![]() |
#4981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część XI ::..
Cytat:
![]() Drugi dzień I fazy udany. Jadłospis był według planu (tylko oczywiście dodatkowa kawka się wkradła, ech...), siłownia zaliczona. Dziś robiłam siłowe + 30 minut na orbitreku. He he... Wiem,że to głupie, ale przebierając się po ćwiczeniach miałam wrażenie, że... już tak jakby trochę schudłam ![]() Teraz właśnie dumam nad jutrzejszym jadłospisem. Na śniadanie pewnie wsunę jakiś omlecik, na kolację zrobię sobie pierś z kurczaka uduszoną z brokułami w koncentracie pomidorowym z dużą ilością koperku ![]() Tylko z sałatką do pracy mam dylemat. Może jakieś propozycje...? ![]()
![]() |
#4982 |
Przyczajenie
|
adqua, to zaczynamy razem
![]() To moje drugie podejście do SB ![]() Pierwsze było 3 lata temu... Ładnie schudłam 9kg... Figurka jak marzenie.. A potem wróciłam do złych nawyków żywieniowych., głównie przez studia połączone z praca, ciągły brak czasu na przygotowywanie jedzenia :P Efekt jojo-murowany ![]() ![]() W Lany Poniedziałek byłam na wycieczce... Po dzisiejszym obejrzeniu zdjęć... ZAŁAMKA... Hipopotam i tyle ![]() Sięgnęłam do książki "Dieta SB" i zaczęłam szperać po necie szukając polskich przepisów ![]() Mam nadzieję, że TYM RAZEM uda mi się przezwyciężyć przede wszystkim lenistwo... podjadanie i słodycze... ![]() Zaczynam jutro, standardowo-jajka na śniadanie(zostało ich po świętach) + pomidor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4983 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
I nikt nie mówi, żeby serek jeść sam - można wkroić do niego warzywa, zrobić na nim pastę, itd. Poza tym w nabiale jest wapń, potas, magnez, cynk, jod, witaminy A, D, B ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Przyczajenie
|
Jeny jutro pierwszy dzien a w lodówce pusto tzn. nie ma nic dozwolonego poza brokulami szpinakiem i kiszona kapusta . Chociaz moze jeszcze sie cos wygrzebe macie jakies propozycje co do sniadania ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4985 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Policzyłam ,że na 1 fazie jemy mnóstwo węgli,bo do każdego posiłku można jeść warzywa! Przykład-serek z ogórkiem i pomidorem drób z fasolką i surówką naleśnik zapiekany z warzywami Surówka z kapusty pekińskiej z warzywami i fetą ![]() nawet ciasto fasolowe to węgle! ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Dziewczyna minęła się z powołaniem i zaczyna głosić nową ideę.Całe życie słyszymy,że jesteśmy zbudowani z białek i ,że to podstawowy budulec kośca,a tu nagle ,że węglowodanów powinno jeść się więcej,bo nadmiar białka zapobiega chudnięciu.Ciekawe co powie na temat diety Dukana,która jest opracowana prawie wyłącznie na białkach?I dziewczyny chudną! ![]()
http://fitness.dieta.pl/zobacz/straz...9df4dbcccb.png Edytowane przez beatazygadlo Czas edycji: 2012-04-11 o 21:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4986 |
Przyczajenie
|
Ja tez od jutra zaczynam jak dobrze pojdzie.Najgorsze, ze nie zawsze mam czas na gotowanie i pomysłów brak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4987 |
Przyczajenie
|
Ja tez od jutra zazynam jak dobrze pojdzie.Najgorsze,ze nie zawsze mam czas na gotowanie i pomyslow brak musze poczytac przepisowy.Najgorzej bedzie bez slodyczy bo do slodziku sie nie przekonam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4988 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, przepraszam, ale z braku czasu nie nadrabiam ostatnich stron.. W święta nie miałam dostępu do Internetu, w sumie dobrze.
Zła jestem na te święta, w sumie to byłam w dobrym momencie diety, nie miałam wielkich zachcianek słodyczowych, a mimo to oczywiście dietę zawaliłam, bo sobie powiedziałam, że przecież nie muszę już tak ostro się trzymać... Wyrzutów sumienia też niby nie mam, ale na wadze jest 1 kg więcej, a dziś się tak zawzięłam na dietę, że do 18 zjadłam tylko omleta (nie byłam głodna, a potem mnie taki wilczy głód złapał, że wsunęłam wszystko co miałam w domu - na szczęście niewiele, bo przed świętami opróżniłam lodówkę w studenckim mieszkaniu). Jednym słowem od jutra jedziemy znowu z tym koksem i póki co nie widzę powodu do wymówek ![]() Przeraża mnie ogrom pracy po świętach, na regularne ćwiczenia nie mam raczej szans, ale może nie będzie czasu, żeby myśleć o jedzeniu...
#4989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje kilogramy trzymają się niestety w miejscu i nie potrafię schudnąć nie mogę też zaostrzyć diety bom matka karmiąca ale marszobiegi od 3 tygodni uprawiam wiec może coś z tego bedzie wiesz czasami trzeba chyba pogodzić się troche z kilogramami i przestać się zadręczać, odpuścić sobie na jakiś czas żeby nie myślec w kółko o diecie Mi niestety zdarzały sie takie obsesyjne myślenia Kobitki prośba jak bedzie nowy wątek koniecznie trzeba wstawić podstawowe info na pierwszej stronie jak tio było w poprzednicz częściach
![]() |
#4990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wyluzujcie dziewczyny, każda z was ma trochę racji, z nabiałem nie można przesadzać. Wiele razy słyszałam że nabiał może utrudniać odchudzanie - ale to oczywiście zależy od organizmu. Dlatego lepiej postawić na mięsko/jajka itp a nabiał w umiarkowanych ilościach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4991 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Racja. Kiedyś, bardzo dawno, wyczytałam, że przy diecie South Beach powinno się brać właśnie wapń, bo dieta go nie dostarcza wystarczająco dużo. Ale wtedy w ogóle było mocno restrykcyjne podejście do tej diety- nabiału prawie nic, pomidorów też nie, zero kawy, herbaty itp. Mam wrażenie, że przez lata sporo się zmieniło albo po prostu źródła były niewiarygodne. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ja zacznę pisać "Dziewczynie chyba coś się pomyliło. Myśli, że jak policzy ilość sztuk zjedoznych pomidorków albo ziarenek fasoli to wyliczy ile zjadamy sztuk naszego dziennego zapotrzebowania na węglowodany ![]() ![]() ![]() Miło Ci będzie? Nie mówię, żeby nie jeść w ogóle serów. Pisząc Twoim językiem - "umiesz czytać? Ze zrozumieniem? Jak nie to czytaj 625588 razy." ![]() Co do tekstu : "węglowodanów powinno jeść się więcej,bo nadmiar białka zapobiega chudnięciu" to nie wiem odnośnie czego ten komentarz. Wygląda na to, że nie wiesz, ile czego zjadasz, a najwięcej się mądrzysz. To ja Ci mniej więcej wyliczę : zjadamy średnio 150-200% zapotrzebowania na białko, około 150% zapotrzebowania na tłuszcze i około 20-50% zapotrzebowania na węgle. Wychodzi na to, że jesteśmy na diecie Dukana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4993 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, dzisiaj zaczynam z SB (na razie od gotowanej piersi z indyka)
I mam takie pytanie.. wg rozpiski na stronie z której korzystam można użyć 2 łyżki oleju, skoro dopuszczalna jest też cebula, to np można zrobić smażoną pierś kurczaka z cebulą? Może trochę głupie pytanie, ale nie chciałabym zaczynać od błędów ![]()
#4994 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Dawno mnie nie było. Minął miesiąc od rozpoczęcia diety przeze mnie. Nie mierzyłam się na razie, ale ważyłam - 4,5 kg. Cały czas chudnę, choć niespektakularnie, ale nie ma wahnięć - waga ani razu nie poszła w górę. To dużo, zważywszy na grzechy, które mi się zdarzały szczególnie w okolicach świąt: sernik, czekoladki, ziemniaki, mięso z listy niedozwolonych produktów, za dużo owoców,alkohol - szampan, nalewka. Choć nie było to popłynięcie, bo starałam się zachowywać odstępy pomiędzy posiłkami i generalnie jeść prawidłowo, ale gościna nie sprzyjała tworzeniu w pełni dobrych posiłków. No i jednak w mojej diecie dominuje nabiał. Serki wiejskie, białe, jogurty naturalne... - to podstawa mojej diety. Oczywiście mocno uzupełniane warzywami, ale jednak - wolę zjeść twaróg niż pierś z kurczaka. W każdym razie, mogę stwierdzić, że jestem zadowolona i nieumęczona dietą, mogę ją spokojnie kontynuować i nie mam wyrzutów sumienia. Niestety ciągle się nie ruszyłam.... No! Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4995 | |
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
![]() dietkowo u mnie ladnie- oczywiscie po swietach zaczelam chodzic na aqua aerobic ![]() czy piec razy w tygodniu bedzie ok? ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4996 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4997 |
Zakorzenienie
|
3 godziny dziennie?! u mnie zajecia trwaja 45 minut
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
![]() ![]() |
![]() |
#4998 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, chcialam sie przywitac i poprosic o podpowiedz.. w zeszlym roku bylam na dukanie, ale go nie skonczylam, co radosnie dalo mi powrot utraconych kg
![]() ![]() ![]() ![]() I pytanie: ktora ksiazke lepiej kupic? DSB czy DSB turbo? A moze powinno sie miec obie?
http://www.suwaczki.com/tickers/uwo93e3kht0jg022.png Edytowane przez cayenneOna Czas edycji: 2012-04-12 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() u mnie piec razy w tyg jest aqua po 45 minut a oprocz tego moge siedziec na basenie i w saunie ile chce, nawet caly dzien ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#5001 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5002 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak wlasciwą fazą SB jest II, gdzie zrzucasz kg. Pierwsza ma tylko na celu uregulowac poziom cukru zebys nie miala napadow glodu ![]() ![]() Kupilabym SBD bo jest poszerzona ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#5003 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie prowadzi tego ciągle ta sama instruktora- to jest plus.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5005 |
Raczkowanie
|
nie za mało, pochodzisz tak z tydzień i zobaczysz
![]() ![]()
#5006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zostaje mi ugotować lub usmażyć, za gotowaną nie przepadam.
![]() |
#5007 |
Zadomowienie
|
Emilka, dzięki
![]() Mój nudny jadłospis: Ś: owsianka z kosteczką gorzkiej czekolady (w końcu dziś światowy dzień czekolady :P ) P: nerkowce i suszone pomidory (takie z torebki, a nie ze słoika) Zaraz zjem fasolę czerwoną z patelni z serkiem wiejskim (brzmi obleśnie, ale dooobre jest ![]()
#5008 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak Ci będzie za mało, to zawsze w domu możesz się 'dobić' hula hopem, czy rowerem jak się ociepli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
I staraj się stosować oleje jednonienasycone (olej rzepakowy, oliwa z oliwek) ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Ja dziś zjadłam mega obfite śniadanie, zaczęłam od owsianki na odrobinie mleka, plus 5 łyżek jogurtu bc i pół jabłka, pierś z kurczaka grillowana i pomidory, potem kawa z mlekiem i 2 kawałki ciasta fasolowego z bananem i polewą SB Miała być owsianka, ale do węgli dajemy białko, no i warzywa więc dlatego tak dużo, a ciasto do kawy, dzieliłam na porcję i mroziłam, i jeden kawałek wpadł mi w ręce, do kawy idealnie. Generalnie wolę porcję węgli (owsianka, chleb itp) zjeść rano, owoce do południa, a na kolacje same białko plus warzywa, odkąd zaczęłam się ostrzej trzymać tych zasad, to zaczęłam zauważać maleńki 'ruch' w mojej wadze... ![]() Tylko, że wczoraj wieczorem dałam plamę, bo koleżanka zrobiła małego grilla urodzinowego, nie piłam wprawdzie, zjadłam tylko 2 piersi z kurczaka i 2 porcje sałatki, ale zamiast tortu chapnęłam ze 3 duże kawałki ciasta SB. Nie o tej porze, ale stało się, dziś odpokutuję po pracy, jakiś trening interwałowy planuję, ciut cieplej za oknem... ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
nie chcę sugerować, żebyś jadła tyle ile ja na śniadanie, ale owsianka to nie za mało? Bo ani białka, ani warzyw do tego... Mi do owsianki na 'słodko' też nic nie pasuje, wolałabym jeść ją samą, ale wmuszam w siebie jakieś jajko czy plaster kurczaka nieraz i jakieś warzywo... ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- A czekolada gorzka, b.dobrze ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Emilka gratuluję spadku wagi ![]()
1.04.2009: 73,5kg ![]() 9.03.2012: 61kg (SB1) ![]() cel: 58kg-->56kg, wyrzeźbiony BRZUCH, ramiona, plecy SB2 dzień 17 włosy: pokrzywa, olejowanie, masaż Edytowane przez mokka_kk Czas edycji: 2012-04-12 o 12:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5009 |
Zadomowienie
|
Mokka, mało na śniadanie, to fakt, dziś dopiero zrobiłam zakupy spożywcze...
A ciasto SB to żaden grzech, nie ma co się nakręcać i karać z tego powodu!
#5010 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.