jakoś się boję że mi się coś stanie czy co

Puchatek, ja też planuję na czerwiec jakieś ciacho bo TŻ ma imieniny urodziny a ja imieniny więc 3 okazję w 1

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Miss, tak samo oglądałam kiedyś i też właśnie do "fuck you" czy coś podobnego powiedzieli nogi motyla

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Wiecie że dziś jest narodowy dzień CZEKOLADY
Stary 2012-04-12, 09:20   #2234
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Cytat:

więc trzeba dziś zjeść kawałek

Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.
Stary 2012-04-12, 09:28   #2235
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
więc trzeba dziś zjeść kawałek
Ale co najwyżej 1 kosteczkę TŻ wczoraj byl oddawać krew więc czekoladę na pewno będę mieć

Kurka mówię Wam jak mnie piersi bolą to nawet wchodzić po schodach nie mogę a co dopiero skakać na skakance
Stary 2012-04-12, 09:48   #2236
smerfetka2808
Zakorzenienie

A tak wyglądam dziś w nowej bluzeczce i kręconymi kłaczkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_6239.jpg (73,5 KB, 30 załadowań)
Stary 2012-04-12, 10:00   #2237
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Cytat:
Ślicznie

Stary 2012-04-12, 10:06   #2238
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
pasuje ci
Stary 2012-04-12, 10:39   #2239
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:

Dodam łyżeczkę kakao do jogurtu i będzie poświętowane
Cytat:
Kurka mówię Wam jak mnie piersi bolą to nawet wchodzić po schodach nie mogę a co dopiero skakać na skakance
Współczuję. Może spróbuj dziś zamiast tego poćwiczyć pilates albo callanetics? Coś gdzie nie ma skakania.
Cytat:
Bardzo ci ładnie w tym kolorze

Właśnie zjadłam drugie śniadanie, tylko dorzuciłam jeszcze batonika daktylowego. Jak już zrobiłam to nie mogłam się powstrzymać.

Stary 2012-04-12, 10:41   #2240
jeu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pstra Pokaż wiadomość
Witajcie z rana
Wczoraj wróciłam na dawne tory, zaliczyłam i skakankę i steper i twister : D chyba mi tego brakowało
a zapomniałam wam powiedzieć, że moja rodzinka zauważyła że schudłam, bo stwierdzili że mam szczuplejszą twarz

za silną wolę
ale ty masz dobrze z tą siostrą ; )

ja po tygodniowej przerwie też wróciłam do mojego masażera : D

Miłego dnia
miłego dnia i Tobie
silną wolę tylko czasami mam niestety : ( bardzo często ulegam, ale walczę z tym

u mnie też mówią, że mam szczuplejszą twarz, bo miałam zawsze ogromne puce, a mi znacznie zmalały, ale na szczęście jeszcze są ;D lubię je, nie chciałabym się ich pozbyć w 100% :P

za powrót do ćwiczeń : )

Cytat:
Hej Dziewczynki
zakochałam się w tym cieście z bitą śmietaną z bananami zrobię niedługo (w czerwcu ) dla TŻta może jak licencjat obroni, albo dopiero w lipcu na nasze wspólne urodziny
Po wczorajszych ćwiczeniach trochę zakwasów jest i czuję się fanie dziś i wcale nie tak grubo, czuję się dobrze ze sobą ładnie się umalowałam i w ogóle : D

Humor i nastawienie mam dobre : ) ogólnie nie jest źle ; )
oby ten humor się jak najdłużej utrzymał też lubię się ładnie umalować, od razu lepiej się czuję : D

Cytat:
Napisane przez annini Pokaż wiadomość
a co do soczewek, to ja kupuję u mnie we Wrocławiu, na miejscu, za 1 opakowanie płacę 80zł (30szt) i szczerze Ci powiem, że nie orientuję się w internetach. Gdzieś mi się coś ostatnio obiło o uszy, że w Vision Express"gwarantują najniższe ceny soczewek", może zwracają różnicę czy cuś, nie wiem, musiałabyś się dowiedzieć.
Ale cena chyba zależy też od typu/rodzaju/firmy itp. Ja np. nie dość, że mam ogromną wadę to jeszcze do tego astygmatyzm, więc nawet nie wiem czy mogę tak po prostu przez internet zamówić, bo one są dla mnie chyba specjalnie robione, na zamówienie
ja kupię tam na stronie gdzie mi Smerfetka podała, bo ceny są rozsądne albo pójdę do siebie na miasto w dwa miejsca, gdzie jest ponoć tanio ; ) normalnie nosze miesięczne soczewki, ale lepiej będzie jak przez jakiś czas będę nosić jednodniówki - są lżejsze po prostu i nie podrażniają tak oczu...

a co do astygmatyzmu to ja mam tylko na lewym oku i tylko ćwiartkę, więc mam do wyboru: nosić większą wadę albo mniejszą wadę z cylindrem, wybieram większą wadę bo taniej wychodzi a poza tym tak mi wygodniej, bo jednak widzę różnicę (niewielką, ale czuć). ja mam małą wadę: L: -1,5, P: -1,75 a od tamtego roku poleciała mi wada tylko o -0,25 na obu oczach. może niedługo wada mi się zatrzyma ale pamiętam jak miałam wadę -0,25 i -0,5, ehh. ;p ale to było z 5-6 lat temu

tragedia z tymi oczami : ( a są tylko jedne i trzeba o nie tak masakrycznie dbać.

Cytat:
Zjem, niestety jeśli chodzi o surówki i owoce mam nieograniczoną pojemność :p A moje "samotne" posiłki wynikają z tego, że uwielbiam rozkoszować się prostym smakiem jednego składnika. Np. uwielbiam sam chleb, albo właśnie jogurt owsiany, kasze, orzechy itp.

Złamała mi się w jednym bucie maszynka od zamka. Sklep twierdzi, że to moja wina. Jassne, jedną rękę mam jak Pudzian i miażdżę nią maszynki od zamków. Jakimś cudem w drugim bucie zamek jest nienaruszony, ale to i tak moja wina, że tamten się zepsuł.
Ano, w sumie mogli zostawić ten tytuł tak jak był. A wyszło im coś w rodzaju tego skeczu, w którym ktoś krzyczał "fuck you", a lektor na to "terefere"

Też mam dziś zakwasy : D Powodzenia : )
no fajnie, że masz taki żołądek, ja zjem z 6 dużych łyżek sałatki to jestem zapchana, ale szybko się robię głodna, bo tego w sumie mało jedzenia wychodzi w efekcie fajnie, że możesz tak dużo w siebie zmieścić : ) ja lubię mieszać smaki, choć czasami takie surowe lubię - szczególnie przy owocach : D

o, no na pewno masz rękę na pudzian, przyjrzyj się, przecież baby z sklepie nie mogą się mylić a daj spokój, teraz to już wszystko zrobią, żeby wych............. ludzi :/ współczuję, ale mam andzieję, że udało Ci się to załatwić

a tłumaczenia polskie to ja już pozostawię w spokoju : D

Cytat:
Dzień dobry
ja dziś nie mogłam zjeść owsianki kilka łyżek wzięłam i kawę wypiłam i jestem taka pełna że nie wiem co się dzieje

Jeu, wyśle Ci na prv gdzie ja kupuję i jestem bardzo z nich zadowolona mino że mam też dużą wadę wzroku i zeza

jak mama dwa mi dwie kostki tylko to tylko tyle zjem, ale jeśli zobaczę w zasięgu swojego wzroku całą czekoladę to się rzucę jak powalona... bo tak już mam

dzięki za stronę, faktycznie mają rozsądne ceny : * współczuję Ci. te oczy to jedna biedne są współcześnie, wszystko naraża je na szwank...

przegłodziłaś się i masz malutki żołądek ; ) napij się czegoś gazowanego to powinien się trochę poluzować i powinno być lepiej powodzenia!

i ślicznie wyglądasz : D i kto by pomyślał, że okres masz za kilka dni
Stary 2012-04-12, 10:48   #2241
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Ja po II śniadanku i pokrzywie, czuję się tak fajnie lekko.
Noszę okulary, w sumie mam niewielką wadę bo do -1,5 . Jak bym się po raz pierwszy zdecydowała na soczewki to trzeba iść do okulisty żeby zbadał mi wzrok ? (byłam rok temu) da recepte a potem po soczewki ? soczewki się tak samo dobiera jak szkła ? Pytam bo nie wiem na ten temat nic, nie interesowałam się wcześniej, a widzę, że Wy tu jesteście mądre więc pytam Was
a ćwiczyła któraś z Was ten callenetics z Bojarską ? mam zamiar sobie ściągnąć jakiś program z tymi ćwiczeniami.

Stary 2012-04-12, 10:55   #2242
LittleWoman
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]

Ja swoje kozaki oddałam do reklamacji, uznali, ale cały czas łażę do sklepu by wybrać odpowiednie zamienne...
W niektórych sklepach przeginają na całej linii.

Cytat:
Dzień dobry

Dzień dobry!

O! Dzień czekolady, dobrze zatem, tymbardziej nie zawacham się zjeść kawałka tarty
Właśnie się produkuje - czekoladowy spód posmarowany masłem czekoladowym, na to budyń śmietankowy. Za chwilę zrobię polewę czekoladową i na to poukładam kandyzowane banany.

Jestem po owsiance już, IIŚ to będzie chyba twarożek na słodko+pomarańcza, później poskaczę z Szalinką .
LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 10:59   #2243
jeu
Zakorzenienie

mi się callanetics nie podoba, nudne jak dla mnie

a co do soczewek - jest osobne badanie, bo trzeba dobrać średnicę soczewki oraz krzywiznę a także musisz nauczyć się je zakładać :P warto się przejść a przecież takie badanie nie jest drogie i możliwe, że za darmo dostaniesz jeszcze soczewki ja dostałam jedną parę na 2 tygodnie, żeby sie z nimi zapoznać
Stary 2012-04-12, 11:13   #2244
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Cytat:
mi się callanetics nie podoba, nudne jak dla mnie

a co do soczewek - jest osobne badanie, bo trzeba dobrać średnicę soczewki oraz krzywiznę a także musisz nauczyć się je zakładać :P warto się przejść a przecież takie badanie nie jest drogie i możliwe, że za darmo dostaniesz jeszcze soczewki ja dostałam jedną parę na 2 tygodnie, żeby sie z nimi zapoznać
dziękuję za info

Stary 2012-04-12, 12:02   #2245
gogo1981
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny

Smerfetka slicznie dzisiaj wyglądasz

Miss Transept zajmuje się u siebie reklamacjami i z doświadczenia wiem że czasami warto pisać odwołania do odwołania z odwołania bo można wywalczyc swoje.

Wsyałam dzisiaj jakas nieprzytomna. Nie mogłam spać od 3 do 6 rano i prawie zaspałabym na 9 do pracy. Ale od rana mam taki młyn w pracy że od razu oprzytomniałam. Mam chwile wolnego więc popijam sobie kawusię z mlekiem i wcinam dietetycznego batona
gogo1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 12:03   #2246
choco loco
Raczkowanie

smerfetko, miło się patrzy na twoje zdjęcia. Bije od ciebie taka radość

Co do soczewek to ja nie pomogę bo noszę okulary

Któraś z was pytała się co jest dobre na zaparcia. Z tego co czytałam to dobrze jest zjeść dziennie jedno-dwa jabłka albo suszone śliwki. Ja jem praktycznie codziennie po 2 jabłka i nie narzekam na moje jelita

Dzisiaj dzień czekolady, więc na śniadanko zaserwowałam sobie naleśniki z czekoladą

Teraz uwaga. Bałam się zważyć po świętach. Więc przez ostatnie parę dni starałam się jeść w miarę ok, no może prócz śniadań, na które jem zawsze to co chcę i ile chcę. Wchodzę na wagę a tam 55,1 kg
Nie mogłam uwierzyć własnym oczom więc zważyłam się jeszcze kilka razy i waga taka sama. Wychodzi na to, że schudłam kilogram (a w święta jadłam sporo, szczególnie czekolady).
Moje ulubione leginsy już się zaczęły robić luźnawe...
Chyba jeszcze co najwyżej 2 kg i zakończę odchudzanie bo chude dziewczyny mi się nie podobają

Edytowane przez choco loco
Czas edycji: 2012-04-12 o 12:05
choco loco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 12:10   #2247
gogo1981
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez choco loco Pokaż wiadomość
smerfetko, miło się patrzy na twoje zdjęcia. Bije od ciebie taka radość

Co do soczewek to ja nie pomogę bo noszę okulary

Któraś z was pytała się co jest dobre na zaparcia. Z tego co czytałam to dobrze jest zjeść dziennie jedno-dwa jabłka albo suszone śliwki. Ja jem praktycznie codziennie po 2 jabłka i nie narzekam na moje jelita

Dzisiaj dzień czekolady, więc na śniadanko zaserwowałam sobie naleśniki z czekoladą

Teraz uwaga. Bałam się zważyć po świętach. Więc przez ostatnie parę dni starałam się jeść w miarę ok, no może prócz śniadań, na które jem zawsze to co chcę i ile chcę. Wchodzę na wagę a tam 55,1 kg
Nie mogłam uwierzyć własnym oczom więc zważyłam się jeszcze kilka razy i waga taka sama. Wychodzi na to, że schudłam kilogram (a w święta jadłam sporo, szczególnie czekolady).
Chyba jeszcze co najwyżej 2 kg i zakończę odchudzanie bo chude dziewczyny mi się nie podobają

Gratuluje spadku kilograma z wagi. Mi też uciekł 1 kilogram pomimo swiąt (chyba to dzieki tej swojskiej cytrynówce)

Chyba swietnie wyczułam ze dzisiaj dzień czekolady bo własnie pochłonełam dietetycznego batona z odrobinka czekolady(rzekomo maiał 103 kalorie) wiec mam wytłumaczenie
gogo1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 12:10   #2248
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
no fajnie, że masz taki żołądek, ja zjem z 6 dużych łyżek sałatki to jestem zapchana, ale szybko się robię głodna, bo tego w sumie mało jedzenia wychodzi w efekcie fajnie, że możesz tak dużo w siebie zmieścić : ) ja lubię mieszać smaki, choć czasami takie surowe lubię - szczególnie przy owocach : D
No tak, ja zjem michę i potem przez kilka godzin nie mogę nic w siebie wcisnąć, a kalorii w sumie dużo nie wychodzi.
Cytat:
o, no na pewno masz rękę na pudzian, przyjrzyj się, przecież baby z sklepie nie mogą się mylić a daj spokój, teraz to już wszystko zrobią, żeby wych............. ludzi :/ współczuję, ale mam andzieję, że udało Ci się to załatwić
Ja też mam nadzieję, że jakoś to pójdzie...
Cytat:
a ćwiczyła któraś z Was ten callenetics z Bojarską ? mam zamiar sobie ściągnąć jakiś program z tymi ćwiczeniami.
Ja ćwiczyłam tylko z książki tej babki, która to wymyśliła. Callan Pinckney bodajże.
Cytat:
Ja swoje kozaki oddałam do reklamacji, uznali, ale cały czas łażę do sklepu by wybrać odpowiednie zamienne...
W niektórych sklepach przeginają na całej linii.
No, ja ostatnio zaniosłam spodnie i też mi przyjęli od razu, ale musiałam wybrać coś z ich sklepu.
Cytat:
Napisane przez gogo1981 Pokaż wiadomość
Miss Transept zajmuje się u siebie reklamacjami i z doświadczenia wiem że czasami warto pisać odwołania do odwołania z odwołania bo można wywalczyc swoje.
Czyli lepiej pisać odwołania niż iść do rzecznika? Bo już sama nie wiem co zrobić jakby się okazało, że znowu nie przyjęli... Może napiszę jeszcze raz odwołanie i jak teraz nie przyjmą to wtedy pójdę.

Cytat:
Napisane przez choco loco Pokaż wiadomość
s
Gratulacje

Jak ja bym chciała jakikolwiek spadek na wadze zobaczyć...

Stary 2012-04-12, 12:10   #2249
zielone_oko
Zakorzenienie

Cześć Wam.

Ja niedawno wstałam, w nocy nie mogłam zasnąć i rzucałam się na łóżku do 3.
Na śniadanie zjadłam miseczkę musli.

Idę się ogarnąć, posprzątać a potem ćwiczenia.
Stary 2012-04-12, 12:23   #2250
agulaaaa
Zakorzenienie

hej na tylko na moment powiedzieć, że żyję.. nieźle wczoraj zabalowałam...jadłam wszystko na co miałam ochotę, jestem totalnie niewyspana, jeszcze na jedne zajęcia muszę iść, a pogoda świetna
muszę za dietę sie zebrać, ale nie wiem jak, bo jutro koleżanki urodziny
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości