|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61561 |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Podobno nie ma głupich pytań więc mam jedno... Czy dyfuzor sam się kręci?
![]() Dzisiaj harmonjkowałam już ugniecione/elegancko pozawijane podeschnięte włosy i fajnie się kręciły ale kiedy wyschły całkowicie opadły ze względu na długość. A ja nie miałam sił ani chęci harmonijkować ich przez tyle czasu. Więc wymyśliłam sobie ten dyfuzor. Ale jak ma się kręcić i burzyć moje idealne ułożenie to kicha.Myślałam jeszcze o ręcznikowaniu ale do góry nogami jakoś tego nie widzę a do dołu nogami próbowałam ale nie ogarniam wszystkich włosów, chyba ten ręcznik (tzn. pielucha) musiałby być wielki. |
|
|
|
#61562 |
|
Zadomowienie
|
POMOCY!!!
Nie wiem co mam zrobić z włosami, nie wiem czy są kręcone czy proste, robiłam już jedno podejście do CG, ale wyglądałam jak córka Chopina łagodnie mówiąc i wróciłam do prostownicy. Mam parę pytań i chciałabym konkretnych odpowiedzi, chwała twórcom FAQ i pigułki, ale to nadmiar wiadomości. Ale od początku... 1. Po czym poznać, że włosy się kręcą? Od około 6/7 lat prostuję, ale wystarczy odrobina wilgoci, deszcz i nie ma śladu po prostownicy... Jak nie prostuję to są u nasady przylizane, a reszta to tak wygląda /\ Dzisiaj jak umyłam, to mi się w paru miejscach podkręciły, ale są napuszone i nieciekawie to wygląda... 2. Od czego zacząć, jaki szampon, jakie odżywki? Obecnie w posiadaniu mam: Lorys do włosów kręconych, Lorys wężowy, Sleek line z pestkami słonecznika Wax z proteinami mlecznymi wax do włosó farbowanych maska Gloria biovax serum a+e ziaja odżywka bs niebieska (do zniszczonych?) szampon do farbowanych Garnier Jantar Stan włosów: no suche, suche jak wiór, rozjaśniane, skrócone tydzień temu o ok.5 cm, do ramion Cel: chciałabym uzyskać skręcik konkretny, ale nie wiem czy bez motywacji dam radę. Jak nie to targnę się na ich los i wyprostuję keratynowo Liczę na Waszą małą pomoc
|
#61563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() edit: ewentualnie mogłabyś je podpinać do wyschnięcia żabkami (rozwiązanie czasochłonne) lub nałożyć na suszarkę końcówkę zwężającą strumień powietrza (coby nie rozwiewało reszty włosów) i posłużyła się dłonią zamiast dyfuzora. Jeszcze przy okazji ręcznikowania mogłbyś je podsuczyć suszarą, ale tego jeszcze nie próbowałam.
JESIEŃ Edytowane przez patrycjazuzanna Czas edycji: 2012-04-12 o 18:04 |
|
|
|
|
#61564 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=ToTyLkoJa2;33496671]POMOCY!!! Cytat:
Nawiasem na myśl o tak długim prostowaniu włosów ciary mnie przeszły... moje 2 lata wypadają marnie Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem najpierw powinnaś zaakceptować to, że masz kręcone włosy. Bez tego nie będzie motywacji i nadal będziesz prostować. Może to Cię przekona: efekty trzymiesięczne.
|
|
#61565 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kascysko;33496969]Jo! Strasznie tępo się nakłada, wali intensywnie maggą, ale jak mi się potem pokręciło
Cytat:
) mam na włosach jesień średniowiecza, a jakbym miała 3 miesiące tak wyglądać... motywację mam, podglądam zdjęcia i się zachwycam
|
|
#61566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na marginesie:
|
|
#61567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- [QUOTE=ToTyLkoJa2;33497055] Cytat:
Cytat:
![]() Zmielone zaparzyłam (mielone już kupiłam), natarłam włosy tą pseudopastą (masakra z nakładaniem Trzymałam trzy godziny pod folią i ręcznikiem.
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2012-04-12 o 18:17 |
|||
|
|
|
#61568 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#61569 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ToTyLkoJa2;33497055]
Cytat:
|
|
#61570 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Tylko chyba macanie schnących włosów powoduje puch ![]() A taki dyfuzor nie puszy? Ilekroć używałam zwykłej suszarki to właśnie prostowała i puszyła. Pewnie ma mniejszy nawiew? |
|
|
|
|
#61571 |
|
Rozeznanie
|
hej, ja znów tylko przelotem niestety
, chcę Wam powiedzieć, że keratyna jest suuuuuper . na razie stosowałam tylko razem z d/s, 5 kropli . chcę spróbować z jakimś b/s ale z jakim? i ile mam dać kropli, tyle samo czy jakoś zmniejszyć ilość?za to owies do niczego...ktoś ma pomysł co mogę z nim zrobić (jakaś mseczka na buzię albo serum może? )
|
#61572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i najważniejsze, chłodny nawiew, jedno że nie sieje takich zniszczeń, drugie: loki suszysz blisko głowy (czy to z dyfuzorem, czy bez), ciężko to wytrzymać przy gorącym podmuchu. edit: mnie fryzjer ostatnio potraktował dyfuzorem z ciepłym nawiewem (najpierw głową w dół, potem dosuszał już w normalnej pozycji). Jęczałam że parzy, zrobił się lekki pudel. Moim włosom najlepiej służy naturalne schnięcie, ewentualnie suszenie mokrych i dosychanie na powietrzu (jak mnie czas goni i nie ma mrozów, zwijam wilgotne w koczka).
JESIEŃ Edytowane przez patrycjazuzanna Czas edycji: 2012-04-12 o 19:23 |
|
|
|
|
#61573 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Najlepsza byłaby jakaś hmm bardzo drobna siateczka-worek żeby jakoś zarzucić na... szyję/uszy i żeby włosy sobie same schły lekko podniesione ale nie tak zawinięte na głowie jak w ręczniku ![]() Muszę coś pokombinować. |
|
|
|
|
#61574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Osobiście polecam szukać takiej z dużym dyfuzorem i dość długimi bolcami. Ja mam jakąś z Remingtona i sobie bardzo chwalę w promocji w tesco dałam za nią jakieś 90 zł. Normalnie cena ok 125zł. Jest w nim i zimny, średni i gorący nawiew i jonizacja.
|
|
|
|
|
#61575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Podejrzewam, że nie chcą się kręcić ponieważ są suche i zniszczone. Trzeba je nawilżyć, odżywić, wypielęgnować a skręt wróci. Pielęgnujesz je jakoś? |
|
|
|
|
#61576 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dyfuzor nie tylko sam się nie kręci, ale nawet jeśli bardzo będziesz chciała on nie będzie chciał niedobry
![]() , tkwi nieruchomo w suszarce i już.
|
|
|
|
#61577 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#61578 |
|
Zadomowienie
|
![]() Dziewczyny, polecacie zakupy na e-naturalne..pl ? Zastanawiam się nad moim pierwszym zamówieniem, na razie pełen minimalizm : keratyna hydrolizowana, spirulina( zachwalacie ostatnio ze usztywnia), kwas hialuronowy, witamina B-5( D-panthenol), może jeszcze gliceryna. Chce się zmieścić w kwocie do 40 zł. Nie chcę na razie tworzyć kosmetyków własnoręcznie, chciałabym zamówić składniki które mogę dodać do masek, odżywek. Warto? Czy lepiej kupić na ZSK? Nie zależy mi na jak najszybszym czasie przesyłki
|
|
|
|
#61579 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Spirulina niefajnie usztywnia, są takie tępe w dotyku :/ Ale to się spłukuje na szczęście. Może stężony aloes, jakiś olej ciekawy? |
|
|
|
|
#61580 |
|
Zadomowienie
|
To z niej zrezygnuję , aloes kupię stacjonarnie gdzieś, kolejny olej w planach później. Na razie chcę zakupić kilka półproduktów do masek, odżywek, bez eksperymentowania na razie ;-)
|
|
|
|
#61581 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam tylko na chwilkę - Red ślicznie jest
|
#61582 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
Cytat:
szukałam wszędzie spożywczej, i wszędzie natykałam się na taką w kapsułkach, w takim razie lecę po BioActive, dzięki Cytat:
(nawet nie widziałam, że jest osobny wątek o rozjaśnianiu miodem |
||
|
|
|
#61583 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Redhaired Witch, wstawiłaś cudne zdjęcia do codziennika
![]() Cytat:
Chociaż jak w domu jestem, to raczej zostawiam do naturalnego wyschnięcia.Cytat:
|
|
#61584 | |
|
Nindżopesz
|
Martek, Chatul, dzięki, chociaż jakoś dziwnie się czuję - że taki bałagan na głowie
![]() Cytat:
W ogóle czas to rozdzielić, sprawdzić co jest fajne a co niekoniecznie
|
|
|
|
|
#61585 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was
![]() Od roku 2008 do 2010 prostowałam codziennie włosy. Po odstawieniu były istnym sianem ale nie poddałam się. Używałam jedynie szamponu i odżywki. Od 6 miesięcy zaczęłam z moimi włosami walkę o porządny skręt i licznę na Waszą pomoc ![]() Moje włosy rosną 1,5 cm na miesiąc a od kiedy stosuję Jantar(3 miesiące) to 2cm(ostatnio było 2,2). Włosy myję codziennie. Moja pielęgnacja: rano: szampon bez silikonów (są SLS'y) odżywka Gliss Kur czarna d/s (moje włosy są po niej przyklapnięte ale się błyszczą i bardziej skręcają) wieczorem: nakładam na końcówki olej rycynowy, od spodu olej Alterry z papają, u góry (na największe siano) keratynowe rybki Gala a w skalp wcieram Jantar
|
|
|
|
#61586 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#61587 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#61588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo ładnie się prezentują.
|
|
#61589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A jakim szamponem dokładnie myjesz? Próbowałaś innych odżywek d/s? Np. Garnier AiK itp. Nie zabezpieczasz żadną b/s?
|
|
#61590 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już dawno przeczytane, sir! Ale jakoś ciężko mi się przekonać do OMO.. ![]() Cytat:
![]() Szampon nawilżająco regenerujący Joanna z apteczki babuni. W sumię innych nie próbowałam ale tak Was czytając doszłam do wniosku, że muszę kupić następnym razem Garnier AiK ![]() Nie używam żadnej odżywki b/s bo boje się, że za bardzo obciąży mi włosy..
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.

ułożenie to kicha.

Dzisiaj jak umyłam, to mi się w paru miejscach podkręciły, ale są napuszone i nieciekawie to wygląda...

)