Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 12:23   #2941
benka99
Rozeznanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że tak tzn. kilka dni temu miałam takie odczucia jakby mi się tam coś rozwierało, czasem pobolewa tak od środka. Ale skurczów żadnych nie mam, wód jest podobno dużo, a łożysko młode. Sama nie wiem, czy to co czuję to rozwarcie a Ty na kiedy masz termin? Bo chyba Cię nie ma w kalendarzu.
Termin z OM na 22 maja, z ostatniego usg miałam na 15 maja, dziś idę na usg więc zobaczymy co dziś wyjdzie ale jeszcze z miesiąc przede mną.

Czy mogłabym prosić o wpisanie na listę?
Bernadeta, lat 22. TP 22 maja, synek Maksymilian
Stary 2012-04-12, 12:24   #2942
Dasti80
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Dopóki nie trzymamy swojego dziecka żywego na rękach to nic nie jest pewne

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 12:26   #2943
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dokładnie
Wczoraj pytałam u mojej ginki o przypadek Perse (w ogóle o takie przypadki) i powodów mogło być wiele, ale faktycznie, zaniedbanie lekarza wchodzi w grę

Czy któraś z Was zamawiała coś u BABY RAJ? Dostałyście już przesyłkę?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 12:29   #2944
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

begie13 ale masz fajny termin
czemu? chodzi o dzień matki?

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się coś
Wiecie, że teraz jest "zalecenie" (nie umiem znaleźć odpowiedniejszego słowa), żeby kąpać noworodka 2 razy w tygodniu?
A skąd takie zalecenie?
Ja myślałam nad tym, żeby co 2 dzień kąpać w wanience szkraba.

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość

Dziewczątka
mam problem taki, dziś kumpela odwiedziła szpital (rodzi na dniach) i tam ją zrugali, że nie ma USG z końcówki ciąży (36-38 t.).
Wiecie coś o takim usg?
ja też nie mam, ostatnie moje DUŻE usg to usg 32 tyg. z przepływami itp.
Robi się takie usg potem jeszcze? bo ja jestem zdziwiona, myślałam, że dopiero w szpitalu
Ja też myślałam, że w szpitalu robią. U mnie w szpitalu położna nic nie wspominała o usg...a ja się w sumie zapomniałam zapytać...teraz miałabym jeszcze parę pytań do niej...

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość

Dzisiaj zaczynamy 38 tc
toż to już końcóweczka

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość

Wczoraj dowiedziałam się bardzo przykrej rzeczy, nie wiem czy powinnam tu pisać... Kobieta, która mieszka kilka domów ode mnie była w ciąży i miała termin gdzieś podobnie do mnie, na koniec maja. I kilka dni temu urodziła martwą córeczkę... Nie wiem dokłądnie co się stało. Zrobiło mi się słabo jak Tż mi o tym powiedział.
straszne dlaczego dzieją się takie rzeczy....

ja wróciłam z pasmanterii i ze sklepu, kupiłam czekoladę i już prawie połowy nie ma

niunia 17 kwietnia otwierają u nas nowy ciuchland na roweckiego 44, nie wiem czy dostałaś ulotkę, wtorek- dostawa towaru, sobota 50% przecena, poniedziałek - wszystko za 1 zł...to tak gdybyś była zainteresowana

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
niestety ale to prawda

Cytat:
ja zamawiałam prześcieradło, dostałam je bez problemu, ale jak pisałam do nich i pytałam kiedy wysyłka to nie odpisywali...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 12:29   #2945
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Dokładnie. Pamiętam jak zaczynałam 2 trymestr, myślałam że niebezpieczeństwo minęło i teraz już nic nie może się zdarzyć. Ale jak widać do końca może być różnie.
We wtorek na sr położne mówiły, że jak tylko mamy przeczucie że coś jest nie tak, że jak słabiej czujemy ruchy to nie czekać aż całkiem zanikną tylko pojechać do szpitala albo chociaż zadzwonić do lekarza. Nikt nie będzie miał tego nam za złe a my się uspokoimy i być może zapobiegniemy nieszczęściu. Mówiły, że dużo kobiet boi się że wyjdą na histeryczki, nie chcą zawracać głowy lekarzom i zwlekają a potem są wyrzuty sumienia i cierpienie....
Stary 2012-04-12, 12:33   #2946
begie13
Zadomowienie

Cieszę się, że pojechałam przedwczoraj na IP i że okazało się, że wszystko jest w porządku, wczoraj dzieciątko było dużo aktywniejsze, ładnie się przesuwało a dziś znowu jakieś niemrawe ale staram się nie zamartwiać...

Wanda
Stary 2012-04-12, 12:33   #2947
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
andzya żelki? I co mi przypominasz o żelkach? A mam dwie paczki i teraz jedną musze otworzyć, a byłam taka dzielna
ja niestety nie dałam rady być dzielna i zeżarłam

Przykre jest to co piszecie Antoś wczoraj ruszał się słabiej, ale ja go znam - on ma takie dni raz na jakiś czas. Chociaż nie ukrywam, że się bardzo martwiłam. Ale dzisiaj już jest okej, chociaż od sytuacji z Perse, chyba każda z nas w takich chwilach odczuwa duży niepokój...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 12:45   #2948
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Termin z OM na 22 maja, z ostatniego usg miałam na 15 maja, dziś idę na usg więc zobaczymy co dziś wyjdzie ale jeszcze z miesiąc przede mną.

ten sam termin z OM, ta sama data ślubu
hihihi

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
niunia 17 kwietnia otwierają u nas nowy ciuchland na roweckiego 44, nie wiem czy dostałaś ulotkę, wtorek- dostawa towaru, sobota 50% przecena, poniedziałek - wszystko za 1 zł...to tak gdybyś była zainteresowana
dzięki, dostałam ulotkę. jeszcze nie wiem czy się wybiorę. może nie koniecznie na otwarcie :P

byłam na małym spacerze. przy okazji naprawiłam rodzicom internet.
nie chce mi się nic. nie mam pomysłu na obiad

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 12:46   #2949
Gaabbi
Wtajemniczenie

Proszę, zmieńmy temat

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
A skąd takie zalecenie?
Ja myślałam nad tym, żeby co 2 dzień kąpać w wanience szkraba.

ja zamawiałam prześcieradło, dostałam je bez problemu, ale jak pisałam do nich i pytałam kiedy wysyłka to nie odpisywali...
Zalecenie, przyzwolenie, nie wiem jak to nazwać. Chodzi o to, że można kąpać dzidziusia każdego dnia jak się chce, ale nie trzeba W sensie, że dwa razy w tygodniu w zupełności wystarczy.

Ja dostałam właśnie swoje zamówienie i jestem załamana. Zamawiałam rożek, przybornik i torbę na pieluchy, wzór w kwiatuszki czerwone. Materiał i wykonanie ok, ale kolor... Na zdjęciach jest materiał biały w czerwone kwiatuszki, a w rzeczywistości jest waniliowy (żółty) w czerwone kwiatuszki. Nie wiem co robić.
Stary 2012-04-12, 12:46   #2950
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Podpinam się pod pytanie Bo sobie właśnie upatrzyłam pościel, rożek i rogala do karmienia i ciekawa jestem opinii Zwłaszcza jeśli chodzi o pościel - te haftowane
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 12:47   #2951
Alfahelisa
Zakorzenienie

kot mi się do laptopa przytula i liże ekran chyba też by chciała coś napisać
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 12:48   #2952
benka99
Rozeznanie

niunia32 hehe datę ślubu już wcześniej zauważyłam, ale o tp nie wiedziałam
Stary 2012-04-12, 12:49   #2953
Tacca
Zakorzenienie

Zmykam się kąpać i malować i wybywam...
Do zobaczyska wieczorkiem!!!
Stary 2012-04-12, 12:51   #2954
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj zrobiłam u nich zamówienie
Cytat:
Dokładnie. Pamiętam jak zaczynałam 2 trymestr, myślałam że niebezpieczeństwo minęło i teraz już nic nie może się zdarzyć. Ale jak widać do końca może być różnie.
We wtorek na sr położne mówiły, że jak tylko mamy przeczucie że coś jest nie tak, że jak słabiej czujemy ruchy to nie czekać aż całkiem zanikną tylko pojechać do szpitala albo chociaż zadzwonić do lekarza. Nikt nie będzie miał tego nam za złe a my się uspokoimy i być może zapobiegniemy nieszczęściu. Mówiły, że dużo kobiet boi się że wyjdą na histeryczki, nie chcą zawracać głowy lekarzom i zwlekają a potem są wyrzuty sumienia i cierpienie....
Dokładnie, dlatego mnie nie uspokajały rzadsze i słabsze ruchy niż zawsze i dlatego pojechałam

Stary 2012-04-12, 12:51   #2955
pola_m
Wtajemniczenie

Napisane przez m girl
Cytat:
Napisane przez m girl
Napiłam się kawki, zjadłam sernik i nabrałam sił na powtórne pisanie.

Będzie chłopak - imię nieznane (Piotruś, Franek, Krzyś?)

Czytam was już od dawna - prawie od początku ciąży, ale jakoś nie miałam weny żeby pisać.
Dziewczyny jesteście super, najlepsze forum na necie.

Od miesiąca siedzę w domu. Mieszkamy tylko z tż i trochę się nudzę.
Jestem naprawdę zwariowana i planuję rodzić w domu. Czuję że mam w sobie tą moc. Teraz tylko się boję żeby moja ciąża nie zmieniła się w patologię, bo to mnie zdyskwalifikuje.
Witaj
chciałam Cię podpytać o ten poród w domu - masz już położną jakąś? Jak to w ogóle w praktyce się organizuje? Przyznam, że też o takim myślałam, ale przy pierwszym dziecku (kiedy nie wiem czego się spodziewać, nie znam tych odczuć itd) wolę pójść do szpitala. Przy następnym zobaczymy, zależy jakie będą wspomnienia z pierwszego porodu

Co do tego kąpania, ja też nie chcę kąpać codziennie, dziecko ma strasznie delikatną skórę i dobrze, gdyby mu się wykształcił porządnie ten płąszcz lipidowy
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 12:53   #2956
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
tez chce na wizaz mój czasem nawet coś napisze i włączy jakiś skrót więc ma zakaz wchodzenia na klawiaturę ale o ekran standardowo się ociera
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 13:01   #2957
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dostałam właśnie swoje zamówienie i jestem załamana. Zamawiałam rożek, przybornik i torbę na pieluchy, wzór w kwiatuszki czerwone. Materiał i wykonanie ok, ale kolor... Na zdjęciach jest materiał biały w czerwone kwiatuszki, a w rzeczywistości jest waniliowy (żółty) w czerwone kwiatuszki. Nie wiem co robić.
Kurde ja zamówiłam białe pszczółki i już zapłaciłam
Jak Ci się nie podoba i nie chcesz tego to napisz do nich, do iluś dni można towar zwrócić. Stracisz tylko koszty przesyłki.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
To niech pisze
Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Powodzenia

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-04-12 o 12:56
Stary 2012-04-12, 13:01   #2958
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Przypomniało mi się coś
Wiecie, że teraz jest "zalecenie" (nie umiem znaleźć odpowiedniejszego słowa), żeby kąpać noworodka 2 razy w tygodniu?
Żartujesz sobie ?

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 13:02   #2959
tusia85
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
dawno mnie nie było, jak miałam chwilkę to podczytywałam Was, ale zawsze byłam do tyłu i nic nie pisałam. U mnie za dużo się dzieje, bo nie mam dla Was wogóle czasu zapisałam się na prawko i jeżdżę co najmniej 3 razy w tygodniu, odebraliśmy klucze do nowego mieszkania ale niestety sąsiad z góry ma takich fachowców, że zalali nam mieszkanie ;( od tygodnia suszymy...mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu zaczniemy już działać. Choć przestało mnie to cieszyć mam za dużo wybierania i nie mam już fizycznie sił na to...jeszcze wyprawka nie skompletowana, choć ostatnio decyzja zapadła o łóżeczku i wózku. Gratuluje wszystkim dziewczynom, które mają już swoje wyczekiwane dzieciaczki
tusia85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 13:02   #2960
onething
Zadomowienie

Miałam po cytowane, przyszedł mąż i popsuł

Kism Ty mi chyba odpisałaś, że namydla się na przewijaku, a później do wanienki. Ale czy dziecku nie jest wtedy zimno? Ja na to patrzę ze swoje punktu i ja bym chyba zamarzła.
Begie13 my dziś rozmawialiśmy właśnie o tym, że chyba małego będziemy kąpać co 2 dni, bo i tak dziecko się przecież co chwilkę przemywa.

I mój też dzisiaj spokojny, ale coś czuję, że to wina pogody, bo i ja jakaś "niepitoma" jestem

Piszecie o tym, żeby iść na oddział i zobaczyć jak wygląda i popytać o znieczulenia. Ja dziś byłam i nie było kogo zapytać, bo na położnictwo drzwi na dzwonek, na patologię to samo, więc jak? Miałam zadzwonić i powiedzieć "przepraszam chciałabym zobaczyć sale?"
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 13:02   #2961
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość

Begie zachęcała wczoraj do szukania nowego tytułu wątku. Więc ja zacznę

1. Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy!

2. To my - Mamusie majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe
Nr 1 fajny
Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
Cześć,

Mam na imię Magda. Mam 27 lat, tp 29 maj,
Przygotowałam wiadomość powitalną, ale jakoś mi się nie udało jej wysłać.

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona.

Gratuluję mamom już rozpakowanym!
Witaj

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja zamierzam się sztachnąć tym gazem, u nas jest darmowy Nie zaszkodzi, a zawsze może trochę pomóc (przynajmniej się odstresować). No chyba, że z nerwów zapomnę o niego poprosić jak już się zacznie akcja
U mnie jest dostępny w szpitau jakos od 2 m-cy. Byc moze zazyję go, okaze się.

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2012-04-12 o 13:04
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 13:03   #2962
niunia32
Zakorzenienie

dobra, ja muszę chwilę poleżeć

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 13:04   #2963
benka99
Rozeznanie

Ja też uciekam się pomału szykować, bo oprócz usg mamy w planach jeszcze zakupy nie piszcie za dużo
Stary 2012-04-12, 13:05   #2964
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
tez chce na wizaz mój czasem nawet coś napisze i włączy jakiś skrót więc ma zakaz wchodzenia na klawiaturę ale o ekran standardowo się ociera
taa mój też nie może, a tylko wyjdę do kuchni to słyszę dźwięki błedu (wiecie jak się na raz za dużo klawiszy wciśnie)
już mi parę razy narobiła kocica bałaganu pasek menu ukryła, zakładki powyłaczała w mozilli, klawiaturę liczbową wyłaczyła, do kolezanki na fbk napisała
teraz własnie chce spać na klawiaturze z łapka na Esc
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 13:08   #2965
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też uciekam się pomału szykować, bo oprócz usg mamy w planach jeszcze zakupy nie piszcie za dużo
za wizytę

Stary 2012-04-12, 13:10   #2966
diablica071086
Zadomowienie

właśnie zarezerwowałam bilety do teatru na gastronomię na niedzielę w końcu gdzieś wyjdziemy
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 13:11   #2967
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Kism Ty mi chyba odpisałaś, że namydla się na przewijaku, a później do wanienki. Ale czy dziecku nie jest wtedy zimno? Ja na to patrzę ze swoje punktu i ja bym chyba zamarzła.
Ja myślę dokładnie tak samo, że dzieciątku jest zimno zanim trafi do wody Ja na pewno tak robić nie będę, ale wiadomo, to każdego indywidualna sprawa.
Dziecka całego przecież namydlać nie trzeba, wystarczy, że się go obmyje wodą z płynem w wanience.
kism ma doświadczenie, ja mogę tylko gdybać

Co do tych rzeczy od BABY RAJ, to właśnie nie wiem, czy odsyłać, czy nie. Wolałabym białe tło, bo to jakieś takie dziwne. Z drugiej strony, chyba nigdzie czerwonych kwiatuszków z białym tłem nie znajdę Muszę się nad tym zastanowić. A swoją drogą napiszę do nich. Ciekawe co odpowiedzą.
Stary 2012-04-12, 13:17   #2968
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Zalecenie, przyzwolenie, nie wiem jak to nazwać. Chodzi o to, że można kąpać dzidziusia każdego dnia jak się chce, ale nie trzeba W sensie, że dwa razy w tygodniu w zupełności wystarczy.

acha myślałam, że nie można codziennie

Kurcze..szkoda, że wcześniej nie zapytałaś jak wychodzą te kolory naprawdę, ale w sumie skoro na zdj jest biały to powinien być biały. Towar chyba można zwrócić, bez podawania przyczyny, no ale Ty przyczynę w razie czego masz.
Ja zamawiałam prześcieradło z dinozaurami i kolor jest w porządku.
Powinni napisać pod zdjęciem kolor taki, jaki jest w rzeczywistości.

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

Właśnie ja też się zastanawiam, czy nie jest mu wtedy za zimno, przecież to jest mokre...
a jak można dogrzać pokój ewentualnie? mam za małą łazienkę, żeby tam rozkładać się ze wszystkim.

Begie13 my dziś rozmawialiśmy właśnie o tym, że chyba małego będziemy kąpać co 2 dni, bo i tak dziecko się przecież co chwilkę przemywa.

Tak, ja też póki co jestem za tym, żeby co 2 dni. Moja siostra też tak kąpała małego i wszystko było w porządku.

I mój też dzisiaj spokojny, ale coś czuję, że to wina pogody, bo i ja jakaś "niepitoma" jestem

Piszecie o tym, żeby iść na oddział i zobaczyć jak wygląda i popytać o znieczulenia. Ja dziś byłam i nie było kogo zapytać, bo na położnictwo drzwi na dzwonek, na patologię to samo, więc jak? Miałam zadzwonić i powiedzieć "przepraszam chciałabym zobaczyć sale?"
Chyba tak...innego wyjścia nie widzę... a dzwoniłaś tam wcześniej?
Trzeba powiedzieć, że chcesz tu rodzić i chciałaś porozmawiać z położną na ten temat.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
A swoją drogą napiszę do nich. Ciekawe co odpowiedzą.
napisz napisz

Wanda
Stary 2012-04-12, 13:17   #2969
rinco
Wtajemniczenie

Mam pytanie (trochę trochę głupie...). Bo ostatnio mam coś jakby zaparcia i muszę przeć zanim coś uda mi się zrobić I się zastanawiam czy to jakoś nie wpływa na szyjkę albo na skurcze macicy? Za każdym razem się boję, żebym nie urodziła wtedy albo żeby mi pęcherz płodowy nie pękł. Wiecie coś na ten temat?
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 13:17   #2970
clauudik
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ten sam termin z OM, ta sama data ślubu
hihihi
za wizytę!! To noc poślubna owocna heheh
Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

W końcu zabieram się za prasowanie. Też nie mam pomysłu na obiad... Może każę coś przywieść mężowi z baru mlecznego...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości