|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny jestem w szoku. Bylam dzis w Stokrotce i zaszlam na dzial dzieciecy a tam.... nie wiedzialam gdzie patrzec...tyle tego wszystkiego (chodzi mi o sloiczki) wybor taki ze chcialam wszystkiego po jednym wziac. U mnie w UK tego nie ma. Nawet z tych angielskich. Kupilam Wiki przysmak na dorbanoc z Hipp, jakies tam kaszki manne z biszkoptami etc. zajadala az milo. Tego mi wlasnie brakowalo jako przeskaski na podwieczorek. Chyba pol samochodu zaladuje tymi sloiczkami jak bede wracac z PL. Crazy trzymam ![]() Gdzie jest Editka ?? Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-04-11 o 21:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
![]() Cytat:
![]() 2. Przypomniało mi się, jaka delikwentka miała z nami tę część nauk, dotyczącą "pożycia małżeńskiego" ![]() ![]() Po drugie, tym razem to mnie ostrzegała, nie wolno używać płynu do kąpieli, tej pianki, bo można się nabawić bezpłodności ![]() Jak stamtąd wychodziłam, to byłam na skraju wytrzymałości psychicznej i pałałam żądzą mordu, a na co dzień naprawdę spokojny ze mnie człowiek ![]() Lać! Lubię soczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W tym roku jedna ciocia powiedziała mi że tak to cebula może zgnić czy coś i lepiej ją na wilgotnej ziemi trzymać. Więc zrobiłam tak: dość płytka, okrągła donica, do niej nasypałam do wysokości 3/4 ziemi, mocno podlałam i na to ułożyłam cebule (mi się zmieściło 7 sztuk). Nie zakopywałam w tę ziemię, tylko lekko te korzonki wschowałam. A całe cebule są widoczne. Stoją tak ok. 10 dni, szczypiorek jest już bardzo długi. A przy okazji to cudna ozdoba, serio ![]() A, ja wsadzałam taką zwykłą, najtańszą ze sklepu, nie dymkę. Cytat:
![]() Lecę oglądać i ... zazdrościć ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że się z tych wszystkich choróbsk wygrzebały ![]() A może jakieś zdjęcie zapodasz? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A z samochodem dobrze, ze tylko tak się skończyło... Cytat:
![]() A może inną łyżeczką? Albo dać jej jedną łyżeczkę, a samemu drugą karmić? A może zmienić miejsce/sposób karmienia - u nas to właśnie zadziałało. Tymek nie chciał jeść w foteliku, na siedząco, więc zaczęłam go karmić na leżąco (na brzuszku) i załapał ![]() ![]() Cytat:
a) zęby b) jakiś skok. Nic innego nie przychodzi mi do głowy ![]() ![]() Może doświadczone mamy będą miały więcej pomysłów,
![]() |
#2493 |
Wtajemniczenie
|
Ja też stosowałam "kalendarzyk" przy staraniach o Zuzę. Mało tego chodziło o dziewczynkę i współżyliśmy tylko w te kilka dni, co teoretycznie łatwiej począć dziewczynkę. Zajęło nam to 2 miesiące. Pewnie w pierwszym cyklu bym zaszła, tylko akurat odstawiłam tabletki i źle policzyłam ilość dni w cyklu (z tabletkami 28, bez 31 )
![]()
![]() |
#2494 | |||||
Wtajemniczenie
|
Sto lat dla dzisiejszych jubilatów
Cytat:
![]() swielkie gratulacje dla tego cocodrilka ![]() Cytat:
Brumeczku też zastanawiałam się czy to nie skok-wiec na jakiś miesiąc muszę przywyknąć do mojego słodkiego marudnickiego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do kościoła -osobiście mi przeszkadza że ksieża nie mogą mieć żony. Uważam że osoba która nie zyje w związku nie powinna być dobrym doradcą ani spowiednikiem. Pozatym pojawia się kwestia zahamowanej seksualności. Przecieź seks jest rzeczą ludzką- celibat narusza ludzką naturę. Niewiem czy wam pisałam że na salo poporodowej leżała ze mną kobietka która urodziła 2 dziecko księdza ![]() aniu i Baboniku ale wam zazdroszcze spotkania napisze jeszce w skrócie co u nas -udało się załatwić paszport na 27 kwietnia ![]() ![]() ![]() -byliśmy potem w chinskiej restaracji i mój syn miał swoją miseczkę ryżu-świetnie sobie radził -pozatym troche marudnictwa -mój dom wygląda jak dżungla taki bałagan a ja zamiast sprzatac/spać/uczyć się/prasować(skreślić właściwe) klikam z wami ![]()
![]() |
#2495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Zakorzenienie
|
stronczek akurat tu nie byloby mojej winy, tylko tego babsztyla!!! A co do reszty mam podly humor mialam isc na biosje (prywatnie), a tu nie bede miala z czego
![]()
#2497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co to za biopsja... bo chyba nie doczytalam albo mi umknelo.... Madziulka widze Cie... jaka tam pogoda w naszej pieknej Anglii? Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-04-11 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2498 |
Raczkowanie
|
witam się po świętnie
![]() u nas ok i mam newsa ![]() mam 3 siostry (rodzone) najstarsza 45lat (3 dzieci), Srednia- 38 lat -CC w czwartek przed świętami- 1 dziecxko -Pola!!!! ![]() potem ja ![]() i najmłodsza -25 lat no i info od najstarszej- 04.09 termin porodu ![]() 45 lat- 4 dziecko! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Zakorzenienie
|
Crazy odpisuje bo zapomne znów. Ja kupowałam kawałek schabu/piersi i smażyłam na teflonie + warzywa na patelnie do tego. Zupy kremy. Na śniadanie najczęściej omlet z warzywami. Na kolacje sałatka (sałata, papryka, mięso, sos czosnkowy) serek twarogowy, gyros, tarta kalafiorowa (z bloga dietetyczniesiostro) i jakoś 2 tygodnie przebolałam. Potem to juz luz - dołączyłam takie ciasteczko (tylko nie bawiłam się z kremem jak w przepisie)http://basinepichcenie.blox.pl/html twaróg/homo z owocem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje dla siostry....a wiek.... w kazdym wieku mozna... zdrowka zycze dla siostry i fasolki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do wieku to... hmmm no cóż... planowane nie było ![]() wręcz przeciwnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ze nie planowane, to bywa ale napewno bedzie kochane tak samo jak reszta |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Obie musimy ![]() 3. Zgadzam się w pełni! (chociaz nie do mnie pisałaś ![]() 4. Wie chłopak, jak się w życiu ustawić ![]() A kiedy dokładnie jest wyjazd? ![]() 5. Bo Ty, kochana, masz dobre priorytety ![]()
![]() |
#2504 |
Wtajemniczenie
|
![]() Wczoraj była burza i padał grad ![]() Dzisiaj słoneczko, chwilami deszczyk i tęcza ![]()
#2505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() uciekam spac.... dobrej nocki Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-04-11 o 23:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Zakorzenienie
|
Wstawiłam krótki filmik do Klubu. Zapraszam
![]()
#2507 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Ja tak na szybko tylko i zmykam na uczelnię. A tak fajnie było jak była przerwa świąteczna ![]() ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Cytat:
1- cooo? ![]() 2 - a bo to tak na szybko było ustalane ![]() Cytat:
po prostu wie w jaki sposób się sprawy załatwia ![]() iwonap, gratulacje dla siostry! Teraz już zmykam, miłego dnia!
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Igor taki gówniarz niedobry od wczoraj wieczorem, że mam ochotę normalnie nie wiem co. Drze się gnój teraz. Cały czas.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Zakorzenienie
|
![]() Iwona gratulacje dla siostry ![]() ![]() Kurde bele muszę się uczyć ![]()
#2510 |
Rozeznanie
|
Witamy!
Ewka 3 noc z kolei budzi sie w nocy co 2h...zębów nie widać...nie wiem...zaczyna się skok, może to ![]() Dzisiaj rano moja pierworodna wstała przy kanapie i pierwszy raz ze stania siadła na dupke-tak pięknie jak Domek na filmiku ![]() tylko teraz cały czas udoskonala nową umiejętność a rezultaty różne ![]() Stronczek Mam 28 lat...a co do słoiczków to mnie zaskoczyłaś bo myślałam, że jest odwrotnie ![]() brumek dziękuje za nowy sposób na cebule!!!Właśnie mi rośnie szczypior w wodzie z 10 cebul(takich zwykłych)-i zaczynaja mi gnić cebule ![]() ![]() posadziłam wczoraj pierwszy raz w życiu słonecznik! Thuje rosną nam tak wolno, że wpadłam na pomysł żeby w lato odgrodzić sie słonecznikami ![]() trzymajcie kciuki za kiełkowanie ![]() U Was też dzisiaj tak brzydko na dworze????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Zadomowienie
|
Dominik, Dawid!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Wtajemniczenie
|
Witam z pracy
![]() Telik w wierze mojego męża księża mają żony i uważam, że to jest jak najbardziej ok ![]() Brumek muszę wypróbować z tą cebulą ![]() Iwona moja mama urodziła brata jak miała 42 wiosny. Wiadomo, że są plusy i minusy późnego macierzyństwa. Z obserwacji mogę doradzić, że trzeba uważać, żeby nie "odpuścić" sobie tego najmłodszego dziecka. Często ludziom w tym wieku już się nie chce, nie mają siły. Moja mama z tym walczy ![]() Dawid, Dominik ![]() Siedzę w pracy ![]()
![]() |
#2514 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
u nas ponuro i deszczowo... a ja ziewam...jakoś się nie wyspałam, chociaż noc zaliczam do udanych (z pół miliona pobudek i rozkopań mojego dziecka, ale wszystko szybko było uspokajane UU ![]() dla wczorajszych (bo ![]() ![]() ![]() Marzenko dla Ciebie również ![]() ![]() ![]() ![]() nadal nie mam weny dopracy, ale się zmuszam i jakoś idzie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie:
Marzena sto lat ![]() ![]() ![]()
#2516 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a dyplom ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Niewiem co się dzieje z Twoim dzieciaczkiem, ale jedno jest pewne, że to minie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale masz młodą mamę Cytat:
![]() ![]() U mnie pięknie, ciepło i słonecznie ![]() ![]() ![]() Witam. Dzisiaj miałam bardzo złą noc-Julcia obudziła się o 3:30 i nie chciała już spać-jak próbowałam usypiać, to się darła itd. W końcu o 4:30 wkurzona na maksa powiedziałam p. żeby się nią zajął, a ja ide spać. Spałam może jeszcze z pół godziny, bo maluch ciągnął mnie za włosy itd ![]() ![]() Dzisiaj ide do endo. MARZENA wszystkiego dobrego ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Raczkowanie
|
Witamy w nieco gorszym humorze!
no i stało się, po 9 miesiącach niechorowania w końcu i nas dopadło, od wczoraj Dominik jest przeziębiony, ma katar, kaszel i występuje gorączka. Osłuchowo wszystko ok. Noce ciężkie, usypianie ciężkie a mi się serce kraja jak mój żuczek się męczy. Zmęczona jestem, dzisiaj nocka już lepsza była w porównaniu do wczorajszej, ale i tak brak snu robi swoje. No nic jakoś wytrwamy. Najgorsze, że piekna pogoda się zrobiła a my nie możemy wychodzić, bo gorączka jest. Pszepraszam, że tylko tak o sobie, ale jakoś nie mam czasu, żeby więcej napisać. A jeszcze się tak Was poradzę: czy radzicie od razu dawać navisin, czy na razie próbować tylko woda morską + odciaganie? na kaszel mamy syrop hedelix.
#2518 |
Zakorzenienie
|
Hej
Przepraszam,że tak z nienacka ale ktoś ma może do oddanie kod na Babydrema- mleczko? Prosiłabym bardzo i bedę wdzięczna.
#2519 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Marzenko ![]() ![]() i więcej nie pamiętam ![]() nie dam rady,Nadia ciągnie na "polko" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | |
Rozeznanie
|
iwona Gratulacje dla siostry!!!Oby ciąża minęła bezobjawowo i bezproblemowo
![]() Cytat:
![]() W każdym razie życzymy zdrówka! I ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.