Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 15:25   #481
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

a ja się z wami ciężarówki na dzisiaj będę już żegnała do juterka mężuś za chwile wraca więc trzeba zabrac sie za podgrzewanie obiadu, jak dobrze, że z wczoraj mi został dziś nie chciało by mi się gotowac

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:26   #482
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Iwoncia może dzidzia a może nie. Według książek przy pierwszej ciąży ruchy czuć około 20-tego tygodnia.
Idę po Paulę a później nadrobię.
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
ja dwa razy czułam takie cos dziwneo, nie wiem czy to był dzidzius czy jelita:/ też do najszczuplejszych nie należę dlatego mam wątpliwości. Tym bardziej, że moja pierwsza ciąża trwała do 10tc to było jezcze za wcześnie by poczuc ruchy, wiec nie wiem jakie to uczucie, więc czekam z niecierpliwościa
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Mnie zaczęło coś smerać i delikatnie pukać przed 18 tygodniem. Ale też nie wiedziałam, czy to dzidziuś czy jelita. Mój lekarz mówi, żebym jeszcze zaczekała, bo to bardzo wcześnie na ruchy w pierwszej ciąży. Ale wieczorem czuje takie zasysanie, i przekręcanie w brzuchu. No ale czekam jeszcze bo może to rzeczywiście jelita. Jutro zaczynam 19 tydzień.
Dziękuje kochane za odpowiedzi i jednak trzeba będzie poczekać troche na te smyranie których będziemy pewne
w sumie 20 tydzień to już niebawem
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:51   #483
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie jaki krem na rozstepy polecacie? ja kupiłam na razie Oceanic ja i mama krem na rozstępy w ciąży.
W ogóle ile przytyłyście jak na razie?
Ja 17,5 tc - 2,5 kg (było 5 kg, ale 2,5 schudłam przez ostatnie dwa tygodnie nerwówki w pracy)
ja mam 19t i już ponad 4 kg masakra nie? ale cóż mam apetyt i kocham pieczywo więc hmm będę martwić się później

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
To pewnie po tym okropnym napoju,odpoczywaj dzisiaj dużo i leż
chyba tak .. jednak leżałam już tyle że mnie krzyże bolą, wstałam i wstawiłam pranie zrobiłam spaghetti i teraz czekam na małża mego

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
to dużo? ja dziś zaczęłam 21 t. i mam prawie 5 kg do przodu i już się obawiam że do porodu będę jak słonica

kochana wszystko spadnie po narodzinach zobaczysz, nie będziesz miała czasu myśleć o przekąskach

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
Konczita ty pokzywałas linka do bryczesów, powiedz mi mozna je nosci z takimi normalnymi bluzkami czy raczej tak jak do zwyklych leginsów trzeba jakas dluzsza tunike ?
yy ja ? nie wiem czy nie pomyliłaś sobie z kimś innym bo linków do spodni nie pokazywałam gdyż ponieważ nie zakupowałam przez all

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
No coś Ty, ja nie z tych - a wręcz przeciwnie - jak Cie ujrze to będe wołać za Tobą

A ja sie zapytam Was dziewczyny, szczególnie te co są gdzieś w 17,18 tygodniu ciąży. Czy Wy wszystkie już czujecie ruchy malucha w brzuchu??
Kurde ja to nie wiem czy to on czy jelita w końcu
Ja tam nie należe do szczupłych i mam wrażenie, że to chyba jednak nie on jeszcze chociaż mam wątpliwości czasem

kochana spokojnie ... ja naszego szkrabka czuję od niespełna tygodnia i tego to pewna jestem ale to bardzo delikatne ruchy są ... oficjalnie 11kwietnia poczułam takiego mocniejszego motylka moja gin mówiła że nawet do 22 można nie czuć więc jest czas jeszcze
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 15:55   #484
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Axxa co do łóżeczka turystycznego. to zwykle mają dwie wysokości jedna wyżej dopóki bobo malutkie a druga już na samym dolę.

A jeśli chodzi o hartowanie sutków, to nie wiem czy ten spirytus salicylowy taki dobry bo to wysusza. Może nasza Tamlin coś powie, ja się przyznam, że nic nie hartowałam, masakry nie miałam, w pierwszym tygodniu karmienia pojawiły mi się malutkie krwiaczki, ale kupiłam dość dobry krem do sutków, który świetnie je pielęgnował i później było normalnie. Ogólnie mała ładnie mi łapała pierś bo cały sutek łącznie z otoczką.
Łóżeczka turystyczne mają dziadowskie materace, o ile można je tak nazwać, więc obowiązkowo normalny gruby materac musi być.
Hartowanie sutków - pisałam już Można je wyciągać, chwytamy, ściskamy i pokręcając wyciągamy. Smarowanie maściami, zwykły Bepanten wystarczy. No i można nosić nakładki sylikonowe na sutki gdy są one płaskie lub wklęsłe. Początkowo po godzince dziennie, z czasem wydłużamy. Stymulowanie ręczne sutków nie jest wskazane, gdy ciąża jest zagrożona, występują skurcze, bo rzeczywiście ich smyranie wyzwala oksytocynę, hormon wydzielany w czasie porodu. Ja właśnie w taki sposób przyspieszyłam sobie poród z Paulą Leżałam na porodówce i ciągnęłam suty, bo bałam się że mnie cofną na obserwację bo bez skurczy byłam, a już rodzić chciałam.

Cytat:
Napisane przez ewwelinnka188 Pokaż wiadomość
Witam zaczęłam 14 tydzień... termin 11 pażdziernik
Hej

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Ja używam tej emulsji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-w-ciazy.html Zapach ma cudny
Coś mi się wydaje jednak że prędzej będę miała rozstępy na tyłku niż na brzuchu
Ja mam tą samą. Ciężko się wchłania, ale już nie czekam, posmaruję i koszulkę zakładam. Skóra bardzo fajna

Cytat:
http://moda.allegro.pl/p101-sliczne-...257591204.html
ma może któraś z was te jeansy ciążowe lub podobne od tego sprzedającego? Bo cena jak na razie atrakcyjna ale zdjęcia takie nie rzeczywiste ;/
Ja je mam. Bardzo fajne, tylko za duże wzięłam, mimo dokładnego przemierzenia. Ale polecam. Dostawa ekspresowa. Sukienkę brałam też od nich, ale dużo za duża, niewiem czy ja źle pomierzyłam, czy podane rozmiary były coś nie ten teges.

Cytat:
ja stosuje mustele, akurat o niej najwiecej dobyrhc opinie wyczytałam. droga niemilosiernie, ale ja mam sklonnosci do rozstepów, mam cale posladki w nich wiec jak sobie pomyslalam, że tak ma kiedys wygladac moj brzuch i uda to juz przecierpie ta cene, byle by cos dalo okaże sie z czasem

a i stosuj peeling, to jest BARDZO WAŻNE, 2 razy w tyg.
Jeśli masz skłonność do rozstępów to pewnie mimo mega drogiej Musteli Ci wyjdą niestety. Żaden kosmetyk nie pomoże jeśli skóra jest nie elastyczna.
Stary 2012-04-12, 16:00   #485
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jestem zła...
Wróciłam z Banku. Mam niezapłacony mandat i wyobraźcie sobie że zablokowali mi konto w banku. Mam go zapłacić w US tylko czym jak nie mogę podjąć środków. Co prawda przyszło mi zawiadomienie, że zajmą kase, ale byłam pewna, że wezmą sobie tą kwotę i będzie ok. A nie wszystkie moje pieniądze ... A tak to zostałam z palcem w du... nosz kurcze
chyba ich pokopało! przez takich idiotów w ciąży musisz się denerwować...
Cytat:
mam pytanie jaki krem na rozstepy polecacie? ja kupiłam na razie Oceanic ja i mama krem na rozstępy w ciąży.
Ja 17,5 tc - 2,5 kg (było 5 kg, ale 2,5 schudłam przez ostatnie dwa tygodnie nerwówki w pracy)
ja używam kremu z Pharmaceris koleżanka mi poleciła, nie miała po nim ani jednego podobno ma dobre opinie i nie jest drogi
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
ja mam 19t i już ponad 4 kg masakra nie? ale cóż mam apetyt i kocham pieczywo więc hmm będę martwić się później
mi baaardzo w ciąży smakuje pieczywko i wszelkie węglowodany jak makarony i itp.

Gratuluje wizyty Konczi. Tez wczoraj byłam u lekarza i wszystko jest ok strasznie się ciesze
Stary 2012-04-12, 16:08   #486
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Lista sporządzonajest tego troche.
Teraz poleże sobie troszke jeszcze a później ide z małym na kawke do siostry

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:14   #487
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
No coś Ty, ja nie z tych - a wręcz przeciwnie - jak Cie ujrze to będe wołać za Tobą

A ja sie zapytam Was dziewczyny, szczególnie te co są gdzieś w 17,18 tygodniu ciąży. Czy Wy wszystkie już czujecie ruchy malucha w brzuchu??
Ja tam nie należe do szczupłych i mam wrażenie, że to chyba jednak nie on jeszcze chociaż mam wątpliwości czasem

Ja niestety jeszcze nie czuję nic
Dzisiaj lekarz na wizycie mówił ze gdzieś za 2 tygodnie powinnam już coś poczuć delikatnego.
Już się nie mogę doczekać.

Poza tym jestem dzisiaj taka senna a głowę rozrywa mi na pół
Chyba zaraz znów się położę i jak nigdy nie jem słodyczy dzisiaj cały czas bym jadła ale w końcu dzisiaj Dzień Czekolady

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:19   #488
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Jeśli masz skłonność do rozstępów to pewnie mimo mega drogiej Musteli Ci wyjdą niestety. Żaden kosmetyk nie pomoże jeśli skóra jest nie elastyczna.
bardzo pocieszajace w kazdym razie nie zaszkodzi spróbować, wielu kobietom pomogla nawet zmniejszyc widocznosc rozstepow, wiec to juz cos znaczy.

Cytat:

yy ja ? nie wiem czy nie pomyliłaś sobie z kimś innym bo linków do spodni nie pokazywałam gdyż ponieważ nie zakupowałam przez all

faktycznie pomylilam

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Super!!

Niedrogie te Wasze witaminki. Femibion kosztuje ok. 50zł za 30 tabl. a trzeba brać 2, także jeden z droższych.

W tej chwili mam dobrą jedną parę sztruksów + dwie bryczesów (wklejam przykładową aukcję http://allegro.pl/bryczesy-wyszczupl...202148205.html) Takie bryczesy są idealne - na gumkę, rozciągliwe. Polecam Ostatnio kupiłam bezszwowe legginsy - rewelacja.
czy do tych bryczesów można ubrac normalna bluzke, czy raczej tak jak do zwyklych leginsow jakas dluzsza tunika ?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:25   #489
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Lista sporządzonajest tego troche.
Teraz poleże sobie troszke jeszcze a później ide z małym na kawke do siostry
Oj Anusiu widzę, że obydwie mamy się oszczędzać w najbliższym czasie. Jak chodziłam do pracy to marzyłam, żeby jeden dzień poleżeć w łóżku, a teraz mam taką możliwość a niebardzo jestem zadowolona. Cały dzień sama, nikt mnie nie odwiedza Siedze co prawda narazie 2 dni i staram się leżeć. Dobrze że słońca nie ma bo bym się z rozpaczy skręciła.
No ale dla mojego małego męższczyzny wycierpię wszystko.
Stary 2012-04-12, 16:35   #490
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Oj Anusiu widzę, że obydwie mamy się oszczędzać w najbliższym czasie. Jak chodziłam do pracy to marzyłam, żeby jeden dzień poleżeć w łóżku, a teraz mam taką możliwość a niebardzo jestem zadowolona. Cały dzień sama, nikt mnie nie odwiedza Siedze co prawda narazie 2 dni i staram się leżeć. Dobrze że słońca nie ma bo bym się z rozpaczy skręciła.
No ale dla mojego małego męższczyzny wycierpię wszystko.
No to mamy tak dwie. Ja miałam leżeć mało chodzić i prowadzić oszczędny tryb życia,ale przy małym staram się to robić jak mąż jest w domku.

Ja teraz zmykam do siostry na kawkebęde wieczorkiem

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:36   #491
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Ja naszczęscie mam zrobić test obciążanie 50gramami glukozy więc kwitnąć będę godzinę po wypiciu płynu.
Wezmę ze sobą krzyżówki, bo ja krzyżówkomaniaczka - wczoraj zakupiłam 1002 krzyżówki panormaiczne więc jestem w swoim żywiole.

Ty Konczi pewnie miałas obciążęnie 75 gramami, więc to jest dwugodzinne badanie, bo jest sprawdzenie po 1 godzinie i potem po drugiej. Dziwne, bo takie badanie zaleca się jeśli wyniki glukozy na czczo nie wyglądają zbyt dobrze. Normalnie przy dobrych wartościach wystarcza 50-tka.
wlasnie mnie tez czeka to badanie ale glukoza 75g gdzie ciezko mi znalezc w aptece. A dodam ze na czczo mialam 89 cukru we krwi
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:43   #492
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Agaton Dzięki wczoraj ze świątecznych rzeczy jadłam tylko sernik, ale dzwoniłam do pracy i wszyscy zdrowi...

właśnie wczoraj również wcinałam serniczek świąteczny, który jako jedyny ocalał przed śmietnikiem i miałam taką zgagę, że głowa mała. od razu ciasto poleciało do kosza.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Widzę, że u Ciebie powtórka ze świąt
no, można tak powiedzieć na święta nic nie szykowałam, bo rodzina dostarczyła wałówkę ani nie pojadłam za wiele. za to teraz chętnie wszystko próbuję

Cytat:
ja za drugim razem poszlam na zwykla morfologie po sniadaniu i mi wyszly taki podwyrzszone limfocyty, ze sie przerazilam. wczoraj dzwonie do mamy, jest pielegniarka bo akurat szlam dzis pobrac na tarczyce i ona mi mowi, ze do wszystkich badan powinno sie byc na czczo, akurat do tarczycy nie koniecznie, ale tak to lepiej byc bo moze myly wynik wyjsc. tak wiec teraz bede chodzic tlyko na czczo
ja również jestem zawsze na czczo, nawet jak nie ma takiego nakazu. zresztą ginekolog twierdzi, że tak jest lepiej i nic mi się nie stanie jak raz na jakiś czas zjem później śniadanie.

Cytat:
nic nie przytyłam, nawet schudłam. ale lekarz mówi, że mam jeszcze czas na nabranie wagi. jego zdaniem przy mojej wadze 48 kg powinnam przytyć nie więcej niż 9-10 kg bo nadmiar tłuszczu dziecku w niczym nie pomoże ani mi nie wyjdzie na dobre. także zbytnio nie namawia mnie bym dużo jadła, chyba jako jedyny z mego otoczenia

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
ja bym zmieniła bank

tak, ja tak niestety miałam trzymaj się dzielnie!

mnie po każdym spacerze boli kręgosłup. a jakie ja miałam wielkie plany na poczatku ciąży, że pójdę na aerobik od 16 tyg. ciąży i będę do końca ćwiczyć, a tu jestem flakus leżakus i mąż się ze mnie śmieje, że dwa dni się wybieram do lekarza... no bo w jeden dzień trzeba umyć włosy, wysuszyć i wyprostować, a w drugi zrobić depilację a to ciężka robota przecież

m_oni uśmiałam się z tego flakusa leżakusa

Cytat:

kochana spokojnie ... ja naszego szkrabka czuję od niespełna tygodnia i tego to pewna jestem ale to bardzo delikatne ruchy są ... oficjalnie 11kwietnia poczułam takiego mocniejszego motylka moja gin mówiła że nawet do 22 można nie czuć więc jest czas jeszcze

koncita, zazdroszczę ruchów maluszka, to musi być wspaniałe uczucie a ja ani ruchów dzieciątka ani jelit nie czuję... chyba cisza przed burzą

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-04-12 o 16:48
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:46   #493
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość

ja używam kremu z Pharmaceris koleżanka mi poleciła, nie miała po nim ani jednego podobno ma dobre opinie i nie jest drogi

Tez go mam ( dostalam w prezencie), ale jeszcze nie zaczelam uzywac, bo moim podsawowym kremem jest krem z Palmersa Cocoa Butter, a tego z Pharmaceris bede uzywac od czasu do czasu, albo moze rano?

A wogole to jedna z klientek, sprzedala mi swoja metode anty-rozstepowa
2 razy w tygodniu brala kapiel ,do ktorej dolewala pol buteleczki olejku, tego z johnsona. Podobno i ona i jej kolezanka nie mialy nawet milimetra rozstepu.
Zaczelam ta metode stosowac od 3 tyg. zobaczymy czy beda efekty
Jest tylko jeden maly problem, ma sie po tym bardzo, ale to bardzo tlusta skore, wiec troszke trzeba w reczniczku posiedziec, zanim zalozy sie jakiekolwiek ubrania.

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 16:58   #494
marta1986222
Zakorzenienie

Muszę iść umyc głowę a tak mi się nie chce

Leń ze mnie okropny.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:01   #495
aga_ton
Wtajemniczenie

zapomniałam napisać, że odebrałam wyniki i wyszło, że z moją tarczycą wszystko w najlepszym porządku. cieszę się bardzo

emilia, nie wiem czy już Cię o to pytałam, ale czy Ty miałaś sprawdzaną tarczycę? pytam bo u mnie podejrzewano, że coś z nią nie tak w związku z ciągłymi wymiotami. ostatnio lekarz mi tłumaczył, że jeśli tarczyca szwankuje to mdłości i wymioty mogą nie odpuścić do końca ciąży. może warto to sprawdzić dla świętego spokoju, zwłaszcza że Ty też z tych 'długo rzygających'.
Stary 2012-04-12, 17:29   #496
colds
Zakorzenienie

Cytat:
wróciliśmy z wizyty ... i nie ma siusiaka .. ale nie daje nam pewności gdyż ponieważ po chwili nasza dziecina skrzyżowała nóżki i kolejne 10 minut siedziała po turecku jest śliczna !!! widzieliśmy buźkę, nosek, oczka ... rączkę i mamy fotkę jak nam macha .. chociaż ja twierdze że chciała sobie paluszka do buzi wsadzić później oglądaliśmy nóżki i stópki naszego dziecięcia ... wszystko piękne serduszko pięknie biło ... ehhh rozpłynęłam się normalnie ... a i ostatnio nie wzięłam zleceń na badania i dzisiaj poszłam bez niczego ... no i jutro muszę lecieć zrobić badania i w piątek do niej podejść aby sobie je zobaczyła bo przecież już do połowy się zbliżamy i do maja nie możemy czekać z wynikami ... więc jutro mam krzywą bleeeeeeeee
Jeeeeej, sama już się nie mogę doczekać aż zobaczę Naszą kruszynkę .
Super, że wszystko dobrze!

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja też idę na II prenatalne najprawdopodobniej 9 maja,jutro się upewnię u gina dokładnie bo idę na kontrolę czy po globulkach przeszedł mi stan zapalny.
My będziemy mieć II prenatalne 23kwietnia, wtedy będzie 21t, bo wcześniej nam nie pasuje z wizytą

Cytat:
Nic się nie chwaliłaś że idziesz do lekarza Będzie pewnie dziewczyneczka Ja też mam zlecenie na kolejne kłucie ale to dopiero zrobie pod koniec miesiąca. Fajnie, że dzidziuś zdrowiutki
Mnie czeka kłócie już w następny czwartek Aby sprawdzić, co z żelazem..

A co do wózka.. Wiadomo, że nie chce się białego, ale znowu my też nie chcieliśmy typowo chłopięcego bądź typowo dziewczęcego.. A znowu XLandery wyglądają mi mega sportowo.

Cytat:
Padnięta jestem już, pół dnia na dworze i chyba sie opaliłam
Tak ostro dawało te słońce że w szoku byłam
No to teraz już wiem kto mi słoneczko zabrał W Poznaniu wiatr i deszcz

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
witam po dłłłuuugiej nieobecności, 2. o4 wylądowałąm w szpitalu na podtrzymaniu i dopiero dziś wyszłam wiec zabieram się za nadrabianie
Co było przyczyną? Mam nadzieję, że już więcej problemów nie będzie

Anusia479 - póki, co rozglądam się za jakimś sensownym wózkiem . Już nawet nie chodzi mi o wygląd, jak do tej pory, ale właśnie o funkcjonalność..

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
No właśnie biodra się poszerzają, ale te 36, które mierzyłam (łącznie 4 różne modele) wisiały na mnie i mam nadzieję, że jednak do tego rozmiaru nie dorosnę....
BTW po ciąży szerokość bioder "wraca" do wcześniejszych rozmiarów (choć troszkę przynajmniej), czy już teraz na zawsze muszę żegnać się z moimi dotychczasowymi spodniami i spódnicami?
Ponoć wracają, ale czy całkowicie.. Nie mam pojęcia

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Hej
ja dziś zostałam w domu
zjadłam śniadanie, a potem nagle zrobiło mi się słabo. Położyłam się na chwilę i... bieg do łazienki. Jakaś masakryczna biegunka, pierwszy raz w życiu coś takiego mi się zdarzyło teraz mi lepiej ale ciągle słabo :/

Wczoraj kupiłam pierwsze ubranko dla malucha! Bodziaki z mothercare z krótkim rękawem
Oby pierwszy i ostatni raz

No i gdzie pochwalenie się bodziakami?

Kate - śliczne!

axxxa - gratuluję córeczki!

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
Z wyglądu bardzo fajny, ale jak funkcjonalność? Czytałaś o jakieś opinie?

Cytat:
Napisane przez ewwelinnka188 Pokaż wiadomość
Witam zaczęłam 14 tydzień... termin 11 pażdziernik
Witam

I_K - super, że u Ciebie też wizyta udana

I muszę się poskarżyć.. Baaaardzoo dużo naskrobałyście
Stary 2012-04-12, 17:48   #497
lidka0308
Zadomowienie

Witam popołudniowo mamuśki!

Skoro już kilka z was conajmniej robi listy zakupów dla maluszka, to ze swojego doświadczenia mogę podpowiedziec, żeby dopisać ze dwa foliowe śliniaki, bo jak będziecie karmić zupkami i posiłkami ze słoiczków, to one strasznie farbują i takie materiałowe śliniaki nie zawsze się dopierają, a taki foliowy tylko opłukujesz pod kranem, wycierasz ściereczką i gotowy do ponownego użytku.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

dołączam też do mam czujących się dziś słabo, jakieś zawroty głowy mnie dopadły i nawet lekko mnie mdliło, a już prawie udało mi się o tym okropieństwie zapomnieć

i jeszcze strasznie mnie wkurza ta reklama, która dziś się otwiera na wizażu, jak tylko przełącza się strona
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:49   #498
coventry
Raczkowanie

witam, już prawie nadrobiłam czytanie bo troszkę mnie nie było,przyczyną mojej "wizyty" w szpitalu były bóle podbrzusza i byo to tak że w poniedziałek 02.04 poszłąm do pracy a wróciłąm z bólami, nospa nie pomagała 3 tabl., później zaczełam wymiotowac i zadzwoniłąm do swojego ginka i kazał szybko na IP do Kliniki i tak mnie zostawili, teraz zalecone mam leżenie i nospe, luteine i magnezin i PrenaPlus. Leżąc na oddziale dwukrotnie zostalam"ciocią" dzieciaczków dziweczyn z którymi leżałam ( 2 cesarki w 35 tyg.) cudowne zdrowe dziewczynki się urodziły jedna 2220, a druga 2450 a na badaniu usg pokazywało wage około 2700
jutro zaczynamy 5 miesiąc i już się czujemy coraz bardziej a w sobote mamy prenatalne i może dowiemy się kto mieszka w brzuszku, bo w 12 tyg. doktorek powiedział ze 99% chłopiec,ale zastrzegł ze to wcześnie ( no ale jak ktos zna dr Roszkowskiego z Wawy to wie z z tym czlowiekiem się nie dyskutuje)...... ale się rozpisałąm....
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:50   #499
Sojka1990
Zadomowienie

Też mnie masakrycznie wkurza ta reklama !!
i też nie za dobrze się czuje
Stary 2012-04-12, 18:27   #500
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
No to teraz już wiem kto mi słoneczko zabrał W Poznaniu wiatr i deszcz
Eeeej, ale to wczoraj było, a dzisiaj już słonka nie ma i deszcz ciapra mi po oknach

Jezusicku czy u Was też jakaś popierdyczona reklama wskakuje na wizażu??
No co zmienie strone to zaś wyskakuje

Ja tak dzisiaj z doskoku tu bywam bo co chwila gdzieś coś robie w tym domu i tak jakoś sie ostatnio tu ociągam
W ogóle dzisiaj sie napić nie moge, już chyba litr herbaty wydoiłam i dalej mi sie chce pić!!
Wody sie nie napije bo zjadłam świąteczną sałatke z majonezem i jak zapije wodą to znowu mnie rozboli żołądek czego nie zniese.
Zaraz całą cytryne w siebie wpuszcze to może odechce sie pić

O jednak też Wam wyskakuje ta reklama :P nie doczytałam jakoś

Edytowane przez Iwoncia81
Czas edycji: 2012-04-12 o 18:28
Stary 2012-04-12, 18:55   #501
weronika_91
Zakorzenienie

hej hej

Wpadłam tylko na chwilę, aby powiedzieć że po dzisiejszej wizycie wszystko w porządku płci jeszcze nie poznałam . Dzidzia sobie smacznie spała, potem się tylko przeciągnęła i spała dalej dostałam skierowanie na krew i mocz , a następna wizyta dopiero 17 maja. W moje imieninki akurat

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2012-04-12 o 18:56
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 19:12   #502
Elmiria
Raczkowanie

Łuuuhuuuu! Nadrobiłam
Przed samymi świętami miałam wizytę. Widzielismy swoje maleństwo kochane! Ślicznie rośnie i ważył tydzień temu 140gr Płci nam jeszcze nie chciał niestety powiedzieć Ale nastepna wizyta 9maja, wiec wtedy się dowiemy.
Tu wklejam zdjęcie z USG

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
hejka,
?ponawiam pytanie: hartujecie jakos sutki?
Mnie moje tak okropnie bolą, że jedyne co mogę z nimi robić, to delikatnie samrować kremem więc właściwie je rozpieszczam zamiast hartować

Cytat:
Ja przed świętami, w 16tyg. miałam +2kg, ale po świętach miałam już +4 także muszę djsć trochę do siebie, bo tych ciast było zdecydowanie za dużo

Cytat:

Ja jestem w 17 i właśnie dziś rano pierwszy raz poczułam dwa kopniaczki i wiem, że to było to, bo jelita miałam inaczej i takie to było przyjemne, że aż się popłakałam z wzruszenia i przyjemności

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
zapomniałam napisać, że odebrałam wyniki i wyszło, że z moją tarczycą wszystko w najlepszym porządku. cieszę się bardzo
.
cieszę się, że wyniki dobre
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 19:25   #503
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
hej hej

Wpadłam tylko na chwilę, aby powiedzieć że po dzisiejszej wizycie wszystko w porządku płci jeszcze nie poznałam . Dzidzia sobie smacznie spała, potem się tylko przeciągnęła i spała dalej dostałam skierowanie na krew i mocz , a następna wizyta dopiero 17 maja. W moje imieninki akurat

Super wieści
Ciesze sie że wszystko w porządku i tak ma być

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
Łuuuhuuuu! Nadrobiłam
Przed samymi świętami miałam wizytę. Widzielismy swoje maleństwo kochane! Ślicznie rośnie i ważył tydzień temu 140gr Płci nam jeszcze nie chciał niestety powiedzieć Ale nastepna wizyta 9maja, wiec wtedy się dowiemy.
Tu wklejam zdjęcie z USG
Aaaale fajowe zdjęcie
Ja już też chcieć kolejne no

Cytat:
Ja jestem w 17 i właśnie dziś rano pierwszy raz poczułam dwa kopniaczki i wiem, że to było to, bo jelita miałam inaczej i takie to było przyjemne, że aż się popłakałam z wzruszenia i przyjemności
No to Ci zazdroszczę bo ja tam nie potrafie ocenić tego czy jelita czy maluch fika
Stary 2012-04-12, 19:39   #504
colds
Zakorzenienie

Ten mój chłop to mnie kiedyś z równowagi wyprowadzi
Stary 2012-04-12, 19:41   #505
Elmiria
Raczkowanie

Cytat:
A co już zrobił?
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 19:53   #506
Konczita
Zakorzenienie

ehhh czuje się jak wypluty balon ... yyy masakra nie nadrobię bo padam ...
niech ktoś weźmie tę reklamę beznadziejną ^&&^%$ yhh idę spać
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 19:55   #507
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Te chłopy już takie są. Mój też miał poodkurzać i pranie powiesić. W pewnym momencie się zakręcił, coś tam porobił i w kurtce stoi, że do kina idzie. Z kolegą się umówił, bo ja to mam leżeć. Normalnie wziąć i udusić

weronika super że dzidzia zdrowiutka
Stary 2012-04-12, 19:58   #508
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
hej hej

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
Łuuuhuuuu! Nadrobiłam
Tu wklejam zdjęcie z USG
dziewczyny, gratuluję udanych wizyt szkoda tylko, że nie maluchy nie chciały pokazać co mają między nóżkami, wstydliwe chyba
no cóż, może innym razem, no nie?

ja mam wizytę za 2 tygodnie i już przebieram nogami ze zniecierpliwienia

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-04-12 o 20:00
Stary 2012-04-12, 19:59   #509
tamlin111
Zakorzenienie

Mój jak mył okna przed świętami zepsuł żaluzję że się nie przekręca. Gadam, gadam i nic, w końcu powiedziałam że jutro fachowca wzywam i od razu szuka śrubokręta
Stary 2012-04-12, 20:02   #510
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:

w ogóle jak chodziłam wczoraj po sklepach i szukałam spodnio- leginsów to żadna ekspedientka nie zauważyła, że jestem w ciąży xD dopiero jak powiedziałam to było oo, nie widac! a mi się wydaje, że już mam brzuch ogromny!!!
mam to samo.a wydaje mi się że mam już duzy brzuszek,ale ja nigdy nie nosiłam obcisłych rzeczy bo to jakoś nie mój styl więc w sumie jak ktoś nie jest uważnym obserwatorem to nie zauważy

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

Choco chyba to Ty pisałaś coś wcześniej o szpitalach... napisz mi coś więcej o tym lekarzu z ujastka i o rydgierze dlaczego lepiej tam nie rodzić?
ja nie chce Ci uprzedzać pisze tylko o swoich doświadczeniach więc się nie sugeruj zbytnio tylko sama zdecyduj ale u mnie to było tak że jak miałam plamienie po przytulankach w 12 tyg to pojechałm do ujastka bo to był niedziela po poludniu więc doktorek mój miał zamknięty gabinet.w ogóle w srodku szpital robi miłe wrażenie bo nie czuje się człowiek jak w takim standardowym szpitalu.podeszłam do położnej która de facto nie zrobiła na mnie miłego wrażenia(ale to juz sprawa czysto subiektywna)powiedziałam jej o co chodzi i kazała podejsc pod dyżurkę.za chwile przyszedł ten lekarz,taki widac było młodzik,swieżo po studiach ale mine miał nie tęga.bardzo był oschły,nie utrzymywał ze mną kontaktu wzrokowego co mnie strasznie wkurzało bo nawet nie wiem czy się raz na mnie popatrzył.zbadał mnie najpierw na samolociku ale nie było to przyjemne,tak mnie ponaciskał i w ogóle,potem zrobił usg i dopiro jak się spytałam co i jak to odpowiedział że płód żyje(ja pierdziele to moje dziecko,niech nie mówi przy mnie płód sobie pomyślałam) i ze wszystko wporządku i czy chce zostac na obserwacje ale dla niego to nie ma sensu bo nic sie nie dzieje i że już nie plamie i jest tam czysto.podpisałam że chce wyjsc na własne żadanie bo oczywiscie nie chciałam tam zostać bo bym zawału chyba przy nik dostała zaraz.
później jak byłam u mojego gina na wizycie to pytałąm się o tego doktorka i powiedział miże że on miał problemy z alkoholem i go wyrzucili z jakiejs śląskiej kliniki i w ogóle jest tam tylko dzięki tatusiowi który jest uznanym ginekologiem.
jeśli chodzi o rydgiera to pracuje tam moja mamuśka jest tam lekarzem,co prawda nie jest ginekologiem i pracuje na innym oddziale ale chyba wie co gada i powiedziała tylko tyle że absolutnie mi odradza tamtejsza ginekologie.w lutym rodziła tam moja koleżanka która też mi tak radziła.mówiła że opieka nad nia nawet nawet ale nad dzieckiem fatalna i że nie mogła się tam dogadac z położnymi.akurat w tym przypadku myśle że to błąd w komunikacji ale jej małą miała problemy i nie informowali jej co sie dzieje,zmuszali ja do karmienia cycem no i długo by jeszcze wymieniać
z tego co się orientowałam to fajne szpitale w sensie przyjazne dziecku a mi o to głównie chodzi bo ja to sobie jakoś poradze to żeromski,narutowicza,podo bno na galla jest ok
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości