|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Raczkowanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
WITAM
dziękuję w imieniu siostry za życzenia ![]() iwoa |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Brumku do poradni genetycznej po to żeby zobaczyć czy my jako rodzice nie jesteśmy obciążeni niedosłuchem (recesywnie) czyt. "dobrali się jak w korcu maku"
![]() ![]() Zmykam spać, dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Zadomowienie
|
dziendobry
![]() kurcze, Blana nauczyla sie dzisiaj reagowac na slowo "lampa" patrzac w gore i pokazujac lampy raczka. Ale robi to w taki sposob, ze to wyglada na "heil Hitler" badz (w wersji pierwotnej lajtowej) "Ave Caesar" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Czytam Was wieczorami, ale jak już przeczytam to nie mam sił pisać. Ostatnio padam jak mucha wieczorami, jest już fajna pogoda i całe dnie spędzamy na dworzu z dzieciakami , ogarniam podwórko, robimy wiosenne porządki itd ![]() Dzieciaki zdrowe, szaleją całe dnie, przestawiłam Lilę na jedną drzemkę dziennie, potem zasypia (pada) o 20 i śpi do rana (czytaj 7-ej ![]() Co do śniadania to Lila je głównie kaszkę manną na mleku (lub wodzie) z owocami (starte jabłko, banan, gruszka). czasem jakiegoś gotowca jej dam jak mi sie nie chce, ale przestawiliśmy się na zwykłą manną, taniej i zdrowiej. Owsiankę już jej dawałam ale nie było zachwytu. Ale za to ja nauczyłam się ją jeść i teraz codziennie na śniadanie owsiankę wcinam ![]() Marinko zdrówka dla Igiego ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-04-12 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Zakorzenienie
|
Witam sie
Moja mala od skonczenia 8 miesiecy (czyt od wczoraj) zmienila sie jak nie wiem. Wczoraj a raczej dzis w nocy od 1.40-3 nie spala tylko sie bawila. Najpierw w lozeczku, ale sie klinowala w poprzek, wiec wzielam ja na nasze lozko - ale to byl gwozdz do trumny ![]() ![]() ![]() Dla dzisiejszych solenizantow sto latek!!! dolaczam do grona problemow finansowych - mysle nad druga praca - ale tylko nocki wchodza w gre....
#2586 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() do tego Klara ma cos ze stawem kolanowym i nie moze chodzic, nawet na kibelek musze ja zanosic (a to jednak 15kg ![]() Marzenka - wszystkiego najlepszego!!!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Isia tak wprowadzam białko, pare dni temu dostała troche w pulpecikach, teraz juz całe w jajecznicy. Shira ja na śniadanie daje kaszke na mleku (jaglanke albo zdrowy brzuszek bo rano to na autopilocie działam i nie chce mi się gotować) inne propozycje to: jaglanka z owocami kasza manna owsianka. Ogólnie ja staram się, żeby śniadanie było solidne, bogate w węglowodany. wszelkie twarożki (sama zjadam serek Emilki z owocami i czasem Agata mi podjada, podobnie jogurty naturalne). Ellika a te implanty ślimakowe? U mnie w bloku jeden chłopiec jest po operacji. Trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Zakorzenienie
|
Wiszę, bo Was czytam na bieżąco natomiast z odpisanie idzie mi kiepsko...
Dama zaczęła raczkować i wspinać się na cokolwiek, tylko po to aby stać i sobie pogadywać i ręką gestykulować. Jest wstanie skubana nawet podeprzeć się o prostą ścianę, mimo że przez to nazbierała sobie kilka guzów. Jest tak wszystkiego ciekawa, że to niesamowite jak się szybko (dla mnie ) rozwija. W wannie tak samo jak u Shiry, raczkuje, staje "pływa" siada, no wszystko na raz.I doszłam do wniosku, że pierwsza kąpiel stresująca w wanience to PIKUŚ przy tak ruchliwym dziecku w wannie, które wyślizguje się z rąk ![]() ![]() Generalnie jest tak, że oczy muszę mieć i w ![]() ![]() 100 lat ! dla solenizantów ! Marina może być tak jak u mnie, cały dzień gorączka a na drugi dzień NIC ZERO.Robiłam okłady i podawałam nurofen. Patik ściągi nie są złe :P w końcu to mini pomoce naukowe ![]() iustyna zgodzę się z Tobą w sprawie Kościoła, choć to temat rzeka... i co katolik to inne zdanie ma a niby jesteśmy "wspólnotą" ![]() Telik zazdroszczę Majorki powiedz mi, Jaś będzie w nosidle? bo zastanawiałam się jak bym musiała damę przetransportować kiedy jechałabym z nią w Taxi albo w Autobusie ?! z lotniska do hotelu ? Brumek w ekspresowym tempie Tymciowi wychodzą zęby ![]() ![]() Dziubek nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, więc pamiętaj po burzy wychodzi słońce ![]() Stronczek cieszę się, że dojechaliście cali i zdrowi! ![]() Kajool Ja myślę, że u Szymonka to przejściowe, że tak lgnie do Ciebie, wie że jesteś i chce na ręce. co jeszcze... Lili Ja podaję Emi kaszki różnego rodzaju, jutro robię kasze manne z sokiem malinowym i do tego zawsze dostaje kawałeczki chlebka ode mnie. Dostąła już twarożek z Biedrony z granulkami i jadła aż uszy jej się trzęsły. Generalnie jestem na etapie, że robię obiady takie aby ona z Nami je zjadła.Jak robię, coś innego nie na jej żołądek coś bardziej przyprawionego, to dla niej wtedy gotuje specjalnie np. dzisiaj tak było. Na jutro są pierogi ruskie ![]() ![]() ![]() Shira moja dama budzi się 2 h w nocy na mleko i z 2 razy na pić, chyba ma to po mnie bo Ja musiałam z czasem mieć butlę przy łóżeczku do picia w nocy ![]() Agni chętnie bym się do Ciebie wybrała , pewnie masz w lodówce remuladę ![]() ![]() Któraś pytała o dietę SB ? Dla mnie jest Boska, ale niestety kiedy przychodzą święta to dieta zanika ![]() nie wiem co jeszcze... |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
YouYou jak zrobiłaś owsianke? jakie płatki dawałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | ||||||
Zadomowienie
|
No to dziewczynki, co komu polać?
![]() Dziękuję i zapraszam ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Dziękuję ![]() Dziękuję. ![]() Cytat:
![]() Bardzo dziękuję. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Na szczęście Karolinka pięknie się rozwija, szybko została zdiagnozowana, lubi swoje cyberuszy i ma najlepszą mamę pod słońcem. ![]() No to wszystkiego najlepszego dla Ewci. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() Brumku, mężu pamiętał. ![]() Zanetaa, piękne postępy robi Emi ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2592 |
Zakorzenienie
|
Scio użyłam takie najzwyklejsze, błyskawiczne, jakie ja jem...
Wrzuciłam je do gorącej wody ( wsypałam więcej żeby wyszło gęste) podgotowałam z minutę żeby zmiękły, a potem zalałam MM, żeby nadać odpowiedniej konsystencji ![]() Lila zjadła, ale nie za wiele, coś jej nie podpasowało, planuję jej następnym razem dodać banana, bo on słodki to będzie miała smaczniejsze
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-04-12 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie bijcie będę jutro ![]()
#2594 | |||
Zadomowienie
|
u nas T. wprowadził, bo nie doczytał. ugotowął całe jajko - rozdrobnił i dał Emilowi- szału nie było, ale coś tam zjadł.Lekarz powiedziała, że jak nic mu nie było to nie mam się czym martwic
![]() Cytat:
1) jogurt albo i dwa ![]() 2) kaszka przeważnie gotowa. 3) czasem deserek owocowy i flipsy o każdej porze dnia- Emil je uwielbia- ale uwaga podane w specjalny sposób ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=youyou;335037 Co do śniadania to Lila je głównie kaszkę manną na mleku (lub wodzie) z owocami (starte jabłko, banan, gruszka). czasem jakiegoś gotowca jej dam jak mi sie nie chce, ale przestawiliśmy się na zwykłą manną, taniej i zdrowiej. Owsiankę już jej dawałam ale nie było zachwytu. Ale za to ja nauczyłam się ją jeść i teraz codziennie na śniadanie owsiankę wcinam ![]() [/QUOTE] a jak robisz tą mannę? a i czy mozna zwykłe płatki owsiane dla takich maluchów? Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak serio mam juz przygotowana następna butelkę i wyśle ci ja z Polski. Lecimy 9 maja. ![]() nie wiem czy wam pisałam, ale Emil już nie jest na UU. i wcale nie tęskni.Od tygodnia ponad przestałam karmić i on lepiej spi, głównie w swoim łóżeczku i budzi się raz albo dwa na smoka. ale nie chwalę. ![]() dziś bylismy u lekarza - tym razem ze mną. wyczułam w jedenj z piersi guzek i od razu do lekarza prywatnie ma sie rozumiec, bo tu w mojej przychodni czeka się 3 tygodnie na wizytę ![]() no więc za obmacanie moich piersi i fotkę zapłaciłam 100 funtów. T. zrobiłby to za darmo ![]() ![]() ![]() i jeszcze chwile grozy przeżyłam jak wysiadałam z pociągu i mi koła wózka utknęły miedzy peronem a poziągiem ![]() ![]() chciałam tez w imieniu Emila podziekowac za życzenia wcozrajsze i zyczyc wszytskim wczorajszym i dzisiejszym swiętującym dzieciaczkom - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Chętnie bym jakieś zdjęcia zobaczyła Twojej piękności ![]() Wrrrr ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, tak sobie Was czytam, o tych śniadaniach, i się zastanawiam, czy tylko ja biednemu dziecku nie daję nic na śniadanie? ![]()
![]() |
#2596 |
Wtajemniczenie
|
MARZENA 100 lat i wielkie buziaki!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brumek głodzisz mlekiem dziecko ![]() ![]() Pewnie coś jeszcze chciałam napisać, ale zapomniałam ![]() ![]()
![]() |
#2597 | |||
Zadomowienie
|
hej
od świąt jest u mnie siostra, więc kompa staram się nie włączać dziękuję za życzenia dla mojego 8 mięsiecznego małego mężczyzny ![]() cytowałam wszystkie wpisy z życzeniami ale teraz jak dałam odpowiedź to załączyło jako pierwszy post Lili83 a na pewno były inne wcześniej, więc nie będę cytowała nikogo by nie było żalu ![]() Stronczek, my mieliśmy serwetkę z wyhaftowanym w jednym rogu imieniem i data chrztu Marina za zdrowie Igiego ![]() ![]() nie zacytowało a nie zapamiętałam, kto jeszcze choruje - więc zbiorczo - mocne kciuki za was trzymam - wysyłam górę ciepłych fluidów ![]() Cytat:
![]() madziaranewz okazji rocznicy ślubu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() uciekam spać.. dobrej nocy ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- aaa no i też mam reklamę i też moje dziecko na śniadanie "je" mleko ![]()
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Haloo! Żaneta nie zrobiłam jeszcze Radkowi klusek. Kurczę ja to taka ![]() Ty pisałaś, że nie używasz wegety i rosołków... w takim razie czym/jak przyprawiasz zupy? ![]() ![]() Radek budził się dzisiaj co 3 godziny. Podsikał się w nocy, nie wiem czemu ale ostatnio często się mu to zdarza. Pielucha w miarę sucha, dobrze ![]() My jemy "dorosłe śniadania" ![]() No nic. ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Ellika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() spóźnione buziaki- Filip, Dominik, Emil, Marysia, Hania, Natan, Dawid ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i dzisiaj przesyłam dla Krystiana i Idy ![]() ![]() Cytat:
O tak, u mojej teściowej tak było. Poszliśmy do sklepu a tam "o, jaki on kochany, dam mu może lizaka. -Nie, on nie je takich rzeczy. -No to chociaż takiego malutkiego mu dam".... ![]() Koleżanka podobnie, jak poprosiłam dla niego o wodę do picia to zdziwiona, jak to wodę, ona mu soczek przyniesie .... dlaczego ludzie nie potrafią zrozumieć że nie, to nie?
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2600 | |
Wtajemniczenie
|
W takim razie z jednodniowym opóźnieniem przesyłam wielkiego buziaka za kolejny miesiąc Naszej Ewci
![]() Cytat:
Dzień doberek Krystian , Ida ![]()
![]() |
#2601 |
Rozeznanie
|
Witamy!
marzena_s,lili83 dziękujemy za życzenia ![]() aania_20no właśnie...ja obcych dzieci nie karmie ![]() Marinka noc spokojna?Buziaki dla biednego Igorka ![]() agni82 aż mi ciarki przeszły...dzięki Bogu ![]() ![]() brumek wprowadziłam śniadanie bo jak podawałam Ewci same owoce po południu to szybko była znowu głodna-robiłam jej mleko i potem nie chciała jeść mleka przed snem i sie szybko budziła. A tak dorzucam do owoców jogurcik, czy kleik i wypadło nam jedno mleko-masło maślane????? ![]() Zaraz gotuje owsianke-zobaczymy czy bedzie szał ![]() Dzisiaj mamy otwarcie nowego placu zabaw-sponsorowanego przez Nivea-spróbujemy sie wbić na jakas hustawke ![]() zapowiada sie ładna pogoda!Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- I jeszcze ciocia jacieeee-dziękujemy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Nie było mnie kilka dni, ale praca, dziecko, dom i wizaż trudno pogodzic. Marina jak tam Igor? Pół nocy o Was myślałam! Znając siebie napewno pojechałabym do szpitala z małą, bo wydaje mi się, że40 stopniowa gorączka od zębów jest niemożliwa. Mam nadzieje tylko, że ta okropna lekarka w przychodni nie była tak nieodpowiemdzialna i nie chciała Cie zbyć. Ida i Krystian ![]() U nas wielki przełom- Asia wczoraj sama usiadła! Pierwszy raz. Z pozycji czworaczej ![]() Poza tym mamy juz 3 zęby! ![]()
#2604 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Wtajemniczenie
|
A wiecie, że dziś jest piątek trzynastego?
![]() ![]()
#2606 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Zakorzenienie
|
Lili jak jej robię zupę to niczym nie przyprawiam, warzywa mrożone są tak intensywne w zapachu i smaku, że nic nie dodaję ( mam tą jarzynkę do zup), a jak je zupę która robię dla Nas to przyprawiam tylko odrobiną soli, bo Ja sama nie używam do zup wegety ani kostek rosołowych, ewentualnie jakieś ziele angielskie, liść laurowy. I robię jej zupy na skrzydełku z którego potem dostaje mięso, przy nim zawsze mam większy kawałek piersi to zazwyczaj to dostaję, resztę zjada kot
![]() Agni to już się cieszę na remuladę ![]() Tego posta piszę już 30 min, wszędzie jej pełno ![]() Brumek dama leci jak burza ! nawet udało mi się nagrać filmik jak pokazuje języka ![]() Marzenko niech Twój Haniołek, zawsze będzie Aniołkiem. Abyś nadal tak śmiesznie o niej rymowała i więcej zdjęć wstawiała ![]() STO LAT ! Dzisiaj mam lepić pierogi, jak je zlepie to bedzie wyśmienicie ! Dama w całej okazałości i jej "nosek" |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2608 |
Zakorzenienie
|
Ale Emi słodka!
Hej kochane, ja to chyba nie jestem koleżeńska, bo znów będzie tylko o nas ![]() Igor dalej gorączkuje, całą noc mu dawałam na zmianę nurofen z drugim syropem na zbicie, niemiłosiernie marudny. Nie wiem, zrobił dwie kupy rzadkie. Czekam i obserwuje, wiem, że to nie tragedia, ale jakoś tak jestem przybita i zdołowana. Obudził się własnie i drze japke.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
Zakorzenienie
|
wiemy
![]() słodka ![]() Cytat:
![]() A ja czekam aż mój łobuziak się obudzi i jedziemy na jakieś zakupy, żeby mi mąż z głodu nie padł jak wreszcie przyjedzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Zakorzenienie
|
po bujaniu śpi dalej.
Elika kochana, doskonale Cię rozumiem. Wiem, co czujesz. Pamiętam jak byłam na którymś z kolei badaniu, i dziecku które wyszło po Igorze słuch wyszedł dobrze ( u nas wynik był negatywny ). Jak ja zazdrościłam tej kobiecie. Tak strasznie chciałam też takiego wyniku, było mi tak przykro, że musiałam wyjść do toalety i popłakałam się... Myślałam o Was wczoraj, zastanawiałam się jak Wam wyjdzie wynik. Czyli bez zmian. Ale sama wiesz, że niunia rozwija się dobrze, GAWORZY ( co jest b. ważne, sama wiesz przy niedosłuchu ), także aparat działa jak powinien i jestem pewna, że nic nie zaburzy jej rozwoju. Wiem co czujesz i całuje najmocniej jak tylko mogę... ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- http://www.pudelek.pl/artykul/39532/...adowolic_meza/ Ależ głupie te celebrytki ( nie chodzi mi broń Boże o ilość dzieci, tylko o jej wypowiedzi w tekście )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.