Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy! - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 20:18   #1321
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
To dobrze wymyslił

Lecimy za tydzień i na tydzień.

A w Pl to tylko kase stracisz i nic więcej ale ja uwielbiam zakupy w Niemczech po drodze i w polskim Reservecie.

My mamy 4 tyg urlopu .Zawsze było tak,że lataliśmy 2 tyg w pl,1tyg wczasy,1 tydz ferie w pl.Jak Ola się pojawiła to tylko raz nad polskim morzem byliśmy tydzień z czego 3 dni padalo.
My w tym roku bedziemy 5 dni nad morzem
Na pogode sie nie łudze, bo to od 20 sierpnia, ale uwielbiam ten nadmorski klimat
Stary 2012-04-11, 20:33   #1322
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

A my w tym roku jeszcze do Polski-będziemy malucha chrzcić na jesieni. A w przyszłym roku się zobaczy, choć z roczniakiem i trzylatką jakoś nie wyobrażam sobie zagranicznych wakacji
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 20:36   #1323
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga na wczasy jedziemy, w Pl to nie wczasy.
W klubie też malo się dzieje.
fakt
a gdzie jedziecie?

blonde hair prawda do PL najwięcej pieniędzy się wyda
też planowałam z TŻ-tem jak już byśmy uzbierali na urlop to jedynie do jakichś ciepłych krajów
ale jak znam życie - wylądujemy w PL - a bo to rodzina, a bo to co innego
tak jak pisałyście

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 21:04   #1324
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A my w tym roku jeszcze do Polski-będziemy malucha chrzcić na jesieni. A w przyszłym roku się zobaczy, choć z roczniakiem i trzylatką jakoś nie wyobrażam sobie zagranicznych wakacji
To zacznij sobie wyobrażać Co za różnica Polska czy Grecja
My też pierwszy raz z Olą jedziemy na wczasy ale co roku jeżdziliśmy do pl i to autem.Samolotem też już z nią leciałam sama i nie było problemow.

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
fakt
a gdzie jedziecie?

blonde hair prawda do PL najwięcej pieniędzy się wyda
też planowałam z TŻ-tem jak już byśmy uzbierali na urlop to jedynie do jakichś ciepłych krajów
ale jak znam życie - wylądujemy w PL - a bo to rodzina, a bo to co innego
tak jak pisałyście
Kanary

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 22:07   #1325
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
To zacznij sobie wyobrażać Co za różnica Polska czy Grecja
My też pierwszy raz z Olą jedziemy na wczasy ale co roku jeżdziliśmy do pl i to autem.Samolotem też już z nią leciałam sama i nie było problemow.

Kanary
Hani pewnie nie chodzi o to gdzie,ale ogólnie wakacje, bo to jest trudne do ogarniecia no i nie czarujmy sie,ze to beda dla Nas super, wymarzone wakacjeZ jednym bywa ciezko a co dopiero z biegajaca dwojka

Samolotem miałam przyjemnosc leciec 2 razy do PL z moim dzieckiem i powiem,ze bylam umordowana po pas. Samochodem pod wzgledem przystanków pewnie znacznie latwiej
Stary 2012-04-11, 22:07   #1326
rybkie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
no i fajnie

My tez zawsze planujemy jakies wakacje, ale dotychczas to konczylo sie na urlopie w PL, bo zawsze chce sie odwiedzic rodzine itp.A taka Polska jest drozsza niz jakiekolwiek wakacje

Daria kiedy lecicie?Na tydzien?
Oj tak, wydaje mi sie ze za kazdym razem wszystko w Polsce jest drozsze szczegolnie jedzenie, zawsze sporo wydajemy
I nie wiem jak wy dziewczyny ale mi jest latwiej wydac w Anglii te powiedzmy £14 w Costa niz te 60-70 zl w Costa w Warszawie, niby jak si eprzeliczy wychodza te same pieniadze ale jakos wiecej??
I az mna trzesie ale chyab dlatego ze wyjechalam 4 lata temu i pameitam co mozna bylo kupic za te 60-70 zlnie wiem...
My planujemy wrocic do Egiptu do Taby jeszcze raz w przyszlym roku, w tym roku to tylko Polska w Maju a potem moze cos blizej w Europie na tydzien w wakacje.
Po cichu marzy mi sie Rzym ale tam cholernie drogo

Dzis mala mnie zaskoczyla i zasnela o 19:30, zobaczymy jak dlugo pociagnie, nie ufam baby monitor i co jakis czas biegam na gore sprawdzic czy spi albo wysylam meza..rany nie wyobrazam sobie miec ja w innym pokoju jak my w nocy, ona jest taka malutka....
Na netmums niektore mamy wypowiadaja sie ze przestawiaja dzieci do ich pokoi w 6 tygodniu zycia nie ogarniam....

dobrej nocy wam zycze i lece pod prysznic
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 22:12   #1327
ewi83
Zadomowienie

Hej,

Dawno sie nie odzywalam, ale podczytywalam
Witam nowe mamuski

Wakacje- my w tym roku stawiamy na last minute Chcemy jechac gdzies pod koniec sieprnia- poczatek wrzesnia- na ta chwile wszystko jest strasznie drogie, wiec moze przed samym wyjazdem upolujemy jakas okazje
Staramy sie co roku gdzies wyjechac- ja uwielbiam slonce i plaze. Relaksem raczej takich wakacji raczej nie mozna nazwac, ale zwiedzamy nowe miejsca

Przed swietami kupilismy malemu lozko . Postawilismy na uzywane toddler bed. zapalicilismy 30F, lozko jest w bardzo dobrym stanie, teraz tylko kupimy jeszcze materac i przenosimy Nikosia do wlasnego pokoju

Przez ostatnie 2 dni mialam dzieciaki siostry u nas. 4 dzieci moze niezle dac popalic Nie wiem jak moja mama poradzila sobie z 6 Po tych 2 dniach jestem strasznie wykonczona

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 22:19   #1328
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Hani pewnie nie chodzi o to gdzie,ale ogólnie wakacje, bo to jest trudne do ogarniecia no i nie czarujmy sie,ze to beda dla Nas super, wymarzone wakacjeZ jednym bywa ciezko a co dopiero z biegajaca dwojka

Samolotem miałam przyjemnosc leciec 2 razy do PL z moim dzieckiem i powiem,ze bylam umordowana po pas. Samochodem pod wzgledem przystanków pewnie znacznie latwiej
Blonde-dobrze to ujęłaś Tyle że w Polsce są stęsknione babcie, a to oznacza czasem czas dla siebie

Podróże samolotem dobrze wspominam, bo zawsze latałam z tż a Dorotka prawie zawsze przesypiała cały lot
Stary 2012-04-11, 22:25   #1329
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Blonde-dobrze to ujęłaś Tyle że w Polsce są stęsknione babcie, a to oznacza czasem czas dla siebie

Podróże samolotem dobrze wspominam, bo zawsze latałam z tż a Dorotka prawie zawsze przesypiała cały lot
wiesz, mi kiedys tez Seba przesypiał lot
Ostatnie dwa loty jak lecialam sama z nim to niechcial siedziec, biegał,a tam ciasno, w dodatku ciagle jezdzili z wózkami, ciezko przejsc, wstac, cokolwiek...normalnie umeczylismy sie...do tego 2 razy zrobił mi niespodziankei wez tu przebieraj w 1m/1m

No i pod tym wzgledem tez lubie PL. Mama moja wtedy szaleje z Seba a my mozemy tez sobie sami poszalec

Ewi trzymam kciuki
My tez planujemy wieksze lozko kupic, ale to jak bedziemy sie przeprowadzac
Mam nadzieje,ze uda Wam sie last minute

Rybkie zgadza sie, takie przeliczanie jest najgorsze...ja to juz w ogóle nie przeliczam
Stary 2012-04-11, 22:28   #1330
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, mi kiedys tez Seba przesypiał lot
Ostatnie dwa loty jak lecialam sama z nim to niechcial siedziec, biegał,a tam ciasno, w dodatku ciagle jezdzili z wózkami, ciezko przejsc, wstac, cokolwiek...normalnie umeczylismy sie...do tego 2 razy zrobił mi niespodziankei wez tu przebieraj w 1m/1m
No fakt... ostatnio lecieliśmy jak Dorotka miała ledwo skończony rok i jeszcze nie chodziła
Stary 2012-04-11, 22:53   #1331
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

ewi83 a jaki materac myslisz kupic? Bo my chcemy kupic uzywana rame cotbed i jakis dobry materac ja mialam foam memory i swietny byl ale czy dla dziecka dobry??
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 09:10   #1332
ewi83
Zadomowienie

My planujemy kupic taki zwykly- foam. Dostalismy coprawda materac z lozkiem, ale byl bardzo cienki i juz uzywany- wiec kupujemy nowy Siostra i znajomi doradzaja foam bez zadnych sprezyn, wiec chyba taki kupimy

Dzien dobry,

Kiepsko sie dzis z tz czujemy Tz wczoraj byl w domu, dzisiaj chyba tez zostanie

Stary 2012-04-12, 09:50   #1333
***luna
Zakorzenienie

Widzę, ze temat wakacji i podróży się pojawił:
jakos mam wrażenie, że to w jakim wieku jest dziecko aż tak wielekij różnicy nie robi jesli chodzi o podróż, wakacje: jeśli tylko oczywiście warunki są dostosowane do wieku i potrzeb malucha.
Latałam sama z jednym dzieckiem: bywało różnie, generalnie ok. Jeździliśmy z dwójką dzieci samochodem: też w miarę w porządku choc przyznam, że zdarzały się trudniejsze momenty: np. gdy dziecko mimo zmęczenia nie mogło zasnąć...
Moje ostatnie wakacje miały miejsce dwa lata temu- nie licząc oczywiście wypadów do Polski.
Na najbliższe kilka dni wolnych liczę we wrześniu. I planuję kilkudniowy smaotny wyjazd do Dorset
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 09:54   #1334
Kinqaa
Zakorzenienie

dzień dobry
spałyśmy dzisiaj do 8 bo malutką wzięłam do siebie do łóżka
no i jestem trochę wyspana bardziej niż w poprzednich dniach heh

you have lost a diamond

Stary 2012-04-12, 09:57   #1335
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Widzę, ze temat wakacji i podróży się pojawił:
jakos mam wrażenie, że to w jakim wieku jest dziecko aż tak wielekij różnicy nie robi jesli chodzi o podróż, wakacje: jeśli tylko oczywiście warunki są dostosowane do wieku i potrzeb malucha.
Latałam sama z jednym dzieckiem: bywało różnie, generalnie ok. Jeździliśmy z dwójką dzieci samochodem: też w miarę w porządku choc przyznam, że zdarzały się trudniejsze momenty: np. gdy dziecko mimo zmęczenia nie mogło zasnąć...
Moje ostatnie wakacje miały miejsce dwa lata temu- nie licząc oczywiście wypadów do Polski.
Na najbliższe kilka dni wolnych liczę we wrześniu. I planuję kilkudniowy smaotny wyjazd do Dorset
ale tu nie chodzi tylko o podróz...
2-3 godz podróz samolotem z dwójka rodzicow to jest do ogarniecia
Mam na mysli tu np. wakacje np. w Grecji, nad woda, ze zwiedzaniem itp. Jakos ciezko mi sobie to wyobrazic z tak małymi dziecmi...przeciez to by byla jedna wielka bieganina
Ja wiem,ze mozna dostosowac wszystko do dzieci, ale mimo wszystko...

Dzien dobry
Stary 2012-04-12, 10:06   #1336
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
ale tu nie chodzi tylko o podróz...
2-3 godz podróz samolotem z dwójka rodzicow to jest do ogarniecia
Mam na mysli tu np. wakacje np. w Grecji, nad woda, ze zwiedzaniem itp. Jakos ciezko mi sobie to wyobrazic z tak małymi dziecmi...przeciez to by byla jedna wielka bieganina
Ja wiem,ze mozna dostosowac wszystko do dzieci, ale mimo wszystko...

Dzien dobry
Bry
Ja mówię o podróży jakiejś kilkunastogodzinnej:brzyd al:
Blonde jaka bieganina?
Małe dziecko w plecak, duże dziecko chodzi
Zresztą moje małe dziecko jak nie plecaku, nosidle czy chuście to na nogach. Wózek przydaje się i owszem, ale rzadziej.

Ostatnio z Zośką pojechałam sama do konsulatu do Londka. Bez wózka, w chuscie. Posżło gładko.
Wcześniej całą rodziną też spędziliśmy dzien w Londynie: pociągi, metro i ogromne Science Museum, w którym było mnstwo ludzi. Większych problemów nie doswiadczyłam.

A jeśli chodzi o wakacje w Polsce czy za granicą to coraz częściej pojawia się opcja dzienniej opieki nad dzieckiem. Dziecko może iść na zajęia zorganizowane, a rodzice kilka godzin dla siebie
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-04-12, 10:08   #1337
Darianna25
Zakorzenienie

Hej
No moje 13 letnie dziecko już potrafi zająć się soba a nawet, przez chwilę i młodsza, więc tak naprawdę to jedziemy tylko z jednym bieającym dzieciem ktore mam nadzieję zaj.mie się piaskem i wodą.
Lina Londyn to nie to samo co np.GRecja.A to że twoje jeszcze ci nie ucieka i biega wszędzie to nie znaczy że inne będą tak samo spokojne.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2012-04-12 o 10:13
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 10:20   #1338
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Bry
Ja mówię o podróży jakiejś kilkunastogodzinnej:brzyd al:
Blonde jaka bieganina?
Małe dziecko w plecak, duże dziecko chodzi
Zresztą moje małe dziecko jak nie plecaku, nosidle czy chuście to na nogach. Wózek przydaje się i owszem, ale rzadziej.

Ostatnio z Zośką pojechałam sama do konsulatu do Londka. Bez wózka, w chuscie. Posżło gładko.
Wcześniej całą rodziną też spędziliśmy dzien w Londynie: pociągi, metro i ogromne Science Museum, w którym było mnstwo ludzi. Większych problemów nie doswiadczyłam.

A jeśli chodzi o wakacje w Polsce czy za granicą to coraz częściej pojawia się opcja dzienniej opieki nad dzieckiem. Dziecko może iść na zajęia zorganizowane, a rodzice kilka godzin dla siebie
No widzisz a ja o wakacjach
Alez to prosteNie kazde dziecko chce siedziec w wozku, czy byc noszone w chuscieA dajmy na to takie ponad roczne idzie w jedna strone, 3 latek gdzies ucieka, rodzice tylko biegajaFajnie wakacje?, no niewiem
Jak pisalam kazde dziecko jest inne i rodzice wiedza czy moga sobie pozwolic jechac na wakacje, jednak nie kazde dziecko w mlodszym wieku sie do tego nadaje
dla Was

Cytat:
Hej
No moje 13 letnie dziecko już potrafi zająć się soba a nawet, przez chwilę i młodsza, więc tak naprawdę to jedziemy tylko z jednym bieającym dzieciem ktore mam nadzieję zaj.mie się piaskiem i wodą
To jak najbardziej rozumiem, bo i starsza zajmie sie troszke mlodsza...generalnie macie tylko 1 do opieki, a was jest 3Wierze,ze odpoczniecie

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Tak sama widzialam takie informacje w pensjonatach czy hotelach, ale tu tez nie kazde dziecko moze z tego skorzystac...ja np. mojego 2 latka bez problemu teraz bym oddala, wiem,ze pojdzie do obcych, nie boi sie, lgnie do dzieci i do zabaw, ale jak wiadomo sa rózne dzieci...nie jeden trzyma sie tylko spódnicy mamy
Stary 2012-04-12, 10:21   #1339
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
No moje 13 letnie dziecko już potrafi zająć się soba a nawet, przez chwilę i młodsza, więc tak naprawdę to jedziemy tylko z jednym bieającym dzieciem ktore mam nadzieję zaj.mie się piaskem i wodą.
Lina Londyn to nie to samo co np.GRecja.A to że twoje jeszcze ci nie ucieka i biega wszędzie to nie znaczy że inne będą tak samo spokojne.
A czy ja mówię, że każde dziecko takie samo ?
Moja akurat jest bardzo energiczna, dynamiczna niespokojna.
Najchętniej cały dzień spędzałaby na zewnątrz chodząc i biegając.
Z drugiej strony jaka jest wielka różnica mdzy Londynem a Grecją? (pomijając, ze jedno to ogromne miasto, a drugie obejmuje wieksz obszar geograficzny).

Mam taką znajoma, która w końcówce lat 70-tych odwiedziła Polskę.
Przyjechała autokarem z Wielkiej Brytanii do Polski. Ona, mąż i trzy małe dość córki (kilkuletnie). Po Polsce podróżowali pociągami i autobusami. Nie znali języka polskiego. Ciekawe jest to, że jak rozmawiamy czasami o tej podrózy to kwestia umęczenia i ganiania za dziećmi nigdy się nie pojawiła.
Po prostu mieli małe oczekiwania co do kwestii wygody.

Sprawa indywidualna: dlatego podróżę z dzieckiem dla jednych wydają się prostsze. dla innych bardziej skomplikowane.

Edit:
Może ja mam inne dzieci. Nie przypominam sobie, by starszy uciekał w wieku 3 lat gdziekolwiek.
Mała lubi noszenia, bo jest do tego przyzwyczajona i ma wygodną perspektywę spojrzenia na świat. (patrzy sobie z góry). Plecak jest opcją bardzo turystyczną, z odpowiednią pozycją do spania dla dziecka. Świdomie chustowaliśmy i nosilismy od wczesnych miesięcy życia,, by w razie czego nie było później wielkiego sprzeciwu.

Tak czy siak, osobiście wolę patrzeć na kwestie pro niż anty.
A na wakacje nie mam czasu zupełnie, więc nawet przyjemności uganiania się za dziećmi po plazy czy w góach w najbliższym czasie nie doświadczę.
blogowo:
aktywnie

Edytowane przez ***luna
Czas edycji: 2012-04-12 o 10:26
Stary 2012-04-12, 11:22   #1340
rybkie
Rozeznanie

Bry
ja tak na szybko poki mala spi, musze wskoczyc pod prysznic bo sie wybieram do miasta dzis
Mala dala popis w nocy swoich mozliwosci, od urodzenia nie plakala tak bardzo, najpierw spala ciagiem 5 godz a potem byla taaaaka glodna i wlaczyla syrene jak przygotowywalam mleko, wierzgala i wyrywala mi sie z rak, odlozylam do kosza i...wtedy to juz na calego myslalam ze wyjde z siebie
Czy ona nie wie ze mleko sie robi i studze najszybciej jak moge , no?
Szkoda ze maluch nie rozumie jak sie mu tlumaczy ze jeszcze tylko minutka podrzucilam ja tacie(ktory udawal ze spi w tym halasie) i wrocilam na dol dokonczyc mleko ...

mam nadzieje ze to jednorazowe bylo

Co do wakacji to ja uwazam ze wszystko jest mozliwe, kwestia podejscia i zorganizowania, o ile dziecko wspolpracujedlat ego ja juz zammowilam nosidelko i czekam teraz na dostawe, i heja...bedziemy sie nosic, moze jeszcze jakas uzywana chuste kupie tez..Luna, kkupowalas chuste w UK czy w Polsce?
Poluje na tkana to chyab woven po ang nie?
spadam teraz trzymajcie sie cieplo
rybkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 11:29   #1341
Kinqaa
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o podróże - wiem, ze z małą bym miała kłopot. Jest bardzo energiczna, uśmiechnięta , większość rzeczy traktuje jako zabawę
Nawet jeśli idziemy do głupiego sklepu - ona nie chce jechać w wózku, woli koło mnie iść i się wygłupiać albo za rączkę ładnie iść... zależy od jej dnia i humorku.

Jeszcze samolotem nie lecieliśmy, nie wiem jaka będzie jej reakcja, ale pewnie się przestraszy i będzie może krzyczeć będę się starała czymś ją zająć.

Ale fakt faktem - nie każde dziecko chce posłusznie sobie siedzieć w wózku, chuście czy gdzie indziej... moja jak byłyśmy na plaży nie usiedziała w miejscu , ciągle by gdzieś biegała, a jak zobaczyła dzieci to już w ogóle...
wiem, że spokojnych wakacji z nią nie można by było mieć, ale do PL to pewnie tak - bo jeszcze babcie, ciotki czy mój tata nie widzieli jej jedyna moja babcia (prababcia Nelki) i ciotka (moja matka chrzestna) raz przyjechały do Londynu, ale to było w lipcu 2010, kiedy Kornelia urodziła się w marcu 2010. Więc teraz jest różnica, bo już kawał "baby" z niej teraz

you have lost a diamond

Stary 2012-04-12, 11:55   #1342
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
Bry
ja tak na szybko poki mala spi, musze wskoczyc pod prysznic bo sie wybieram do miasta dzis
Mala dala popis w nocy swoich mozliwosci, od urodzenia nie plakala tak bardzo, najpierw spala ciagiem 5 godz a potem byla taaaaka glodna i wlaczyla syrene jak przygotowywalam mleko, wierzgala i wyrywala mi sie z rak, odlozylam do kosza i...wtedy to juz na calego myslalam ze wyjde z siebie
Czy ona nie wie ze mleko sie robi i studze najszybciej jak moge , no?
Szkoda ze maluch nie rozumie jak sie mu tlumaczy ze jeszcze tylko minutka podrzucilam ja tacie(ktory udawal ze spi w tym halasie) i wrocilam na dol dokonczyc mleko ...

mam nadzieje ze to jednorazowe bylo

Co do wakacji to ja uwazam ze wszystko jest mozliwe, kwestia podejscia i zorganizowania, o ile dziecko wspolpracujedlat ego ja juz zammowilam nosidelko i czekam teraz na dostawe, i heja...bedziemy sie nosic, moze jeszcze jakas uzywana chuste kupie tez..Luna, kkupowalas chuste w UK czy w Polsce?
Poluje na tkana to chyab woven po ang nie?
spadam teraz trzymajcie sie cieplo
Może ma skok rozwojowy?

My mamy 4 nosidła
kółkową: kupioną w UK. Sama jej nie lubię, jest dla mnie najmniej ze wszystkich wygodna
Mei Tai, którą wręcz uwielbiam, tez kupowana w UK. Zakłada się sprawnie, szybko i wygodnie. Wygodnie i dla mnie i dla dziecka
Tkaną wupowałam w Polsce, Zwykłą womaru. Sprawdzała się dobrze Porównania jednak z tymi z górnej półki tkanymi nie mam.
I jeszcze nosidło ze stelażem wolfskina ze stelażem, na dalsze wyjścia i wycieczki. ten sprzęt jest niesamowity i ma wiele zalet. Dziecko można usadowić w kilku pozycjach, mozna założyć daszek, ma kieszeń bardzo pakowna niczym plecak, podpórki na nóżki i włąściwie nie jesst zbyt ciężki.

Aktualnie: mała ma 15 miesięcy:
kółkowa jest użwana podczas krótkich dystansów. Np zakupy w sklepie gdzie dziecka nie mozna posadzić do koszyka
Mei tai na nieco dłuzsze dystanse: np. właśnie MT wzięłam do Londynu. Dziecko było swobodne podczas jazdy pocągiem, mogło sobie brykać. Później ja zapakowałam do MT, aż do powrotu do pociągu.
Nosidło ze stelażem na dłuuuzsze dystnanse.
Z chusty aktualnie korzystamy najrzadziej.

Miłego popołudnia.
blogowo:
aktywnie
Stary 2012-04-12, 12:19   #1343
Kinqaa
Zakorzenienie

A u Nas znów mysz się przyplątała... tym razem u znajomego w sypialni ... a my wszyscy sypialnie mamy na górze i łazienki
Wcześniej była w livingu i na samym dole szafy trzymałam jedzenie dla chomika to tam grzebała... później z TŻ-tem załataliśmy dziurę, bo była w ścianie za tą szafą...
Tym razem niew iem jak ona weszła - jakoś chyba przez rury z ogródka do góry...

Zastanawiam się nad kotem ale nie bardzo chcę, bo wolę psy.
Z resztą jak TŻ wróci z pracy będziemy szukać myszy i dziur w ścianach na górze

you have lost a diamond

Stary 2012-04-12, 13:16   #1344
ewi83
Zadomowienie

Cytat:
No widzisz a ja o wakacjach
Alez to prosteNie kazde dziecko chce siedziec w wozku, czy byc noszone w chuscieA dajmy na to takie ponad roczne idzie w jedna strone, 3 latek gdzies ucieka, rodzice tylko biegajaFajnie wakacje?, no niewiem
Jak pisalam kazde dziecko jest inne i rodzice wiedza czy moga sobie pozwolic jechac na wakacje, jednak nie kazde dziecko w mlodszym wieku sie do tego nadaje
dla Was

Ale to chyba tez zalezy na czym ci bardziej zalezy: na odpoczynku ( niestety z dzieckiem sie nie da) czy na zobaczeniu nwych miejsc, poprostu wyrwaniu sie z domu w jakies nowe ciekawe miejsce.

Kazde dziecko nadaje sie do wyjazdu- to chyba kwestia rozganizowania rodzicow oraz miejsca pobytu
Siostra ma 3 dzieci- najmlodszy to ''diabel wcielony'', jednak na wakacje jezdza co roku

Rok temu bylismy na wakacjach z dziadkami i bratem tz, wiec malym mial sie kto zajac, ja moglam odpoczac. W tym roku jedziemy sami, wiem ze nie bedzie latwo, ale.... Nikos uwielbia wode, rok temu mial super zabawe na plazy- chce by w tym roku tez mial

Jesli chcesz odpoczac , oddajesz dziecko pod opieke dziadkow i jedziesz sama

Tz jednakl zostal w domu- teraz meczy go biegunka- mam nadzieje ze maly sie nie zarazi

Stary 2012-04-12, 13:22   #1345
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewi83 Pokaż wiadomość
Ale to chyba tez zalezy na czym ci bardziej zalezy: na odpoczynku ( niestety z dzieckiem sie nie da) czy na zobaczeniu nwych miejsc, poprostu wyrwaniu sie z domu w jakies nowe ciekawe miejsce.

Kazde dziecko nadaje sie do wyjazdu- to chyba kwestia rozganizowania rodzicow oraz miejsca pobytu
Siostra ma 3 dzieci- najmlodszy to ''diabel wcielony'', jednak na wakacje jezdza co roku

Rok temu bylismy na wakacjach z dziadkami i bratem tz, wiec malym mial sie kto zajac, ja moglam odpoczac. W tym roku jedziemy sami, wiem ze nie bedzie latwo, ale.... Nikos uwielbia wode, rok temu mial super zabawe na plazy- chce by w tym roku tez mial

Jesli chcesz odpoczac , oddajesz dziecko pod opieke dziadkow i jedziesz sama

Tz jednakl zostal w domu- teraz meczy go biegunka- mam nadzieje ze maly sie nie zarazi
No ale przeciez pisalam wczesniej,ze kazde dziecko jest inne i to rodzice wiedza na co moga sobie pozwolic i jak to zorganizowac
Nie pisze,ze sie nie da, tylko,ze to juz nie odpoczynek

A z dziadkami to tez nie takie proste

Aczkolwiek ja jestem pozytywnie nastawiona na Nasza podróz do Pl i odpoczynek kilkudniowy nad morzem

Zdrówka

My wrócilism ze spaceru

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-04-12 o 13:23
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 13:24   #1346
hanjah
Zakorzenienie

Jak mnie ta latająca reklama wkurza Co odświeżę stronę to mi lata na samym środku

Cytat:
Chyba jakiś wirus panuje, bo mój tż też wczoraj został w domu przez problemy z żołądkiem Na szczęście dziś już dobrze się czuł i poszedł do pracy, a nam póki co nic nie jest i oby tak zostało

Aha-i sprawdź pocztę bo Ci coś ładnego wysłałam

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-04-12 o 13:26
Stary 2012-04-12, 14:22   #1347
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mnie ta latająca reklama wkurza Co odświeżę stronę to mi lata na samym środku

mnie tezco odswiezam strone to ona na nowo sie pokazuje
Stary 2012-04-12, 14:27   #1348
ewi83
Zadomowienie

Cytat:

Chyba jakiś wirus panuje, bo mój tż też wczoraj został w domu przez problemy z żołądkiem Na szczęście dziś już dobrze się czuł i poszedł do pracy, a nam póki co nic nie jest i oby tak zostało

Aha-i sprawdź pocztę bo Ci coś ładnego wysłałam
Oj mnie tez ona strasznie denerwuje

HAniu sliczne i tak szybko ci to poszlo
czekam na paczke z niecierpliwoscia mam nadzieje ze rodzice beda zadowoleni

Stary 2012-04-12, 14:42   #1349
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
HAniu sliczne i tak szybko ci to poszlo
czekam na paczke z niecierpliwoscia mam nadzieje ze rodzice beda zadowoleni
Nieskromnie powiem, że jeszcze nie zdarzyło się, żeby komuś się coś takiego nie spodobało

Jutro wyślę
Stary 2012-04-12, 15:22   #1350
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Haniu pokaz to dzielo moze tez sie skusze na 2 latka mojej malej :P:P

Ja wzielam sobie wczoraj wolne nie chcialo mi sie isc haha :P

A wogole to moj potwor spadl wczoraj ze schodow :/ myslalam ze zawalu dostane ale ma tylko malego siniaka na glowie na szczescie pojechalam zaraz kupic bramke na schody no i co za mala musze jechac oddac ... ale przy okazji kupilam jeszcze malej wozek i lalke oraz nocnik grajacy haha zobaczymy co z tego wyjdzie :P kupilam tez bolerko do sukienki i gumowce :P przymierzylam jej gumiaka i juz musialam jej odrazu zalozyc 2 :P wiec przy kasie dalam tylko bolerko i kod kreskowy z butow :P a babka skasowala tylko buty a bolerko nie :P wiec zaoszczedzilam 16 f :P jeszcze dostala mala czekoladke :P:P

Co do wakacji to my odkad jestesmy w UK to nigdzie nie bylismy :P za rok chcemy jechac z moimi rodzicami na mazury na zaglowke :P mmmm dawno nie bylam a kiedys spedzalam tak kazde wakacje :P

Co do latania samolotem to nigdy nie lecialam z moim TZ i mala :P zawsze latam sama z mala :P ale Bianka to przy starcie i ladowaniu cieszy sie jak glupia :p pozniej lata po siedzeniach i zaczepia wszystkich dookola :P a ludzie przy zajmowaniu miejsc zawsze ode mnie uciekaja i siadaja obok innego wiekszego dziecka a pozniej zaluja bo to dziecko sie drze okropnie a moja cieszy i zawsze na koniec zachwyt wszystkich ze ona taka sliczna kochana i wesola haha

Ja jade do PL autem 27 kwietnia a wracam 14 maja :P odprawimy w PL moje 25 urodziny i 2 latka malej wiec szykuja sie imprezy haha boje sie jechac ale nie ze wzgledu na mala tylko na psa :P bo nie wiem jak zniesie taka dluga podroz :P ale mysle ze damy rade

No to sie rozpisalam haha :P lece szykowac obiad i jak mala wstanie to na zakupy :P zabezpieczenie na schody kupic :P

Aaaa pamietacie jak pisalam ze kupilam na ebay'u zablokowany przez operatora telefon ? no wlasnie lasia nic mi nie pomogla :/ ale za to ebay zajal sie dobrze sprawa i odzyskalam kase nawet telefon wyslalam na koszt tej lasi :P wiec teraz szukam nowego :P

Buziaki dla Was

Moj Najwiekszy Skarb Bianka 29.05.2010

Nasze Zabki

http://s2.pierwszezabki.pl/037/037312980.png?7166

Dieta Sb od 14.03.2011

73->72->71->70->69->68->67->66->65->64->63->62->61->60
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości