|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
eh,... a ja dalej siedze i nic nie robie. niech mnie ktoś kopnie :P
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- od 6 nie śpię pierwsze śniadanie było o 7 |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
super
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
TAAAk ![]() ![]() Cytat:
![]() Oczywiście, że najlepsze ![]() ![]() Ooo to jesteś jedyna, my rodzimy w szpitalu, jesteś odważna , podziwiam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
1. Pierwsze dzieci tulą/witają nasze mamy, na kolejne już czekamy- Mamy V-VI Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
W sumie to coś bym zjadla, ale nie mam pomyslu. Niby lodówka pełna, ale cóż. Chyba zjem galaretkę z kurczakiem. ![]() Zrobiłam zamówienie ostatnich rzeczy w aptece łącznie z termometrem i wydam 350zł ![]()
![]() |
#2914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
Magda witaj!!!
mnie też wkurza ta reklama :/ dobra idę się ubrać i do mamy i mały spacer. w domu dalej nie ogarnięte |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Rozeznanie
|
Witam!
Na wstępie gratulacje za udane wizyty ![]() m girl witamy ![]() Mam do Was pytanie jakie jest Wasze podejście do tego gazu rozweselającego? U mnie nie ma znieczulenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mój stoi na stole, a obok leży Rennie ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2918 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a to musisz płacić za dostęp do gazu rozweselającego? ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() współczuję Śliweńce, mam nadzieję, że mnie cc ominie szerokim łukiem, bo trochę straszą neurolodzy. ![]() Cytat:
ja nie wiem ale ja mam jakiś wyjątkowy egzemplarz tż. Bardzo wspierający od pierwszych problemów, bez marudzenia robi wszystko sam w domu i robi to bez moich próśb. Gotuje, sprząta, robi zakupy. Pilnuje moich posiłków, żebym się dobrze odżywiała, przynosi smakołyki. Goni mnie do łóżka jak tylko wstaję, nic nie pozwala robić samej. No i tuli, tuli, choć nigdy miłośnikiem tulenia wielkim nie był. Cytat:
![]() yhy, irytujące ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wzięłam ciepłą kąpiel i już się lepiej poczułam ![]() Cytat:
![]() do mnie też... Ale wrąbałam dzisiaj już prawie całą paczkę żelek i mój limit na słodkie się wyczerpał ![]()
![]() |
#2921 |
Rozeznanie
|
Mi nie wyskakuje. To trzeba coś w ustawieniach i blokadach ustawić.
#2922 |
Zadomowienie
|
ja się na tym nie znam a wyłączyłabym to cholerstwo
![]() ok trzeba się dotlenić, idę po taśmę do firanki i po butelkę wody |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
mi nie wyskakuje, mam Mozille i ściągnięty dodatek Adblock Plus blokuje mi wyskakujące reklamy
#2924 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z rana
![]() Ja po śniadaniu i doczytaniu tych kilku stron które napisałyście od wczoraj wieczora!! Jakby mi tak komp siadł na jakiś czas, to nie miałabym szans Was nadrobić: ) Nic mi się nie chce. A prasowania mam tyle że głowa boli. Jutro idę na kontrolę do lekarki, bo może nie będzie konieczna druga paczka antybiotyku, chociaż nie wiem, bo czuję że w klatce mi czasem jeszcze świszcze. No i ten kaszel. rozowa1987 niewiarygodne!!! 7kg niemowlak. clauudik szklane butelki widziałam w Schlekerze, ale one mi na takie starodawne wyglądały. Chociaż wydaje mi się że szkło lepiej się myje niż tworzywo. Te kartę DOZ dostaniesz od ręki w aptece. m girl witaj ![]() begie13 ale masz fajny termin ![]() aga_bre ja stwierdziłam, że nie będę masowała krocza. Moje dwie koleżanki intensywnie masowały a i tak były nacinane. andzya żelki? I co mi przypominasz o żelkach? A mam dwie paczki i teraz jedną musze otworzyć, a byłam taka dzielna ![]() Zacznę prasować w tempie żółwia, może się rozpędzę do strusia pędziwiatra ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do Fenka to słyszałam, że jak się go odstawi to poród może się zacząć jakoś w ciągu doby ![]() Czy ten film o karmieniu to było: "Wszystko o karmieniu piersią i pielęgnacjo noworodka" (90 min)? Jeśli tak to już go oglądałam i nawet mam go w domu, bo mi kuzynka pożyczyła, a ona go miała właśnie z SR w nowym szpitalu ![]() ![]() ![]() Najbardziej mi szkoda tgo wykładu o chustowaniu, który ma być 24.04. ale może jednak wyrwę się wtedy z domu i uda mi się być, może nie urodzę od tego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A poza tym u mnie dziś drugi dzień leżenia. Zaraz zakładam konto na Allegro i będę działać z wyprawką ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 |
Wtajemniczenie
|
Przypomniało mi się coś
![]() Wiecie, że teraz jest "zalecenie" (nie umiem znaleźć odpowiedniejszego słowa), żeby kąpać noworodka 2 razy w tygodniu? |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Clauudik, ja chyba też będę zamawiać u tego r_p77, bo mi bardziej pasi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() kto wymyśla takie rzeczy, dżizas Dziewczątka mam problem taki, dziś kumpela odwiedziła szpital (rodzi na dniach) i tam ją zrugali, że nie ma USG z końcówki ciąży (36-38 t.). Wiecie coś o takim usg? ja też nie mam, ostatnie moje DUŻE usg to usg 32 tyg. z przepływami itp. Robi się takie usg potem jeszcze? bo ja jestem zdziwiona, myślałam, że dopiero w szpitalu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=begie13;33488649]U mnie ma być ten gaz od maja i też nie wiem czy mam wypróbować czy nie, jak nie zadziała na mnie to k, jak zadziała poprawnie też ok, ale jak odlecę gdzieś w przestworza to....
![]() a to musisz płacić za dostęp do gazu rozweselającego?[COLOR="Silver"] Tak niby 150zł to nie majątek i gdyby w jakimś stopniu był przydatny to nie szkoda kasy ale jakby zadziałał odwrotnie i byłoby gorzej to nie ciekawie wiec pomyślałam że zapytam Was clauudik U mnie 2 znajome, które go dostały prawie natychmiast zwymiotowały. I na tym się skończyło rozweselanie No własnie różnie organizm może zareagować. Moja siostra mówiła mi że ona natomiast źle zniosła znieczulenie i też strasznie wymiotowała a na dodatek nie czuła różnicy w bólu. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 | |
Zakorzenienie
|
Tak
![]() Cytat:
![]() Odważna jesteś chcąc rodzić w domu ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-12 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |||
Raczkowanie
|
Witam mamusie czwartkowo!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
któraś pisała że wybiera się do Gdyni, ja też dzisiaj jadę bo młodemu muszę kupić spodnie. Dzisiaj zaczynamy 38 tc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Wtajemniczenie
|
Ja zamierzam się sztachnąć tym gazem, u nas jest darmowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wnerwia mnie ta reklama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
Brawo dziewczyny!!! To już finisz!!!
![]() ![]() ![]() Mnie też denerwuje da reklama. Dziwne, bo do tej pory nie miałam problemu z nachalnymi reklamami... Idę rozwiesić pranie. I zobaczę gdzie mnie ten mój kotowaty stworek prowadzi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zadomowienie
|
Witamy,
Witam nową mamę, gratulację za dobrego weta dla koty, Milena a gdzie zamierzasz kupic stanik do karmienia bo mam podobny problem i gdzie nie wejdę do jest tak na styk a gdzie tu pokarm i wkładka ![]() ![]() młoda mi się dziś po pęcherzu rozbija ![]() a ja wstaje z 3-4 w nocy do wc i jeszcze coś się napiję ale potem grzecznie zasypiam , tylko że na boku nie mogę spac bo mi uda się odciskają chyba organizm wie że waga poszła do góry, więc zostaje spanie na bociana, choc niedługo będę spała na plecach bo coraz więcej mam tych poduszek pod glową, a ja tak nie potrafię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o rzeczy pasmanteryjne to czego dokładnie szukasz? [QUOTE=Gaabbi;33484586] Staram się zaciskać nogi, bo już jestem silnie wystraszona. Gorzej u mnie z psychiką. Od rana płaczę. P w ogóle nie rozumie o co chodzi, bo woli oglądać mecze w tv niż przeczytać jakąś mądrą książkę na temat ciąży ![]() ![]() ![]() Nasi Tż-ci to chyba bardzo podobny gatunek ![]() ![]() Ogólnie mówi mi, żebym na siebie uważała, nic ciężkiego nierobiła itp ale jest mi przykro jak np. proszę go o herbate a jemu się nie chce pójść zrobić i słyszę tylko zaraz, już idę i w końcu muszę zrobić sobie sama. ![]() Cytat:
Ale z drugiej strony mówiła że dzięki temu miała lekki poród bo była aktywna ![]() clauudikczy Ty jakoś odczuwasz to rozwarcie na zewnątrz?? Pisałam ostatnio, żę wydaje mi się, że mam większy otwór tam na dole...i nie wiem, może mi też się już rozwarcie robi?? ![]() Ledwo Was doczytałam, ale piszecie, jak błyskawice ![]() Wczoraj dowiedziałam się bardzo przykrej rzeczy, nie wiem czy powinnam tu pisać... Kobieta, która mieszka kilka domów ode mnie była w ciąży i miała termin gdzieś podobnie do mnie, na koniec maja. I kilka dni temu urodziła martwą córeczkę... Nie wiem dokłądnie co się stało. Zrobiło mi się słabo jak Tż mi o tym powiedział.
![]() |
#2939 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Pranie mi wyschło ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.