|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
a ja się z wami ciężarówki na dzisiaj będę już żegnała do juterka
mężuś za chwile wraca więc trzeba zabrac sie za podgrzewanie obiadu, jak dobrze, że z wczoraj mi został dziś nie chciało by mi się gotowac
|
#482 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() w sumie 20 tydzień to już niebawem ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#483 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba tak .. jednak leżałam już tyle że mnie krzyże bolą, wstałam i wstawiłam pranie zrobiłam spaghetti i teraz czekam na małża mego Cytat:
Cytat:
bo linków do spodni nie pokazywałam gdyż ponieważ nie zakupowałam przez all Cytat:
moja gin mówiła że nawet do 22 można nie czuć więc jest czas jeszcze
|
|
#484 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hartowanie sutków - pisałam już Można je wyciągać, chwytamy, ściskamy i pokręcając wyciągamy. Smarowanie maściami, zwykły Bepanten wystarczy. No i można nosić nakładki sylikonowe na sutki gdy są one płaskie lub wklęsłe. Początkowo po godzince dziennie, z czasem wydłużamy. Stymulowanie ręczne sutków nie jest wskazane, gdy ciąża jest zagrożona, występują skurcze, bo rzeczywiście ich smyranie wyzwala oksytocynę, hormon wydzielany w czasie porodu. Ja właśnie w taki sposób przyspieszyłam sobie poród z Paulą Leżałam na porodówce i ciągnęłam suty, bo bałam się że mnie cofną na obserwację bo bez skurczy byłam, a już rodzić chciałam.Hej Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
koleżanka mi poleciła, nie miała po nim ani jednego podobno ma dobre opinie i nie jest drogi Cytat:
![]() Gratuluje wizyty Konczi. Tez wczoraj byłam u lekarza i wszystko jest ok strasznie się ciesze |
|||
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Lista sporządzona
jest tego troche .Teraz poleże sobie troszke jeszcze a później ide z małym na kawke do siostry
|
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety jeszcze nie czuję nic Dzisiaj lekarz na wizycie mówił ze gdzieś za 2 tygodnie powinnam już coś poczuć delikatnego. Już się nie mogę doczekać. Poza tym jestem dzisiaj taka senna a głowę rozrywa mi na pół Chyba zaraz znów się położę i jak nigdy nie jem słodyczy dzisiaj cały czas bym jadła ale w końcu dzisiaj Dzień Czekolady
|
|
#488 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w kazdym razie nie zaszkodzi spróbować, wielu kobietom pomogla nawet zmniejszyc widocznosc rozstepow, wiec to juz cos znaczy. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale dla mojego małego męższczyzny wycierpię wszystko.
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja miałam leżeć mało chodzić i prowadzić oszczędny tryb życia,ale przy małym staram się to robić jak mąż jest w domku .Ja teraz zmykam do siostry na kawke będe wieczorkiem |
|
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#492 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie wczoraj również wcinałam serniczek świąteczny, który jako jedyny ocalał przed śmietnikiem i miałam taką zgagę, że głowa mała. od razu ciasto poleciało do kosza. no, można tak powiedzieć na święta nic nie szykowałam, bo rodzina dostarczyła wałówkę ani nie pojadłam za wiele. za to teraz chętnie wszystko próbuję Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
m_oni uśmiałam się z tego flakusa leżakusa Cytat:
koncita, zazdroszczę ruchów maluszka, to musi być wspaniałe uczucie ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-04-12 o 16:48 |
|||||
|
|
|
#493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wogole to jedna z klientek, sprzedala mi swoja metode anty-rozstepowa 2 razy w tygodniu brala kapiel ,do ktorej dolewala pol buteleczki olejku, tego z johnsona. Podobno i ona i jej kolezanka nie mialy nawet milimetra rozstepu. Zaczelam ta metode stosowac od 3 tyg. zobaczymy czy beda efekty ![]() Jest tylko jeden maly problem, ma sie po tym bardzo, ale to bardzo tlusta skore, wiec troszke trzeba w reczniczku posiedziec, zanim zalozy sie jakiekolwiek ubrania. |
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę iść umyc głowę a tak mi się nie chce
Leń ze mnie okropny.
|
#495 |
|
Wtajemniczenie
|
zapomniałam napisać, że odebrałam wyniki i wyszło, że z moją tarczycą wszystko w najlepszym porządku. cieszę się bardzo
emilia, nie wiem czy już Cię o to pytałam, ale czy Ty miałaś sprawdzaną tarczycę? pytam bo u mnie podejrzewano, że coś z nią nie tak w związku z ciągłymi wymiotami. ostatnio lekarz mi tłumaczył, że jeśli tarczyca szwankuje to mdłości i wymioty mogą nie odpuścić do końca ciąży. może warto to sprawdzić dla świętego spokoju, zwłaszcza że Ty też z tych 'długo rzygających'. |
|
|
|
#496 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wszystko dobrze! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do wózka.. Wiadomo, że nie chce się białego, ale znowu my też nie chcieliśmy typowo chłopięcego bądź typowo dziewczęcego.. A znowu XLandery wyglądają mi mega sportowo. Cytat:
W Poznaniu wiatr i deszcz ![]() Cytat:
![]() Anusia479 - póki, co rozglądam się za jakimś sensownym wózkiem . Już nawet nie chodzi mi o wygląd, jak do tej pory, ale właśnie o funkcjonalność.. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() No i gdzie pochwalenie się bodziakami? ![]() Kate - śliczne! axxxa - gratuluję córeczki! ![]() Cytat:
![]() Witam I_K - super, że u Ciebie też wizyta udana I muszę się poskarżyć.. Baaaardzoo dużo naskrobałyście
|
||||||||
|
|
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
Witam popołudniowo mamuśki!
Skoro już kilka z was conajmniej robi listy zakupów dla maluszka, to ze swojego doświadczenia mogę podpowiedziec, żeby dopisać ze dwa foliowe śliniaki, bo jak będziecie karmić zupkami i posiłkami ze słoiczków, to one strasznie farbują i takie materiałowe śliniaki nie zawsze się dopierają, a taki foliowy tylko opłukujesz pod kranem, wycierasz ściereczką i gotowy do ponownego użytku. ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- dołączam też do mam czujących się dziś słabo, jakieś zawroty głowy mnie dopadły i nawet lekko mnie mdliło, a już prawie udało mi się o tym okropieństwie zapomnieć ![]() i jeszcze strasznie mnie wkurza ta reklama, która dziś się otwiera na wizażu, jak tylko przełącza się strona
|
|
|
|
#498 |
|
Raczkowanie
|
witam, już prawie nadrobiłam czytanie bo troszkę mnie nie było,przyczyną mojej "wizyty" w szpitalu były bóle podbrzusza i byo to tak że w poniedziałek 02.04 poszłąm do pracy a wróciłąm z bólami, nospa nie pomagała 3 tabl., później zaczełam wymiotowac i zadzwoniłąm do swojego ginka i kazał szybko na IP do Kliniki i tak mnie zostawili, teraz zalecone mam leżenie i nospe, luteine i magnezin i PrenaPlus. Leżąc na oddziale dwukrotnie zostalam"ciocią" dzieciaczków dziweczyn z którymi leżałam ( 2 cesarki w 35 tyg.) cudowne zdrowe dziewczynki się urodziły jedna 2220, a druga 2450 a na badaniu usg pokazywało wage około 2700
jutro zaczynamy 5 miesiąc i już się czujemy coraz bardziej a w sobote mamy prenatalne i może dowiemy się kto mieszka w brzuszku, bo w 12 tyg. doktorek powiedział ze 99% chłopiec,ale zastrzegł ze to wcześnie ( no ale jak ktos zna dr Roszkowskiego z Wawy to wie z z tym czlowiekiem się nie dyskutuje)...... ale się rozpisałąm....
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
Też mnie masakrycznie wkurza ta reklama !!
i też nie za dobrze się czuje
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Eeeej, ale to wczoraj było, a dzisiaj już słonka nie ma i deszcz ciapra mi po oknach
![]() Jezusicku czy u Was też jakaś popierdyczona reklama wskakuje na wizażu?? No co zmienie strone to zaś wyskakuje Ja tak dzisiaj z doskoku tu bywam bo co chwila gdzieś coś robie w tym domu i tak jakoś sie ostatnio tu ociągam ![]() W ogóle dzisiaj sie napić nie moge, już chyba litr herbaty wydoiłam i dalej mi sie chce pić!! Wody sie nie napije bo zjadłam świąteczną sałatke z majonezem i jak zapije wodą to znowu mnie rozboli żołądek czego nie zniese. Zaraz całą cytryne w siebie wpuszcze to może odechce sie pić ![]() O jednak też Wam wyskakuje ta reklama :P nie doczytałam jakoś
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2012-04-12 o 18:28 |
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() Wpadłam tylko na chwilę, aby powiedzieć że po dzisiejszej wizycie wszystko w porządku płci jeszcze nie poznałam . Dzidzia sobie smacznie spała, potem się tylko przeciągnęła i spała dalej dostałam skierowanie na krew i mocz , a następna wizyta dopiero 17 maja. W moje imieninki akurat
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-04-12 o 18:56 |
|
|
|
#502 | |||
|
Raczkowanie
|
Łuuuhuuuu! Nadrobiłam
![]() Przed samymi świętami miałam wizytę. Widzielismy swoje maleństwo kochane! Ślicznie rośnie i ważył tydzień temu 140gr Płci nam jeszcze nie chciał niestety powiedziećTu wklejam zdjęcie z USG ![]() Mnie moje tak okropnie bolą, że jedyne co mogę z nimi robić, to delikatnie samrować kremem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wieści Ciesze sie że wszystko w porządku i tak ma być ![]() Cytat:
![]() Ja już też chcieć kolejne no ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#505 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh czuje się jak wypluty balon ... yyy masakra nie nadrobię bo padam ...
niech ktoś weźmie tę reklamę beznadziejną ^&&^%$ yhh idę spać
|
#507 |
|
Rozeznanie
|
Te chłopy już takie są. Mój też miał poodkurzać i pranie powiesić. W pewnym momencie się zakręcił, coś tam porobił i w kurtce stoi, że do kina idzie. Z kolegą się umówił, bo ja to mam leżeć. Normalnie wziąć i udusić
![]() weronika super że dzidzia zdrowiutka
|
#508 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no cóż, może innym razem, no nie? ja mam wizytę za 2 tygodnie i już przebieram nogami ze zniecierpliwienia
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-04-12 o 20:00 |
||
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Mój jak mył okna przed świętami zepsuł żaluzję że się nie przekręca. Gadam, gadam i nic, w końcu powiedziałam że jutro fachowca wzywam i od razu szuka śrubokręta
|
|
|
|
#510 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
później jak byłam u mojego gina na wizycie to pytałąm się o tego doktorka i powiedział miże że on miał problemy z alkoholem i go wyrzucili z jakiejs śląskiej kliniki i w ogóle jest tam tylko dzięki tatusiowi który jest uznanym ginekologiem. jeśli chodzi o rydgiera to pracuje tam moja mamuśka jest tam lekarzem,co prawda nie jest ginekologiem i pracuje na innym oddziale ale chyba wie co gada i powiedziała tylko tyle że absolutnie mi odradza tamtejsza ginekologie.w lutym rodziła tam moja koleżanka która też mi tak radziła.mówiła że opieka nad nia nawet nawet ale nad dzieckiem fatalna i że nie mogła się tam dogadac z położnymi.akurat w tym przypadku myśle że to błąd w komunikacji ale jej małą miała problemy i nie informowali jej co sie dzieje,zmuszali ja do karmienia cycem no i długo by jeszcze wymieniać z tego co się orientowałam to fajne szpitale w sensie przyjazne dziecku a mi o to głównie chodzi bo ja to sobie jakoś poradze to żeromski,narutowicza,podo bno na galla jest ok |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

mężuś za chwile wraca więc trzeba zabrac sie za podgrzewanie obiadu, jak dobrze, że z wczoraj mi został
dziś nie chciało by mi się gotowac 

ja dziś zaczęłam 21 t. i mam prawie 5 kg do przodu i już się obawiam że do porodu będę jak słonica 

Można je wyciągać, chwytamy, ściskamy i pokręcając wyciągamy. Smarowanie maściami, zwykły Bepanten wystarczy. No i można nosić nakładki sylikonowe na sutki gdy są one płaskie lub wklęsłe. Początkowo po godzince dziennie, z czasem wydłużamy. Stymulowanie ręczne sutków nie jest wskazane, gdy ciąża jest zagrożona, występują skurcze, bo rzeczywiście ich smyranie wyzwala oksytocynę, hormon wydzielany w czasie porodu. Ja właśnie w taki sposób przyspieszyłam sobie poród z Paulą 

trzymaj się dzielnie!

oo, nie widac! a mi się wydaje, że już mam brzuch ogromny!!!