Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 10:11   #151
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

desia kontakt z chora babcia mieliśmy w święta jak sie juz drapała, czyli była juz chora?
Stary 2012-04-12, 10:12   #152
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
no i dobrze, że się wygadałaś, w końcu kto zrozumie Cię lepiej jak nie my - mające te same odczucia
a co do czoła - a może jej się ciemieniucha zaczyna?
No wlasnie nie wiem czy ciemieniucha - na glowce poki co nic nie ma.. ale na tym czolku to na srodku, miedzy brwiami zrobily sie takie suche luski wczoraj, smarowalam oliwka, troche ich zeszlo ale sa nadal no i uszka myslalam ze ma po prostu skore po tatusiu bo mojemu mezowi sie luszczy skora przy uszach... ale to co Jula ma to katastrofa jutro bedzie polozna to skonsultuje.. bo u pediatry bedziemy za miesiac ...
wyczytalam ze takie objawy (srodek czola luszczacy sie i uszy) moga wystepowac przy skazie bialkowej

Evcisz, jeszcze raz gratulacje - dzielna bylas
Karolca, no wlasnie matka jest sie na cala dobe ... ojcem niekoniecznie... oni nie sa uwiazani .. i pewnie dlatego inaczej podchodza do dziecka, maja dystans... Ja go nie mam. Mimo ze nie lece na kazde stekniecie corki i nie biore jej na rece to nie mam dystansu, bo potrafie patrzec jak placze, lezec obok niej i plakac z nia..
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 10:14   #153
aalegna
Wtajemniczenie

hej
ooo nowy wątek ja jestem z tyłu za murzynami
wpadam tylko na chwile bo jestem normalnie wrakiem, nie nadrobiłam was i już raczej nie nadrobie, Sebie chyba znów wróciły kolki,pomimo stosowania tych niemieckich kropli, właśnie mi ryczał 2 godz a ja razem z nim wczoraj też wył, zadzwoniłam po mamę też nie dawała rady, mąż wieczorem też wymiękł, kazał mi nawet po lekarza dzwonić bo wogóle nie szło młodego uspokoić, darł się w niebogłosy ale krótko potem mu przeszło więc obyło się bez lekarza, ale ja już naprawde nie wiem co jest, myśle coraz bardziej nad tym żeby przejść na mleko modyfikowane, choć bardzo chciałam karmić piersią, ale od mamy i męża wiecznie słyszę że pewnie znów coś nie tak zjadłam albo że mały się nie najada moim mlekiem, ogólnie zero wsparcia ;( jestem tak załamana że nie wiem już co robić młody usnął a ja rycze dalej
Stary 2012-04-12, 10:14   #154
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
CO u mnie ??? hmmm
poza tym, że magicznie zniknęłam z wątkowego kalendarza... chyba zaczyna mi się powoli t.zw akcja porodowa ... w długim lub krótkim tego słowa znaczeniu
Mam okropne bóle (jak menstruacyjne) chyba mi schodzi czop i mam jakieś takie coś przypominające krwawe nitki.. Czyli niby rodzę.. ale to chyba jeszcze długo moze potrwać... Czekam
czyli jednak donosilas ciaze dluzej niz do 32 tc
szybkiego porodu zyczymy
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-12, 10:15   #155
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość

tak brzuchol mnie swędzi że oszaleje chyba te rozstępy pier..... w nocy myślałam że szału dostanę i się zadrapię na amen nie chciałam drapac ale się nie dało jak się w końcu podrapałam po brzuchu to normalnie orgazmiczne uczucie
ja drapię ręcznikiem tak przesuwam delikatnie po brzuchu - daje większą ulgę niż pazurki

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
to super!!
tez musze kupic mate z palakiem, bo tez zauwazylam ze malutka skupia na dluzej wzrok na roznych rzeczach.
Ja po cichu liczę na wizytę jakiejś domyślnej babci lub cioci z matą

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Monia, w kwestii zmiany zycia i podejscia facetow do tgo to moj maz chyba mysli podobnie... Ja mialam wczoraj kryzys jakis, bo mnie wszystko nagle zaczelo przerastac, przytlaczac. Beczalam pol dnia, zwlaszcza ze Jula byla marudna, wiec jeszcze to potegowalo moje poczucie bycia beznadziejna matka... wygarnelam mezowi wszystko co do niego mialam - ze on sobie jezdzi do pracy, ma te kilka godzin dziennie bez malej, wraca, je obiad, siedzi przy kompie, czasem podejscie do malej, pogada z nia, pobawi, nakarmi ale to jest gora 1-1,5 h dziennie takiego ich scislego kontaktu, a potrafi mi jeszcze powiedziec ze ''wybieram sobie momenty zeby isc do kibla akurat jak mala marudzi'' on sobie moze wypic piwo, zapalic a ja? Ja musze byc trzezwa, na mnie spada cala odpowiedzialnosc za dziecko, bo to ja jestem z nia 24 h na dobe i jak cos sie stanie to bedzie moja wina, moje niedopatrzenie, zaniedbanie.... i mysle ze wlasnie swiadomosc tej wielkiej odpowiedzialnosci mnie tak przytlacza.... bo rycze jak mala ryczy, bo nie wiem co jej jest - najedzona, przebrana, nic nie uwiera, jest jej cieplo a mimo to placze .... jak nie taka kupe zrobi to ja juz wlosy z glowy rwe bo nie wiem dlaczego, jakies krostki na buzi, czy brzuszku, teraz jeszcze od wczoraj strasznie luszczy jej sie skora na srodku czola i uszach i tez juz wmawiam sobie skaze bialkowa paranoja jakas... a moj maz co? Luzik. Jak ja podnosze alarm ''krostki!!'' to on ''Daj spokoj, kazde dziecko tak miewa, nie panikuj'' przez co ja mam poczucie ze po pierwsze jestem jakas pierdyknieta w glowe a po drugie ze jemu nie zalezy na zdrowiu dziecka

to sie wygadalam
I bardzo dobrze, że się wygadałaś Ja mimo, że jeszcze nie urodziłam to mam już podobne odczucia, bo wg mojego Tż-ta niewiele się zmieni Wyjdzie przed 10 do pracy, wróci przed 19, posiedzi przed kompem i pewnie z raz czy dwa razy rzuci okiem w stronę Szymka. A teraz to go głównie zajmuje kwestia pępkowego i napicia się z kumplami i chodzi i jęczy żebym najlepiej w piątek urodziłą to on w sobotę zrobi imprezę dla kumpli. Mam ochotę go pociąć tępą żyletką na kawałki

Cytat:
Napisane przez ewcisz Pokaż wiadomość
Melduje się w nowej części!
Niestety nie nadrobiłam poprzedniej

OPIS PORODU
Tak jak pisałam Wam 4.04. w środę po południu kilka razy zauważyłam taką przezroczystą śliską wydzielinę ale myślałam na początek, że to czop.
Po kąpieli wydzielina zrobiła się bardziej wodnista i z krwią więc o 23.00 trafiłam na IP na początek wysłali mnie na oddział ginekologiczny tam lekarz stwierdził, że to wody odchodzą, szyjka 0,5 cm rozwarcie na palec, zrobili mi KTG wyszły dwa delikatne skurcze, które poczułam jako nieprzyjemny ucisk w krzyżu (dodam, że szyjke miałam ułożoną bardzo daleko niemal na kości krzyżowej i główka też nie za bardzo wpasowana). Po KTG poszłam na salę porodową, tam wywiad powiedziałam, że chcę rodzić z mężem ale położna stwierdziła że do rana napewno nie urodzę więc lepiej żebym odpoczęła i męża odesłałam do domu. I tak sobie leżałam niestety nie mogłam zasnąć bo pojawiały się skurcze nieregularne co 10, 15, 20 min. Rano rozwarcie miałam na "luźny palec" po wizycie podpięli mi oksydocynę i zaczęłam spacer po korytarzu. Bóle w krzyżu robiły się coraz bardziej intensywne, ale jeszcze dawałam radę, piłam dużo wody a przy skurczu opierałam się o ścianę bądź robiłam przysiad no i na tym etapie jeszcze "umiałam oddychać" około 10.00 zbadali mi rozwarcie i było tak 3-4 cm po tym poszłam na KTG tu już było ciekawie bo leżenie sprawiało, że skurcze odczuwałam mocniej i mimo, że dochodziły do 80-100 to ja gryzłam prześcieradło. Po KTG poszłam pod prysznic było to dla mnie wyzwanie z podpiętą kroplówką ale dawało ulgę. Po 11 znów zbadali mnie i było 5-6 cm rozwarcia, już chodzić nie bardzo mogłam raczej kucałam, kołysałam biodrami trochę to pomagało. Zadzwoniłam do męża, że powoli może się szykować. Chociaż lekarz twierdził, że to jeszcze do 15 potrwa. W międzyczasie przeniosłam się na salę do porodów rodzinnych i tam czułam się już bardziej swobodnie (dodam, że poprzednia sala była dwuosobowa i w drugim boksie też była rodząca i jakoś nie czułąm się tam dobrze). Przed 12 zaczęło mi się robić niedobrze, więc położna stwierdziła, że tak jest przy 7 cm rozwarcia i badanie to potwierdziło ( każde takie badanie było dla mnie drogą przez męki nie mogłam tam uleżeć i wiłam się na wszystkie strony). O 12.15 przyjechał mąż a ja poszłam pod prysznic i siedziałam tam z pół godziny, jak wróciłam okazało się, że rozwarcie jest prawie 9 cm, szyjka trzyma jednym końcem, który położna chciała rozmasować zle tak się wiłam na łóżku, że omal rąk jej nie połamałam. W międzyczasie lekarz mnie zdenerwował, jak zapytał położną czemu mi nie podano zastrzyku na rozwieranie szyjki ani żadnego relanium na co ona, że nikt nie kazał a on tylko wzruszył ramionami i powiedział, że mogła zasugerować Ponieważ dziecko nie było ułożone tak jak trzeba kazali mi leżeć na lewym boku, dałam radę może ze trzy skurcze niemalże krzycząc. Potem klęczałam na łóżku. Położna przyniosła mi worek sako żebym posiedziała co też sprawiało mi ból więc klęczałam i gryzłam łóżko trochę krzycząc trochę wyjąc Moim błędem było to, że przy każdym skurczu spinałam się w sobie i zatrzymywałam powietrze zamiast oddychać ale wydawało mi się że jak zaczerpnę powietrza to mnie rozerwie gdzieś w środku. Zaczęły się bóle parte jakoś przy pomocy męża wgramoliłam się na łóżko i zaczęło się. Oczywiście na początek parłam nieprawidłowo ale potem jakoś się udało, zostałam nacięta i po 15 min mała była już po drugiej stronie ja odczułam niesamowitą ulgę i nawet stwierdzam, że nie było tak źle jak to może wynikać z opisu Prawdą jest, jak jak się zobaczy dziecko to pamięć o bólu przestaje mieć znaczenie

Ale się rozpisałam mam nadzieje że nie zanudziłam Was.
Ani trochę nie zanudziłaś, bardzo fajny taki dokładny opis. Teraz zaczynam się trochę bać
Stary 2012-04-12, 10:19   #156
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
hej
wpadam tylko na chwile bo jestem normalnie wrakiem, nie nadrobiłam was i już raczej nie nadrobie, Sebie chyba znów wróciły kolki,pomimo stosowania tych niemieckich kropli, właśnie mi ryczał 2 godz a ja razem z nim wczoraj też wył, zadzwoniłam po mamę też nie dawała rady, mąż wieczorem też wymiękł, kazał mi nawet po lekarza dzwonić bo wogóle nie szło młodego uspokoić, darł się w niebogłosy ale krótko potem mu przeszło więc obyło się bez lekarza, ale ja już naprawde nie wiem co jest, myśle coraz bardziej nad tym żeby przejść na mleko modyfikowane, choć bardzo chciałam karmić piersią, ale od mamy i męża wiecznie słyszę że pewnie znów coś nie tak zjadłam albo że mały się nie najada moim mlekiem, ogólnie zero wsparcia ;( jestem tak załamana że nie wiem już co robić młody usnął a ja rycze dalej
Slonko, uspokoj sie modyfikowane nie jest wcale az takie zle, kochana, a jesli to bedzie dawalo Wam spokoj to czemu nie sprobowac? Szkoda ze tz i mama tak komentuja...
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-12, 10:19   #157
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
CO u mnie ??? hmmm
poza tym, że magicznie zniknęłam z wątkowego kalendarza... chyba zaczyna mi się powoli t.zw akcja porodowa ... w długim lub krótkim tego słowa znaczeniu
Mam okropne bóle (jak menstruacyjne) chyba mi schodzi czop i mam jakieś takie coś przypominające krwawe nitki.. Czyli niby rodzę.. ale to chyba jeszcze długo moze potrwać... Czekam
Kciuki za szybki i bezbolesny poród

Ależ mi działa na nerwy ta reklama Emolium, za każdym razem mi wyskakuje
Stary 2012-04-12, 10:20   #158
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
hej

a jesz nabiał? może ma skazę białkową? może odstaw na kilka dni wszystko łącznie z masłem

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 10:20   #159
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
hej
Ból brzuszka raczej nie ma wiele wspólnego z tym, że masz za mało pokarmu lub Twoje mleko mu nie służy. Może warto wybrać się do lekarza, niech zbada brzuszek, niech dobrze obejrzy maluszka. Bo Ty się męczysz, dziecko się męczy i otoczenie też.
A podawałaś Delicol? To jest enzym laktaza, który pomaga trawić laktozę zawartą w mleku (w modyfikowanym też jest, więc jeśli to jest przyczyna, to zmiana karmienia nic nie da).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 10:21   #160
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
ech to samo chciałam napisać

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 10:23   #161
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
czyli jednak donosilas ciaze dluzej niz do 32 tc
szybkiego porodu zyczymy
W momencie gdy po raz kolejny usłyszałam, że ginekolog jest mną oczarowany, że w swojej długiej praktyce nie widział tak silnej i zdeterminowanej ciężarnej (czyli generalnie jestem fenomen na skalę galaktyczną..bo niby miałam juz 10 razy urodzić ..a dopiero dziś mnie coś powoli łapie .. i to jeszcze po sexiku)... Zmieniłam lekarza... Jeśli nie urodze do przyszłego tygodnia mam iść na wizytę (do tego nowego .. który w dodatku rpzyjmuje w szpitalu w kótrym rodzę)... ale chyba do przyszłego czwartku raczej będę w 2 częściach .. niż jednej
A generalnie .... zrobiliśmy szafę wnękową w pokoju dla młodego ... zaliczyliśmy SR - mimo, że pierwszy lekarz kazał mi leżeć plackiem i nie ruszać nawet palcem w bucie - byłam na 3 zajęciach .. ostatnie 2 tygodnie temu...czyli jak się chce to się da ....
Wg OM zostało mi 9 dni wg USG 17... czyli ani z mojego dziecka wcześniak ani ja jakaś nietypowo wyposażona
Stary 2012-04-12, 10:23   #162
MoniqW
Raczkowanie

Na początku muszę napisać - Jak mnie wkurza ta reklama Emolium !!!

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Ja tez nie spie, bo moja "wspollokatorka" CHRAPIE!
O 0.00 albo po, przyszla pigula i rozwrzeszczala nam dzieci . Wczesniej ta, od dzieci nawet ich nie obudzila.

Leze i przygladam sie temu malemu spiacemu cudowi . Jak wroce do domu (w piatek po poludniu) to wstawie zdjecia, bo teraz nie mam za bardzo jak z telefonu.

No i melduje sie na nowym watku
Tikki85 Gratulacje

Dziewczyny musze w końcu wypełnić plan porodu bo mnie dziś położna będzie maglować

Nie wiem co wybrać w kilku przypadkach muszę zaznaczyć tak albo nie a sama nie wiem co chce bo nie wiem z czym to sie wiarze - prosze o pomoc, ciekawa jestem waszych preferencji

Czy zgadzac sie na masaz szyjki i naciecie krocza - troche mnie to martwi ze nacinaja wszystkich jak leci. A z drugiej strony czy to na etapie parcia robi jakas roznice ?
Na pewno nie wyrazam zgody na zadne proznociagi albo kleszcze juz wole zeby mnie ciel. I co to jest cewnik Foleya ?
Czy noworodek ma byc wykapany ?
Czy chcesz aby dziecko zostało wytarte zanim weźmiesz je na rece ?
Czy zgadzasz sie na przyjecie iniekcji leku przyspieszajacego poród lozyska ?
Czy zgadzam sie na podanie po porodzie noworodkowi iniekcji z wit K ?
Czy zgadzam sie na sztuczne dokarmianie noworodka ?

Mam nadzieje ze to sa odpowiedzi ktore nie wiarza mnie na stałe bo wiaodmo, ze jest wiele sytuacji ktora moga zmienic moja decyzje ...
Stary 2012-04-12, 10:26   #163
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ból brzuszka raczej nie ma wiele wspólnego z tym, że masz za mało pokarmu lub Twoje mleko mu nie służy. Może warto wybrać się do lekarza, niech zbada brzuszek, niech dobrze obejrzy maluszka. Bo Ty się męczysz, dziecko się męczy i otoczenie też.
A podawałaś Delicol? To jest enzym laktaza, który pomaga trawić laktozę zawartą w mleku (w modyfikowanym też jest, więc jeśli to jest przyczyna, to zmiana karmienia nic nie da).
tak podawaliśmy ten delicol i było po nim gorzej, Sebastian po nim zatwardzenia dostał i tak sie męczył i stekał że aż mu żyłka w oku sie tak mocno zaczerwieniła
Stary 2012-04-12, 10:26   #164
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

oj tak denerwujące jest ta reklama!!
Stary 2012-04-12, 10:28   #165
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość

a jesz nabiał? może ma skazę białkową? może odstaw na kilka dni wszystko łącznie z masłem
no jem jem, teraz doczytałam że któraś z was pisała o tej łuszczącej się skórze na czole, mój mały też to ma, więc może faktycznie to ta skaza białkowa
Stary 2012-04-12, 10:29   #166
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
tak podawaliśmy ten delicol i było po nim gorzej, Sebastian po nim zatwardzenia dostał i tak sie męczył i stekał że aż mu żyłka w oku sie tak mocno zaczerwieniła
Ojej, to faktycznie kiepsko
To może tak jak dziewczyny pisały, odstaw cały nabiał a modyfikowane kup takie dla dzieci ze skazą białkową (?)
Na pewno niech dziecko obejrzy pediatra.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 10:43   #167
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej

na prośbę Desi przekazuję wieści od Leny:

"JESTEM NA PORODÓWCE o 6 odeszły mi wody. Mam 3 cm rozwarcia. Dość regularne skurcze. Rany jak to boli. Trzymajcie kciuki. Dam znać po"

Mam nadzieję że się nie spóźniłam bo dopiero wróciłam do domu

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 10:46   #168
Flowerbombka
Zadomowienie

Lenka kciuki!!!

Idę poskakać na piłce...może i mnie weźmie..to się jeszcze tam spotkamy hehe
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 10:52   #169
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej

"JESTEM NA PORODÓWCE o 6 odeszły mi wody. Mam 3 cm rozwarcia. Dość regularne skurcze. Rany jak to boli. Trzymajcie kciuki. Dam znać po"

LENA trzymam kciuki

A mnie od czytania o porodach brzuch zaczął boleć
Stary 2012-04-12, 10:57   #170
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Czyli jednak to jej złe samopoczucie to był objaw zbliżającego się porodu. Trzymam kciuki za szybką akcję
Stary 2012-04-12, 10:57   #171
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
LENA trzymam kciuki

A mnie od czytania o porodach brzuch zaczął boleć
a ja wczoraj przeglądałam wątek o cesarkach i dziś w nocy oczywiście śniła mi się moja cesarka masakra

Lena, oby jak najmniej bolało i szybko było

A dziś z rana zadzwoniła moja mama i ze śmiechem się mnie pyta: rodzimy? Myślałam, że Jej normalnie coś zrobię... a powiedziałam tylko, że Ona to napewno... bo ja nie dziś....

Edytowane przez gkatarzynka
Czas edycji: 2012-04-12 o 10:59
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 11:11   #172
MoniqW
Raczkowanie

Ale zdjęć na mailu !

Desia śliczny kącik dla malutkiej !
Nikii oby zdjęcie przy łóżeczku pomogło
Emigra ale masz fajne gatki w kotki
Karolca wogóle nie widać, że byłaś w ciąży

Wszystkie dzieci śliczne i grzeczne, aż trudno uwierzyć że płaczą Dajcie jakies rozkrzyczane zdjecia bo nie uwierzę
Stary 2012-04-12, 11:17   #173
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
CO u mnie ??? hmmm

Cytat:
mnie też doprowadza do szału

Cytat:
Hej

WIEDZIAŁAM WIEDZIAŁAM WIEDZIAŁAM !!! no przecież wczoraj jej napisałam, że urodzi przede mną to mi wierzyć nie chciała...
LENKA TRZYMAJ SIĘ

no to teraz będę płakać
Stary 2012-04-12, 11:18   #174
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
faceci
U mnie Tż się cieszy, że zrobiło się cieplej i że chodzę w niedopinającym się wiosennym płaszczu, bo mówi, że w zimowej kurtce nic nie było widać i jeszcze ludzie by plotkowali, że mieliśmy surogatkę albo adoptowaliśmy

Cytat:
CO u mnie ??? hmmm
W takim razie jakby co to szybkiego i bezbolesnego porodu

Cytat:
Na początku muszę napisać - Jak mnie wkurza ta reklama Emolium !!!

Tikki85 Gratulacje

Dziewczyny musze w końcu wypełnić plan porodu bo mnie dziś położna będzie maglować

Nie wiem co wybrać w kilku przypadkach muszę zaznaczyć tak albo nie a sama nie wiem co chce bo nie wiem z czym to sie wiarze - prosze o pomoc, ciekawa jestem waszych preferencji

Czy zgadzac sie na masaz szyjki i naciecie krocza - troche mnie to martwi ze nacinaja wszystkich jak leci. A z drugiej strony czy to na etapie parcia robi jakas roznice ?
Na pewno nie wyrazam zgody na zadne proznociagi albo kleszcze juz wole zeby mnie ciel. I co to jest cewnik Foleya ?
Czy noworodek ma byc wykapany ?
Czy chcesz aby dziecko zostało wytarte zanim weźmiesz je na rece ?
Czy zgadzasz sie na przyjecie iniekcji leku przyspieszajacego poród lozyska ?
Czy zgadzam sie na podanie po porodzie noworodkowi iniekcji z wit K ?
Czy zgadzam sie na sztuczne dokarmianie noworodka ?

Mam nadzieje ze to sa odpowiedzi ktore nie wiarza mnie na stałe bo wiaodmo, ze jest wiele sytuacji ktora moga zmienic moja decyzje ...
Co do planu porodu to ja ostatnio dostałam jak byłam w szpitalu i też nie wiedziałam co zaznaczyć w niektórych podpunktach, ale położna powiedziała mi żebym zaznaczyła cokolwiek bo na sali porodowej one i tak jeszcze uzgadniają wszystko z pacjentką i może być coś innego niż na planie porodu.
Może u Ciebie tak samo będzie ...?

Cytat:
Hej

Zazdroszczę jej ..... Ona ma termin po mnie Ja też chcę już na porodówkę

No ale Lenka aby było szybko i bezboleśnie

Może u mnie bo badaniu na wizycie coś ruszy i idę w miarę możliwości przysiady porobić
Stary 2012-04-12, 11:20   #175
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
no jem jem, teraz doczytałam że któraś z was pisała o tej łuszczącej się skórze na czole, mój mały też to ma, więc może faktycznie to ta skaza białkowa
wlasnie udalo mi sie zrobic zdjecie jak to u Julki wyglada... w ogole dzisiaj ja strasznie obsypalo jakimis plamkami/krostkami
Cytat:
Hej

aaaa to trzymam kciuki za szybka akcje
Cytat:
Ale zdjęć na mailu !

Desia śliczny kącik dla malutkiej !
Nikii oby zdjęcie przy łóżeczku pomogło
Emigra ale masz fajne gatki w kotki
Karolca wogóle nie widać, że byłaś w ciąży

Wszystkie dzieci śliczne i grzeczne, aż trudno uwierzyć że płaczą Dajcie jakies rozkrzyczane zdjecia bo nie uwierzę
hihi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2250.jpg (45,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2252.jpg (40,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2251.jpg (52,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2253.jpg (47,2 KB, 33 załadowań)
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-12, 11:25   #176
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
a ja wczoraj przeglądałam wątek o cesarkach i dziś w nocy oczywiście śniła mi się moja cesarka masakra

Lena, oby jak najmniej bolało i szybko było

A dziś z rana zadzwoniła moja mama i ze śmiechem się mnie pyta: rodzimy? Myślałam, że Jej normalnie coś zrobię... a powiedziałam tylko, że Ona to napewno... bo ja nie dziś....
Nie martw się tak na zapas tą cesarką. Będzie dobrze Najedz się tylko na zapas bo potem się jest na sucharkach i wodzie ale tak to ogólnie nie jest to takie straszne jak się wydaje

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 11:28   #177
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
WIEDZIAŁAM WIEDZIAŁAM WIEDZIAŁAM !!! no przecież wczoraj jej napisałam, że urodzi przede mną to mi wierzyć nie chciała...
LENKA TRZYMAJ SIĘ

no to teraz będę płakać
teraz kolej na Ciebie

Moniq, co do porodu ... ja bym sie zgodzila na naciecie... Podczas parcia i tak tego nie czujesz (ja poczulam tylko takie szczypanie przez sec doslownie) i mysle ze rana po nacieciu szybciej sie goi... u mnie po szyciu juz nie ma sladu a w srodku popekalam i tam nadal sa szwy co do wycierania dziecka, to mi polozyli na piersi bez wytarcia i ok to moje dziecko i mnie nie brzydzilo ale ja bylam tak slaba ze nie umialam pozniej reka ruszyc co dopiero sie przebrac czy umyc i bylam wysmarowana na piersiach przez dwa dni (rodzilam we wlasnej koszulce) Zgodzilabym sie tez na wykapanie dzidzi.
Zgodzilabym sie na wit K - Julka miala podana.
Na dokarmianie tak samo bym sie zgodzila - w koncu dokarmia tylko w razie potrzeby a tak jak sie nie zgodzisz to jestes ze tak powiem ''skazana'' na karmienie piersia, a to roznie bywa w tych pierwszych dobach - lepiej uniknac stresu Twojego i dziecka ...
Nie wiem o co chodzi z tym lekiem do rodzenia lozyska, ja rodzilam bez niczego, trwalo to kilka minut - dwa trzy parcia dodatkowe...

Co do proznociagu ... Julka byla nim wyciagana i mysle ze to mniejsze zlo nizeli cc na glowce juz nie ma sladu po proznociagu, mala rozwija sie normalnie. Nie wiem jak z kleszczami, to pewnie juz niebezpieczniejsze dla maluszka.
3270g, 47 cm
Stary 2012-04-12, 11:37   #178
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Hej

no i się wtryniła w kolejkę

nie no żartuję życzę szybkiego i bezbolesnego porodu i oczywiście trzymam

a mnie tata do lekarza zawiezie ni emusze busem jechac

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

W takim razie jakby co to szybkiego i bezbolesnego porodu

Co do planu porodu to ja ostatnio dostałam jak byłam w szpitalu i też nie wiedziałam co zaznaczyć w niektórych podpunktach, ale położna powiedziała mi żebym zaznaczyła cokolwiek bo na sali porodowej one i tak jeszcze uzgadniają wszystko z pacjentką i może być coś innego niż na planie porodu.
Może u Ciebie tak samo będzie ...?

Zazdroszczę jej ..... Ona ma termin po mnie Ja też chcę już na porodówkę

No ale Lenka aby było szybko i bezboleśnie

Może u mnie bo badaniu na wizycie coś ruszy i idę w miarę możliwości przysiady porobić

no co ty nie powiesz wyjęłaś mi to z ust

ja sie obawiam że jak bym przysiad zrobiła toby mnie przeważyło chyba że w pełnym rozkroku przysiad ale to z kolei moje spuchniete stopy i kostki uniemożliwiają bo mam wrażenie że skóra pęknie

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 11:41   #179
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Lena powodzenia!!!

No to Iw32 zapoczątkowała rozpakowywanie

Dużo napisałyście od wczoraj nie dam rady nadrobić u mnie dalej źle. Wczoraj moja temperatura dobiła do 40'C. Pojechałam na pogotowie o 21.00, a tam w ambulatorium chirurg, który nie wie jak mi pomóc nawet piersi mi nie obejrzał, temperatury nie zmierzył i wg którego jak jestem 3 tygodnie po porodzie to już nie jestem w połogu (doinformowany nie ma co, nie wiedziałam się czy mam się śmiać czy płakać, a z tej gorączki i dreszczy ledwo stałam na nogach). Wreszcie się zlitował i dostałam zastrzyk domięśniowy z pyralginy (do dziś mnie półdupek boli i noga). Dzięki niemu mogłam choć trochę pospać o 3.00 miałam normalną temperaturę, ale z rana znów przekroczyła 38'C. Zapisałam się do rodzinnego lekarza, może trzeba antybiotyk. Pierś miękka, ale boli bardzo przy dotyku i jest gorąca. Masowaliśmy z TŻ w nocy i przykładałam kapustę. Jedno karmienie w nocy poszło z butelki, bo nie byłam w stanie małej nakarmić Nie życzę takich przeżyć najgorszemu wrogowi

Mam nadzieję, że wieczorem uda mi się nadrobić...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 11:42   #180
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Lena powodzenia!!!

No to Iw32 zapoczątkowała rozpakowywanie

Dużo napisałyście od wczoraj nie dam rady nadrobić u mnie dalej źle. Wczoraj moja temperatura dobiła do 40'C. Pojechałam na pogotowie o 21.00, a tam w ambulatorium chirurg, który nie wie jak mi pomóc nawet piersi mi nie obejrzał, temperatury nie zmierzył i wg którego jak jestem 3 tygodnie po porodzie to już nie jestem w połogu (doinformowany nie ma co, nie wiedziałam się czy mam się śmiać czy płakać, a z tej gorączki i dreszczy ledwo stałam na nogach). Wreszcie się zlitował i dostałam zastrzyk domięśniowy z pyralginy (do dziś mnie półdupek boli i noga). Dzięki niemu mogłam choć trochę pospać o 3.00 miałam normalną temperaturę, ale z rana znów przekroczyła 38'C. Zapisałam się do rodzinnego lekarza, może trzeba antybiotyk. Pierś miękka, ale boli bardzo przy dotyku i jest gorąca. Masowaliśmy z TŻ w nocy i przykładałam kapustę. Jedno karmienie w nocy poszło z butelki, bo nie byłam w stanie małej nakarmić Nie życzę takich przeżyć najgorszemu wrogowi

Mam nadzieję, że wieczorem uda mi się nadrobić...
kurcze bidulko, nie mam pojecia co Ci doradzic mam tylko nadzieje ze szybko przejdzie !
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości