Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2053 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-12, 17:42   #61561
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Podobno nie ma głupich pytań więc mam jedno... Czy dyfuzor sam się kręci?
Dzisiaj harmonjkowałam już ugniecione/elegancko pozawijane podeschnięte włosy i fajnie się kręciły ale kiedy wyschły całkowicie opadły ze względu na długość. A ja nie miałam sił ani chęci harmonijkować ich przez tyle czasu. Więc wymyśliłam sobie ten dyfuzor. Ale jak ma się kręcić i burzyć moje idealne ułożenie to kicha.
Myślałam jeszcze o ręcznikowaniu ale do góry nogami jakoś tego nie widzę a do dołu nogami próbowałam ale nie ogarniam wszystkich włosów, chyba ten ręcznik (tzn. pielucha) musiałby być wielki.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 17:47   #61562
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

POMOCY!!!
Nie wiem co mam zrobić z włosami, nie wiem czy są kręcone czy proste, robiłam już jedno podejście do CG, ale wyglądałam jak córka Chopina łagodnie mówiąc i wróciłam do prostownicy. Mam parę pytań i chciałabym konkretnych odpowiedzi, chwała twórcom FAQ i pigułki, ale to nadmiar wiadomości.
Ale od początku...
1. Po czym poznać, że włosy się kręcą? Od około 6/7 lat prostuję, ale wystarczy odrobina wilgoci, deszcz i nie ma śladu po prostownicy... Jak nie prostuję to są u nasady przylizane, a reszta to tak wygląda /\ Dzisiaj jak umyłam, to mi się w paru miejscach podkręciły, ale są napuszone i nieciekawie to wygląda...
2. Od czego zacząć, jaki szampon, jakie odżywki?
Obecnie w posiadaniu mam:
Lorys do włosów kręconych,
Lorys wężowy,
Sleek line z pestkami słonecznika
Wax z proteinami mlecznymi
wax do włosó farbowanych
maska Gloria
biovax serum a+e
ziaja odżywka bs niebieska (do zniszczonych?)
szampon do farbowanych Garnier
Jantar
Stan włosów: no suche, suche jak wiór, rozjaśniane, skrócone tydzień temu o ok.5 cm, do ramion
Cel: chciałabym uzyskać skręcik konkretny, ale nie wiem czy bez motywacji dam radę. Jak nie to targnę się na ich los i wyprostuję keratynowo
Liczę na Waszą małą pomoc
Stary 2012-04-12, 17:53   #61563
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Dzisiaj harmonjkowałam już ugniecione/elegancko pozawijane podeschnięte włosy i fajnie się kręciły ale kiedy wyschły całkowicie opadły ze względu na długość. A ja nie miałam sił ani chęci harmonijkować ich przez tyle czasu. Więc wymyśliłam sobie ten dyfuzor. Ale jak ma się kręcić i burzyć moje idealne ułożenie to kicha.
Myślałam jeszcze o ręcznikowaniu ale do góry nogami jakoś tego nie widzę a do dołu nogami próbowałam ale nie ogarniam wszystkich włosów, chyba ten ręcznik (tzn. pielucha) musiałby być wielki.
O ile mnie pamięć nie myli, dyfuzor sam się kręci. Ale na chłopski rozum: taki kręcący się nieźle potargałby loki, chyba.

edit:
ewentualnie mogłabyś je podpinać do wyschnięcia żabkami (rozwiązanie czasochłonne) lub nałożyć na suszarkę końcówkę zwężającą strumień powietrza (coby nie rozwiewało reszty włosów) i posłużyła się dłonią zamiast dyfuzora. Jeszcze przy okazji ręcznikowania mogłbyś je podsuczyć suszarą, ale tego jeszcze nie próbowałam.

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2012-04-12 o 18:04
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 18:02   #61564
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
\
Halo! Kto tu robił eksperymenty z kozieradką? Kusi mnie żeby na łeb wypróbować i chciałabym zapytać o wrażenia.
Jo! Strasznie tępo się nakłada, wali intensywnie maggą, ale jak mi się potem pokręciło Zmycie bezproblemowe.
[QUOTE=ToTyLkoJa2;33496671]POMOCY!!!
Cytat:
1. Po czym poznać, że włosy się kręcą? Od około 6/7 lat prostuję, ale wystarczy odrobina wilgoci, deszcz i nie ma śladu po prostownicy... Jak nie prostuję to są u nasady przylizane, a reszta to tak wygląda /\ Dzisiaj jak umyłam, to mi się w paru miejscach podkręciły, ale są napuszone i nieciekawie to wygląda...
Sama napisałaś objawy świadczące o falowaniu/kręceniu Na przylizanie pomoże podpięcie spinkami u nasady - linki w FAQ.
Nawiasem na myśl o tak długim prostowaniu włosów ciary mnie przeszły... moje 2 lata wypadają marnie
Cytat:
2. Od czego zacząć, jaki szampon, jakie odżywki?
Obecnie w posiadaniu mam:
Lorys do włosów kręconych,
Lorys wężowy,
Sleek line z pestkami słonecznika
Wax z proteinami mlecznymi
wax do włosó farbowanych
maska Gloria
biovax serum a+e
ziaja odżywka bs niebieska (do zniszczonych?)
szampon do farbowanych Garnier
Jantar
Stan włosów: no suche, suche jak wiór, rozjaśniane, skrócone tydzień temu o ok.5 cm, do ramion
Babydream szampon, Garnier AiK, Artiste keratynowa, z tego co napisałaś maska gloria, odżywkę b/s Joannę Naturię dorwij.
Cytat:
Cel: chciałabym uzyskać skręcik konkretny, ale nie wiem czy bez motywacji dam radę. Jak nie to targnę się na ich los i wyprostuję keratynowo
Liczę na Waszą małą pomoc
Wyprostuj keratynowo rozjaśniane i suche jak wiór włosy - jak sama o nich mówisz- to potem obetniesz się na krótko, bo będą Ci się w palcach łamać
Moim zdaniem najpierw powinnaś zaakceptować to, że masz kręcone włosy. Bez tego nie będzie motywacji i nadal będziesz prostować.

Może to Cię przekona: efekty trzymiesięczne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 001.jpg (71,6 KB, 82 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20111125.jpg (43,3 KB, 85 załadowań)
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 18:07   #61565
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

[QUOTE=kascysko;33496969]Jo! Strasznie tępo się nakłada, wali intensywnie maggą, ale jak mi się potem pokręciło Zmycie bezproblemowe.
Cytat:
Napisane przez ToTyLkoJa2 Pokaż wiadomość
POMOCY!!!

Sama napisałaś objawy świadczące o falowaniu/kręceniu Na przylizanie pomoże podpięcie spinkami u nasady - linki w FAQ.
Nawiasem na myśl o tak długim prostowaniu włosów ciary mnie przeszły... moje 2 lata wypadają marnie

Babydream szampon, Garnier AiK, Artiste keratynowa, z tego co napisałaś maska gloria, odżywkę b/s Joannę Naturię dorwij.

Wyprostuj keratynowo rozjaśniane i suche jak wiór włosy - jak sama o nich mówisz- to potem obetniesz się na krótko, bo będą Ci się w palcach łamać
Moim zdaniem najpierw powinnaś zaakceptować to, że masz kręcone włosy. Bez tego nie będzie motywacji i nadal będziesz prostować.

Może to Cię przekona: efekty trzymiesięczne.
A długo trwa taki stan przejściowy (że się wstydzę z domu wyjść, bo to to ani proste ani kręcone?) odkąd przeszłam na odwyk od prostownicy (czyt. od wczoraj) mam na włosach jesień średniowiecza, a jakbym miała 3 miesiące tak wyglądać... motywację mam, podglądam zdjęcia i się zachwycam kocham te Wasze włoski
Stary 2012-04-12, 18:08   #61566
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Jo! Strasznie tępo się nakłada, wali intensywnie maggą, ale jak mi się potem pokręciło Zmycie bezproblemowe.
A nakładałaś sam wywar z nasionek, czy wcześniej rozdrabniałaś/mieliłaś? No i na jak długo. Stosujesz te maski z kozieradki regularnie? Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Na marginesie: ale Ci się pokręciło.
Stary 2012-04-12, 18:15   #61567
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Dyfuzor sam się nie kręci

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

[QUOTE=ToTyLkoJa2;33497055]
Cytat:
A długo trwa taki stan przejściowy (że się wstydzę z domu wyjść, bo to to ani proste ani kręcone?) odkąd przeszłam na odwyk od prostownicy (czyt. od wczoraj) mam na włosach jesień średniowiecza, a jakbym miała 3 miesiące tak wyglądać... motywację mam, podglądam zdjęcia i się zachwycam kocham te Wasze włoski
Wszystko zależy od włosów, a Ty masz podejrzewam mocno zniszczone. Albo przetrzymasz, albo pal kudełki I tak do nas wrócisz, jak za jakiś czas podetniesz na krótko, bo nie będzie wyjścia.

Cytat:
A nakładałaś sam wywar z nasionek, czy wcześniej rozdrabniałaś/mieliłaś? No i na jak długo. Stosujesz te maski z kozieradki regularnie? Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Na marginesie: ale Ci się pokręciło.
To zdjęcie jest z listopada, teraz to mam pokręcone
Zmielone zaparzyłam (mielone już kupiłam), natarłam włosy tą pseudopastą (masakra z nakładaniem) zastosowałam na razie raz, czasu chwilowo brak na takie zabawy Trzymałam trzy godziny pod folią i ręcznikiem.

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-04-12 o 18:17
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 18:23   #61568
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Dyfuzor sam się nie kręci
Uff

Stary 2012-04-12, 18:28   #61569
WeWlasnejOsobie
Zakorzenienie

GG do WeWlasnejOsobie

[QUOTE=ToTyLkoJa2;33497055]
Cytat:

jest wiele fajnych 'przejściowych' fryzuerk luźne koki warkocze itp
Stary 2012-04-12, 18:43   #61570
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
ewentualnie mogłabyś je podpinać do wyschnięcia żabkami (rozwiązanie czasochłonne) lub nałożyć na suszarkę końcówkę zwężającą strumień powietrza (coby nie rozwiewało reszty włosów) i posłużyła się dłonią zamiast dyfuzora. Jeszcze przy okazji ręcznikowania mogłbyś je podsuczyć suszarą, ale tego jeszcze nie próbowałam.
Myślę właśnie o zakupie zwykłej suszarki z chłodnym nawiewem bo nie mam i używaniu dłoni, lepsze wyczucie.
Tylko chyba macanie schnących włosów powoduje puch
A taki dyfuzor nie puszy? Ilekroć używałam zwykłej suszarki to właśnie prostowała i puszyła. Pewnie ma mniejszy nawiew?

Stary 2012-04-12, 18:59   #61571
Piechniak
Rozeznanie

hej, ja znów tylko przelotem niestety , chcę Wam powiedzieć, że keratyna jest suuuuuper . na razie stosowałam tylko razem z d/s, 5 kropli . chcę spróbować z jakimś b/s ale z jakim? i ile mam dać kropli, tyle samo czy jakoś zmniejszyć ilość?
za to owies do niczego...ktoś ma pomysł co mogę z nim zrobić (jakaś mseczka na buzię albo serum może?)
włoski: 55cm (sierpień br.)
cel: 70 cm i pięęęęęękne fale
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 19:17   #61572
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę właśnie o zakupie zwykłej suszarki z chłodnym nawiewem bo nie mam i używaniu dłoni, lepsze wyczucie.
A taki dyfuzor nie puszy? Ilekroć używałam zwykłej suszarki to właśnie prostowała i puszyła. Pewnie ma mniejszy nawiew?
Wydaje mi się, że to właśnie roztrzepywanie palcami lub rozwiewanie strumieniem powietrza powoduje największe szkody (pisałam o takiej końcówce jak tu: http://nokautimg3.pl/p-b7-c8-b7c827f...aun-b-1200.jpg). Jeżeli nie będziesz za bardzo majtać dłonią we włosach podczas suszenia i rozwiewać przy okazji reszty włosów, to chyba nie zrobi im wielkiej różnicy czy użyjesz dłoni, czy dyfuzora.
No i najważniejsze, chłodny nawiew, jedno że nie sieje takich zniszczeń, drugie: loki suszysz blisko głowy (czy to z dyfuzorem, czy bez), ciężko to wytrzymać przy gorącym podmuchu.

edit:
mnie fryzjer ostatnio potraktował dyfuzorem z ciepłym nawiewem (najpierw głową w dół, potem dosuszał już w normalnej pozycji). Jęczałam że parzy, zrobił się lekki pudel.
Moim włosom najlepiej służy naturalne schnięcie, ewentualnie suszenie mokrych i dosychanie na powietrzu (jak mnie czas goni i nie ma mrozów, zwijam wilgotne w koczka).

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2012-04-12 o 19:23
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 19:23   #61573
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Wydaje mi się, że to właśnie roztrzepywanie palcami lub rozwiewanie strumieniem powietrza powoduje największe szkody (pisałam o takiej końcówce jak tu: http://nokautimg3.pl/p-b7-c8-b7c827f...aun-b-1200.jpg). Jeżeli nie będziesz za bardzo majtać dłonią we włosach podczas suszenia i rozwiewać przy okazji reszty włosów, to chyba nie zrobi im wielkiej różnicy czy użyjesz dłoni, czy dyfuzora.
No i najważniejsze, chłodny nawiew, jedno że nie sieje takich zniszczeń, drugie: loki suszysz blisko głowy (czy to z dyfuzorem, czy bez), ciężko to wytrzymać przy gorącym podmuchu.
Fakt, powinno wyjść nieźle
Najlepsza byłaby jakaś hmm bardzo drobna siateczka-worek żeby jakoś zarzucić na... szyję/uszy i żeby włosy sobie same schły lekko podniesione ale nie tak zawinięte na głowie jak w ręczniku
Muszę coś pokombinować.

Stary 2012-04-12, 19:30   #61574
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Jak już masz kupować to bez namysłu weź z dyfuzorem. W razie czego jest on przecież ściągany i masz normalną suszarkę. Ale jak zobaczysz efekt to nie będziesz chciała inaczej suszyć. Wiem co mówię, bo stałam się szczęśliwą posiadaczką takiego sprzętu w grudniu i od tamtej pory biorę to ustrojstwo wszędzie ze sobą Osobiście polecam szukać takiej z dużym dyfuzorem i dość długimi bolcami. Ja mam jakąś z Remingtona i sobie bardzo chwalę w promocji w tesco dałam za nią jakieś 90 zł. Normalnie cena ok 125zł. Jest w nim i zimny, średni i gorący nawiew i jonizacja.
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 19:47   #61575
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziulena Pokaż wiadomość
Zawsze miałam dość mocno skręcone włosy jak na 1. zdjęciu. Ale jakiś miesiąc temu musiałam je skrócić i wrócić do naturalnego koloru (ciemny blond), bo rozjaśnianie strasznie je zniszczyło. Mam nawet ukruszone włosy na czubku głowy. Zauważyłam jednak, że po tym ścięciu i farbowaniu włosy nie chcą mi się już tak kręcić jak kiedyś. Czego to może być wina? (nie mogłam załadować drugiego zdjęcia ;/ )
Witaj
Podejrzewam, że nie chcą się kręcić ponieważ są suche i zniszczone. Trzeba je nawilżyć, odżywić, wypielęgnować a skręt wróci.
Pielęgnujesz je jakoś?
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 19:51   #61576
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dyfuzor nie tylko sam się nie kręci, ale nawet jeśli bardzo będziesz chciała on nie będzie chciał niedobry, tkwi nieruchomo w suszarce i już.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 20:59   #61577
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Jak już masz kupować to bez namysłu weź z dyfuzorem. W razie czego jest on przecież ściągany i masz normalną suszarkę. Ale jak zobaczysz efekt to nie będziesz chciała inaczej suszyć. Wiem co mówię, bo stałam się szczęśliwą posiadaczką takiego sprzętu w grudniu i od tamtej pory biorę to ustrojstwo wszędzie ze sobą Osobiście polecam szukać takiej z dużym dyfuzorem i dość długimi bolcami. Ja mam jakąś z Remingtona i sobie bardzo chwalę w promocji w tesco dałam za nią jakieś 90 zł. Normalnie cena ok 125zł. Jest w nim i zimny, średni i gorący nawiew i jonizacja.
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Dyfuzor nie tylko sam się nie kręci, ale nawet jeśli bardzo będziesz chciała on nie będzie chciał niedobry, tkwi nieruchomo w suszarce i już.
Przekonałyście mnie

Stary 2012-04-12, 21:41   #61578
vidia9
Zadomowienie

Redhaired Witch pięknie w codzienniku warto kupić dyfuzor, ma bardzo pomaga

Dziewczyny, polecacie zakupy na e-naturalne..pl ? Zastanawiam się nad moim pierwszym zamówieniem, na razie pełen minimalizm : keratyna hydrolizowana, spirulina( zachwalacie ostatnio ze usztywnia), kwas hialuronowy, witamina B-5( D-panthenol), może jeszcze gliceryna. Chce się zmieścić w kwocie do 40 zł. Nie chcę na razie tworzyć kosmetyków własnoręcznie, chciałabym zamówić składniki które mogę dodać do masek, odżywek.
Warto? Czy lepiej kupić na ZSK? Nie zależy mi na jak najszybszym czasie przesyłki
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 21:48   #61579
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Redhaired Witch pięknie w codzienniku warto kupić dyfuzor, ma bardzo pomaga

Dziewczyny, polecacie zakupy na e-naturalne..pl ? Zastanawiam się nad moim pierwszym zamówieniem, na razie pełen minimalizm : keratyna hydrolizowana, spirulina( zachwalacie ostatnio ze usztywnia), kwas hialuronowy, witamina B-5( D-panthenol), może jeszcze gliceryna. Chce się zmieścić w kwocie do 40 zł. Nie chcę na razie tworzyć kosmetyków własnoręcznie, chciałabym zamówić składniki które mogę dodać do masek, odżywek.
Warto? Czy lepiej kupić na ZSK? Nie zależy mi na jak najszybszym czasie przesyłki
Dzięki
Spirulina niefajnie usztywnia, są takie tępe w dotyku :/ Ale to się spłukuje na szczęście.
Może stężony aloes, jakiś olej ciekawy?

Stary 2012-04-12, 21:59   #61580
vidia9
Zadomowienie

To z niej zrezygnuję , aloes kupię stacjonarnie gdzieś, kolejny olej w planach później. Na razie chcę zakupić kilka półproduktów do masek, odżywek, bez eksperymentowania na razie ;-)
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 22:06   #61581
Martek_
Zadomowienie

Wpadam tylko na chwilkę - Red ślicznie jest .
Stary 2012-04-12, 22:34   #61582
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Faktycznie trochę inaczej się skręciły, ale na każdym zdjeciu ładnie
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja jem taką do jedzenia Firmy BioActive.
A czy za z ZSK się nadaje do jedzenia, to nie wiem. Może napisz maila do ZSK?
O, własnie o to mi chodziło szukałam wszędzie spożywczej, i wszędzie natykałam się na taką w kapsułkach, w takim razie lecę po BioActive, dzięki (jakby mi z ZSK napisali, że się nadaje, i tak miałabym opory...)

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Ja uzywalam miodu nie tyle w formie plukanki, co rozrabialam go z mala iloscia wody (nie pamietam proporcji, ale chyba lyzka miodu i 2 lyzki wody, jakby co to sa podane w watku o rozjasnianiu wlosow miodem) i to nakladalam na zwilzone wlosy i chodzilam z tym pare godzin dbajac o to, by nie wyschlo Potem mylam jak zwykle i czesto na koniec dawalam wlasnie plukanke rumiankowa z cytryna, o ile pamietalam zeby odpowiednio wczesniej przed myciem zaparzyc A miod nawet jesli nie rozjasni, to ma przyjemny efekt uboczny w postaci nawilzenia

Bardzo ladne fale, nie widac wcale puchu
A to w takim razie też spróbuję sposobu z miodem. I dziękuję za komplement
(nawet nie widziałam, że jest osobny wątek o rozjaśnianiu miodem )
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 22:46   #61583
Chatul
ma zielone pojęcie

Redhaired Witch, wstawiłaś cudne zdjęcia do codziennika

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Jak już masz kupować to bez namysłu weź z dyfuzorem. W razie czego jest on przecież ściągany i masz normalną suszarkę. Ale jak zobaczysz efekt to nie będziesz chciała inaczej suszyć. Wiem co mówię, bo stałam się szczęśliwą posiadaczką takiego sprzętu w grudniu i od tamtej pory biorę to ustrojstwo wszędzie ze sobą
Mam tak samo Chociaż jak w domu jestem, to raczej zostawiam do naturalnego wyschnięcia.

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
O, własnie o to mi chodziło szukałam wszędzie spożywczej, i wszędzie natykałam się na taką w kapsułkach, w takim razie lecę po BioActive, dzięki (jakby mi z ZSK napisali, że się nadaje, i tak miałabym opory...)
Wiele firm robi jadalną spirulinę nie w tabletkach. Na pewno coś znajdziesz
Stary 2012-04-12, 23:04   #61584
Redhaired Witch
Nindżopesz

Martek, Chatul, dzięki, chociaż jakoś dziwnie się czuję - że taki bałagan na głowie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
To z niej zrezygnuję , aloes kupię stacjonarnie gdzieś, kolejny olej w planach później. Na razie chcę zakupić kilka półproduktów do masek, odżywek, bez eksperymentowania na razie ;-)
Tzn. ona usztywnia ale łatwo ją spacyfikować dając po spłukaniu dosłownie odrobinę odżywki albo łącząc ją z keratyną. Natomiast jeśli chodzi o efekty to się nie wypowiem bo stosowałam dopiero trzy razy i w połączaniu z całym mnóstwem różnych dupereli.
W ogóle czas to rozdzielić, sprawdzić co jest fajne a co niekoniecznie

Stary 2012-04-12, 23:26   #61585
trellemorele
Zadomowienie

Witam Was
Od roku 2008 do 2010 prostowałam codziennie włosy. Po odstawieniu były istnym sianem ale nie poddałam się. Używałam jedynie szamponu i odżywki. Od 6 miesięcy zaczęłam z moimi włosami walkę o porządny skręt i licznę na Waszą pomoc
Moje włosy rosną 1,5 cm na miesiąc a od kiedy stosuję Jantar(3 miesiące) to 2cm(ostatnio było 2,2). Włosy myję codziennie.
Moja pielęgnacja:
rano: szampon bez silikonów (są SLS'y)
odżywka Gliss Kur czarna d/s (moje włosy są po niej przyklapnięte ale się błyszczą i bardziej skręcają)

wieczorem: nakładam na końcówki olej rycynowy, od spodu olej Alterry z papają, u góry (na największe siano) keratynowe rybki Gala a w skalp wcieram Jantar

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05807.jpg (62,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05818.jpg (71,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05819.jpg (80,2 KB, 33 załadowań)
trellemorele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-12, 23:36   #61586
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez trellemorele Pokaż wiadomość
Witam Was
Od roku 2008 do 2010 prostowałam codziennie włosy. Po odstawieniu były istnym sianem ale nie poddałam się. Używałam jedynie szamponu i odżywki. Od 6 miesięcy zaczęłam z moimi włosami walkę o porządny skręt i licznę na Waszą pomoc
Moje włosy rosną 1,5 cm na miesiąc a od kiedy stosuję Jantar(3 miesiące) to 2cm(ostatnio było 2,2). Włosy myję codziennie.
Moja pielęgnacja:
odżywka Gliss Kur czarna d/s (moje włosy są po niej przyklapnięte ale się błyszczą i bardziej skręcają)

wieczorem: nakładam na końcówki olej rycynowy, od spodu olej Alterry z papają, u góry (na największe siano) keratynowe rybki Gala a w skalp wcieram Jantar

Cudne włosy
Stary 2012-04-12, 23:38   #61587
trellemorele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Cudne włosy
Ojej.. dziękuję spodziewałam się raczej krytyki, że są sianowate..
Chciałabym, żeby mi się tak pięknie kręciły jak Wam..
Stary 2012-04-12, 23:56   #61588
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej.. dziękuję spodziewałam się raczej krytyki, że są sianowate..
Chciałabym, żeby mi się tak pięknie kręciły jak Wam..
Powinnaś być z nich dumna JUŻ bardzo ładnie się prezentują. A o skręt możesz powalczyć, zajrzyj do FAQ i pigułki.
Stary 2012-04-12, 23:58   #61589
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Witam Was
Moja pielęgnacja:

Śliczny kolorek . A jakim szamponem dokładnie myjesz? Próbowałaś innych odżywek d/s? Np. Garnier AiK itp. Nie zabezpieczasz żadną b/s?
Stary 2012-04-13, 00:06   #61590
trellemorele
Zadomowienie

Cytat:
Powinnaś być z nich dumna JUŻ bardzo ładnie się prezentują. A o skręt możesz powalczyć, zajrzyj do FAQ i pigułki.
Już jestem ale to siano mnie dobija bo w zeszłym roku NICZYM kompletnie ich w wakacje nie chroniłam..
Już dawno przeczytane, sir! Ale jakoś ciężko mi się przekonać do OMO..
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Śliczny kolorek . A jakim szamponem dokładnie myjesz? Próbowałaś innych odżywek d/s? Np. Garnier AiK itp. Nie zabezpieczasz żadną b/s?
Dziękuję
Szampon nawilżająco regenerujący Joanna z apteczki babuni.
W sumię innych nie próbowałam ale tak Was czytając doszłam do wniosku, że muszę kupić następnym razem Garnier AiK
Nie używam żadnej odżywki b/s bo boje się, że za bardzo obciąży mi włosy..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości