|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
ja nie mierze na łyzki sypie na oko
Ale myśle ze z 5-7 czubatych łyzek powinno wystarczyć
|
#3182 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro sypnę sobie te 5-7 łych, no a potem to oczywiście na oko kurczę naszła mnie ochota na drodżówkę - najlepiej z serem jutro koniecznie muszę kupić |
|
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
U do Waszego wglądu.
1; domowy makaron (zwykły pszenny, jajeczny) z twarożkiem, kiwi, śliwkami suszonymi, fruktozą + duża parzona kawa z mlekiem 2; zupa szczawiowa zabielana, z orkiszowymi grzankami, całym jajkiem, marchewką międzyczasie rozpuszczalna kawa z mlekiem 3; bułka pełnoziarnista z serkiem nat., wędzonym łososiem, pomidorem, roszponką, awokado, rzeżuchą, ziołami kawałek bajgla z makiem, z masłem orzechowym
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
popieram brakuje z 2 posiłków
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsza R'ka
Ś: owsianka (3 łyżki płatków, łyżka siemienia, 2 łyżki otrębów zalane wodą) z bananem, serkiem homo, miodem, słonecznikiem i orzechami IIŚ: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z pieczenią rzymską i odrobiną (doslownie do smaku) sosu chrzanowego; jabłko O: pierś z kurczaka z parowaru + surówka z kiszonej kapusty+3 małe ziemniaczki Trening: TF 45 Fire Class + bieganie (30 minut) K: jajecznica z jajka i reszty piersi, która została z obiadu. Jutrzejszy plan ![]() Ś: owsianka (3 lyżki owsianych + 3 łyżki otrębów zalane wodą) z serkiem homo, miodem, jabłkiem, słonecznikiem i żurawiną; IIŚ: pomarańcza + serek na słodko (twarożek + jogurt naturalny + słodzik + kokos może) Trening: TF 25 HIIT + 10'Stretch O: pierś z kurczaka na teflonie+warzywa na patelnię+kasza jęczmienna; P/K: sałatka: sałata, pomidor, ogórek, chipsy wędlinowe, jajko +herbatki ziołowe, zielona i czerwona herbata, woda Edytowane przez LittleWoman Czas edycji: 2012-04-11 o 22:06 |
|
|
|
#3189 |
|
Rozeznanie
|
Bez przesady, na R nie je się białego makaronu i takiej ilości weglowodanów pod koniec dnia ( a szczególnie nie je się bajgli z masłem orzechowym...)
Moim zdaniem jadłospis bardzo smaczny, a to że trzy posiłki - cóż, chyba każdemu, nawet na U może przydarzyć się czasem taki dzień Ale to tylko moje, być może trochę zaburzone zdanie ![]() P: I. Owsianka z pięciu łyżek z całym Bieluchem naturalnym, bananem, migdałami i cynamonem; kawa z mlekiem. II. Bułka dyniowa z masłem, serek wiejski z pomidorkami koktajlowymi i oliwkami, szklanka soku pomidorowego; kawa z mlekiem, gruszka. III. Filet z dorsza zapieczony ze szpinakiem i mozarellą, zapiekane ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, szklanka soku pomarańczowego. IV. Cappuccino, porcja lodów czekoladowych sypniętych płatkami migdałowymi, dwa kiwi. V. Dwie kromki razowca: jedna z masłem, schabem pieczonym i chrzanem, druga z masłem, twarożkiem, pomidorem i cebulką; kubek kakao na mleku z miodem. Wzięłam się za siebie bo czas leciał a waga stała... Może teraz coś ruszy.
|
#3190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kubek kakao czy gruszka między posiłkami nie zrobi jadłospisu na P. ale jeśli na tym tyjesz, to okej, ładnie jest jakościowo i bardzo smacznie ![]()
|
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje u: 1.) żytnia bułka posmarowana bieluchem ziołowym z szynką, serem żółtym i ogórkiem, kawa z mlekiem 2.) pitny jogurt kawowy, parę ciastek owsianych sok pomidorowy, jabłko /9 km biegu/ 3. zupa grzybowa z makaronem, kasza, wołowina w sosie własnym, sałatka z sałaty , pomidorów i ogórka, kawa z mlekiemredds żurawinowy ![]() 4. dwie duże kromki chleba wieloziarnistego z masłem i wędlina drobiową, jajecznica z dwóch jajek pomarańcza
|
|
|
#3192 | |
|
Zadomowienie
|
U:
1h orbitrek 1. musli nestle tropikalne zalane wrzątkiem, podgotowane z mlekiem, a rano wkrojony banan 2. kanapka: 2kawałki owalne chleba razowego złożone z margaryną, serem żółtym, sałatą i rzodkiewką kawa parzona z mlekiem 3.ziemniaki z tłuszczykiem, pierś z kurczaka smażona panierowana, brokuły gotowane 4. 1 duża bułka razowa z masłem, sałatą szynką i pomidorem/ z serkiem natutrek i pomidorem; kubek kakao wieczorem 2 wafle ryżowe U: 1h orbitrek 1. owsianka na noc zalana wrzątkiem, gotowana potem na mleku 1,5%, rano wkrojony banan i podgotowana w mikrofali 2. 2 kawałki chleba owalnego razowego dużego z twarożkiem domowym i pomidorem 3. kasza gryczana; udko pieczone z kurczaka; fasolka szparagowa zielona 4. tort śmietanowo- ananasowy na biszkopcie ze śmietaną i ananasami w puszce opruszony wiórkami kokosowymi; kawa parzona z mlekiem 5. kawałek chleba dużego razowego owalnego z szynką drobiową; 1 twarożek lekki. 2 km bieg ostatni posiłek był 2 h przed snem Dziewczyny bardzo mi zależy na ocenie? ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#3193 |
|
Raczkowanie
|
Teraz się zakochałam w serku wiejskim, Strasznie mi smakował
Moje P I paluch pszenny z serkiem wiejskim i szczypiorem i warzywkami, kromka pszennego z szynką i dodatkami, herbata z miodem nutridrink II bułka pszenna z dżemem, serek wiejski , szczypior, warzywa, potem kiwi, herbata z miodem i cytryną III zupa pomidorowa, kotlet schabowy, ziemniaki, marchew gotowana, brokuły, buraki, szklanka soku IV jogurt naturalny z brzoskwiniami w syropie, sok V bułka pszenna, pół z serem gouda, pół z szynką+ dodatki, kromka pszennego z serkiem śmietankowym i szczypiorem, herbata z miodem i cytryną |
|
|
|
#3194 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze utrzymanie:
Śniadanie; owsianka na szklance mleka(30 gram płatków owsianych, duże jabłko, cynamon, 15 gram orzechów włoskich) + kawa 3in1. Obiad; makaron pełnoziarnisty (80gram suchego) z opakowaniem serka wiejskiego(200gram) i cynamonem. Deser: duży kawał sernika z kokosem (130 gram). Podwieczorek; jogurt musli. Kolacja; 3 kromki chleba razowego: 1 z szynką i szczypiorkiem, 2 z pasztetem domowym i szczypiorkiem, 3 z serem białym. |
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj go z owsianką lub musli, owocami i orzechami i gorzką czekoladą To dopiero pycha![]() Widzę, że znowu masz fazę na pieczywo ![]() Wiesz Twoje menu jakoś bardziej pasuje mi na U niż na P. Trochę na podwieczorek za mało.
|
|
#3196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czy to w ogóle nadaje się na R? Mam wykupioną dietę, ale zupełnie mi te jadłospisy nie odpowiadają, więc próbuję kombinować sama |
|
|
|
|
#3197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
BTW, pytanie z głupa,jak sie liczy km biegu?tzn skad wiesz ile przebieglas?
|
|
#3198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że wiele osób ma takie jadłospisy będąc na U - ale dużo przecież zależy od metabolizmu i wagi ciała - im niższa, tym mniejsze zapotrzebowanie kaloryczne. Więc osobie o wadze 40kg teoretycznie potrzeba mniej jedzenia i jadłospis, na którym będzie ona tyła, dla osoby 10kg cięższej będzie utrzymaniem
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kilometry obliczam sobie tutaj: http://www.mapmyrun.com/routes/create/
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest o niebo lepiej. tak trzymaj
|
|
#3201 |
|
Rozeznanie
|
UUUUUUU
:śniadanie : musli z mlekiem- musli tak pół salaterki(pyycha ), może trochę więcej, duże jabłko, czekoladowe jajeczko, kubas cappucinoII śniadanie : 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym i pomidorem, banan III śniadanie : jogurt nat. 180 g z kakao, mandarynką, jabłkiem, 3 wafle ryżowe, marchewa Obiad : pełen talerz brązowego ryżu z kurczakiem z warzywami Po : grejfut Kolacja : będzie :bułka z ziarnami z masłem i szynką, marchewa Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-04-12 o 15:23 |
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Serek jadłam już wcześniej , ale dopiero teraz tak bardzo go pokochałam. Mniaaam !
|
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
R co oceny proszę
1. Grahamka z jajkiem i szynką, jabłko 2. Wieśniak z pestkami dyni 3. warzywa na parze, ryż brązowy, pierś kurczaka na parze 4. serek homo + owoce (jabłko, mandarynki) 5. jajecznica z 2 jajek z warzywami |
|
|
|
#3205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez wizjaa Czas edycji: 2012-04-12 o 17:32 |
|
|
|
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
Wstawiam lekkie R koleżanki, której zależy na zgubieniu paru (4?) kilogramów do wakacji, więc bez szaleństw, byle zdrowo.
1. serek wiejski (~150g) z jajkiem, oliwkami i przyprawami, kromka razowca, koktajl z pomarańczy, czubatej łyżeczki masła orzechowego i odrobiny jogurtu (jak mówi - zawsze zaczyna dzień od solidnego śniadania ).2. jogurt naturalny z dwoma czubatymi łyżkami niesłodzonego muesli. 3. podwójna razowa kanapka z odrobiną masła, polędwicą sopocoką i warzywami. 4. 1/2 woreczka kaszy gryczanej z duszonym udkiem z kurczaka oraz warzywami. 5. jajecznica z trzech jajek na odrobinie masła z polędwicą sopocką i warzywami. Obliczyła gdzieś i mówi, że wyszło 1700 kcal. Co do aktywności, to ok. 5 razy w tygodniu ćwiczy aerobowo i siłowo po 40-60 minut. Stara się nie podjadać, ale akurat tutaj przyznała, że wpadło jej troszkę twarożku czy czegoś tam w okolicy obiadu. Chyba świat się nie zawali ![]() Ujdzie?
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2012-04-12 o 18:18 |
|
|
|
#3207 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Dziewczyny co sądzicie o Danio light + orzechy włoskie na redukcji na podwieczorek?
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
Orzechy są jak najbardziej ok, ale danio to syf, nie poleciłabym tego nikomu, nieważne czy na utrzymaniu, redukcji, czy przytyciu.
|
#3209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

Ale myśle ze z 5-7 czubatych łyzek powinno wystarczyć 

jutro sypnę sobie te 5-7 łych, no a potem to oczywiście na oko
kurczę naszła mnie ochota na drodżówkę - najlepiej z serem

kubek kakao czy gruszka między posiłkami nie zrobi jadłospisu na P. ale jeśli na tym tyjesz, to okej, ładnie jest jakościowo i bardzo smacznie